🔴یک عکس با ده ها اِلِمان روانی و شناختی:
۱_ عکس امام و رهبری در بالا
۲_ شیعه و سنی زیر یک سقف
۳_ آیه ۱۴ سوره حشر و اشاره به ترس یهودیان از جنگ
۴_ قدس محصور در گل و نوید پیروزی
و ....
سید حسن رسانه را خوب می شناسد و یکی از ده ها دلیل موفقیتِ مقاومت، همین موفقیت در حوزه ادراک است
👤یعقوب ربیعی
@tahlilrahbordi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
🔰 نکاتی در مورد کشف شبکه قاچاق سوخت...
🔶اخیرا پایگاه بیزینس رکوردر نوشته بود: آژانس اطلاعات داخلی پاکستان اعلام کرده که سالانه ۲.۸۱ میلیارد لیتر سوخت از ایران به پاکستان قاچاق میشود و ۹۹۵ پمپبنزینِ پاکستانی سوخت قاچاقشدۀ ایران را میفروشند. این گزارش نشان میدهد که ۹۰ مقام دولتی و ۲۹ سیاستمدار پاکستانی در قاچاق سوختِ ایران به پاکستان دخالت دارند. ارزش سوخت قاچاقشده از ایران به پاکستان ۲۰۱ میلیون دلار برآورد شده است.
🔶 برآورد نهادهای متولی در ایران نیز آمار بالا را تایید می کنند و معتقدند میزان قاچاق گازوئیل بین ۷ تا ۱۰ میلیون لیتر و بنزین ۵ میلیون لیتر در روز گزارش می شود.
🔸جالب است بدانید، بخش اصلی و عمده قاچاق گازوئیل کشور مربوط به نیروگاهها و به میزان ۱.۵ میلیارد لیتر در سال است.
🔸 در حال حاضر حدود ۱۹ میلیون خودرو و کارت سوخت در کشور وجود دارد. متاسفانه شاهد آن هستیم که کارتهای سوخت به تعداد بالا به سمت استانهای مرزی منتقل میشود و ظرف چند روز اول ماه سهمیه آنها خالی میشود که مشخصا صرف قاچاق میشود.
ادامه دارد...
✍علی محمدی
📊 تحلیل های علمی، جامع و مختصر از آخرین تحولات اقتصادی و بازارهای مالی کشور در کانال تحلیل اقتصادی.
https://eitaa.com/tahlileghtesadi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
ادامه یادداشت قبل...
🔸مطابق آمارها کشور وارد ناترازی بنزین شده است. شاید ظرفیت های فعلی کشور از طریق سوآپ و فشار بر پالایشگاه ها بتواند ناترازی فعلی را جبران کند، اما هم هزینه ی زیادی دارد و هم صرفا برای یک مقطع چند ماهه می تواند راه حل باشد.
🔸 یکی از ریشه های تورم در کشور، نرخ انرژی و سوخت می باشد و هر گونه افزایش قیمت آن بدون اجرای سیاستهای حمایتی، منجر به ایجاد تورم، شوک های اقتصادی و تبعات امنیتی می شود. لذا استفاده از مکانیزم قیمت نیز در برهه فعلی برای کنترل تقاضا درست نیست. مضافا اینکه به دلیل تورم مزمن و دو رقمی در کشور، اثر افزایش نرخ بنزین ، بعد از مدتی تعدیل شده و دوباره مصرف به همان روند و رشد قبلی بازمیگردد.
🔸 از این منظر دولت باید یک راه کار چند بُعدی و البته با تمرکز بر کاهش نشتی ها در سیستم تقاضا را عملیاتی نماید. راه کارهای دولت می تواند شامل الزام خودروسازها به ایجاد بهینهسازی در مصرف و رعایت استانداردهای جهانی، سیاستهای تشویقی در کاهش مصرف، مبارزه با قاچاق، توسعه سوختهای جایگزین، توسعه پتروپالایشگاه و غیره باشد.
🔚 این راه کارها باید توأمان با هم اجرا گردند اما تمرکز بیشتر باید بر بهینه سازی مصرف خودروها و مبارزه با قاچاق سوخت باشد.
✍علی محمدی
📊 تحلیل های علمی، جامع و مختصر از آخرین تحولات اقتصادی و بازارهای مالی کشور در کانال تحلیل اقتصادی.
https://eitaa.com/tahlileghtesadi
🔴 آیا حمله نخست حماس ارزش دادن این همه شهید را داشت؟!
این سوال پاسخی به بلندای تاریخ اشغال فلسطین دارد، و به عوامل متعدد میتوان اشاره کرد، اما کوتاه:
الف. مذاکرات صلح نتیجهای نداشت، مذاکراتی که از ۱۹۹۰ میلادی و با شعار «صلح در برابر سرزمین» شروع و از وعده تحویل ۳۰ درصد فلسطین در مذاکرات اسلو ۱، به ۳ درصد پلیسی در مذاکرات شرم الشیخ رسید!!! ۳ درصد پلیسی یعنی فقط فلسطینیان کلانتر و مزدور اسرائیل در ۳ درصد فلسطین هستند و وظیفهی ایشان کنترل جریان مقاومت است، همان کاری که این روزها محمود عباس بر عهده دارد.
ب. آیا حماس چارهای دیگر هم داشت؟
۱. از ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ تا ۱۵ مهر، یعنی روز آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۱۷ مرحله غزه و مقاومت مورد هجوم رژیم صهیونسیتی قرار گرفته و حدود ۴۰۰نفر از ایشان شهید شدهاند!
۲. از ابتدای سال جاری میلادی، در منطقه کرانه باختری که نه ح.ما.سی در کار است و نه به ظاهر مقاومتی، فقط ۳۷ کودک توسط رژیم به قتل رسیدهاند!
مقاومت از میان مرگ تدریجی در خفت و مرگ دفعی با عزت، دومی را برگزیده.
ج. دو عامل بیرونی نیز انگیزه و عامل شتاب در این عملیات شد:
۱. وضعیت بحرانی داخلی رژیم، به عنوان مثال مرداد امسال اوضاع داخلی به شدت بر هم ریخت و اعتراضات گسترده شکل گرفت، در تلآویو اجتماع ۷۰۰ هزار نفره به خیابان آمد و فرودگاه بن گوریون تصرف شد! حال آنکه در اغتشاشات سال گذشته در ایران بزرگترین اجتماعی که ثبت شد، جمعیتی حدود سه هزار نفر بودند! رسانه تصویری دگر ساخته...
حال شما جای محور مقاومت بودید این فرصت را از دست میدادید؟!
۲. عادی سازی رابطه رژیم با عربستان، میتوانست ضربه مهلکی باشد، که خب عملیات طوفان مانع تحقق این موضوع شد!
د. ارزشش را داشت، چه به دست آمد؟!
۱. بیش از ۲۰۰۰ کشته از رژیم، تضعیف و تحقیر قدرت امنیتی رژیم(آن آقایی که با لباس زیر دستگیر شد، ظاهراً فرمانده عملیات در عمق ارتش رژیم بوده است!)، عبور از موانع چندگانه در اطراف غ.زه(سیم خاردار، خندق، دیوار فولادی چهل متری در عمق زمین، دوربین دید در اسلحههای اتوماتیک که در شهادت فخری زاده به کار رفت، چاه عمیق، دیوار بتونی ۷ متری و...)، دسترسی به اسناد امنیتی در مراکز نظامی رژیم ...
۲. عبور از جریان غالب رسانهای! بسیار مهم است این نکته. به هر صورت رسانههای حامی رژیم جامانده و انسان رسانه تصویری دیگر مخابره میکند! بسیار بسیار مهم است و تحولی در راه است.
و...
🔺️پرسمان سیاسی
@tahlilrahbordi
46.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قسمت 1⃣
✅ شبهه اول : آیا حماس با شروع جنگ ، مقصر این همه ویرانی در غزه نیست؟
@barzegar1359
@tahlilrahbordi
35.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ شبهه دوم : آیا طوفان الاقصی ارزش این همه ویرانی و شهید را داشت؟
@barzegar1359
@tahlilrahbordi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
چرا بانک های ما باید ردیف درآمدی ناشی از تسعیر ارز و درآمد غیرعملیاتی ناشی از فروش ارز در صرافی داشته باشند؟ آیا وجود این محلهای درآمدی، این انگیزه را در بانک ها به وجود نمی آورد که بازار ارز و مسکن را به هوای شناسایی این سودهای بادآورده بهم بریزند؟ آیا سود ریالی حاصل از افزایش نرخ ارز برای پتروشیمی ها، فولادی ها و...انگیزه عرضه محدود ارز در مرکز مبادله( در نرخ پایین) و عدم بازگشت ارزهای صادراتی را در مدیران عامل این مجموعه ها تقویت نمی کند؟ آیا انگیزه افزایش نرخ تسعیر در بودجه، زمینه را برای رها کردن نرخ ارز در بانک مرکزی با توصیه مدیران سازمان برنامه فراهم نمی کند؟
اگر پاسخ به تمامی سوالات بالا بله باشد...می توانیم نتیجه بگیریم، عاملان اصلی افزایش نرخ ارز دلالان خیابان فردوسی، چهار راه استانبول، کانالهای تلگرامی، فرار سرمایه، کمبود عرضه درهم، معاملات بازار فردایی دلار نیستند بلکه انگیزه های شرکتها، بانکها و سازمان برنامه اند تا با عدم عرضه ارز خود در بازار، نیازهای ریالی و سودهای کلان خود را از این طریق تامین کنند... و متاسفانه هیچ رسانهای به این انگیزهها در تحلیلها با مصداق عینی نمی پردازد و صرفا به کلیاتی نظیر افزایش نقدینگی، کسری بودجه و... پرداخته میشود.
جهالتی که اقتصاد آنلاین، دنیای اقتصاد، دفتر اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس، اکو ایران، مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی، دفاتر اقتصادی وزارت اقتصاد و کلی مرکز پژوهشی دیگر برای جامعه علمی به وجود آورده ندیدن این انگیزههاست.
@tahlileghtesadi
هدایت شده از علی محمدی
دلارزدایی از اقتصاد، تنها به معنای کاهش وابستگی به دلار نیست بلکه باید، وابسته سازی اقتصاد به ارزهای دیگر مثل درهم و یورو نیز در دستور کار باشد. در واقع هیچ ارزی نباید درصد بسیار زیادی از سبد ارزی کشور را به خود اختصاص دهد.
نکته مهم اینکه، هم عرض با دلار زدایی باید یک گام اساسی نیز در کشور برداشته شود ، و آن چیزی نیست جز ممانعت از دلاریزه شدن اقتصاد در کشور.
دلارزدایی از مبادلات بینالمللی اقتصاد ایران با دلارزدایی از اقتصاد داخلی ایران متفاوت است. در نوع اول هدف کاهش حجم دلار و یورو از چرخه مبادلات تجاری و جایگزینی آن با سایر ارزهای جهانروا است. اما در نوع دوم هدف جلوگیری از قیمتگذاری محصولات داخلی با ارزهای خارجی مثل دلار است. دلارزدایی داخلی یا همان دلاریزه کردن قیمت مواد اولیه و کامودیتیها در ابتدای زنجیره عملا تا انتهای زنجیره را دلاری میکند، بنابراین کل نظام هزینه مصرفی جامعه را متاثر می سازد.
@tahlileghtesadi
تحلیل راهبردی
دلارزدایی از اقتصاد، تنها به معنای کاهش وابستگی به دلار نیست بلکه باید، وابسته سازی اقتصاد به ارزه
با وجود اینکه بیشترین تحریم ها متوجه ایران بود، اما این کشور روند دلار زدایی از اقتصاد را بسیار دیرتر از دیگر کشورهای تحریم شده شروع کرد.
برای مثال روس ها از سال ۲۰۱۴ و با شروع بحران کریمه، به سمت ایجاد یک پیام رسان بومی مبتنی روبل حرکت کرد. در سالهای بعد نیز سعی در ایجاد پیمان های پولی دوجانبه با شرکای اصلی خود مثل چین و هند نمود.
در ایران با شروع دولت سیزدهم، روند خارج کردن اقتصاد از سروری دلار سرعت گرفته است. رئیس بانک مرکزی با سفرهای متعدد منطقه ای؛ مبادلات اقتصادی مبتنی بر ارزهای منطقه ای را تسریع داده است. این روزها خبرهای خوبی از توافقات مقام اول پولی در روسیه و ایران به گوش می رسد. بحث تهاتر نیز بیشتر از قبل مدنظر تیم اقتصادی دولت می باشد که در آمریکای جنوبی و در تبادل اقتصادی با ونزوئلا در حال انجام می باشد.
این گام های کوچک ولی مداوم و مستمر، می تواند امید بخش باشد.
در زمینه مقابله با دلاریزه شدن اقتصاد در کشور با یک سری نهادهای تصمیم ساز روبرو هستیم که در حال مقاومت با تغییر قوانین هستند....
@tahlilrahbordi
این تصویر بطور واضح تری حملات به پایگاه های آمریکایی در عراق و سوریه، و تعداد دفعات آن را به شما نشان میدهد. هیچ پایگاه ایالات متحده در این دو کشور از موشک ها و پهپادهای مقاومت اسلامی عراق بی نصیب نبوده، و آمریکا نیز تا به امروز توسط هیچ قدرتی جز مقاومت اینگونه تحقیر نشده است.
@tahlilrahbordi
1.48M
از دکتر صارمی، در خصوص تحولات آمریکا و رای دادگاه محلی این کشور مبنی بر خروج ترامپ از لیست انتخاباتی و تاثیر آن بر انتخابات آینده ایالات متحده سوال گرفتم.
تحلیل ایشان شنیدنی می باشد.
@tahlirahbordi
✅ جنگهایی که معادلات منطقه را تغییر داد
🔹روزهای پایانی سال ۲۰۲۳ برای جهانی که داشت زیر سایه نبرد فرسایشی روسیه و اوکراین به شنیدن اخبار جنگ عادت میکرد، حامل خبرهای بدتری بود . درسالی که گذشت و پیش از ۷ اکتبر ، آنچه فضا را آکنده بود، عواقب جنگ ویرانگر اوکراین و روسیه بود، اما با گذر از روزهایی که در کرختی اخبار این جنگ میگذشت، اکتبری در راه بود که بمب خبری سال در آن منفجر شد؛ حمله غافلگیرانه «حماس» به تل آویو که رهبران اسرائیل و همپیمانانش را به شوک فرو برد؛ حمله و رخدادهای پس از آن که فارغ از ابعاد منطقهایاش، پیامهای معناداری در ساحت بینالملل از خود ساطع کرد.
🔹در چنین فضایی طبیعی مینمود که موضع گیریهای ادعایی مقامهای غربی در قبال جنگ مسکو و «کییف» که از «عدم تصرف زمین به زور»، «ممنوعیت پاککردن مرزهای کشور دیگر»، «عدم هدف قراردادن غیرنظامیان در جنگ»، و «عدم جنگ تجاوزکارانه» در طول درگیری روسیه با اوکراین، سخن به میان میآوردند، در قبال جنگ غزه و در مدت سه ماهی که از آغاز آن میگذرد، به گوش نرسد.
🔹درحالی که جنگ روسیه در اوکراین را باید مهر پایانی بر رویای خودمختاری دفاعی و امنیتی اروپا تلقی کرد که کفه ترازو را در بین سیاستمداران اروپایی به نفع جناح پروآتلانتیک به نحو تعیینکنندهای تغییر داد و بیش از پیش بر ضرورت تقویت تعامل با ناتو به رهبری آمریکا تاکید کرد اما با قیاس ریشههای جنگ اوکراین و غزه زیر سایه استراتژی «ایجاد بحران در مناطق پیرامونی»، میتوان از تغییر بزرگتری در چارچوب تعاملات جهانی سخن به میان آورد.
🔹این در حالی است که جنگ غزه بر عمق و ابعاد گسلهای بینالمللی که از قبل در پی تهاجم نظامیروسیه به اوکراین ایجاد شده بود، افزوده است و حالا این شکاف بیش از پیش با رخدادهای خونین در سرزمینهای اشغالی رخ نمایی میکند.
@tahlilrahbordi