پرخاشگری در کودکان اغلب به علت ناتوانی در بیان احساسات و کنترل هیجانهاست.
برخی از توصیهها برای مدیریت پرخاشگری فرزند
1. آرامش و کنترل خود را حفظ کنید: در مواجهه با پرخاشگری فرزند، سعی کنید آرام باشید و کنترل خود را حفظ کنید. پرخاشگری فرزند را به عنوان یک تهدید یا یک توهین نبینید.
2. سعی کنید احساسات فرزند را تشخیص دهید و به او بگویید که شما احساسش را درک میکنید. این کار میتواند به فرزند کمک کند که احساساتش را بیان کند و پرخاشگری را کاهش دهد.
3. فرزند را تشویق کنید که احساساتش را بیان کند و به او بگویید که شما درک میکنید. این کار میتواند به فرزند کمک کند که پرخاشگری را کاهش دهد.
4.فرزند را تشویق کنید که احساساتش را به راههای سالم بیان کند. این کار میتواند به فرزند کمک کند که پرخاشگری را کاهش دهد.
5. فرزند را تشویق کنید که رفتار خوب انجام دهد. این کار میتواند به فرزند کمک کند که پرخاشگری را کاهش دهد.
برخی از روشهای مدیریت کودک در استفاده از گوشی عبارتند از:
1. قفل کردن اپلیکیشنها: والدین میتوانند اپلیکیشنهای خاصی را قفل کنند تا کودکان از آنها استفاده نکنند.
2. محدود کردن زمان استفاده: والدین میتوانند محدودیت زمانی برای استفاده کودکان از گوشی ایجاد کنند تا کودکان از استعاره بیش از حد جلوگیری شوند.
3. محدود کردن دسترسی به اینترنت: والدین میتوانند محدودیت دسترسی به اینترنت را برای کودکان ایجاد کنند تا کودکان از استفاده نادرست از اینترنت جلوگیری شوند.
4. نظارت بر فعالیتها: والدین میتوانند فعالیتهای کودکان را نظارت کنند و از استفاده نادرست از گوشی جلوگیری کنند.
برای مدیریت کودک در استفاده از گوشی، والدین میتوانند از نرمافزارهای مختلفی مانند:
1. Family Orbit
2. Kaspersky Safe Kids
3. Net Nanny
4. Qustodio
5. Screen Time Parental Control
استفاده کنند. این نرمافزارها والدین را قادر میسازند تا کنترل بیشتری بر روی استفاده کودکان از گوشی داشته باشند
🔻سکانس خیلی تاثیر گذار بودبیشتر مشکلات ما ریشه در کودکی داره، خیلی وقتها ناخواسته به بچهها احساس اضافه بودن دادیم و به مرور تبدیل به یه جامعه افسرده شدیم
@khabar_furei
همیشه كودک نيست كه به مادر میچسبد، در مقابل مادر مضطربی هم هست كه حاضر نمیشود به فرزندش فضا برای رشد، کنجکاوی و جستجو بدهد.
این مادر هميشه نگران هست که اگر فرزندش در كنارش نباشد، خطری او را تهديد میكند. مادری که به فرزندش اجازه تحول و پختگی نمیدهد چون هميشه حضور مستقيم دارد و به جای فرزندش فکر و مشكلات و چالشهای فرآیند رشد او را حل میكند.
اگر کسی از کودک سوالی پرسید، اجازه بدهید خودش پاسخ بدهد.
خیلی مهم است که کودک فرصت داشته باشد سوالهای مربوط به خودش را جواب بدهد چون که اعتماد به نفس کودک را افزایش میدهد.
کودکان با سبک دلبستگی ایمن در حضور مادر احساس امنیت و راحتی میکنند، در مقابل کودکان با سبک دلبستگی ناایمن در صورت مضطرب شدن از مادر فاصله میگیرند و یا به مادر میچسبد اما آرام نمیشود.
همه انیمیشن نگاه کنن به غیر از
کودکان زیر ۳ سال ، چرا که👇👇
🔻باعث کُند شدن ذهن میشه
🔻کم تحرکی و تنبلی میاره
🔻هر صحنه ای ببینن تقلید میکنن
و روشون تاثیر مستقیم داره
🔻هر صحنه ای ببینن باور میکنن
(امکان تمایز بین واقعیت و تخیل رو ندارن)
🔻خلاقیت شون رشد نمیکنه و سرکوب میشه
🔻انرژی شون به صورت کاذب تخلیه میشه
🔻ممکنه مشکلاتی در گفتار پیدا کنند
يكي از موضوعات مهم در تربيت كودكان تعادل و توازن است.
مثلا همان اندازه كه درس فرزندتان برايتان مهم است، ورزش كردن، بازی با همسالان، فعالیتهای هنری، توجه به سلامت و مسواک زدن بچهها هم در زندگی او باید برایتان مهم باشد.
پاستیل نه استخوان ساز است و نه غضروف ساز !
پاستیل مملو از افزودنی و اسانس است و دشمن کبد کودک بوده و باعث بیش فعالی او میشود.
4 اشتباه رایج در روایت وقایع عاشورا:
#استاد_مرتضی_مطهری
اشتباه اول:
اوج عزاداری امام حسین(ع) ده روز اول ماه محرم الحرام است. بین سخنرانان و مداحان، مشهور است که هر شب را به یکی از شهدای کربلا اختصاص دهند؛ مثلاً شب سوم برای حضرت رقیه و شب هفتم را برای حضرت علی اصغر(ع) سوگواری می کنند و تاسوعا را نیز به حضرت عباس(ع) اختصاص می دهند. همین قرار داد بین مداحان و منبری ها باعث شده است که عده ای گمان کنند، حضرت رقیه روز سوم محرم به شهادت رسیده است و از همه بدتر اینکه گمان می کنندحضرت ابالفضل(ع) در روز تاسوعا به شهادت رسیده است.
اما حقیقت این است که تمام شهدای کربلا در روز عاشورا به شهادت رسیده اند و حضرات اباالفضل، علی اکبر و علی اصغر همه قبل از امام حسین(ع) و در روز عاشورا در پیکار با سپاه عمر سعد کشته شده اند. حضرت رقیه(س) نیز پس از شهادت پدرش در شام از دنیا رفته است.
اشتباه دوم:
باور عمومی این است که حضرت حسین بن علی(ع) و اهل بیت و اصحابش سه شبانه روز آب ننوشیدند و سپس تشنه کام به مقابله با دشمن رفته اند؛ اما حقیقت این است که عمر سعد سه روز قبل از عاشورا عمروبن حجاج را با پانصد سوار فرستاد تا کنار شریعه فرود آیند و میان یاران حسین و آب فاصله اندازند. اما این به این معنی نیست که هیچ ذخیره آبی در خیمه ها نبوده است.
در کتاب ارشاد نوشته شیخ مفید(ره) آمده است: « در شب عاشورا زینب...دست بر گریبان برده...و بیهوش بر زمین افتاد. حسین(ع) برخاسته آب بر روی خواهر پاشید و...» این نقل معتبر نشان می دهد که تا شب عاشورا هنوز آب در خیمه ها بوده واصل تشنه کامی به روز عاشورا، گرمی هوا و شدت مبارزه مربوط است.
شیخ عباس قمی(ره) در منتهی الامال می گوید: «شب عاشورا امام حسین(ع)، حضرت علی اکبر(ع)را با سی سوار و بیست پیاده فرستاد که چند مشک آب آورند و اهل بیت و اصحاب خود را فرمود که از این آب بیاشامید، آخر توشه شماست و وضو بسازید و غسل کنید.»
اشتباه سوم:
یکی از معروف ترین تحریف ها ماجرای حضرت لیلی مادر حضرت علی اکبر(ع) است وچه روضه ها که در این زمینه خوانده نمی شود؛ در روضه ها ذکر می شود که حضرت علی اکبر قبل از رفتن به میدان با مادرش چه نجواهایی می کرد، یا اینکه حضرت لیلی در خیمه ها رفته و در آنجا دعا کرده که خداوند حضرت علی اکبر را سالم برگرداند که متأسفانه این موضوع محور بعضی تعزیه ها نیز شده است.
اما حقیقت این است که اصلاً لیلایی در کربلا نبوده است؛ البته لیلی مادر حضرت علی اکبر(ع) هست؛ اما حتی یک مورخ هم به حضور آن حضرت در کربلا و روز عاشورا گواهی نمی دهد. (به نقل از حماسه حسینی،جلد۱،مرتضی مطهری)
اشتباه چهارم:
مطلب بعدی مربوط به حضرت علی اکبر(ع) این است که آن حضرت قبل از رفتن به معرکه جنگ از پدر رخصت خواست و آن حضرت اذن میدان نداده اند و مثلاً فرموده اند که تو هنوز جوانی و حیف است که از دست بروی و چه اشعار و تعزیه ها که پیرامون آن نساخته ایم؛ اما حقیقت این است که تمام مورخین نوشته اند، هر کس از امام حسین(ع) اذن میدان می خواست، اگر می شد حضرت برایشان عذری می آورد ولی در مورد جناب علی اکبر گفته اند: «فاستأذن اباه،فأذن له» یعنی تا اجازه خواست گفت برو.
جلسه امام حسین(ع) یک محفل تربیتی است
روحالله کریمی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی
در پاسخ به این سوال ک زیر ۴ سال نباید کودک را در مهدکودک گذاشت. گفت جلسه امام حسین(ع) یک محفل تربیتی است و نباید کودک را از مادر جدا کرد تا بازی کند. اگر بازی تربیتی هم هست باید کنار مادر و پدر باشد. بخشی از یادگیری کودک تربیتی است یعنی باید گریه مادر را مشاهده کند. سینهزنی پدر را مشاهده کرد. راهاندازی حسینیه کودک در هیأت و جدا کردن او از والدین غلط است زیرا او را از دستگاه تربیتی جدا کرده است.
وی افزود: امسال در هیأتی دیدم که برای کودکان هم حسینیه و هیأت زدند تا کودکان را از مادر بگیرند و مادران راحت عزاداری کنند. بهترین جایگاه و مکان امن، آغوش مادر است.
🔻 حوصله پدر، بچه را با شخصیت می کند.
پدر وقتی خوشاخلاق، با تحمل و با حوصله باشد، بچه باشخصیت میشود. حوصلۀ پدر، حوضی است که بچه در آن رشد میکند. بچه، مثل «ماهی» است و «حوصلۀ پدر» مثل حوض. آن پدری که حوصلهاش زیاد است، مثل دریاچه است و بچه تا حدّ ماهیهای دریاچه رشد. میکند و بزرگ میشود. پدری که از این هم باحوصلهتر است، مثل یک دریاست، بچه مثل ماهی در دریا، به اندازۀ نهنگ قدرت و جرأت پیدا میکند.
شما ببینید حسین بن علی علیهالسلام فرزند دریاست، در دریای حوصله پدر و جدّش رشد کرده است، از این جهت است که یک شخصیت زنده و بزرگ است.
#آیت_الله_حائری_شیرازی(ره)
#تربیت_کودک
#نقش_پدر
چرا تابآوری برای تربیت فرزند مهم است؟
زندگی پر از چالش و اغلب اوقات رنج است! واقعیتش را هم بخواهید، در زندگی، آن کسانی بقا مییابند و زیر بار مشکلات خم نمیشوند که تابآوری بیشتری داشته باشند. تابآوری به کودکان کمک میکند تا از چالشها عقب نشینی نکنند، از شکستها درس بگیرند و در سختیها پایدار و مقاوم باقی بمانند.
🌺نشانه های تاب آوری🌺
افراد انعطاف پذیر اغلب دارای تعدادی ویژگی متفاوت هستند که به آنها کمک می کند تا با چالش های زندگی مقابله کنند. برخی از نشانه های تاب آوری عبارتند از:
1⃣سازگاری
توانایی فرد برای سازگاری با تغییر و تحمل رویدادها در مواقع بحران انعطاف پذیر و آرام هستند.❤️
2⃣کنترل
توانایی تنظیم احساسات در زمان استرس است. می توانند در هنگام مواجهه با تجربیات منفی، ذهن خود را آرام کرده و احساسات خود را مدیریت کنند.
3⃣مبارزه گر
دیدگاه مبارزه گرایانه دارند نه قربانی بودن .فعالند نه منفعل
داشتن دیدگاه های مثبت نسبت به خود و توانایی هایشان
داشتن ظرفیت برنامه ریزی واقعی و پایبندی به آنها
🌺تقویت تابآوری فرزند 🌺
1.به فرزندتان اجازه دهید خودش با مشکلاتش روبهرو شود.
از فرزندتان حمایت کنید، اما سعی نکنید هر مشکل جزئی را برای او حل کنید.
از پیشبینی مشکلات و پیشگیری از آنها خودداری کنید. حتی شاید لازم باشد اجازه دهید فرزندتان تکالیف ناقصش را به معلمش تحویل بدهد.
رویارویی فرزندتان با مسائل کوچک، تابآوری او در برابر شکستهای بزرگتر را تقویت میکند.
2.به فرزندتان کمک کنید احساساتش را شناسایی و مدیریت کند.
کلید اصلی برای مدیریت مؤثر احساسات و ایجاد ثبات، درک احساسات است. اگر به فرزندمان اجازه بدهیم دربارهی احساساتش بدون شرم و ترس از قضاوت حرف بزند، به او کمک میکنیم رشد کند و یاد بگیرد که هر چه احساس میکند، خوب است و توانایی لازم برای مقابله با احساساتش را داشته باشد.
به عنوان مثال، فرزند شما ممکن است برای یکی از اعضای خانواده که بیمار است، نگران باشد. میتوانید به او بگویید: «فکر میکنم برای پدربزرگ نگرانی. اشکالی ندارد که نگران باشی، اما مطمئن باش که ما هر کاری از دستمان برمیآید، انجام میدهیم تا او بهتر شود.»
3.به فرزندتان اجازه دهید که اشتباه کند
🌺🌺🌺🌺🌺.
بچهها فشار زیادی را تحمل میکنند تا از دید دیگران بینقص باشند و به موفقیت بهویژه موفقیت تحصیلی ادامه دهند.
❤️❤️❤️
مهم است فرزندمان یاد بگیرد که اشتباهکردن بخشی از زندگی است بنابراین فرزندتان را تشویق کنید که اگر یک بار چیزی را امتحان کرد و درست پیش نرفت، دوباره به سراغش برود.
✅ فرزندتان را، بدون توجه به نتیجهی کار، فقط به خاطر تلاش او تحسین کنید. مثلاً به او بگویید «من به تو افتخار میکنم که در مسابقه شرکت کردی و به تلاشت ادامه دادی».😍
۴.فرزندتان را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کند.
🦋 🦋 🦋 🦋 🦋
امتحانکردن چیزهای جدید برای رشد کودکان ضروری است به این دلیل که اعتمادبهنفس آنها تقویت شود و کشف دنیای اطراف برایشان راحتتر باشد.
⁉️ ⁉️ ⁉️ ⁉️ ⁉️
داشتن فرصتهای مکرر برای امتحانکردن فعالیتهای مختلف به فرزندتان کمک میکند از منطقهی امن خود خارج شود و با گذر از فرازونشیب آن، به تواناییهای خود اعتماد بیشتری پیدا کند. با این حال، فرزندتان را مجبور نکنید کاری را انجام دهد که برایش خوشایند نیست، مثلاً تجربهی ورزش جدیدی مثل شنا خوب است، اما شاید کودک تمایلی به آن نداشته باشد و تجربهکردن فعالیت دیگری مثل فوتبال یا نقاشی را به آن ترجیح دهد.