.
🤝 مراسم عقد اخوت
در اين روز در سال اول هجرت رسول گرامى اسلام صلّى اللَّه عليه و آله بين اصحاب خود عقد اخوت بست، و أمير المؤمنين علی عليه السّلام را برادر خود گردانيد.
📚 الوقايع و الحوادث: ج۱، ص۱۱۲
#ماه_رمضان #پیامبر #امام_علی
🆔 @TaghvimShia1
.
🎈 مرگ حجاج ثقفى
در سال ۹۵ ه.ق در چنين روزى ظالم سفاك پليد حجاج بن يوسف ثقفى به هلاكت رسيد. او در زمان وليد بن عبدالملك در شهر واسط كه خودش بنا كرده بود با مرض آكله در شكمش به درك واصل شد.
حجاجِ خونخوار بیست سال در عراق حکومت کرد و مىگفت: بيشترين لذت من در ريختن خون است. تعداد كشته شدگان به دست او را به جز جنگها، يكصد و بيست هزار نفر نوشتهاند.
هنگامى كه هلاك شد، در زندان او پنجاه هزار مرد و سى هزار زن بودند و قاعدهٔ آن ملعون اين بود كه زن و مرد و اطفال را در زندانى بیسقف زندانی میکرد.
عده زيادى از دوستان و شيعيان أميرالمؤمنين عليه السّلام را شهيد كرد، از جمله كميل بن زياد نخعى، قنبر غلام أميرالمؤمنين عليه السّلام،
عبدالرحمن بن ابى ليلى انصارى، كه آن قدر او را تازيانه زد كه أميرالمؤمنين عليه السّلام را سب كند و او مناقب آن حضرت را مىگفت، تا حجاج دستور داد او را شهيد كردند.
دست و پاى يكى از حواريين امام زين العابدين عليه السّلام به نام يحيى بن امّ طويل را بريد تا شهيد شد. همچنين سعيد بن جبير را به شهادت رسانيد كه ۱۵ روز بعد از قتل او حجاج به درك واصل شد.
حجاج به مرض آكله مبتلا شد، و طبيب تكه گوشتى را به نخى بست تا آن ملعون بلعيد. طبيب آخر نخ را نگه داشت، و بعد از لحظهاى نخ را كشيد و ديد چيزى نمانده است، و معلوم شد كه به زودى جان به مالك جهنم خواهد سپرد.
قبر او را در شهر واسط مخفى كردند ولى در زمان سفاح، قبر او را پيدا كردند، آنچه مانده بود سوزانده و بر باد دادند.
📚 الوقايع و الحوادث: ج۱، ص۱٣٩ و١۵۶؛ مراقد المعارف: ج۲، ص۲۰۲ و٢١٩؛ تتمة المنتهى: ص ۹۶-۱۰۸
#ماه_رمضان
🆔 @TaghvimShia1
.
🔘 شهادت مختار
در سال ۶۷ ه.ق در چنين روزى مختار بن ابى عبيده ثقفى به شهادت رسيد، و مزار او كنار مرقد حضرت مسلم عليه السّلام در انتهاى مسجد كوفه است.
مصعب بعد از به شهادت رساندن مختار، دستور داد همسر او را دستگير كنند. او زنى مؤمنه به نام عمره دختر نعمان بن بشير انصارى بود.
مصعب گفت: برائت بجوى از شوهرت. او گفت: چگونه برائت بجويم از كسى كه روزها روزه و شبها به نماز مشغول بود، و خون خود را براى خدا و پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله نثار كرد و خونخواهى فرزند پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله نمود؟
مصعب در حالتى كه شمشيرش را از غلاف بيرون كشيده بود، گفت: پس تو را به شوهرت ملحق مىكنم.
همسر مختار جواب داد: پس از اين مرگ بهشت است و به خدا قسم هيچ چيزى را بر محبتم به على بن ابى طالب عليه السّلام ترجيح نمىدهم.
در گرماى هوا در صحرائى بين حيره و كوفه دست و پاى او را بستند و بعد گردن او را زدند و سر از بدنش جدا كردند.
اين زن مؤمنه اولين زن شهيدى است كه در محبت أميرالمؤمنين عليه السّلام با شكنجه كشته شد.
📚 بحار الأنوار: ج۴۵، ص۳۸۶؛ المختار الثقفى: ص۴۰
#ماه_رمضان #مختار
🆔 @TaghvimShia1
١.
✨ ولادت امام حسن مجتبى (ع)
شب نيمه ماه رمضان سال سوم ه.ق دومين امام شيعيان حضرت ابومحمد حسن بن على بن ابى طالب عليه السّلام در شهر مدينه به دنيا آمد.
القاب آن حضرت: سيّد، سبط، امين، حجّت، برّ، نقى، زكى، مجتبى، زاهد.
رنگ مباركش سرخ و سفيد، ديدگان مباركش گشاده و چشمانش مشكى بود. گونه مباركش هموار و محاسنش انبوه و موى سرش مجعد بود. شانههائى گشاده داشت و از همه مردم خوشروتر بود و خضاب بسيار مىكرد.
در روز هفتم ولادت آن حضرت، مادرش فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها آن مولود مبارك را در پارچه حريرى كه جبرئيل عليه السّلام آن را براى پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله از بهشت آورده بود، پيچيد و خدمت رسول گرامى اسلام صلّى اللَّه عليه و آله آورد، و آن حضرت نام مباركش را حسن نهاد و گوسفندى براى حضرتش عقيقه نمود.
📚 بحار الأنوار: ج۴۳، ص۲۵۰ و ج۹۵، ص۱۹۲؛ منتهى الآمال: ج۱، ص ۲۱۹-۲۲۰
#ماه_رمضان #امام_حسن
🆔 @TaghvimShia1
٢.
💠 حركت حضرت مسلم (ع) به سمت كوفه
در اين روز در سال ۶۰ ه.ق حضرت اباعبدالله الحسین عليه السّلام، جناب مسلم بن عقيل عليه السّلام را به كوفه روانه كرد.
همراه او پاسخ نامههاى كوفيان را داده بود كه مضمون آن چنين بود: «به سوى شما برادر و پسر عمويم، موثق اهل بيت خويش، مسلم بن عقيل را فرستادم. اگر او بنويسد براى من كه رأى دانايان و بزرگان شما متفق شده بر آنچه در نامهها درج كردهايد، به زودى به سوى شما خواهم آمد، انشاءاللَّه».
📚 فيض العلام: ص۳۵
#ماه_رمضان #امام_حسین
🆔 @TaghvimShia1
١.
✨ معراج پيامبر (ص)
معراج پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله پنج سال بعد از بعثت در چنين روزى واقع شده و آيه «سبحان الذى أسرى بعبده ليلاً من المسجد الحرام الى المسجد الاقصى...» (سوره اسراء: آيه ۱)، در اين باره نازل شده است.
معراج از جمله ضروريات اسلام است و از آيات كريمه و احاديث متواتره ثابت شده است كه خداوند متعال حضرت رسول صلّى اللَّه عليه و آله را در يك شب از مكه معظمه تا مسجد الاقصى و از آنجا به آسمانها تا سدرة المنتهى و عرش اعلى برد،
و عجائب آفرينش آسمانها را به آن حضرت نماياند و رازهاى نهانى و معارف نامتناهى را به آن حضرت القا فرمود و آن حضرت در بيت المعمور تحت عرش به عبادت حق تعالى قيام فرمود و با انبياء عليهم السّلام ملاقات نمود و داخل بهشت شد و منازل اهل بهشت و احوال كسانى كه در عذاب بودند را مشاهده فرمود.
احاديث متواتر دلالت دارد كه عروج آن حضرت به بدن بوده نه به روح، و در بيدارى بوده نه در خواب.
در باره مكانى كه آغاز حركت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله به سوى معراج بوده، چند قول است: از منزل خديجه سلام اللَّه عليها، از منزل امّ هانى خواهر أمير المؤمنين عليه السّلام، از شعب ابى طالب عليه السّلام.
امام صادق عليه السّلام فرمودند: حقتعالی حضرت رسول صلّى اللَّه عليه و آله را صد و بيست و چهار مرتبه به آسمان برد، و در هر مرتبه به آن حضرت در باره، ولايت و امامت أمير المؤمنين عليه السّلام و ديگر ائمه طاهرين عليهم السّلام زياده از ساير فرائض تأكيد و توصيه نمود.
📚 بحار الأنوار: ج١٨، ص٢٨٩، ٣٠٢-٣١٩، ٣٨٠
#ماه_رمضان #پیامبر
🆔 @TaghvimShia1
٢.
⚔️ جنگ بدر
در روز جمعه در سال دوم هجرت حنگ بدر كبرى به وقوع پيوست. تعداد مسلمانان ۳۱۳ نفر و تعداد شهداى آنان ۹ تا ۱۴ نفر، و تعدا كفار ۹۵۰ نفر بود.
مقتولين كفار ۷۰ نفر بودند و ۷۰ نفر را هم مسلمانان اسير گرفتند. ۳۵ نفر از ۷۰ نفر كشته هاى كفار به دست أمير المؤمنين عليه السّلام به قتل رسيدند.
در اين جنگ ابوجهل نيز كشته شد. ابوجهل هشام بن مغيره مخزومى از دشمنان سرسخت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله بود. او با اينكه نامش هشام بود ولى از فرط بدجنسى و زشت سيرتى به ابوجهل مكنى شد.
ابوجهل كسى بود كه در مكه آزار و اذيت بسيار به رسول اكرم صلّى اللَّه عليه و آله نمود. بچه دان شتر بر سر مبارك حضرت ريخت. خاكستر و خاك بر سر مبارك حضرت ريخت.
سنگ به دندان مباركش زد، نسبت كذب و جنون به آن حضرت داد، مادر عمار ياسر جناب سميه را بعد از شكنجه بسيار با نيزه شهيد كرد.
در جنگ بدر دو برادر انصارى (معاذ و معوذ) به خاطر سابقهاى كه از او در اذيت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله شنيده بودند تصميم به كشتن او گرفتند.
به هر صورت ضربه هائى به او زدند و يكى از دو برادر دستش قطع شد و به پوست آويزان گرديد، ولى چون ديد دستش مزاحم جنگ با ابوجهل و هواداران اوست، زير پايش گذاشت و دفعتاً آن را از بدنش جدا كرد و سپس ابوجهل را نقش زمين كردند.
بعد از جنگ، پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: كسى خبر از ابوجهل بياورد. عبداللَّه بن مسعود رفت و پا روى سينه او گذاشت.
ابوجهل به هوش آمد و گفت: بر جاى بلندى پاى گذاشتهاى. اى كاش قاتل من دهقان نبود (كه كنايهاى از انصار بود).
عبداللَّه بن مسعود سر او را از بدن جدا كرد و نزد پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله آورد و جلوى پاى آن حضرت انداخت. پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله شكر الهى بجا آورد.
و خداوند نصرت خود را بر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله نازل نمود، و آن حضرت فرمود: امروز روز عيد است و بايد شكر خدا را بر نعمتى كه به اهل ايمان عطا فرموده به جاى آورد.
📚 الوقايع و الحوادث: ج۱، ص ۲۱۵-۲۱۶؛ بحار الأنوار: ج۱۹، ص۳۲۵ و ج۹۷، ص۱۶۸، ٣٨٣ و ج۱۸، ص۳۸۰
#ماه_رمضان #پیامبر
🆔 @TaghvimShia1