آقای رشاد:
از معاصرین مرحوم آقا سید محمد شیرازی صد و ده جلد کتاب الفقه را در شرح شرایع نوشته اند. گرچه در میان برخی از متأخرین عروة مورد توجه قرار گرفته است ولی عروة کتاب کاملی نیست. عروة تنها پانزده باب است حال آنکه شرایع پنجاه و دو کتاب است.
6.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسیار زیبا، جالب، دیدنی
معنای جوانمردی
نعمت دادن تشکر کنه
ندادن صبر کنه
امام صادق ع: سگ های مدینه هم همینطورند
مردانگی یعنی ....
#حدیث
14.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سخنرانی - علایق؛ مانع اصلى پذيرش حق
این قطعه مربوط به عزاداری شب اوّل مراسم #فاطمیه_اول ۱۴۰۳ میباشد.
واعظ: شیخ #اسماعیل_رمضانی
برای مشاهدهی نسخه کامل این قطعه به پایگاه اطلاعرسانی #قرب مراجعهنمایید.
www.GHORB.ir
18.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سخنرانی - آدمهای کوچک، آرزوهای کوچک
این قطعه مربوط به عزاداری شب چهارم مراسم #فاطمیه_اول ۱۴۰۳ میباشد.
واعظ: شیخ #اسماعیل_رمضانی
برای مشاهدهی نسخه کامل این قطعه به پایگاه اطلاعرسانی #قرب مراجعهنمایید.
www.GHORB.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای کاش قادر بودم...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام به ارباب از لسان مبارک سید شهید مقاومت
🔸مرحوم آیت الله معرفت :
«در نجف حداقل سه بار از امام خمينى شنيدم كه در مسجد شيخ انصارى ( که مسجدى ساده و داراى منبر بدون فرش و... بود) مىفرمود:
اگر اين مسجد را با قصرهايى كه در حىّ سعد (كنار نجف) ساخته شده است، مقايسه كنيم، مسجد هيچ ارزشى ندارد، ولى اين مسجد قداست دارد.
هم شرعا احكام خاصى دارد و هم عرفا مردم احترام مىكنند و جايى مقدس مىدانند. اين قداست ارتباطى به ظاهر ساده مسجد ندارد. شما طلبهها مثل اين مسجد هستيد. مواظب باشيد اگر دنبال دنيا رفتيد، قداست را از دست مىدهيد و به گرد پاى دنيا طلب ها هم نمىرسيد و خسر الدنيا و الآخرة مىشويد.»
🔷🔸💠🔸🔷
مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام
@hosoon
⭕️ براى اين كه كمى معلوم شود فرق ميان اسلام و آنچه به عنوان اسلام معرفى مى شود تا چه حد است، شما را توجه مى دهم به تفاوتى كه ميان «قرآن» و كتب حديث، با رساله هاى عمليه هست:
🔸قرآن و كتاب هاى حديث، كه منابع احكام و دستورات اسلام است، با رساله هاى عمليه، كه توسط مجتهدين عصر و مراجع نوشته مى شود، از لحاظ جامعيت و اثرى كه در زندگانى اجتماعى مى تواند داشته باشد، به كلى تفاوت دارد.
🛑 نسبت اجتماعيات قرآن با آيات عبادى آن، از نسبت صد به يك هم بيشتر است!
🔹 از يك دوره كتاب حديث، كه حدود پنجاه كتاب است و همۀ احكام اسلام را در بردارد، سه - چهار كتاب مربوط به عبادات و وظايف انسان نسبت به پروردگار است، مقدارى از احكام هم مربوط به اخلاقيات است؛ بقيه همه مربوط به اجتماعيات، اقتصاديات، حقوق، و سياست و تدبير جامعه است.
🔰ولایت فقیه #امام_خمینی ص۵
طلب العلم فریضة🌟
#امام_خمینی قسمت سوم #منشور_روحانیت ⭕️ البته هنوز حوزهها به هر دو تفكر آمیختهاند و باید مراقب بو
#امام_خمینی
قسمت چهارم
#منشور_روحانیت
⭕️ از یك طرف وظیفهی تبیین حقایق و واقعیات و اجرای حق و عدالت در حد توان و از طرف دیگر مراقبت از نیفتادن سوژهای به دست دشمنان كار آسانی نیست.
🔹 با این كه در كشور ما در اجرای عدالت بین روحانی و غیر آن امتیازی نیست، ولی وقتی با متخلفی از روحانیت خوشسابقه یا بدسابقه برخورد شرعی و قانونی و جدی میشود، فوراً باندها فریاد میزنند كه چه نشستهاید، جمهوری اسلامی میخواهد آبروی روحانیت را ببرد.
🔹اگر احیاناً كسی مستحق عفو بوده و بخشیده شود، تبلیغ میكنند كه نظام به روحانیت امتیاز بیجا میدهد.
🔴 برای جلوگیری از تكرار آن حوادث تلخ و رسیدن به اطمینان از قطع نفوذ بیگانگان در حوزهها چه باید كرد؟
🔸اولین وظیفهی شرعی و الهی آن است كه اتحاد و یكپارچگی طلاب و روحانیت انقلاب حفظ شود وگرنه شب تاریك در پیش است
🔸 امروز هیچ دلیل شرعی و عقلی وجود ندارد كه اختلاف سلیقهها و برداشتها و حتی ضعف مدیریتها دلیل بههم خوردن الفت و وحدت طلاب و علمای متعهد گردد... لحن و تعابیر نباید افكار جامعه و آیندگان را از مسیر شناخت دشمنان واقعی و ابرقدرتها كه همهی مشكلات و نارساییها از آنان سرچشمه گرفته است، به طرف مسایل فرعی منحرف كند
و خدای ناكرده همهی ضعفها و مشكلات به حساب مدیریت و مسؤولین گذاشته شود و از آن تفسیر انحصارطلبی گردد؛ كه این عمل كاملاً غیرمنصفانه است و اعتبار مسؤولین نظام را از بین میبرد و زمینه را برای ورود بیتفاوتها و بیدردها به صحنهی انقلاب آماده میكند.
قسمت سوم
🔸ادامه دارد...
طلب العلم فریضة🌟
#امام_خمینی قسمت چهارم #منشور_روحانیت ⭕️ از یك طرف وظیفهی تبیین حقایق و واقعیات و اجرای حق و عدال
#امام_خمینی
قسمت پنجم
#منشور_روحانیت
⭕️ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نمودهایم ... ما در جنگ پرده از چهرهی تزویر جهانخواران كنار زدیم؛ ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناختهایم؛ ما در جنگ به این نتیجه رسیدهایم كه باید روی پای خودمان بایستیم؛ ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شكستیم؛ ما در جنگ ریشههای انقلاب پربار اسلامیمان را محكم كردیم؛ ما در جنگ حسّ برادری و وطندوستی را در نهاد یكایك مردمان بارور كردیم؛ ما در جنگ به مردم جهان و خصوصاً مردم منطقه نشان دادیم كه علیه تمامی قدرتها و ابرقدرتها سالیان سال میتوان مبارزه كرد؛ جنگ ما كمك به فتح افغانستان را به دنبال داشت؛ جنگ ما فتح فلسطین را به دنبال خواهد داشت؛ جنگ ما موجب شد كه تمامی سردمداران نظامهای فاسد در مقابل اسلام احساس ذلت كنند؛ جنگ ما بیداری پاكستان و هندوستان را به دنبال داشت؛ تنها در جنگ بود كه صنایع نظامی ما از رشد آنچنانی برخوردار شد و از همهی اینها مهمتر استمرار روح اسلام انقلابی در پرتو جنگ تحقق یافت.
🔴 جنگ ما جنگ حق و باطل بود و تمام شدنی نیست؛ جنگ ما جنگ فقر و غنا بود؛ جنگ ما جنگ ایمان و رذالت بود و این جنگ از آدم تا ختم زندگی وجود دارد.
🔸چه كوتهنظرند آنهایی كه خیال میكنند چون ما در جبهه به آرمان نهایی نرسیدهایم، پس شهادت و رشادت و ایثار و از خودگذشتگی و صلابت بیفایده است! در حالی كه صدای اسلامخواهی آفریقا از جنگ هشتسالهی ماست؛ علاقه به اسلامشناسی مردم در آمریكا و اروپا و آسیا و آفریقا یعنی در كل جهان از جنگ هشتسالهی ماست.
🔹 تأخیر در رسیدن به همهی اهداف دلیل نمیشود كه ما از اصول خود عدول كنیم. همهی ما مأمور به ادای تكلیف و وظیفهایم، نه مأمور به نتیجه. اگر همهی انبیا و معصومین علیهمالسلام در زمان و مكان خود مكلف به نتیجه بودند، هرگز نمیبایست از فضای بیشتر از توانایی عمل خود فراتر بروند و سخن بگویند و از اهداف كلی و بلندمدتی كه هرگز در حیات ظاهری آنان جامهی عمل نپوشیده است، ذكری به میان آورند.
♦️ من به طلاب عزیز هشدار میدهم ... از تجربهی تلخ روی كار آمدن انقلابینماها و به ظاهر عقلای قوم كه هرگز با اصول و اهداف روحانیت آشتی نكردهاند، عبرت بگیرند كه مبادا گذشتهی تفكر و خیانت آنان فراموش و دلسوزیهای بیمورد و سادهاندیشیها سبب مراجعت آنان به پستهای كلیدی و سرنوشتساز نظام شود.
🔷اعتراف میكنم ... سپردن پستها و امور مهمهی كشور به گروهی كه عقیدهی خالص و واقعی به اسلام ناب محمدی نداشتهاند، اشتباهی بوده است كه تلخی آثار آن به راحتی از میان نمیرود؛ ...
🟥 سخت معتقدم كه آنان به چیزی كمتر از انحراف انقلاب از تمامی اصولش و حركت بهسوی آمریكا جهانخوار قناعت نمیكنند؛ در حالی كه در كارهای دیگر نیز جز حرف و ادعا هنری ندارند.
🔹امروز هیچ تأسفی نمیخوریم كه آنان در كنار ما نیستند چرا كه از اول هم نبودهاند. انقلاب به هیچ گروهی بدهكاری ندارد
🔶و ما هنوز هم چوب اعتمادهای فراوان خود را به گروهها و لیبرالها میخوریم.
🔷آغوش كشور و انقلاب همیشه برای پذیرفتن همهی كسانی كه قصد خدمت و آهنگ مراجعت داشته و دارند گشوده است ولی نه به قیمت طلبكاری آنان از همه اصول؛ كه
چرا مرگ بر آمریكا گفتید!
چرا جنگ كردید!
چرا نسبت به منافقین و ضدانقلابیون حكم خدا را جاری میكنید؟
چرا شعار نه شرقی و نه غربی دادهاید؟
چرا لانهی جاسوسی را اشغال كردهایم
و صدها چرای دیگر؛ و نكتهی مهم در این رابطه اینكه نباید تحت تأثیر ترحمهای بیجا و بیمورد نسبت به دشمنان خدا و مخالفین و متخلفین نظام، به گونهای تبلیغ كنیم كه احكام خدا و حدود الهی زیر سؤال بروند.
🟢 تا من هستم نخواهم گذاشت حكومت به دست لیبرالها بیفتد؛
تا من هستم نخواهم گذاشت حكومت به دست لیبرالها بیفتد؛
تا من هستم نخواهم گذاشت منافقین اسلام این مردم بیپناه را از بین ببرند؛
تا من هستم از اصول نه شرقی و نه غربی عدول نخواهم كرد؛
تا من هستم دست ایادی آمریكا و شوروی را در تمام زمینهها كوتاه میكنم و اطمینان كامل دارم كه تمامی مردم در اصول همچون گذشته پشتیبان نظام و انقلاب اسلامی خود هستند
🟡به آنان كه ناآگاهانه مردم شریف و عزیز ما را متهم به روی گردانی از اصول و انقلاب و روحانیت میكنند سفارش و نصیحت میكنم كه در گفتار و كلمات و نوشتهها با دقت و مطالعه عمل كنند و برداشتها و تصورات نابهجای خود را به حساب انقلاب و مردم نگذارند.
🔺مسألهی دیگر اینكه امروز مقابله و تجزیهی روحانیت انقلابی به سود كیست؟ دشمنان از دیرباز برای اختلافافكنی میان روحانیون آماده شدهاند. غفلت از آن، همهچیز را بر باد میدهد. حال اختلاف به هر شكلی باشد؛ بدبینی شدید نسبت به مسؤولین بالا باشد یا مرزبندی فقه سنتی و پویا و امثال آن.
قسمت چهارم
🔸ادامه دارد...
طلب العلم فریضة🌟
#امام_خمینی قسمت پنجم #منشور_روحانیت ⭕️ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نمودهایم ... ما در جنگ
#امام_خمینی
قسمت ششم
#منشور_روحانیت
⭕️ إن شاءالله در بین جامعهی مدرسین و طلاب انقلابی اختلافی نیست؛ اگر باشد بر سر چیست؟ بر سر اصول یا بر سر سلیقهها؟ ... اگر خدای ناكرده اینها شكسته شوند، چه نیرویی جای آنان را خواهد گرفت و آیا ایادی استكبار، روحانینماهایی را كه تا حد مرجعیت تقویت نموده است، یا فرد دیگری را در حوزهها حاكم نمیكنند؟ و یا آنها كه در طوفان پانزده سال مبارزه قبل از انقلاب و دهسال حوادث كمرشكن بعد از انقلاب، نه غصهی مبارزه و نه غم جنگ و اداره كشور را خوردهاند و نه از شهادت عزیزان متأثر شدهاند و با خیالی راحت و آسوده به درس و مباحثه سرگرم بودهاند، میتوانند در آینده پشتوانهی انقلاب اسلامی باشند؟
🔹هیچگاه نگران مباحثات تند طلبگی در فروع و اصول فقه نبودهام ولی نگران تقابل و تعارض جناحهای مؤمن به انقلابم كه مبادا منتهی به تقویت جناح رفاهطلب بیدرد و نق بزن گردد.
🔸جامعهی مدرسین باید طلاب عزیز انقلابی و زحمت كشیده و كتك خورده و جبهه رفته را از خود بدانند. حتماً با آنان جلسه بگذارند و از طرحها و نظریات آنان استقبال نمایند
و طلاب انقلابی هم مدرسین عزیز طرفدار انقلاب را محترم بشمارند و با دیدهی احترام به آنان بنگرند و در مقابل طیف بیعرضه و فرصتطلب و نق بزن یدِ واحده باشند و خود را برای ایثار و شهادت در راه هدایت مردم آمادهتر كنند. حال جامعه و مردم طالب حقیقت باشند مثل زمان ما كه حقاً مردم بیشتر از آنچه كه ما فكر میكنیم وفادار به روحانیت بوده و خواهند بود یا نباشند، مثل زمان معصومین علیهمالسلام.
🔴ایادی شیطان در تنگناها و سختیها به سراغ مردم میروند كه بگویند روحانیت مسبب مشكلات و نارساییهاست. آنهم كدام روحانی؛ روحانی بیدرد و بیمسؤولیت نه، بلكه روحانیتی كه در همهی حوادث جلوتر از دیگران در معرض خطر بوده است.
🔹كسی مدعی آن نیست كه مردم و پابرهنهها مشكلی ندارند و همهی امكانات در اختیار مردم است. مسلم آثار دهسال محاصره و جنگ و انقلاب در همهجا ظاهر میشود و كمبودها و نیازها رخ مینماید ولی من با یقین شهادت میدهم كه اگر افرادی غیر از روحانیت جلودار حركت انقلاب و تصمیمات بودند، امروز جز ننگ و ذلت و عار در برابر آمریكا و جهانخواران و جز عدول از همهی معتقدات اسلامی و انقلابی چیزی برایمان نمانده بود.
قسمت پنجم
🔸ادامه دارد...
طلب العلم فریضة🌟
#امام_خمینی قسمت ششم #منشور_روحانیت ⭕️ إن شاءالله در بین جامعهی مدرسین و طلاب انقلابی اختلافی نی
#امام_خمینی
قسمت هفتم
#منشور_روحانیت
⭕️ مجتهد باید به مسایل زمان خود احاطه داشته باشد. برای مردم و جوانان و حتی عوام هم قابل قبول نیست كه مرجع و مجتهدش بگوید من در مسایل سیاسی اظهارنظر نمیكنم. آشنایی به روش برخورد با حیلهها و تزویرهای فرهنگ حاكم بر جهان، داشتن بصیرت و دید اقتصادی، اطلاع از كیفیت برخورد با اقتصاد حاكم بر جهان، شناخت سیاستها و حتی سیاسیون و فرمولهای دیكته شدهی آنان و درك موقعیت و نقاط قوت و ضعف دو قطب سرمایهداری و كمونیزم كه در حقیقت استراتژی حكومت بر جهان را ترسیم میكنند، از ویژگیهای یك مجتهد جامع است. یك مجتهد باید زیركی و هوش و فراست هدایت یك جامعهی بزرگ اسلامی و حتی غیراسلامی را داشته باشد و علاوه بر خلوص و تقوا و زهدی كه در خور شأن مجتهد است، واقعاً مدیر و مدبّر باشد. حكومت در نظر مجتهد واقعی فلسفهی عملی تمامی فقه در تمامی زوایای زندگی بشریت است؛ حكومت نشان دهندهی جنبهی عملی فقه در برخورد با تمامی معضلات اجتماعی و سیاسی و نظامی و فرهنگی است؛ فقه تئوری واقعی و كامل ادارهی انسان و اجتماع از گهواره تا گور است.
⭕️ هدف اساسی این است كه ما چگونه میخواهیم اصول محكم فقه را در عمل فرد و جامعه پیاده كنیم و بتوانیم برای معضلات جواب داشته باشیم و همهی ترس استكبار از همین مسأله است كه فقه و اجتهاد جنبهی عینی و عملی پیدا كند و قدرت برخورد در مسلمانان بهوجود آورد.
🔸همهی توطئههای جهانخواران علیه ما از جنگ تحمیلی گرفته تا حصر اقتصادی و غیره برای این بوده است كه ما نگوییم اسلام جوابگوی جامعه است
🔹آنان كه هنوز بر این باورند و تحلیل میكنند كه باید در سیاست و اصول و دیپلماسی خود تجدیدنظر نماییم و ما خامی كردهایم و اشتباهات گذشته را نباید تكرار كنیم و معتقدند كه شعارهای تند یا جنگ سبب بدبینی غرب و شرق نسبت به ما و نهایتاً انزوای كشور شده است و اگر ما واقعگرایانه عمل كنیم، آنان با ما برخورد متقابل انسانی میكنند و احترام متقابل به ملت ما و اسلام و مسلمین میگذارند، این یك نمونه {سلمان رشدی} ... مسألهی اشتباه ما نیست بلكه تعمد جهانخواران به نابودی اسلام و مسلمین است؛ والاّ مسألهی فردی سلمان رشدی آنقدر برایشان مهم نیست كه همهی صهیونیستها و استكبار پشت سر او قرار بگیرند.
🔺ما باید بدون توجه به غرب حیلهگر و شرق متجاوز و فارغ از دیپلماسی حاكم بر جهان درصدد تحقق فقه عملی اسلام برآییم والاّ مادامی كه فقه در كتابها و سینهی علما مستور بماند، ضرری متوجه جهانخواران نیست و روحانیت تا در همهی مسایل و مشكلات حضور فعال نداشته باشد، نمیتواند درك كند كه اجتهاد مصطلح برای ادارهی جامعه كافی نیست. حوزهها و روحانیت باید نبض تفكر و نیاز آیندهی جامعه را همیشه در دست خود داشته باشند و همواره چند قدم جلوتر از حوادث، مهیای عكسالعمل مناسب باشند. چه بسا شیوههای رایج ادارهی امور مردم در سالهای آینده تغییر كند و جوامع بشری برای حل مشكلات خود به مسایل جدید اسلام نیاز پیدا كند؛ علمای بزرگوار اسلام از هم اكنون باید برای این موضوع فكری كنند.
🔰روحانیون و علما و طلاب باید كارهای قضایی و اجرایی را برای خود یك امر مقدس و یك ارزش الهی بدانند و برای خود شخصیت و امتیازی قایل بشوند كه در حوزه ننشستهاند بلكه برای اجرای حكم خدا راحتی حوزه را رها كرده و مشغول به كارهای حكومت اسلامی شدهاند. اگر طلبهای منصب امامت جمعه و ارشاد مردم یا قضاوت در امور مسلمین را خالی ببیند و قدرت اداره هم در او باشد و فقط به بهانهی درس و بحث، مسؤولیت نپذیرد و یا دلش را فقط به هوای اجتهاد و درس خوش كند، در پیشگاه خداوند بزرگ یقیناً مؤاخذه میشود و هرگز عذر او موجه نیست.
🔹ما اگر امروز به نظام خدمت نكنیم و استقبال بیسابقهی مردم از روحانیت را نادیده بگیریم، هرگز فرصت و شرایط بهتر از این را نخواهیم داشت.
🤲🏻 خداوندا! توان علما و روحانیت را در خدمت به دین خود افزون نما.
خداوندا! حوزههای علمیه، این سنگرهای پاسداری از فقاهت و اسلام ناب را تا ابد پابرجا بدار.
خداوندا! ارزش خدمت و خدمتگزاری به دین خود و به مردم را در دل و دیدگان ما افزون و جاودانه نما
قسمت ششم
منبع: صحیفهی نور؛ ج 21؛ صفحهی 88؛
67/12/3
🔰 https://B2n.ir/j74275