✍ خلاصه ای از دو جلسه ای که با دانش آموزان پایه نهمی مدرسه تیزهوشان دکتر خرمی داشتم تحت عنوان
🔸اسلام ناب: فلسفه قیام امام حسین ع: احیای امر اهل بیت علیهم السلام (حکومت)
🙏 با زحمت آقای مهدی گایینی و گروه همراهشون
روش های تربیت باطل در فضای مجازی تلاشی برای روش شناسی تربیتی در فضای مجازی، منتشر شده.pdf
267.4K
مقاله ای تحت عنوان "روش شناسی تربیت باطل در فضای مجازی، تلاشی برای روش شناسی تربیتی در فضای مجازی" از بنده که در نشریه معرفت چاپ شده است.
سعی در این است که روش هایی که جبهه باطل و دشمن با آن روش ها سعی در تربیت وهمانی و شیطانی از طریق فضای مجازی دارد بیان شده تا با تبیین و بصیرت افزایی نسبت به آن ها، بتوان کمتر از خطرات فضای مجازی آسیب دید.
🌐@tarbiat_taktiki🌐
تربیت تمدنی
مقاله ای تحت عنوان "روش شناسی تربیت باطل در فضای مجازی، تلاشی برای روش شناسی تربیتی در فضای مجازی" ا
🔸چکيده:
🔻 بسياري از انسانها بعد از مدتي، اثر ناپسندي که جبهه باطل از طريق فضاي مجازي بر آنها و زندگيشان گذاشته را متوجه ميشوند؛ اما نميدانند که چگونه اين تغييرات سوء در آنها پديد آمده است. سؤال اصلي اين نوشتار این است که جبهۀ باطل اين اثرات را با چه روشهايي روي انسانها و جوامع انساني ايجاد ميکند؟ شناخت اين روشها کمک شاياني به تشخيص نوع تربيت او سر صحنه واقعيت ميکند.
🔻 براي پي بردن به روشهاي مذکور و تحليل کارکرد آنها، هم از عينک تجربه استفاده شده و هم از پنجره دين به اين مقوله نگاه شده است. دو روش تلقين و تقليد (الگوپردازي)، روشهای عمدهاي هستند که جبهۀ باطل در مسير تربيت وهماني و باطل خود از آن استفاده ميکند. نقش سلبريتيها و همچنين هدفي که دشمن از بمباران اطلاعات دارد در اينجا مشخص میشود.
🔻 جالب آنجاست که جداي از علم روانشناسي و جامعهشناسي روز، نظر اسلام و متن آيات و روايات نشان ميدهد که اين دو روش در نظر خداوند نيز از روشهای عمده براي تربيت الهي حساب ميشوند.
🌐@tarbiat_taktiki🌐
💠وسواس و شیطان💠
🚫 شاید گوشه آرنجم هنوز آب نرسیده، شاید روی ناخن پایم خیس نشده، شاید گوشه ناخنم کثیف بوده و مانع وضو شده، شاید حاشیه صورتم هنوز مانده و هزاران شاید دیگر چه در نماز ، چه در وضو و چه در طهارت...
💥 این ها اگر زیاد باشد میشود #وسواس. و اگر #وسواسی شدیم، #شیطان #طمعش زیادتر میشود. و وقتی #طمعش زیادتر شد #وسواس را زیادتر میکند و این چرخه ادامه دارد تا جایی که دیگر نمیتوانی از دستش رها شوی...
📿 این را امام صادق علیه السلام ✨ میفرماید: "لا تعوّدوا الخبيث من أنفسكم بنقض الصّلاة #فتطمعوه..."
🌐@tarbiat_taktiki🌐
نشست فعالین تعلیم و تربیت با رهبر معظم انقلاب.m4a
7.69M
گزارش اولیه از #نشست_صمیمانه امروز #فعالین_تعلیم_و_تربیت با #رهبر_معظم_انقلاب
⏰ ۱۸ مرداد ۱۴۰۲
اهم نکات در این نشست:
1️⃣ دیدگاه معظم له در خصوص تشکیل یک نهاد فراقوه ای در امر تربیت
2️⃣ دیدگاه ایشان در نسبت ساختار رسمی آموزش و پرورش و ناکارآمدی آن
3️⃣ ماموریت آقا به فعالین مردمی تعلیم و تربیت در خصوص طراحی نقشه راه تحول
به نقل از آقای محمد رحمانی
🌐@tarbiat_taktiki🌐
🆔 @m_rahmani_g
💠بچه ها را وابسته بار نیاورید💠
❗️باید به فرزند خودمان یا شاگرد خودمان فرصت #تجربه_های_جدی و #استقلال_نقش را بدهیم. اگر همیشه به جای او کار کرده و یا در ظاهر کاری کنیم که او فکر کند خودش کاری را انجام داده اما در واقع ما آن کار را برایش انجام داده باشیم، نتیحه اش این میشود که در بچگی و #وابستگی خود مانده و بزرگ نمیشود. در زندگی و کار آینده خود نیز وابسته باقی مانده و بالا نمیرود.
🔸 حتی #امیرالمومنین نیز در سیر تربیتی #امام_حسن علیهما السلام به این نکته توجه داشته اند و با اینکه خود میتوانستند برخی از کار ها را انجام دهند اما آن ها را به امام حسن میسپردند.
🔮 در روایت آمده که چند نفر برای دعوا نزد امیرالمومنین آمده و آقا با اینکه خود بودند اما قضاوت را بر عهده #امام_حسن گذاشتند و به ایشان فرمودند که تو قضاوت کن. امام حسن بین آن ها #قضاوت کرده و امیرالمومنین هم قضاوت او را #تایید_کردند (کافی شریف).
🖇 کلیدواژه: و كان الحسن عليه السّلام بين يدي أبيه
🌐@tarbiat_taktiki🌐
جدای از اینکه بنده نویسنده کتاب هستم، فکر میکنم حرف نو و نگاه نویی که در کتاب هست میتونه جرقه یک تحول در تحلیل بیانات رهبری و همچنین راهبرد کنشگری دانشجویان رو داشته باشه.
نگاهی که به خاطر همین نگاه و تحلیل، انتشاراتی هایی که مسول مستقیم تبیین بیانات رهبری بودند، از چاپش خودداری کردن، چون معمولا فقط به دسته بندی بیانات میپردازن نه تحلیل در بستر زمان و با اصول استنباط متن.
بنده کتاب رو با این دغدغه به رشته تحریر دراورم که میدیدم ساعت ها، روز ها و سال ها روی اینکه شیخ انصاری و مرحوم آخوند چی گفتن بحث میشه، از حاشیه های سفید کتاباشونم مطلب بیرون کشیده میشه، مبانی اصولی و فقهی و حتی نظام فکریشون استخراج میشه، تطورات فکری و نظریشون مقاله و کتاب میشه،
اما وقتی نوبت به حضرت آقا میرسه، انگار میخوایم شب امتحانی بخونیم، یه نموداری میکشیم و یه دسته بندی و حفظ کنید و و السلام.
به نظرم اگه جسارت نباشه حضرت آقا هم یه فقیه هستن، یه اصولی هستن، مطالبی که دارن، بیاناتی که دارن مثل رسائل و مکاسب توضیح المسائل اسلامه، اما نه مشتق و فروعات عدیده استصحاب که بحث باشه که اصلا اثر داره یا نه، نه حتی تو بیع و معاطات که بخش خیلی کوچیکی از اسلامه.
بلکه تو نحوه کشور داری، تو نحوه اقامه دین حق، تو کل هیکل اقتصادی کشور و جهان نه یه بخشش، تو فرهنگ و سیاست، تو راهبری ملت، تو تربیت، تو هدایت امت به سمت غایت القصوای توحیدی.
خوب چرا ما طلبه ها حضرت آقا رو اندازه شیخ انصاری فقیه و صاحب نظر نمیدونیم؟ چرا فقط بسنده کردیم به شنیدن یا در حالت بهتر خوندن تیتروار صحبت هاشون؟ چرا بیاناتشون رو بالا و پایین نمیکنیم؟ چرا مطلق مقیداتش رو بیرون نمیاریم؟ چرا تخصیص و عموماتش رو درنمیاریم؟ چرا نوع ورود و خروجشون به مسایل و شیوه استنباط تو مسائل مهمه اجتماعی اسلام رو استخراج نمیکنیم؟ چرا مستندات قرآنی و روایی و حاشیه های سفید استنباط فقهیشون رو نمیگردیم پیدا کنیم؟
به نظرم مهم ترین نقطه قوت کتاب تحلیل مستند و در بستر زمان صحبت های ایشون هست. استخراج نظام فکری اون هم در قسمتی خاص که برگرفته از تحلیل اجتهادی و متن محور و برخاسته از اصول استنباط حوزوی هست، ادعایی هست که تو این کتاب به نظرم محقق شده.
ادعا بر بی نقص بودن کتاب اصلا نیست، این نوشته شاید نقاط ابهام داشته باشه یا بعضی جاها نیاز تکمیل و اصلاح داشته باشه و قطعا داره، اما نقطه شروع و جرقه ای برای اون مواردی هست که عرض شد.
احمد سعیدی، طلبه حوزه علمیه قم
مولف کتاب طرح کلی رسالت دانشجویی
🌐@tarbiat_taktiki🌐
تربیت تمدنی
جدای از اینکه بنده نویسنده کتاب هستم، فکر میکنم حرف نو و نگاه نویی که در کتاب هست میتونه جرقه یک تحو
شقشقه هدرت
بخشی از درد دلی بود با یکی از فضلا درباره کتاب طرح کلی رسالت دانشجویی، دغدغه نوشتن و اثرات مطالعه و تبلیغ آن در بین قشر انقلابی
💠حیا را به فرزند خود نشان بده💠
❗️باید در صحبت کردن هم انسان #حیا داشته باشد. نباید هر حرفی را راحت زد، حتی اگر آن حرف، حرف حقی باشد. در نسبت با فرزند و شاگرد نیز همین طور. نباید همه چیز ها را #صریح به او گفت. باید با #صحنه_سازی کاری کرد که او متوجه قبح مطلب و یا در مرز حیا بودن آن باشد.
🔮 کسی آمد پیش #امام_صادق ع و از حکم فقهی عملی پرسید که خیلی بد بود. آقا #قبل از اینکه جواب سوالش را بدهند، دو دستشان را روی صورتشان گرفته و شرم و #حیای خود را از عملی که نامش برده شد نشان دادند. (کافی شریف)
💡 پس وقتی فرزند و یا شاگرد شما از سر کنجکاوی یا ابتلای خودش از موضوعی سوال میکند که در #مرز_حیا قرار دارد، متوجه باشید که اگر حتی سوال #علمی باشد اما پاسخ شما باید #تربیتی بوده و در عین جواب دادن به سوالش، قبح آن فعل هم به او نشان داده شود.
🖇 کلیدواژه: و هو مستتر بذراعيه
🌐@tarbiat_taktiki🌐
💠لذت های حلال، سوپاپ اطمینان معنویت💠
❌ یکی از ایراد هایی که بعضی از مربی ها و پدر و مادر ها دارند این است که میخواهند فرزند یا متربی آن ها مراتب #کمال را پله به پله بپیماید و روز به روز بر #معنویت او اضافه شود و از خودش آیت الله بهجتی بسازد. اما توجه نمیکنند که همین بچه و نوجوان و حتی جوانش نیاز به #بازی و #تفریح دارد. نیاز به #لذت بردن های مادی دارد.
❗️باید فوتبال و والیبال بازی کند، باید استخر برود، باید دور هم سن و سال های خود بنشیند و جوک بگوید و بخندد، از این بازی فکری هایی که باب شده بازی کنند، باید #هیجان_ها را تجربه کند. البته همه این ها به شرط آن است که
1. #حرام خدا را حلال نکند
2. بعضی از امور #قبیح برایش عادی نشود.
3. #افراط نکند و به درس، معنویت و فعالیت اجتماعیش هم برسد.
🔮 امام صادق علیه السلام میفرمایند که انسان #عاقل کسی است که زمانش را در سه مورد صرف کند، زمانی برای #معنویت و ارتباط با خدا، زمانی برای #خدمت به مومنین و زمانی برای #لذت_های_حلال. در ادامه نکته مهمی میگویند و آن اینکه زمانی که برای #لذت_های_حلال میگذارد آن چیزی است که هم به معنویت او و هم به انجام وظیفه اجتماعی او کمک میکند.
🖇 کلیدواژه: فإنها عون على تلك الساعتين
🌐@tarbiat_taktiki🌐
💠شکایت به خدا یا شکایت از خدا💠
❌ بعضی ها خیال میکنند اینکه میگویند شکایت خود را به اجانِب و #دشمنان_مملکت نبرید، جلوی چشم رسانه های آن ها از غم ها و درد ها نگویید، حرف #سیاسی است و #حکومتی_ها میگویند تا همه فکر کنند همه چیز گل و بلبل است. اما اینطور نیست. این #دستور_خداست.
🕋 خدا گفته که اگر دردی داری، از چیزی شاکی هستی و اعتراض داری به #خودی بگو نه به #اجنبی، چه برسد به اینکه این اجنبی #دشمن تو هم باشد.
🔮 حدیث خیلی قشنگی دارد آقا امام صادق ع که هم در قرب الاسناد آمده و هم در معانی الاخبار و آن این است:
📿 «مَنْ شَكَا إِلَى أَخِيهِ فَقَدْ شَكَا إِلَى اللَّهِ وَ مَنْ شَكَا إِلَى غَيْرِ أَخِيهِ فَقَدْ شَكَا اللَّه»
✍ هر کسی نزد #مؤمن شکایت کند گویا #به_خدا شکایت برده و هر کس به #غیر_مومن شکایت کند گویا #از_خدا شکایت کرده.
🌐@tarbiat_taktiki🌐
یکی از بایسته های تربیت فرزند، انتخاب اسم برای فرزند هست و چه خوب است اسمی هویت ساز برای او انتخاب کرد. اسمی که هم جای الگوگیری برای او داشته و هم اینکه رواج دادن آن اسم کمک به جبهه حق باشد. لذا باید در این راستا اسم حضرت خدیجه س را مانند سایر اسامی ائمه ع بین شیعیان از این غربت خارج کرد.
آیا اسم خدیجه در مقابل اسامی بی معنی امروزی ارزشمند نیست؟
به نظر شما کدوم قشنگ تره؟
خدیجه
نازنین خدیجه
خدیجه بانو
فاطمه خدیجه
شما میتونید در این راستا مؤمنین رو دعوت کنید
اجرتون با مادر❣
💠فکر، فکر، فکر... امان از این فکر💠
❗️این #فکر_کردن است که هم باعث سعادت انسان میشود و هم باعث بدبختی او. شاید خیلی ها از گناه کردن خسته شده اند و هزاران بار به این اندیشیده اند که چه چیزی باعث شد که به سراغ گناه بروند؟ چگونه از حال خوش روز های اربعین فاصله گرفته و #معصیت خداوند کردند؟
💡یکی از جواب های ساده اما خیلی خیلی مهم همین #فکر_کردن است. انسان با #فکر_کردن به #گناه، درون #گناه میفتد. فکر درباره گناه، مثل #اِسانسِ طعم گناه است. خودِ گناه نیست اما #شبیه_گناه است و مزه گناه را یاد انسان میندازد. پس باید از آن دوری کرد.
🔮 امیرالمومنین میفرمایند: "مَنْ كَثُرَ فِكْرُهُ فِي الْمَعَاصِي دَعَتْهُ إِلَيْهَا"
✍ کسی که فکر کردنش به گناه زیاد شد، همین فکر زیاد او را به سمت گناه میکشاند.
📚 (غرر الحکم و درر الکلم)
🌐@tarbiat_taktiki🌐