eitaa logo
تربیت دینی
95 دنبال‌کننده
81 عکس
5 ویدیو
1 فایل
 دنیای مدرن تمام حوزه های زندگی را تحت تاثیر قرار داده است . انسان امروزی که خود را در برابر یک دنیای تحول یافته میبیند و روزبروز بر نیازهایش افزوده میشود ناگزیر است برای زندگی بهتر و سعادتمند مهارتهایی را بدست آورد که مهمترین آن تربیت فرزند است
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
پاستیل نه استخوان ساز است و نه غضروف ساز ! پاستیل مملو از افزودنی و اسانس است و دشمن کبد کودک بوده و باعث بیش فعالی او میشود.
4 اشتباه رایج در روایت وقایع عاشورا: اشتباه اول: اوج عزاداری امام حسین(ع) ده روز اول ماه محرم الحرام است. بین سخنرانان و مداحان، مشهور است که هر شب را به یکی از شهدای کربلا اختصاص دهند؛ مثلاً شب سوم برای حضرت رقیه و شب هفتم را برای حضرت علی اصغر(ع) سوگواری می کنند و تاسوعا را نیز به حضرت عباس(ع) اختصاص می دهند. همین قرار داد بین مداحان و منبری ها باعث شده است که عده ای گمان کنند، حضرت رقیه روز سوم محرم به شهادت رسیده است و از همه بدتر اینکه گمان می کنندحضرت ابالفضل(ع) در روز تاسوعا به شهادت رسیده است. اما حقیقت این است که تمام شهدای کربلا در روز عاشورا به شهادت رسیده اند و حضرات اباالفضل، علی اکبر و علی اصغر همه قبل از امام حسین(ع) و در روز عاشورا در پیکار با سپاه عمر سعد کشته شده اند. حضرت رقیه(س) نیز پس از شهادت پدرش در شام از دنیا رفته است. اشتباه دوم: باور عمومی این است که حضرت حسین بن علی(ع) و اهل بیت و اصحابش سه شبانه روز آب ننوشیدند و سپس تشنه کام به مقابله با دشمن رفته اند؛ اما حقیقت این است که عمر سعد سه روز قبل از عاشورا عمروبن حجاج را با پانصد سوار فرستاد تا کنار شریعه فرود آیند و میان یاران حسین و آب فاصله اندازند. اما این به این معنی نیست که هیچ ذخیره آبی در خیمه ها نبوده است. در کتاب ارشاد نوشته شیخ مفید(ره) آمده است: « در شب عاشورا زینب...دست بر گریبان برده...و بیهوش بر زمین افتاد. حسین(ع) برخاسته آب بر روی خواهر پاشید و...» این نقل معتبر نشان می دهد که تا شب عاشورا هنوز آب در خیمه ها بوده واصل تشنه کامی به روز عاشورا، گرمی هوا و شدت مبارزه مربوط است. شیخ عباس قمی(ره) در منتهی الامال می گوید: «شب عاشورا امام حسین(ع)، حضرت علی اکبر(ع)را با سی سوار و بیست پیاده فرستاد که چند مشک آب آورند و اهل بیت و اصحاب خود را فرمود که از این آب بیاشامید، آخر توشه شماست و وضو بسازید و غسل کنید.» اشتباه سوم: یکی از معروف ترین تحریف ها ماجرای حضرت لیلی مادر حضرت علی اکبر(ع) است وچه روضه ها که در این زمینه خوانده نمی شود؛ در روضه ها ذکر می شود که حضرت علی اکبر قبل از رفتن به میدان با مادرش چه نجواهایی می کرد، یا اینکه حضرت لیلی در خیمه ها رفته و در آنجا دعا کرده که خداوند حضرت علی اکبر را سالم برگرداند که متأسفانه این موضوع محور بعضی تعزیه ها نیز شده است. اما حقیقت این است که اصلاً لیلایی در کربلا نبوده است؛ البته لیلی مادر حضرت علی اکبر(ع) هست؛ اما حتی یک مورخ هم به حضور آن حضرت در کربلا و روز عاشورا گواهی نمی دهد. (به نقل از حماسه حسینی،جلد۱،مرتضی مطهری) اشتباه چهارم: مطلب بعدی مربوط به حضرت علی اکبر(ع) این است که آن حضرت قبل از رفتن به معرکه جنگ از پدر رخصت خواست و آن حضرت اذن میدان نداده اند و مثلاً فرموده اند که تو هنوز جوانی و حیف است که از دست بروی و چه اشعار و تعزیه ها که پیرامون آن نساخته ایم؛ اما حقیقت این است که تمام مورخین نوشته اند، هر کس از امام حسین(ع) اذن میدان می خواست، اگر می شد حضرت برایشان عذری می آورد ولی در مورد جناب علی اکبر گفته اند: «فاستأذن اباه،فأذن له» یعنی تا اجازه خواست گفت برو.
جلسه امام حسین(ع) یک محفل تربیتی است روح‌الله کریمی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به این سوال ک زیر ۴ سال نباید کودک را در مهدکودک گذاشت. گفت جلسه امام حسین(ع) یک محفل تربیتی است و نباید کودک را از مادر جدا کرد تا بازی کند. اگر بازی تربیتی هم هست باید کنار مادر و پدر باشد. بخشی از یادگیری کودک تربیتی است یعنی باید گریه مادر را مشاهده کند. سینه‌زنی پدر را مشاهده کرد. راه‌اندازی حسینیه کودک در هیأت و جدا کردن او از والدین غلط است زیرا او را از دستگاه تربیتی جدا کرده است. وی افزود: امسال در هیأتی دیدم که برای کودکان هم حسینیه و هیأت زدند تا کودکان را از مادر بگیرند و مادران راحت عزاداری کنند. بهترین جایگاه و مکان امن، آغوش مادر است.
🔻 حوصله پدر، بچه را با شخصیت می کند. پدر وقتی خوش‌اخلاق، با تحمل و با حوصله باشد، بچه باشخصیت می‌شود. حوصلۀ پدر، حوضی است که بچه در آن رشد می‌کند. بچه، مثل «ماهی» است و «حوصلۀ پدر» مثل حوض. آن پدری که حوصله‌اش زیاد است، مثل دریاچه است و بچه تا حدّ ماهی‌های دریاچه رشد. می‌کند و بزرگ می‌شود. پدری که از این هم باحوصله‌تر است، مثل یک دریاست، بچه مثل ماهی در دریا، به اندازۀ نهنگ قدرت و جرأت پیدا می‌کند. شما ببینید حسین بن علی علیه‌السلام فرزند دریاست، در دریای حوصله پدر و جدّش رشد کرده است، از این جهت است که یک شخصیت زنده و بزرگ است. (ره)
چرا تاب‌آوری برای تربیت فرزند مهم است؟ زندگی پر از چالش و اغلب اوقات رنج است! واقعیتش را هم بخواهید، در زندگی، آن کسانی بقا می‌یابند و زیر بار مشکلات خم نمی‌شوند که تاب‌آوری بیشتری داشته باشند. تاب‌آوری به کودکان کمک می‌کند تا از چالش‌ها عقب نشینی نکنند، از شکست‌ها درس بگیرند و در سختی‌ها پایدار و مقاوم باقی بمانند.
🌺نشانه های تاب آوری🌺 افراد انعطاف پذیر اغلب دارای تعدادی ویژگی متفاوت هستند که به آنها کمک می کند تا با چالش های زندگی مقابله کنند. برخی از نشانه های تاب آوری عبارتند از: 1⃣سازگاری توانایی فرد برای سازگاری با تغییر و تحمل رویدادها در مواقع بحران انعطاف پذیر و آرام هستند.❤️
2⃣کنترل توانایی تنظیم احساسات در زمان استرس است. می توانند در هنگام مواجهه با تجربیات منفی، ذهن خود را آرام کرده و احساسات خود را مدیریت کنند.
3⃣مبارزه گر دیدگاه مبارزه گرایانه دارند نه قربانی بودن .فعالند نه منفعل داشتن دیدگاه های مثبت نسبت به خود و توانایی هایشان داشتن ظرفیت برنامه ریزی واقعی و پایبندی به آنها
🌺تقویت تاب‌آوری فرزند 🌺 1.به فرزندتان اجازه دهید خودش با مشکلاتش روبه‌رو شود. از فرزندتان حمایت کنید، اما سعی نکنید هر مشکل جزئی را برای او حل کنید. از پیش‌بینی مشکلات و پیشگیری از آن‌ها خودداری کنید. حتی شاید لازم باشد اجازه دهید فرزندتان تکالیف ناقصش را به معلمش تحویل بدهد.  رویارویی فرزندتان با مسائل کوچک، تاب‌آوری او در برابر شکست‌های بزرگ‌تر را تقویت می‌کند.
2.به فرزندتان کمک کنید احساساتش را شناسایی و مدیریت کند. کلید اصلی برای مدیریت مؤثر احساسات و ایجاد ثبات، درک احساسات است. اگر به فرزندمان اجازه بدهیم درباره‌ی احساساتش بدون شرم و ترس از قضاوت حرف بزند، به او کمک می‌کنیم رشد کند و یاد بگیرد که هر چه احساس می‌کند، خوب است و توانایی لازم برای مقابله با احساساتش را داشته باشد.  به عنوان مثال، فرزند شما ممکن است برای یکی از اعضای خانواده که بیمار است، نگران باشد. می‌توانید به او بگویید: «فکر می‌کنم برای پدربزرگ نگرانی. اشکالی ندارد که نگران باشی، اما مطمئن باش که ما هر کاری از دستمان برمی‌آید، انجام می‌دهیم تا او بهتر شود.»
3.به فرزندتان اجازه دهید که اشتباه کند 🌺🌺🌺🌺🌺. بچه‌ها فشار زیادی را تحمل می‌کنند تا از دید دیگران بی‌نقص باشند و به موفقیت به‌ویژه موفقیت تحصیلی ادامه دهند. ❤️❤️❤️ مهم است فرزندمان یاد بگیرد که اشتباه‌کردن بخشی از زندگی است بنابراین فرزندتان را تشویق کنید که اگر یک بار چیزی را امتحان کرد و درست پیش نرفت، دوباره به سراغش برود.  ✅ فرزندتان را، بدون توجه به نتیجه‌ی کار، فقط به خاطر تلاش او تحسین کنید. مثلاً به او بگویید «من به تو افتخار می‌کنم که در مسابقه شرکت کردی و به تلاشت ادامه دادی».😍
۴.فرزندتان را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کند. 🦋 🦋 🦋 🦋 🦋 امتحان‌کردن چیزهای جدید برای رشد کودکان ضروری است به این دلیل که اعتماد‌به‌نفس آن‌ها تقویت شود و کشف دنیای اطراف برایشان راحت‌تر باشد. ⁉️ ⁉️ ⁉️ ⁉️ ⁉️ داشتن فرصت‌های مکرر برای امتحان‌کردن فعالیت‌های مختلف به فرزندتان کمک می‌کند از منطقه‌ی امن خود خارج شود و با گذر از فرازونشیب آن، به توانایی‌های خود اعتماد بیشتری پیدا کند. با این حال، فرزندتان را مجبور نکنید کاری را انجام دهد که برایش خوشایند نیست، مثلاً تجربه‌ی ورزش جدیدی مثل شنا خوب است، اما شاید کودک تمایلی به آن نداشته باشد و تجربه‌کردن فعالیت دیگری مثل فوتبال یا نقاشی را به آن ترجیح دهد.
5.از حل مسئله کمک بگیرید. به فرزندتان کمک کنید تا مهارت‌ حل مسئله را به روشی متناسب با سن خود به دست آورد. مثلاً اگر یکی از بچه‌های مدرسه برای فرزند شما قلدری می‌کند، فرزندتان را تشویق کنید تا برای مقابله با آن، فهرستی از راه‌حل‌ها را ارائه کند. سپس با هم راه‌حل‌هایش را بررسی کنید.👍
6.به فرزندتان کمک کنید عزت‌نفس خود را بسازد. 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 برای اینکه کودکان تصویر مطلوبی از خود داشته باشند، باید عزت نفسشان تقویت شود. این کار را می‌توانید ✅ با تمجید از فرزندتان، ✅صحبت‌کردن با او، ✅تشویق او ✅و یادآوری چگونگی رویارویی با روزهای سخت گذشته انجام دهید. ❤️ مثلاً می‌توانید فرصتی از روز را به این اختصاص دهید که فرزندتان به کارهای مثبتی که انجام داده فکر کند و درباره‌ی احساس خوبی که تجربه کرده حرف بزند.❤️
7.به فرزندتان کمک کنید تغییر را بپذیرد. 🌿🌿 🌿🌿 🌿🌿 بخش بزرگی از تاب‌آوری، توانایی کنارآمدن با تغییرات است. بعضی از کودکان تغییر را آزاردهنده می‌دانند. حمایت از فرزندتان و کمک به او برای پذیرش موقعیت‌های جدید، کمک می‌کند تاب‌آورتر شود.  🌺🌿🌿🌺🌿🌿🌺 اگر فرزندتان یاد بگیرد که تغییر اجتناب‌ناپذیر است اما همیشه می‌تواند با ابزار عاطفی خود و حمایت بزرگسالان از آن عبور کند، بسیار تا‌ب‌آورتر خواهد شد.
8.همراه با فرزندتان به طبیعت بروید. 🌺🌿🌿🌺🌿🌿🌺 کودک در طبیعت از نظر جسمی خسته می‌شود و مجبور است خستگی را تاب بیاورد. هم‌چنین با سختی‌های متعددی مثل گرسنگی، تشنگی، سردی و گرمی هوا روبه‌رو می‌شود که باید به شیوه‌ای جدید آن‌ها را رفع کند. گذر از این سختی‌ها و یا تحمل آن‌ها تاب‌آوری کودک را تقویت می‌کند
🌺روش برخورد با کودک 🧑❤️🧑❤️🧑 1⃣ برنامه ریزی روزانه داشته باشید. روز را طوری برنامه ریزی کنید که فرزندتان بداند دقیقاً چه کاری باید انجام دهد و شما چه انتظاری از او دارید.
2⃣ دستورالعمل بدهید! ❤️ 🧑‍💼 ❤️ 🧑‍💼 ❤️ می‎خواهید کیک بپزید. فرض کنید روی جعبه‏ ی پودر کیک نوشته شده: «کیک بپزید.» و هیچ دستورالعمل دیگری داده نشده. می‌توانید بدون دستورالعمل آن کیک را بپزید؟ ا👨‍👩‍👧‍👧گر از فرزندتان می خواهید کاری انجام دهد، باید مثل دستورالعمل تهیه‏ ی یک غذا، به او دستورات کوتاه بدهید و حرفتان را دقیق بزنید. ✅دستورالعمل بدهید بجای اینکه بگویید کیک بپز روش پختن کیک را جز بجز بدهید. ❌به جای اینکه به کودک بگویید: «اتاق خوابت رو مرتب کن.» (کیک بپز!) ✅بگویید: « لطفاً اسباب بازی‌هات رو توی کمد بگذار و کتاب‏هات رو توی قفسه بگذار.» (سه تخم مرغ در پودرکیک مخلوط کنید،…
روش برخورد با کودک بیش فعال✅ 💪ورزش را در برنامه بگذارید کودک باید در طول روز فعالیت بدنی زیادی داشته باشد. پیاده روی، جست‌وخیز و ورزش کردن می تواند به کودک شما کمک کند تا خود را خسته کند و کیفیت خواب خود را بهبود بخشد؛ اما مراقب باشید کودکتان نزدیک به زمان خواب کار خیلی سخت یا هیجان انگیز انجام ندهند. 🌶حواستان به تغذیه کودک بیش فعال جمع باشد. مراقب تغذیه فرزندتان باشید. اگر کودک شما پس از خوردن غذاهای خاصی که ممکن است حاوی مواد افزودنی یا کافئین باشد، علائم بیش فعالی را بیشتر نشان می‌دهد، یادداشتی از آن غذاها داشته باشید و آن‌ها را با پزشکتان در میان بگذارید که درمورد مصرف یا منع مصرف آن‌ها تصمیم گیری کنید. 🌸ماست و مربای به قبل از خواب عالیست🌸
ابو رافع می گوید: در مدینه گاهی من با امام حسین علیه السلام- که کودکی بیش نبود- بازی می کردم، به این ترتیب که سنگهای مخصوصی را انتخاب نموده و به داخل حفره هائی نشانه روی می کردیم و در صورت برنده شدن می بایستی فرد برنده بر دوش دیگری سوار می شد. هر گاه من برنده می شدم و می خواستم بر دوش او سوار شوم امام حسین علیه السلام می گفت: «اتَرْکبُ ظَهْراً حَمَلَهُ رَسُولُ اللّه صلی الله علیه و آله ؛ آیا می خواهی بر دوش کسی سوار شوی که رسول الله او را بر دوش خود حمل می کرد؟» من از سواری منصرف می شدم😎 و هر گاه او به هدف می زد، من از سواری دادن سرباز می زدم و می گفتم: من هم مثل تو سواری نمی دهم. امام حسین علیه السلام می فرمود: «امَّا تَرْضی انْ تَحْمِلَ بَدَناً حَمَلَهُ رَسُولَ اللَّه آیا راضی نیستی بدنی را به دوش بکشی که رسول الله آن را بر دوش خود حمل کرده است؟!» و من با کمال میل او را بر دوش خود گذاشته و سواری می دادم.👏 ؛المناقب، ج 4، ص 72.
🌺کاربرد نظریه های برانگیختگی ( هب و برلاین) در درس خواندن🌺 1.انگیزش دانش آموزان را در سطح بهینه نگه دارید، از دوره های ملالت و کسالت و اضطراب زیاد اجتناب کنید. 2.تازگی و ابهام را در تدریس و فعالیت دانش آموزان بگنجانید. 3.به جای عدم قطعیت در دانش آموزان، هیجانهای مثبت در مورد یادگیری ایجاد کنید.
❤️مهارت‌های تفکر چیست؟❤️ مهارت‌های تفکر، آن دسته از فعالیت‌های ذهنی هستند که از آن‌ها برای پردازش اطلاعات، ایجاد ارتباط، تصمیم‌گیری و خلق ایده‌های جدید استفاده می‌کنید. ✅وقتی سعی می‌کنید تجربیات را معنادار کنید، مشکلات را حل کنید، تصمیم بگیرید، سؤال بپرسید، برنامه‌ ریزی کنید یا اطلاعات را سازمان‌دهی کنید، در حال استفاده از مهارت‌های تفکر خود هستید. ✅همه‌ی افراد مهارت‌های تفکر را دارند، اما همه از آن‌ها به‌طور مؤثر استفاده نمی‌کنند. مهارت‌های مؤثر فکر کردن در طول زمان ایجاد می‌شوند. ✅متفکران خوب، فرصت‌ها را می‌بینند در حالی که دیگران فقط مشکلات یا موانع را می‌بینند، می‌توانند بین عوامل مختلف ارتباط برقرار کنند و آن‌ها را به هم پیوند بزنند. آن‌ها همچنین قادر به ایجاد راه‌حل‌های جدید و منحصربه‌فرد برای مشکلات هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا