🌹حدیث روز
قَالَ اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ:
«إِنَّ اَلْبَلاَءَ لِلظَّالِمِ أَدَبٌ، وَ لِلْمُؤْمِنِ اِمْتِحَانٌ، وَ لِلْأَنْبِيَاءِ دَرَجَةٌ، وَ لِلْأَوْلِيَاءِ كَرَامَةٌ.»
▫️🌹 پیامبر اسلام فرمودند:
همانا بلاء برای ظالم ادب کردن و برای مؤمن امتحان و برای انبیاء ترفیع درجه و برای اولیاء کرامت است.
📖 جامع الأخبار، ج۱، ص۱۱۳
🌹اخلاق
🌹آیت الله العظمی مظاهری:
"استاد بزرگوار ما علامه طباطبائي «رضواناللهتعاليعليه» در بحثهاي خصوصيشان ميفرمودند:
اين اکسيري که مشهور است، يک چيزي را به مس ميزنند و طلا ميشود. ايشان ميگفتند: من يک اکسيري را سراغ دارم که اگر به چيزي بخورد، ولو آن چيز به حسَب ظاهر بي قيمت باشد يا قيمتش کم باشد، اما آن اکسير به اندازهاي آن را قيمتي ميکند که به غير از خدا ارزش آن را نميداند. و اگر آن اکسير نباشد و به چيزي نخورد، اصلاً و ابداً ارزش ندارد بلکه مضرّ هم هست. و آن اکسیر اخلاص است. بعد مثال ميزدند که در قرآن بيش از سيصد آيه به اقرار سني و شيعه، راجع به اميرالمؤمنين علي «سلاماللهعليه» است. بهترين آيات، آيۀ ولايت است. (إنَّما وَليُّکُمُ اللهُ وَ رَسولُهُ وَالَّذينَ امَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلوةَ وَ يُؤتُونَ الزَّکوةَ وَ هُم راکِعونَ)، ولي، و سرپرست شما، خدا و پيغمبر است و آنکه در رکوع صدقه داده است. وقتي اميرالمؤمنين علي «سلاماللهعليه» در قبل از نماز يک گدايي به مسجد آمد و اميرالمؤمنين نماز نافله ميخواندند. کسي به اين گدا چيزي نداد و ميخواست مأيوسانه برود. اميرالمؤمنين در رکوع بودند و دست مبارک را دراز کردند و اشاره کردند، او هم انگشتر را از دست اميرالمؤمنين بيرون آورد و رفت. در همان وقت پيغمبر اکرم در خانه بودند و آيۀ ولايت آمد. (إنَّما وَليُّکُمُ اللهُ وَ رَسولُهُ وَالَّذينَ امَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلوةَ وَ يُؤتُونَ الزَّکوةَ وَ هُم راکِعونَ). پيغمبر اکرم با يک دنيا خوشحالي و سرور به مسجد آمدند و آيۀ شريفه را دربارۀ اميرالمؤمنين علي «سلاماللهعليه» خواندند. سنّيها ميگويند عمر بارها درخواست ميکرد و ميگفت اي کاش دنيا و آنچه و در دنيا بود داده بودم و اين آيه دربارۀ من نازل شده بود. اين آيه از آياتي است که خلافت بلاعزل اميرالمؤمنين را اثبات ميکند و بالاتر از اين، فخر رازي که يک سني است و يک دشمنی عجيبي هم با شيعه دارد؛ اما وقتي به اين آيه ميرسد، ميگويد نه ولايت بلکه خدا، علي را تال و تلو پيغمبر و پيغمبر را تالی تلوّ خودش قرار داده است و معنايش اينست که هرچه من دارم، پيغمبر اکرم دارد و هرچه پيغمبر اکرم دارد، علي هم دارد. به قول ايشان سياق آيه دلالت بر اين مطلب دارد. انصافاً همينطور که علامه طباطبايي مي فرمايند، اين آيه بهترين آيات مربوط به ولايت است. اين آيه بهترين آيات دربارۀ اميرالمؤمنين علي «سلاماللهعليه» است.
ايشان ميفرمودند اين انگشتر ارزش نداشت، براي اينکه مثل پيراهن مولا اميرالمؤمنين علي «سلاماللهعليه» بود. پيراهن اميرالمؤمنين يک درهم بلکه کمتر ارزش داشت و انگشترش هم يک درهم بلکه کمتر ارزش داشت؛ اما از نظر ظاهر ارزش نداشت اما خلوص اميرالمؤمنين به اين انگشتر خورد و انگشتري که يک درهم ارزش داشت، ارزشش رسيد به دنيا و آنچه در دنياست؛ و يک افتخار و پايه براي شيعه شد و يک افتخار شد که سني و شيعه به آن ميبالند."🌸🌸🌸
🌹عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ:
«أَنَّ أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لَمَّا بُويِعَ بَعْدَ مَقْتَلِ عُثْمَانَ صَعِدَ اَلْمِنْبَرَ فَقَالَ:
«... وَ قَدْ قُتِلَ عُثْمَانُ. أَلاَ وَ إِنَّ بَلِيَّتَكُمْ قَدْ عَادَتْ كَهَيْئَتِهَا يَوْمَ بَعَثَ اَللَّهُ نَبِيَّهُ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ.
وَ اَلَّذِي بَعَثَهُ بِالْحَقِّ لَتُبَلْبَلُنَّ بَلْبَلَةً، وَ لَتُغَرْبَلُنَّ غَرْبَلَةً، وَ لَتُسَاطُنَّ سَوْطَةَ اَلْقِدْرِ حَتَّى يَعُودَ أَسْفَلُكُمْ أَعْلاَكُمْ وَ أَعْلاَكُمْ أَسْفَلَكُمْ؛
وَ لَيَسْبِقَنَّ سَابِقُونَ كَانُوا قَصَّرُوا وَ لَيُقَصِّرَنَّ سَابِقُونَ كَانُوا سَبَقُوا ...»
🌹از امام صادق عليه السّلام روايت كردهاند كه چون پس از كشته شدن عثمان، مردم با امير مؤمنان عليه السّلام بيعت كردند آن حضرت به منبر رفته و فرمود:
«... و عثمان نيز كشته شد. آگاه باشيد كه بلا و آزمايش شما دوباره بازگشت، مانند همان روزى كه خدا پيغمبرش (صلّى الله عليه و آله) را برانگيخت.
سوگند به آن کسی كه آن حضرت را بحق و راستى فرستاد، حتما (در غربال آزمايش) بهم آميخته خواهيد شد، و حتما شما غربال خواهيد شد (و خوب و بدتان از هم جدا شود)، و زير و رو شويد مانند زير و رو شدن آن چه در ديگ سر آتش است به وسيلۀ كفگير، تا اينكه زيرترين شما بالاترين شما گردد و بالاترين شما در زيرترين جايگاه رود،
و پيشى گيرند آنان كه در حقشان كوتاهى شد (و به ستم عقب رفتند يا آنان كه به عقب رفتند)،
و به دنبال افتند پيشتازانى كه (به ناحق) جلو افتادند... .»
📖 الکافي، ج۸، ص۶۷ ؛ رسولی محلاتی
🌹🌹🌹
🌹 قال علی عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ:
أَنَّ اَلنَّبِيَّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ سَأَلَ رَبَّهُ سُبْحَانَهُ لَيْلَةَ اَلْمِعْرَاجِ، فَقَالَ:
«يَا رَبِّ أَيُّ اَلْأَعْمَالِ أَفْضَلُ؟!»
فَقَالَ اَللَّهُ تَعَالَى:
«لَيْسَ شَيْءٌ أَفْضَلَ عِنْدِي مِنَ اَلتَّوَكُّلِ عَلَيَّ وَ اَلرِّضَا بِمَا قَسَمْتُ.
يَا مُحَمَّدُ، وَجَبَتْ مَحَبَّتِي لِلْمُتَحَابِّينَ فِيَّ،
وَ وَجَبَتْ مَحَبَّتِي لِلْمُتَعَاطِفِينَ فِيَّ
وَ وَجَبَتْ مَحَبَّتِي لِلْمُتَوَاصِلِينَ فِيَّ
وَ وَجَبَتْ مَحَبَّتِي لِلْمُتَوَكِّلِينَ عَلَيَّ ... .
يَا أَحْمَدُ، لَوْ صَلَّى اَلْعَبْدُ صَلاَةَ أَهْلِ اَلسَّمَاءِ وَ اَلْأَرْضِ،
وَ صَامَ صِيَامَ أَهْلِ اَلسَّمَاءِ وَ اَلْأَرْضِ،
وَ طَوَى مِنَ اَلطَّعَامِ مِثْلَ اَلْمَلاَئِكَةِ،
وَ لَبِسَ لِبَاسَ اَلْعَارِي،
ثُمَّ أَرَى فِي قَلْبِهِ مِنْ حُبِّ اَلدُّنْيَا ذَرَّةً،
أَوْ سُمْعَتِهَا،
أَوْ رِئَاسَتِهَا،
أَوْ حُلْيَتِهَا،
أَوْ زِينَتِهَا،
لاَ يُجَاوِرُنِي فِي دَارِي وَ لَأَنْزِعَنَّ مِنْ قَلْبِهِ مَحَبَّتِي... .»
🌹روایت شده از امیرالمؤمنین علیه السلام:
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در شب معراج، از پروردگارش که منزّه است سؤال کرد و گفت: ای پروردگار من، کدام اعمال برتر است؟!
الله تعالی فرمود: نزد من چیزی برتر از توکل بر من و رضایت به آن چه قسمت کردهام، نیست.
ای محمد، محبت من برای دوستداران یکدیگر به خاطر من، واجب است؛
و محبت من برای محبتکنندگان به یکدیگر به خاطر من، واجب است؛
و محبت من برای رابطهیافتگان با یکدیگر به خاطر من، واجب است؛
و محبت من برای توکل کنندگان بر من، واجب است... .
ای احمد، اگر بنده به قدر اهل آسمان و زمین نماز بخواند،
و به قدر اهل آسمان و زمین روزه بگیرد،
و مانند ملائکه از غذا دوری کند،
مانند برهنگان لباس بپوشد،
اما در آن حال، در قلبش ذرهای از حبّ دنیا ببینم،
یا حبّ شهرت در دنیا،
یا حبّ ریاست دنیا،
یا حبّ زیورآلات دنیا،
یا حبّ زینت دنیا،
در خانه من همجوار من نخواهد بود، و محبت خودم را از قلبش بیرون میکشم... .
📖 إرشاد القلوب، ج ۱، ص ۱۹۹
🌸🌸🌸
🌹امام زمان علیه السلام
أنَا الَّذي أملأَُها عَدلاً كَما مُلِئَت جَورا
🌹امام زمان علیه السلام فرمودند:
منم كه زمين را از عدالت لبريز مى كنم،چنان كه از ستم آكنده است.
بحار الأنوار، ج 52، ص 2
🌸🌸🌸
✍️ هشدار حوزههای علمیه به رژیم جعلی صهیونیستی
آیت الله اعرافی: هرگونه جسارت به مراجع عظام طوفان خشم آزادگان را در پی دارد
🔻 بیانیه آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه در دفاع از مرجعیت:
◻️ ومَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَنْ یُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ
رژیم وقیح و حقیر صهیونیستی در اهانتی آشکار به بزرگان اسلام و تشیع و در اقدامی شنیع تصاویر مراجع عظام تقلید و مجاهدان فی سبیل الله را به عنوان اهداف ترور نمایش داده و بیشرمی و بیآبرویی را به حد اعلای خود رسانده است.
مراجع عظام دین دامت برکاتهم در استمرار صراط نورانی پیامبران و اولیای الهی، عالیترین رهبران و راهبران جهان اسلام هستند و به عنوان پشتیبانان، پناهگاهان و دلسوزان امت اسلامی و جامعه انسانی، جایگاه بینظیر و والایی در میان کشورها و ملتهای اسلامی دارند و مسلمانان حفاظت از آنان را از واجبات خویش میدانند.
مراجع عظام و علمای اعلام بویژه این دو چهره تابناک در قلوب امت بزرگ اسلامی و ملتهای منطقه و جهان آزاد جایگاه و منزلتی وصف ناپذیر دارند و هرگونه جسارت به ساحت نورانی آنان طوفان خشم امت و آزادگان جهان را درپی دارد.
نمایش تصاویر مقام معظم رهبری آیت الله العظمی امام خامنهای و حضرت آیت الله العظمی سیستانی اهانتی آشکار بوده و نشان از جنون و حماقت سران این رژیم دارد و تبلور خوی استکباری و ضدبشری و ضداخلاقی این رژیم رو به اضمحلال دارد.
حوزههای علمیه ضمن محکومیت این جسارت اعلام میدارد که این اقدام بیپاسخ نخواهد بود و امت اسلامی این هتاکی را بیپاسخ نخواهد گذاشت.
حوزههای علمیه قم و نجف و سراسر جهان همراه با نهادهای علمی و دانشگاهی و امت اسلامی ضمن محکوم سازی این گستاخی، از سازمانها و نهادهای بین المللی، مجامع علمی و فرهنگی و علمای ادیان و مذاهب مختلف مصرانه می خواهد در برابر اینگونه رذالتها ساکت ننشینند و از کیان علم، اخلاق و معنویت دفاع کنند.
و ما النصر الا من عند الله العزیز الحکیم
علیرضا اعرافی
مدیر حوزههای علمیه