چرا جلیلی؟ استاد سیدعلی موسوی.mp3
50.36M
ناگفته هایی از آقای جلیلی و اقدامات دولت سایه در این هشت سال
🔉صوت سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین سید علی موسوی (رییس ستاد روحانیت دکتر جلیلی)
🔸چرا دکتر جلیلی تا آخر باید بماند؟
🔸آرایش انتخابات، تقابل با جریان غربگرا یا رقابت درون گفتمانی؟
🔸آیا دکتر جلیلی توانایی مدیریت دارد؟
👤 با مدیر کانال در ارتباط باشید...
@admin_jalili
@andishevarzi
هدایت شده از داستان کوتاه _1400"
#درب_هویت
مانند تصویری هستم که هر کس نگاهش میکند با خشم چشمانم را آتش میزند . اما علت این همه نفرت را نمیفهمم! درست است که حق دارند ولی باید از کشور خود دفاع کنند.
مگر تصویر چشمانم خیلی عذاب دهنده است؟ راستش را بخواهید تا قبل از این موضوع فکر میکردم مردم دوستم دارند ولی وقتی شروع کردم تا تصوراتم را نقاشی کنم هر کس با نگاه بغض آلودی تصوارت انتخاباتی ام را پاره میکرد
اما من حق داشتم برای خودم تصمیم بگیرم
اصلاََ برایم مهم نبود اگر من در انتخابات شرکت کنم دوستانم نگاه خشم آلود خود را نثارم کنند
راهم را انتخاب کرده بودم...
دوست داشتم امسال به صورت شگفت انگیزتری رأی بدهم از شما چه پنهان رفتم یک عینک دودی خریدم و آن را روی چشمانم گذاشتم تا چشمان عدالت خواه و میهن دوست من کسی را عذاب ندهد، دوست هایم هنوز با من دوست هستند اما دیگر دوستشان ندارم! چون روی میهن عزیزمان غیرت ندارند البته اگر غیرت داشتند به پای صندوق رای می آمدند و از میهنشان دفاع میکردند...
عینک خودم را برداشتم و شروع کردم به راه رفتن به یک محله رسیدم خیلی زیبا و سرسبز بود
انسان در آنجا بوی آرامش را حس میکرد افراد این محله خیلی مشغول عبادت بودند این را از تسبیح در دستشان فهمیدم یک لحظه فکر کردم در بهشت هستم. رفتم جلو تر عینک را از چشمانم برداشتم با خودم فکر کردم این ها دیگر تصوراتشان مثل خودم هست و دیگر نیازی به این عینک نیست ؛ چند جوان داشتند زیر درخت با هم صحبت میکردند به سمتشان رفتم نقاشی ام را نشانشان دادم و از تصوارتم صحبت کردم برخلاف انتظار من آن ها هم خیلی به نقاشی ام علاقه ای نداشتند اما کم نیاوردم
پرسیدم امسال به چه کسی رأی میدهید فکر میکردم خیلی سریع پاسخ بدهند #رئیسی اما نه ناامید تر از آنی بودند که اصلاً بخواهند رای بدهند...
تعجب تمام وجودم را فرا گرفته بود مگر این ها همان افراد نماز خوان اهل دین نبودند چطور ممکن است این وظیفه شرعی را انجام ندهند یک لحظه تمام درختان محله را دیدم که دور سریعی بر سرم زدند فقط رنگ سبز برگشان مشخص بود... کمی به خودم آمدم تصمیم گرفتم دیگر به راهم ادامه ندهم و همان جا بنشینم و بقیه نقاشی ام را کامل کنم.
باید به آن ها میفهماندم رأی ندادن شما ممکن است چه بلایی سر ایرانمان بیاورد باید توضیح میدادم...
چشمانم آنقدر خشمگین بودند که عینکم تاب نیاورد و شکست دیگر نمیخواستم چشمان غیور خود را پنهان کنم باید این چشمان را نشان مردم داد تا آن ها از این بی تفاوتی بیدار شوند.
🎄🐌🎄
@yaddashtmandeghar
خداوکیلی اگه ۴۰ درصد بود میگفتیم حق دارن ولی بازم دمشون گرم، ۴۰ درصد هم خوبه، خوب مردمی داریم
الآن که ۵۰ رو رد کرده و به قصد ۶۰ ریختن پای صندوق باید چی بگیم؟
مردم ایران یعنی این...
#مردم_سالاری
@andishevarzi
به قول استادمون که میگفتن اینو آروم بهتون میگم، منم آروم به شما میگم:
اربعین، تشییع حاج قاسم، الآنم انتخابات
انگار آشکار شدن ملائکه شروع شده که اینچنین دلا رو تکون میدن
و این از علائم ظهوره...
#ظهور_نزدیک_است
@andishevarzi
🌱 در کربلا #زهیر و #حر پشت به پشت هم میجنگیدند. هر دو هدایت شده امام بودند. هر دو قصد یاری نداشتند ولی نَفَس امام آنها را دگرگون کرد. این شباهت ها همدیگر را جذب میکنند.
🌱 مساله اینجاست که ما میخواهیم #شبیه چه کسی شویم و پشت به پشت او در جبهه حق یا جبهه شیطان بجنگیم؟ پشت به پشت حبیب و سعید و عابس یا پشت به پشت شمر و ابن سعد و خولی...
@andishevarzi
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت مخاطبین گرامی کانال اندیشه ورزی
با استعانت از حضرت حق سعی داریم رشته مطالبی در مورد اربعین و نوع نگاه توحیدی_عرفانی به این پدیده مقدس محضرتان عرضه داریم. اصل مطالب از اساتید بزرگوارم حجت الاسلام عابدینی و حجت الاسلام یزدان پناه میباشد که امتداد دادن آن مطالب در اربعین کار شخصی خود بنده است.
امید که این قلم فرسایی ها مرضیّ دل حضرت بقیة الله قرار بگیرد.
@andishevarzi
1️⃣ قدم اول:
فرق نماز با ذکر حضرت حق
بین نماز که همانا یاد خداوند متعال است با ذکری که شخص مثلا در طی روز دارد و یاد خدایی که به وسیله ذکر انجام میدهد، تفاوتی قائل میشوند و آن این است که ذکر در طول روز، ذکر در دل کثرات است و شخص در همه شلوغی هایی که دارد ذکر خداوند به لب و قلب میگیرد ولی در نماز، انسان اطراف خود را از کثرات خالی میکند و در فضایی که فقط او و خداوند است مشغول ذکر و یاد و عبادت او میشود.
فرق روضه با ذکر ائمه علیهم السلام
میتوانیم همچنین مقایسه ای را بین ذکر أئمه علیهم السلام در طول روز و ساعاتی که در روضه و ذکر مصیبت ایشان نشسته و مشغول عزاداری و توسل هستیم بر قرار سازیم. یعنی همانطور که در توکل آنچنان است در توسل هم نظیر آن مورد را جاری سازیم. به این صورت که ذکر حضرات معصومین علیهم السلام در طول روز، یاد آن ها از دل کثرات و در دل شلوغی هاست اما شرکت در مجلس روضه یاد آن ها با حالت توحد و به دور از کثرات و شلوغی های اطراف میباشد.
@andishevarzi
2️⃣ قدم دوم:
فرق نماز با حج
اما در مورد فرقی که نماز با حج دارد گرچه هر دو یاد و ذکر خداوند سبحان میباشند ولی شاید بتوان گفت که در حج دو عنصر وجود دارد که در نماز این دو یافت نمیشود. یکی زمان طولانی تری است که حج نسبت به نماز دارد که باعث تمرینی میشود برای احساس محضریت دائم حق تعالی. و دومی حرکات ظاهری است که در حج وجود دارد، این حرکات به نوعی ظهور همان الفاظ و اوراد و حرکات کوتاهی است که انسان در نماز آن ها را انجام میدهد و بر زبان میاورد. به عبارت دیگر شاید بشود گفت که نماز ذکر در مقام اجمال است و حج ذکر در مقام تفصیل.
تفصیل رکوع در حج
به عنوان مثال ما در نماز به رکوع رفته و از عظمت خداوند سبحان دم میزنیم، در حج، این رکوع تفصیل پیدا کرده و در اعمال ظاهری و زندگی ما در این سفر نمود پیدا میکند چرا که این عظمت باعث میشود خود را در برابرش کوچک دیده و بلکه اصلا ندیده، پس نباید در طول احرام در آینه نگاه کرده و به خود بنگریم چرا که وقتی در پیشگاه عظمتی آن چنین قرار داریم خودی معنا ندارد.
تفصیل سجده در حج
همین معنا در اعلی بودن خداوند متعال و حقیر بودنمان جریان دارد که پس باید حقیرانه لباس پوشید و بیش از دو حوله به خود نپیچید. همچنین در مفاهیم دیگری که در نماز به صورت اجمال وجود دارد، وقتی به حج میرسیم تفصیل میابد مثل ملکیت خداوند و غنی بودن او و فقر مطلق ما. مثل شهادت به یگانگی او و نبوت حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم به عنوان انسان کامل و مثل تسلیم محض بودن مقابل ایشان.
@andishevarzi
📃 تدبیر یا باندبازی
قیس بن سعد یکی از شخصیت های دوست داشتنی تاریخ است. او پسر سعد بن عباده رئیس طایفه خزرج است. سعد کسی بود که در ماجرای بعد از رحلت رسول خدا دچار لغزشی شد که داستانش جالب است. گرچه قائل به امامت امیرالمومنین بود ولی باعث سوء استفاده غاصبین از کارش شد. پسرش قیس شخصیت بسیار ولایی داشت و بدین خاطر پدرش را به خاطر این کار مورد اعتراض قرار میداد و میگفت که چرا باعث اختلاف بین دو قبیله اوس و خزرج شد تا قریش بتواند از این موقعیت سوء استفاده کرده و حق امیرالمومنین را از او بگیرد.
او از مقربان امیرالمونین بوده و از کارگزاران دولت ایشان به حساب میامد تا جایی که فرمانده آخرین لشکری شد که حضرت قصد فرستادن آن را به جنگ با معاویه داشتند که قبل از لشکرکشی ترور شدند و به شهادت رسیدند. وقتی امام حسن علیه السلام به خلافت رسیدند نیز از یاران خاص حضرت بود.
اما اتفاقی که در این بین رقم خورد آن بود که امام حسن علیه السلام قیس را از فرماندهی سپاه برداشته و به جایش پسرعموی پدرش یعنی عبید الله بن عباس را به منصب فرماندهی منصوب کردند. فکر کنم اگر بعضی از کسانی که این روز ها داد وا اسلاما و وا انقلابا سر میدهند در آن زمانه بودند میگفتند که پسر از راه پدر منحرف شده و شایسته سالاری را به کنار نهاده و پارتی بازی و باند بازی را جای آن گذاشته است. کجاست عدالت علی؟ این است عدالت حسنی؟
اما حقیقت مطلب این است که این چیز ها نبوده و دلایلی محکم پشت این انتصاب وجود داشت که اگر فرصتی بود مینویسم. گرچه عبید الله آن کسی بود که امام مجتبی علیه السلام را به دینار های معاویه فروخت و سعد آن کسی بود که سپاه حضرت را از فروپاشی نجات داد اما در آن هنگامه بهترین کار برداشتن قیس از فرماندهی و جایگزینی عبید الله به این سمت بود. البته امام علیه السلام قیس را به جانشینی سپاه منصوب کرده و به عبید الله تاکید فرمودند که هر کاری میکنی با مشورت قیس باشد.
نمیگوییم آقای رئیسی معصوم است و اشتباه ندارد اما اینکه بیرون رینگ بایستیم و به جای حمایت و نصیحت مشفقانه، تشتک زیر پای یار خودی بیندازیم کاری بسیار غلط است. در حیطه سیاست و مدیریت مؤلفه های بسیار مهم و غریب از ذهن من و شما وجود دارد که نیاز به علم و تجربه دارد و غالب کسانی که این انتقادات را میکنند بی بهره از هر دوی این ها هستند.
سوال و مطالبه جواب آن کار درستی است اما از مجاری صحیح آن. نباید جامعه را دلسرد از دولت و انقلاب کرد. نباید طوری انتقاد کرد که جو ناامیدی که دشمن در پی ایجاد آن است در جامعه دمیده شود. نباید پازل دشمن را تکمیل کرد...
@andishevarzi
تربیت تمدنی
2️⃣ قدم دوم: فرق نماز با حج اما در مورد فرقی که نماز با حج دارد گرچه هر دو یاد و ذکر خداوند سبحان م
3️⃣ قدم سوم
فرق روضه و زیارت
دوباره میتوانیم همان مقایسه ای که در بالا بین نماز و حج انجام دادیم به همان وزان بین شرکت در روضه و زیارت حضرات معصومین علیهم السلام انجام دهیم. به این صورت که همان حالات و افکار و رفتار هایی که ما در روضه داریم همان ها به صورت اعمال و حالات قوی تر ظهور پیدا کرده و از مرتبه باطن به ظاهر رسیده و در زیارت خود را نشان میدهند. و هم اینکه این احساس حضوری که در روضه ها داریم بسط پیدا کرده و نوعی تمرین است برای احساس حضور دائمی در نزد حضرات معصومین علیهم السلام.
تفصیل روضه در زیارت
به عنوان مثال آنچه از شوق به دیدار ایشان در روضه به صورت پوشیده وجود دارد خود را در حرکات بدن و طی طریق جسمانی برای رسیدن به قبور مطهر ایشان بروز میدهد. آنچه که از کندن از دنیا و سیر به سوی آن ها در روضه به صورت مبطون است، در زیارت ظهور پیدا میکند. آن تسلیم شدنی که در دل روضه ها به آن میرسیم، در زیارت، به صورت تحمل سختی های راه خودنمایی میکند. آن اظهار ارادتی که در روضه ها غالبا در قلب خود نسبت به ایشان داشتیم در زیارت به صورت اوراد و ادعیه و زیارت نامه های متعدد نمایان شده آن هم با حالات و رفتار های خاص.
تمرین محضریت دائمی در زیارت
و سرآخر آن احساس بودن و معیتی که با حضرات معصومیه علیهم السلام در دل روضه ها داشتیم با حضور در حرم ایشان و بلکه از زمان شروع مسافرت به سمت زیارت قبور مطهرشان به صورت طولانی مدت با ما همراه میشود و نوعی تمرین برای درک حضور دائمی ایشان است. به خلاف روضه ها که اینچنین ظرفیتی را به این شدت ندارد.
@andishevarzi
نوجوان شماره ۲ در عکس مورد مواخذه شدید و سرخوردگی قرار گرفته ولی نوجوان شماره ۱ مورد صحبت ملایم و مذاکره قرار گرفته.
با توجه به پست زیر:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/343
لکه دار کردن کرامت نفس از مقدمات انحراف جنسی است.
و با توجه به این پست:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/364
انحرافات جنسی مقدمه بی وفایی در خانواده میشود.
پس نوجوان شماره دو، احتمال خیانت به خانواده در آینده را زیاد دارد.
✨ فهرست گزینشی مطالب کانال #تربیت_تمدنی
🔻 تربیت جنسی:
1⃣ انحراف جنسی و کرامت نفس
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/343
2⃣ نقش خیال پردازی ها در انحراف های جنسی
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/346
3⃣ آخرین راهکار مقابله با گناه
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/338
4⃣ قدم های شیطان و آهسته کاری انحرافی
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/354
5⃣ نقش برنامه ریزی در مقابله با انحرافات:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/360
🔻 روانشناسی تربیت:
1⃣ تاکتیک ضد تلقینی برای کاهش درد:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/284
2⃣ راهبردی برای فرار از بیحالی و افسردگی:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/296
3⃣ تاثیر شک در زندگی بر نشاط انسان:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/337
🔻 روش های تربیتی:
1⃣ راهبرد عاشقی برای قرب خداوند:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/283
2⃣ تاکتیک شرمنده سازی پس از قهر:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/307
3⃣ تاکتیک رهاسازی فکر:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/332
4⃣ خودنمایی پسندیده:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/333
5⃣ شتر دیدی ندیدی (تغافل)
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/349
6⃣ نقش هوش در فرآیند تربیتی
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/351
7⃣ عذر تراشی
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/356
🔻 آسیب شناسی تربیتی:
1⃣ خط قرمزی برای نصیحت:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/313
2⃣ نشانه نقصان شخصیت:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/321
3⃣ مخفی کاری اجتماعی:
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/353
🔻 بینش تربیتی:
1⃣ گنج های بی رنگ خداوند
https://eitaa.com/tarbiat_taktiki/352
🌐@tarbiat_taktiki🌐
با سلام خدمت مخاطبان عزیز
با توجه به فرمایش اخیر مقام معظم رهبری پیرامون لزوم تبیین در فضای مجازی، بر آن شدیم تا تغییراتی در کانال اندیشه ورزی ایجاد کنیم.
تغییر اسم و لینک کانال و همچنین اسلوب و محتوای پیام ها از جمله این تغییرات است.
سپاس از همراهی شما
💠 کوری عشق💖
🔸 ویژگی که محبت و در مرتبه بالاتر #عشق در انسان ایجاد میکند تمرکز و وحدت تعلقات و خواسته های انسان در یک نقطه واحد است.
✨ کسی که عاشق شده است چون همه آرزوها و خواستنی های خود را در معشوق میبیند، نسبت به دنیای غیر از او تمایلی ندارد. ✨
💫برای همین خواب و خوراک و شهوت و منزلت اجتماعی نزد ایشان بی اهمیت میشود.
⚡️ معمولا حدیث
«حب الشیء یعمی و یصم» (عشق، کور و کر میکند)
را بد معنا میکنند و از طرف #منفی قضیه به آن نگاه میکنند.
🌟 اما اگر از طرف #مثبت نگاه کنیم، همین حب و عشق، میتواند مقدمه دل کندن از #تعلقات_دنیایی و در نتیجه نزدیکی بیشتر به خداوند باشد البته به شرط اینکه به عشق خود جهت بدهیم.
#تربیت
#راهبرد
#فقه_الحدیث
@tarbiat_taktiki
💠 درد لحظه ها
⚡️ دردی را که انسان از #تلقین های خود میکشد بیش تر از دردی است که واقعا به او وارد شده است.
💥 وقتی فکر میکند که باید این دردی که احساس میکند را ثانیه بعد هم داشته باشد و هم چنین ثانیه بعدش و ثانیه بعد و بعد و بعد، دردش به تعداد فکر هایش بیشتر و شدید تر میشود.
💡 برای همین یکی از راه های غلبه بر درد، #درد_لحظه را کشیدن و فکر نکردن به دردی است که در آینده میکشد.
📿 جالب است که #امام_صادق علیه السلام نیز به این مورد اشاره دارند و میفرمایند:
✨ دنیا فقط لحظه ای است، بر همان یک لحظه صبر کن و فکر آینده را نکن که نیامده، فکر گذشته را هم نکن که آن هم رفته است... ✨(کافی، ح ۳۰۱۴)
#روانشناسی
#تاکتیک
#امتداد_روایت_در_زندگی
@tarbiat_taktiki
💠 ریش سفید ها🤨
🔻 یکی از علل ناکارآمدی مشورت برای انسان، #مشاور هایی است که انتخاب میکند. شاید بار ها شده که به حرف های پدربزرگ ها و ریش سفید ها خندیده ولی سرآخر به درستی حرف آنان پی برده اید.
💢 بیشتر ضربه ای که انسان از مشورت کردن میخورد، علتش مشورت گرفتن با دوستان و دور و اطرافیان است، گویا شخص برای مشورت ارزشی قائل نیست تا کمی به خود زحمت داده و سراع مشاوری پخته برود.
🔺 یکی از طرف های اصلی مشورتمان باید بزرگتر ها و ریش سفید ها باشند. امام صادق علیه السلام انسان را به دوستی با افراد با تجربه تشویق کرده و از انسان های تازه به دوران رسیده بر حذر میدارد. (کافی، ح ۳۵۹۸)
#تربیت
#تاکتیک
#درس_حدیث
@tarbiat_taktiki
#ایمان_حقیقی
امام صادق علیه السلام :
💎ایمان حقیقی آن است که در همه امور خود، حق را بر باطل مقدم بداری هر چند در این کار حق به ضرر تو و باطل به سود تو بوده باشد.
📙بحار، ج70، ص 106
📬@tarbiat_taktiki
💠 نصیحت نکن
🔸 همیشه نصیحت کردن خوب نیست بعضی مواقع نصیحت نکردن از نصیحت کردن برای طرف مقابل پرفایده تر است.
📌 مثلا در جایی که میدانیم هر چه قدر هم منطقی صحبت کنیم ولی باز طرف مقابل، حرف ما را قبول نمیکند و بدتر از آن، #لجبازی کرده و زیر میز میزند، نباید نصیحت کرد.
📿 امام صادق علیه السلام بار ها از اصحاب و یاران خود شکایت میکنند که
✨ چرا به مردمی که میدانید ولایت ما را قبول نمیکنند، امر ما را معرفی کرده و باعث #لجبازی آن ها و دشمنی آن ها با ما میشوید. اما اگر اینچنین نمیکردید لا اقل ما را به عنوان عالمی متقی قبول داشتند (کافی، ح ۲۸۸۵). ✨
#تربیت
#تاکتیک
#فقه_الحدیث
@tarbiat_taktiki
✅دو خصلت شیعه
✍️امير المؤمنين علیهالسلام فرمودند: شيعيان مرا به دو خصلت امتحان كنيد كه اگر داراي اين دو خصلت بودند، شيعه اند:
🌱اهمّيّت به نماز در اوّل وقت و دستگيري برادران ديني خود با مال، اگر اين دو در آنها نبود، پس از ما دورند، دورند و دورند!
📚 جامع الاخبار، ص ۳۵
🔻🔻🔻
@tarbiat_taktiki
💠 آنتی رخوت😴
💤 یکی از عوامل #سستی در انسان، سهل انگاری در کار های گذشته است.
کارمندی که دیر سر کار میرود، دانش آموزی که تکالیف خود را یکی در میان انجام میدهد، کارگری که بیش از اندازه به خود استراحت میدهد و مادری که تمیز کردن خانه را پشت گوش میاندازد. اینها کسل میشوند.
📿امیرالمؤمنین میفرمایند:
💠«لا ترخصوا فتدهنوا»💠
به خودتان اجازه #مرخصی_رفتن در کار ها و پشت گوش انداختن آن ها را ندهید چرا که این کار باعث ایجاد سستی و رخوت در شما میگردد. پس طبق برنامه عمل کردن و پشت گوش نینداختن کار ها یکی از عوامل مؤثر ایجاد نشاط و قوت انسان است.
🌐@tarbiat_taktiki🌐
💠 دست بالا در معیشت 🖐
📍 انسان باید در زندگی اجتماعی #دست_بالا را در معیشت داشته باشد، اگر انسان در زندگی اجتماعی محتاج بقیه باشد و یا حتی مثل دیگران باشد پسندیده نیست، بلکه باید در بین مردم به سخاوت، بخشش و فضل مشهور شود.
📌 این کار باعث بالا رفتن اعتماد به نفس در انسان و همچنین در خانواده او میشود. کسانی که در زندگی خود، دست بالا را بین همسایگان و اقوام دارند هم #عزت_نفس فرزندان بالاتر رفته و هم اعتماد به نفس آنان افزایش میابد.
📿 دست بالا داشتن در معیشت، دستوری است که #امام_باقر علیه السلام به یکی از یاران نزدیک خود میدهند (کافی، ح ۳۵۹۰).
#اجتماع
#راهبرد
#سیره_اهل_بیت
🌐@tarbiat_taktiki🌐
💠آرامش زبانی
🔸 وقتی کسی از دوستان و نزدیکانتان پیش شما آمد و اظهار نیاز کرد و کمک میخواست، اگر مالی در بساط نداشتید که به او بدهید لااقل با #زبانتان باعث آرامش او شوید.
🔺 او را دلداری دهید، داشته هایش را به او متذکر شوید و گذر زمان را در چشمش پررنگ کنید.
📿 وقتی یکی از یاران امام کاظم نزد ایشان از قرض هایش گله کرد، آقا جمله بسیار دقیق و آرامش بخشی را به او فرمودند:
✨ اگر صبر کنی مورد آرزوی دیگران قرار میگیری و اگر بی صبری کنی، روزگار کار خودش را میکند چه بخواهی و چه نخواهی...✨ (کافی، ح ۱۶۹۳)
#روانشناسی
#تاکتیک
#سیره_اهل_بیت
🌐@tarbiat_taktiki🌐
💠 شرمنده سازی
🔸 مسیب بن نجبه فرازی در دوران حکومت امیرالمومنین دچار اشتباهی شد. حضرت با او #قهر کرده و او را به زندان انداختند.
پس از چند روز او را از زندان آزاد کرده و علت آزادی او را اینچنین بیان کردند:
✨ تو را آزاد نکردم مگر اینکه دیدم کسانی میایند و شفاعت تو را میکنند که من تو را بیشتر از آن ها دوست دارم. ✨
💡 #شرمنده_سازی پس از قهر یکی از تاکتیک های تربیتی است که امیرالمومنین در اینجا استفاده نموده اند.
⚡️ پدر و مادر ها نیز در تربیت فرزند خود باید دقت کنند که بعضی مواقع لازم است که پسر یا دختر خود را شرمنده مهربانی های خود کنند. اما این مورد نباید از حد گذشته و عادی شود.
#تربیت
#تاکتیک
#سیره_اهل_بیت
@tarbiat_taktiki