فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شکست آمریکا به ۵ ساعت رسید!
شب گذشته آمریکا با همکاری الکاظمی در شبیخون به مقر فرماندهی حشدالشعبی ۴ تن از فرماندهان را به گروگان گرفت
گردههای مقاومت فقط ۲۴ساعت به آمریکا مهلت دادند که آمریکا اسرا آزاد وگرنه سفارت آمریکا را ویران خواهند کرد
۵ ساعت نشده آمریکا با ذلت تمام اسرا را آزاد کرد
حاج قاسم نبودی ببینی شاگردانت سفارت آمریکا را چگونه محاصره کرده بودند
@taliezohour
🔴خلاصه توطئه شب گذشته آمریکاییها و دولت الکاظمی علیه نیروهای جبهه مقاومت
⏪ضرب شست حشدالشعبی به آمریکا و مزدورانش در بغداد در یک حرکت برقآسا
🔸 نیروهای حشدالشعبی عراق در واکنش به توطئه مشترک آمریکا و مزدورانش در بغداد، درسی به اشغالگران آمریکایی و عوامل واشنگتن در دولت عراق دادند که تا ابد و برای همیشه در خاطرشان بماند و کاخ سفید بفهمد که چه کسی در عراق حرف آخر را میزند.
🔸در حالی که «مصطفی کاظمی» نخستوزیر عراق، و آمریکاییها فکر میکردند نیروهای حشدالشعبی در مناطق مختلف عراق سرگرم نبرد با تروریستهای داعشی هستند و آنها در غیاب حشدالشعبی میتوانند هر کاری که دوست داشته باشند انجام دهند و هیچ خطری هم آنها را تهدید نکند.
🔸بر اساس همین ذهنیت، شماری از نیروهای تحت فرمان «مصطفی کاظمی» نخستوزیر عراق، موسوم به «نیروهای مبارزه با تروریسم»، تحت نظارت و حمایت آمریکاییها، پنجشنبه شب با ۴۰ خودروی زرهی به «تیپ ۴۵ حشدالشعبی» متشکل از «گردانهای حزبالله عراق» یورش بردند و تعدادی از مجاهدان حشد را دستگیر کردند.
🔸اما، آمریکا و عواملش تا به خود آمدند دیدند که بغداد به صورت کامل، تحت کنترل یگانهای حشدالشعبی قرار گرفته است؛ با دستور فرماندهان حشدالشعبی، صدها خودرو هزاران نفر از نیروهای بسیج مردمی را سریعا در خیابانهای پایتخت و اطراف مقر نیروهای گارد ملی، مستقر کردند و دست برتر خود را به کاظمی و سفیر آمریکا در عراق نشان دادند. به همین خاطر، عوامل آمریکا نیز مجبور شدند، رزمندگان حشدالشعبی را آزاد کنند.
🔸به هر حال، در اقدام سراسر اشتباه و غیر قابل بخشش آمریکا و کاظمی، همه متوجه شدهاند که قدرت اصلی در بغداد دست چه کسی است و پایتخت را چه کسی کنترل میکند.
🔸پس از عذرخواهى كاظمى در حضور «هادى عامرى» و «ابو فدك المحمداوى» فرماندهان حشد، نيروهاى آزاد شده حشد در كنار ورودى منطقه سبز بغداد، كه كاخ نخست وزيرى در آنجا قرار دارد، نماز صبح را اقامه كردند. کاظمی به زعم خودش میخواست میخش را در بغداد بکوبد، اما خیلی زود فهمید میخ را در سراب کوبیده است./کیهان
@taliezohour
✅نماز روزهای یکشنبه ماه ذیالقعده
🔻در روز يكشنبه ماه ذیالقعده نمازی با فضيلت بسيار از رسولخدا«صلیاللهعليهوآله» روايت شده که هر كه آن را بهجا آورد توبهاش مقبول و گناهش آمرزيده شود و خصماء او در روز قيامت از او راضی شوند و با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانی گردد و والدينش از او راضی گردند و مغفرت شامل حال والدين او و ذريّه او گردد و توسعه رزق پيدا كند و ملکالموت با او در وقت مُردن مدارا كند و به آسانی جان او بيرون شود.
🔹کیفیت انجام نماز:
كيفيّت آن چنان است كه در روز يكشنبه غسل كند و وضو بگيرد و چهار ركعت نماز«دوتا دو رکعت» گذارد در هر ركعت حمد يک مرتبه و سوره توحید سه مرتبه و مُعَوَّذَتَيْن«فلق و ناس» يک مرتبه، پس استغفار كند هفتاد مرتبه و ختم كند استغفار را به لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَليِّ الْعَظيمِ،
👈پس بگويد: «يا عَزيزُ يا غَفّارُ، اغْفِرْ لي ذُنُوبي وَ ذُنُوبَ جَميعِ المُؤمِنينَ وَ الْمُؤمِناتِ، فَاِنَّهُ لا يَغْفِر ُالذُّنُوبَ اِلاّ اَنْتَ.»
🔰مفاتیحالجنان، اعمال ماه ذیالقعده.
@taliezohour
⛱ گزیدهخوانی نقطه نظرات فرهیختگان ذیل بیانیه گام دوم⛱
👈قسمت ششم
🔹غلبه بر چالشهای اقتصادی در گام دوم
✍️ دکتر غلامرضا مصباحیمقدم
🔸 بخش مهمی از بیانیه، نگاه به آینده است که به عقیده من باید با تمرکز و تأکید ویژه مورد توجه قرار گیرد. در اینباره رهبر انقلاب تعدادی از عیوب اقتصاد کشور را مطرح کردند. در ادامه برخی عیوب مهم اقتصادی کشور را که باید در گام دوم انقلاب آنها را برطرف کنیم اجمالا مورد تحلیل و بررسی قرار میدهیم:
1. مشکلات وابستگی به نفت: اکنون حدود چهل درصد از بودجه عمومی ما وابسته به نفت است. از این وابستگی چند ایراد بهوجود آمده است:
* قیمت نفت را بازارهای جهانی تعیین میکنند و قدرتهای بزرگ در این مسئله نقش دارند. نسبت صادرات نفتی برای کشوری که در تحریم است از این طریق بسیار کاهش یافته است. تا زمانیکه این وابستگی وجود دارد بودجه ما نوسان خواهد داشت.
* یکی دیگر از آثار وابستگی اقتصاد به نفت تورم دو رقمی است. دولت بر اساس بودجه مصوب، درآمد نفتی را که به حسابهای خارجی بانک مرکزی وارد میشود از بانک مرکزی مطالبه میکند و بایستی نقدینگی ریالی آن به حساب خزانه دولت واریز شود و این زمانی صورت میگیرد که هنوز این درآمد واقعاً به دست نیامده یا ارز آن قابلیت عرضه در بازار را پیدا نکرده است! هر کشوری که بتواند بودجهاش را از وابستگی به نفت آزاد کند در نتیجه تورم بسیار پایینی را تجربه خواهد کرد.
* بخشهایی از اقتصاد، دولتی است در صورتیکه اغلب در حیطه وظایف دولت نیست؛ مثلاً پالایشگاهها دولتی هستند. اکنون دولت شرکتهایی دارد که خدمات عمومی ارائه نمیدهند بلکه شرکتهایی با فعالیتهای خصوصی هستند که کالای خصوصی تولید میکنند! و هیچ ضرورتی ندارد که این شرکتها در بخش دولتی باقی بمانند.
2. آفت نگاه به خارج: یکی دیگر از عیوب اقتصاد ما این است که نگاه برخی مدیران و مسئولان کشور به جای ظرفیتهای درونی به خارج است؛ در صورتی که اقتصاد ما دارای دو بخش است: بخشی اقتصاد داخلی است که حدود هشتاد درصد تولید ناخالص ملی در این بخش قرار دارد و بیست درصد تولید ناخالص نیز در بخش صادرات و واردات است. ظرفیتهای داخلی فراوانی مثل انرژی، منابع زیرزمینی، سنگ آهن و... بخش کشاورزی و بخش صنعتی داریم که بایستی به تولید داخلی بپردازند.
3. توجه به کالای ایرانی: چرا خرید کالای ایرانی را در دستور کار قرار نمیدهند؟ بایستی نشانهای تجاری داخلی را با استانداردسازی ارتقا دهیم. چقدر ما از این بابت متضرر شدهایم و نیروی انسانی ما بیکار شدهاند؟ تعداد زیادی جوان تحصیلکرده در داخل کشور داریم که ظرفیت بالفعل بزرگی محسوب میشوند، اما این نیرو بیکار است!
4. توجه به نیروی انسانی نسل جدید: نیروی جوان و تحصیلکرده نخبه را چقدر در مدیریت کشور به کار گرفتهایم؟! باید اظهار تأسف کرد که مدیریتهای ما دست نسل اول انقلاب است که مناصب خود را رها نیز نمیکنند. آنچیزی که اوایل انقلاب ما را یاری کرد و به موفقیت رساند در حقیقت به میدان آمدن نسل جوان بود که مدیریت جنگ را نیز به عهده گرفت.
5. اصلاح ساختار بودجه: بودجهبندیهای معیوب و نامتوازنی داریم که بالای نود درصد تجاری است و تنها ده درصد و کمتر از آن بودجه عمرانی است! این یعنی اینکه دولت در بودجهبندی خود متوجه کسب و کار جامعه و عمران کشور نیست.
6. برقراری عدالت و رفع شکاف طبقاتی: از آرمانهای بسیار مهم کشور ما مسئله برقراری عدالت است. همین فقر نسبی موجود نیز برای یک کشور انقلابی که منابع درآمدی سرشاری دارد بسیار تأسفبار است. بگذریم از فسادی که در بعضی جاها مطرح است و بسیار آسیبزننده است. ارز و درآمد نفت موجب رانت میشود.
#گام_دوم
@taliezohour
🔸گفتگوی سایت رهبری انقلاب با دکتر محسن رضایی
🔹از نظر من رهبر معظم انقلاب سه مسئولیت #راهبردی، یعنی رهبری انقلاب، رهبری نظام و رهبری حکومت را در کشور دارند.
🔹رهبر انقلاب با طرح «بیانیهی گام دوم» اولاً خواستند بگویند که انقلاب ادامه دارد و ثانیاً من بهعنوان رهبر انقلاب برای تداوم انقلاب برنامه دارم.
🔹دولت، مجلس، قوهی قضائیه، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و نیروهای مسلح هم باید برنامهای برای گام دوم انقلاب داشته باشند
🔹 ما اولین کشور جهان سومی در چند قرن اخیر هستیم که قدرتهای بزرگ بینالمللی با ما جلسه میگذارند و در یک سطح برابری ما با آنها حرف میزنیم.
🔹همان علتی که حاشیهنشینی را بهوجود آورده، همان علت هم باعث شده که نسلهای جوان بهموقع وارد ادارهی کشور نشوند و آن علت «روزمرگی کشور» بود.
💠 متن کامل در سایت رهبر انقلاب:
🔗 farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=45964
@taliezohour
بخش_اول_نشست.mp3
23.76M
🎤فایل صوتی
🔴موضوع: "اخلاق و معنویت در گام دوم انقلاب اسلامی": بخش اول
✅ نشست علمی «اخلاق و معنويت در گام دوم انقلاب اسلامی» در مجمع عالی حکمت اسلامی؛ در تاريخ ۵ دی ماه ۱۳۹۸ با حضور دکتر ابوالفضل ساجدی و استاد احمدحسین شریفی و با اجرای جناب دکتر حسن محیطی برگزار شد.
#اخلاق
#معنویت
@taliezohour
شیعه سرش فدای سر حیدر است و بس
سرمایهی جوان حسینی سر است و بس
نسل جوان مرید علی اکبر است و بس
این مکتب جنون حججی پرورست و بس
در مکتب امام سر افراز عاشقان
"فهمیده" است راز جنون را «طحانیان»
صدام رفت، حیله و نیرنگ عوض نشد
دشمن میان خلعت صد رنگ عوض نشد
"آهنگران" نماد شد آهنگ عوض نشد
خط از «حلبچه» رفت «حلب»، جنگ عوض نشد
امروز خط کوفی عوض شد به خط عشق
بوی «دوکوهه» میوزد از جانب دمشق
دشمن نبیند اینکه دمی خستهایم ما
هموار خواستیم و توانستهایم ما
زیرا به لطف فاطمه دل بستهایم ما
بیگانه با نظام؟ نه، وابستهایم ما
هرچند رنج و محنت دوران کشیدهایم
یک چله طی شد و به تکامل رسیدهایم
طی شد مسیر ملت ایران به اتحاد
باقی است بین ما و ولیّ حس اعتماد
هرچند شاکی و گلهمندیم از فساد
خالی نمانده سنگر این نهضت از جهاد
هر تیشهای به ریشهی این مملکت زده
کم کاری و خیانت و اشرافیت زده
ما دست از آرمان مقدس نمیکشیم
در هیچ پرچمی دو مثلث نمیکشیم
تحریم هم کنند که پا پس نمیکشیم
جز عشق منت کس و ناکس نمیکشیم
ما را کسی شناخت که با عشق آشناست
تاریخ ما ادامهی تاریخ کربلاست
فتح الفتوح قلهی دوران به دست ماست
پیروزی نهائی ایمان به دست ماست
امروز آرمان شهیدان به دست ماست
چشم امید ظلم ستیزان به دست ماست
@taliezohour
⛱ گزیدهخوانی نقطه نظرات فرهیختگان ذیل بیانیه گام دوم⛱
👈قسمت هفتم
🔹«شناخت تاریخی» و جبران عقبماندگی
✍️ عباس سلیمی نمین
🔸 1. «بیانیه» قطعاً مفهوم وسیعتری نسبت به «پیام» دارد. بیانیه علیالقاعده توجه جامعه را به خطوطی که ترسیم میشود، جلب میکند. بنابراین بیانیه جنبه ریلگذاری دارد درحالیکه یک پیام تنها نظر جامعه را به امری معطوف میکند. بیانیه گام دوم تعیین خطوط مهم را در درون خود دارد.
مظاهر این موضوع که ما باید امیدوار به آینده باشیم کاملاً روشن است. زمانی تحرکات دشمن را دیده و احساس نگرانی میکنیم ولی بعد با بررسی تحرکات درمییابیم که آن در سطح نازلی قرار دارد. این مسئله نمایانگر قدرت ما است که میتواند امید به آینده را امیدی واقعی کند نه واهی. اینکه رهبری تأکید میکنند که بدون خوشبینی به آینده نمیتوان آینده را ساخت یک واقعیت جدی است. امروز تحرکات دشمنان در برخی موارد ـ مثلاً کالایی را در ایران کمیاب و بر این اساس ایجاد ناامیدی کنند ـ حاکی از ضعف اساسی آنهاست؛ این که دشمنان برای ناامید کردن مردم در سطح مسائل نازل حرکت میکنند یک بنبست جدی را در جبهه دشمنان به نمایش میگذارد.
🔸 2. یکی از محورهای بیانیه، «ارزیابی عملکردها در چهار دهه گذشته» است. قطعاً بدون شناخت دقیق، امکان تقویت قوتها و برطرفسازی ضعفها نخواهد بود. این امر ضرورت توجه به تاریخ را برای ما مسلم میکند. کمتوجهی ما به تاریخ باعث ضربهپذیری ما میشود و توانمندی تحلیل و تبیین ما را کاهش میدهد. بنابراین باید هم عملکرد خود و دشمنان و هم عملکرد جریانات تأثیرگذار جهان معاصر را در گذشته مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم تا بتوانیم راه خود را بشناسیم و پیش رویم. بدون شناخت هم میتوان حرکت کرد اما قطعاً در وادی تکرار قرار میگیریم.
🔸 3. مسئله مهم دیگر که رهبر انقلاب بر آن تأکید کردهاند، بحث علم است. امروز باید به این معنا توجه کنیم که ما مدتها به دلیل تحت سلطه بودن از علم و دانش عقب نگه داشته شدهایم. این عقبافتادگی باید با گام و جهشی بلند جبران شود. در دوران پهلوی یکی از ضربههای جدی این بود که از صاحبان اندیشه و فکر محروم میشدیم؛ چراکه این افراد یا در تبعید بودند یا به قتل میرسیدند. امروز باید سرعت کسبِ دانش در کشور، جهشی باشد. خوشبختانه در برخی زمینهها دستاوردهای چشمگیری داریم؛ مثلاً در علوم پزشکی. رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط با بحث پایههای تمدنی بحثی جدی دارند. یکی از ارکان شکلگیری تمدن درحقیقت علم است. بهعنوان یک رکن از تمدن در زمینه نظامی نیز دستاوردهای چشمگیری داریم که دشمن به این مسئله اذعان دارد و همچنین عامل بازدارنده تحرکات علیه ما محسوب میشود.
#گام_دوم
@taliezohour
طرح درس بیانیه گام دوم.pdf
13.07M
✔طرح درس بیانیه گام دوم انقلاب
قابل استفاده برای فعالان فرهنگی و مبلغین دینی .
با تشکر از کانال #گام_دوم_انقلاب
@taliezohour
💠 انتشار کتابی درباره گام دوم انقلاب و سیاستهای محتوایی صداوسیما
⚜ کتاب «اهداف و سیاستهای محتوایی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» نوشته منصور واعظی بهتازگی توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شده است.
🔺کتاب مذکور، ضمن نگاه به همه وظایف رسانه ملی در مسیر تبیین، ترویج و اجرای منویات حکیمانه «بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» متناسب با ساختار حوزههای تولیدی رسانه ملی، محورهای جامعی برای فرهنگسازی این بیانیه ارائه و نیز سیاستهایی را برای تولیدات رسانهای ارائه کرده است.
🔹بیانیه گام دوم انقلاب، محورهای برنامهسازی برای گروههای موضوع محور، محورهای برنامهسازان برای گروههای مخاطب محور، محورهای برنامهسازی برای گروههای ساختار محور عناوین بخشهای اینکتاب هستند.
🔸اینکتاب با ۲۶۲ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۳۲ هزار تومان منتشر شده است.
#اخبار_گام_دومی
#تحلیل_نخبگان_گام_دومی
#نهضت_فراگیر_روشنگری
🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾
☄ به گام دومی ها بپیوندید👇
✅ @gamedovomenghelab
💠دنبال #فهم_عمیق #تبیین_قوی بیانیه هستی👆
⛱ گزیدهخوانی نقطه نظرات فرهیختگان ذیل بیانیه گام دوم⛱
👈قسمت هشتم
🔹الزاماتِ مطالعه، فهم و عملیاتیسازی بیانیه
✍️ دکتر رقیه فاضل
مطمئناً مطالعه دقیق بیانیه در قدم اول ضروری است. بدون «مطالعه و درک بیانیه»، هیچ حرکت صحیحی نمیتوانیم انجام دهیم. این مطالعه ویژگیهایی دارد. مطالعه باید روشمند، عمیق، مسئلهمند و ناظر به گامهای عملی باشد. به مطالعه و نظرورزی و نقادی صرف در مورد بیانیه، اکتفا نشود. از طرفی اگر میگوییم بیانیه برای عمل کردن صادر شده، منظور یک ابلاغ خشک و رسمی از سوی یک رئیس سازمان به کارمندانش نیست. اگر امت را به گروه کوهنوردیِ در حال حرکت تشبیه کنیم، این بیانیه میثاق تمامی اعضای این گروه است که آنها را متحد و منسجم و یکدل میکند. پس مطالعه بیانیه نه مطالعه یک نظریه است، نه مطالعه یک دستور العمل رسمی. اگر بیانیه را میثاق جمعی این امت بدانیم، مطالعه بیانیه باید نگاه کلان و گفتمان بیانیه را حفظ کند تا بتواند به سوی عملی شدن پیش برود. امیدواری، قدردانی و شُکر، انصاف، دوری از نگاه افراط و تفریط، آشنایی و اعتماد به سنتهای الهی، آگاهی از گذشته برای گام برداشتن به سوی آینده، از جمله ویژگیهای کلان این بیانیه است.
بیانیه برخاسته از بنیانهایی نظری است که باید بر آنها مسلط شد. بازخوانی بیانیه، فرصت خوبی برای مرور جدی مبانی انقلاب است؛ مفاهیمی همچون: تحقق توحید در عرصه عملی و اجتماعی، امتداد انسان ۲۵۰ ساله و قیام لله علیه طاغوت، پیوند امت و امام و مردم سالاری دینی، نظام انقلابی و ... . بازخوانی و پرداختن به شعارهای اصیل، جهانی و فطری انقلاب همچون «آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و برادری» هم به تعمیق بیانیه کمک میکند و هم این شعارهای اصیل اگر با زبانی مناسب و ناظر به مسائل و اقتضائات دنیای کنونی برای جوانان جهان نیز بازتولید شوند، قدم بزرگی در گام دوم برداشته خواهد شد.
در این جمعهای مطالعاتی، باید مراقب بود که از کلیگویی پرهیز شود و رسالت و وظیفه خود را با تفصیل و فهم دقیق بدانیم. اگر در بیانیه اشاره شده است که در «بعضی برهههای تاریخ چهل ساله به شعارهای انقلاب بیتوجهی شده و از جریان انقلابی غفلت شده است»، این برههها شناسایی شده و علتها و بهانههای این رویگردانی نیز تبیین شوند. یکی دیگر از محورهای مطالعه، دستاوردهای هفتگانه بیانیه و تحلیل و تعمیق آن است. باید شیوههای رسیدن به این دستاوردها را مرور کرد، علل موفقیت را جستجو و به دستاوردهایی فکر کرد. پیشبینی چالشهای جدید خصوصاًً در عرصه پیشبرد توصیههای هفتگانه، بسیار ضروری است.
برای تحقق عملی بیانیه، هم باید وارد عمل شد، هم گفتمانسازی کرد و هم از دیگران مطالبهگری کرد. برای تحقق گام دوم، علاوه بر اینکه مخاطب بیانیه را یک امت میدانیم، بسیار لازم است که هر کسی مشخصاً خود را مخاطب بیانیه بداند و به دنبال تحقق تکتک محورهای بیانیه در عرصه عمل خود باشد. جمعهای جوانانه، خصوصاًً جمعهای دانشجویی نیز باید بتوانند امتداد این بیانیه را در عرصههای گوناگون و خصوصاًً رشتههای تخصصی خود روشن کنند. ایجاد هستههای مقاومت برای پیشبردن توصیههای هفتگانه، از کارهای اساسی جمعهای پُرشور جوانان است. تشکلهای مردمی و جوان اگر بتوانند هستههای مقاومت در هر یک از توصیهها را با توجه به ظرفیتهای خود تشکیل دهند، فضای آرمانی دهه شصت را به مراتب بهتر احیا خواهند کرد.
کار رسانهای و هنری برای انتشار هرچه بیشتر مفاهیم متعالی بیانیه، بسیار ضروری است. چرا که تا آگاهی در افکار عمومی ایجاد نشود، گام دوم برداشته نخواهد شد. یکی از مخاطبان اصلی این بیانیه، قشر دانش آموز و نوجوان ماست که نباید از آن غفلت کرد و گسترش روشنفکری نسبت به مفاهیم مطرح در بیانیه گام دوم در سطح «نوجوانان و نونهالان» سرمایهای جدی برای تحقق بیانیه خواهد بود.
#گام_دوم
@taliezohour
بخش اول(1) 1.mp3
21.31M
🎤فایل صوتی
🔴موضوع: "اخلاق و معنویت در گام دوم انقلاب اسلامی": بخش دوم
✅ نشست علمی «اخلاق و معنويت در گام دوم انقلاب اسلامی» در مجمع عالی حکمت اسلامی؛ در تاريخ ۵ دی ماه ۱۳۹۸ با حضور دکتر ابوالفضل ساجدی و استاد احمدحسین شریفی و با اجرای جناب دکتر حسن محیطی برگزار شد.
#اخلاق
#معنویت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
#اخبار_گام_دومی
#تحلیل_نخبگان_گام_دومی
#نهضت_فراگیر_روشنگری
🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾
☄ به گام دومی ها بپیوندید👇
✅ @gamedovomenghelab
💠دنبال #فهم_عمیق #تبیین_قوی بیانیه هستی👆
بخش اول(1) 1.mp3
21.31M
🎤فایل صوتی
🔴موضوع: "اخلاق و معنویت در گام دوم انقلاب اسلامی": بخش دوم
✅ نشست علمی «اخلاق و معنويت در گام دوم انقلاب اسلامی» در مجمع عالی حکمت اسلامی؛ در تاريخ ۵ دی ماه ۱۳۹۸ با حضور دکتر ابوالفضل ساجدی و استاد احمدحسین شریفی و با اجرای جناب دکتر حسن محیطی برگزار شد.
#اخلاق
#معنویت
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
#اخبار_گام_دومی
#تحلیل_نخبگان_گام_دومی
#نهضت_فراگیر_روشنگری
🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾
☄ به گام دومی ها بپیوندید👇
✅ @gamedovomenghelab
💠دنبال #فهم_عمیق #تبیین_قوی بیانیه هستی👆
#روشنگری
🌷 بشارتهایی از امام و رهبری و شهداء
🔸امام خمینی ره: انقلاب مردم ایران، نقطه شروع انقلاب بزرگ جهانی اسلام به پرچمداری حضرت حجت (ارواحنا فداه) است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد.
🔸امام خمینی: گویی جهان مهیا می شود برای طلوع آفتاب ولایت از افق مکه معظمه و کعبه آمال محرومان و حکومت مستضعفان.
🔸امام خمینی: دست خدا بر سر این ملت کشیده شده است و ایمان آنها را تقویت فرموده است که یکی از علایم ظهور بقیة الله(ارواحنا الفداه) است.
🔸امام خامنه ای: ما به زمان ظهور امام زمان ارواحنا فداه این محبوب حقیقی انسانها نزدیک شده ایم.
🔸امام خامنه ای: امروز به اوضاع دنیا نگاه کنید ، همان چیزی که در روایات مربوط به ظهور ولیعصر ارواحنافداه وجود دارد همان امروز در دنیا حاکم است.
🔸امام خامنه ای: من با اطمینان کامل میگویم تحقق کامل وعدهی الهی یعنی پیروزی حق بر باطل و بازسازی امت قرآن و تمدن نوین اسلامی در راه است.
🔸حضرت آیت الله بهجت:ما تاکنون به جوانها مژده می دادیم که ظهور امام زمان علیه السلام را درک خواهند کرد اما اکنون به پیرها هم بشارت می دهیم که دوران ظهور را خواهند دید.
🔸آیت الله نوری همدانی: دشمنان بدانند این انقلاب هرگز خاموش نشده و متصل به ظهور امام زمان(عج) خواهد شد.
🔸آیت الله علوی گرگانی: عموم مسلمین باید در همه حال خود را برای فرج آقا و مولایمان آماده کنند چرا که برخی علائم ظهور محقق شده یا در شرف تحقق است.
🔸آیت الله ناصری: اکنون با تفحص و دقت نظر در علائم ظهور میتوان دریافت که بخش عمدهای از این علائم به تحقق پیوسته است. من خود، زمانی پیش از این به بررسی این علامتها پرداختم و به وضوح دریافتم که نزدیک به ۹۹ درصد از این علامتها، پیش از این به وقوع پیوسته است.
🔸شهید مدافع حرم محمودرضا بیضایی: نبرد شام، مطلع تحقق وعده آخرالزمانی ظهور است.
🔸شهید مدافع حرم محسن حججی: خودتان را برای ظهورامام زمان روحی لک الفدا و جنگ با کفار به خصوص اسرائیل آماده کنید که آن روز خیلی نزدیک است.
@taliezohour
❇️ دیدگاههای اخلاقی
در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی (قسمت ششم)
✍️ دکتر محمدجواد فلاح
دانشیار دانشگاه معارف اسلامی
...
🔻و. راهبردهای اخلاقی گام دوم
در دو بخش گذشته ایشان ضمن بیان وضعیت اخلاقی موجود و دشمنشناسی اخلاقی رقیب و همچنین بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی، به ارائه پیشنهادهایی به جوانان در عرصههای اخلاقی پرداختند که به تحلیل آن میپردازیم:
🔹1. اهمیت و جایگاه اخلاق در سرفصلهای اساسی گام دوم
مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم در جای جای متن بیانیه به مسئله اخلاق اهتمام ویژه داشتهاند و چه در ترسیم نظام گذشته، ترسیم ویژگیهای نظام سلطه، تبیین وضعیت کنونی نظام اسلامی و نیز ابعاد مختلف فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی به مسئله اخلاق پرداخته و نکاتی را گوشزد فرمودهاند؛ ولی آنچه بیش از همه در این بیانیه مورد توجه است توصیه ایشان به معنویت و اخلاق به عنوان یکی از سرفصلهای اساسی و مورد توصیه ایشان به جوانان است که دارای چند ویژگی اساسی است:
🔸1. تبیین معنویت و اخلاق: مقام معظم رهبری با توجه به دو عنصر درون و بیرون و ویژگیهای اخلاق درون شخصی و بین شخصی، معنویت و اخلاق را در کنار یکدیگر و به عنوان مکمّل هم مطرح میکنند. ایشان در تفسیرشان از معنویت و اخلاق آوردهاند: «معنویّت و اخلاق: معنویّت به معنی برجسته کردن ارزشهای معنوی از قبیل: اخلاص، ایثار، توکّل، ایمان در خود و در جامعه است و اخلاق به معنی رعایت فضیلتهایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتماد بهنفس و دیگر خلقیّات نیکوست».
آنچنان که مشهود است ویژگیهای دیگر گرایانهای مثل خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، تواضع و... در گرو بهرهمندی از ویژگیهایی چون اخلاص، توکل و ایمان است. البته تفکیک ابعاد درونی و بیرونی و نمودهای اخلاق فردی و اجتماعی به هم پیوسته است همانطور که در مجموعه صفات فردی برخی ویژگیهای اجتماعی و در مجموعه صفات اجتماعی برخی اوصاف فردی در بیانیه طرح شده است؛ ولی اینجا سخن از اولویت اخلاق درون فردی و اوصاف درونی نسبت به ظهور اخلاقیات در پیوند با دیگران است؛ گو اینکه تا معنویت به تعبیر و تفسیری که مقام معظم رهبری در بیانیه مطرح کردهاند شکل نگیرد نمیتوان تجلی آن را در اوصاف دیگر گرایانه به شکل ناب و خالص در یافت کرد.
#گام_دوم
@taliezohour
زیارت مختصر امام رضا(ع
آیتالله مشکینی: مبادا روز شهادت یا ولادت امامی بگذرد و شما آن امام را زیارت نکنید.
🕌اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا وَلِىَّ اللهِ وَابْنَ وَلِيِّهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ وَابْنَ حُجَّتِهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اِمامَ الْهُدى وَالْعُرْوَةَ الْوُثْقى وَرَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ
🕌اَشْهَدُ اَنَّكَ مَضَيْتَ عَلى ما مَضى عَلَيْهِ آبآؤُكَ الطّاهِرُونَ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِمْ لَمْ تُؤْثِرْ عَمىً عَلى هُدىً وَ لَمْ تَمِلْ مِنْ حَقٍّ اِلى باطِلٍ وَاَنَّكَ نَصَحْتَ لِله وَ لِرَسُولِهِ وَ اَدَّيْتَ الاَْمانَةَ
🕌فَجَزاكَ اللهَ عَنِ الاِْسْلامِ وَاَهْلِهِ خَيْرَ الْجَزآءِ اَتَيْتُكَ بِاَبى وَ اُمّى زآئراً عارِفاً بِحَقِّكَ مُوالِياً لاَِوْلِيآئِكَ مُعادِياً لاَِعْدآئِكَ فَاشْفَعْ لى عِنْدَ رَبِّكَ
🕌اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا مَوْلاىَ يَا بْنَ رَسُولِ اللهِ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ اَشْهَدُ اَنَّكَ الاِْمامُ الْهادى وَالْوَلِىُّ الْمُرْشِدُ اَبْرَءُ اِلَى اللهِ مِنْ اَعْدآئِكَ وَ اَتَقَرَّبُ اِلَى اللهِ بِوِلايَتِكَ صَلَّى اللهُ عَلَيْكَ وَرَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ🌹
التماس دعا......
@taliezohour
⛱ گزیدهخوانی نقطه نظرات فرهیختگان ذیل بیانیه گام دوم⛱
👈قسمت نهم
🔹«تربیت انقلابی» در «مدرسه انقلاب»
✍️ عباس بیات
🔸 در بیانیه گام دوم کلیت انقلاب و حرکت کلی آن مورد توجه بوده است. سه ویژگی و شاخص کلان در بیانیه برای انقلاب و حرکت کلی آن قابل شناسایی است که موجد رویشها و تربیت در بستر و فرآیند انقلاب اسلامی است:
🔹 ۱- جوهر انقلاب «مبارزه و استقامت» است؛ از هر عبارت بیانیه مبارزه استخراج میشود: یا بیان و تجلیل از مبارزات و استقامتهای گذشته است یا اعلام نیاز به امتدادِ مبارزه و استقامت در امروز و فردای کشور. ۲- جهاد و عمل و حرکت جهادی، نشانه انقلاب است؛ در جای جای بیانیه، جهاد با مفاهیم و القائات نظام استکباری موج میزند. ۳- اعجازات و دستاوردهایِ مردمی انقلاب اسلامی، بدون حضور یک معلم و مربی انقلابی که ریشه در ولایت دارد قابل تصور نیست. با جرأت میتوان گفت در تمامی دستاوردها، نقش این معلمِ بزرگ انقلابی نه تنها هویدا است بلکه تداوم و توسعه دستاوردها به حضورش وابسته است.
برای تحقق گام دوم باید ساختارهای خُرد کشور نیز هر چه بیشتر و کاملتر با حرکت کلی انقلاب همراستا و در صورت نیاز باز تعریف شوند. بیشک یکی از زیرساختهای اصلیِ تحقق این بیانیه، نظام تعلیم و تربیت است. برخی رئوس ضروری تبیین تحولات و تغییرات مورد نیاز آموزش و پرورش کشور را در این زمنیه میتوان اینچنین برشمرد:
🔸 ۱- گام دومِ خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی برای نیل به تمدن نوین اسلامی به «نیروسازی» و تربیتی گستردهتر و کیفیتر از جوانان تربیت شده در گام اول نیازمند است. نظریّه نظام انقلابی، ما را به آموزش و پرورش و تربیت انقلابی، مدرسه انقلاب و مدرسه انقلابی هدایت میکند. شاید بتوان گفت اولین دستگاهی که امام انقلاب حضور جوانان انقلابی در مدیریتهای کلان و سطح بالای آن را از مسئولین مطالبه کرد، آموزش و پرورش بود.
🔸 ۲- گستردگی و کیفیت نیروی انسانی مورد نیاز، لزوم تلاش مؤمنانه، جهادی، هوشمندانه و عالمانه را برای ساختارسازیهای انقلابی متناسب با افق گام دوم مورد تأکید قرار میدهد. این مهم با انقلاب در ساختارها دستیافتی است که جوانان باید آن را رقم بزنند؛ البته نه به صورت انقلابِ جوانان بر علیه ساختارهای نظام، بلکه انقلاب و تحول ساختارهای نظام تحت تدبیر و راهنمایی معلم آن باید با سپردن زمام اداره بخشهای گوناگون کشور به جوانانِ مؤمنِ انقلابیِ دانا و کاردان صورت پذیرد. در بُعد ساختاری به نظر میرسد که ساختارهای مورد انتظار از تجمیع نرم حرکتهای «آتش به اختیار» و کارهای تمیز فرهنگیِ جوانان انقلابی باید شکل داده شود.
🔸 ۳- در گام دوم باید جهادی مضاعف در حیطه تزکیه و تعلیم صورت بگیرد. امروز تلاش دشمن بر هجمه تربیتی است. دوگانه «اسلام و استکبار» در حوزه تربیت در حال رُخنمایی و جدال است. دلایل، مختصات و اهداف این دوگونه تربیت در دیدار اعضای انجمنهای اسلامی دانشآموزان در سال ۹۵ توسط رهبر انقلاب تبیین و تشریح شده است.
نظام استکبار و سلطه از طریق اسناد و توصیههای بینالمللی و حمایت مستقیم و غیرمستقیم و نرم از مدلهای تربیتی و مدارس خاص به دنبال این است که اهداف خود را به کمک جریان تربیت پیش ببرد. مهمترین وجه این تلاشها کنار زدن تربیت انقلابی و جهادی است. استفاده از این پوششها و همچنین ذات دیرپایِ اقدامهای تربیتی، شناخت و اثرسنجی این جریانات را سخت میکند. از طرف دیگر چالشهای اقتصادی و مدیریتی نیز سایه سنگینی بر مسائل تعلیم و تربیت انداخته و گاهی نادانسته و ناخواسته فرصت را برای جریانات فوقالذکر فراهم کرده است.
در نهایت میتوان این جمعبندی را از بیانیه گام دوم ارائه داد که این بیانیه یک نسخه و نقشه تربیتی نیز هست. رهبر انقلاب در نقش یک معلم ضمن مرور درسهایی از تاریخ، اقتصاد، اخلاق، علمآموزی، سیاست خارجی و... تکالیفی مشخص کردهاند که انجام آن جوانان، مردم و کشور را به قله آرمانی تمدن نوین اسلامی خواهد رساند.
#گام_دوم
@taliezohour
⛱ گزیدهخوانی نقطه نظرات فرهیختگان ذیل بیانیه گام دوم⛱
👈قسمت دهم
🔹ده کارکرد گفتمانی بیانیه
✍️ سعید اشیری
🔸 یک) همگرایی فکری و وحدت امّت: از راهبردیترین مسائل جامعه دینی ــ از صدر اسلام تا امروز ــ مسئله وحدت مسلمین بوده است. بیانیّه گام دوم، در سطوح مختلف جامعه میتواند ــ و باید ــ مایه و منبع همگرایی فکری شود. این همگرایی، در تداوم ولایتپذیری جامعه از ولیفقیه نیز سهمی بسزا خواهد داشت.
🔸 دو) تعریف و وضوح بیشتر: اگر در مسیر پیچدرپیچ و پُرحادثه نظامسازی و جامعهسازی دینی، گاهی در انتخاب راهحلها، مسیرهایی را بهدرستی انتخاب نمیکنیم، بخشی از علّت این وضع را باید در شناخت نادرست مسئلههای اصلی کاوید. بیانیّه گام دوم، فهرست منسجم و دقیق و تعریفشدهای از موضوعات اصلی و مسائل اساسی ما را در یک پیوستار زمانی (از گذشته تا آینده) فراروی میگشاید.
🔸 سه) انسجام و نظاموارگی: ما در این بیانیّه، صرفاً با فهرستی از مسائل و مفاهیم اصلی و کلیدی نظام اسلامی روبهرو نیستیم. بین این کلیدواژگان مهم، روابط معنایی خاصّی برقرار است که این روابط معنایی، برگرفته از کاربرد این کلیدواژگان در یک منظومه اندیشه است. این بیانیّه، شعاع و تصویری کلّی و متنی فشرده و برآمده از سپهر و منظومه فکری انقلاب اسلامی است؛ و حاکی از قوّت نظام فکری صاحب سخن.
🔸 چهار) نظام اولویّتدهی: مردم همواره در پی چیزی هستند که مهم است و مسئولان و حاکمان هم. مسئله وقتی پیچیدهتر میشود که ما فرصتها و امکانات محدودی داریم اما نیازها و مسائلی گسترده؛ در اینجا است که مسئله «انتخاب مهمها» موضوعیّت پیدا میکند. در بیانیّه گام دوم، با منظومهای از «امور مهم» روبهرو هستیم.
🔸 پنج) تثبیت و استقامت: حرفهای اصلی این بیانیّه، تکرار و تأکید بر حرفهای اصلی و مبنایی گذشته انقلاب اسلامی است. بر همین اساس است که انقلاب اسلامی «تجدیدنظرپذیر و اهل انفعال نیست»، «به هیچ بهانهای از ارزشهایش که بحمداللّه با ایمان دینی مردم آمیخته است، فاصله نمیگیرد» و «از نظریّه نظام انقلابی تا ابد دفاع میکند». دلالتِ این گزارهها حاکی از لزوم استقامت بر ایمانِ گذشته تا اکنون و تثبیت نظریّه نظام انقلابی است.
🔸 شش) هماهنگی، ارجاع و ارتباط بینامتنی: مضامین و محورهای موضوعی این بیانیّه را میتوان از گذشتههای اندیشه انقلاب اسلامی کاوید و بازجُست. جایجای این بیانیّه برخاسته از نظریّهها و بیانات متعدّدی است که از سالیان گذشته تا اکنون، از زبان رهبر انقلاب به دست ما رسیده است. این بیانیّه ناظر به انسجام دلالتهای درونی نظام و سامانه فکری گوینده آن است.
🔸 هفت) زمانآگاهی و تعمیق زمان: عمقبخشی به مقوله زمان و افقگشاییهای بلندمدّت در حرکت تمدّنی جامعه، کارکرد دیگر و مهمّ این بیانیّه است؛ توجّه واقعبینانه به شرایط واقعی امروز و ترسیم آیندهای که «ما میتوانیم» بدان دست یازیم. ناامیدی، رویه دیگر فراموشی آینده است. جامعهای که به بارش بارقههای پُرحجم امید آراسته است، زمانِ آینده خود را بلند و بلندتر درمییابد.
🔸 هشت) اُسوگی و الگومندی: در آرمانگرایی، سخن از کمال مطلوب و وضع معهودی است که فرد و جامعه (و حتّی تاریخ) میخواهند بدان برسند، امّا در الگوسازی، پیگیری یک اُسوه، نمونه و شرایط تعیّنیافته است که خود را به فرد و جامعه معرّفی میکند. باید بدانیم که الگو، باید واضح و همهفهم و جامعهپذیر باشد. اهمّیّت و کارکرد این بیانیّه، در این است که صرفاً بلندنگر و آرمانگرا نیست، بلکه به واقعیّتها و عینیّتها نیز به طور مکرّر ارجاع میدهد.
🔸 نُه) آسیبشناسی و خودانتقادی انقلابی: در آسیبشناسی انقلاب اسلامی، باید «وجدانهای آرمانخواه» را محور شناخت قرار داد؛ «بیشک فاصله میان بایدها و واقعیّتها، همواره وجدانهای آرمانخواه را عذاب داده و میدهد.» با رویکرد عدالتخواهی در نقد گذشته نیز این فراز آمده است: «صریحاً میگویم آنچه تاکنون شده، با آنچه باید میشده و بشود، دارای فاصلهای ژرف است.»
🔸 ده) گفتمانسازی: از کارکردهای مهم و قابل توجّه بیانیّه گام دوم انقلاب، حرکت از معانی و انگارهها به سوی گفتمانها است. گفتمانسازی، فرآیند همهگیر کردن یک مفهوم و یک معرفت با استفاده از برنامهریزی مداوم و دائمی تبلیغی و با هدف میانی رشد اندیشه، بینش و باور همراه با احساس مسئولیت و تعهّد جامعه و با هدف نهایی رشد اعمال صالح در جامعه است. به سخنی دیگر، گفتمانسازی دینی، فرآیندِ تحقّق اهداف تبلیغ دینی و اسلامی است.
#گام_دوم
@taliezohour
🌴🌹🇮🇷🌷🌴
#دیپلمات بود اما با لاتها و جنتلمن های پشت میز، #مذاکره نکرد. کیش و مات نشد چون مات و مبهوت #کدخدا نبود. مچ تولههای شیطان را قبل از بزم دیپلماسی، در رزم #حماسی خواباند اما با #شیطان دست نداد. معمای جنگ را حاج احمدها حل کردند اما اهل مذاکره در حل معمای شهادت حاج احمدها درماندند.
🌴
لباس #فرماندهی را با کُت دیپلماتی عوض کرد تا #انقلاب را #صادر کند نه اینکه با یقهدیپلماتی دنبال صاف کردن مسیر #واردات باشد. کسی او را با #امیرکبیر و مصدق مقایسه نکرد اما اهل #صدق بود و در #جهاد اکبر، امیری کبیر.
🌷
#سلیمانیها و #تهرانیمقدمها شاهدند که او #مفقودالاثر نیست، چه آنکه آثار وجودیاش امروز مرزهای #دفاعی ما را از دشت #خرمشهر و مریوان و پاوه تا بلندیهای #جولان برده است #وارثان خودخواندهی ارض #موعود خواستند سر او را زیر آب کنند اما طراحان #خاورمیانهی جدید گواهند که امروز #بحر_تا_نهر قدمگاه سپاهیان اوست.
🌹
#شهادت برای حاج احمدها دیر و زود دارد و تعیین #تکلیف اسارتش برای بعضیها سوخت و سوز. عنوان "شهید" برازندهی اوست اما عنوان "آزاده"، آرزوی ما.
#حاج_احمد_متوسلیان
🌴🌷🇮🇷🌹🌴
⛱ گزیدهخوانی نقطه نظرات فرهیختگان ذیل بیانیه گام دوم⛱
👈قسمت یازدهم
🔹موتور پیشران حرکت به سوی تمدن اسلامی
✍️ دکتر حجتالله عبدالملکی
مقایسه چهل سالگی انقلاب اسلامی با چهل سالگی یک انسان، قیاسی به جا نیست. انسان در چهل سال اول زندگی نقطه اوج خویش را گذرانده است؛ اما در ارتباط با تمدنها اینگونه نیست. چهل سالگی یک تمدن مانند دوران گذر از نوجوانی است که تازه از مخاطرات عبور کرده و از آب و گل درآمده است. انقلاب اسلامی ما، در این مقطع قرار دارد و آماده جهشی بسیار جدی است. مقام معظم رهبری چهل سال دوم را با این پیام شروع میکنند که اکنون بایستی اوج بگیریم. ایشان تأکید دارند که ما از سختیها عبور کردهایم و در این مرحله اوجگیری بایستی به چندین مورد توجه جدی داشته باشیم.
در ابتدای انقلاب و تشکیل نظام اسلامی، جوانان نسل اول انقلاب انرژی و نیروی محرکه اصلی را برای کشور فراهم کردند. در تمامی مراحل جنگ، دوران سازندگی، دوران جنگ نرم، تهاجم فرهنگی، جنگ سیاسی و ... انرژی اصلی را قشر جوان فراهم میکردند. در این مرحله چهل سال دوم انقلاب اسلامی پیش رو، نیز جوانان را باید مخاطب قرار داد. در این مرحله جوانان دو ویژگی مهم دارند:
الف. اکنون جوانان بسیار با بصیرت و معنویت هستند و حتی در این موارد از سطح جوانان اول انقلاب بالاترند. طبیعتا قرار است این جنس جوانان در دوره دوم انقلاب، سکان کار را در دست بگیرند.
ب. مجهز شدن جوانان به عنصر علم و فنآوری است. جوان دهه پنجم انقلاب اسلامی از جهت دانش و سطح آگاهی به مراتب از جوان قبل یا اوایل انقلاب پیشرفتهتر است. قطعا کشوری که از نظر علمی در جغرافیای علم و فنآوری دنیا تا سال ۵۷ هیچگونه جایگاهی نداشت اکنون یکی از قدرتهای علمی و کشورهایی محسوب میشود که در تولید علم و فنآوری حرفی برای گفتن دارد.
از نظر موضوعی نیز رهبر انقلاب در این بیانیه به تمامی مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... پرداختند و از این میان شاید از نظر مردم، مسئله اقتصاد اهمیت بیشتری داشته باشد؛ چرا که متناسب با وضعیتی استکه طی میکنیم. مهمترین گلایه مردم در حوزه اقتصادی و معیشتی است. رهبری تأکید بسیار مهم و بهجایی دارند که اگر رویکردهای انقلاب در زمینههای مختلف از جمله اقتصاد رعایت میشد، دستاورد جدیتری اتفاق میافتاد. اگر در بُعد اقتصادی این سه مولفه اصلی محقق میشد، قطعاً شرایط بهتری را میگذراندیم:
🔸 1. استقلال در سیاستگذاری اقتصادی؛ که رهبری قبلاً نیز با عناوینی چون الگوی اسلامی اقتصادی پیشرفت و با نام اقتصاد مقاومتی به آن پرداختند. اقتصاد مقاومتی همان رویکرد مستقل از سیاستگذاری اقتصادی و فارغ از چارچوبهای فکری اقتصاددانان غربی است.
🔸 ۲. احترام و ایمان به ظرفیتهای داخلی؛ که در این مورد هم متأسفانه برخی از افراد در داخل کشور دائما این ظرفیتها را نهی کرده و به تمسخر میگیرند.
🔸 ۳. مبارزه با مفاسد اقتصادی و اجرای عدالت؛ رهبر انقلاب اسلامی تأکید بر عدالت و طهارت اقتصادی را شرط مشروعیت تمام مسئولین درنظر گرفتهاند. این مورد در ارتقای وضعیت معیشت مردم بسیار موثر است.
#گام_دوم
@taliezohour
❇️ دیدگاههای اخلاقی
در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی (قسمت هفتم)
✍️ دکتر محمدجواد فلاح
دانشیار دانشگاه معارف اسلامی
...
🔹 2. ضرورت وجود عنصر معنویت و اخلاق: نکته مهم دیگری که در بیانیه گام دوم مطرح شده، اهمیت و ضرورت عنصر معنویت و اخلاق است که در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی تاثیرگذار است. ایشان ضمن بیان این مطلب که دو ویژگی اخلاقی توأمان و در کنار یکدیگر میتوانند در همه حیطههای زندگی فردی و اجتماعی تاثیر گذار باشد، فرمودند: «معنویّت و اخلاق، جهتدهنده همه حرکتها و فعّالیّتهای فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است؛ بودن آنها، محیط زندگی را حتّی با کمبودهای مادّی، بهشت میسازد و نبود آن حتّی با برخورداری مادّی، جهنّم میآفریند».
🔹 3.عناصر و عوامل تحقق معنویت و اخلاق: مقام معظم رهبری برای تحقق معنویت و اخلاق به سه عنصر مهم اشاره میکند:
🔸 1. افراد: «دستگاههای مسئول حکومتی در این باره وظایفی سنگین بر عهده دارند که باید هوشمندانه و کاملاً مسئولانه صورت گیرد. و این البتّه به معنی رفع مسئولیّت از اشخاص و نهادهای غیرحکومتی نیست».
🔸 2. جامعه: «شعور معنوی و وجدان اخلاقی در جامعه هرچه بیشتر رشد کند برکات بیشتری بهبار میآورد؛ این، بیگمان محتاج جهاد و تلاش است».
🔸 3. حکومت: «اخلاق و معنویّت، البتّه با دستور و فرمان به دست نمیآید، پس حکومتها نمیتوانند آن را با قدرت قاهره ایجاد کنند، امّا اوّلاً خود باید منش و رفتار اخلاقی و معنوی داشته باشند، و ثانیاً زمینه را برای رواج آن در جامعه فراهم کنند و به نهادهای اجتماعی در این باره میدان دهند و کمک برسانند؛ با کانونهای ضدّ معنویّت و اخلاق، به شیوه معقول بستیزند و خلاصه اجازه ندهند که جهنّمیها مردم را با زور و فریب، جهنّمی کنند».
در این باب مقام معظم رهبری چند وظیفه برای حکومتها بیان میکنند:
عدم توسل به قوه قاهره؛ پیادهسازی اخلاق در منش و رفتار حکومتی؛ زمینه ترویج اخلاقیات در جامعه؛ میدان دادن به نهادهای اجتماعی جهت یاری در باب اخلاق؛ مبارزه و ستیز با کانونهای ضد معنویت به روش معقول؛ ایجاد مانع و مبارزه با حربه زور و فریب دشمنان اخلاق و معنویت؛ تنظیم و اجرای برنامههای کوتاه مدت و میان مدت جامع جهت مبارزه با تهاجم روز افزون دشمنان از طریق ابزارهای رسانهای.
#گام_دوم
@taliezohour
*مسابقه////*
*❗تا ۱۵ شهریور ماه تمدید شد!❗*
*تدوین شعار و سرایش سرود با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب*
*با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص جوانان که می فرمایند (دنیا به جوان ایرانی و پایداری ایرانی و ابتکارهای ایرانی در بسیاری از عرصه ها با چشم تکریم و احترام می نگرد. قدر خود را بدانید و با قوت خداداد به سوی آینده خیز بردارید و حماسه بیافرینید) و با توجه به اینکه سازمان جوانان هلال احمر ایران به عنوان منبع عظیمی از سرمایه های انسانی جمعیت هلال احمر می تواند زمینه ساز شکوفایی جوانان در ابعاد مختلف باشد و پرورش نیروهای جوان، آموزش و ایجاد فرصت برای تجربه فعالیت اجرایی و مدیریتی، موجب اعتلای هر بیشتر کشور گردد و در راستای بیانیه گام دوم انقلاب و تاکید و توجه خاص مقام معظم رهبری در ایفای نقش جوانان، سازمان جوانان جمعیت هلال احمر به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مسابقه سراسری تدوین شعار و سرایش سرود را برگزار می نماید.*
*❗این مسابقه از متن بیانیه گام دوم انقلاب که توسط پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری منتشر شده است برگزار می شود و علاقه مندان می توانند تا پایان تیرماه سال جاری از طریق ارسال آثار به ایمیل gaamedovom_helal@gmail.com در این مسابقه شرکت نمایند.*
http://esfahan.rcs.ir
@taliezohour
❇️ دیدگاههای اخلاقی
در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی (قسمت هشتم)
✍️ دکتر محمدجواد فلاح
دانشیار دانشگاه معارف اسلامی
...
🔹2.حیطههای اثر بخشی اخلاق در بیانیه گام دوم
در این بخش به سه حوزهای که بیش از همه در بیانیه مورد تاکید و توصیه ایشان است میپردازیم:
🔸الف. اخلاق سیاسی و حکومتی
بیانه گام دوم اخلاق سیاسی و حکومتی را نیز مورد توجه قرار داده است. بر این اساس ایشان هم گوشزدهای اخلاقی برای مردم و به ویژه جوانان طرح میکنند و هم مفاهیم مهمی مثل: خوشبینی به آینده، امیدواری بهجا، دوری از نومیدی بیجا، خود قدردانی، عزت ملی را به عنوان فضایل اخلاق سیاسی مردم مطرح میکنند.
ایشان توجه بیشتری به اخلاق حاکمان و مسئولین دولتی داشته و بر این اساس به تشریح نکاتی دراین باب میپردازند:
🔻آسیبهای اخلاقی حکومت
ایشان به مهمترین آسیبهای جدی تهدید کننده حکوت اسلامی اشاره میفرمایند و معتقدند: «فساد اقتصادی و اخلاقی و سیاسی، توده چرکین کشورها و نظامها و اگر در بدنه حکومتها عارض شود، زلزله ویرانگر و ضربهزننده به مشروعیّت آنهاست». ایشان «وسوسه مال و مقام و ریاست» را به عنوان زمینه لغزش حکومت زمان حضرت امیر(ع) بیان میکند و زمینهساز لغزش مسئولان نظام میداند.
معظمله این ویژگیهای مثبت اخلاقی حاکمان را مورد اشاره قرار میدهند:
زهد و ساده زیستی؛ نظارت و مبارزه با فساد حکومتی؛ طهارت اقتصادی همه مقامات حکومت جمهوری اسلامی؛ بر حذر بودن از شیطانِ حرص؛ و گریز از لقمه حرام.
🔻راهکارهای اخلاقیسازی
از نظر مقام معظم رهبری این راهکارها برای اخلاقیسازی حکومت باید مد نظر قرار گیرند: استمداد الهی وطلب کمک از خداوند؛ «قاطعیّت و حسّاسیّت دستگاههای نظارتی و دولتی، در جلوگیری از تشکیل نطفه فساد»؛ استفاده از انسانهایی با ایمان، جهادگر و منیعالطّبع با دستانی پاک و دلهایی نورانی.
اصول اخلاقی حاکمیت
🔻 از نظر معظمله عبارتند از:
1. اصل عدالت؛
2. اصل استقلال؛
3. اصل آزادی؛
4. اصل عزت ملی؛
5. اصل حکمت؛
6. اصل مصلحت؛
7. اصل حفظ ارزشهای انقلابی.
#گام_دوم
@taliezohour