کانال تحلیلی سیاسی صراط
دو اتفاق خوب برای ولادیمیر پوتین در عرصه سیاسی در دو هفته اخیر
.
✍سید نیما موسوی
نخست شکست رفراندوم عضویت مولداوی در اتحادیه اروپا با اختلاف اندک که در واقع شکست سیاسی برای پروژه "مایا ساندو" رییسجمهور این کشور بود و دیگری پیروزی فهرست "رویای گرجستان" در انتخابات پارلمانی این کشور که شکستی برای غربگرایان و رییس جمهور کنونی گرجستان، سالومه زورابیشویلی بود. شکست احزاب غربگرا زمانی انجام شد که شاهد دو اعتراض خیابانی گسترده در یکسال اخیر بودهایم. از آنجا که اعتراضات سپتامبر ۲۰۲۳ و مه۲۰۲۴ در تفلیس برای مقابله با سیاستهای حزب رویای گرجستان بود؛ کسب ۸۹ کرسی از ۱۵۰ کرسی مجلس پیروزی بزرگی برای این حزب قلمداد میشود.
رویای گرجستان جریانی منشعب از اتحاد ملی به رهبر ساکاشویلی در سال ۲۰۱۲ بود. پدرخوانده این حزب "بیدزینا ایوانیشویلی" الیگارش بزرگ گرجی است که دارای روابط عالی با مسکو میباشد و دفاتر بانک او یعنی "رزیتسکی کردیت" تا سال ۲۰۱۵ در مسکو دایر بود. ایوانیشویلی دارای ثروت افسانهای ۳ میلیارد دلاری است. "ایراکلی کوباخیدزه" نخست وزیر کنونی و "ماموکا مدینارادزه" رهبر حزب از فرزندان معنوی او هستند. برخلاف آنچه مفسران سیاسی میگویند جریان رویای گرجستان یک حزب روسگرا محسوب نمیشود بلکه خواهان توازن بین روسیه و اتحادیه اروپاست و حتی ایوانیشویلی بارها از لزوم عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا سخن گفتهاست که آخرین آن در سخنرانی هفته کنونی در جشن پیروزی "رویای گرجستان" در تفلیس بود. در واقع جریانات روسگرای گرجستان عمدتا احزابی چون حزب محافظهکار، جنبش دمکراتیک مسیحی، تلویزیون Altinfo و افرادی چون "ایرما ایناشویلی" هستند که در انتخابات اخیر ذیل ائتلاف میهنپرستان رای بالایی نیاوردند. رویای گرجستان در جنگ اوکراین هم موضع میانه داشت یعنی حمله روسیه را محکوم کرد ولی در عین حال از اجرای تحریمهای ضد روسی سر باز زد.
اما جریانات غربگرا بدلیل انشعابات متعدد هیچگاه نتوانستند در یک جبهه واحد کنار هم قرار بگیرند. جریاناتی همچون اتحادملی، ائتلافبرایتغییر، گرجستانقوی، برایگرجستان، حزب آهالی با وجود انبوه مراکز رسانهای و اجتماعی وابسته به غرب در خاک گرجستان و نیز دو جریان اعتراضی مهم در یکسال اخیر باز هم نتوانستند جلوی حزب حاکم را بگیرند. "منشور گرجستان" که کارزار رسانهای و مدنی برای گذار دمکراتیک بوسیله زورابیشویلی تهیه شد و نقطه مقابل قانون "عامل خارجی" قرار داشت هم نتوانست زمینهساز ائتلاف مخالفین کوباخیدزه شود. قانون عامل خارجی را نخست وزیر برای مقابله با موسسات غربی در گرجستان مطرح کرد که با نتایج انتخابات به نظر میرسد تغییرات اساسی که رویایگرجستان وعده دادهبود و بخشی از آن قانون عامل خارجی است تحقق پیدا کند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
. رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار خانوادههای شهدای امنیت: شرارت دو شب پیش رژیم صهیونیستی نه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از بیانات اخیر رهبر انقلاب در خصوص شرارت اخیر رژیم صهیونیستی، خوانشهای متنوعی صورت گرفت. برخی آنرا مُراعی گذاشتن موضوع انتقام و پاسخ تلقی کردند.
آیا مسئولیت اخذ تصمیمی مهم در حد تصعید چالش با اسرائیل که تبعات احتمالی جدی امنیتی و اقتصادی دارد، بر عهده یک نفر -حتی رهبری- است؟ آیا صرف اخذ تصمیم کافی است؟ مکانیسم اخذ تصمیمهای تاریخساز چگونه است؟
به نظر میرسد تاخیر در برخی تصمیمات مهم(اگر تاخیر مجاز باشد) به این علت است که باید اکثریت در آن شریک باشند. بار این تصمیم به دوش یک نفر یا یک دولت فقط نیست. اکثریت مردم باید ضرورت یک تصمیم را بفهمند و آن حق را مطالبه کنند، آنوقت مسئولان به نمایندگی از آنها بهترین شیوه استیفای آن حق را برگزینند؛ نخبگان در گفتگو با مردم تصمیمسازی میکنند و مقدمه تصمیم نهایی مسئولان میشوند این هم معنایی از مردمسالاری دینی است؛ چون یکی از شئون رهبری و امامت، مراقبت از نسبت مردم و سیاست است.
✍دکتر وحید یامین پور
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
بازتولید «استدلال آب معدنی» درباره مصرف گاز
✍سید یاسر جبرائیلی
مکتب گرانسازی در کشور ما، برای توجیه تئوریک افزایش هزینههای زندگی مردم، پیوسته دست به انواع استدلالهای بیپایه و بیمایه میزند تا افکار عمومی را آماده پذیرش افزایش قیمت نماید.
از آنجائیکه مادر این استدلالهای بیپایه، استدلال «ارزانتر بودن بنزین از آب معدنی» است، میخواهم یک نام برای این قبیل توجیهات تئوریک انتخاب کنم: «استدلال آب معدنی».
در استدلالهای آب معدنی، شیوه این است که ظاهر دو عدد، بدون بررسی باطن و ماهیت و بعضا حتی صحت آنها، مورد قیاس قرار می گیرد. برای نمونه، در قضیه آب معدنی، گفته میشود که بنزین از آب معدنی ارزانتر است. ظاهر ماجرا کاملا درست است و شنونده اگر عاقل نباشد، بلافاصله در برابر این استدلال تسلیم میشود و به گرانسازی بنزین رضایت میدهد. اما شنونده عاقل، از خود سوال میکند که چرا آب معدنی از بنزین گرانتر است؟ آیا واقعا بنزین کمتر از آب قیمتگذاری شده است؟ اینجاست که با بررسی دقیقتر، متوجه میشود که آب معدنی، در یک بطری پلاستیکی بستهبندی میشود و مواد اولیه آن، یعنی پلی اتیلن ترفتالات (PET)، چون در داخل کشور به دلار قیمتگذاری و فروخته میشود، با افزایش نرخ دلار گران شده و نهایتا به افزایش قیمت آب معدنی منجر شده است. به عبارت دیگر، اگر بنزین داخل این بطریها بستهبندی شده و به فروش رود، بلاتردید از آب معدنی گرانتر خواهد بود. به عبارت روشنتر، بنزین ارزان نیست، آب معدنی گران است.
منتهی چون عموم مردم دانش کافی در این زمینهها ندارند یا تحت تاثیر بمباران تبلیغاتی، مجال تفکر و سوال نمییابند، استدلال آب معدنی بلافاصله رویشان اثر میگذارد.
این شیوه استدلال، به شکلهای گوناگون و در رابطه با اقلام مختلف زندگی مردم بام تا شام توسط حامیان و ذینفعان گرانسازی تکرار میشود. در جدیدترین مورد، معاون وزیر نفت گفته است «میزان گاز مصرفی ایران با جمعیتی نزدیک 90 میلیون نفر تقریبا با میزان گاز مصرفی کشور چین با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و 400 میلیون نفر برابر است».
مخاطب این ادعا، چون آن را از زبان یک مقام رسمی آنهم معاون وزیر نفت میشنود، بدون تحقیق میپذیرد و در ذهنش این انگاره شکل میگیرد که ملت ایران بسیار مردم اسرافکاری هستند و دلیل این اسراف، ارزانی است و لذا باید گاز گران شود تا مصرف کنترل گردد.
اما برای مخاطب اهل تحقیق، اولین سوالی که پیش میآید این است که ایران و چین سالانه چقدر گاز مصرف میکنند؟ پاسخ این است: ایران در سال گذشته شمس حدود 250 میلیارد متر مکعب گاز مصرف کرده است. چین نیز در سال گذشته میلیادی، حدود 405 میلیارد متر مکعب گاز مصرف کرده است. بنابراین، در اولین نگاه، این ادعا که ایران از چین بیشتر گاز مصرف میکند، به همین راحتی باطل میشود.
سوال بعدی اما مهمتر است. سهم گاز در سبد انرژی ایران و چین چقدر است؟ یعنی آیا ایرانیان و چینیان برای تامین انرژی خود فقط گاز مصرف میکنند؟ یا از انواع دیگر انرژی نیز استفاده میکنند؟ اینجاست که باطل بودن این «استدلال آب معدنی» بیش از پیش آشکار میشود. وقتی به آمار و ارقام آژانس بینالمللی انرژی مراجعه میکنیم، میبینیم منبع 61 درصد انرژی در چین، زغال سنگ است و سهم گاز در سبد انرژی این کشور حدود 8 درصد است. در صورتی که سهم گاز در سبد انرژی ایران 72 درصد و سهم زغال سنگ، نزدیک به صفر است (روی قسمت های آبی کلیک کنید و منابع را ببینید).
در چنین شرایطی مقایسه مصرف گاز ایران و چین، چیزی شبیه به مقایسه میزان مصرف قیمه و قورمه در ایران و چین است. حتما ایران 90 میلیونی بیشتر از چین 1.4 میلیاردی قیمه و قورمه مصرف میکند!
اما سوال اساسی این است که آیا کسانی که این قبیل ادعاها را مطرح میکنند، سواد و اطلاعات کافی ندارند؟ اگر چنین است، ما نیز به همان وضعی دچار شدهایم که جان مرشایمر اخیرا درباره سیستمی که کاندیداهایی نظیر بایدن و هریس و ترامپ را تولید میکند، گفت و من نمیخواهم جملهاش را تکرار کنم. اگر سواد و اطلاعات دارند و کتمان میکنند و ادعاهای خلاف مطرح میکنند تا دستاویزی برای گران سازی معیشت مردم داشته باشند، عمق فاجعه شدیدتر میشود.
چاره چیست؟ چاره این است که به همان دلیلی که گرانسازان افکار عمومی را مخاطب قرار میدهند تا مردم را فریب داده و به گرانی راضیشان کنند، باید مردم را درباره این «استدلالهای آب معدنی» آگاه کرد تا فریب نخورند. هیچ راه دیگری وجود ندارد.
این است که همه مسئولیت داریم. تک تک ما درباره آگاه سازی تک تک افرادی که به آنها دسترسی داریم، مسئولیت داریم.
این اقتصاد، حتما جراحی نیاز دارد، اما این جراحی تاکنون بارها و بارها روی سفره مردم انجام شده و وضع را بدتر کرده است؛ جراحی واقعی باید روی توبره سرمایهداران رانتخوار صورت گیرد.
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
. «أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ» وقت حمله است! ✍یداله یاسینی به نظر، بعد از #فتوای_جدیدِ #امام_خامنه
.
حزب الله لبنان شیخ نعیم قاسم را دبیرکل جدید این جنبش معرفی کرد
بیانیه حزب الله به شرح زیر است:
با توکل به خداوند متعال، التزام به اسلام ناب محمدی (ص)، و پایبندی به اصول و اهداف حزبالله، و با رعایت سازوکار تعیینشده برای انتخاب دبیرکل، شورای حزبالله بر انتخاب شیخ نعیم قاسم بهعنوان دبیرکل حزبالله به توافق رسید تا وی پرچم مبارک این مسیر را به دوش گیرد.
ما با خداوند متعال، روح گرانقدرترین شهیدمان سید حسن نصرالله (رضوان الله علیه)، شهدای مقاومت، مجاهدان و مردم مقاوم، صبور و وفادار خود عهد میبندیم که برای تحقق اصول و اهداف حزبالله و زنده نگهداشتن شعله مقاومت و برافراشته ماندن پرچم آن تا پیروزی نهایی تلاش کنیم. و خداوند بر امر خود غالب است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
پاسخ به سوال مهم!
✍علیرضا فقیهی
چرا دستگاه محاسباتی رژیم صهیونیستی تا جایی پیش رفته که برخلاف گذشته
اولاً ترورهای سطح بالا را رسما برعهده می گیرد.
ثانیاً رسماً حمله به خاک ایران را اعلام می کند
ثالثاً حتی تهدیدهای سطح بالاتر می کند و نشانه هایی هم ارسال می کند
همه برمی گردد به سه پالس ضعف از سمت ایران
۱- عدم پاسخ قاطع و صریح به عملیات ۱۵ آوریل رژیم صهیونیستی علیه پایگاه شکاری اصفهان
۲- اعتماد به وعده مذاکرات صلح و تردید در پاسخ به ترور اسماعیل هنیه
۳- بی پاسخ گذاشتن ترور فرماندهان و شهروندان ایرانی در لبنان و سوریه
علی رغم تمامی تهدیدها پس از وعده صادق ۱ که منجر به بی اعتباری تهدیدها نیز شده است.
⚠️برآورد و محاسبات دشمن از ما تسامح و عدم اراده جدی برخورد با او در عبور از خطوط قرمز است.
👌با برخورد فراتر از محاسبات است که دشمن در مسیر خود بازنگری می کند وگرنه به مسیر ادامه می دهد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
مختصات لازم پاسخ احتمالی ایران به اسرائیل
✍علیرضا تقوی_نیا
با سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب مشخص شد ایشان از این که تابوی حمله به ایران توسط رژیم صهیونیستی شکسته شده است، ناخرسندند و بر پاسخ محکم با هدف اصلاح محاسبات این رژیم تأکید کردند.
در این خصوص چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ سؤال ایناست که رژیم صهیونیستی چرا در خصوص ایران محاسبه اشتباهی داشته است؟ مشکل در تسلیحات ایران بوده که باعث بازدارندگی نشده؟ یا ایراد از پاسخهایی است که رژیم را به عقبنشینی وادار نکرده و یا مواضع مسئولان و وضعیت اقتصادی کشور؟
🔸️به هر روی رژیم صهیونیستی نشان داد ادراک اشتباهی از وضعیت ایران دارد و باید این ذهنیت غلط را اصلاح کرد.چگونه این ذهنیت غلط اصلاح میشود؟ با یک حمله قاطع و واکنش سنگین نظامی یا رونمایی از سلاحی که بتواند توازن قوا را به نفع ایران تغییر دهد؟
🔸️کیفیت و چگونگی این تلاش برای تغییر محاسبه اسرائیل برعهده مسئولان امر گذاشته شده است.
2️⃣ اگر قرار بر پاسخ نظامی باشد باید گفت به نظر میرسد اگر حملات وعده صادق ۱ و ۲ علیه اسرائیل تأثیرگذار بوده، اما نتوانسته محاسبه اسرائیل را برهم بزند و لازم است حملهای صورت گیرد که رژیم صهیونیستی را فلج کند؛ ادراک آن را تغییر دهد و به نحوی دردناک باشد که تا سالها جرئت تعرض به ایران را به خود ندهد.
🔸️حمله میتواند تمام پایگاههای هوایی اسرائیل به عنوان نقطه ثقل قدرت متعارف این رژیم ، پایگاههای دریایی و زمینی آن را شامل شود.
🔸️این عملیات باید به گونهای طراحی شود که توان پرواز هواگردهای اسرائیل به حداقل برسد.
🔸️همچنین پاسخ میتواند شامل تأسیسات حیاتی رژیم مانند پالایشگاهها، تأسیسات انرژی، نیروگاههای برق و تأسیسات شیرینکننده آب نیز باشد تا رژیم ضربه دردناک و اساسی دریافت کند و کارکرد آن برای شهروندان صهیونیست دچار اختلال شود.
3️⃣ اگر تصمیم بر رونمایی از سلاحی است که بتواند محاسبه نتانیاهو را تغییر دهد، باید گفت موشکهای ایران تا همین الان نیز موازنه را به نفع جمهوری اسلامی در نبرد متعارف تغییر دادهاند، اسرائیل در برابر ایران به تسلیحات نامتعارف خود مینازد؛ بنابراین در صورت لزوم باید سلاحی رونمایی شود که بتواند قدرت اتمی اسرائیل را تعادل بخش باشد و نتانیاهو متوجه شود دیگر نمی تواند روی توان اتمی خود حساب کند.
🔸️از بین بردن یکهتازی اتمی و انحصار هستهای رژیم صهیونیستی در منطقه میتواند یکی از راهکارهای احتمالی جمهوری اسلامی باشد، البته که فعلاً چنین رویکردی پیشبینی نمیشود.
🔸️در نتیجه باید گفت احتمال بروز یک حمله موشکی سنگین و هدف قرار گرفتن تأسیسات جدیدی در سرزمینهایاشغالی بیشتر متصور است و به نظر می رسد این واکنش باید خارج از دایره محاسبات سران حاکم بر اسرائیل باشد، در غیراینصورت کارایی لازم را برای تغییر محاسبات نتانیاهو و جامعه اشغالگران نخواهد داشت.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
۱۱ نکته در خصوص یگان ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی
✍دکتر مجتبی صدیقی
۱. این یگان زیرمجموعه "آمان" (سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل ) قرار دارد.
۲. ماموریت این یگان، شنود، رمز گشایی از کدهای رایانهای، جنگ و دفاع سایبری، ساخت انواع بدافزارها در حوزه جاسوسی و جمع آوری اطلاعات و ضربه زدن به سایر کشورهاست.
۳. حدود ۵۰۰۰ نفر نیروی انسانی دارد.
۴. اعضای این سازمان معمولا بین ۱۶ تا ۲۱ سال سن دارند.
۵. عرب های اسرائیلی نیز در این یگان حضور دارند.
۶. این یگان معادل آژانس امنیت ملی آمریکا(NAS) است.
۷. این یگان یکی از سه بخش اداره اطلاعات نظامی است. و بزرگارین بخش است. دو بخش دیگر ۹۹۰۰ و ۵۰۴ می باشد.
۸. از سال ۲۰۰۳ هزاران نفر از دانش آموزان دبیرستان ها را بهکار گرفته است.
۹. هم اکنون صدها تن از اعضای این یگان در کشورهای مختلف جهان در پوشش کاربران فضای مجازی، مشغول شایعه پراکنی، ترور شخصیتی، ایجاد درگیری های مذهبی و سیاسی و ... هستند.
۱۰. این یگان، همه سفارتخانه های رژیم صهیونیستی در کشور های مختلف جهان را رصد می کند.
۱۱. هیچ عملیات اطلاعاتی در اسرائیل وجود ندارد که یگان ۸۲۰۰ در آن حضور نداشته باشد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
#بسیار_مهم
✍علی_قلهکی
سه منبع در ایران به نیویورک تایمز گفتند که رهبر ایران روز دوشنبه به شورای عالی امنیت ملی ایران دستور داد تا در پاسخ به حمله به اسرائیل آماده شوند. رهبر ایران پس از اطلاع از میزان خسارات وارده، این دستور را صادر کرده است.
▪️سه مقام ایرانی گفتند که فرماندهان نظامی در حال تهیه فهرستی از چند ده هدف نظامی در داخل اسرائیل هستند، اما این حملات احتمالاً پس از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده رخ خواهد داد زیرا ایران نگران است که افزایش تنش و هرج و مرج دیگر در منطقه به نفعِ ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا باشد.
🔻پی نوشت:
۱. بانکِ اهداف در سرزمینهای اشغالی ماههاست که آماده شده؛ طبیعی است در این دور هم تمرکز بر روی اهداف نظامی باشد. با توجه به گستردگی سرزمینِ ایران، فعلا جمهوری اسلامی قصدِ خاصی برای هدف قرار دادن زیرساخت انرژی و اقتصاد رژیم ندارد.
۲. ایران برای تغییر محاسبهی رژیم باید "قدرت بازدارندگی" آن را زیر ضربه ببرد. "برتری مطلقِ هوایی اسرائیل در غربِ آسیا"، برگ برندهی رژیم در ۱۴ ماه اخیر بوده است.
۳. منطقیست که به گونه ای عملیات شود که ترامپ در انتخابات آتی آمریکا تقویت نشود؛ یکی از اصلیترین اشتباهات در تغییر محاسبات اسرائیل، شهادت حاج قاسم توسط آمریکا در زمان ریاست جمهوری ترامپ بود؛ شهادت مرد بزرگی که هیچ وقت انتقامِ سخت آن میسر نشد!
۴. کم و کیف عملیاتِ حتمی تلافی جویانهی ایران، در معادلات آتیِ غرب آسیا بسیار مهم است. عملیاتی با مثلا ۳۰٪ افزایش قدرت نسبت به "وعدهی صادق ۲"، نمیتواند "اشتباهات محاسباتیِ اسرائیل" را تصحیح کند!
۵. ایران باید نشان دهد برای تغییرِ معادله در ذهنِ مسئولانِ عالیِ رژیم، از اسرائیل خیلی جدیتر است!
۶. بنظر، کلیت خبر نیویورک تایمز درست است!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
ایران نباید حمله به اسرائیل را به انتخابات امریکا گره بزند
✍مازیار شکوری
ایران برای حمله سوم به اسرائیل در حال آماده شدن است و البته شاید تا کنون آماده شده باشد اما اینکه ایران چه زمانی به اسرائیل حمله خواهد کرد به مسائل نظامی و میدانی و محاسبات خاص مرتبط است که نیروهای مسلح ایران و سطوح بالای سیاسی-نظامی-امنیتی بر مبنای آن تصمیم گیری و عمل میکنند. اما مسئله این است که دیشب به صورت اتفاقی در کانالی تحلیلی می شنیدم که معتقد بودند ایران تا قبل از انتخابات امریکا به اسرائیل حمله نخواهد کرد. استدلالشان با یک حالت رضایت این بود که:
"ایران معتقد است اگر قبل از انتخابات پیش رو در امریکا به اسرائیل حمله کند ممکن است ترامپ که بدتر از کاملا هریس است رئیس جمهور شود و آنگاه کار برای ایران دشوار شود"
اگر ایران با نگاه نظامی و محاسبات میدان، نمیخواهد قبل از انتخابات امریکا به اسرائیل حمله کند کاملاً معقول است و باید مسائل نظامی و میدانی و مسائل دیگر در نظر گرفته شود اما اگر علت عدم حمله تا قبل از حمله به اسرائیل گره به انتخابات امریکا خورده و ایران مردد است که اگر به اسرائیل حمله کند ممکن است ترامپ رئیس جمهور و برنده انتخابات شود، یک محاسبه راهبردی کاملاً اشتباه است.
اول اینکه: با توجه به اینکه جنگ های منطقه ای کنونی یعنی جنگ طوفان الاقصی در غرب آسیا و جنگ روسیه علیه ناتو در اوکراین، جنگ برای تغییر نظم های منطقه ای و در نهایت برای تغییر نظم جهانی است. این جنگ ها بین اردوگاه شرق و غرب درگرفته و ترامپ با کمک و هزینه کردن برای ناتو مخالف است و با آمدن ترامپ ممکن است برنامه های دست پشت پرده که نظم استعماری کنونی را بعد از جنگ جهانی تدوین کرده است با مشکل روبرو شود چرا که اگر آن دست پشت پرده در اوکراین توسط ناتو روسیه را شکست ندهد وضعیتش خیلی خراب خواهد شد و البته همچنین در غرب آسیا اگر ایران و متحدانش را شکست ندهد راه فروپاشی را در پیش خواهد گرفت. بنا بر این؛ دست پشت پرده که منشاء قدرت در استعمار غرب است اجازه نخواهد داد ترامپ رئیس جمهور شود و مخل کار ناتو شود.
دوم اینکه: ایران با جنگ در غرب آسیا در فکر تغییر نظم منطقه ای و تغییر نظم جهانی است و برای قدرتی که در فکر تغییر نظم منطقه ای و نظم جهانی است فقط باید به چالش کشیدن، ایجاد بحران برای دشمن و در نهایت شکست دشمن برایش مطرح باشد نه اینکه در اردوگاه دشمن کدام شخص یا کدام جناح بر سر قدرت هست یا نیست یا می آید یا نمی آید. قدرتی که میخواهد نظم منطقه ای و جهانی را تغییر دهد و در نظم جدید هژمون باشد باید بدون در نظر گرفتن هریس یا ترامپ، قدرت فعال باشد نه قدرت منفعل.
سوم اینکه: اگر فرض بر این باشد که با حمله ایران به اسرائیل، قبل از انتخابات امریکا، ترامپ پیروز انتخابات خواهد شد شاید بهتر هم باشد چرا که ایران به غرب و دست پشت پرده و حتی چین و روسیه هم اعلام می کند که آنقدر قوی و جدی است که برایش فرقی نمیکند چه کسی و از کدام جناحی در برابرش قرار دارند و با قدرت میتواند کار خود را برای شکست دشمن پیش ببرد و خواهد برد و این پیام را به دنیا ارسال کند که امریکا محور تصمیم ساز برای ایران نیست.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان سنگین، درخشان و استراتژیکِ آیت الله جوادی آملی به پزشکیان!
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
26.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر انقلاب، در دیدار «امروز» شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۲ دانشآموزان و دانشجویان:
ما در مقابله با استکبار همه آنچه که باید و شاید برای آمادگی ملت ایران انجام بگیرد، چه از لحاظ نظامی، چه از لحاظ تسلیحات و چه از لحاظ کارهای سیاسی حتماً انجام میدهیم و الحمدلله الان هم مسئولین مشغول انجام آن هستند.
مطمئنا حرکت کلی ملت ایران و مسئولین کشور در جهت مقابله با استکبار جهانی و دستگاه جنایتکار حاکم بر نظم جهانی امروز است، قطعا و انصافا هیچگونه کوتاهی نخواهند کرد؛ این را مطمئن باشید.
بحث، بحث صرفا انتقام نیست، بحث یک حرکت منطقی است؛ مقابله منطبق با دین، اخلاق، شرع و منطبق بر قوانین بینالمللی است و ملت ایران و مسئولین کشور در این جهت هیچ گونه تعللی و کوتاهی نخواهند کرد. این را مطمئن باشید.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
خاورمیانه از عینک چین و روسیه
✍ابوقاسم
ما فکر میکنیم چین و روسیه عینک ایران را روی چشم گذاشته و بر اساس آن به خاورمیانه می نگرند.
و بر اساس این پیشفرض، روسیه و چین متهم به خیانت به ایران می شوند.
این نشان می دهد تصویر ساخته شده از روابط ایران و روسیه و چین کاملا اشتباه است و همگرایی چین و روسیه با ایران را کاملا غلط تحلیل کرده ایم.
نگاه چین و روسیه به مسائل خاورمیانه در چند مساله قابل ارزیابی است:آمریکا و اسرائیل، انرژی،اعراب،ایران و فلسطین
سطح ورود چین و روسیه به مسائل خاورمیانه برای مقابله با آمریکا است نه حمایت از ایران
به عنوان مثال برخی روابط راهبردی چین و عربستان و امارات در مسائل سرمایه گذاری و اقتصادی را در تقابل با ایران تحلیل می کنند.
این درحالی است که چینی ها به موازنه حضور در خاورمیانه برای مقابله با آمریکا می اندیشند و ضرورتی در پذیرش ملاحظات ایران نمی بینند
فهم بازی جهانی چین و روسیه به عینک واقع گرایانه نیاز دارد ما ذهن چینی و روسی را نمی شناسیم و خیلی جاها رفتار آن ها برای ما گنگ است.
آنها متناسب با اقتضائات جهانی که دارند به منافع ملی خود می اندیشند و همه تخم مرغ های خاورمیانه ای خود را در سبد ایران نخواهند گذاشت.
بازی آن ها اقتضای هژمونی آن ها است نه بحث خیانت است و نه دور زدن.
ما به پایه های شناختی و تحلیلی دقیقی نیاز داشتیم تا ایده آل های خود را دقیق تر تعریف کنیم.
هر یک از روسیه و چین نسبت به انرژی،اسرائیل،اعراب،ایران و فلسطین سیاست های خاص خود را دنبال می کنند
افزایش همکاری های چین و روسیه با اعراب حاشیه خلیج فارس و سیاست های بازار انرژی و مواضع آن ها نسبت به موضوع فلسطین و حمایت ها از ایران همگی برای موازنه قدرت با آمریکا است
اگر رفتارهای چین و روسیه را از دریچه دوستی مطلق با ایران ببینیم همکاری آن ها با اعراب و حمایت از مالکیت امارات متحده بر جزایر سه گانه باعث سرخوردگی ما می شود.
استراتژی امنیتی و سیاسی و اقتصادی آن ها را باید بر اساس منافع ملی و تقابل با آمریکا آنالیز کنیم و روابط خود را بر اساس این تقابل تعریف کنیم نه دوستی مطلق.
روابط ایران با چین و روسیه را باید در کنار رفتار آن ها با اعراب و سیاست هایی که در موضوع فلسطین دنبال می کنند ببینیم نه اینکه انتظار داشته باشیم مناسبات دوجانبه ما با مسکو و پکن بر همه سیاست های خاورمیانه ای آن ها سایه بیاندازد.
نسبت به توافقنامه راهبردی ایران و روسیه باید عرض کنم که ظاهرا هر دو طرف در انتظار نتایج انتخابات آمریکا خواهند بود و تاخیر امضای آن از جانب هر دو طرف برای محاسبات دقیق تحولات آینده است.
تا گام بعدی سیاست خارجی خود در اوکراین و خاورمیانه را بر اساس آن دنبال کنند.
خاورمیانه و اسرائیل پروژه امنیت ملی آمریکا است و دموکرات و جمهوری خواه برای نظم منطقه ای ایده آل از اسرائیل حمایت خواهند کرد.
سپتامبر ۲۰۲۵ تاریخ خروج آمریکا از عراق خواهد بود،این تاریخ می تواند سقف زمانی استقرار نظم منطقه ای آمریکا در خاورمیانه تحلیل شود
حرف های انتخاباتی ترامپ و هریس با تصمیم گیری های کاخ سفید متفاوت خواهد بود.
اینجا دو پیش فرض شکل می گیرد
ترامپ و هریس برای خاورمیانه تفاوت محسوسی نخواهد داشت.
رفتار ترامپ و هریس برای جنگ روسیه و اوکراین تفاوت محسوس خواهند داشت.
پوتین امیدوار به شکست هریس و دموکرات ها است و اگر این اتفاق بیافتد و ترامپ بخواهد اروپا را وادار به پرداخت هزینه های جنگ کند و شرایط را به سمت معامله با پوتین ببرد طبیعتا امضای توافقنامه راهبردی با تهران از اولویت مسکو خارج خواهد شد.
آرام شدن جبهه اوکراین قفقاز را هم آرام خواهد کرد و این منطقه را از یک رقابت جهانی خارج خواهد کرد و حمایت های اروپا از ارمنستان را کاهش خواهد داد.
حساسیت های روسیه در جبهه قفقاز نیز کاهش خواهد یافت و ارمنستان امتیازهای بیشتری را به ایران و هند خواهد داد.
پیروزی ترامپ می تواند ثمرات محیطی خوبی برای ایران در قفقاز داشه باشد اما مساله این است که در این فرضیه،تهران در جنگ خاورمیانه به شریک راهبردی دیگری نیاز خواهد داشت یا اینکه در نهایت محبور به دادن امتیازهای بیشتر به روسیه می شود.
ادامه 👇
کانال تحلیلی سیاسی صراط
خاورمیانه از عینک چین و روسیه ✍ابوقاسم ما فکر میکنیم چین و روسیه عینک ایران را روی چشم گذاشته و
.
در فرضیه پیروزی هریس جبهه خاورمیانه تفاوتی نخواهد کرد و جنگ در اوکراین نیز تشدید خواهد شد
طبیعتا توافقنامه راهبردی ایران و روسیه نیز امضا خواهد شد.
ادامه درگیری در اوکراین باعث میشه روسیه نیاز بیشتری به فروش انرژی و عرضه آن به بازارهای جهانی و دور زدن تحریم های غرب پیدا کند بنابراین تسریع در راه اندازی کریدور زنگزور و مهار ارمنستان(فعال سازی جبهه قفقاز) برای آن ها در اولویت قرار خواهد گرفت و تهران هم متاثر از این جبهه خواهد شد
تشدید تنش میان ایران و اسرائیل در منطقه و محدودیت ها در خلیج فارس برای کریدور زمینی عرب مد(هند_امارات_عربستان_اردن_اسرائیل) قیمت نفت و گاز را افزایش خواهد داد و تقاضا برای انرژی روسیه افزایش خواهد یافت و روسیه انرژی خود را با قیمتی بالاتر به هند و چین خواهد فروخت
تبعات جهانی کاهش عرضه نفت به بازارهای جهانی بحث دیگری است که باید به آن پرداخته شود.
این میتونه به عنوان یک فاکتور و امتیاز برای چانه زنی با روس ها در جبهه قفقاز و کمک های دیگر مورد استفاده قرار گیرد
📌باید دقیقا محاسبه کنیم که استقرار جنگ در اوکراین به مصلحت ما خواهد بود یا اتمام آن برای ما منافع بیشتری خواهد داشت
زمانبندی حمله ایران به اسرائیل و نقشی که در شکست هریس و پیروزی ترامپ خواهد داشت متناسب با دو پیشفرض مذکور باید باشد
هریس و ترامپ در جبهه خاورمیانه یکسان عمل خواهند کرد و سعی می کنند در کنار نتانیاهو اوضاع خاورمیانه را به نظم منطقه ای ایده آل برسانند و تمرکز خود را بر ایندوپاسفیک و چین بگذارند
اما در جبهه اوکراین اینگونه نیست و سیاست های هریس و ترامپ کاملا متفاوت خواهد بود. ترامپ خواستار پایان جنگ اوکراین و تمرکز بر جنگ اقتصادی با چین است.
اگر حمله ایران در جابه جایی یک رای الکترال موثر باشه باید متناسب با آن اقدام کرد.
حمله ای سخت و بزرگ که بازی را برهم بزند و هزینه های جنگ را برای منطقه بالا ببرد
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هریس یا ترامپ؛ کدامیک میبرند؟
✍صابر گل_عنبری
فردا سهشنبه شصتمین انتخابات رياست جمهوری آمریکا برای انتخاب 47 امین رئیس جمهور برگزار میشود که نتایج آن یا بازگشت جنجالیترین رئیس جمهور آمریکا به قدرت برای بار دوم را رقم میزند یا یک زن برای نخستین بار رئیس جمهور این کشور میشود.
نه فقط مردم آمریکا بلکه جهان امروز منتظر نتایج این انتخابات است که چه بسا تاثیرات آن بر سیاست و اقتصاد جهان و منطقه و وضعیت برخی کشورها بیشتر از رخدادهای مشابه در آنها باشد.
نتایج این انتخابات موجب تغییری بنیادین در سیاستگذاری خارجی آمریکا نمیشود، اما روسای جمهور دموکرات و جمهوریخواه آمریکا در پیگیری سیاستهای خارجی کلان آمریکا و پروندههای مهم جهانی و منطقهای، معمولا رویکردهای متفاوتی دارند و ماهیت همین رویکردها هم در جهت تشدید تنشها یا کاهش آنها حائز اهمیت زیادی است.
به همین علت اکنون برخی طرفها امثال نتانیاهو، پوتین و برخی شاهزادگان عرب برای بازگشت ترامپ لحظهشماری میکنند؛ ولی کشورهای دیگری تمایل به پیروزی هریس دارند.
سخنی به گزاف نیست اگر گفته شود که با نزدیکترین رقابت انتخاباتی در آمریکا مواجه هستیم و ارائه تصویری روشن نسبت به نتایج آن بسیار دشوار است.
رقابت در این انتخابات برای کسب 270 رای از 538 رای کالج الکترال آمریکاست. از این 538 رای الکترال، تقریبا همین الان ماهیت 445 رای آن مشخص است. در تاریخ انتخابات آمریکا، هویت 43 ایالت غالبا از قبل روشن است؛ برخی از آنها ایالتهای قرمز رنگ و جمهوریخواه و برخی دیگر نیز دموکرات و آبی رنگ هستند.
تقریبا میتوان گفت که ترامپ هم اکنون 213 رای الکترال از 538 رای را دارد و هریس نیز 232 رای. از این رو، اساسا رقابت بر سر 93 رای الکترال دیگر است که متعلق به 7 ایالت چرخشی است که آرای آنها معمولا میان جمهوریخواهان و دموکراتها جابجا میشود.
اکنون مهمترین عامل برد و باخت انتخابات، نتایج آن در هفت ایالت پنسلوانیا (19 رای)، کارولینای شمالی (16 رای)، جورجیا (16 رای)، میشیگان (15 رای)، آریزونا (11 رای)، ویسکانسن (10 رای) و نوادا (6 رای) است.
اکنون هم برای پیشبینی نتایج انتخابات آمریکا چارهای جز کمک گرفتن از نتایج نظرسنجیها نیست، اما نه هر نوع نظرسنجی.
با توجه به نظام انتخاباتی خاص آمریکا نظرسنجیهای سراسری سنجه دقیقی نیست و چه بسا نامزدی در سطح ملی آرای بیشتری را به دست آورد (مانند دو میلیون رای بیشتر هیلاری کلینتون در سال 2016) اما در نهایت رقیب او با کسب آرای الکترال بیشتر برنده انتخابات شود.
اما در هفت ایالت کلیدی و «رئیس جمهور ساز»، تقریبا بیشتر نظرسنجیها ترامپ را پیشتاز میدانند.
«اطلس اینتل» در انتخابات 2020 جزو موسساتی بود که دقیقترین نظرسنجیها را انجام داد. نتایج جدیدترین نظرسنجی آن بنا به اعلام سایت 538 آمریکا بیانگر پیشتازی ترامپ در هفت ایالت پیشگفته است؛ در کارولینای شمالی با 3.4 درصد، جورجیا 2.5 درصد، آریزونا 6.5 درصد، نوادا 5.5 درصد، ویسکانسن 1 درصد، پنسلوانیا 1.8 درصد و میشیگان 1.5 درصد.
اما پیشتازی ترامپ در هفت ایالت نیز به معنای تمام شدن کار به نفع او نیست. بنا به الگوهای انتخاباتی آمریکا میانگین خطای نظرسنجیها در رقابت امسال میتواند مثبت یا منفی 3.8 درصد باشد. از این منظر، تقریبا نتایج در دو ایالت آریزونا و نوادا تقریبا برای ترامپ تضمین شده است.
اما در 5 ایالت دیگر رقابت بسیار نزدیک است و امکان جابجایی آرا وجود دارد. فراموش هم نباید کرد که ترامپ حدود 19 رای الکترال نیز در ایالتهای با نتایج نسبتا مشخص عقب است.
در این ایالتهای کلیدی حتی یک رای هم سرنوشتساز است. در برخی از آنها اقلیتهای قومی و دینی مانند یهودیان، مسلمانان و عربها زندگی میکنند که خیلی از آنها تا همین لحظه هم مردد هستند که به کدام نامزد رای دهند. علت هم به جنگ غزه و لبنان بر میگردد که به عنوان فاکتوری تاثیرگذار عمل میکند.
در این راستا هریس در ساعات گذشته در ایالت پنسلوانیا با تاکید بر حمایت از اسرائیل، رای دهندگان یهودی را خطاب قرار داد و در ایالت میشیگان با اشاره به ضرورت پایان جنگ و اوضاع اسفبار غزه رایدهندگان عرب و مسلمان را.
شرکت پایین (72 میلیون نفر) در رای گیری زودهنگام نیز نشانه خوبی برای دموکراتها نیست که در سال 2020 با بسیج علیه ترامپ بیش از 101 میلیون شرکت کردند، اما این بار به دلیل نارضایتی از عملکرد بایدن و عادی شدن حضور ترامپ در دنیای سیاست آمریکا، راهبرد «ترامپهراسی» اثر قبلی خود را از دست داده است.
فعلا شانس ترامپ اندکی بیشتر است، اما هم او هم هریس هر کدام برای پیروزی دستکم به آرای الکترال 3 ایالت از 5 ایالت کلیدی دیگر (پنسلوانیا، کارولینای شمالی، جورجیا، میشیگان و ویسکانسن) نیاز دارند.
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
قمار روی الاغ از ترس فیل!
.
✍ داود مدرسی یان
برخی تحلیلگران در مقایسه دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا و بالتبع مقایسه ترامپ و کاملا هریس، دچار سطحینگری و تحلیلهایی فوتبالی شدهاند که تیم الف برای منطقه خاورمیانه و ایران بهتر است یا تیم ب؛
این سطحینگری و دلبستگی به الاغها ناشی از چیست؟
الاغ آبی نماد انتخاباتی دموکراتها و فیل قرمز هم نشانه جمهوریخواهان است.اینکه برخی بین اوباما و بوش، بین بایدن و ترامپ یا بین ترامپ و هریس، فکر میکنند الاغها قابل تعامل بوده و به دموکراتها در صلحجویی یا کاهش تحریمها و جنگها امیدوارترند، ناشی از بیاطلاعی از تاریخ است!
واقعیت این است که بیشترین جنگهای آمریکا و چه بسا خونینترین جنگها درزمان حاکمیت دموکراتها بوده؛ از حضور آمریکا در جنگ جهانی اول توسط ویلسون تا جنگ ویتنام، جنگ کره و بحران هستهای کوبا، قریب ۴۰ جنگ خونین توسط دموکراتها راهاندازی شده یاادامه پیدا کرده است!
نسبت به ایران نیز هیچوقت سیاست خارجی آمریکا در زمان این دو حزب تغییر جدی نداشته و بیشترین تحریمها و تهدیدهای ایران هم در زمان دموکراتها بوده!واقعیت این است که سیاست خارجی و رفتار بینالمللی آمریکا، برمبنای فیل و الاغ نیست؛ این رفتار و سیاست استکباری و زورگویی همواره ثابت است و تغییرناپذیر!
شناخت دقیق از تاریخ آمریکا و جنگهایی که در جهان بوسیله این کشور، مستقیم یا نیابتی شکل گرفته، مشخص میکند که این دو حزب در بحث رئالیسم تهاجمی اشتراک دارند و هیچ تفاوتی بینشان نیست!
اما متاسفانه برخی در کشور ما از آمدن فیلها نگران بوده ودلبسته الاغها شدهاند!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
چرا گالانت برکنار شد ؟
✍علیرضا تقوی_نیا
1️⃣ نتانیاهو گالانت را رقیب خود می دانست زیرا او نفر دوم حزب لیکود بود ؛ گالانت همواره آرزوی برکناری نتانیاهو را داشت تا جایگزین او شود.
🔸️حتی در اوج اعتراضات به اصلاحات قضایی نتانیاهو ، گالانت علنا به این اصلاحات انتقاد کرد و برکنار شد ، اما با فشار مردمی بازگشت.
2️⃣ برکناری وزیر دفاع آن هم حین جنگ نشانه ای از شکست راهبردی اسرائیل در مدیریت نبردهای اخیر است؛ زیرا وزیر دفاع اسرائیل عملا بعد از نخست وزیر بیشترین قدرت نظامی را دارد و تعیین کننده سیاست های جنگی است .
3️⃣ گالانت در روزهای اخیر مواضعی گرفت که نشانه ضعف بود ؛ از جمله عقب نشینی از جنگ با لبنان و آزادسازی اسرای اسرائیلی بدون جنگ که به اذعان او نیازمند تصمیمات سخت خواهد بود ؛ این گفته ها کاملا با مواضع نتانیاهو تضاد داشت و مشخص بود که از موضع وزیر خود ناراضی است اما این که او را در چنین شرایط حساسی برکنار کند، از بحرانی شدن اختلافات در میان سران رژیم صهیونیستی حکایت دارد.
4️⃣ بعید است چهره های با سابقه ارتش اسرائیل از این تصمیم نتانیاهو حمایت کنند زیرا وی سابقه زیادی در ارتش ندارد و راهبردهای سیاسی خود را از طریق ارتش دنبال می کند ؛ اما گالانت فردی بود که عمرش را در ارتش رژیم گذارنده و قطعا تصمیماتش مشروعیت بیشتری در بین نظامیان داشت.
5️⃣ یسرائیل کاتص مطیع تر و فرمانبردار تر از گالانت به حساب می آید اما سوال اینست که نتانیاهو با این دست فرمان تا کجا می تواند پیش برود و بقیه را نادیده بگیرد ؟
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
آمریکا!
✍امیر حسین ثابتی
کسانی که هنوز خوش خیالانه تصور میکنند پیروزی هریس دموکرات در انتخابات امریکا، بهتر از ترامپ جمهوری خواه است فراموش نکنند که:
وقتی بایدن دموکرات رئیس جمهور شد قیمت دلار ۲۳ هزار تومان بود و امروز حدود ۷۰ هزار تومان. تحریمها نیز در همین ۴ سال که دموکراتها در کاخ سفید بودند بیشتر شد.
و در دوره بایدن دموکرات بود که رژیم صهیونیستی بیشترین تسلیحات نظامی و حمایتهای سیاسی_ امنیتی برای ترور سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و یحیی سنوار را دریافت کرد و بزرگترین قتل عام را در منطقه به راه انداخت. چالش ایران با امریکا و اسرائیل تشدید خواهد شد چه با ترامپ و چه با هریس.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
.
صبح در توییتر به شوخی نوشتم:
«به لحظات ترامپ کاسبه میشه باهاش بست نزدیک میشیم»
عصر رسانهها از قول جناب عبدالعلیزاده، رییس ستاد آقای پزشکیان نوشتند:
«با ترامپ احتمال رفع تحریمها بیشتر است. ترامپ تاجر است و ما هم خوب زبان تجارت را میفهمیم.»
اینکه سیاستورزی در ایران با شوخیهای توییتری مو نمیزند یک درد است و اینکه نسخههای تصمیمگیران انقدر تکراری است که میشود حدس است زد قرار است از کدام سوراخ دوباره گزیده شویم، دردی دیگر.
✍محمدرضا شهبازی
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
چرا عملا فقط نتانیاهو این درگیری را «وجودی» می بیند؟!
✍علیرضا کمیلی
کسی که خیلی واضح نشان داده که درگیری پس از طوفان الاقصی را براستی یک جنگ وجودی و سرنوشت ساز می بیند شخص «نتانیاهو» است! وی با عبور از همه خط قرمزها و زدن هنیه در تهران و سید در بیروت آن را به اوج خود رساند و ثابت کرد معادلات ذهنی ما باید تغییر کنند.
گرچه رهبری انقلاب در دیدار نبیه بری همین تعبیر جنگ وجودی را کردند ولی من نشانه های این درک را در بدنه مدیران کشور و حتی نیروهای نظامی و امنیتی مان نمیبینم!
چرا؟
چون هنوز وسط این جنگ مهم که غزه در حال از دست رفتن است، عده ای از تمایل به اصلاح روابط با مصر می گویند!
رویایی که پنج دهه است محقق نشده و حالا هم به جایی نخواهد رسید! حال آنکه باید اینک روی مصر فشارهای مختلف میدانی بیاید تا اثر مستقیم آن را روی تصمیمات آمریکا و رژیم موقت شاهد باشیم!
اردن نیز از همین زمره می باشد و کاملا بدون تحرک رها شده است! حال آنکه هر اقدامی در اردن اثر مستقیم بر غزه دارد.
نقطه دیگر، امارات متحده عربی بعنوان کشوری کوچک و ضربه پذیر است که با وقاحت تمام در حال خدمت رسانی به رژیم موقت است و کشتی های شرکت زیم دایما در حال تردد میان رژیم و امارات هستند و کسی هم متعرض آنان نمی شود!
آقایان! جواب خدا را نخواهید داد اگر امروز کوتاهی کنید چون فردا خیلی دیر است!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
مسئله اصلی جنگ است
✍سید حامد ترابی
از علی علیزاده کلیپی چند دقیقه منتشر شده در باب روی کارآمدن #ترامپ و نیاز به جدی گرفتن مبارزه با #تحریم و....کلیپی که در آن علیزاده بسیاری از مسئولان کشور را به دلیل جدی نبودن در جنگ اقتصادی و...مواخذه میکند. این صحبتها با واکنشهای بسیاری رو به رو شده. به نظرم رسید در باب این صحبتها چند نکته بگویم:
⭕️ اولین نکته این است که متاسفانه آقای علیزاده در تحلیل روی کار آمدن ترامپ از زاویه تحریمها همان اشتباهی را میکند که جواد ظریف انجام میدهد. واقعیت فنی و میدانی تحریمها این است که تحریمهایی که پیش از این به صورت حداکثری در دوران ترامپ اعمال شد توسط #بایدن ادامه یافت و اکنون نیز از این زاویه تغییر فوقالعادهای رخ نداده.
✔️ اما مسئله اصلی که در هیاهوی لحن تند و خطای تحلیلی اول در بزرگنمایی ترامپ گم شد اما حرف دقیقی است، جدی گرفته نشدن جنگ ما با آمریکا است. موضوعی که الزاما ربطی به ترامپ هم ندارد. قبلا و در گفتگوهای متعدد نوشته و گفتهام که ایراد ما این است که جنگ با دشمن را مخفی و حتی انکار میکنیم. اشتباه بزرگی که در #جنگ_اقتصادی انجام دادیم و به جای رو به رو کردن مردم با واقعیت آن و راهحلهای مبارزه با آن، جنگ اقتصادی را به دلایلی بعضاً با توجیه در ظاهر صحیح و بعضاً بدون توجیه از جمله نظام منافع، غربزدگی، عدم اعتماد به مردم، محافظهکاری رسانهای و...منکر شدیم. این موضوع باعث شد مبارزه جدی با تحریم انجام ندهیم و در مقابل اثرات اجتماعی آن راه حل اعتماد به دشمن را انتخاب کردیم. راهحلی که از قبل و براساس تجربه تاریخی مشخص بود بیهوده است و خیلی زود هم منجر به فشار بیشتر شد. اما تلخی ماجرا این است که اکنون نیز نه جنگ اقتصادی و نه جنگ همهجانبهای که بعد از طوفانالاقصی درگیر شدهایم را جدی نگرفتیم و همچنان در بر همان پاشنه کوچکانگاری و انکار میچرخد.
✅ بنابراین فرای حواشی و برخی تحلیلهای غلط ارائه شده اصلِ موضوعِ نادیده گرفتن جنگ در کشور یک معظل است. جنگ نیاز به گارد جنگی و تدبیر متناسب دارد نه انکار و کوچکانگاری.
‼️البته و متاسفانه آقای علیزاده این حرفها را بعضاً با برخی تقابلهای بیهوده و بعضاً شخصی در حاشیه برده. مثلا دیدم وقتی که فرزند آن منبری مشهور که خوب حداقل به نظر من این جنگ را فهم نکرده است، به او نقد کرده آقای علیزاده به جای نقد فکری نسبت خویشاوندی آن فرد با فلانی را پیش کشیده. اتفاقی که نه اخلاقی است نه در صورت تایید چیزی را ثابت میکند، نسبت خویشاوندی با کسی که اشتباهی دارد فقط در صورت تایید آن رفتار اثباتکننده است ولاغیر. وگرنه چه بسیار نزدیکانی که از نظر فکر از هم دور هستند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
دام ترامپ قبل از تحلیف!
✍صابر_گل_عنبری
شب انتخابات آمریکا طی یادداشتی به اهمیت و حساسیت دو ماه و نیم پیشرو از روز بعد از این انتخابات تا 20 ژانویه روز تحلیف رئیس جمهور منتخب این کشور پرداختم و یکی از سناریوهای مطرح شده هم چراغ سبز ترامپ به نتانیاهو برای تمام کردن کارهای ناتمام خود قبل از به قدرت رسیدن او بود.
امروز هم مایک اوانس از مشاوران اوانجلیست ترامپ به روزنامه اسرائیلی یدیعوت احرونوت گفته است که رئیس جمهور جدید آمریکا دوست دارد که اسرائیل کار خود را تا 20 ژانویه تمام کند؛ هم حماس و حزبالله را نابود و هم به تاسیسات نفتی ایران برای فروپاشی اقتصاد آن حمله کند.
اوانس گفته است که پنجره فرصت برای اسرائیل فقط تا ژانویه باز است.
پرواضح است که حماس و حزبالله چنان که در این 13 ماه جنگ تمامعیار نابود نشدند، در این مدت کوتاه هم این اتفاق نمیافتد، اما یک روی دیگر چراغ سبز ترامپ برای اقدام علیه ایران در این دو ماه و نیم، نه فقط باز گذاشتن دست نتانیاهو برای انجام امور ناتمام خود، بلکه با هدف چالشآفرینی جدی برای دولت بایدن است. به این معنا که بایدن و دولتش درگیر تنشی بزرگ در خاورمیانه در مقابل ایران شود.
هیچ بعید نیست که هدف دیگر ترامپ فراهم شدن شرایطی برای نمایش چهرهای صلحطلب از خود پس از 20 ژانویه با توقف جنگها و تنشها پس از ورود آن به فاز خطرناکش باشد.
البته رویکرد ترامپ نه راهاندازی جنگ در دوره خود بلکه همچنان فشار سیاسی و اقتصادی است و از این رو هم تمایلی به ادامه جنگ پس از تحلیف خود ندارد و این چیزی نیست که نتانیاهو میخواهد.
در این زمینه ایتمار ایخنر خبرنگار سیاسی روزنامه اسرائیلی یدیعوت احرونوت امروز نوشت که ترامپ دیگر در معذوریت آرای اوانجلیستها نیست و حتی برای به دست آوردن جایزه صلح نوبل ممکن است نتانیاهو را هم قربانی کند!
روزنامه چپی هاآرتص نیز امروز طی مقالهای به قلم نداو تامیز ضمن تاختن به ترامپ از راستگرایان خواسته است زیاد هم خوشحال نباشند؛ چون اگر نتانیاهو در چهار سال آینده مطابق میل ترامپ عمل نکند، بهای آن را پرداخت خواهد کرد.
اما اگر ترامپ بخواهد در این دو ماه و نیم پیشرو از کیسه دولت بایدن خرج کند و فشار به ایران در این مدت وارد مرحله تازهای شود، هدف دیگر او میتواند خلق شرایطی در مقابل ایران باشد تا از نگاه او از هم اکنون بستر برای کسب امتیازات کلانی از تهران از موضع قدرت در میز مذاکرات آینده فراهم شود.
اما به احتمال زیاد دولت بایدن متوجه این رویکرد و دام ترامپ هست و بعید است که در این مدت باقیمانده بخواهد خود را درگیر جنگی گسترده در منطقه کند و از این رو ترجیحا تلاش خود را خواهد کرد که نتانیاهو را مهار کند و این اتفاق نیفتد؛ مگر این که تحول میدانی ناخواستهای رخ دهد.
اما خود نتانیاهو نیز بر خلاف تصورات زیاد اهل ریسک نیست و تا زمانی که حمایت و ورود آمریکا در هر جنگی علیه ایران را از قبل تضمین نکند، آتش جنگی منطقهای را شعلهور نمیکند.
در کنار آن هم برخی ناظران بعید نمیدانند که بایدن در این دو ماه بر نتانیاهو برای رسیدن به توافق فشار جدی وارد آورد؛ اما چه بسا بیبی ترجیح دهد که این امتیاز را به ترامپ بدهد تا مورد خشم او واقع نشود و نه بایدن.
با این حال باید دید بخش فراحزبی قدرت و به عبارتی دیگر «دولت پنهان» در آمریکا (از لابیها گرفته تا ..) چه میخواهد و در این مدت تا روز تحلیف به دنبال چیست.
در کل، منطقه در دو ماه و نیم پیشرو ظرفیت تحولات سترگی در جهت توقف و یا تشدید و گسترش جنگ دارد.
فعلا باید دید نتانیاهو با بازگشت ترامپ چه نوع بهرهبرداری از این وضع با چراغ سبز او میکند و تا کجا پیش میرود و بایدن نیز این دو ماه و چند روز را چگونه مدیریت میکند. آیا در دام نقشه احتمالی ترامپ و نتانیاهو میافتد و با آن همراهی میکند یا در مقابل آن میایستد و همچنین ایران به چه شکلی و در چه سطحی تهدیدهای خود برای پاسخ به اسرائیل را عملی خواهد کرد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
تمام بایسته های یک رویارویی سرنوشت ساز
✍دکتر مجتبی صدیقی
1⃣ در رابطه با #اسرائیل و اهم مسائل منطقه، هیچ تفاوت چشمگیری در رویکردهای #دموکرات و #جمهوری_خواه وجود ندارد و عمده تفاوتها فقط در جزئیات قابل مشاهده است.
2⃣ حتی اگر نامزد #دموکراتها رئیس جمهور آمریکا شده بود، وضعیت #حمایت کاخ سفید از #دولت_صهیون، تفاوت جدی با دوران #ترامپ نداشت. در لایه های زیرین و پنهان جریان دمکرات نیز رگه هایی از #نگاه_های_آخرالزمانی در رابطه با رژیم صهیونی وجود دارد.
3⃣ بین ما و اشغالگران صهیونیستی در منطقه یک #رویارویی_بی_بازگشت شکل گرفته است که هیچ اتفاقی جز نابودی یک طرف درگیری به این تقابل خاتمه نخواهد داد و پیروزی ما یک وعده حتمی الهی است. راه حل های سیاسی و #مذاکرات و بازی های #دیپلماتیک چیزی از اصل این مبارزه را تغییر نخواهد داد فقط زمینه را برای #کلاهبرداری و #فريب بیشتر طرف غربی فراهم خواهد کرد.
4⃣ ما در جبهه داخلی مجبوریم سطحی از #وفاق را با مخالفان و منتقدان و با پذیرش بخشی از مطالبات آنها در حوزه های سیاسی و اجتماعی پذیرا شویم تا #زمینه برای #تقابل با دشمن بیرونی فراهم شود. سعی کنید برخی تغییرات در سیاست های داخلی نظام را از این منظر تحلیل کنید. البته مفهوم این حرف کوتاه آمدن از اصول نیست. قدیم که دانش آموز بودم یک سنتی در میان مدیران مدارس بود که برای مدیریت بهتر مدرسه، بچه های شلوغ کلاس را به عنوان #مبصر کلاس می گماردند!
5⃣ از منظر دو سوی میدان، تنها یک #متغیر است که آینده معادلات را شکل خواهد داد و آن هم #میدان و #خروجی حاصل از آن است و لاغیر. سایر متغیرها نقش فرعی دارند و بنابراین آن طرفی برنده است که در میدان بیشتر، #مستحکمتر و قوی تر بماند!
6⃣ این بار تحلیل ناقص و #محاسبه_نادرست ما منتج به ضرر نخواهد شد بلکه #شکست_بزرگ_تاریخی را رقم خواهد زد بنابراین حفظ #هوشیاری، فریب نخوردن از بازی های پیچیده طرف مقابل و #پادوهای_داخلی آن یک اصل اساسی در عدم شکست در این رویارویی است. جریان #اصلاحات و #ادراک_سازی مستمر و موذیانه رسانه های آن، بخشی از این #پازل_فريب سیاسی جبهه مقابل است.
7⃣ تبلیغ سنگین رسانه های اصلاحاتی در #سیاسی_نمایی #کنشهای_عملیاتی آینده دولت ترامپ یکی از خیانت های #شکست_آفرین برای کشور است که در این شرایط حساس سرنوشت ساز ایران را به سمت #سیاه_چاله هایی همچون، #معامله_بزرگ منطقه ای، #راهکار_سیاسی، #عدم_تصاعد_تنش، نیفتادن در #تله_تنش و #جنگ_فراگیر سوق می دهد و در نهایت #حسرت_تاریخی خواهد ساخت.
8⃣ #جریان_انقلابی و دلسوز ایران چند #کارویژه را باید توأمان عملیاتی سازد تا ان شاءالله پیروزی حاصل گردد؛
▪️#روشنگری و تبیین واقعیاتی که ذکر شد
▪️ایجاد #شور و نشاط مبارزه با تعمیق نگاه ملی و ایدئولوژیک
▪️تسریع، گسترش و تعمیق حمایت مادی و معنوی از مقاومت و آسیب دیدگان اجتماعی آن
▪️#مطالبه مستمر اجتماعی از حاکمیت در مسیر #استمرار_مقاومت و تشدید ضربه به رژیم
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi