#رمز_های_آیات_مشابه
#سوره_بقره (۱۳٠)
یَسْئَلُونَكَ مَاذَا یُنفِقُونَ قُلْ مَآ أَنفَقْتُم مِّنْ خَیْرِِ ... {بقرة/٢١٥}
... وَیَسْئَلُونَكَ مَاذَا یُنفِقُونَ قُلِ الْعَفْوَ کَذَالِكَ ... {بقرة/۲۱۹}
رمز(۱): در آیه اول (٢١٥بقره)، کلمه «خَیْرِِ» و کلمه «فَلِلْوَالِدَیْنِ» آمده است، با توجه به این کلمات میگوییم: «در هر کار خیری باید اول به والدین توجه شود، سپس به دیگران.» (آیه ٢١٥ بقره، زودتر، در سمت راست و قبل از آیه ۲۱۹ بقره آمده است.)
رمز(۲): نامه عمل مجرمین را به دست چپشان میدهند. عفو (الْعَفْوَ) هم شامل مجرمین و خطاکاران میشود. این کلمه هم در صفحه سمت چپ قرار دارد. (کلمه «الْعَفْوَ» در آیه به معنای مازاد مال یا بهترین قسمت مال آمده است.)
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمد صدیق منشاوی.mp3
3.01M
🎙 استاد #محمد_صدیق_منشاوی
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمود خلیل الحصری.mp3
2.35M
🎙 استاد #محمود_خلیل_الحصری
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
#رمز_های_آیات_مشابه
#سوره_بقره (۱۳۱)
... فَأُولَآئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِی الدُّنْیَا وَالْأَخِرَةِ وَأُولَآئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ {بقرة/۲۱۷}
... أُولَآئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِی الدُّنْیَا وَالْأَخِرَةِ وَأُولَآئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ {توبة/٦٩}
أُولَآئِكَ الَّذِینَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِی الدُّنْیَا وَالْأَخِرَةِ وَمَا لَهُم مِّن نَّاصِرِینَ {آلعمران/۲۲}
رمزها
«آلعمران/۲۲»: در میان این آیات، فقط در همین آیه کلمه «الَّذِینَ» آمده است. به ذهن بسپارید که این آیه کاملاً مستقل بوده و مثل دو آیه دیگر در انتها و در ضِمْنِ آیهای نیامده است.
«توبه/٦٩»: پنج کلمه در این آیه با حرف خاء آمدهاند: { فَاسْتَمْتَعُوا بِخَلَاقِهِمْ فَاسْتَمْتَعْتُم بِخَلَاقِکُمْ کَمَا اسْتَمْتَعَ الَّذِینَ مِن قَبْلِکُم بِخَلَاقِهِمْ وَخُضْتُمْ کَالَّذِی خَاضُوا } که با کلمه «الْخَاسِرُونَ» در این حرف مشترک هستند.
یا: کلمه «الْخَاسِرُونَ» در کل سوره «توبه»، فقط یک مرتبه آمده است که میتوانیم از نام سوره و این کلمه جمله بسازیم:
«هر کس توبه (نام سوره) نکند، خاسر (الْخَاسِرُونَ) و زیانکار است.»
«آلعمران/۲۲»: عبارت { وَمَا لَهُم مِّن نَّاصِرِینَ } سه مرتبه و در انتهای آیات ۲۲، ٥٦ و ۹۱ سوره «آلعمران» آمده است.
نکته: عبارت { وَمَا لَهُم مِّن نَّاصِرِینَ } هفت مرتبه در قرآن کریم آمده و فقط در سوره «آلعمران» است که سه مرتبه تکرار شده است، در سورههای دیگر، فقط یک مرتبه آمده است. (نحل/۳۷، عنکبوت/٢٥، روم/۲۹ و جاثیه/٣٤)
البته در سورههای «عنکبوت» و «جاثیه»، به جای کلمه «لَهُم» کلمه «لَکُم» آمده است. (عنبکوت/٢٥ و جاثیه/٣٤)
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمد صدیق منشاوی.mp3
3.21M
🎙 استاد #محمد_صدیق_منشاوی
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمود خلیل الحصری.mp3
2.37M
🎙 استاد #محمود_خلیل_الحصری
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
#رمز_های_آیات_مشابه
#سوره_بقره (۱۳۲)
الف
... إِنَّ الَّذِینَ ءَامَنُوا وَالَّذِینَ هَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أُولَآئِكَ یَرْجُونَ رَحْمَتَ اللَّهِ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ {بقرة/۲۱۸}
إِنَّ الَّذِینَ ءَامَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَالَّذِینَ ءَاوَوا وَّنَصَرُوا أُولَآئِكَ بَعْضُهُمْ ... {انفال/۷۲}
الَّذِینَ ءَامَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِندَ اللَّهِ وَأُولَآئِكَ هُمُ الْفَآئِزُونَ {توبة/۲٠}
رمزها
«بقره/۲۱۸»: به عدد ۲ به عنوان رمز توجه کنید.
۱. دو مرتبه کلمه «الَّذِینَ»، نزدیک هم آمده است: «الَّذِینَ - وَالَّذِینَ»؛
۲. دو مرتبه کلمه مقدس «اللَّه»، کنار یکدیگر آمده است: «رَحْمَتَ اللَّهِ وَاللَّهُ»؛
۳. دو صفت خداوند متعال (غَفُورٌ رَّحِیمٌ) در انتهای آیه آمده است؛
٤. دو کلمه «أموالْ» و «أنْفُسْ» در آن نیامده است؛
٥. این آیه در جزء ۲ قرار دارد.
توجه به این نکات باعث میشود به هنگام قرائت این آیه، دچار اشتباه نشوید.
«انفال/۷۲»: کلمه «أمْوالْ» بر وزن «أنْفالْ» است و در این سوره، عبارت «بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ» مقدم بر عبارت «فِی سَبِیلِ اللَّهِ» آمده است.
انتهای آیات (۷۲ انفال و ۲٠ توبه)
«انفال/۷۲»: دو مرتبه { وَالَّذِینَ ءَاوَوا وَّنَصَرُوا } در آیات ۷۲ و ۷٤ انفال آمده است. همین مطلب قرینه خوبی است تا بدانید انتهای آیه ۷۲ انفال با چه عبارتی خاتمه مییابد.
«توبه/٢٠»: از کلمات «أَعْظَمُ» و «دَرَجَةً» و نیز از عدد ۲٠ که شماره آیه است، استفاده میکنیم و میگوییم: «نمره بیست بالاترین و بزرگترین درجهای است که خداوند به اینگونه افراد میدهد؟»
نکته مهم: در آیه ۷۲ انفال و ٤١ و ۸۱ توبه، اموال و أنفس (بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ) مقدم بر عبارت «فِی سَبِیلِ اللَّهِ» آمده است. و فقط در آیه ۲٠ سوره توبه است که عبارت «فِی سَبِیلِ اللَّهِ» بر «بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ» مقدم شده است.
به یاد داشته باشید که در اواخر آیه ۱۹ توبه، عبارت { کَمَنْ ءَامَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْأَخِرِ وَجَاهَدَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ لَا یَسْتَوُونَ عِندَ اللَّهِ } آمده که در ابتدای آیه ٢٠، به صورت جمله { الَّذِینَ ءَامَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ ... } تکرار شده است.
ب
إِنَّ الَّذِینَ ءَامَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَالَّذِینَ ءَاوَوا وَّنَصَرُوا أُولَآئِكَ بَعْضُهُمْ أَوْلِیَآءُ بَعْضِِ ... {انفال/۷۳}
وَالَّذِینَ ءَامَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَالَّذِینَ ءَاوَوا وَّنَصَرُوا أُولَآئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا ... {انفال/٧٤}
وَالَّذِینَ ءَامَنُوا مِن بَعْدُ وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا مَعَکُمْ فَأُولَآئِكَ مِنکُمْ وَأُولُوا الْأَرْحَامِ بَعْضُهُمْ أَوْلَی بِبَعْضِِ ... {انفال/۷٥}
رمز: به عدد ۱، ۲ و ۳ به عنوان رمز توجه کنید.
«انفال/۷۲»: در اولین آیه یک مرتبه کلمه «إِنَّ» و یک مرتبه عبارت «بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ» و یک مرتبه کلمه «أَوْلِیَآءُ» آمده که در دو آیه دیگر نیامده است.
«انفال/۷٤»: این آیه نسبت به آیه ۷۲، آیه دوم است. با توجه به این نکته میگوییم: «در این آیه، دو مرتبه کلمه ایمان آمده است: یک مرتبه در ابتدای آیه (وَالَّذِینَ ءَامَنُوا) و یک مرتبه در انتهای آیه (الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا).»
«انفال/۷٥»: آیه ٧٥، آخرین آیه سوره است و بَعْد از همه آیات سوره «انفال» آمده است. کلمه «مِن بَعْدُ» هم در این آیه قرار دارد. این آیه، آیه سوم است (نسبت به آیه ۷۲ و ۷٤) و سه کلمه (مِن بَعْدُ مَعَکُمْ) در آن آمده است.
با توجه به نکته بالا میگوییم: «مِن بَعْدُ مَعَکُمْ»؛ از این به بعد با شما هستیم!»
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️