eitaa logo
« طهورا و صفورا و صبورا »
11.5هزار دنبال‌کننده
6هزار عکس
1.4هزار ویدیو
21 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⭐️ قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی) ⭐️ ♦️ - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه‌ السّلام ♦️ ♦️ جلسه سیزدهم - شبِ شانزدهمِ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ (ه.ق) ♦️ ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ (ه.ش) ✳️ قسمت سوم ⬇️⬇️ از دقیقه ۲۹ تا دقیقه ۴۴ 🔸 زمین در اصطلاح قرآن به معنی فِراش و محلّ آسایش و زیست انسان است. در فارسی کلمه‌ی "کَلا" مناسبتِ معنایی با کلمه أرض قرآنی دارد. "کَلا" به معنی دشت و محلّی است که انسان به صورت چهار فصل در آن زندگی می‌کند و به کشاورزی و دامداری و باغداری می‌پردازد. 🔹 بین زمین در اصطلاح قرآن و روایات، با زمین در اصطلاح علم هیئت و نجوم و طبیعیات فلسفه، تفاوت وجود دارد. 🔸 باید قرآن را به وفق اصطلاحات خودِ قرآن فهمید. نمی‌توان لغات قرآنی را با لغات متعارف، معنا کرد. چون قرآن، لسانُ الله است و خدای متعال با این زبان، با پیغمبر اکرم (ص) صحبت فرمود. لذا برای فهم قرآن باید به منطق لسان قرآن آگاهی پیدا کرد. 🔹 در دعای فرج، از محضر حق متعال می‌خواهیم بارالها! ولیّ، حافظ، پیشوا و یاورِ ولیّ خودت، حضرت بقیة الله (عج) باش تا اینکه ایشان را در زمین خودت اسکان دهی. "حتّی تُسکِنَهُ أرضَکَ". 🔸 أرض را با کاف خطاب، مستقیماً به ذاتِ خودِ حق متعال اِسناد می‌دهیم، حتّی به اسماء الله نیز اسناد نمی‌دهیم بلکه می‌گوییم "حتّی تُسکِنَهُ أرضَکَ" ایشان را در زمین خودت اِسکان بده "وَ تُمَتِّعَهُ" و او را بهره‌مند ساز "فِیها" باز در زمین خودت. 🔹 در آیه‌ی ۳۰ سوره مبارکه بقره آمده "وَ إذْ قَالَ رَبُّكَ لِلمَلائكَةِ إنِّى جَاعِلٌ فِى الأرضِ خَلِيفَة" به پیامبر اکرم (ص)، خطاب شد که ربِّ تو، به ملائکه فرمود، من در زمین، خلیفه جعل می‌کنم. 🔸 نکته‌ی حائز اهمیّت آن است که در این آیه، نیامده "وَ إذْ قَالَ الله" آن هنگام که خدا فرمود، بلکه می‌فرماید "وَ إذْ قَالَ رَبُّكَ" آن هنگام که ربِّ توی خاتم انبیاء، فرمود. با اینکه جناب رسول الله (ص) در زمان حضرت آدم (ع) به ظاهر نبودند و ایشان برای ۱۴۰۰ سال قبل هستند امّا با این حال قرآن کریم می‌فرماید ربِّ جناب خاتم انبیاء، به ملائکه فرمود که من در زمین، خلیفه جعل می‌کنم. 🔸 لذا هنگامی که حضرت آدم (ع) به امر الهی وارد بهشت شد، مُتَفطّن به این مطلب شد که اگر بخواهد در بهشت زندگی کند، نمی‌تواند به مقام خلیفة‌اللّهی برسد. زیرا خداوند خلیفه‌ی خود را در زمین جعل می‌کند نه در بهشت. 🔹 لذا حضرت آدم (ع) برای اینکه به مقام خلافت الهی دست پیدا کند، قُرب به آن شجره پیدا کرد و از بهشت خارج شد. 🔸 در دعای فرج نیز از خداوند متعال استدعا می‌کنیم که ولیّ‌ات را در زمینت اسکان بده و او را در آن، بهره‌مند ساز تا از آن لذّت ببرد با اینکه علی‌الظاهر می‌بینیم زمین، سراسر جنگ و دعوا و کشمکش و اختلاف است. تمامی انبیاء و ائمه (ع)، یکی پس از دیگری به شهادت رسیدند و به تعبیری هیچ‌یک نتوانستند بهره‌برداری ظاهری از زمین کنند. 🔹 این در حالی است که از جنبه‌ی برهانی، اگر بین انسان و عالم تَطابُق برقرار شود و ضربه‌ای از بیرون، این تطابق را بر هم نزند، انسان نه مریض می‌شود، نه پیر می‌گردد و نه موت طبیعی برایش پیش می‌آید. 🔸 چون زوال، مطابق با طبع عالم نیست. به تعبیری خداوند، عالم را خلق نکرده است تا موجودات زوال پیدا کنند و از بین بروند بلکه یکی از اسماء الله در مقام خلقت، اسم شریف سلام است و مادامی که تطابق بین انسان و عالم، حفظ شود، او باقی و برقرار خواهد بود. 💢 ‌کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⭐️ قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی) ⭐️ ♦️ - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه‌ السّلام ♦️ ♦️ جلسه سیزدهم - شبِ شانزدهمِ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ (ه.ق) ♦️ ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ (ه.ش) ✳️ قسمت چهارم ⬇️⬇️ از دقیقه ۴۴ تا آخر 🔸 در احادیثی، از امام حسن مجتبی (ع) و همچنین امام رضا (ع) نقل شده است که "مَا مِنّا إلّا مَقتُولٌ أو مَسمُومٌ" هیچ‌یک از ما نيست مگر آن‌كه یا كشته مى‌شود یا مسموم. 🔹 به تعبیری اگر ضربه‌ای از بیرون بر ائمه معصومین (ع)، وارد نمی‌شد و تطابق آن‌ها را با عالم بر هم نمی‌زد، ایشان هیچ‌گاه دچار بیماری، پیری و موت طبیعی نمی‌شدند. چون این بزرگواران هیچ‌گاه کاری نمی‌کنند که بین آن‌‌ها و عالم، تَزاحُم پیش آید و تَطابُق آن‌ها به هم نخورد. 🔸 حال ممکن است اشکال شود که چرا در قرآن آمده "کُلُّ نَفسٍ ذائقَةُ المَوت"؟ که البته این آیات نیز باید به درستی معنا شوند و نباید در فهم قرآن عجله کرد. 🔹 غرض، بیان شد که خداوند متعال، زمین را به عنوان فِراش و محلّ قرار و آسایش انسان قرار داد و از آنجایی که انسان، بعد از دحوالأرض از دل عالم طبیعت و خاک برخاسته است لذا بر اساس فطرت، یافته که زمین، محلّ قرار و آسایش اوست. 🔸 به همین دلیل است که با وجود تمام سختی‌ها و گرفتاری‌ها همچنان دوست دارد در زمین بقا داشته باشد. لذا انسان کامل نیز همیشه در زمین مستقر است و هیچ‌گاه زمین از حجّت الهی خالی نخواهد شد مگر اینکه به طور کلّی بساط آن جمع گردد. 🔹 با دقت در روایتی که از امام صادق (ع) در ابتدای بحث نقل شد، این سؤال مطرح می‌شود که چرا امام به صحابه خود نفرمودند که فعلاً نیاز نیست خود را به زحمت بیندازی چون تا زمان حضرت بقية الله، سال‌ها فاصله است و تو نمی‌توانی آن را ادراک کنی؟ 🔸 اگر هم بگوییم شاید منظور امام، قیام ساعة بود، باز این سؤال، به قوّت خود باقی است زیرا یکی از علائم ده‌گانه‌ی قیام ساعة، قیام حضرت بقية الله (عج) است و آن صحابه هنوز در زمان امام صادق بود و تا زمان حضرت بقية الله، مدّت زمان زیادی فاصله بود. لذا مرحوم جناب نراقی، روایت را به قیام قائم معنا کردند نه قیام ساعة. 🔹 نکته‌ی حائز اهمیّت دیگر، آن است که امام صادق (ع) در این روایت، میزان خوبی مطرح فرمودند برای کسانی که می‌خواهند علائم قیام ساعة و همچنین قیام قائم، از جمله "طُلُوع الشَّمس مِن مَغرِبِها" را ادراک کنند و آن میزان، آن است که فرد، هیچ‌گاه هنگام طلوع فجر ثانی که از آن تعبیر به اذان صبح می‌کنیم، در خواب نباشد. 🔸 به همین دلیل است که بزرگان بر بیداری در سَحَر تأکید می‌کنند تا انسان بتواند طلوع فجر ثانی را ادراک کند که به تعبیری ادراک طلوع فجر ثانی و همچنین طلوع آفتاب، او را به ظهور قائم می‌رساند. 🔹 به عبارت دیگر یکی از لطایف اِسْتِمزاجی این روایت، آن است که اگر کسی می‌خواهد ظهور حضرت بقیة الله (عج) و قیام ساعة را ادراک کند، باید به ادراک مطلع فجر نائل شود. والحمد لله ربّ العالمین 💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
🌷مراسم شب قدر نوزدهم ماه مبارک رمضان۱۴۰۲ش 🔸آمل. خیابان نور. فجر ۱۲. حسینیه کوثر ⭐️ شروع مراسم: حدود ساعت ۲۱ 🔹قرائت دعای افتتاح 🔸 قرائت دعای جوشن کبیر 🔹 مداحی 🔸 فرمایشات استاد صمدی آملی و مراسم شب احیا و قرآن به سر ( قرآن به دل) 🌸 سایت پخش زنده https://www.tajallieazam-live.com/
7.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸 حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام در روز دوشنبه 🌸 💢کانال ( طهورا و صفورا و صبورا )