🕋☀️🕋☀️🕋☀️🕋﷽☀️
أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ ﴿۱﴾
7️⃣ یاد نعمت، نیکی و رستگاری
در سوره مبارکه ضحی خداوند بعد از اینکه نعمتهای خود را در حق پیامبرش میشمرد از او میخواهد که او نیز در مقابل یتیم و سائل نیکوکار باشد:
«أَلَمْ یجِدْک یتِیما فَآوَی وَ وَجَدَک ضَالّا فَهَدَی وَ وَجَدَک عَائِلاً فَأَغْنَی فَأَمَّا الْیتِیمَ فَلَا تَقْهَرْ وَ أَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ وَ أَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّک فَحَدِّثْ»؛ آیا او تو را یتیم نیافت و پناه داد؟! و تو را گم شده یافت و هدایت کرد، و تو را فقیر یافت و بی نیاز نمود. حال که چنین است، یتیم را تحقیر مکن، و سؤال کننده را از خود مران، و نعمت های پروردگارت را بازگو.
✅همچنین در سوره مبارکه کوثر پس از ذکر نمعت کوثر که به آن حضرت عطا فرموده از او میخواهد که برای پروردگارش قربانی کند و این در کنار جهات دیگری که در این آیه شریفه لحاظ شده است یعنی رسیدگی به فقرا و نیازمندان
«اِءنَّا أَعْطَینَاک الْکوْثَرَ فَصَلِّ لِرَبِّک وَانْحَرْ»؛ ما به تو کوثر [خیر و برکت فراوان] عطا کردیم! پس برای پروردگارت نماز بخوان و قربانی کن.
🌅حاصل این همه چیست ⬇️⬇️⬇️
جز فلاح و رستگاری که به امید آن ،این همه راه را بنده میپیماید:
«فَاذْکرُواْ آلاء اللّهِ لَعَلَّکمْ تُفْلِحُونَ»؛ پس نعمت های خدا را به یاد آورید، شاید رستگار شوید!
تو را دانش و دین رهاند درست
🕋 در رستگاری ببایدت جست
چو خواهی که یابی ز هر بد رها
🕋 سر اندر نیاری به دام بلا
بوی در دو گیتی ز بد رستگار
🕋 نکو کار گردی بر کردگار
به گفتار پیغمبرت راه جوی
🕋 دل از تیرگی ها بدین آب شوی
اگر چشم داری به دیگر سرای
🕋 به نزد نبی و وصی گیر جای
براین زادم و هم براین بگذرم
🕋چنان دان که خاک پی حیدرم
اللهم صل علی محمدوال محمد
#تدبر_در_قرآن
#سوره_انشراح / ص ۱۱
استاد ضرابی _ ۸ اسفند ۹۹
@tadaburdarquran
🎇 دعای پناه بردن به خدا از مضلات الفتن
🌠امیرالمؤمنین علی علیهالسلام از فردی شنید که میگوید :
اللهمَّ اِنّی اَعوذُ بِکَ مِنَ الفِتنَة یعنی خدایا از فتنه به تو پناه میبَرم. حضرت دعا و سخن آن مرد را اصلاح نمود و فرمود اینگونه بگو :
(اللهمَّ اِنّی اَعوذُ بِکَ مِن مُضِلاّتِ الفِتَن) یعنی خدایا من از فتنههای گمراهکننده به تو پناه میبرم
به عبارتی همه دچار فتنه میشوند و گریزی از آن نیست. فتنه به معنی گداختن طلا برای جداکردن ناخالصیهای آن است و چون در حوادث سخت و ابتلائات، جوهرهی انسان از شعارهای دروغین جدا میشود، حوادث و آزمایشات دشوار را فتنه میگویند.

اینکه همه دچار فتنه میشوند شامل مؤمنین میشود، چنانچه در آیه 2 سوره مبارکه عنکبوت میخوانیم : (اَحَسِبَ النّاسُ اَن یُترَکُوا اَن یَقوُلوُا آمَنّا وَ هُم لا یُفتَنون) یعنی (آیا مردم گمان کردند همین که بگویند ایمان آوردیم، به حال خود رها میشوند و آزمایش نخواهندشد؟!)
به تعبیر آیت الله جوادی آملی (که خداوند سلامتشان بدارد) این ابتلاء (آزمایش) فقط منحصر در بیماری نیست، چنانچه عدهای مبتلا به بیماری و به این وسیله آزمایش میشوند و تعداد زیادی هم با سلامت و عافیت آزمایش خواهند شد و به بیان دیگر به سلامت مبتلا هستند! البته آنکه بیمار میشود شاید فرصت بهتری برای توجه به خدای سبحان هم پیدا میکند و خدا نکند که از نعمت و آزمون سلامت غافل باشیم.
و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین
📚📚📚📚⬇️📚📚📚
[ سه شنبه پنجم فروردین ۱۳۹۹ ] [ 17:48 ] [ محمد لطفی زاده ]
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّا أَرْسَلْنَا إِلَيْكُمْ رَسُولًا شَاهِدًا عَلَيْكُمْ كَمَا أَرْسَلْنَا إِلَى فِرْعَوْنَ رَسُولًا﴿۱۵﴾ فَعَصَى فِرْعَوْنُ الرَّسُولَ فَأَخَذْنَاهُ أَخْذًا وَبِيلًا ﴿۱۶﴾ فَكَيْفَ تَتَّقُونَ إِنْ كَفَرْتُمْ يَوْمًا يَجْعَلُ الْوِلْدَانَ شِيبًا ﴿۱۷﴾ السَّمَاءُ مُنْفَطِرٌ بِهِ كَانَ وَعْدُهُ مَفْعُولًا ﴿۱۸﴾
بى گمان ما به سوى شما فرستاده اى كه گواه بر شماست روانه كرديم همان گونه كه فرستاده اى به سوى فرعون فرستاديم (۱۵) (ولى) فرعون به آن فرستاده عصيان ورزيد پس ما او را به سختى فرو گرفتيم (۱۶) پس اگر كفر بورزيد چگونه از روزى كه كودكان را پير مى گرداند پرهيز توانيد كرد (۱۷) آسمان از (بيم) آن (روز) در هم شكافد وعده او انجام يافتنى است (۱۸)
#تدبر_در_قرآن
#سوره_مزّمّل
🧊استاد ضرابی
#مبحث_إِنَّا_أَرْسَلْنَا_ … #وَعْدُهُ_مَفْعُولًا
تاریخ:مهر1402
@tadaburdarquran
👇
🍁🍂🍃🍁🍂🍃🍁🍂🍃
🍁🍂🍃
تدبردر آیات 15تا 18سوره مزمل 👇
إِنَّا أَرْسَلْنَا إِلَيْكُمْ..... وَعْدُهُ مَفْعُولًا ﴿۱۸﴾
🎆🍃الگوهای انسانیت و گواهان بر اعمال !
« إِنَّا أَرْسَلْنَا إِلَيْكُمْ رَسُولًا شَاهِدًا عَلَيْكُمْ كَمَا أَرْسَلْنَا إِلَى فِرْعَوْنَ رَسُولًا... »
در تعیین معنای شاهد،به قرینه آیات بعد که مسأله طغیان را مطرح میکند
« فَعَصَى فِرْعَوْنُ الرَّسُولَ فَأَخَذْنَاهُ أَخْذًا وَبِيلًا »
مناسب است بگوییم:
مقصود از لفظ شاهد در « شاهداٌ علیکم» این است که رسولان الهی میزان و الگوی صحیح راه سعادت هستند، انکار این میزان و سرکشی و طغیان ، امت را دچار عذاب و هلاکت خواهد نمود.»
زیرا این میزان است که مورد طغیان قرار میگیرد
«أَلَّا تَطْغَوْاْ فِى ٱلْمِيزَانِ (الرحمن - 8)
نه گواه بودن.
🍃🔸امام خمینی میفرماید: میزان اعمال، شریعت، اسلام و ولایت اهل بیت (علیهمالسّلام) میباشد و خوب است انسان در همین عالم، اعمال خود را با این میزان مقایسه و خود را محاسبه کند و پیش از مرگ اعمال خود را اصلاح کند.
📘[ شرح چهل حدیث، ص۴۴۱،]
چرا که در قیامت میزان اعمال، شریعت است و به وسیله آن اندازه و قیمت هر شخص به حسب عقیده، خلق و عملش سنجیده میشود و اگر انسان در این دنیا به محاسبه اعمال خود بپردازد و آنرا اصلاح کند، در آخرت نگرانی در مورد میزان اعمال خود را ندارد، زیرا گرفتاریها و مهلکات آن عالم تابع این عالم است و اگر در این عالم در راه مستقیم نبوت و ولایت قدم بگذارد و کج نرود در آن عالم ترسی از گذشتن از صراط ندارد.
📘[ شرح چهل حدیث، ص۳۶۰-۳۵۹]
زمزم ار جوشد زخاک من ازوست
می اگر ریزد ز تاک من ازوست
خاکم و از مهر او آیینهام
میتوان دیدن نوا در سینهام
#تدبر_در_قرآن
#سوره_مزمل
ص یک
استاد ضرابی _ مهرماه ۱۴۰۲
@tadaburdarquran
🍁🍂🍃🍁🍂🍃🍁🍂🍃
🍁🍂🍃
تدبردر آیات 15تا 18سوره مزمل 👇
إِنَّا أَرْسَلْنَا إِلَيْكُمْ..... وَعْدُهُ مَفْعُولًا ﴿۱۸﴾
🎆🍃الگوهای انسانیت و گواهان بر اعمال !
🍃در ترجمه ها شاهد به معنای گواه گرفته میشود زیرا که خداوند متعال برای کنترل انسان و جلوگیری از خطای او، شاهدانی را قرار داده تا آدمی را زیر نظر بگیرند و مراقب اعمال او باشند.
🍃 انسان عاقل با توجه به این گواهان، مراقبت بیشتری از اعمال خود خواهد داشت.
🍃 روز قیامت نیز این گواهان و شاهدان مشاهدات خود را بازگو میکنند تا جای هیچگونه عذر و بهانهای برای انسان خاطی باقی نماند.
اما میدانیم که شاهد و گواه بر اعمال انسان محدود به رسولان الهی نیست و شاهدان دیگری وجود دارند که در رأس آنها:
اولین شاهد بر اعمال، ذات مقدّس ربوبی است.... 👇
#تدبر_در_قرآن
#سوره_مزمل
ص دو
استاد ضرابی _ مهرماه ۱۴۰۲
@tadaburdarquran