☄️🗳 مردم آمریکا چه نگاهی نسبت به اسرائیل و فلسطین دارند؟
#Tabyin_US_Election
#نظرسنجی
🔹 طبق آخرین نظرسنجی #یوگاو_کونومیست، ۶۰٪ مردم آمریکا اسرائیل را متحد یا دوست خود میبینند. ۱۸٪ نیز اسرائیل را غیردوستانه یا دشمن میبینند. در میان بازههای سنی، ۱۸ تا ۲۹ سالهها نسبت به سنین بالاتر، بیشتر اسرائیل را غیردوستانه یا دشمن (۲۴٪) و کمتر متحد یا دوست (۴۸٪) میبینند.
🔹درباره فلسطین، ۱۴٪ از مردم آن را متحد یا دوست میبینند. در مقابل، ۵۲٪ فکر میکنند فلسطین غیردوستانه یا دشمن است. در این رابطه تفاوت قابلتوجهی میان سنین پایینتر و بالاتر وجود دارد. افراد در سنین پایینتر کمتر فلسطین را دشمن یا غیردوستان میبینند و در سنین بالاتر نگاهشان منفیتر میشود. به عنوان مثال، ۶۳٪ افراد در بازه سنی ۴۵-۶۵ و ۶۵ به بالا فلسطین را دشمن میپندارند؛ اما این رقم برای ۱۸ تا ۲۹ سالهها و ۳۰ تا ۴۴ سالهها مجموعاً ۳۰٪ است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
اندیشکده راهبردی تبیین
📈 روند «نزدیک سپاری» و تبدیل اروپای شرقی به چین جدید
#اکوتبیین
#اروپا
🔸 اکونومیست در آخرین شماره خود در گزارشی به روند موسوم به نزدیکسپاری در قاره اروپا و اثر آن بر جذب سرمایهگذاری خارجی توسط کشورهای اروپای شرقی پرداخته است. به باور نگارندگان این گزارش، در دورانی که بروزات حمایتگرایانه و ملیگرایانه در اقتصاد اروپا و آمریکا در حال شدت یافتن است، «نزدیکسپاری» مبدل به گزینۀ مناسبی برای صنایع اروپای غربی گردیده تا از این رهگذر نقش خود در زنجیرههای تأمین را حفظ و تقویت کنند. نزدیکسپاری در واقع روندی است که به این صنایع اجازه میدهد تا با سرمایهگذاری و تولید در مناطق مجاور از منظر جغرافیایی، از خطرات جهانیشدن زنجیره تأمین بکاهند و همزمان سیاستهای تعرفهای و حمایتی اتحادیه اروپا را دور بزنند. برای صنایع غربی، اروپای شرقی و مرکزی به دلایل متعدد مقصد مناسبی برای نزدیکسپاری به شمار میرود.
🔹 نخست اینکه در چند سال اخیر، عدم اطمینان شرکتها نسبت به آسیبپذیری زنجیرههای تأمین افزایش یافته است. در واقع به هر میزان که تنش میان چین و آمریکا افزایش یابد، زنجیرههای تأمین کالا نیز بیشتر در معرض خطر قرار میگیرند که این امر برای طرفهای اروپایی ناخوشایند است. به همین دلیل، شرکتهای اروپایی در تلاشاند تا با حرکت به سمت بازار کشورهای مجاور، خود را از مخاطرات این منازعۀ هژمونیک دور نگه دارند. البته این مسئله تنها عامل عدم اطمینان نیست. وقوع همهگیری کرونا و آسیب به زنجیره تأمین جهانی، شرکتهای اروپایی را متوجه کرد که باید به دنبال مسیرهای مطمئنتری باشند.
🔹 دلیل دوم برای نزدیکسپاری در کشورهای اروپای شرقی و مرکزی، مزیتهای اقتصادی است. علیرغم اینکه شاید حضور در این کشورها یارانهها و حمایت تولیدی به همراه نداشته باشد، اما هزینه کارگر و زمین ارزان در این کشورها برای تولیدکنندگان اروپایی جاذبه دارد. هماکنون شرکتهای آلمانی و فرانسوی کالاهای متعددی همچون خودروهای الکتریکی، باطری، آسیاب بادی و... را بیشتر در کشورهای اروپای شرقی و مرکزی تولید میکنند.
🔹 از دست رفتن مزیت رقابتی شرکتهای اروپایی در مقابل کالاهای چینی، دلیل سومی است که باعث شده است آنها به نزدیکسپاری در اروپای شرقی و مرکزی روی بیاورند؛ چرا که همچنان که پیشتر اشاره شد، جاذبههای سرمایهگذاری در شرق و مرکز اروپا، باعث ایجاد مزیت رقابتی خواهد بود.
🔹 آمارهای اقتصادی از یک دهه اخیر، صعود ارقام سرمایهگذاری در الگوی نزدیکسپاری را برای کشورهای اروپای شرقی نشان میدهند. مجارستان، لهستان، رومانی و تا اندازهای اسلواکی، از این منظر در صدر جدول قرار دارند. به عنوان مثال مجارستان در سال ۲۰۱۴، ۳.۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی جذب نموده بود؛ در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۳ این رقم به بیش از ۱۸ میلیارد دلار رسیده است. رقم سرمایهگذاری خارجی برای بازه ۲۰۱۴-۲۰۱۵ در لهستان ۴.۹ میلیارد دلار بود؛ در ۲۰۲۲-۲۰۲۳ این رقم با رشدی قابل توجه به ۱۳.۸ میلیارد دلار رسیده است. رومانی نیز در ابتدای همین بازه، سرمایهگذاری ۳.۴ میلیارد دلاری را دو برابر نموده است.
✔️ به عنوان نکته پایانی، لازم است اشاره شود که فرایند نزدیکسپاری در سالهای اخیر محدود به اروپای شرقی و مرکزی نمانده و شامل کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا نظیر مراکش، مصر و ترکیه نیز میشود. به عنوان مثال مصر از ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، جذب سرمایهگذاری خارجی را از ۷ میلیارد دلار به نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار رسانده که رشد خیرهکنندهای است. علاوه بر این موضوع، نباید فراموش کرد که چین نیز در حال گسترش بازار خود در اروپای مرکزی و شرقی است و از این جهت، فرصت مضاعفی برای کشورهای این منطقه ایجاد شده است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🌐 تله آتشبس مکمل تله جنگ
#تحلیل_کوتاه
#سیاست_خارجی
🔹 اخیراً رئیسجمهور در جلسه هیئت دولت با بیان این که «ادعاهای سران آمریکا و کشورهای اروپایی که در ازای عدم پاسخ ایران به ترور شهید هنیه وعده آتشبس میدادند، تماما دروغ بود» عملاْ بر تاخیر ایران در پاسخگویی به ترور اسماعیل هنیه در تهران به دلیل وعده آتشبس را تایید کرد، امری که نشان میدهد دستگاه دیپلماسی ایران در تله آتشبس گرفتار مانده است.
🔸 رفتار اخیر رژیم صهیونیستی در ترورهای رهبران سیاسی و نظامی جبهه مقاومت نشان میدهد این رژیم به مذاکرات و موضوع آتشبس به عنوان تلهای برای تحقق اهداف دیگر از طریق غافلگیری و به اشتباه انداختن طرف مقابل مینگرد. در دی ماه سال گذشته رژیم صهیونیستی در همان روزی که خود از آمادگی برای توافق آتشبس در غزه خبر داده بود اقدام به ترور صالح العاروری کرد. این رژیم در زمانی که مذاکرات در قطر و مصر جاری بود و قرار بود هیئتی برای مذاکره به قاهره بفرستد اقدام به ترور اسماعیل هنیه در تهران کرد. ترور سید حسن نصرالله نیز در حالی انجام شده است که رژیم صهیونیستی از یک سو از طریق آمریکا و کشورهای اروپایی خواستار آتشبس در ازای عدم پاسخ ایران به ترور اسماعیل هنیه شده بود و از سوی دیگر پس از حملات به لبنان و پیش از ترور، طرح آتشبس ۲۱ روزه روی میز مذاکره بود.
🔸 این رفتار رژیم صهیونیستی مبتنی بر نوعی دیپلماسی اجبار (coercive diplomacy) است که مطابق آن سه عنصر ۱- تقاضای مشخص ۲- تهدید به مجازات و ۳- قائل شدن محدودیت زمانی برای موافقت طرف مقابل به کار گرفته میشود تا انجام یک عمل از سوی آن خنثی شود یا برای انجام کاری قانع شود. عنصر زمان در این نوع دیپلماسی بسیار کلیدی است به گونهای که گفته میشود این مهلت داده شده برای موافقت طرف مقابل نه باید خیلی کوتاه و نه خیلی زیاد باشد؛ در غیر این صورت ممکن است به ضعف یا تاکتیک «به تاخیر انداختن» تفسیر شود.
🔸 در رابطه با پاسخ ایران به ترور اسماعیل هنیه در حالیکه اصل اعتماد به وعده آتشبس اشتباه بوده است اما ایران میتوانست در موضع مجری دیپلماسی اجبار قرار گیرد و با ۱- طرح تقاضای مشخص آتشبس در غزه، ۲- تهدید عملیات انتقامی و ۳- مشخص کردن مهلت زمانی برای موافقت رژیم صهیونیستی با آتشبس به هدف خود دست یابد. با این حال به نظر میرسد دستگاه دیپلماسی ایران از یک سو نتوانسته است این عناصر را ترکیب کند و عدم توجه به عنصر زمان باعث شده عدم پاسخ ایران ضعف تفسیر شود که در اقدامات بعدی رژیم صهیونیستی در لبنان بیتاثیر نبود و از سوی دیگر تقاضای طرف مقابل برای عدم پاسخ را به عدم تمایل آن به گسترش تنش تفسیر کرده است و با این سو برداشت در یک تله تاکتیکی قرار گرفت.
🔸 البته این نخستین بار نیست که دستگاه دیپلماسی ایران در چنین تلههایی گرفتار میشود. بنا بر اظهارات جواد لاریجانی، ایران در ابتدای شروع حصر یمن اعلام کرد در حال ورود به یمن برای کمک و شکست حصر است اما تماس جان کری وزیر خارجه آمریکا با ظریف و گرفتن یک مهلت ۲۴ ساعته از وی باعث شد حصر یمن ۱۰ سال به طول انجامد.
🔸 علاوه بر تله مذاکره و آتشبس رفتار اسرائیل در گسترش تنش و ترور رهبران مقاومت بر درک این رژیم مبنی بر عدم تمایل ایران و محور مقاومت به جنگ تمام عیار استوار بوده است. درکی که به نظر میرسد با گسترش ادبیات «تله جنگ» در کشور مبنی بر این که رژیم صهیونیستی به دنبال کشاندن ایران به جنگ است و بنابراین باید از آن پرهیز کرد تقویت شده است.
✔️ جمع بندی: رژیم صهیونیستی در حالی که خود از رویارویی مستقیم با ایران واهمه دارد با تبدیل همین ترس به یک ابزار فریب راهبردی و با به کارگیری بازی مذاکره و تله آتشبس تلاش میکند با وارد کردن ضربات سنگین به محور مقاومت بدون درگیر شدن در جنگی همه جانبه شکستهای راهبردی خود را جبران کند. در حالی که ادبیات تله جنگ صرفاً اجرای این راهبرد رژیم را تقویت می کند لازم است دستگاه دیپلماسی کشور هر چه سریعتر خطاهای ادراکی و عملی خود را جبران کرده و در تبدیل عناصر قدرت ملی به پیروزیهای راهبردی و امتیازات سیاسی کوشا باشد.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
اندیشکده راهبردی تبیین
💥 روایت جنگ
#روایت_جنگ
#جبهه_لبنان
📆 ۹ مهر ۱۴۰۳
🟢 تبادل آتش در روز نهم جنگ میان لبنان و رژیم صهیونیستی نسبت به روزهای گذشته محدودتر شد. تمرکز رژیم صهیونیستی در این دور از حملات بیشتر روی فرماندهان گروهای مقاومت فلسطینی حاضر در لبنان قرار داشت. برخی کارشناسان معتقدند حزبالله عملیات انتقام خود را به روزهای پس از تشیع پیکر سید حسن نصرالله موکول نموده است.
🔎 روند نظامی
🔹حزبالله در ادامه دفاع خود از مردم فلسطین و لبنان از عصر روز گذشته با حملات موشکی و توپخانهای خود پایگاههای نظامی رامیا، الیاتکیم و السماقه و همچنین مناطق نهاریا و عکا را هدف قرار داد. همچنین در شب گذشته حزبالله با استفاده از موشک بالستیک زمین به زمین به حیفا تهاجم نمود. مقاومت اسلامی عراق نیز عصر دیروز با دو پهپاد ایلات را هدف قرار داد.
🔹ارتش رژیم صهیونیستی نیز در پاسخ به حملات موشکی حزبالله، بامداد امروز با یک فروند موشک هدایت شونده، یک آپارتمان مسکونی در منطقه "الکولا" در بیروت را هدف قرار داد که در اثر آن، «نضال عبدالعال»، عضو دفتر سیاسی جبهه مردمی آزادی فلسطین و «عماد عوده» عضو کمیته مرکزی این جبهه و «فتح شریف ابوالامین»، فرمانده جنبش مقاومت اسلامی در لبنان به شهادت رسیدند.
🔹همچنین صبح امروز حملات هوایی رژیم به البقاع انجام گرفت که بر اثر آن 12 نفر شهید شدند. ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که در این حملات دهها سکوی پرتاب موشک و نیز ساختمانهای انبار سلاح وابسته به حزبالله در البقاع را هدف قرار داده است.
🔹 ظهر امروز و همزمان با سخنرانی معاون دبیرکل حزبالله شیخ نعیم قاسم، نیروهای حزبالله شهر صفد را هدف موشک قرار دادند.
🔹 گالانت وزیر دفاع در دیدار با نیروی زرهی ارتش این رژیم در مرز شمالی گفت: حذف نصرالله گام مهمی بهشمار میرود اما پایان کار نیست. برای بازگشت ساکنان شمال از همه توان از جمله شما استفاده خواهیم کرد.
🔹حزبالله در عصر امروز بار دیگر با رگباری از موشکها، نهاریا را هدف حمله خود قرار داد.
🔎 روند سیاسی
🔹 نتانیاهو امروز دستور لغو «توافق گازی» با لبنان را صادر کرد. همچنین وزیر خارجه این رژیم نیز صبح امروز طی پیامی که برای ۲۵ کشور مختلف ارسال نمود به همتایان خود اعلام کرد که اسرائیل به هیچ وجه حاضر نیست در جبهه شمال آتش بس برقرار نماید.
🔹 نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان، ظهر امروز با تکرار دوباره مواضع روز گذشته خود اعلام کرد: ما بر تعهد خود برای اجرای بیانیه آتش بین المللی در لبنان تاکید می کنیم. ما آماده اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ و اعزام نیروهای ارتش به جنوب رودخانه لیتانی با هماهنگی یونیفل هستیم.
🔹«ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه با بیان این که پیشنهاد پیشین آتشبس در خصوص لبنان همچنان پابرجاست ادامه داد «از اسرائیل میخواهیم که از هرگونه حمله زمینی به لبنان خودداری کرده و آتشبس کند».
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🔴 صبح با خبر | ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳
1⃣ وزارت بهداشت لبنان بامداد امروز اعلام کرد که در پی حملات صهیونیستها در ۲۴ ساعت گذشته به مناطق مختلفی از این کشور، ۹۵ نفر شهید و ۱۷۲نفر دیگر مجروح شدند.
2⃣ منابع خبری بامداد امروز گزارش دادند که پایگاه نظامیان آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد مورد حمله قرار گرفته است.
3⃣ وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) اعلامکرد که باتوجه به تشدید تنشها در غرب آسیا، برای دفاع از رژیم صهیونیستی، نیروهای بیشتری به این منطقه اعزام میکند.
4⃣ ارتش اوکراین از حملات گسترده پهپادی به «کییف» پایتخت این کشور و حومه آن خبر داد.
5⃣ اتحادیه اوراسیا: با ایران درباره تجارت آزاد تمامعیار مذاکره کردیم.
6⃣ رئیس جمهور آمریکا، کمک دفاعی به ارزش ۵۶۷ میلیون دلاری برای تایوان را به تصویب رساند.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
♦️ سیاست خارجی در رسانههای داخلی
🗓 ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳
1️⃣ استحکام حزب الله و دام عملیات روانی صهیونیست ها (روزنامه ایران به قلم احسان صالحی)
2️⃣ کدام دشمن را باید نشانه گرفت؟ (روزنامه کیهان به قلم حسن رشوند)
3️⃣ میراث نصرالله (روزنامه فرهیختگان به قلم حانیه قاسمیان)
4️⃣ مرگ نظم حقوقی جهانی با ترور نصرالله (روزنامه جوان به قلم دکتر احمد کاظمی)
5️⃣ روسها سناریوی جدیدی را طراحی میکنند (روزنامه اطلاعات به قلم بهرام امیراحمدیان)
6️⃣ مقطع تغییر معادلات (تحریریه روزنامه هم میهن)
7️⃣ متی نصرالله؟! جنگ روانی را نبازیم! (روزنامه اعتماد به قلم سید عطاءالله مهاجرانی)
8️⃣ جنگ فرسایشی جنگ تمام عیار (روزنامه شرق به قلم کوروش احمدی)
9️⃣ حزبالله عمیقترین ضربات را در حمله زمینی به اسرائیل خواهد زد (علی اصغر زرگر در گفتگو با ایلنا)
🔟 وقت مماشات نیست؛ اسرائیل ظرفیت عملیات گسترده ندارد (خبرگزاری خبرآنلاین به قلم محمود عباس زاده مشکینی)
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
▫️ @Tabyincenter01
☄️🗳 تغییرات در میزان اهمیت موضوعات خاص برای رأیدهندگان آمریکایی به نفع هریس است یا ترامپ؟
#Tabyin_US_Election
#نظرسنجی
🔹 در نظرسنجیهای موسسه YouGov روند میزان اهمیت موضوعات مختلف نشون داده شده که میزان اهمیت این چهار موضوع از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ دچار تغییراتی شده:
🔹 موضوع سقطجنین در سال ۲۰۲۰ فقط ۴ درصد اهمیت داشت در حالی که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۹ درصد برای رأیدهندهها اهمیت پیدا کرده
🔹موضوع مهاجرت فقط ۵ درصد اهمیت داشت اما الان بیش از ۱۳ درصد اهمیت داره.
🔹مراقبتهای بهداشتی هم در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۸ درصد اهمیت داشت اما حالا کمتر از ۷ درصد برای رأیدهندگان مهمه.
🔹تورم قیمتها که در سال ۲۰۲۰ تقریبا هیچ اهمیتی نداشت الان حدود ۲۳ درصد اهمیت پیدا کرده.
🔹 با این حساب میشه گفت که اهمیت یافتن مهاجرت و تورمِ قیمتها باعث شده تا رأیدهندههای بیشتری به سمت ترامپ گرایش پیدا کنند. از طرف دیگه افزایش اهمیت سقطجنین موجب تمایل به نفع هریس شده اما کاهش اهمیت مراقبتهای بهداشتی باعث شده تا تأثیرگذاری برنامههای مراقبتی دموکراتها نسبت به انتخابات قبلی کمتر باشه. بنابراین به طور کلی فضای انتخاباتی ۲۰۲۴ نسبت به ۲۰۲۰ برای پیروزی ترامپ مناسبتر به نظر میرسد.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
اندیشکده راهبردی تبیین
🌐 آینده حزبالله و نتیجه رویارویی با اسرائیل چه میشود؟
▪️تریندز للبحوث و الاستشارات- امارات
📝بخش مطالعات راهبردی
🔹 ترور دبیرکل حزبالله لبنان، حسن نصرالله، بهعنوان نقطه عطفی در تاریخ این حزب تلقی میشود که تأثیرات عمیقی بر مسیر آینده آن، عواقب مواجهه با اسرائیل و روابط با ایران و محور شیعی خواهد گذاشت. این اقدام، بهعنوان بارزترین دستاورد ارتش رژیم صهیونیستی در این نبرد شناخته میشود. اگر اسرائیل بتواند تواناییهای حزبالله را محدود و تضعیف کند بهگونهای که دیگر تهدیدی واقعی برای شمال اسرائیل محسوب نشود، آنگاه تاکتیک هدفگیری متمرکز به پیروزی راهبردی تبدیل خواهد شد.
🔹 هرچند ایران و محور مقاومت، از جمله حزبالله، قادر بودند به عملیات اسرائیل که به عمق تهران نیز رسیده بود، با روشهای متنوعی پاسخ دهند؛ اما تردید و پاسخهای ضعیف آنان این فرصت را به تلآویو داد تا به حداکثر اهداف خود ضربه بزند و پیش از آنکه جمهوری اسلامی و سایر اعضای محور مقاومت تصمیم مناسبی در خصوص نوع و شدت واکنش خود اتخاذ کنند، حزبالله را با تهدیدی وجودی روبهرو کرده است.
💢 آیا حزبالله دچار هرجومرج خواهد شد؟
🔹 احتمال سقوط این حزب به دلیل فقدان رهبری و برچیدن پیوندهایش، با توجه به حضور سیاسی و کنترل آن بر شبکههای رفاه اجتماعی و ساختار سازمانی که بیش از چهل سال عمر دارد، بسیار اندک است. ساختار حزبالله نشان داده است که وابسته به رهبران نیست و به عنوان یک نهاد بسیار سازمانیافته و منظم عمل میکند. این سازمان دارای مکانیسمهای داخلی قوی است که به آن اجازه میدهد در برابر تغییرات و تحولات فرماندهان فرو نپاشد. بنابراین، علیرغم اینکه فقدان رهبر سازمان فاجعهای بزرگ محسوب میشود، اما لزوماً تهدیدی برای ساختار وجودی آن نخواهد بود.
💢 اهداف اسرائیل از حمله به لبنان
🔹اسرائیل با توجه به تردیدهای موجود در حزبالله و ایران نسبت به واکنش به اقدامات تلآویو، تصمیم به اتخاذ رویکرد جدیدی گرفت. این رویکرد بهمنظور خاتمه دادن به جنگ فرسایشی و اعمال فشار نظامی شدید بر حزبالله طراحی شده است.
💢 گزینهها و چالشهای حزبالله
🔹 عملیات اسرائیل علیه حزبالله و خویشتنداری این گروه در برابر واکنشهای شدید، موجب شده است که در افکار عمومی چنین القا شود که حزبالله دیگر قادر به دفاع از اعضای خود و ایجاد بازدارندگی مؤثر در برابر اسرائیل نیست. اما ترور سید حسن نصرالله میتواند این حزب را به انتقامجویی و انجام حملات گسترده علیه اسرائیل وادار کند و به احتمال زیاد از موشکهای بالستیک پیشرفتهتر و با برد بیشتر خود، به همراه راکتها و موشکهایی با محمولههای سنگینتر مواد منفجره استفاده خواهد کرد. احتمال میرود این حملات با هدف ناکارآمد کردن سامانه پدافند هوایی اسرائیل و ایجاد تلفات جانی سنگین در واکنش به ترور نصرالله انجام می شود.
💢 واکنش ایران
🔹 به نظر میرسد عدم تمایل ایران به پاسخگویی فوری به اسرائیل ناشی از استراتژی ژئوپلیتیک وسیعتر آن باشد. ایران در حال حاضر مشغول تلاشهای دیپلماتیک با غرب، به ویژه در خصوص برنامه هستهای خود است و مداخله نظامی مستقیم در لبنان میتواند این تلاشها را مختل کند. ایران تمایل دارد نقش پشتیبان و هماهنگکننده حملات ضد اسرائیل را ایفا کند تا اینکه مستقیماً وارد عمل شود. با ادامه روند ترور اعضای حزبالله، انتظار میرود حمایت ایران از این جبهه افزایش یابد و دیگر نیروهای محور مقاومت را برای ضربه زدن به اسرائیل بسیج کند.
💢 پیامدها و سناریوهای احتمالی
🔹 تحلیلها نشان میدهد که تهدیدهای وجودی کنونی که سران حزبالله با آن مواجه هستند، میتواند انگیزهای سیاسی و استراتژیک برای مشارکت مستقیم ایران در عملیات علیه اسرائیل ایجاد کند تا موقعیت این کشور در منطقه را تثبیت نماید.
🔹 سناریوهای محتمل برای رویارویی با اسرائیل شامل موارد زیر است:
1️⃣ افزایش فشار نظامی اسرائیل بر حزبالله که ممکن است به عملیات زمینی منجر شود.
2️⃣ موفقیت حزبالله در مدیریت تغییر رهبری و افزایش ناامنی داخلی در اسرائیل
3️⃣ سوق دادن ایران به سمت ورود رزمندگان محور مقاومت از سوریه به داخل لبنان.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
اندیشکده راهبردی تبیین
♦️ شهادت نصرالله توازن قدرت منطقهای را تغییر میدهد
▪️ موسسه خاورمیانه
#جهان_در_نگاه_اندیشکده
#جبهه_لبنان
🔸موسسه خاورمیانه طی گزارشی با مشارکت کارشناسان حوزه غرب آسیا به بررسی موضوع «آینده توازن قدرت در منطقه» پس از ترور سیدحسن نصرالله پرداخته که برخی از نکات مهم آن به شرح زیر است:
💢 تغییر موقت موازنه قوا
🔹ترور دبیرکل حزبالله، باعث تغییرات اساسی در خاورمیانه میشود. حذف فرماندهان ارشد حزبالله توسط اسرائیل و کاهش چشمگیر قابلیتهای موشکی این گروه، موازنه قوا را موقتا (به نفع اسرائیل) تغییر داده است. با این حال، راهبرد دیپلماتیک اسرائیل موفقیت چندانی نداشته و بین نداشتن راهبرد و توهم در راهبرد در نوسان است.
💢 قدرتنمایی اسرائیل
🔸 از دیدگاه اسرائیل، از دل حوادث ۷ اکتبر فرصتی ناگهانی پدیدار شده است. مجموعه نظامی-اطلاعاتی-فناوری پیشرفته این دولت سرانجام همانند آن تصوری که بدان شهره است، عمل کرده و حتی از آن فراتر نیز رفته است. اکنون تهاجم به لبنان و از بین بردن تسلط حزبالله بر این کشور، زمینهای برای نمایش قدرت اسرائیل است.
💢راهبرد صبر استراتژیک ایران
🔸در کوتاهمدت، بعید است که شهادت نصرالله نقطه عطفی برای تهران باشد. راهبرد ایران، که در تنشهای منطقهای پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ مشهود است، همچنان ثابت باقی میماند. یعنی تهران قصد دارد از رویارویی مستقیم با اسرائیل و حامیان غربی آن، به ویژه ایالات متحده اجتناب کند؛ با این امید که شبکه نیابتی خود را برای جنگ بلندمدت در آینده حفظ کند.
🔸 این رویکرد «صبر استراتژیک» با دو چالش جدی مواجه است. اولاً، زمانی که اسرائیل به کشتار متحدان عربِ ایران ادامه میدهد، شبهنظامیان محور مقاومت به رهبری ایران ممکن است دچار تضعیف روحیه شوند و در توانایی تهران برای رهبری این مأموریت ضد اسرائیلی دچار تردید شوند. ثانیاً، یکی از مهمترین چالشها برای رهبری آیتالله خامنهای و فرماندهی سپاه پاسداران، مخالفت مردم ایران با سیاستهای منطقهای تهران و حمایت از گروههای نیابتی است.
🔸ورود ایران به جنگ علیه اسرائیل و قدرتهای غربی میتواند باعث ناآرامیهایی در داخل این کشور شود که در نهایت ممکن است آینده جمهوری اسلامی را به خطر بیندازد. این نگرانی به وضوح توسط مقامات ایرانی بیان میشود که اقدامات اسرائیل علیه ایران و متحدان عرب آن را تلهای به هدف وادار کردن ایران به یک جنگ منطقهای گستردهتر میدانند. با توجه به این تفسیر از نیات اسرائیل، رهبران ایران این آمادگی را دارند که در کوتاهمدت عقبنشینی تحقیرآمیزی در برابر حملات اسرائیل را بپذیرد تا نظام را در درازمدت حفظ کنند و این امر عدم اقدام تهران تا کنون را توضیح میدهد.
💢مخاطره برای کشورهای حاشیه خلیجفارس
🔸بدترین سناریو برای کشورهای حوزه خلیج فارس، قدرتگرفتن بازیگران غیردولتی در منطقه و پر کردن خلأ قدرت توسط آنهاست. بنابراین آنها نگرانند دولت لبنان نتواند جای حزب الله را پر کند و یا اینکه انصارالله، تضعیف حزبالله را مقدمهای برای تبدیل شدن به اصلیترین بازیگر غیردولتی منطقه ببیند.
💢 افزایش نفوذ دیگر بازیگران در شامات
🔸با توجه به احتمال گسترش جنگ اسرائیل و حزبالله به فراتر از جنوب لبنان، امارات متحده عربی ممکن است به دنبال گسترش نفوذ خود در سوریه باشد. اگر بازیگران مورد حمایت ایران، از جمله حزبالله، جایگاه خود را در منطقه از دست بدهند، بشار اسد در پی کسب حمایت قدرتهای منطقهای و روسیه خواهد بود تا خلأء ایجاد شده را پر کند و این ممکن است به مسکو فرصتی برای ایفای نقش بزرگتر در سوریه بدهد.
🔸 اگرچه روسیه ممکن است اکنون شرایط مناسبی برای گسترش نقش خود در سوریه نداشته باشد، اما ولادیمیر پوتین این کشور را به عنوان یک منطقه کلیدی برای نفوذ در نظر میگیرد و نمیتواند در چنین لحظه مهمی منفعل باشد. هم عربستان سعودی و هم امارات، نقش قویتر روسیه در سوریه را به حضور فزاینده شبهنظامیان عراقی مورد حمایت ایران ترجیح میدهند.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🌐 رژیم صهیونیستی پس از شهادت سید حسن نصرالله
#تحلیل_کوتاه
#رژیم_صهیونیستی
🔹 عملیات چهارگانه رژیم اسرائیل در جنوب لبنان از ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ سطح تقابل با حزبالله را به صورت رسمی از «تبادل آتش» به یک «جنگ نامتقارن» مبدل نمود. عملیات انفجار پیجرها و تجهزات الکترونیکی، ترور فرماندهان گردان رضوان و نهایتاً ترور سید حسن نصرالله، موازنه را فعلاً در جبهه شمالی تا حدی به نفع صهیونیستها تغییر داده است. این رویدادها به لحاظ سیاست داخلی این رژیم نیز واجد دلالتها و پیامدهایی است.
💢 تصویر جدید و نقش آمریکا
🔸 عملیات پیجرها حدود ۳ هزار نیروی نخبه و سازماندهنده حزبالله را زخمی و برای مدتی خانهنشین ساخت و البته هم این عملیات و هم سه اقدام دیگر نشاندهنده عمق نفوذ اسرائیل به اقدامات و برنامههای حزبالله در طول یکسال اخیر بوده است. به نظر میرسد اسرائیلِ جبهه شمالی در پاییز ۱۴۰۳ اصلاً شبیه اسرائیلی که در پاییز ۱۴۰۲ توسط حماس غافلگیر شد و روز هفتم اکتبر یک شکست نظامی و امنیتی خورد نیست.
🔸 اگرچه اشراف اطلاعاتی روزهای اخیر اسرائیل در جنوب لبنان باعث شده برخی ناظران تصور کنند، اسرائیل از عملیات طوفان الاقصی با خبر بوده و با اجازه دادن به حمله حماس آن را به دام کشانده، ولی میان روند اقدامات اسرائیل در ماههای نخست جنگ و قله اشراف امنیتی و اطلاعاتی امروز آن در لبنان فاصله زیادی وجود دارد؛ اسرائیل در ماههای نخست جنگ در غزه، نه سرعت فعلی در جبهه شمال را داشت و نه اقتدار کنونی را. در مسیر این تحول بزرگ کمک دستگاههای اطلاعاتی آمریکایی احتمالاً قابل توجه بوده است.
💢 هدف اصلی اسرائیل
🔸 عملیات چهارگانه اسرائیل در دو هفته اخیر، با هدف وارد کردن یک ضربه اساسی بر پیکره فرماندهی، تصمیمگیران و نیز فعالان سازماندهی حزبالله انجام شده است. اسرائیل درصدد است با تضعیف مجموعه توانمندیهای رهبری و سازماندهی حزبالله و ایجاد هراس جدی از اشراف اطلاعاتی خود، مسیر تداوم عملیات و تحمیل خواستههای خود را هموارتر سازد. در واقع اسرائیل با مانورهای اخیر میخواهد بدون جنگ شدید به اهداف خود برسد و یا نیاز به شدت عمل و تلفات دادن و درگیری های شدید را برای دستیابی به این اهداف کاهش دهد.
💢 مواضع در لبنان و طمع رژیم
🔸 یکی از نخستین پیامدهای عملیات چهارگانه صهیونیستها در جنوب لبنان، تغییر تصورات گروههای لبنانی بوده است. اکنون شاهد شکلگیری این تصور در میان برخی از طیفها در این کشور هستیم که وقتی در شرایط افزایش تنش اسرائیل موفق به چنین اقداماتی شده اگر بخواهد حمله زمینی به جنوب لبنان داشته باشد، چه فاجعهای رقم خواهد خورد؟
🔸 در یکی از نخستین واکنشها نجیب میقاتی، نخستوزیر پیشبرد امور لبنان پس از شهادت سیدحسن نصرالله در یک مصاحبه اعلام کرده کشورش راهی جز رویکرد دیپلماتیک برای پایاندادن به جنگ ندارد. پیشنهاد او اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ مصوب سال ۲۰۰۶ بود که بر اساس آن، حزبالله لبنان باید به ساحل شمالی رودخانه لیتانی عقبنشینی کند تا راه برای استقرار ارتش ملی لبنان و نیروهای حافظ صلح هموار شود.
🔸 شکلگیری این روایت از سوی مقامات رسمی لبنان در شرایط کنونی ممکن است از سوی صهیونیستها تعبیر به ضعف فزاینده شود و مطامع آنها را تشدید کند. بدین معنا که هدف اصلی و آنی و کوتاه مدت اسرائیل در جبهه شمالی در یکسال گذشته امن ساختن نوار شمالی و بازگرداندن ۶۶ هزار ساکن این مناطق بوده است. اما اکنون ادبیات برخی مقامات اسرائیلی به سمت یک رویکرد حداکثری رفته است. آنها توقف در جریان منازعه را دادن یک فرصت بینظیر به حزبالله برای بازسازی و برنامهریزی مجدد میدانند. همچنین برخی خواستار اشغال مناطقی از جنوب لبنان به عنوان وجه المصالحه هرگونه توافق بعدی شدهاند.
💢 ارتقای جایگاه کابینه نتانیاهو
🔸 جامعه اسرائیلی نیز نسبت به این عملیات چهارگانه واکنش مثبت نشان داده و شاهد رشد محبوبیت حزب لیکود در نظرسنجیها هستیم، در چند نظرسنجی اخیر حزب لیکود با عبور از ائتلاف وحدت ملی به رهبری بنی گانتز با ۲۵ کرسی بار دیگر جایگاه حزب نخست را پس گرفته است. اتفاقی که پس از ۷ اکتبر بیسابقه است. با این وجود همچنان ائتلاف حامی نتانیاهو در وزن کشی ائتلافی در برابر اپوزیسیون شکست میخورد و توان جذب دستکم ۶۱ کرسی را ندارد.
✔️ از سوی دیگر با پیوستن گیدعون صعر، رهبر حزب امید جدید به کابینه ائتلافی (فعلاً به عنوان وزیر بدون وزارتخانه) فشارهای اجتماعی نسبت به کابینه نتانیاهو کاهش خواهد یافت و پایگاه رأی او نیز بهبود پیدا می کند. در چنین شرایطی به نظر میرسد اوضاع اجتماعی و سیاسی داخل در حال تجربه کردن یک چرخش محسوس به نفع نتانیاهو است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
اندیشکده راهبردی تبیین
💥 روایت جنگ
#روایت_جنگ
#جبهه_لبنان
📆 ۱۰ مهر ۱۴۰۳
🟢در دهمین روز نبرد جمهوری اسلامی ایران سرزمینهای اشغالی را با موشکهای بالستیک هدف قرار داد. علیرغم کاهش شدت حملات میان حزبالله و رژیم، حزبالله به استفاده بیشتر از موشکهای بالستیک روی آورده و رژیم صهیونیستی نیز آمادگی خود را برای حمله زمینی به لبنان اعلام نمود. همچنین در اثر اعلام احتمال حمله ایران به سرزمینهای اشغالی توسط رسانههای غربی در ساعات اخیر، بسیاری از بازارهای جهانی دچار ریزش شد.
🔎 روند نظامی
🔹در ساعات پایانی شب گذشته، ارتش لبنان پستهای مرزی خود را ترک و نیروهای خود را در هشت کیلومتری مرز با رژیم صهیونیستی مستقر کرد.
🔹بامداد سهشنبه، سخنگوی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نیروهای ارتش این رژیم عملیات نظامی متمرکز زمینی را در جنوب لبنان آغاز کردهاند. این اعلامیه با سخنان متناقضی همراه بود؛ برخی از منابع از تهاجم محدود ارتش رژیم صهیونیستی و سپس به عقبنشینی آن خبر میدادند، در حالی که برخی دیگر هرگونه تهاجم به مرزهای لبنان را تکذیب کردند.
🔹حزب الله لبنان ظهر امروز خبر داد رزمندگانش تحرکات زمینی تعدادی از سربازان رژیم صهیونیستی در مزارع نزدیک به کفرکلا و کفرشولا را هدف قرار داده و تعدادی را به هلاکت رساندهاند.
🔹در ادامه حملات، ظهر امروز حزبالله با موشک فادی ۴ به پایگاه جاسوسی ۸۲۰۰ اسرائیل در گالیوت و نیز فرماندهی مرکزی موساد در حومه تلآویو حمله کرد که در اثر آن ۳ الی ۶ صهیونیست زخمی شدند. همچنبن عصر امروز نیز با استفاده از موشک بالستیک تأسيسات نظامی رافائل در خلیج حیفا را هدف قرار داد.
🔹سخنگوی رژیم صهیونیستی بعد از ظهر امروز بار دیگر تأکید کرد که حمله زمینی حتمی خواهد بود. همچنین ارتش این رژیم عصر امروز در بیانیهای بدون اشاره به جزئیات بیشتر مدعی یک حمله هدفمند در بیروت شد.
🔹طی حمله و تیراندازی که غروب امروز در خیابانهای تلآویو رخ داد تا کنون بیش از ۶ کشته گزارش شده است.
🔹در ساعات آغازین شب سپاه پاسداران طی یک حمله موشکی بالستیک گسترده، سرزمینهای اشغالی را هدف قرار داد. آژیر هشدار و پدافند در سرزمینهای اشغالی به صدا در آمد.
🔎 روند سیاسی
🔹وزیر خارجه اسلوونی سفیر رژیم صهیونیستی را در اعتراض به حمله به لبنان احضار کرد و نسبت به امکان تبدیل لبنان به غزهای دیگر اخطار داد.
🔹نخستوزیر هند در تماس تلفنی از نتانیاهو درخواست کرد تا از تشدید تنشها در غرب آسیا خودداری کند.
🔹پولتیکو اعلام کرد کاخ سفید در خفا خواهان اقدام اسرائیل علیه حزبالله است به امید اینکه حزبالله مجبور به پذیرش شکست شود.
🔹وزارت خارجه روسیه از مقامات اسرائیلی خواست درگیری و خشونت علیه لبنان را متوقف کند.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
♦️موج دوم حملات ایران به اراضی اشغالی
🔹 برخی منابع از آغاز موج دوم حملات موشکی ایران به فلسطین اشغالی خبر دادند.
🔹 منابع عبری زبان تاکید کردند که با آغاز حملات موشکی ایران نتانیاهو نیز به پناهگاه فرار کرده و از آنجا اوضاع امنیتی را پیگیری میکند.
🔹 شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد این موج اول موشکها است و موج بعدی تا 75 دقیقه دیگر به اینجا میرسد.
@Tabyincenter01
♦️بیانیه سپاه در مورد پاسخ موشکی جدید به اسرائیل
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنتَقِمُونَ
🔹امت بزرگ اسلامی ملت شریف و شهید پرور ایران لحظاتی قبل و پس از یک دوره خویشتن داری در برابر نقض حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در ترور مجاهد شهید، دکتر اسماعیل هنیه توسط رژیم صهیونیستی و برابر حق کشور در دفاع مشروع از خود برابر منشور ملل متحد و تشدید شرارت های رژیم با حمایت آمریکا در قتل عام لبنان و غزه و به شهادت رساندن مجاهد کبیر، رهبر محور مقاومت و دبیر کل سرافراز حزب الله، سید حسن نصرالله و شهادت فرمانده رشید و مستشار عالی سپاه پاسداران در لبنان، سرلشکر پاسدار سید عباس نیلفروشان، نیروی هوا فضای سپاه با پرتاب دهها موشک بالستیک اهداف مهم نظامی امنیتی را در قلب سرزمین های اشغالی مورد هدف قرارداد که جزئیات آن متعاقبا به استحضار خواهد رسید.
🔹خاطر نشان می سازد این عملیات با تصویب شورای عالی امنیت ملی و ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح و حمایت و پشتیبانی ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع صورت گرفته است.
🔹اخطار داده می شود چناچه رژیم صهیونیستی به این عملیات که منطبق بر حقوق قانونی کشور و قوانین بین المللی است واکنش نظامی نشان دهد با حملات کوبنده و ویرانگر بعدی مواجه خواهد شد.
وَمَا النَّصْرُ إِلاَّ مِنْ عِندِ اللّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
♦️حزبالله: طی حملات موشکی ایران اغلب پایگاههای اسرائیلی مستقیما مورد اصابت قرار گرفت
🔹یک مسئول ارشد حزبالله درباره حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به الجزیره گفت: اغلب پایگاههایی که در اسرائیل هدف گرفته شد به ویژه پایگاههای هوایی مستقیما مورد اصابت قرار گرفتند.
🔹شبکه الجزیره به نقل از این منبع که هویت وی را ذکر نکرده است، گفت: اغلب اهداف طبق طرح تدوین شده مورد اصابت قرار گرفت.
🔹وی گفت: طی این حملات پایگاههای نیفاتیم، حتساریم، تلنوف، نیستاریم و گلیلوت مورد هدف قرار گرفت.
🔹این عضو ارشد مقاومت لبنان با بیان اینکه حجم موشکهای رهگیری اسرائیل ضعیف بود، اظهار داشت: از وقوع تلفات قطعی بسیار در میان نظامیان صهیونیست قطعیت حاصل شده است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
▫️ @Tabyincenter01
💥 حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی
#تبیین_پانوراما
تایمز اسرائیل: ارتش اسرائیل میگوید که در مرکز اسرائیل برخی اصابتها و چندین ضربه دیگر در جنوب اسرائیل وجود دارد.
الجزیره: برخلاف حمله قبلی ایران به اسرائیل در ماه آوریل، موشکهای امروزی بدون اطلاع قبلی شلیک شدند ایالات متحده و متحدانش زمان کمتری برای رهگیری موشکها داشتند.
هاآرتز: سپاه پاسداران ایران می گوید برای اولین بار از موشک های مافوق صوت «فتاح» در حمله به اسرائیل استفاده کرده است.
المیادین: گزارشها حاکی از آن است که موشکهای متعددی با تداوم وقوع این حمله اصابت داشتهاند و بیش از ۴۰۰ موشک و پرتابه از ایران به سمت سرزمینهای اشغالی فلسطین شلیک شده است. گزارشهای اولیه حاکی از آن بود که اهداف حملات ایران شامل پایگاههای هوایی نظامی و همچنین مقرهای اطلاعاتی در شمال تلآویو بوده است.
المانیتور: اسرائیل متعهد شد پس از حمله موشکی ایران در روز سهشنبه که حداقل دو اسرائیلی مجروح شدند و در بحبوحه تشدید تنشها در منطقه انجام شد، حملات تلافیجویانه انجام دهد.
خبرگزاری روسی تاس: ایران بیش از ۵۰۰ موشک بالستیک را به سمت اسرائیل شلیک کرد. پیشتر ارتش اسرائیل گفت که ایران حمله موشکی را علیه ایران آغاز کرده است. در پی این حمله، به شهروندان اسرائیلی دستور داده شد تا فوراً به پناهگاهها حرکت کنند.
اسپوتنیک: ایران ۴۰۰ موشک را به سمت جنوب و مرکز اسرائیل شلیک کرد. آژیرهای خطر در تلآویو، اشدود، حیفا، بعرشعبا، اورشلیم غربی و نواز غزه شنیده شده است. اسرائیل حریم هوایی خود را بسته است.
خبرگزاری دولتی شینهوا چین: سرویس نجات اسرائیل اعلام کرد که یک نفر در تلآویو زخمی شده است و یک ساختمان نیز آسیب دیده است. حداقل ۲۰۰ موشک زمین به زمین از سمت اسرائیل شلیک شد. انفجارهای وسیعی در سرتاسر اسرائیل در نتیجه اصابت موشکهایی که از پدافند اسرائیل عبور کرده است.
راشا تودی: مطابق چندین ویدیو در فضای آنلاین، بسیاری از موشکها پس از عبور از دفاع ضدهوایی اسرائیل، اصابت داشتهاند. برخی از ویدیوها نشاندهنده رهگیری موشکهاست؛ اما وسعت حمله باعث شده است که موشکها به سامانه دفاعی نفوذ کنند. اصابت به جایگاه گازی در اشکلون گزارش شده است.
خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه: گفته است که موشک های بالستیک را به سمت اهداف مهم نظامی و امنیتی در کشور یهودی پرتاب کرده است. رسانهها ادعا میکنند که در حمله به نواتیم، ۲۰ فروند جنگنده F35 منهدم شده است.
خبرنگار سیانان در تلآویو: پایگاههای هوایی و مقر فرماندهی موساد که درون شهر تلآویو و در منطقهای مملو از جمعیت واقع شده است از جمله اهداف ایران بودهاند. هرچند ایران مقر موساد واقع در منطقه شمالی تلآویو را بهعنوان هدفی نظامی تلقی کرده اما هدف قرار دادن آن یک گام در تشدید تنشها بهشمار میرود.
تیآرتی ترکیه: اندکی پیش تعداد زیادی موشک از ایران به سمت تلآویو، پایتخت و قطب اقتصادی اسرائیل شلیک شد. در اثر این حملات آژیر خطر در تمام اسرائیل بهصدا درآمد، حریم هوایی آن بسته و تمام پروازها لغو شدند.
ایندیپندنت: به نقل از رسانههای اسرائیلی بیش از ۱۰۰ موشک از ایران به اسرائیل شلیک شده است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که بنا بر گزارش ها، کابینه امنیتی اسرائیل را در پناهگاه دولتی در نزدیکی اورشلیم تشکیل داده بود، با استارمر نسخت وزیر انگلستان گفتوگو کرده است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🔴 صبح با خبر | ۱۱ مهرماه ۱۴۰۳
1⃣ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: در عملیات وعده صادق ۲،سه پایگاه نظامی هوایی اصلی رژیم صهیونیستی از جمله مقر موساد، پایگاه هوایی نواتیم محل اصلی نگهداری جنگندههای F۳۵، پایگاه هوایی هاتسریم پایگاه مبدا عملیات ترور سید حسن نصرالله، رادارهای راهبردی و مراکز تجمع تانکها، نفربرها و نفرات رژیم صهیونیستی در منطقه پیرامون غزه مورد هدف قرار گرفت.
2⃣ وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با وزرای خارجه انگلیس، آلمان و فرانسه گفت: جمهوری اسلامی ایران تنها از حق خود برای دفاع مشروع بر اساس ماده ۵١ منشور ملل متحد استفاده کرده و منحصرا پایگاههای نظامی و امنیتی رژیم صهیونسیتی را مورد هدف قرار داده است.
3⃣ حمله موشکی و مشروع ایران به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی که به دنبال ترور سران مقاومت صورت گرفت، موجی از شادی و امید را در کشورهای عراق، لبنان، فلسطین و اردن به همراه داشت.
4⃣ آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا پاسخ موشکی ایران به حملات اسرائیل را «غیرقابل قبول» خواند و با عصبانیت از واکنش تهران به حملات اسرائیل گفت: جهان باید آن را محکوم کند.
5⃣ منابع خبری از وقوع عملیات تیراندازی در تل آویو و کشته و زخمی شدن چندین صهیونیست خبر دادند.این عملیات توسط دو فلسطینی انجام شده و هر دوی آنها به شهادت رسیدند.
6⃣ نیروهای مقاومت لبنان در ادامه حملات خود به مواضع نظامی رژیم صهیونیستی، پایگاه هوایی «سده دوف» را در حومه تل آویو، با موشک «فادی-۴» هدف قرار دادند.
7⃣ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به تصویب بسته نظامی ۵۶۷ میلیون دلاری آمریکا برای تایوان هشدار داد که حمایت واشنگتن از جداییطلبان تایوان، به بن بست منتهی شده و ایالات متحده با پیامدهای اقداماتش مواجه خواهد شد.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
♦️ سیاست خارجی در رسانههای داخلی
🗓 ۱۱ مهرماه ۱۴۰۳
1⃣ وعده صادق ۲ و پیام ایستادگی ایران در برابر هر تهدید ( تحریریه روزنامه ایران )
2⃣ سپاه پاسداران جنازه اسرائیل را دفن کرد(تحریریه روزنامه کیهان)
3⃣ حزبالله و وارونه کردن قواعد جنگ (روزنامه جوان به قلم هادی محمدی)
4⃣ مهمترین شهر صهیونیستها ۲۴ ساعت جهنمی را پشت سر گذاشت (روزنامه فرهیختگان به قلم حانیه قاسمیان)
5⃣ مقاومت جان میگیرد (روزنامه اطلاعات به قلم ابوالقاسم قاسم زاده )
6⃣ نباید بگذاریم کف تهدید امنیتی به سقف تهدید موجودیت برسد ( محسن جلیلوند در گفتوگو با روزنامه «شرق»)
7⃣ ایران و قدرت بازدارندگی(روزنامه آرمان ملی به قلم حسین کنعانی مقدم)
8⃣ درياي سرخ روي بمب ساعتي (روزنامه اعتماد به قلم احسان پناه بر )
9⃣ وعده صادق۲ موجب تقویت پایگاه اجتماعی ایران در منطقه شد ( امیر موسوی در گفتگو با ایلنا )
🔟 شرایط فعلی شبیه جنگ اعراب و اسراییل است / اگر اسراییل ببیند که ما عقب نشستیم و کوتاه آمدیم و پاسخ نمیدهیم متوقف نمیشود ( هادی برهانی در گفتگو با خبر آنلاین)
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
▫️ @Tabyincenter
🌐 چگونه موشکهای سپاه سامانههای پدافندی رژیم را مختل کرد؟
#تحلیل_کوتاه
#وعده_صادق۲
🔹 در واکنش به اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به خصوص ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران و ترور سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان، ایران از غروب سهشنبه ۱۰ مهر در عملیات وعده صادق ۲ حملات موشکی را علیه اهداف نظامی و امنیتی در فلسطین اشغالی به انجام رساند.
🔸 انهدام پایگاههای هوایی رژیم صهیونیستی بهعنوان مزیت استراتژیک ارتش این رژیم و حفاظت شدید اطلاعات عملیات موشکی، مهمترین تفاوتهای عملیات وعده صادق ۲ با عملیات قبلی بود. بنا به اظهارات سردار سلامی ایران در این عملیات ۲۰۰ موشک شلیک کرده است.
🔸 در این عملیات ۳ پایگاه نظامی اصلی رژیم صهیونیستی از جمله پایگاه هوایی نواتیم به عنوان محل استقرار هواپیماهای اف ۳۵، پایگاه هوایی هاتسریم (ختساریم) به عنوان پایگاهی که برای ترور شهید سید حسن نصرالله مورد استفاده قرار گرفت، مرکز موساد به عنوان مرکز ترور، رادارهای راهبردی و همچنین مراکز تجمع تانکها، نفربرها و نفرات رژیم صهیونیستی در منطقه پیرامون غزه مورد هدف قرار گرفتند و بنا به بیانیه دوم سپاه ۹۰ درصد شلیکها با موفقیت به اهداف اصابت کرده است.
🔸 نکته مهم استفاده از موشکهای پیشرفته بالستیک خیبرشکن و موشکهای هاپیرسونیک فتاح در این عملیات است. نیروی هوافضای سپاه با استفاده از تجارب حاصله از عملیات وعده صادق۱ که در آن از ترکیبی از پهپادها و موشکهای بالستیک استفاده شده بود و بهرهگیری از نقاط ضعف در سامانههای ضد موشکی رژیم صهیونیستی، در عملیات موشکی وعده صادق۲ از انواع پیشرفته موشکهای موجود در زراخانه خود به خصوص موشک خیبرشکن و موشک هایپرسونیک فتاح استفاده نمود که طبق شواهد ضربات مهمی را به رژیم صهیونیستی وارد نموده است. احتمالاً موشکهای با کلاهک بارشی مانند موشک عماد درگیرکردن پدافند را در اختیار داشته و موشکهای خیبرشکن و همچنین موشک فتاح نقش اصابت به اهداف را برعهده داشتند.
🔸 موشک خیبرشکن با برد ۱۴۵۰ کیلومتری دارای پیکربندی سرجنگی از نوع سهمخروطی یا Tri Conic است که استفاده از این پیکربندی به منظور حفظ پایداری سرجنگی در حین انجام مانورهای سنگین است. مورد دیگری که در این موشک خودنمایی میکند، ابعاد به نسبت بزرگتر بالکهای متحرک سرجنگی آن است که این افزایش ابعاد بالک، قدرت مانور سرجنگی را پس از ورود به جو افزایش میدهد و امکان اجرای مانورهای پیچیدهتر و سریعتر را به منظور عبور موثر از سد پدافندهای ضد موشکی درون جوی که کارویژه سامانههای پدافندی مانند فلاخن داود رژیم صهیونیستی و پاتریوت ایالات متحده است را فراهم میکند. موضوع دیگر در بررسی موشک خیبرشکن نوع انفجار سرجنگی آن است که بر اساس تصاویر منتشرشده، کلاهک از نوع شدیدالانفجار است اما به گفته فرمانده نیروی هوافضای سپاه، موادی در سرجنگی خیبرشکن به کار گرفته شده که قدرت انفجار آن را به چندین برابر TNT افزایش داده است.
🔸 موشک بالستیک هایپرسونیک «فتاح ۱» تولید نیروی هوافضای سپاه با قابلیتهای تاکتیکی، به دلیل برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، قابلیت دستیابی به سرعتهای بسیار بالا و همچنین انجام مانورهای مختلف در داخل و خارج از جو زمین به منظور غلبه بر انواع سامانههای دفاع هوایی دشمن را دارد. دیگر خصوصیات این موشک عبارتند از : سوخت جامد ۲ مرحلهای، برد ۱۴۰۰ کیلومتر، مانور دهی غیر قابل پیشبینی خارج و داخل جو کره زمین، حداکثر سرعت ۲۵ماخ خارج از جو و سرعت لحظه برخورد بین ۱۳ تا ۱۵ ماخ، استفاده از ترکیبات آلیاژی جاذب امواج رادارهای پدافندی و سطح مقطع بسیار پایین کلاهک. از خصوصیت بارز موشک هایپر سونیک فتاح۱ میتوان به دقت اصابت فزاینده، سرعت بسیار بالا، قابلیت مانورپذیری فوقالعاده و همچنین از توان پنهانکاری و عبور از سامانههای راداری اشاره کرد.
🔸 موشک هایپرسونیک «فتاح ۲» با قابلیت گلاید و همچنین کروز است که در دسته گلایدرهای هایپرسونیکHGV یا Hypesonic Glide vehicle دستهبندی میشود. تنها ۴ کشور جهان فناوری این نوع از تسلیحات را در اختیار دارند. پرتابههای HGV مانند فتاح۲ به جای ارتفاع گرفتن همانند شیوه پرتابههای بالستیک، در ارتفاع بسیار کمتری به همراه امکان تغییر مسیر مکرر سمت هدف طی مسیر کرده و در نتیجه رادارهای هشدار زودهنگام پدافند دشمن در شناسایی آنها دچار مشکل میشوند و احتمال غافلگیر کردن مجموعه دفاع موشکی دشمن بسیار بیشتر میشود.
✔️ در مجموع میتوان عملیات موشکی وعده صادق ۲ را گامی بلند در زمینه اثبات کارایی سامانههای موشکی ایران و در مقابل پوچ بودن ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره عبورناپذیر بودن سامانههای ضد موشکی آن به خصوص سامانه ضد موشکی آرو دانست.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
☄️🗳 در مناظره والز و ونس گزینههای هریس و ترامپ برای جایگاه معاون رئیسجمهور چه گذشت؟
#تبیین_پانوراما
#Tabyin_US_Election
💢 حمله ایران به رژیم صهیونیستی
🔹والز
فراموش نکنیم که همه اینها از ۷ اکتبر و قتل عام ۱۴۰۰ اسرائیل توسط تروریستهای حماس آغاز شد... توانایی اسرائیل در دفاع از خودش اصلی اساسی است. بازگرداندن گروگانها اصلی اساسی است. پایان دادن به بحران انسانی در غزه اصلی اساسی است. گسترش اسرائیل و پروکسیهایش!! در منطقه ضرورت قطعی برای رهبری آمریکا در منطقه است... ما با ائتلافی از دولتها برنامه هستهای ایران را محدود کردیم تا نتواند پیشرفت کند. ترامپ این برنامه را از محدودیت خارج کرد [خروج از برجام] و هیچ جایگزین دیگری نیاورد. خب الان ایران بیش از گذشته به سلاح هستهای نزدیک شده است.
🔹ونس
دونالد ترامپ ثبات را برای جهان به ارمغان آورد و بازدارندگی مؤثری را ایجاد کرد. ایران که این حمله را انجام داد، به لطف دولت هریس ۱۰۰ میلیارد دلار از پولهای بلوکه شدهاش را دریافت کرد. آنها میخواهند با این پول چکار کنند؟ با این پولها سلاح میخرند تا به اسرائیل و خدای نکرده به ایالات متحده حمله کنند. ایران و حماس چه زمانی به اسرائیل حمله کردند؟ زمان کابینه هریس.
💢 سقط جنین
🔹والز
پروژه ۲۰۲۵ قصد دارد که بارداریها ثبت بشود. اینکار پیشگیری از بارداری رو اگر نگوییم غیرممکن، خیلی دشوار میکند. دسترسی به درمان ناباروری را اگر حذف نکند، خیلی سخت میکند. این موضوع به هیچکس ربطی ندارد. اما متاسفانه چنین طرحهایی ارائه شده است. در وضعیت فعلی این ایالتها هستند که تصمیم میگیرند. مثلا [مردم] تگزاس میتوانند حقی داشته باشند که واشنگتن نداشته باشد. سقط جنین حق بنیادین بشر است.
🔹ونس
من از جمهوریخواهان میخواهم که حامی خانواده باشند... ترامپ در موضوع حق سقط جنین کاملا واضح گفت که ما کشور بزرگی داریم و [نظرات] متنوع هستند. کالیفرنیا دیدگاه متفاوتی نسبت به جورجیا دارد و جورجیا هم دیدگاه متفاوتی نسبت به آریزونا دارد... بگذاریم رأیدهندگان تصمیم بگیرند. بگذاریم ایالتها سیاستهای سقط جنین خودشان را تعیین کنند.
💢 اقتصاد و تجارت خارجی
🔹ونس
متخصصین برای ۴۰ سال به دروغ میگفتند که اگر کارخانههایمان را به چین بفرستیم کالاها ارزانتر خواهد شد. آنها به اشتباه گفتند که اگر ما پایگاههای صنعتی خودمان را در کشورهای دیگر مثل مکزیک بفرستیم طبقه متوسط ما قویتر خواهد شد. آنها فکر میکردند که اگر آمریکا کمتر به خودش متکی باشد و ملت ما کمتر مولد باشد؛ وضعیت ما بهتر خواهد شد. آنها اشتباه میکردند.
🔹والز
ما سویا و ذرت تولید میکنیم و به شرکای تجاری منصف نیاز داریم. چیزی که خیلی نگرانکننده است این است که دونالد ترامپ بزرگترین کسری تجاری را در تاریخ روابط ایران و چین ایجاد کرد. من در لفظ با خیلی از چیزهایی که سناتور [ونس] گفت موافقم... ما آدمهایی را داریم که [در کارخانهها] حق خودشان را برای چانهزنی جمعی دارند از دست میدهند... ما شرکتهایی را داریم که مایل هستند به خارج از کشور منتقل بشوند و مردم هم از اینکار سود میبرند. دوستان، ما مواردی هم داریم که هزینه سرمایه میدهیم تا پول به جیب شرکتها در خارج از کشور ریخته شود. من هم موافقم که آن شرکتها به کشور بازگردند.
💢 مهاجرت
🔹ونس
ما در یک بحران تاریخی مهاجرت هستیم که کامالا آن را ایجاد کرده است. او بود که خواست سیاستهای مرزی دونالد ترامپ لغو بشود. او ۹۴ دستور اجرایی را تصویب کرد که اخراج مهاجران را تعلیق میکرد. مهاجرت غیرقانونی را جرم نمیدانست. فساد در [پذیرش] درخواست پناهندگی در ساختار ما به طور گستردهای افزایش یافت. ورودی مرزها باز شد و این یعنی فناتیل داخل کشور ما میشود.
🔹والز
خبر خوب در مورد فناتیل و اپیوئیدها این است که در ۱۲ ماه اخیر شاهد بیشتر نرخ کاهش در مرگ بر اثر اپیوئید در تاریخ بودهایم... کامالا هریس دادستان کل ایالت مرزی کالیفرنیا و بزرگترین ایالت بود. او تنها کسی بود که باندهای تبهکاری و قاچاق انسان را تحت تعقیب قرار داد. ما دنبال راهحل هستیم. راهحل کنگره آمریکاست. راهحل نیروهای گشتزنی مرزی است... دموکراتها و جمهوریخواهان با همدیگر در این موضوع قانونگذاری همکاری کردند... اما ترامپ گفت نه و به آنها (جمهوریخواهان کنگره) گفت که به این طرح مشترک رأی منفی بدهند.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01