#رمز_های_آیات_مشابه
#سوره_بقره (۸۷)
... أَن طَهِّرَا بَیْتِیَ لِلطَّآئِفِینَ وَالْعَاکِفِینَ وَالرُّکَّعِ السُّجُودِ {بقرة/۱۲٥}
... وَطَهِّرْ بَیْتِیَ لِلطَّآئِفِینَ وَالْقَآئِمِینَ وَالرُّکَّعِ السُّجُودِ {حج/٢٦}
رمز: آیه ۱۲٥ بقره، خطاب به دو نفر (حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل علیهِما السَّلام) است و به همین دلیل، فعل تثنیه (طَهِّرَا) آمده است؛ اما آیه ۲٦ حج فقط خطاب به حضرت ابراهیم علیْهِ السّلام است، بنابراین فعل امر مفرد (طَهِّرْ) آمده است.
«وَالْعَاکِفِینَ» / «وَالْقَآئِمِینَ»
رمز: در آیه ۱۲٥ بقره که پایین صفحه قرار دارد، کلمه «عَاکِفِینَ» (به معنای معتکفین) آمده است و معتکف هم به کسی گفته میشود که در مسجد یا مکان مطهری بنشیند و به اعمال اعتکاف بپردازد.
در آیه ۲٦ حج که بالای صفحه قرار دارد، کلمه «قَآئِمِینَ» به معنای ایستادن به حالت عبادت آمده است و میدانیم که وقتی شخص بر روی پاهایش بایستد (قَآئِمِینَ) قدش بالاتر و بلندتر از کسی است که در حال نشسته مشغول ذکر و اعمال اعتکاف «عَاکِفِینَ» است.
رمز سادهتر: «در حج (نام سوره) در حالت ایستاده (قیام - قَآئِمِینَ) طواف میکنیم.
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمد صدیق منشاوی.mp3
2.92M
🎙 استاد #محمد_صدیق_منشاوی
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمود خلیل الحصری.mp3
1.6M
🎙 استاد #محمود_خلیل_الحصری
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
#رمز_های_آیات_مشابه
#سوره_بقره (۸۸)
وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِیمُ رَبِّ اجْعَلْ هَاذَا بَلَدًا ءَامِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ ... {بقرة/۱۲٦}
وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِیمُ رَبِّ اجْعَلْ هَاذَا الْبَلَدَ ءَامِنًا وَاجْنُبْنِی وَبَنِیَّ أَن نَّعْبُدَ الْأَصْنَامَ {ابراهیم/۳٥}
رمز: هر چیزی از کم شروع و به زیاد و زیادتر خاتمه مییابد. با اضافه شدن سوره، «الْبَلَدَ» که یک الف و لام بیشتر دارد، در سوره «ابراهیم» آمده است.
«وَارْزُقْ» / «وَاجْنُبْنِی»
رمز(۱): در سوره «بقره»، حضرت ابراهیم علیْهِ السّلام برای اهل مکه دعا میکند و میفرماید: «خدایا، به اهل مکه رزق و روزی عطا کن»، اما در سوره ابراهیم، ایشان برای خود و فرزندانش چنین دعا میکند: «من و فرزندانم را از پرستش بتها دور بدار».
رمز(۲): کلمه «وَاجْنُبْنِی»، دو حرف نون دارد. در آیه دوم مشابه هم آمده است.
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمد صدیق منشاوی.mp3
3.05M
🎙 استاد #محمد_صدیق_منشاوی
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمود خلیل الحصری.mp3
1.76M
🎙 استاد #محمود_خلیل_الحصری
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
#رمز_های_آیات_مشابه
#سوره_بقره (۸۹)
رَبَّنَا وَابْعَثْ فِیهِمْ رَسُولًا مِّنْهُمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ ءَایَاتِكَ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَیُزَکِّیهِمْ إِنَّكَ أَنتَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ {بقرة/۱۲۹}
... إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ ءَایَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِن کَانُوا مِن قَبْلُ لَفِی ضَلَالِِ مُّبِینِِ {آلعمران/۱٦٤}
هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِّنْهُمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ ءَایَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیَعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِن کَانُوا مِن قَبْلُ لَفِی ضَلَالِِ مُّبِینِِ {جمعة/۲}
کَمَآ أَرْسَلْنَا فِیکُمْ رَسُولًا مِّنُکمْ یَتْلُوا عَلَیْکُمْ ءَایَاتِنَا وَیُزَکِّیکُمْ وَیُعَلِّمُکُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَیُعَلِّمُکُم مَّا لَمْ تَکُونُوا تَعْلَمُونَ {بقرة/۱٥١}
رمزها
چون موارد متعددی با یکدیگر فرق دارند، یک رمز تفکیکی بیان میگردد.
اگر دقت کنید آیه ۱٥١ بقره، تنها آیهای است که افعال در آن با ضمیر خطابی «کُمْ» آمده است، اما در سه آیه مشابه دیگر ضمیر «هُمْ» آمده است. برای اینکه آیه ١٥۱ بقره با دیگر آیات اشتباه نشود، کافی است بدانید این آیه در میان چهار آیه مشابه مذکور، تنهای آیهای است که در آیات قبل از آن کلماتی با ضمیر خطابی «کُمْ» آمده است، مثل؛ «وَجُوهَکُمْ»، «عَلَیْکُمْ»، «لَعَلَّکُمْ». هنگام قرائت آیه میتوانید با کمک گرفتن از همین کلمات، آیه ١٥١ را بدون اشتباه قرائت کنید.
«ءَایَاتِنَا» / «ءَایَاتِكَ» / «ءَایَاتِهِ»
«ءَایَاتِنَا»: این کلمه در آیه ١٥۱ آمده که با کلمه «أَرْسَلْنَا» شروع شده، ضمیر «نَا» در «أَرْسَلْنَا» و «ءَایَاتِنَا» مشترک است و قرینه خوبی است.
«ءَایَاتِكَ»: به ترجمه دقت کنید. حضرت ابراهیم علیْهِ السّلام خداوند را خطاب دعایش قرار میدهد و میگوید: «پروردگارا، در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیز تا آیات تو را بر آنان بخواند و ...».
خلاصه: چون حضرت ابراهیم علیْهِ السّلام خطابش به خداوند است و خدا هم یکی است، در نتیجه باید ضمیر مفرد خطابی «كَ» بیاید.
«ءَایَاتِهِ»: این کلمه در آیات ١٦٤ آلعمران و ۲ جمعه آمده است. کافی است به ذهن بسپارید که کلمه «ءَایَاتِهِ» در غیر از سوره «بقره» آمده است.
«یُزَکِّیهِمْ» / «أَنفُسِهِمْ»
«یُزَکِّیهِمْ»: فقط در آیه ۱۲۹ بقره، بعد از عبارت { وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ }، کلمه «یُزَکِّیهِمْ» آمده و در آیات دیگر، بر علم «یُعَلِّمُهُم» مقدم شده است.
رمز(۱): فقط در یک آیه، «یُزَکِّیهِمْ» بعد از (یُعَلِّمُهُم) آمده که آن هم در جزء ۱ است.
رمز(۲): در میان این آیات، فقط آیه ۱۲۹ بقره، از زبان حضرت ابراهیم علیْهِ السّلام است. سه آیه دیگر از قول خداوند آمده است.
«أَنفُسِهِمْ»: کلمه نَفْس و أنْفُسْ فقط بر انسانها اطلاق میشود. در میان آیات مشابه مذکور، فقط نام سوره «آلعمران»، نام انسان است که به خاندان عمران نبی علیْهِ السّلام اشاره دارد. نام دو سوره دیگر (بقره و جمعه) نام انسان نیست.
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️