شاخص کل
به محدوده دو میلیون و صد نزدیک شدیم.
محدوده مستعد برای بازگشت شاخص هست که مفصلا در کلیپ بالا توضیح دادم
ولی #تاکید می کنم اگر #ریسک_پذیر نیستید اجازه بدید شاخص مقاومت دو میلیون و دویست رو بشکنه تا برادریش رو ثابت کنه
#محسن_اسلامی
#ثمسکن تا دو روز قبل تو صف خرید 100 میلیونی قفل بود الان منفیه . دیوانه خانه ای بنام بورس
#پرویز_خالقی
بانکی ها
ونوین
وبملت
تجارت
با گزارشات خیلی خوب اما منفی . اینا نشانه های همان دیونه خونه که گفتم
#پرویز_خالقی
#کفرا
پس از شکست آخرین سقف نزولی و تکمیل پولبک به محدوده همپوشانی, سهم توانایی صعود حداقل تا سقف قبلی خود را دارا است
❗️تحلیلها صرفاً برای آموزش و ارتقای دانش، تنظیم و ارائه شده و به منزله هیچگونه سیگنال خرید یا فروش نمیباشد.
#حسین_زمانی
#شیران خبر افزایش سرمایش اومد .حقوقی چنان شیر فلکه رو باز کرد خریداران رو گرفت زیر شلاق و فراری داد و نشست سر جاش . الانم ببینید سهمی که باید روزها صف خرید میشد منفی یه گوشه ای کز کرده اینقد زدن تو سرش
#پرویز_خالقی
#غدانه
از محدوده سه هزار و سیصد شخص حقیقی وارد شد و فعلا تا سه هزار و نهصد اومده بالا
الانم داره می خره و حدودا پنج میلیون برگ سهم داره
و این که کدوم صندوق هم بهش فروخته رو می دونیم
فقط می خوام یه #تلنگر بزنم وقتی همه دارند از گزارش خودرو و خساپا و ...صحبت می کنند دوستان عزیز بی سر و صدا جای دیگه مشغول هستند.
#محسن_اسلامی
ارزش کل معاملات امروز بازار 298.871 میلیارد تومان بوده که از این مبلغ 7567 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و صندوق های قابل معامله سهامی بوده است.
🔵 ارز پتروشیمیها، فولادیها و صادرکنندگان غیرنفتی، 38 تا 41 هزار تومان خریداری میشود.
| ایبنا (رسانه بانک مرکزی)
#بازدهی #حجم_معاملات
یکی از چالش های ذهنی فعالین بازار این است که ایا میان بازدهی و حجم معاملات ارتباطی وجود دارد یا خیر. پاسخ این سوال بر اساس اطلاعات گذشته نگر مثبت بوده است.
حالا به این مساله پرداخته ایم که آیا میان سهم از بازار هر صنعت از مجموع حجم معاملات و بازدهی آن صنایع در مقایسه با میانگین بازدهی بازار، ارتباطی وجود دارد یا خیر؟
پاسخ این مساله در دوره های مختلف مثبت بوده است. از 16 اردیبهشت ماه که شاخص اهنگ نزولی گرفته، سهم از بازار صنعت سیمان، شوینده، انبوه سازی، قطعات خودرو، اوره، کانی غیر فلزی ، بیمه و لیزینگ 10-44 درصد رشد کرده و بازده این صنایع به طور متوسط 2.7درصد بهتر از شاخص بوده است.
در مقابل، فراکابی ها، نوشیدنی، چاپ و نشر، تامین سرمایه، کاغذی ها، حمل بار زمینی بین 20-50 درصد سهم از بازار معاملات روزانه را از دست داده اند و بازده آن ها به طور متوسط 6درصد منفی تر از شاخص بوده است.
نتیجه: اقبال فعالین بازار به صنعت را می توان بر اساس MA حجم معاملات به تفکیک هر صنعت به دست آورد. اقبال فعالین بازار منجر به این می شود که یک حمایت تکنیکالی موفق عمل کند یا شکست را بپذیرد.
#ولید_هلالات
#تحلیل_بازار
بی پول و درگیر حواشی
1) پولی در بازار برای سمت خرید نیست. یعنی پول ریسک پذیر که حاضر باشد به امید آینده نزدیک یا دور سهم ها را شکار کند وجود ندارد. به همین دلیل هم فروشنده درگیر حواشی می شود و گاه و بی گاه به بهانه های مختلف رنج منفی می کشد. این خاصیت شرایط بی پولی و رکودی است. البته ارزش معاملات کماکان 7500 میلیارد تومان است که اگر این عدد را فرض کنیم میانگین ارزش معاملات باشد، یعنی 8 صدم درصد نسبت کل ارزش بورس ایران. این نسبت از شرایط رکودی که زیر 5 صدم درصد است هنوز فاصله دارد و از حداقل های رونق که معمولا یک دهم درصد است هم پایین تر است. همانگونه که قبلا هم گفته ایم فعلا با رونق فاصله داریم و در شرایط عدم رونق، فروشنده مجبور به تخفیف است.
عرضه ی نیما کماکان زیر 200 میلیون دلار
2) عرضه های روزانه سامانه نیما کماکان زیر 200 میلیون دلار است و معمولا در حدود 150 میلیون دلار می چرخد. البته همین مقدار عرضه هم به دلایل مختلف با تقاضای کمتری نسبت به عرضه مواجه است. تقاضا اگر افزایش پیدا کند، این میزان از عرضه جوابگو نیست. خاطرمان است در زمستان عرضه های نیما در بازه ی 300 تا 400 میلیون دلار به صورت روزانه بود که عمدتا توسط متقاضیان جذب می شد. از آن عرضه های یک میلیارد دلاری پاییز و تابستان سال گذشته هم فعلا خبری نیست. دلیل تقاضای پایین از طرفی محدودی در ثبت سفارش و نوع تامین ارز است که باعث شده همه متقاضیان واردات نتوانند به مرحله ثبت تقاضا برسند. از طرف دیگر به صورت فصلی نیز در این مقطع تقاضا برای واردات پایین است. فعلا با این شرایط تعادلی نه انتظار کاهش نرخ شدید در سامانه نیما دوم وجود دارد نه انتظار افزایش نرخ و تشکیل صف. از شهریور ماه شاهد افزایش تقاضا در سامانه نیما خواهیم بود، البته به شرطی که بانک مرکزی اجازه رد شدن متقاضیان را از فرایند پیچیده ثبت سفارش را بدهد.
بانکی ها در مجمع
3) بانک های خصوصی شده (وبملت، وتجارت، وبصادر) به مجمع می روند. از بین این سه بانک، بانک ملت و بانک تجارت سود قابل توجهی اعلام کرده اند. بخشی از سود این شرکت ها به دلیل نامه مجوز مجمع بانک مرکزی قابل تقسیم نیست. در سال های اخیر بانک ها تقسیم سود جذابی نداشته اند و از طرفی چون شاهد افزایش سودآوری در آنها نبوده ایم و هزینه های فزاینده ی آنها در حال افزایش بوده، سرمایه گذاران از مجامع این شرکت ها فراری بوده اند. امسال نیز انتظار تقسیم سود بالاتر از 10 درصد این بانک ها نمی رود. اگر به هر دلیلی تقسیم سود این بانک ها قابل توجه باشد، انگیزه ای برای نگهداری و حتی خرید سهم ها بعد از مجمع خواهد بود و شاید با گزارش بهار که می تواند (تاکید می کنیم می تواند چون بانک ها توانایی مدیریت سود بالایی دارند) خوب باشد، روند مثبت بعد از مجمع نیز ادامه پیدا کند. اما اگر مطابق معمول مجامع جذاب نباشد، بعد از مجمع دوباره داستان خواهیم داشت تا گزارش های بهار بیاد.
عملکرد بهار
4) بهار اولین فصل از سال 1402 است و می تواند تحلیلگران را تحلیل سود شرکت ها در سال 1402 بسیار کمک کند. دو ماهه اول بسیاری از شرکت ها با رشد خیره کننده درآمد همراه بوده است. حالا اگر خرداد نیز این عملکرد خوب را تکمیل کند و سپس شرکت ها در بهار سود خوبی را اعلام کنند، می تواند بهانه برای نگهداری و حتی خرید سهم ها از نیمه تیرماه به بعد جور شود. روند منفی است و ماها دنبال دلایل برای برگشت می گردیم که فعلا همه در ابهام و اما و اگر قرار دارد.
1402/03/29
#حسن_کاظمزاده