✍ شب و روز جمعه؛ سالار ایام هفته
📚 مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج15، ص: 339(علامه مجلسی؛متوفای 1110)
⚡️ بابُ فَضْلِ يَوْمِ الْجُمُعَةِ وَ لَيْلَتِهِ
♈️ محَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِيسَى عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ الْمُخْتَارِ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع يَقُولُ 👈 مَا طَلَعَتِ الشَّمْسُ بِيَوْمٍ أَفْضَلَ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ(الحديث صحيح).
🌹 امام محمد باقر علیه السلام: خورشید در روزی با فضیلت تر از روز جمعه[ نسبت به سایر روزهای هفته] طلوع نکرده است.
♈️ محَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنِ النَّضْرِ بْنِ سُوَيْدٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ 👈 فَضَّلَ اللَّهُ الْجُمُعَةَ عَلَى غَيْرِهَا مِنَ الْأَيَّامِ....(الحديث صحيح).
🌹 امام صادق علیه السلام: خداوند جمعه را بر دیگر روزها فضیلت و برتری بخشیده است.
#جمعه
#صلوات
@tabyeen98
✍ نماز؛ هدیه ای آسمانی و پالایشگرِ جانِ آدمی
⚡️پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز
بسم الله الرحمن الرحیم
و صلّی الله علی محمّد و آله الطیبین
♈️ در میان نعمتهای بزرگ الهی که هیچ کس قادر بر شمارش آنها نیست، برخی برجستگیهای نمایانی دارند که اهل تأمل را به شگفتی میرساند، و از جملهی جذابترین این نعمِ شگفتیساز، #نماز است. ترکیب اذکار نماز، ترکیب حرکات نماز، ترتیب اوقات نمازهای واجب و مستحب، تأکید بر تمرکز و حضور قلب در آن، تأکید بر مسجدی کردن آن، تأکید بر جمعی کردن آن، الزام پاکیزگی در آن، هم در تن و پوشش با دور کردن نجاست، و هم در دل و روح با غسل و وضو، الزام به روی آوردن آن از هر نقطهی جهان به یک کانون مرکزی- کعبهی شریف- و بسی نکات و نقاط ظریف و دقیق و پرمضمون در این فریضهی ممتاز و یکتا، آدمی را در برابر این پدیدهی الهی خیره و مبهوت میکند. خداوند این نعمت بزرگ را به ما هدیه فرموده است. با آن میتوانیم جان خود را پالایش کنیم، میتوانیم خود را از گناهان دور کنیم، میتوانیم ارتباطات بشری را در جامعهی خود، برخوردار از معنویت کنیم و بدین وسیله، امن و سلامت روانی و رهائی از چالشهای ستیزگرانه، و بهجت و نشاط را نصیب آن سازیم. این هدیه به صورت فریضه و تکلیف درآمده است تا دستکم، جامعه از حداقلهای آن محروم نماند، هدیهئی با این وزن عظیم و متقابلاً با کمترین هزینهی مالی و وقت حقیقتاً درخور سپاس پایانناپذیر ما است...
سیّد علی خامنهای
۲۰ آذر ماه ۱۳۹۸
@tabyeen98
8.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌🎥 پاسخ رهبر انقلاب به آقای "خوش لفظ" که گفتند در این وضعیت کشور، یک چیزی بگویید #آرام شویم.
💎 آقا میفرمایند: آرام باشید، داریم به سمت قله حرکت میکنیم و این حوادث طبیعیه...
برای من روشنه که داره چه اتفاقی در کشور میفته...
@tabyeen98
✍ نماز؛ راس امور لازم الاصلاح
🔹 آیتالله بهجت:
♈️ اگر بدانیم #اصلاح امور انسان به اصلاح عبادت، و در رأس آنها #نماز است که به واسطه خضوع و خشوع و آن هم به اعراض(روی گردانیدن) از #لغو محقّق میشود؛ کار تمام است.
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص١٣٧
@tabyeen98
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دنیلو نام این دروازه بان است .
مثل همه برزیلی ها عاشق فوتبال. در لیگ 1 بازی می کند و مطمئنا به اندازه ستاره های فوتبال برزیل سرشناس نیست. اما توجه کنید یک عکس العمل آنی ، یک تصمیم سریع ، اینکه به کدام طرف شیرجه بزند، یک حرکت خیلی ساده و معمولی، می تواند در عین سادگی چقدر سرنوشت ساز باشد و زندگی صدها نفر را تغییر بدهد .
پنالتی آخر بازیست. دنیلو جهت توپ را تشخیص می دهد. تیم حریف آه حسرت می کشند و دنیلو از خوشحالی سر از پا نمی شناسد. هم تیمی هایش به سمت او می دوند و همه از خوشی فریاد می زنند. تیمشان به فینال مسابقات حذفی راه پیدا می کند ولی این آخرین بار است که مستطیل سبز را از نزدیک می بینند . هواپیمایشان در کلمبیا سقوط می کند و همه اعضای تیم جز سه نفر می میرند.
بله دنیلو دروازه بان مرحوم تیم چاپه کوئنسه است که پس از مرگش به انتخاب مردم ،بازیکن سال برزیل شناخته شد که 👈 اگر این پنالتی را نمی گرفت احتمالا هم خودش و هم همه هم تیمی هایش حالا زنده بودند
خوشحالی تیم چاپه کوئنسه و ناراحتی تیم حریف را ببینید.
#راستی که نه به خوشی های زندگی میتوان دل بست و نه از غمهایش باید دلخور بود...
#حدادپور_جهرمی
@tabyeen98
🔸«مُرد و بر گردنش دَین بود»
نکته ای در مورد اخبار یک فعل از معصومان علیهم السلام
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنِ النَّضْرِ بْنِ سُوَيْدٍ عَنْ يَحْيَى الْحَلَبِيِّ عَنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ وَهْبٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع إِنَّهُ ذُكِرَ لَنَا أَنَّ رَجُلًا مِنَ الْأَنْصَارِ مَاتَ وَ عَلَيْهِ دِينَارَانِ دَيْناً فَلَمْ يُصَلِّ عَلَيْهِ النَّبِيُّ ص وَ قَالَ صَلُّوا عَلَى صَاحِبِكُمْ حَتَّى ضَمِنَهُمَا [عَنْهُ] بَعْضُ قَرَابَتِهِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع ذَلِكَ الْحَقُّ ثُمَّ قَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص إِنَّمَا فَعَلَ ذَلِكَ لِيَتَّعِظُوا وَ لِيَرُدَّ بَعْضُهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَ لِئَلَّا يَسْتَخِفُّوا بِالدَّيْنِ وَ قَدْ مَاتَ رَسُولُ اللَّهِ ص وَ عَلَيْهِ دَيْنٌ وَ مَاتَ الْحَسَنُ ع وَ عَلَيْهِ دَيْنٌ وَ قُتِلَ الْحُسَيْنُ ع وَ عَلَيْهِ دَيْنٌ.
از معاوية بن وهب نقل كرده كه وى گفت: محضر حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام عرض كردم: خبر به ما دادند كه مردى از انصار از دنيا رفت و بر عهدهاش دين بود، رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم بر او نماز نخوانده و فرمودند:
نماز بر رفيق خود نخوانيد تا زمانى كه ديونش اداء شود آيا اين خبر صحيح است؟
حضرت فرمودند: اين خبر صحيح و حقّ مىباشد. سپس فرمودند: اين عمل را رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم انجام دادند تا حق اداء شود و برخى از افراد به بعضى ديگر بدهى خود را بپردازند و مردم به دين و قرض استخفاف نورزند و الّا رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و على عليه السّلام و امام حسن سلام اللَّه عليه از دنيا رفتند و در عهدهاشان دين بود و حضرت سيّد الشهداء عليه السّلام شهيد شدند در حالى كه بدهكار بودند.
📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج5، ص: 93 به سند صحیح؛ و تهذيب الأحكام (تحقيق خرسان)، ج6، ص: 183 از حسین بن سعید به طریق مشابه؛ المحاسن، ج2، ص: 318 از پدرش از یونس بن عبد الرحمن از معاویه؛ علل الشرائع، ج2، ص: 590 به طریقی دیگر از یونس؛ من لا يحضره الفقيه، ج3، ص: 182 از معاویه.
این روایت شریف از جمله شواهدی است که گزارش فعل واحدی از معصومین ع همواره دلالت بر سنتی از ایشان ندارد. بلکه ممکن است یک کار ایشان در موردی، بنا بر مصلحتی خاص صورت گرفته باشد؛ و سیره عمومی ایشان در شرایط عادی چیز دیگری باشد. این سیره را می توان از تصریحات ایشان و گزارش های مکرر یک فعل فهمید. و البته اثبات یک سیره همواره به تنهایی دلیل کافی برای رد روایاتی که در آن روش دیگری به معصوم نسبت داده شده، نیست.
برای نمونه های دیگر از این وقایع نک: الكافي، ج6، ص: 486/ ح5؛ ج4، ص: 327/ 6؛ قرب الإسناد (ط – آل البیت)، ص: 88؛ تهذيب الأحكام (تحقيق خرسان)، ج2، ص: 82/ ح72؛ و...
@sohof2
@tabyeen98
✍ رنگ و بوی خدا؛ خداخواهی به جای خودخواهی
♈️ شیخ رجبعلی خیاط (ره) تاکید می کرد: وقتی خدا را شناختی هر چه می کنی، باید خالصانه و عاشقانه باشد حتی خود را هم در نظر نگیر، #نفْس بسیار زیرک و پیچیده است و دست بردار نیست به هر نحو شده می خواهد خود را وارد کند.
انسان تا وقتی که #خود را می خواهد و توجه به خود دارد کارهای او نفسانی است و اعمالش بوی خدا نمی دهد . ولی اگر خود خواهی را کنار گذاشت و #خدا خواه شد، کارهای او الهی می شود و اعمالش #بوی_خدا می دهد و آن یک نشان دارد که در کلام امام سجاد علیه السلام آمده است که می فرماید: و ما أطیبَ طعمَ حُبّک{چه خوش مزه است دوست داشتنت!}.
📚 کیمیای محبت ص 179
#صبغة_الله
@tabyeen98
هدایت شده از Aminikhaah
💠 ابتلائات فراگیر پیش از ظهور
🔷 به نقل از محمّد بن مسلم: شنيدم كه امام صادق عليه السلام مى فرمايد:
«پيش از [ظهور] قائم، نشانه هايى از جانب خداى عز و جل براى مؤمنان روى مى دهد».
گفتم: خدا مرا فدايت كند! آنها چه هستند؟
فرمود: «همان سخن خداى عز و جل: «و بى گمان، شما را مى آزماييم»، يعنى مؤمنان را، پيش از خروج قائم و «با چيزى از هراس و گرسنگى و كاستى مال و جان و محصولات، و شكيبايان را بشارت بده»».
فرمود: «آنان را «با چيزى از هراس» از پادشاهان فلان طايفه در آخر حكومتشان مى آزمايد و با «گرسنگى» يعنى بالا رفتن قيمت هايشان، «و كاستى اموال» يعنى كسادى تجارت ها و كمى سود، «و كاستى جان ها»، يعنى مرگى سريع و فراوان، «و كاستى محصولات» يعنى اندك بودن گل و شكوفه آنچه كاشته مى شود، «و شكيبايان را بشارت بده» كه اين هنگام، تعجيل در خروج قائم عليه السلام است».
سپس به من فرمود: «اى محمّد! تأويل آيه اين است و خداوند متعال مى فرمايد:
«تأويل آن را جز خداوند و راسخان در علم نمى دانند»».
🔷 عن مُحَمَّدِ بنِ مُسلِمٍ، قالَ: سَمِعتُ أبا عَبدِ اللَّهِ عليه السلام يَقولُ:
إنَّ قُدّامَ القائِمِ عَلاماتٍ تَكونُ مِنَ اللَّهِ عز و جل لِلمُؤمِنينَ، قُلتُ: وما هِيَ جَعَلَنِيَ اللَّه فِداكَ؟ قالَ: ذلِكَ قَولُ اللَّهِ عز و جل: «وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ» يَعنِي المُؤمِنينَ قَبلَ خُروجِ القائِمِ عليه السلام «بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ» «1»، قالَ: يَبلوهُم «بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ» مِن مُلوكِ بَني فُلانٍ في آخِرِ سُلطانِهِم، «وَ الْجُوعِ» بِغَلاءِ أسعارِهِم، «وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ» قالَ: كَسادُ التِّجاراتِ وقِلَّةُ الفَضلِ. ونَقصٍ مِنَ الأَنفُسِ، قالَ: مَوتٌ ذَريعٌ «2». ونَقصٍ مِنَ الثَّمَراتِ، قالَ: قِلَّةُ رَيعِ ما يُزرَعُ، «وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ» عِندَ ذلِكَ بِتَعجيلِ خُروجِ القائِمِ عليه السلام.
ثُمَّ قالَ لي: يا مُحَمَّدُ، هذا تَأويلُهُ، إنَّ اللَّهَ تَعالى يَقولُ: «وَ ما يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ»
🔻 كمال الدين: ص 649 ح (با سند موثّق)، الغيبة، نعمانى: ص 250 ح 5، إعلام الورى: ج 2 ص 280، بحار الأنوار: ج 52 ص 202 ح 28. ، دانشنامه امام مهدى «عجل الله فرجه» بر پايه قرآن، حديث و تاريخ، ج7، ص: 265 - 267
✅ @Aminikhaah
هدایت شده از برشی از یک کتاب
✂️ برشی از یک کتاب
#ضرورت حرکت
آیا ضرورت حرکت را احساس کرده ایم ؟ مسأله این نیست که گفتند و شنیدیم ، نوشتند و خواندیم . باید خود به این « احساس » رسیده باشیم . این احساس به راحتی نسبت به خیلی چیزها در ما شکل می گیرد . احساس می کنیم تشنه ایم و آب می خواهیم و برای رسیدن به آن حرکت می کنیم . آدمی تا زمانی که مسائل را در همین حد ، احساس نکرده باشد . منشاء « عمل و حرکتی » در او نخواهد شد . این نکته که چرا از جایی که هستیم حرکت کنیم ؟باید خود ، جواب آن را بدهیم . ما که برای رسیدن به یک شغل ، یک منصب ویا حتی یک لیوان آب این قدر فعال و کوشا هستیم و این قدر زد و بند می کنیم ، آیا ضروری تراز اینها برایمان وجود ندارد ؟ آیا در همین سطح و اندازه هستیم ؟! این سؤال را باید خود ، جوابگو باشیم نه اینکه از دهان همدیگر و یا از کتابی به خودمان تلقین و تحمیل کنیم .
📚 حرکت ، علی صفایی حائری ، ص 15
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
✅ما اگر جايگاه امامت را بشناسيم...
🔶استاد علی صفایی حائری:
ما اگر جايگاه امامت را بشناسيم و ضرورتش را لمس كنيم، براساس همان ضرورت، وجود امام زمان را احساس مىكنيم و از زير بار اشكالهاى بنى اسرائيلى آزاد مىشويم و براساس همان ضرورت و احساس، به عشقى از امام مىرسيم آن هم نه عشقى ساده و سطحى، كه عشقى شكل گرفته و جهت يافته و تبديل شده به حركت و به سازندگىِ مهرههايى كه اين حكومت سنگين و بلند، به آن احتياج دارد.
📚 تو مي آيي (ويرايش جديد)، صفحه 71
🌿 @einsad
✍ یک خصلت خوب و امید به امثالش
⚡️جرعه ای از اقیانوس نهج البلاغه
🔹 امیرالمومنین:
💥 إِذَا كَانَ فِي رَجُل خَلَّةٌ رَائِقَةٌ، فَانْتَظِرُوا أَخَوَاتِهَا.
♈️ «هرگاه در کسی یک خصلت خوب و دل پذیر بود، منتظر امثالش باشيد».
📚 حکمت ۴۴۵
💠 پی نوشت:
📍راقَ الشئ یَروقُ: صَفَا و خَلُصَ / راقني جَمالُه: أعجبَني(مجمع البحرین).
📍الراءُ و الواوُ و القافُ أصلانِ یَدلُّ أحدُهما علی تقدُّم شیءٍ و الآخَرُ علی حُسْنٍ و جَمالٍ. الرِّواق مُقدَّمُ البَیت(معجم مقائیس اللغة، ابن فارس).
📍رائق: خوب، زیبا، ناب، دل پذیر
#زایش
#رویش
@tabyeen98
عطر قرآن و عترت
*┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅ ✍ انار؛ سالار میوه ها 📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج6، ص352(کلینی:329) ✅ عَلِيُّ بْنُ
مخصوص شب یلدا به جای هندونه که مضره