✳️یک گام تا افزایش ظرفیت کریدور ریلی شرق به غرب کشور/دستور رئیسجمهور برای تزریق ۱۳۰۰ میلیاردتومان به این پروژه ملی
♦️تکمیل خط دوم کریدور ریلی شرق به غرب کشور که بیش از دو دهه اجرای آن به تعویق افتاده بود با بازدید محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور وتصویب هزار و سیصد میلیارد تومان اعتبار بر مدار اجرا افتاد.
♦️در سفر اول رئیس جمهور به استان زنجان ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت این کریدور ریلی مصوب شده بود که در سفر معاون اجرایی رئیسجمهور و در راستای بررسی و پیگیری مصوبات سفر هیات دولت به این استان، با نظر رئیس جمهور، این مبلغ به ۲هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان جهت تکمیل خط ۲ ریلی این کریدور رسید.
♦️ارتقای جایگاه ترانزیتی ایران در منطقه، ۲برابر شدن ظرفیت حمل بار، افزایش سرعت قطارها به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، کاهش بیش از یک ساعته زمان سفر از زنجان به تهران، کاهش تلاقی وتوقف قطارها، افزایش ایمنی وکاهش مصرف سوخت ازمزایای این طرح ملی است.
♦️تکمیل خط دوم این کریدور ریلی، سال آینده در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد.
🟠پذیره نویسی #بیواتانول کرمانشاه در هفته های آینده انجام می شود
🟠۳۵۰۰ میلیارد تومان از این منبع تامین مالی خواهد شد
✍بهترین گزینه برای پیشبرد سریع پروژه های کلان استفاده از ظرفیت پول های دست مردم است با اینکار مردم در پیشرفت کشور سهیم می شوند و جلوی برخی فعالیت های مخرب نیز گرفته می شود و به کنترل تورم کمک می شود.
#اقتصادی
#پنجره_فرصت
#ظرفیت_های_مردمی
#تولید
#تورم
هدایت شده از بینش راهبردی
بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور که از حیث راهبردی و احیای کریدور شمال جنوب نقش بسیار مهمی دارد.
من اگر سرمایه داشتم و می خواستم سرمایه گذاری کنم حتما بندر چابهار را انتخاب می کردم
اگر دنبال یک سرمایه گذاری مطمئن و راهبردی هستید پیشنهادم سرمایه گذاری در این بندر است.
قطعا سود سرشاری عایدتان خواهد شد.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور که از حیث راهبردی و احیای کریدور شمال جنوب نقش بسیار مهمی دارد.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی، در جنوب شرق ایران و در سواحل دریای عمان واقع شده و هند سالها است که به دنبال سرمایهگذاری در این بندر است. بحث حضور هندیها در بندر چابهار از سال ۲۰۰۳ مطرح، در سال ۲۰۱۶، به عقد قرارداد منجر و در سال ۲۰۱۹ هم با سرمایهگذاری آنها محقق شد.
این سرمایهگذاری در قالب قرارداد ساخت، تملک، بهرهبرداری و واگذاری است. طبق این قرارداد، هند برای چابهار به میزان ۸۵ میلیون دلار تجهیزات حمل و بارگیری خریداری و نصب میکند. علاوه بر مبلغ فوق، هند ۱۵۰ میلیون دلار برای توسعه پسکرانههای بندر خط اعتباری اختصاص داد. طبق این قرارداد، اداره بندر چابهار به مدت ۱۰ سال به هند واگذار خواهد شد که از قرار معلوم، طرف ایرانی هنوز آن را امضا نکرده است.
نتایج برخی بررسیها هم نشان میدهد با وجود اینکه سرمایهگذاری هند در بندر چابهار عملیاتی و مسیر توسعه آن مشخص شده، روند سرمایهگذاری و پیشرفت بندر بهکندی پیش میرود؛ به طوری که نمیتوان انتظار داشت توسعه بندر در کوتاهمدت عملیاتی شود.
از تضاد اهداف ژئوپلیتیکی ایران و هند به عنوان یکی دیگر از عوامل کندی اجرای تعهدات دهلی برای توسعه این بندر نام برده میشود. بر اساس برخی تحلیلها، هند تمایل دارد از بندر چابهار برای مقابله با چین و پاکستان استفاده کند؛ در حالی که ایران میخواهد با توجه به روابط دوستانه خود با این دو کشور، این دو بازیگر را در پروژه چابهار شریک کند.
از طرف دیگر، تداوم سیاست تقابلی ایران و آمریکا و تلاش ایران برای استفاده از بندر برای مقابله با انزوای مدنظر آمریکا باعث شده است که این مسئله با سیاستهای هند همخوانی نداشته باشد و این تضاد در منافع ژئوپلیتیکی باعث میشود نتوان برای موفقیت این پروژه همکاری در سالهای آینده چشمانداز روشنی تعریف کرد و دستاورد ملموسی برای آن انتظار داشت./
https://www.asianews.ir/u/7ue
✍️یک امتیاز اقتصادی خوب به طرف هندی داده ایم ولی کار ما پیش نرفته است و حدود 8 سال است که منتظریم طرف هندی به تعهدات خودش عمل کند ولی دارد سر باز می زند
یک اراده ی ملی و فراگیر لازم است تا ظرفیت های مردمی را به خدمت بگیرد وچنین پروژه های بزرگی را پیش ببرد.
به نظر شما وقتی سرمایه گذار خارجی همکاری نمی کند اگر همان سود را به مردم بدهیم همکاری نمی کنند؟
#مجلس
#تحریم
#صمت
#اقتصاد_مردم
#ظرفیت_های_مردمی
https://eitaa.com/tahlilrahbordi_mantaghe
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی، در جنوب شرق ایران و در سواحل دریای عمان واقع شده و هند سالها اس
وزیر راه و شهرسازی چندی پیش در پاسخ به اینکه وضعیت سرمایهگذاری طرف هندی برای توسعه بندر چابهار به کجا رسید، بیان کرد: ما به هیچ وجه در شرایطی نیستیم که با ظرفیت عظیمی که بنادرمان دارد، کسی بخواهد با منت حضور پیدا کند. آنقدر تقاضا برای سرمایهگذاری در بنادر ایران چه از سوی نهادهای مالی و فعالان بخش خصوصی داخلی و چه سرمایهگذارهای خارجی زیاد است که ما باید بین آنها انتخاب کنیم و امسال سال رونق سرمایهگذاری در این بخش خواهد بود.
مهرداد بذرپاش همچنین با تاکید بر انعقاد قرارداد بلندمدت در چابهار، اظهار کرد: هرکس ابراز تمایل کند، باید بهصورت بلندمدت حضور پیدا کند. در حال حاضر هم دو پیشنهاد جدید در این بخش داریم.
بذرپاش چند روز بعد در دیدار با سعیدبن حمود المعولی ـ وزیر حملونقل و ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان ـ از پیشنهاد عمان برای سرمایهگذاری در بندر چابهار خبر داد و گفت که منتظر پیشنهادهای قطعی کشور عمان هستیم.
با این اوصاف در حالی که به نظر میرسد ظرفیتهای بندر چابهار، وزیر راه را بر آن داشته که سرمایهگذاری بلندمدت و بدون منتی در چابهار فراهم کند، باید دید آیا سرمایهگذاری هندیها در چابهار به سرانجام میرسد یا همکاری با هند در چابهار متوقف میشود و عمان قرار است سرمایهگذاری در این منطقه را بر عهده بگیرد.(1402/03/06)
freena.ir/detail/66684
✳️بذرپاش: شبکه ترانزیت کشور به اندازه نفت درآمدزاست
🔹وزیر راه و شهرسازی:ایران سرزمین فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی است و شبکه ترانزیت، کریدور، راه و ریل به اندازه نفت میتواند برای کشور تولید ثروت و درآمد کند.
🔹طرحی ضربتی برای ارتقای کیفیت راهها در سازمان راهداری کشور در حال اجراست و به این منظور ۲۰۰ اکیپ در راههای اصلی ایران تشکیل شده است و انتظار میرود این پروژهها تابستان امسال تکمیل شود زیرا مردم بویژه بعد از بارندگیهای اخیر در برخی راهها دچار مشکل هستند.
🔹اینک شاهد نوعی درهم ریختگی در حوزه ترانزیت کشور هستیم زیرا دستگاههای متعدد مدعی داشتن مسوولیت در این حوزه هستند در حالی که مسوولیت بسیاری از کارها در عمل بر عهده سازمان راهداری است اما با تصویب برنامه هفتم توسعه، در حوره ترانزیت کشور نظم ایجاد خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 ویژه؛ شماره هفدهم
⏰ #مثبت۱۰۰ثانیه | مهندسی تلخ سیاسی
👈 مروری صد ثانیهای بر تجربهی تلخِ مهندسی سیاسی و سرزمینیِ غرب آسیا به دست دولتهای غربی پس از جنگ جهانی اوّل در سایه غفلت مسلمین
✏️ رهبر انقلاب در پیام حج: وحدت همچنین بدین معنی است که پیشروان سیاسی و فرهنگی در کشورهای اسلامی، به گونهای هماهنگ، خود را آمادهی شرایط نظم جهانیِ پیش رو کنند؛ جایگاه شایستهی امّت اسلامی را در تجربهی جدید جهان که سرشار از فرصتها و تهدیدها است، به دست خود و به ارادهی خود تعیین کنند؛ نگذارند تجربهی تلخِ «مهندسی سیاسی و سرزمینیِ غرب آسیا به دست دولتهای غربی پس از جنگ جهانی اوّل» تکرار شود.
#سایکس_پیکو
#بی_ثبات_سازی
#امت_سازی
#حج
https://eitaa.com/tahlilrahbordi_mantaghe
✳️عربستان سعودی قصد دارد تهران و ریاض را از طریق راه آهن به یکدیگر متصل کند.
🔻خط آهن جدید از مدینه و مکه در عربستان سعودی و همچنین از کویت و بصره عراق عبور خواهد کرد.
🔹این پروژه بزرگ نشان دهنده مرحله جدیدی در روابط عربستان سعودی و ایران است که قبلاً توسط طرفین به عنوان "مرحله طلایی" توصیف شده بود.
🔺تمایل کشورها برای اتصال به یکدیگر از طریق اتصالات ریلی اقتصاد خاورمیانه و قفقاز را متحول خواهدکرد....
✳️تناسبی کردن انتخابات چگونه است؟
تصور کنید که اسفندماه فرا رسیده و انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در کلانشهر تهران برگزار شده است؛ حوزه انتخابیه تهران گستره وسیعی شامل «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس» است و بالغ بر ۱۴ میلیون نفر جمعیت دارد که در مجموع ۳۰ نفر را راهی بهارستان می کنند؛ برای احزاب و تشکل های سیاسی، رای آوری از این حوزه وسیع اهمیت بالایی دارد و به همین دلیل در انتخاباتها، جریان های سیاسی تلاش می کنند با ائتلاف و ارایه لیست واحد، آرای بیشتری از مردم اخذ کنند.
حال اگر انتخابات تناسبی در تهران برگزار شود، رقابت های انتخاباتی از رقابت بین افراد به رقابت بین لیست های انتخاباتی ارتقا می یابد و به نسبت آرایی که از صندوق های رای بین آمده و میانگین آراء هر لیست، سهم جریان های سیاسی از لیست نهایی ۳۰ نفره نمایندگان تهران مشخص می شود.
به طور مثال اگر با توجه به میانگین آرای کسب شده، نسبت آرا بین دو لیست ارایه شده ۲ به یک باشد، ۲۰ کرسی اول تهران به لیست اول و ۱۰ کرسی باقیمانده به لیست دوم می رسد. به این ترتیب ۲۰ نفر از لیست اول یک جریان سیاسی که بیشترین رای را آورده اند به مجلس راه می یابند و از لیست دوم هم ۱۰ نفر اول راهی بهارستان می شوند و دیگر اینطور نیست که هرکس حائز اکثریت آرا در تهران شد، راهی مجلس شود.
این بدان معناست که ممکن است از لحاظ عددی یک نفر در لیست اول در رده ۲۱ قرار گرفته و آرای بیشتری کسب کرده باشد اما چون نسبت لیست ها بر اساس میانگین آرا ۲ به یک است، به مجلس راه نمی یابد و نفر اول لیست دوم - حتی با وجود آرای کمتر - منتخب مردم خواهد شد.
✳️ درد زایمان اروپای جدید
🔹پاریس تا یکی دو سال قبل، روز های شنبه نا آرام می شد. اما حالا آشوب و شورش، نه به این شهر محدود مانده، و نه شنبه و جمعه و پنج شنبه می شناسد.
🔸اگر قبلا افزایش سن بازنشستگی و بحران اقتصادی، موضوع اعتراضات بود، حالا قتل نوجوان۱۷ ساله با شلیک عمدی پلیس، آتش اعتراضات را شعله ور تر کرده است.
✅معترضان خشمگین، به برخی مراکز دولتی حمله ور شده و از جمله ساختمان های شهرداری در «وال فورت» پاریس و لیل در شمال فراسه را به آتش کشیده اند. صد ها خودرو، اتوبوس و تراموا هم در آتش خشم معترضان سوخته اند. گزارش هایی از نابود کردن دوربینهای مدار بسته منتشر شده است.
🔹شرایط چنان به وخامت گراییده که در برخی شهر ها، از ساعت ۹ شب تا ۶ صبح، منع رفت و آمد شبانه (حکومت نظامی) اعلام شده است.
🔸فقط دیشب ۶۶۷ از سوی پلیس و نیروهای امنیتی بازداشت شدند. بیشتر آنها جوان زیر ۲۰ سال هستند. بیش از ۴۰ هزار نفر نیروی امنیتی، نظامی و پلیس در خیابان ها مستقر شده اند.
✅پاریس، چهار ماه قبل شاهد تظاهرات چند میلیون نفری در اعتراض به شرایط بحران زده اقتصادی و اجتماعی بود؛ اما اعتراضات به جایی نرسید و افزایش سن بازنشستگی به اجرا در آمد.
🔹دولت ماکرون با وجود اعتراضات گسترده، فقط به ۸ میلیون نفر، کوپن های ۵، ۲۰ و ۳۰ یورویی داده، و حال آن که آمار نیازمندان، چندین برابر بیشتر، و قیمت ها بسیار بالاتر است.
🔸افزایش بیسابقه قیمتها، قبوض سنگین برق و گاز و آب، تعطیلی پمپ بنزینها و درماندگی شهروندان، که بخشی از آن متاثر از نتایج جنگ اوکراین است، بیثباتی را در پی داشته است. در برخی ایام، مترو هاُ قطار ها و ۴۵۰۰ پمپ بنزین با تعطیلی مواجه شدهاند. مشابه این شرایط، در برخی کشورهای دیگر اروپایی حاکم شده است.
✅با وجود اینکه اروپایی ها، جور آمریکا را در ماجرای جنگ افروزی در اوکراین می کشند، امانوئل ماکرون اعلام کرده: «آمریکا، گاز را ۳ تا ۴ برابر گرانتر به اروپا می فروشد». به بیان دیگر، آمریکا حتی به نزدیک ترین متحدان اروپایی خود رحم نمی کند.
🔹در چنین شرایط به هم ریخته ای، عجیب نیست که وقتی ماکرون به پکن سفر کرد، حساب خود را از آمریکا جدا کرد و خواستار احیای توازن تجاری با چین شد.
🔸او در بازگشت از چین هم گفت: «اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به دنبالهروی آمریکا مقاومت کند، وابستگی خود را کاهش دهد و از کشیدهشدن به رویارویی چین و آمریکا اجتناب کند. خطر بزرگ این است که وسط بحران هایی گیر بیفتیم که بحران ما نیست. اروپایی ها نمی توانند بحران در اوکراین را حل کنند، پس چطور میتوانند درباره تایوان بگویند که اگر اشتباهی انجام دهید، ما آنجا خواهیم بود؟! اگر تنش ها بین آمریکا و چین داغ شود، ما زمان و منابع لازم برای تأمین خود را نخواهیم داشت. اروپا باید وابستگی به دلار را کاهش دهد».
✅آشوب و بحران هایی که در برخی کشورهای اروپایی می گذرد، درد زایمان "اروپای جدید" است. نیکلا سارکوزی رئیس جمهور اسبق فرانسه، تیر ماه سه سال قبل گفت:
🔹«محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن ترامپ، علت وخیم شدن شرایط غرب نیست، بلکه نشانه آن است».
🔸دولتمردان فرانسوی و اروپایی اگر زیرک و آینده نگر باشند، بیش از این، زمان را برای تعامل سازنده با قدرت های نوظهوری مانند ایران از دست نمی دهند.
💢 فرانسوی ها اگر درایت داشتند، برای احیای اقتصاد خودشان هم که شده، قراردادهای پر سود توتال و پژو و رنو با ایران را تحت فشار آمریکا به هم نمی زدند و خود را از فرصت شراکت متقابل محروم نمی کردند تا امروز شاهد شورش و آشوب در پاریس باشند.
محمد ایمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای مهم است؟
@Farsna
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
🔹 سه شنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۲ ✳️ در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، عضویت دائم ایران در این سازمان اعلام
قبلا که این موارد بیان می شد می گفتند تحلیل و خیال پردازی هست و ممکن نیست چنین اتفاقاتی رخ دهد!!!
اما کم کم تحلیل ها دارد به خبر تبدیل می شود😊
ان شاء الله بزودی این تحلیل ها را به عنوان خبر بخوانیم:
✅آمریکا از سوریه اخراج شد.
✅آمریکا از عراق اخراج شد.
✅حضور نظامی امریکا در پایگاه های غرب آسیا کاهش یافت.
✅آمریکا از منطقه غرب آسیا رفت.
✅اسرائیل دیگر وجود ندارد.
✅کشورهای اسلامی با یکدیگر همکاری کامل و نزدیک دارند.
✅تمدن اسلامی محقق شد
✅و در نهایت خبر اصلی ان شاء الله...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سردار قاآنی: بحث انتقال قدرت از غرب به آسیا عملیاتی شده / باید در این تغییر آرایش قدرت، جای خودمان را پیدا کنیم
▪️ فرمانده نیروی قدس سپاه در افتتاحیه طرح ملی «اعتلاء»؛ تعالی بخشی مسئولین و استادان دانشگاه آزاد اسلامی:
چینی ها به حوزه هایی وارد شده اند که متعلق به آمریکا بوده از مصادیق این انتقال قدرت است.
▪️ اگر این انقلاب نبود، اتفاقات اخیر رخ نمیداد/ انقلاب اسلامی اثرگذارترین عامل برای تغییر آرایش قدرت شده است
✍برنامه هایی که عملیاتی شد و تحلیل هایی که به خبر تبدیل شد.
#راهبرد_ج.ا.ا
#انتقال_قدرت
#نظم_نوین
https://eitaa.com/tahlilrahbordi_mantaghe
✳️تکمیل ۶۶ درصد از عملیات لولهگذاری طرح انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان
🔹بر اساس گزارش دفتر معاون اول رئیسجمهور، ۶۶ درصد از عملیات لولهگذاری طرح انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان اجرا و ترانشهگذاریهای آن نیز انجام شده است.
🔹هدف از اجرای این پروژه مهار فرونشست زمین در استان اصفهان با حذف مصارف آب از منابع زیرزمینی و اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی است.
🔹پروژه انتقال آب خلیج فارس به اصفهان از شهریور سال ۱۴۰۱ آغاز شد و بر اساس برنامهریزی تا سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
✍تسریع در انتقال آب از خلیج فارس به استان های مرکزی چالش های آبی پیش روی کشور را کاهش خواهد داد.
#اقتصادی
#راهبردی
#خشکسالی
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
یک سوال جدی همیشه مطرح هست که اثر تحریم ها چقدر است؟ ایام انتخابات که می شود معمولا درصدهای مختلفی ا
رابطه ی تحریم و وضعیت بازار خودرو...
بخشی از محدودیت هایی که اعمال شد خارجی بود و همکاری شرکت های مختلف با خودروسازان داخلی قطع شد، نتیجه ی آن کاهش تیراژ تولید خودروهای منتاژی و حتی داخلی بود.
بنابراین بخشی از سودآوری خودروسازان بخاطر خودروهای منتاژی بود که با قطع همکاری شرکت مبدا و توقف تولید طبیعتا این سودها از بین رفت.
#تحریم
#خودرو
#برجام
هدایت شده از تحلیل سیاسی منطقه و جهان
📩 روایت مهمِ رهبر انقلاب از طرح راهبردیِ استکبار برای نابودی انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی ملتهای منطقه:
👈🏻 غربیها میخواستند با تسلط بر شش کشور به عنوان عمقِ راهبردی ما، در نهایت ایران و انقلاب اسلامی را نابود کنند / با نیروی عظیم و کارآمد جمهوری اسلامی که مظهر آن حاج قاسم سلیمانی بود نقشهی آمریکاییها شکست خورد
🔻با انقلاب اسلامی کشور هویت وابستگی و آویزان بودن به انگلیس و آمریکا را تبدیل کرد به هویت استقلال، استحکام، روی پای خود ایستادن، حرف قدرتمندانه زدن، باج ندادن.
این هویت جدید طبعاً در ایران منحصر نماند. در کشورهای دیگر ملتها بیدار شدند.
🔹 بنابراین غربیها باید به فکر علاج می افتادند، غربیهایی که تا دیروز، در ایران و بر این منطقه مسلط بودند، حالا دیدند همه چیز را تقریبا دارند از دست میدهند، باید چه کنند؟ باید ایران و انقلاب را نابود کنند... اینکه میگویم، مال چهل سال پیش است، آن روز هنوز انقلاب یک نهال بود؛ هنوز این درخت تناور به این شکل درنیامده بود.
🔹 بعد که جنگ تحمیلی شد، هشت سال همه دنیا با صدام همکاری کردند، در عین حال صدام شکست خورد؛ بیشتر فهمیدند که با ایران نمیشود روبرو شد؛ میدیدند امتداد انقلاب اسلامی و عمق راهبردی انقلاب را.
🔹 لذا غربیها به فکر این افتادند که قبل از آنی که از پا بیندازند جمهوری اسلامی را، باید رفت کشورهای دوروبر را، آنجاهایی که عمق راهبردی ایران هست، اینها را بایستی اول فلج کرد.
🔹 شخصیت های برجسته سیاسی آمریکایی، این توطئه را افشا کردند: شش کشور هست که قبل از ایران بایستی حکومت های این شش کشور را ما ساقط کنیم، تسلط بر اینها پیدا کنیم، این شش کشور که ساقط شدند، ایران ضعیف میشود، آنوقت میشود به ایران حمله کرد. این شش کشور:
یکی اش عراق بود.
سوریه بخاطر اینکه از زمان حافظاسد، از اول جنگ، سوریه در کنار ما بود. پس دولت سوریه هم باید ساقط بشود.
سوم لبنان؛ لبنان چرا؟ بخاطر اینکه در آنجا پایگاههای مستحکم انقلابی، یعنی حزب الله و حزب أمل، آنجا هستند، طرفدار ایرانند.
چهارم، لیبی در شمال آفریقا. برای اینکه میدانستند لیبی در یک مواردی پشتیبانیهایی از ما کرده، پشتیبانیهای نظامی از ما کرده بود، در زبان هم از طرف ما حمایت میکرد.
پنجم، سودان. سودان هم دلایل خاصی داشت، روشن بود. سرانش با ما رفتوآمد داشتند. میآمدند، میرفتند، در دورههای مختلف. بعد از اینکه آنجا انقلاب شده بود و پیروزی به دست آورده بودند، با ما ارتباط داشتند. بعد هم سومالی، آن هم به یک دلیل دیگری.
🔹 این شش تا کشور بایستی تضعیف میشدند، از بین میرفتند، حکومتهایش ساقط میشدند، در واقع عمق راهبردی ایران به نظر آنها این شش تا کشور بود اینها بایستی در اختیار آمریکا و استعمار قرار میگرفتند، بعد میآمدند سراغ ایران.
🔹 اما ایران چکار کرد؟ جمهوری اسلامی در شمال آفریقا مطلقا ورود پیدا نکرد، نه در لیبی، نه در سودان نه در سومالی، نخواستیم وارد بشیم و وارد نشدیم، اما در این سه کشور، یعنی کشور عراق و کشور سوریه و کشور لبنان، سیاست ایران کارکرد پیدا کرد، حضور نظامی به آن صورت نداشتیم، اما آنجا کار انجام گرفت.
🔹 نتیجهی این کار چه شد؟ شکست آمریکا در این سه کشور. اینها میخواستند اختیار عراق را در دست بگیرند، نشد؛ اینها میخواستند حکومت سوریه را ساقط کنند، نشد؛ اینها میخواستند حزبالله و أمل را در لبنان از بین ببرند، نشد، نتوانستند.
🔺 این نقشهای بود که آمریکاییها با چند میلیارد دلار پول و هزاران ساعت کار فکری کشیده بودند، برای اینکه بتوانند به ایران لطمه بزنند، این نقشهی اینها، توطئهی اینها خنثی شد، با نیروی عظیم و کارآمد جمهوری اسلامی که مظهر و پرچم این نیروی عظیم شخصی بود به نام حاج قاسم سلیمانی. حالا معلوم میشود که چرا اسم حاج قاسم سلیمانی برای ملت ایران اینقدر محبوب است، برای دشمنان ایران اینقدر مغضوب است.۱۴۰۱/۹/۵
🏷 #بسته_خبری | #دیدار_بسیج
💻 Farsi.Khamenei.ir
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
📩 روایت مهمِ رهبر انقلاب از طرح راهبردیِ استکبار برای نابودی انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی ملتهای من
🔹 اما ایران چکار کرد؟ جمهوری اسلامی در شمال آفریقا مطلقا ورود پیدا نکرد، نه در لیبی، نه در سودان نه در سومالی، نخواستیم وارد بشیم و وارد نشدیم، اما در این سه کشور، یعنی کشور عراق و کشور سوریه و کشور لبنان، سیاست ایران کارکرد پیدا کرد، حضور نظامی به آن صورت نداشتیم، اما آنجا کار انجام گرفت.
🔹 نتیجهی این کار چه شد؟ شکست آمریکا در این سه کشور. اینها میخواستند اختیار عراق را در دست بگیرند، نشد؛ اینها میخواستند حکومت سوریه را ساقط کنند، نشد؛ اینها میخواستند حزبالله و أمل را در لبنان از بین ببرند، نشد، نتوانستند.
✍️بنظر می رسد الان وقت مناسبی باشد که جمهوری اسلامی ایران در آفریقا ورود کند و اراده ی خودش را بر جبهه ی استکبار غالب کند.
#آفریقا
#نیجر
🔴در نیجر یک «انقلاب» روی داد، نه «کودتا»
🔺هر چه به ابعاد اتفاق روی داده در نیجر دقت میکنم برایم جالبتر میشود. باوجود دو روز بیماری سخت، اما از فکر تحلیل رویدادهای این کشور بیخیال نشدم. یک نکته را بعد از 12 روز به خوبی متوجه شدم که ما در نیجر با یک «انقلاب» مواجه هستیم، انقلابی که این بار به جای آنکه سیاسیون انجام دهند، رهبرانش انقلابیونِ سیاسیکار باشد نظامیانی هستند که از بس تحقیر شدهاند دیگرسختشان شده که بخواهد این مسیر را ادامه دهند. اما چرا «انقلاب»؟ به این دلایل:
🔺یک) حمایت گسترده مردمی، مردم نیجر به شدت از آنچه در کشورشان اتفاق افتاد راضی هستند و به حمایت از نظامیان پرداختند؛ دوم) مخالفت شدید و عجیب غربیها؛ اگر در نیجر کودتایی روی داده بود، غربیها راهی برای کنار آمدن با آن پیدا میکردند و چه بسا مانند همیشه خودشان یک سمت داستان بودند؛ سوم) در سال 2021 در مالی و در سال 2022 در بورکینافاسو کودتا شد اما شاهد چنین رویکرد خصمانه از طرف غربیها نبودیم؛ چهارم) درخواست برای خروج نظامیان فرانسوی و قطع صادرات اورانیوم به این کشور.... البته موارد دیگری هم هست که بعدا اشاره خواهم کرد.
@syriankhabar
📍 نوشتهای در قصه پر غصه ب رنج | تحلیلی بر آفت عدم شفافیت اقتصاد ایران و طمع دلالی
#برنج را برنج میگویند چرا که با رنج به دست میآید.
من خودم کشاورزم و همواره سختی و رنج کشاورزان برنج را چشیده ام.
این روزها داد کشاورز جماعت به خاطر افت قیمت این محصول بلند است!
برنجی که سال گذشته تا مرز ۱۳۰ رفت امسال به حدود ۷۰ رسیده و احساس ضرر و نارضایتی در چهره رنجور کشاورزان ملموس است.
از #دولت گله دارند که چرا با واردات بیش از یک میلیون و نیم تن برنج مازاد، حاصل رنج و زحمت ما را بیارزش کردهای!
درست است که دولت پارامترهای شفافی برای کشف میزان تولید و مصرف محصولات کشاورزی ندارد و همین طور با حدس و تخمین برآوردهایی دارد اما در عین این که یک سوزن به دولت میزنیم، یک جوال دوز هم به خودمان بزنیم.
با چشم خودم دیدم که چه بسیار کشاورزانی که به طمع بالا رفتن محصول بعد از فصل برداشت، برنج خود را در انبارها دپو کرده بودند و به بازار عرضه نمیکردند به بهانه سود بیشتر در فصل بعد!
امروز بیش از ضرر دیدن از ناحیه دولت، از خود ضربه خوردیم.
دولت موظف به تأمین کالاهای اساسی است، وقتی من و شما برنج خود را به بازار عرضه نکنیم، دولت هم مجبور میشود وارد کند.
وقتی هم برنج را عرضه نمیکنی، دولت که از انبار خانه تو خبر ندارد، گمان میکند تولید کشور پایین آمده و نیاز به واردات بیشتری است و مازاد بر نیاز وارد میکند.
و نتیجه همین میشود که میبینیم.
ضروری است اولا دولت ابزارهای لازم برای شناخت دقیق میزان تولید کشور را با توجه به تجربه های جهانی و ... فراهم کند و هم لازم است ما مردم #کشاورز دندان طمع را بکشیم و دست به احتکار نزنیم.
📝 مهدی ابوطالبی
@Abotalebi
#شفافیت
#رصد
#احتکار
هدایت شده از تحلیل سیاسی منطقه و جهان
مثال بعدی
۲_وضعیت محصولات کشاورزی:
میزان نیاز به هر محصول در داخل کشور چقدر است؟ تولید داخل چقدر است؟
سهم هر استان در تولید هر محصول چقدر است؟
چه میزان مازاد داریم تا صادر کنیم چه میزان کمبود داریم تا وارد کنیم؟
الگوی کشت سراسری ما چگونه باید باشد؟
این ها سوالاتی هست که مسیولین امر جواب شفافی برای آن ندارند
حتی وزیر جهاد کشاورزی میزان گندم تولیدی را بر اساس تخمین به رهبرانقلاب گزارش می دهد نه بر اساس اطلاعات دقیق و آمار مستند!
خروجی این عدم شفافیت می شود برنامه ریزی های روزمره و گرانی های پی در پی و بعضا فاسد شدن محصولات روی دست کشاورز و تولید کننده در واقع بازار هیچ وقت متعادل نمی شود و صادر کننده و وارد کننده نیز تکلیف خود را نمی داند و مشگل ناترازی تولید هیچ وقت حل نمی شود.
✅ نتیجه عدم شفافیت می شود مدیریت ناکارآمد.
#اقتصادی
#مشکل_مدیریتی
#شفافیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 انتقاد همراه با اعتماد
🔹 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار فرماندهان سپاه:
اعتماد باید وجود داشته باشد، نمیگویم انتقاد نباشد؛ انتقاد همراه با اعتماد.
میخواهند انتقاد کنند اشکال ندارد اما اعتماد داشته باشند. مسئولین دارند با اخلاص، با علاقمندی، با شوق، با توکل به خدا، با همه توان کار میکنند. اعتماد بشود به آنها، انتقاد هم اگر لازم بود بشود. من مخالفتی با انتقاد ندارم.
اگر این راه را دنبال کردیم، و به حمدالله تا امروز دنبال شده و بعد از این هم به فضل و توفیق الهی دنبال خواهد شد، پیروزی بر دشمن قطعی است. ۱۴۰۲/۰۵/۲۶
🖼 #بسته_خبری
✍جو غالب حاکم بر فضای مطالبه گری و انتقادات را که رصد می کنیم نه تنها شاهد اعتماد به مسئولان نیستیم بلکه شاهد ادبیاتی تحکمی همراه با تهدید و تعیین تکلیف برای مسئولان هستیم بدون اینکه ذره ای احتمال دهیم شاید مسائل و محذوراتی وجود داشته باشد که ما اطلاع نداریم و موضع گیری ما دقیق نیست.
#اعتماد
#امید
#مطالبه_گری