💐#حدیث_روز
🌺 خاتم الانبیاء حضرت محمد مصطفی (صَلّی اللهُ عَلیهِ وَ آلهِ وَ سَلَّم)
🌸 رسول الله در ذکر سؤال و جواب قبر فرموده است:
هرگاه از مُرده سؤال شود و او درست جواب نگوید، نکیر و منکر چنان ضربتی از عذاب الهی بر وی فرود آورند که جز ثقلین، همهی جنبندگان بر او فَزَع کنند.
📗 منبع: کمال الدّین و تمام النّعمه ، شیخ صدوق، جلد اوّل، صفحه ۱۷۰
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
https://eitaa.com/tahoorasafoorasaboora ایتا
🍃🌸🌹🍃🌹🌸🍃
🌷 حضرت علامه ذوالفنون حسنزاده آملی (رضوان الله علیه):
💠 سورههای بعد از حوامیمِ (= جمعِ حاء میم) قرآن که از سورهی محمد(ص) تا سورهی ناس است، آنها را سورههای مفصّل مینامند. و این مفصّل از جهت کثرتِ فصول بین سُوَر به کریمهی بسم الله الرّحمن الرّحیم
است. (#نکته ۵۶۲)
♻️ انسان کامل، چون جامعِ مراتبِ کونیّه و الهیّه است، به اعتبار اوّل، اظهار نیاز و عبودیّت میکند و میگوید: عُبَیْدُکَ بِفِنائِکَ.
💠 و به اعتبار ثانی، به اذن الله گوید: ما چنین و چنان میکنیم که تصرُّف در مادّهی کائنات میکند و به مقامِ کُنْ بلکه فوقِ آن نائل آید. و و و و
♻️ تقدیر به یک ناقه نشانید دو محمِل،
لیلای حُدوثِ تو و سَلمای قَدَم را (#نکته ۵۶۳)
💠 هروی در بحرالجواهر گوید: بِلیناسِ حکیم، شاگرد ارسطو است، و بیشتر طلسمها ساختهی اوست. و آیینهی سکَندریّه، که هرچه در مُلکِ فرنگ میرفت، در او پیدا بود، او ساخت. و جالینوس شاگرد او بود.
♻️ این آیینه همان است که امروز "رادار" میگویند که به معنیِ آشکارسازی و فاصلهیابیِ رادیویی است.
💠 رادار، حروف اوائلِ چند کلمه و مخفّف آنهاست. و همین آیینهی سکندر است که در لِسان شُعراء سائر است. (سائر= رونده، ساری)
♻️ حافظ گوید:
آیینه سکندر جام جم است بنگر،
تا بر تو عرضه دارد احوال مُلک دارا
💠 در فن دوم از مقالهی هفت فهرست ابن ندیم در مورد آلتی چنین آمده: آلَة مُصَوّتَةُ تَسمع عَلی سِتّین میلاً
♻️ میل، بیست فرسنگ است و این آلت را امروز بلندگو گویند. بلندگویی که صدا را تا بیست فرسنگ مستقیم برساند، صنعتی شگفت است.
💠 در کُتُب تواریخ دیده ام که مانند دستگاه سِیر فضائی و هواپیمایی، حضرت سلیمان نبی (علیه السّلام) و دیگران نیز در آن عصر ساخته و به کار برده بودند.
♻️ ابونصر حماد جوهری به مدت بیست سال در میان عرب، لغات اصیل عربی را با شواهدی از اشعار عربی که در حدود پنجهزار شعر است، جمعآوری فرموده است و آن را صحاحاللغة نامیده است.
💠 عدد ابیات صحاح را تخمیناً چهل و پنجهزار بیت گفتهاند. این عمل وزینِ جوهری، او را به فکر تسهیل در طیِ مسافات ارائه داده است.
♻️ و بر سر آن شد که آلتی اختراع کند تا مانند طیور تواند به سِیر هوایی از جایی به جایی پرواز کند.
💠 نوشتهاند که آن صنعت طیران را به انجام رساند، و در حینِ تجربه و امتحان از پشت بام، خواست با آن فرود آید، عیب و آفتی بدان صنعت روی آورد که درست باز و بسته نمیشد و این سبب سقوطِ جوهری و وفاتِ وی گردید.
♻️ دیگران به جای اینکه عمل ناتمام او را تمام کنند، او را نسبت به اختلالِ دِماغی دادهاند که بر اثر آوارگی در قُراء و بِلادِ عربِ عاربه، خللی به عقل او روی آورد که از دیوانگی چنان صنعت را سبب هلاک خویش گردانیده است.(#نکته ۵۶۴)
📘 منبع: هزار و یک نکته، صفحه ۳۱۵ و ۳۱۶
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
http://splus.ir/tahoorasafoorasaboora سروش
https://eitaa.com/tahoorasafoorasaboora ایتا
🍃🌷🌹🍃🌹🌷🍃
8.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹#حُسنِ_حسن ۱۰۹ 🌹
💢#وزن_جانتان را به دست بیاورید، پیش از آنکه شما را وزن کنند.💢
♦️ حضرت علامه حسن زاده آملی(ره)
💢کانال ( طهورا و صفورا و صبورا )
https://eitaa.com/tahoorasafoorasaboora ایتا
🍀🍂🍀🍂🍀 🍂🍀
🌹#حُسنِ_حسن ۱۰۹ 🌹
💢#وزن_جانتان را به دست بیاورید، پیش از آنکه شما را وزن کنند.💢
🔰 حدیث از رسول اللّه است، خاتم انبیاست، محمّد مصطفی (ص)، فرمود : « زِنُوا أنفُسَكم قَبلَ أن تُوزَنُوا » ، الان خودتان را وزن کنید، ببینید سنگینی تان چقدر است؟
♻️ آنجا که می فرمایید این عبارت سنگین است، این قلم، سنگین است، این دهان، سنگین است، این کتاب، سنگین است؛
🍀 این که قرآن به رسول الله، خدای متعال خطاب میکند، در قرآن آمد: « إِنَّا سَنُلْقِي عَلَيْكَ قَوْلًا ثَقِيلًا » ( مزمل /۶ )، ما گفتاری سنگین به تو القاء میکنیم، وحی میکنیم، این که میفرمایید آقا این حرف سنگین است این کودک نمیتواند تلقّی کند، بگیرد، این ها چه جور سنگینی است؟؟
♻️ مثل اینگونه سنگینیها زِنُوا أنفُسَكم قَبلَ أن تُوزَنُوا، وزن کنید خودتان را، ببینید سنگینیتان چقدر است؟ بکشید خودتان را، وزن جانتان را، سرمایه روحتان را به دست بیاورید، ببینید سرمایه کمالتان تا چقدر است؟
🍀 و هرچه زودتر، هرچه زودتر سعی کنید جان شما وزن داشته باشد، زبان شما، دهان شما، قلم شما، رفتار شما وقار داشته باشد، آن کسی که چانه اش در اختیارش نیست، حرف او وزن ندارد.
♻️ آن کسی که سنجیده حرف میزند، فکر میکند، اوّل اندیشه وانگهی گفتار، حرفش وزن دارد، به ما فرمودند که خوراک به هرزه نداشته باشید.
🍀 کسانی که خوراک به هرزه دارند، هر وقت چشمشان افتاد به خوراکی دست دراز میکنند، دهان باز میکنند، اینها مردمی هستند به همان نسبت حرفشان هم سبک است، همانطور که از خویشتن اراده و اختیار ندارد، وقار ندارد؛
♻️ خویشتندار نیست که اینجا عقلش بسنجد، وزن کند، ببیند طبع او غذا میخواهد، باید حالا این میوه را بخورد، نخورد؟ تازه که خورده، این چای را الان میخواهد، نمیخواهد؟ سر این سفره حاضر بشود، نشود؟ حلال است، حرام است، مباح است، مکروه است؟ چطور است؟
🍀 هیچ باکش نیست؛ هرچه پیش آمده، بدون توجه عقلانی خود دست به سوی او دراز میکند، بدون اراده انسانی، دست به سوی او دراز میکند، حرف او هم به همان اندازه سبک است، کارهای دیگرش هم به همان اندازه سبک است.
♻️ انسان وقاری دارد، انسان سکّینه دارد، سکّینه، آرامش جان است، جان که آرامش پیدا کرد، تن به تبع او آرامش پیدا میکند، جان که سنگین شد، تن به تبعِ او سنگین میشود، جان که حضور دارد، تن هم تقلید از او میکند؛
🍀 آن حضور جان را، آن قرار و آرامش جان را میگویند سکینهی جان، جان که آرامش دارد، سکینه دارد، او که سکون و سکینه پیدا کرده، بدن هم آرامش پیدا میکند، بدنی است که بیجا نمیخندد، بیجا گریه نمیکند، بدن، فزع و بیتابی ندارد،
♻️ دنیاست، حوادث گوناگون پیش میآید، شخصی نیست که در مقابل هر حادثهای مثل اینکه گردبادی، برگ کاه را اسیر خودش، مُسخّر خودش کرده، اینطور حادثه او را بگیرد به هر سویی بکشاند، نخیر، سر و سینه زدن بیجا، نخیر، فریاد و فغان کردن بیجا، نخیر.
🍀 کالجَبَلِ الرّاسِخ لاتُحَرِّکُه العَواصِف، مثل کوه است به جای خودش و این بادهای حوادث، او را از جایش تکان نمیدهد، دل، آرامش دارد، سکینه دارد، تن، وقار دارد، تن، جا گرفته است، زِنُوا أنفُسَكم قَبلَ أن تُوزَنُوا، وزن جانتان را به دست بیاورید، قَبلَ أن تُوزَنُوا، پیش از آنکه شما را وزن کنند.
♻️ پیش از آنکه روز حساب بیاید، پیش از آنکه روز میزان بیاید، پیش از آنکه روز سنجیدن اعمال بیاید، الان شما خودتان، خودتان را وزن کنید، الان خودتان، حَسیب خودتان، مُحاسِب خودتان باشید، خودتان دفتر اعمال خودتان را پیش بکشید ببینید که چه نوشته اید، چه کاره اید؟ هرچه زودتر مزرعه جانتان را وجین کنید.
🌷 حضرت علامه ذوالفنون حسن زاده آملی (قدّس سِرّه)
📗 دی وی دی گنجینه آثار حضرت علامه حسن زاده آملی (ره)، ماه رمضان، فایل ۱۲۴
💢کانال ( طهورا و صفورا و صبورا )
https://eitaa.com/tahoorasafoorasaboora ایتا
🍀🍂🍀🍂🍀 🍂🍀
🌷حضرت استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی) :
▪️ادامهی باب معاصی جوارح
هدایت چهاردهم،
➖ بقیهی پیرامون توکّل
🌸 فراغت (قلب و بدن برای عبادت) فقط برای متکلّمین است که خدای تعالی فرمود: "آفرید شما را سپس به شما روزی داد." و آگاهی داد بر اینکه روزی از ناحیهی خداست، نه غیر خدا مثلِ خلق.
🍀 آنگاه به صِرف راهنمایی هم اکتفا نفرمود، بلکه وعده هم داد و فرمود: "همانا فقط خدا رزّاق و بسیار بسیار روزیرسان است."
🌸 وانگهی باز به صِرف وعده اکتفا نفرمود، بلکه ضمانت هم کرد و فرمود: "هیچ جنبندهای نیست در زمین، مگر اینکه روزیِ آن بر عهدهی خداوند است."
🍀 و به ضمانت هم اکتفا نکرد، بلکه قسم هم ایراد نمود و فرمود: "پس قسم به پروردگار آسمان و زمین، همانا مثل آنچه که شما سخن میگویید، رزقِ او بر حقّ است."
🌸 سپس به همهی این موارد هم بسنده نکرد و امر به توکّل نمود و به نحوِ اِنذار و تبلیغ گفت: "و توکّل کن بر آن زندهای که هرگز نمیمیرد." و در آیهی دیگر فرمود: "پس بر خداوند توکّل کنید اگر ایمان آورندهاید."
🍀 پس کسی که به گفتار خداوند اعتبار نکند، و به وعدهی او التفات نکند، و قلب خود را به ضمانتِ او، مطمئن نسازد، و به قسمتِ او قانع نباشد؛
🌸 آنگاه به امر و وعده و وعیدِ او نیندیشد، بنگر حالش چگونه است؟ و بیداری پیدا کن (آگاه باش) که چه مِحنت و رنجی از این و آن ناحیه برایش میآید،
🍀 به خدا قسم یک مصیبت شدیدی خواهد بود و حال اینکه ما در این مصیبت، در یک غفلتِ بزرگی به سر میبریم.
[ ادامه دارد ....]
📗 منبع: #راه_نجات، صفحه ۲۹۳ ، راه نجات ، ترجمه متن کتاب شریف « منهاج النّجاة » ملامحسن فیض کاشانی
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
http://splus.ir/tahoorasafoorasaboora سروش
https://eitaa.com/tahoorasafoorasaboora ایتا
🍃🌺🌸🍃🌸🌺🍃
NAHJ1-1402.1.4.mp3
19.77M
🔰 فایل صوتی سخنرانی استاد صمدی آملی
🔶 #ماه_مبارک_رمضان ۱۴۴۴ ق
🔷 جلسه اول ➖ ۱۴۰۲/۱/۴ (شب سوم ماه رمضان )
✅ موضوع : شرح رساله
♦️#نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام♦️
💠 آمل - مسجد حضرت علامه حسن زاده آملی ( ره)
................................
🌐مجموعه فرهنگی قائم(عج) آمل 🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/4169334897C0926095398