5.از حل مسئله کمک بگیرید.
به فرزندتان کمک کنید تا مهارت حل مسئله را به روشی متناسب با سن خود به دست آورد. مثلاً اگر یکی از بچههای مدرسه برای فرزند شما قلدری میکند، فرزندتان را تشویق کنید تا برای مقابله با آن، فهرستی از راهحلها را ارائه کند. سپس با هم راهحلهایش را بررسی کنید.👍
6.به فرزندتان کمک کنید عزتنفس خود را بسازد.
🌺 🌺 🌺 🌺 🌺
برای اینکه کودکان تصویر مطلوبی از خود داشته باشند، باید عزت نفسشان تقویت شود. این کار را میتوانید
✅ با تمجید از فرزندتان،
✅صحبتکردن با او،
✅تشویق او
✅و یادآوری چگونگی رویارویی با روزهای سخت گذشته انجام دهید.
❤️ مثلاً میتوانید فرصتی از روز را به این اختصاص دهید که فرزندتان به کارهای مثبتی که انجام داده فکر کند و دربارهی احساس خوبی که تجربه کرده حرف بزند.❤️
7.به فرزندتان کمک کنید تغییر را بپذیرد.
🌿🌿 🌿🌿 🌿🌿
بخش بزرگی از تابآوری، توانایی کنارآمدن با تغییرات است. بعضی از کودکان تغییر را آزاردهنده میدانند. حمایت از فرزندتان و کمک به او برای پذیرش موقعیتهای جدید، کمک میکند تابآورتر شود.
🌺🌿🌿🌺🌿🌿🌺
اگر فرزندتان یاد بگیرد که تغییر اجتنابناپذیر است اما همیشه میتواند با ابزار عاطفی خود و حمایت بزرگسالان از آن عبور کند، بسیار تابآورتر خواهد شد.
8.همراه با فرزندتان به طبیعت بروید.
🌺🌿🌿🌺🌿🌿🌺
کودک در طبیعت از نظر جسمی خسته میشود و مجبور است خستگی را تاب بیاورد. همچنین با سختیهای متعددی مثل گرسنگی، تشنگی، سردی و گرمی هوا روبهرو میشود که باید به شیوهای جدید آنها را رفع کند. گذر از این سختیها و یا تحمل آنها تابآوری کودک را تقویت میکند
🌺روش برخورد با کودک
🧑❤️🧑❤️🧑
1⃣ برنامه ریزی روزانه داشته باشید.
روز را طوری برنامه ریزی کنید که فرزندتان بداند دقیقاً چه کاری باید انجام دهد و شما چه انتظاری از او دارید.
2⃣ دستورالعمل بدهید!
❤️ 🧑💼 ❤️ 🧑💼 ❤️
میخواهید کیک بپزید. فرض کنید روی جعبه ی پودر کیک نوشته شده: «کیک بپزید.» و هیچ دستورالعمل دیگری داده نشده. میتوانید بدون دستورالعمل آن کیک را بپزید؟
ا👨👩👧👧گر از فرزندتان می خواهید کاری انجام دهد، باید مثل دستورالعمل تهیه ی یک غذا، به او دستورات کوتاه بدهید و حرفتان را دقیق بزنید.
✅دستورالعمل بدهید بجای اینکه بگویید کیک بپز روش پختن کیک را جز بجز بدهید.
❌به جای اینکه به کودک بگویید: «اتاق خوابت رو مرتب کن.» (کیک بپز!)
✅بگویید: « لطفاً اسباب بازیهات رو توی کمد بگذار و کتابهات رو توی قفسه بگذار.» (سه تخم مرغ در پودرکیک مخلوط کنید،…
✅روش برخورد با کودک بیش فعال✅
💪ورزش را در برنامه بگذارید
کودک باید در طول روز فعالیت بدنی زیادی داشته باشد. پیاده روی، جستوخیز و ورزش کردن می تواند به کودک شما کمک کند تا خود را خسته کند و کیفیت خواب خود را بهبود بخشد؛ اما مراقب باشید کودکتان نزدیک به زمان خواب کار خیلی سخت یا هیجان انگیز انجام ندهند.
🌶حواستان به تغذیه کودک بیش فعال جمع باشد.
مراقب تغذیه فرزندتان باشید. اگر کودک شما پس از خوردن غذاهای خاصی که ممکن است حاوی مواد افزودنی یا کافئین باشد، علائم بیش فعالی را بیشتر نشان میدهد، یادداشتی از آن غذاها داشته باشید و آنها را با پزشکتان در میان بگذارید که درمورد مصرف یا منع مصرف آنها تصمیم گیری کنید.
🌸ماست و مربای به قبل از خواب عالیست🌸
ابو رافع می گوید: در مدینه گاهی من با امام حسین علیه السلام- که کودکی بیش نبود- بازی می کردم، به این ترتیب که سنگهای مخصوصی را انتخاب نموده و به داخل حفره هائی نشانه روی می کردیم و در صورت برنده شدن می بایستی فرد برنده بر دوش دیگری سوار می شد. هر گاه من برنده می شدم و می خواستم بر دوش او سوار شوم امام حسین علیه السلام می گفت:
«اتَرْکبُ ظَهْراً حَمَلَهُ رَسُولُ اللّه صلی الله علیه و آله
؛ آیا می خواهی بر دوش کسی سوار شوی که رسول الله او را بر دوش خود حمل می کرد؟» من از سواری منصرف می شدم😎
و هر گاه او به هدف می زد، من از سواری دادن سرباز می زدم و می گفتم: من هم مثل تو سواری نمی دهم. امام حسین علیه السلام می فرمود:
«امَّا تَرْضی انْ تَحْمِلَ بَدَناً حَمَلَهُ رَسُولَ اللَّه
آیا راضی نیستی بدنی را به دوش بکشی که رسول الله آن را بر دوش خود حمل کرده است؟!» و من با کمال میل او را بر دوش خود گذاشته و سواری می دادم.👏
؛المناقب، ج 4، ص 72.
🌺کاربرد نظریه های برانگیختگی ( هب و برلاین) در درس خواندن🌺
1.انگیزش دانش آموزان را در سطح بهینه نگه دارید، از دوره های ملالت و کسالت و اضطراب زیاد اجتناب کنید.
2.تازگی و ابهام را در تدریس و فعالیت دانش آموزان بگنجانید.
3.به جای عدم قطعیت در دانش آموزان، هیجانهای مثبت در مورد یادگیری ایجاد کنید.
❤️مهارتهای تفکر چیست؟❤️
مهارتهای تفکر، آن دسته از فعالیتهای ذهنی هستند که از آنها برای پردازش اطلاعات، ایجاد ارتباط، تصمیمگیری و خلق ایدههای جدید استفاده میکنید.
✅وقتی سعی میکنید تجربیات را معنادار کنید، مشکلات را حل کنید، تصمیم بگیرید، سؤال بپرسید، برنامه ریزی کنید یا اطلاعات را سازماندهی کنید، در حال استفاده از مهارتهای تفکر خود هستید.
✅همهی افراد مهارتهای تفکر را دارند، اما همه از آنها بهطور مؤثر استفاده نمیکنند. مهارتهای مؤثر فکر کردن در طول زمان ایجاد میشوند.
✅متفکران خوب، فرصتها را میبینند در حالی که دیگران فقط مشکلات یا موانع را میبینند، میتوانند بین عوامل مختلف ارتباط برقرار کنند و آنها را به هم پیوند بزنند. آنها همچنین قادر به ایجاد راهحلهای جدید و منحصربهفرد برای مشکلات هستند.
🌺مهارتهای ارتباطی🌺
مهارتهای ارتباطی طیف وسیعی از تواناییها را در بر میگیرد که افراد را قادر میسازد اطلاعات، افکار، احساسات و ایدهها را به طور مؤثر در زمینههای مختلف منتقل کنند
✅ارتباط کلامی: توانایی بیان واضح و بیان خود از طریق زبان گفتاری، با استفاده از لحن، تلفظ و واژگان مناسب برای انتقال مؤثر پیام ها.
✅ارتباطات غیرکلامی: درک و استفاده از نشانه های غیرکلامی مانند زبان بدن، حالات چهره، ژست ها و تماس چشمی برای افزایش وضوح و تاثیر ارتباط فرد
🌺گوش دادن فعال🌺
گوش دادن فعال یک تکنیک ارتباطی است که شامل تمرکز کامل، درک، پاسخگویی و به خاطر سپردن آنچه گفته می شود می باشد.
✅ توجه: گوش دادن فعال با توجه کامل به فرزند شروع می شود. این شامل حفظ تماس چشمی، رو به رو شدن با او، و حذف عوامل حواس پرتی برای نشان دادن تمرکز و علاقه شما است.
✅ خودداری از قضاوت: تعلیق قضاوت و اجتناب از قطع صحبت فرزند بسیار مهم است. این یک محیط امن و باز برای او ایجاد می کند تا بدون ترس از انتقاد، نظر خود را بیان کند.
🌺گوش دادن فعال🌺
✅همدلی: با تصدیق احساسات و نشان دادن درک احساسات او، همدلی نشان دهید. این را می توان از طریق اظهارات حمایتی و نشانه های غیرکلامی که دلسوزی را منتقل می کند، منتقل کرد.
✅ارائه بازخورد: بازخورد سازنده و حمایت کننده ارائه دهید و نشان دهید که شما فعالانه به پیام او گوش داده و درک کرده اید. این می تواند شامل خلاصه کردن نکات کلیدی، ابراز همدلی یا ارائه بینش های مرتبط باشد.
❤️اصول تربیت❤️
🌺اصل هم گرایی والدین🌺
اولین قدم در هماهنگی والدین در تربیت فرزند ، این است که والدین بخواهند به این هماهنگی در تربیت برسند. گاهی والدین، ناراحتی ها، عصبانیت ها و دلخوری هایی بر سر موضوعات دیگر دارند و این مسائل اجازه نمیدهد با هماهنگی کامل و به عنوان اعضای یک تیم مشترک، فرزند را تربیت کنند.
🌺🌺🌺مهم🌺🌺🌺
گاهی ما فراموش میکنیم که هدف هر دوی ما تربیت هر چه بهتر فرزندمان است نه پیروز شدن در بحث و ثابت کردن این که من درست میگویم
🌺🌺🌺مهم 🌺🌺🌺
❌نیازی نیست در مورد تفاوت ها با یکدیگر صحبت کنید
✅بلکه در مورد راه کار های مشترک هم صحبت شوید .
🌺 موضوع این نیست که حق با کیست🌺 بلکه موضوع این است که در عین متفاوت بودن نظرات، شما هر دو بچه تان را دوست دارید و باید برای تربیت صحیح او به یک راه حل مشترک برسید.و اختلاف نظرهای خود را درمقابل فرزندانتان بروز ندهید.
✅✅✅ برای خود یک خط قرمز بسیار مهم و اساسی تعیین کنید و آن هم اینکه :
به هیچ عنوان فرزندتان نباید متوجه اختلاف نظر شما و همسرتان بشود.
❌عواقب نا هماهنگی والدین در تربیت فرزندان: ❌
1.اضطراب و استرس
هماهنگی والدین در تربیت کودک، بزرگترین عامل آرامش کودکان است!
زمانی که والدین خود در خصوص درست وغلط بودن رفتاری هماهنگ نیستند طبیعی است که قادر به آموزش صحیح نیستند.کودک در این شرایط دچار بهت میشود که بالاخره فلان رفتار من درست است یا خیر؟ در نتیجه این دوگانگی منجر به استرس واضطراب در او میشود زیرا نمیداند با انجام رفتاری خاص آیا مورد تنبیه قرار میگیرد یا تشویق میشود؛این مسأله تأثیر بدی بر روحیه او بجای میگذارد .
😔اگر هر دو والد باهم و هماهنگ اشتباه رفتار کنند بهتر از این است که یکی اشتباه و دیگری درست رفتار کند! چون باعث تعارض می شود و والدین با هم سر بچه ها درگیر می شوند.😡
۲.قدرت تان در کنترل فرزند، به شدت کم میشود.
وقتی مادر میگوید این کار بد است، اما به نظر پدر بد نیست، فرزند ما با خود فکر میکند : پس شاید واقعاً بد نیست و من میتوانم آن را انجام بدهم. وقتی پدر و مادر با هم درباره مسئله ای بحث میکنند و هر یک میخواهند حرف خود را به کرسی بنشاند، چه پیامی را ناخواسته به فرزند خود منتقل میکنند؟
زمانی که مادر اشتباه میکند و حتی بابا هم حرفش را قبول ندارد، من چرا باید حرف او را قبول کنم؟!
خصوصا زمانی که یکی از والدین بخواهد فرزندش را تنبیه کند و دیگری مخالف این کار باشد و از کودک دفاع کند. همه این موارد مجوزهایی است برای اینکه فرزندان زیر بار قوانینی که والدین وضع میکنند نروند. آنها یاد میگیرند که این خانه قانون مشخصی ندارد.
😔 موضوع این نیست که کدام یک از والدین درست میگویند، چه قانونی باید باشد و چه قانونی نباید باشد، یا اینکه هر رفتاری چه پیامدی باید داشته باشد. موضوع فقط و فقط تاثیر این ناهماهنگی روی فرزندان است.
افزایش لجبازی و نافرمانی کودک از اثرات عدم هماهنگی والدین است.😔
۳.تیم سازی
کودکان خیلی زود یاد میگیرند که اگر میخواهند چیزی به دست بیاورند، بهتر است والدین در یک جبهه نباشند. آنوقت طرف کسی را میگیرند که خواستهشان را برآورده کند.
😏کودک برای رسیدن به خواسته اش بررسی می کند که کدامیک از والدین او را به خواسته اش میرساند و با او تیم سازی می کند.
۴. تضعیف ارزش های اخلاقی
ارزش های اخلاقی تضعیف خواهد شد
چون کودک نمی داند درست و غلط کدام است.
پدر درست می گوید یا مادر؟