4_6007912103183123723.mp3
948.2K
🔸ترتیل صفحه ۳۱۵ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : بیات - اثرکرد
🛑 فایل بدون ترجمه
4_6007912103183123724.mp3
2.17M
🔸ترتیل صفحه 315 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات - اثرکرد
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۵🌷
نشانه هایی برای خردمندان:
خداوند در این آیات، توجّه انسان را به نکات مهمّی جلب می کند که به دو نکته از آن ها اشاره می شود:
1ـ زمین، گهواره ای نرم: خداوند در آیه ی 53، زمین را یکی از نشانه های لطف و مهربانی خود نامیده و آن را به گهواره ای نرم تشبیه فرموده است. می دانیم که این مخلوق عظیم و چابک با سرعتی سرسام آور (حدود 30 کیلومتر در ثانیه) در فضا حرکت می کند؛ در حالی که کمترین لرزشی برای ساکنان خود ایجاد نمی کند و مردم روی زمین اصلاً از حرکت آن مطّلع نمی شوند. همچنین نیروی جاذبه ی زمین به ما اجازه می دهد که روی آن حرکت کنیم و بخوابیم و خانه بسازیم و کشاورزی کنیم.
به راستی اگر جاذبه ی زمین نبود، همه ی ما و وسایل زندگی مان در یک چشم بر هم زدن به فضا پرتاب و در آسمان سرگردان می شد! پیشوای چهارم ما شیعیان ـ امام سجاد(ع)ـ در سخن زیبایی فرموده است: «خداوند، زمین را متناسب با وضعیّت جسمی و طبیعی شما قرار داد؛ آن را گرم و سوزان نکرد تا از حرارتش بسوزید، و زیاد سرد نیافرید تا منجمد شوید. آن را آن قدر معطّر قرار نداد تا بوی تندش به مغز شما آسیب برساند، و آن را بدبو نیافرید تا مایه ی هلاکت شما شود. آن را همچون آب قرار نداد تا در آن غرق شوید، و چنان سفت و محکم نیافرید تا نتوانید در آن خانه بسازید و مردگان را در آن دفن کنید. آری، خدا این گونه زمین را بستر استراحت شما قرار داد.»
2ـ معرّفی «خردمندان»: پس از آن که خدا به بعضی از نشانه های خود در جهان هستی اشاره می کند، در آیه ی 54 می فرماید: «بی شک در این پدیده ها، نشانه های روشنی برای خردمندان وجود دارد.» در حقیقت، سراسر عالم هستی پر از نشانه های خداست که انسان ها را با علم و قدرت بی پایان پروردگارشان آشنا می کنند؛ امّا تنها کسانی از این نشانه ها بهره می برند که عقل و خرد خود را به کار می گیرند و آن را به فکر و اندیشه وامی دارند. آری، «برگ درختان سبز در نظر هوشیار/ هر ورقش دفتری است، معرفت کردگار». البتّه منظور از اندیشه و فکر در این آیه و آیات مشابه، فقط تحقیق و مطالعه در آزمایشگاه ها یا پژوهش های زیست شناسی، جانورشناسی و... نیست؛ بلکه علاوه بر این ها، اندیشه ای مورد نظر است که در وجود انسان اثر بگذارد و او را به فرمانبری هر چه بیشتر از خدای بزرگ وا دارد. در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم: «بهترین شما، اولوالنهی [خردمندان] هستند.» از پیامبر پرسیدند: اولوالنهی چه کسانی هستند؟ حضرت فرمود: «کسانی که اخلاق نیکو و اندیشه های پرارزش دارند. با خویشاوندانشان پیوند برقرار می کنند و به مادر و پدر خود نیکی می کنند. پیوسته به نیازمندان و همسایگان و یتیمان رسیدگی می کنند و به مردم غذا می دهند و در جهان، صلح و امنیّت می گسترانند. همان ها که [نیمه های شب] در حالی که مردم در خواب اند، به نماز [و راز و نیاز با خدا] مشغول اند.»
23.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ #پرسمان_نماز| چرا نماز را اول وقت بخوانیم؟
🎙استاد محمدیان
#نماز
4_6012415702810494432.mp3
993.3K
🔸ترتیل صفحه ۳۱۶ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : بیات
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔
4_6012415702810494433.mp3
2.09M
🔸ترتیل صفحه 316 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
نکات مهمّی از داستان حضرت موسی(ع) قسمت2:
فریب جادو:
سرانجام موعد مقرّر فرا رسید و فرعون و فرعونیان با تمام نیرو به جنگ موسی(ع) آمدند تا شاید فرستاده ی خدا را شکست دهند. به دستور فرعون، تمام ساحرانِ زبردست مصـر گرد هم آمدند و مأمور شدند که فکرهایشان را یکی کنند و جدیدترین و عجیب ترین جادویشان را ارایه کنند. آنان نیز طنابها و چوب دستی هایی را که در دست داشتند، به زمین افکندند و با زبردستی خاصّی، در خیال و پندار مردم چنان وانمود کردند که آنها به سرعت حرکت می کند. برخی از مفـسّران نوشته اند که ساحران، موادّی همچون «جیوه» درون طناب ها و چوب دستی ها قرار داده بودند که تابش آفتاب و گرم شدن آن موادِ بسیار حسّاس، باعث ایجاد حرکاتی در آن ها می شد. البتّه برخی معتقدند که جادوگران در خیال مردم دخل و تصرّف کردند و به آن ها وانمود کردند که طناب ها و چوب دستی ها حرکت می کند؛ در حالی که هیچ حرکتی در کار نبود. می دانیم که سحر با وسایل گوناگونی اجرا می شود؛ گاهی با نيرنگ و چشم بندي، گاهي با استفاده از تلقين و تكرار، گاهي با استفاده از خواص فیزیکی و شیمیایی اجسام، و گاهی با کمک گرفتن از شیاطین و جنّیان شرور. البتّه امروزه پرده از بسیاری از اموری که در گذشته عجیب بوده و جادو فرض می شده، برداشته شده و طبیعتاً دیگر به چنین کارهایی سحر و جادو گفته نمی شود؛ ولی اصل سحر و جادو حقیقت دارد و نمی توان منکر آن شد. سحر در اسلام حرام است و از گناهان بسیار بزرگ محسوب می شود.
نکته ؛تحوّل روحی ساحران فرعون:
هنگامی که ساحران در برابر موسی قرار گرفتند، دشمنِ سرسخت او بودند؛ امّا با مشاهده ی نخستین معجزه ی موسی، چنان تکان خوردند و بیدار شدند و مسیر زندگی خود را تغییر دادند که همگان در حیرت فرو رفتند. این تغییر مسیرِ سریع و فوری از کفر به ایمان، و از انحراف به راستی و درستی، و از تاریکی به نور، چنان فرعون را غافلگیر کرد که او راهی جز تهمت و دروغ پیش پای خود نیافت. از این رو به جادوگران خود ـ که تا لحظاتی قبل به عزّت و شرف فرعون سوگند خورده بودند که بر موسی پیروز شوند ـ تهمت زد که با موسی همدست اند و از قبل، قصد نیرنگ و توطئه داشته اند. به راستی چه عاملی سبب این دگرگونی عمیق و سریع در وجود ساحران شد؟ چه چیزی نور ایمان را چنان بر دلهای آنان تاباند که حاضر شدند جان خود را در این راه فدا کنند؛ چنان که دست و پایشان بریده شد و آنان را به درختان آویزان کردند؛ ولی دست از اعتقاد خود نکشیدند؟ بدون شک سرچشمه ی این تحوّل روحی، چیزی جز «علم و آگاهی» نبود. آنان چون با فنون و رموز سحر آشنا بودند، به روشنی دریافتند که معجزه ی موسی، جادو نیست، و به همین سبب، با شجاعت و قاطعیّت تغییر مسیر دادند و عمرشان را که با گناه سحر سپری کرده بودند، با ایمان و شهادت به پایان رساندند. از اینجا به خوبی می فهمیم که برای تغییر در اعتقادات و رفتار افراد و جامعه های منحرف باید قبل از هر چیز به آنان آگاهی داد.
4_6014567580210038156.mp3
931.8K
🔸ترتیل صفحه ۳۱۷ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : نهاوند
🛑 فایل بدون ترجمه
4_6014567580210038157.mp3
1.86M
🔸ترتیل صفحه 317 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۷🌷
فتنه ی سامری _قسمت اول:
یکی از مهم ترین وظایف حضرت موسی ، نجات قوم بنی اسرائیل از چنگال فرعونیان بود ؛ قوم مظلومی که قرن ها برای فرمانروایان مصری بردگی کرده بودند و تمام زندگی شان در اختیار آنها بود . حضرت موسی به یاری خدا، قومش را از دست فرعون نجات داد و خداوند با غرق کردن آن پادشاه ستمگر و سپاهیان او، برای همیشه طومار او و طغیانگری اش را درهم پیچید. البتّه هرچند که موسی جسم بنی اسرائیل را از بردگی فرعونیان نجات داد، نتوانست فکر و اندیشه ی بسیاری از آنان را از افکار فرعونی نجات بخشد. یکی از مهم ترین مشکلات بنی اسرائیل که از دوران اسارتشان در مصر با آنان باقی مانده بود، علاقه ی بسیار به داشتن خدا و معبود دیدنی بود؛ زیرا آنان سال ها شاهد بت پرستی ارباب خود بودند و با بت های دیدنی انس داشتند. از این رو به رغم اینکه به صورتی خارق العاده ای از وسط دریای احمر (یا شاید هم رود نیل) عبور کردند و قدرت خدا را با چشمان خود دیدند، وقتی به افراد بت پرستی رسیدند که در مقابل بت ها فروتنی می کردند، ناگهان خاطرات بت پرستی شان زنده شد و از موسی خواستند که «همان طور که آنان خدای دیدنی دارند، برای ما هم خدایی قرار بده.»! در اینجا موسی که از سخن قومش حیرت کرده بود، با ناراحتی فرمود: شما افراد نادانی هستید! سرانجام نیز این عقیده ی پوچ، ضربه ی مُهلکی به قوم بنی اسرائیل وارد کرد و سبب بروز یکی از تلخ ترین حوادث در تاریخ آنان شد. هنگامی که حضرت موسی برای گرفتن الواحِ تورات، قوم خود را برای مدّت مشخّصی یعنی یک ماه ترک کرد و به کوه طور رفت، شخص نیرنگ باز و منحرفی به نام «سامری» نقشه ای شیطانی طرح کرد و با استفاده از همان روحیه ی بت پرستی بنی اسرائیل، بسیاری از ایشان را در درّه ی تاریک و عمیق جهالت انداخت؛ بدین صورت که از آن ها خواست طلا و جواهرشان را بیاورند، و سپس با آب کردن آن ها، گوساله ی طلایی و زیبایی ساخت و آن را چنان طراحی کرد که با وزیدن باد و حرکت هوا در لابه لایش، صدای گاو از آن در می آمد. به ویژه هنگامی که خدا برای امتحان بنی اسرائیل، ده روز به زمان وعدهی موسی اضافه کرد، سامری و همکارانش جار و جنجال راه انداختند که ای مردم، خدای شما و موسی، همین گوساله است؛ ولی موسی فراموش کرده و برای پیدا کردن او به کوه طور رفته است! مردم نیز بدون توجّه به سخنان جانشین موسی ، یعنی حضرت هارون، یک دل نه صد دل عاشق گوساله شدند، و قومی که با چشمان خود ده ها معجزه ی الهی را دیده بود، در کمتر از ده روز، از پرستش خدای بی همتا دست کشید و در مقابل مجسّمه ای بی جان به خاک افتاد و پیشوایی همچون موسی را رها کرده، در پی انسان حیله گری مانند سامری افتاد . پیشوای هشتم ما شیعیان در این باره چنین زیبا فرموده است: «دوست هر کس، عقل او، و دشمن هر کس، جهل و نادانی اش است.»
سال ۱۳۵۹ بود. برنامهی بسیج تا نیمه شب ادامه یافت. دو ساعت مانده به اذان صبح، کار بچهها تمام شد. ابراهیم بچهها را جمع کرد. از خاطرات کردستان تعریف میکرد. خاطراتش، هم جالب بود هم خنده دار.
بچهها را تا اذان بیدار نگه داشت. بچهها بعد از نماز جماعت صبح به خانههایشان رفتند. ابراهیم به مسئول بسیج گفت: اگر این بچهها، همان ساعت میرفتند، معلوم نبود برای نماز بیدار میشدند یا نه، شما یا کار بسیج را زود تمام کنید یا بچهها را تا اذان صبح نگه دارید که نمازشان قضا نشود.
شهیدابراهیم هادی
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
هدایت شده از کانال تخصصی نماز
#نماز_شب
رسول خدا فرمود: آیا چهره نماز شب خوانها را نمیبینی که از همه چهرهها زیباتر است؟
این برای آن است که آنان هنگام شب با خدای سبحان خلوت کردهاند و خدای تعالی جامهای از نور خود بر چهره ایشان پوشانید.
(رساله لقاءالله،ص 131)
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
4_6016991419233731833.mp3
917.6K
🔸ترتیل صفحه ۳۱۸ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : نهاوند
🛑 فایل بدون ترجمه
4_6016991419233731834.mp3
1.97M
🔸ترتیل صفحه 318 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۸🌷
فتنه ی سامری قسمت ـ2:
هنگامی که حضرت موسی (ع) برای راز و نیاز با خدا و گرفتن الواح تورات در کوه طور بود، خبر گوساله پرست شدن قومش را از خدا دریافت کرد. از این رو پس از تمام شدن مدّت معیّنِ وعده ی او با خدا، در حالی که الواح تورات را در دست داشت، با ناراحتی نزد قومش بازگشت و مشاهده کرد که چگونه جهل و نادانی قومش، زحمات چندین ساله ی او را در چند روز به باد داده است.
آری، هزاران نفر از مردم بنی اسرائیل، در برابر مجسّمه ای طلایین به سجده می افتادند و با گوساله ی مقدّسشان راز و نیاز می کردند! موسی با دیدن این صحنه فریاد برآورد: مگر پروردگارتان به شما وعده های خوبی نداده بود؟ مگر مژده ی نزول تورات و نجات و پیروزی و سرافرازیتان را نشنیده بودید؟ چرا خودتان را به این روز انداختید؟ آیا ده روز تأخیر من باید شما را به اینجا بکشاند؟! در این هنگام، مردم بیچاره که با نهیب های موسی تکانی خورده و تازه فهمیده که بودند مرتکب چه گناه بزرگی شده اند، تقصیر را بر گردن سامری انداختند و گفتند: ما با اختیار خودمان این کار را نکردیم؛ هر چه هست، زیر سر سامری است! البتّه خدا هیچ گاه بهانه ی گوساله پرستان را نپذیرفت و با سرزنشِ آن ها فرمود: آیا نمی دیدند که آن گوساله نه حرفی می زد و نه سود و زیانی به آنان می رساند؟ پس چرا عقلشان را به کار نگرفتند؟ موسی که انحراف سخت بنی اسرائیل آزرده اش کرده بود، برای بیدار کردن ذهن های خفته ی بنی اسرائیل و توجّه دادن آن ها به زشتی بسیار اعمالشان، الواح تورات را با آن همه عظمت بر زمین گذاشت و بر سر برادر بزرگ ترش هارون که خود پیامبر الهی بود فریاد برآورد: این چه وضعی است؟ چرا وقتی انحراف این ها را دیدی، با آنان برخورد نکردی؟ آیا از فرمان من سرپیچی کردی؟! هارون، برادرش را آرام کرد و گفت: برادر، مرا سرزنش نکن. من ترسیدم که تو بگویی میان بنی اسرائیل تفرقه افکندی و سفارش من به حفظ وحدت جامعه را رعایت نکردی. آری، این مطلب حیاتی یعنی وحدت و یکپارچگی یکی از مهم ترین نیازهای یک جامعه برای ادامه ی زندگی اش است. از این رو هارون که گمان می کرد برخورد با سامری، با متلاشی شدن جامعه ی بنی اسرائیل مساوی باشد، ترجیح داد تا بازگشت برادرش موسی سکوت کند. درست به همین سبب نیز موسی دلیل برادرش را پذیرفت و دیگر او را سرزنش نکرد. بر اساس روایات، در امّت اسلامی نیز حادثه ای شبیه ماجرای گوساله پرستی در بنی اسرائیل رخ داد؛ بدین ترتیب که پس از پیامبر ، توصیه ی مهم ایشان در مورد جانشینی علی نادیده گرفته شد. در آن زمان، انحراف بسیار بزرگی در امّت اسلامی ایجاد شد؛ ولی علی برای حفظِ وحدت امت اسلامی، راه سکوت را پیش گرفت و از حقّ مسلّم خود صرف نظر کرد. سرگذشت بنی اسرائیل، بیشتر از هر داستانی در قرآن بازگو شده است. در روایتی از پیامبر اسلام می خوانیم: «هر آنچه در میان بنی اسرائیل اتّفاق افتاد، با شباهت زیادی در این امّت نیز اتّفاق می افتد.» بنابراین ما مسلمانان باید با سرگذشت بنی اسرائیل به خوبی آشنا شویم و اشتباهات آنان را تکرار نکنیم.
هدایت شده از کانال تخصصی نماز
آیت الله مظاهری:
کسی كه نماز شب خوانده است، در دنيا در کار خود موفّق میشود و در قيامت، نورانيّت و درخشندگی خيرهكنندهای پيدا میكند. او در صف محشر جلو میرود تا به صف انبياء میرسد و آنجا مقام محمود است، در چنان موقعيّتی اهل محشر به او غبطه میخورند.
نماز شب، نعمتی است از جانب خدای سبحان که عزّت و ابهّت نمازگزار را نزد مردم افزایش میدهد. برخی تصوّر میکنند نعم الهی منحصر در مادّیات است، در صورتی که از نعمتهای اصلی و مهمِّ خداوند که محبوب اولیای الهی است، میتوان به کسب توفیق نماز شب اشاره کرد.
پيامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: دو رکعت نماز در شب پیش من از دنیا و آنچه در آن است محبوتر است.
📚وسائل الشّيعة، ج۸، ص۱۵۶