🔹سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفته:
"به زودی عرضه سکه بهارآزادی با تاریخ هر سال در دستور کار قرار میگیرد."
📌پیوست:
اگر تلاش بانک های مرکزی دنیا را در کاهش سهم دلار و متعاقبا انباشت طلا در سبد دارایی های خود نادیده بگیریم و صرفا به تحلیل مکانیکی مسئله بپردازيم، در این صورت بدیهی است این اقدام دولت در شرایطی که شاهد عدم ثبات در لنگر انتظارات تورمی( ارز) و میل گسترده بازار به ذخیره ارزش ( تبدیل ریال به دارایی) هستیم، تنها جنبه شوک درمانی دارد و اثرگذاری بلندمدت در کنترل بازار نخواهد داشت. چه اینکه حراج های قبل از این تاثیری بر کنترل نرخ سکه و طلا نداشته است.
🔸عنوان می شود که حراج سکه و طلا، یک سیاست انقباضی است که میتواند با جمعآوری نقدينگي، سرعت گردش پول را کاهش دهد و در نتیجه سفته بازی و حباب بازار سکه را کم نماید. احتمالا بانک مرکزی تا اندازه ای به هدف خود در کاهش حباب بازار خواهد رسید. اما مسیر جذب نقدینگی از طریق واگذاری دارایی ها، بازار بین بانکی است و شیوه فعلی هزینه ای بسیار بالاتر از فوائد آن دارد.
@tahlileghtesadi
مدیریت بانک مرکزی در ایجاد ثبات ارزی در "شرایط شوک های نظامی" نشان می دهد، "تاکنون" پیوستی قابل اطمینان بر بازار ارز در کشور حکمفراست.
ادامه روند فعلی به شرایط و موارد زیادی بستگی دارد که مهترین آن نوع رویکرد ایران به حمله رژیم است.
@tahlileghtesadi
نرخ ارز در بودجه۱۴۰۴
آنچه که تحت عنوان نرخ دلار در بودجه برآورد یا استفاده میشود، بیش از آن که نرخ قطعی تبدیل ارزهای دولتی به ریال باشد، یک نرخ برآوردی محاسباتی است که براساس آن منابع ارزی به ریال تبدیل میگردند، تا با سایر منابع ریالی دولت قابل جمع باشند. تبدیل این منابع ارزی به ریال با دو نرخ صورت میپذیرد:
1⃣نرخ ارز ترجیحی: واردات کالاهای اساسی، نهاده های دامی و کشاورزی، دارو، مواد اولیه دارویی و ملزومات مصرفی پزشــکی مشــمول نرخ ترجیحی میباشد. حداکثر میزان تخصیص ارز به این کالاها مجموعاً حدود ۱۲میلیارد دلار در ســال آتی پیشبینی شــده اســت. در سال جاری، این ارز با نرخ ۲۸هزار و پانصد تومان به واردکننده فروخته میشــد و براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۴قرار است این نرخ به صورت
تدریجی و متناسب با تورم افزایش یابد. البته زمان شروع این افزایش تدریجی و جزئیات آن چندان مشخص نیست. با این حال پیشبینی می شود در انتهای سال آینده این نرخ به بیش از ۳۷هزار تومان برسد.
2⃣نرخ ارز سایر: مابقی منابع ارزی دولت مازاد بر ۱۲میلیارد دلار مربوط به کالاهای اساسی، در لایحه بودجه با
نرخی در حدود ۶۰هزار تومان به ازای هر یورو (تقریباً معادل ۵۵هزار تومان به ازای هر دلار) به ریال تبدیل شده است.
این نرخها صرفاً مبنای محاسبات بودجهای را تعیین میکنند و آنچه در عمل اتفاق میافتد میتواند بیشتر از نرخهای ذکر شده باشد که در نتیجه معادل ریالی منابع دولت از محل صادرات نفت، گاز یا فرآورده افزایش خواهد یافت.
@tahlileghtesadi
🔴 تاثیر انتخابات امریکا بر اقتصاد اروپا
👈 آمار نشان میدهد که صادرات اروپا به ایالاتمتحده در دوران بایدن بیشتر شده و پیروزی ترامپ میتواند صادرات را کاهش داده و باعث کاهش رشد اقتصادی اروپا گردد.
این درحالیست که اروپا شرایط خیلی سختتری نسبت به دوره اول ریاستجمهوری ترامپ دارد و مدیران کسبوکارهای اروپایی اعتقاد دارند که تهدید تعرفهها، روی مخارج مصرفکنندهها نیز تاثیر خواهد گذاشت.
علاوه بر رشد اقتصادی، ظاهرا و با توجه به آمار گذشته انتخاب ترامپ خطری برای افزایش تورم در اروپا است، زیرا با تضعیف یورو در برابر دلار، تورم میتواند از محل گران شدن کالاهای وارداتی، افزایش پیدا کند.
@tahlileghtesadi
🔶سه نکته راهبردی از بودجه
*همگرایی دولت و مجلس در کمیسیون تلفیق و شنیدن نقدها و نظرات، بستری مناسب برای منطبق کردن مصوبات بودجه بر نگاه ملی است. نگاهی که به نظر می رسد در بودجه کمرنگ است. نمایندگان اگر چه در حوزه های انتخابی با فشارهایی روبرو هستند و تلاششان برای تحقق منافع منطقه ای خود است ، اما این مسائل نباید نگاه ملی و منافع کلی کشور را به حاشیه ببرد. بنابراین تاکید است که نگاه ملی و کشوری بر روند تصویب بودجه در مجلس حاکم باشد نه نگاه شهری و حوزه انتخابی.
* نگاه مجلس به بودجه مبتنی بر توسعه رفاه مردم قابل تقدیر است، اما اگر قرار باشد از طریق افزایش خدمات دولت، چه یارانه ها و چه حقوق ها، کسری بودجه بر دولت تحمیل شود، علنا آنچه در نهایت نصیب مردم می شود، ازدياد تورم است نه رفاه. لذا نمایندگان تلاش نمایند تا با مشورت دولت و شنیدن نظرات آنها، کسری بودجه را به حداقل ممکن برسانند. در شرایط فعلی تاکید بر افزایش صرفهجویی در منابع از اولویت ها باشد.
*مجلس باید نقش نظارتی خود و ملاحظات کلی کشور را تقویت کند و دولت را در مسیر بهرهوری و بهینه سازی بودجه قرار دهد. گزارش های نهاد متولی نظارت بر بودجه نشان میدهد، نشتی منابع و جابهجایی اعتبارات تا حد قابل توجهی مانع از تحقق اهداف بودجه است. بنابراین نظارت، کنترل و هدایت درست منابع در چارچوب نهاد قانونگذار و خود بودجه، به شکل حداکثری تدوین گردد.
@tahlileghtesadi
تحلیل اقتصادی. علی محمدی
🔰بازدهی بازارهای مالی در سال۱۴۰۲. 🔸سال آینده وضعیت کاملا متفاوت خواهد بود. نرخ بهره امریکا، کاهش ا
وزیر صمت: تلاش میکنیم تا نرخ ارز نیما به بازار آزاد نزدیک شود!
______________________
سال قبل پیش بینی کردیم که امسال سال طلا خواهد بود.
اگر در دو سه ماه آینده، مسائل امنیتی و سیاسی در منطقه فروکش کند و جنگ رژیم با مردم مظلوم منطقه به آتش بس ختم شود، احتمالا ماه های آینده بهار بازار سرمایه خواهد بود.
وضعیت تکنیکال، عقب ماندن از دیگر بازارها، پی بر ای جذاب، افزایش سود شرکت ها به دلیل رشد نرخ نیما و .... از عواملی هستند که منجر به افزایش رشد شاخص بورس خواهد شد.
اما این همه ماجرا نخواهد بود. احتمالا اسب سرکش تورم که در دولت سیزدهم تقریبا رام شده بود، در دولت چهاردهم رَم خواهد کرد.
@tahlileghtesadi
بازارهای مالی یا همچنان احساس جنگ دارند یا حس پیروزی ترامپ گرفتند...
@@tahlileghtesadi
نانآوری از مخالفت با سامانه نان
آقای باقری(سرپرست مرکز تحول دیجیتال و فناوری اطلاعات سازمان برنامه و بودجه) یک اصل کلی را طرح می کنند. می گویند: "سامانه سامان نمی آورد مگر اینکه بر اساس تسهیل امور،کاهش هزینه و ... تنظیم شود."
*این جمله ایشان کاملا منطقی و درست می باشد. اما مثالی که با عنوان سامانه نان در طرح مسئله ی خود می آورند از اساس نادرست و اشتباه است و از قضا خود ایشان نیز بعدا اصلاح می کنند. اما به هر حال موضع ایشان به عنوان یک مسئول مطلع و تأثیرگذار بهانه ای شد برای حمله و هجوم به دولت سابق.
* واقعیت این است که داستان مخالفت عده ای با سامانه نان که ۷۵ همت در دو سال برای کشور صرفه جویی داشت از جنس همان داستان مخالفت با کارت سوخت است که علارغم همه فوائد آن، چون به اسم دولت قبل بود، منحل شد ولکن بعدها ناچار به بازگشت به آن سامانه شدند.
*ایشان خوب می دانند که بار مالی ۲۵هزار میلیارد تومان مربوط به حمایت از نانوایی ها بوده نه خود سامانه. از این جهت که از فشار مالی بر کسب و کار تولیدی ها کاسته شود.
*در شرایطی که دولت در بودجه با کسری مواجه است، اولویت آن باید صرفه جویی و بهینه سازی باشد. ایجاد سامانه ها گامی بزرگ در جهت عادلانه سازی مصرف می باشد. برای مثال در همین سامانه، سهم هزینه نان در سبد هزینه خانوار به نصف کاهش یافت و نشتی منابع نیز به حداقل رسید.
*بدیهی است که هیچ سامانه و قانونی در گام اول کامل نیست و ممکن است نواقصی بر آن مترتب باشد. در اینجا پاسخ این نیست که کل سامانه را منحل کنیم بلکه باید نواقص آن را بر طرف ساخت.
@tahlileghtesadi
زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد، اصلاح طلبان بدون هیچ ملاحظه ای برای هر مقطع هفتگی، ماهانه، صد روزه، و سالانه برنامه تخریب داشتند. برای هر فردی که مسئولیت می گرفت، پرونده ای سیاه یا خاکستری پیدا می کردند. هر تصمیم دولت را با ده ها آمار غلط و اشتباه زیر سوال می بردند و ....
*اما چه کنیم که تکلیف ما در حفظ منافع ملی بر منافع حزبی و جریانی اهمیت و اولویت مضاعف دارد. ما نقد منصفانه می کنیم اما در نقدمان منافع حزبی جایی ندارد که منجر به ایجاد ناامیدی در جامعه شود.
وگرنه حرف برای گفتن زیاد است...
@tahlileghtesadi
⚠️سهم دولت از درآمد نفتی (۳۷.۵ درصد) در سال ۱۴۰۴ معادل ۱۲.۶ میلیارد دلار است که احتمالا، ۱۰.۴ میلیارد دلار آن محقق خواهد شد. با توجه به پیش بینی واردات ۸ م دلاری سوخت، دولت مجبور خواهد شد معادل تقریبا ۸۰ درصد از سهم درآمدهای نفتی خود را( در قالب تهاتر) صرف واردات سوخت نماید.
@tahlileghtesadi