خستگی شیرین ج۶.m4a
55.45M
#صوت
💢مراسم عزاداری دهه آخر ماه صفر
🔰با موضوع:
«خستگی شیرین»
(شناخت خستگی و روشهای مدیریت آن)
🔆جلسه #ششم: راهکارهایی برای رفع خستگی (ادامه)
🎙سخنران:
🔻حجت الاسلام دکتر سید علیاصغر علوی
🕌یزد. بلوار امامزاده جعفر. حسینیه مصلی عتیق
@tanhaelaj
تنها علاج
به یاد استاد آیتالله حاج میرزا حسن ابوترابی (عطرالله مرقده)
یاد باد آن روزگاران...
تصویر مربوط به سالهای ۹۳-۹۴ است...
محفل مقتلشناسی با حضور ایشان و در منزلشان که «نشست اهالی باغ سیب» نام داشت. هنوز از یاد آن جلسات باصفا و نورانی سرشارم. هنوز مستِ عطرِ سیبِ پذیرایی آن محفلم... چقدر دلم برای اهالی باغ سیب تنگ است...
🔻پینوشت:
در تتمه کتاب «تنها علاج» به مناسبتی ذکر خیری از سلوک شخصیت نازنین حضرت آیتالله ابوترابی عزیز داشتهام.
@tanhaelaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌معرفی چهره ها
▪️آیت الله ابوترابی از عالمان برجسته یزد بودند که عمری را با صفا و خلوص در خدمت دین و مردم، از هیچ تلاشی فروگذاری نکردند.
درب منزلشان به روی همه باز بود. در تعامل با مردم، از تواضع خاصی برخوردار بودند. برای آگاهی بخشی جامعه و احیای ارزش های دینی در قامت مبلغ دین، به بهترین شکل عمل میکردند.
▪️کتاب «اسرار حسن عاقبت» از جمله تألیفات ایشان می باشد که به یادگار باقی مانده است. یادشان گرامی باد.
#چهره_ها
#ابوترابی
#یزد
@narrative_1443
@tanhaelaj
⚜️| #عشق_غم_غربت
🔻| #گزارش_تصویری
🕌یزد. خیابان انقلاب، کوچه ۵۶ شهید پرنیان، مجتمع فرهنگی کربلا
#هیئت_انصار_الشهداء_یزد
@tanhaelaj
به نام خدا
#_خلاصه #_منبر
مراسم عزاداری دهه آخر ماه صفر
جلسه ششم،یکشنبه ۱۱شهریور ۱۴۰۳ ،۲۷ صفر ۱۴۴۶ ،یزد،حسینیه مصلی عتیق
#_حجت_الاسلام_دکتر_سید_علی_اصغر_علوی
باموضوع "خستگی شیرین"
شناخت خستگی و روشهای مدیریت آن
#_جلسه_۶
"ادامه ی راهکارهایی برای رفع خستگی"
#_تکمیل_۳_توجه_به_الگوهای_خستگی_ناپذیر
ادامه۳.توجه به الگوهای خستگی ناپذیر
به علت اهمیت موضوع توجه به الگوهای خستگی ناپذیر و هم زمان شدن ارائه ی این بحث با شب رحلت پیامبر اکرم (ص)، در این جلسه توضیحات تکمیلیِ موردِ سوم از راهکارهای رفع خستگی تقدیم می شود. توجه به الگوهای خستگی ناپذیر سبب رشد انسان می شود و انسان را خستگی ناپذیر تربیت می کند . خدا در آیه ۲۱ از سوره احزاب ،حضرت محمد (ص) را به عنوان الگو معرفی می کنند." لقد كان لكم في رسول الله أسوة حسنة"
. نگاه به زندگی حضرت محمد(ص) زندگی انسان را درست میکند. خدا در آیه ۱۷۲ سوره آل عمران از مدل رفتاری یاران پیامبر (ص) تمجید کرده است .بعد از جنگ احد ،که نبرد پر زخمی بود مسلمانان زخمی برگشتند .خبر رسید مشرکان قرار هست دوباره حمله کنند .مسلمانان درنهایت خستگی به یک نبرد دعوت شده بودند .یک روز بعد از جنگ احد برای اینکه مشرکان مجدد به مدینه حمله نکنند و برای اینکه قدرت مسلمانان به دشمن نشان داده شود، در منطقه حَمراءُالْاَسَد ، نبرد دیگری تحت عنوان غزوه حَمراءُالْاَسَد روی داد و یاران حضرت رسول (ص)و مسلمانان در نهایت خستگی و زخم خورده از جنگ احد ، دعوت خدا و رسولش را لبیک گفتند .در نگاه دینی و در وادی جهاد ،کار که تمام شد باید قامت راست کرد و کار دیگری را شروع کرد ."فاذا فرغت فانصب " (شرح،۸) .خداوند درجای دیگری از قرآن ، در آیه ۱۴۶سوره آل عمران از کسانی تعریف می کند که خستگی ناپذیرند . همراه پیامبر جنگیدند و سستی نکردند .خدا این روحیه را دوست دارد . روحیه خستگی ناپذیر بودن ، سست نشدن ،تسلیم نشدن را دوست دارد.در زیارت نامه حضرت عباس (ع) هم این مضامین دیده می شود .دفن مستقل ایشان ، جدای از امام حسین (ع) و یاران ایشان حکمت هایی داشته است .پیکر مطهر ایشان در همانجایی که به شهادت رسیده اند به خاک سپرده شده است و زیارت نامه ای از جانب امام صادق (ع) برایشان صادر شده است .تنها زیارت نامه سه امام زاده ( حضرت عباس (ع)، حضرت علی اکبر(ع) و حضرت معصومه (س) ) مأثور است و از جانب یکی از چهارده معصوم (ع) نقل شده است . تعابیری در زیارت نامه حضرت عباس (ع)هست که با مفاهیم آیه ۱۴۶ سوره آل عمران مطابقت دارد.
مانند:
"أَشْهَدُ أَنَّكَ لَمْ تَهِنْ وَ لَمْ تَنْكُلْ وَ أَنَّكَ مَضَيْتَ عَلَي بَصِيرَهٍ مِنْ أَمْرِكَ مُقْتَدِياً بِالصَّالِحِينَ وَ مُتَّبِعاً لِلنَّبِيِّينَ
شهادت مي دهم كه تو سستي نورزيدي، و باز نايستادي، و بر آگاهي از كارت از دنيا رفتي، در حال پيروي از شايستگان، و پيروي از پيامبران"
اگر درحرم ها زیارت نامه ها را بادقت بخوانیم با این تعابیر زیبا آشنا میشویم.
پیامبر (ص) در حدیثی فرمودند : "شیبتنی سورة هود" سوره هود مرا پیر کرد . در آیه ۱۱۲ سوره هود بعد از عبارت" فَاسْتَقِم كما اُمِرت " عبارت مَن تابَ مَعَك آورده شده است .پیغمبر(ص) هم خودش باید استقامت کند هم همه مؤمنان را به استقامت وادار کند . آیا امت در استقامت ، پیغمبر (ص) را همراهی می كنند؟ "من تاب معک "همراه کردن کسانی بود که ممکن است در جریان استقامت دچار لغزش شوند. این عبارت پيغمبر (ص) را پیر کرد . مانند همان اشخاصی که حرمت نگاه نداشتند و بلافاصله بعد از رحلت ایشان باعث دل شکستگی حضرت زهرا (س) و امام حسن (ع) شدند و امان از ظلم هایی که در ادامه درحق محمد و آل محمد (ص) شد .
@tanhaelaj
خستگی شیرین ج۷.m4a
54.73M
#صوت
💢مراسم عزاداری دهه آخر ماه صفر
🔰با موضوع:
«خستگی شیرین»
(شناخت خستگی و روشهای مدیریت آن)
🔆جلسه #هفتم: راهکارهایی برای رفع خستگی (ادامه)
🎙سخنران:
🔻حجت الاسلام دکتر سید علیاصغر علوی
🕌یزد. بلوار امامزاده جعفر. حسینیه مصلی عتیق
@tanhaelaj
خوش به حال لنگیگیرها
در میان شلوغی دستگاه امام حسین و از میان همهی نخودهای دیگ آش ارباب، و از شمار همه بازیکنهایی که دارند برای اینکه به چشم مربی بیایند خالصانه زمین را بالا پایین میکنند، من خیلی سال است چشمم سمت نیمکت ذخیرهها دو دو میزند.
وقتی مداح اصلی در ترافیک مانده و نرسیده، وقتی خطیب اصلی باید زودتر تمام کند تا به مجلس بعدی برسد، وقتی شام نیامده و مداح اصلی باید برود و نمیتواند بیشتر از این مجلس را کش بدهد، میکروفون میرسد به کسانی که من بهشان میگویم مداح ذخیره.
مداح ذخیره لنگیگیر مجلس ارباب است. باید چند بیت شعری بخواند که غالبا از بر است و تکراری است. یا با زیارت عاشورایی مجلس را راه بیاندازد تا راننده اصلی پشت فرمان بنشیند.
کسی برای او راه باز نمیکند که برسد به منبر. کسی با او وارد نمیشود تا موقع سینهزنی ریتم را بدهد به میاندارها. وقتی کارش تمام میشود کسی بیآنکه مهم باشد مجلس در چه مرحلهای است، به احترامش بلند نمیشود. لیوان آب گرم معمولا با آمدن مداح اصلی دست به دست میرسد تا کنار منبر.
اسم او روی هیچ بنر و پوستری نمیرود و استوری نمیشود.
وقتی شروع میکند به خواندن همه میدانند که ادم اصلی او نیست. حتی شاید گریهشان را نگه دارند برای روضههای آدم اصلی.
خیلی وقتها همینکه مداح اصلی برسد، به شانهاش میزنند که زودتر شعرش را ولو یک بیت خوانده باشد تمام کند و میکروفون را تحویل دهد.
او کارش گرفتن لنگی مجلس حسین است، همین.
و من چقدر دربهدر همین لنگیگیرهای مجلس حسینم. مطمئنم خود ارباب یکجایی وقتی دارند مثل بقیه از هییت میروند بیرون، میزند روی شانهشان و میگوید حواسم بهت بودها...
کاش ما هم لنگیگیر باشیم.
وسط همه آدم مهمهای جبهه حق؛ وسط همه کاردرستهای میدان؛ وسط همه آنهایی که بود و نبودشان به چشم میآید و کارشان کار است؛ کاش ما را لنگیگیر بنویسند.
ماهبندان | محمدرضا شهبازی
@mahbandan
@tanhaelaj
به نام خدا
#_خلاصه #_منبر
مراسم عزاداری دهه ی آخر ماه صفر
باموضوع "خستگی شیرین"
شناخت خستگی وروشهای مدیریت آن
ادامه ی راهکارهایی برای رفع خستگی
جلسه هفتم،۱۲شهریور ۱۴۰۳، ۲۸صفر۱۴۴۶، یزد ،حسینیه مصلی عتیق .
#_حجة_الاسلام_سيد_علی_اصغر_علوی
#هفتم
راهکارهایی برای رفع خستگی
۴.همنشینی با خستگی ناپذیران
یک وقت انسان کتابی از زندگی یک بزرگوار خستگی ناپذیر همانند مرحوم سید علی آقای قاضی یا شهید قاسم سلیمانی میخواند تأثير می پذیرد.یک وقت هم می شود که انسان توفیق مؤانست با بزرگواران را پیدا میکند که انسان را سرمست کرده و به حرکت وا می دارد . ایجاد عزم و اراده راسخ میکند وخستگی را از انسان دور میکند. مرحوم آیت الله سید محسن امین (۱۲۸۴_۱۳۷۱ ق) نویسنده ی کتاب ده جلدی "اعیان الشیعه" نقل میکنند برای تکمیل نگارش کتاب اعیان الشیعه وارد کربلا شدم و مرابه کتابخانه شیخ العراقین بردند وگفتند مهمان دیگری هم اینجا هست ،که ایشان شیخ آقا بزرگ تهرانی نویسنده ی کتاب "الذريعه الي تصانيف الشيعه"(بزرگترین دائرة المعارف كتاب شناسی شيعى ) بودند. آیت الله امین می فرمایند :درطول ۷ شبانه روزی که با ایشان بودند ،کمتر ایشان را درحال استراحت و بیشتر درحال مطالعه می دیدند . با اینکه هردو هم زمان مطالعه راشروع میکردند حوالی ۴صبح که می شد آیت الله امین استراحت میکردند و بیدار می شدند و می دیدند شیخ آقا بزرگ تهرانی هنوز درحال مطالعه هستند. چه همنشین خستگی ناپذیری. آیت الله امین جزء بهترین ها از جهت خستگی ناپذیری و بزرگواری ونگارش کتاب و مطالعه بودند اما با کسی همنشین شدند که از ایشان جلوتر بودند . این گونه مؤانست ها حال انسان را بهتر كرده و خستگی را از انسان دور و عزم رابیدار میکند.
همنشینِ تو از تو بِه باید
تا تو را عقل و دین بیفزاید
مرحوم دکتر محمد حسین فرج نژاد نیز از همین الگوهای خستگی ناپذیر بودند .در معاشرت با ایشان احساس میکردی ۲۴ ساعت ایشان ۴۸ ساعت دارد. داشتن برنامه برای همه ساعات ،استفاده ی مفید از فرصتها،تدریس،جلسه ، مباحثه ، مطالعه و خواب کم از ویژگی های ایشان بود. همنشینی با بزرگوارانی چون ایشان خستگی انسان را می شکند و انسان را به حرکت وا می دارد .
۵.ورزش وفعالیت بدنی
بسیار واضح است که ورزش برنشاط جسم مؤثر است .راز اینکه افرادی درسنین بالا هنوز در حال تلاش کردن وموفقیت هستند ،همین ورزش است .مانند بعضی علما و مراجع عظام که علی رغم سن بالا ،فعال ، بانشاط ،اهل مطالعه و درحال نگارش کتاب جدیدشان هستند .رهبر عزیزمان نیز در این زمینه فعال هستند و ورزش منظم انجام می دهند .کتابی تحت عنوان "پهلوانان نمی میرند ، ورزش میکنند." شامل پیامها، سخنرانی ها ،بیانات ایشان راجع به اهمیت ورزش است .
۶.شنیدن حکمت های تازه و دل نشین
امام علی (ع) درحکمت ۹۱ نهج البلاغه فرمودند :این قلب ها خسته و افسرده می شوند ،همچون بدن ها ،پس برای رفع آن حکمت ها و دانش های تازه بیاموزید .گاهی اوقات یک تک بیت ناب ،یک حدیث و یا حکمت نهج البلاغه خستگی را تبدیل به نشاط می کند .
امام علی (ع):
هرچیزی ملال آور میشود مگر سخنان حکیمانه
۷.ذکر گفتن مثل تسبیحات حضرت زهرا
تاثیر ذکر خداوند که از دل و زبان برمی آید خستگی را از انسان دور می کند .امام سجاد (ع) در فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی می فرمایند : " مولای بذکرک عاش قلبی" خدایا عیشِ دل من ذکر توست اگر اتصالم را از تو قطع کنم می میرم .
ماجرای یاد دادن ذکر تسبیحات حضرت زهرا (س) توسط پیامبر به ایشان جالب است .حضرت زهرا (س) نظر پیامبر را راجع به استخدام خادم جویا شدند ولی پیامبر به ایشان ذکر را تسبیحات حضرت زهرا (س) را یاد داد و فرمود بهتر از خادم است .و شب ها قبل از خواب بخوان . تاثیر ذکر بر روح و جسم انسان انکار ناپذیراست.
۸. نوشیدن چای روضه
بهتر از صد طبیب و مداوا و مرهم است
یک جرعه چای روضه هر هفته ات حسین
چایی که با روضه حسین( ع) نسبت دارد و چایی که روضه شنیده آثار وجودی خوبی دارد.بزرگان نسبت به این گونه آثار توجه خاصی داشتند .مرحوم علامه طباطبایی درحسینیه ای که بازسازی شده بود سراغ دیوارهای قدیمی راگرفت ؛پرسیدند چرا فرمود: این دیوارها بیشتر روضه شنیده همان جا ایستاده و به عزاداران خدمت میکردند. شهید عبدالله ضابط نیز تقید خاصی به نوشیدن چای روضه امام حسين (ع) داشتند .
پژوهش های داخلی وخارجی درمورد تاثیر محیط و موسیقی بر روی آرایش مولکولی آب صورت گرفته درمورد تأثیر چای روضه امام حسین (ع) هم همین طور ولی قبل از همه اینها هیچ چیز حس قلبی انسان را نمی تواند انکار کند.
ادامه #_جلسه_۷
"گویی همگی نمک گیر قند و چای روضه حسین (ع) گشته ایم "
۹.شنیدن روضه ی امام حسین (ع)
شنیدن روضه ی ابا عبدالله ، راهکاری عزم آفرین وخستگی شکن است .بسیاری از حرکات و قیام ها ،از شنیدن معارف عاشورا ، درهمین مجالس روضه شکل گرفته است .هر اشکی سرد و غم آفرین است غیر از اشک برمصیبت امام حسین (ع) که گرم و حرکت آفرین است .شهید عبدالله ضابط که مؤسس مجموعه سيره
شهدا (کار این موسسه ترویج فرهنگ ایثار شهادت ،تربیت مبلغان وسفیران نور وهدایت بود ) بودند، وقتی درحال کار متوجه خستگی همکاران می شدند شروع میکردند به روضه خواندن وخستگی را از همراهان می راندند .روضه سیدالشهدا عزم آفرین است .آنتوان بارا نویسنده و پژوهشگر مسیحی کتاب هایی چون "حسین دراندیشه مسیحیت " و"زینب کبری ؛فریادی که مکمل راه بود " را نگاشته است .نظر او این است که اگر حسین (ع) از ما بود در هر سرزمینی پرچم اورا روی کلیساها نصب میکردیم و در هر روستایی منبری برپا میکردیم و تمام مردم را با نام حسین (ع) به مسیحیت دعوت می کردیم .
@tanhaelaj
حالا کی دوست نداره بچه شو بفرسته تو دل حرم ؟!
بره غرق تماشای حرم بشه🥹
یک دل سیر زیارت کنههه و ...🌱
📌 #معرفیکتاب
📚 زائر کوچولو
تا حالا بهش فکر کردی؟ 🤔
به اینکه اولین بار کی رفتی حرم امام رضا؟🕌
اصلا یادت هست مشهد رو اولین بار کی دیدی؟
منم هر چی فکر میکنم یادم نیست.
اصلا معروفه، میگن وقتی یادت نمیاد یعنی از بچگی تو خونه امام رضا بزرگ شدی. 🥹
اما یه چیزی رو خیلی واضح یادمه؛
از همون بچگیا، همون موقعی که زیارت ما با آدم بزرگا فرق داشت.
🔅یادمون دادن:
پنجره فولاد رضا، برات کربلا میده
هر کسی کربلا میره از حرم رضا میره
اما یه چیز دیگه ای رو هم تو عالم بچگی یادمه. اولین باری که چشمم گنبد امام حسین رو دید!
از همون موقع یادمه، هربار که میرسم حرم یاد امام رضا میفتم. یاد پنجره فولادی که برات کربلا بهم داد. 💫
حالا از کربلا برگشته ایم و راهی حرم امام رئوفیم.
اصلا این آخر ماه صفر ایام عجیبیست. کربلا و مشهد گویی در این ایام با هم در آمیخته میشوند. مشهد بوی کربلا میدهد و کربلا هم بوی مشهد!!!
چقدر دلم میخواست باز هم همان بچه کوچکی بودم که راهی سفر کربلا میشدم.
ای کاش میشد حال و هوای آن زیارت ها را برایتان تعریف کنم ...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰کانال سدید در بله و ایتا
🔷 @sadidisu_ir
🔰آدرس فروشگاه سدید
🌐 sadidisu.ir
🔰آدرس فروشگاه سدید در باسلام
🌐https://basalam.com/sadidisu.ir
🔰آدرس صفحه سدید در اینستاگرام
🔶 Instagram.com/sadidisu_ir
💢 زهرا سادات کوچولو قصه ما دقیقا همینکار رو انجام داده.
با همون لحن کودکانه ش، حال و هوای سفرش به کربلا رو برای ما تعریف کرده🥰
حتی فرق بین زیارت خودش با زیارت آقاجونش رو هم گفته.
تازه به ما یاد هم داده انقدر تو حرم ها با مهر و کتاب ها بازی نکنیم، بشینیم با امام صحبت کنیم و دست پر مهرش رو روی سرمون حس کنیم ...