تربیت معنوی
🔳#شرح_غربت 💠فراز هفتم خطبه 🔹در این فراز حضرت صدیقه طاهره توصیف جانانهای از امیرالمومنین علیهالسلا
🔳#شرح_غربت
💠فراز هشتم خطبه
🔹در این فراز حضرت زهرا سلاماللهعلیها از آشکار و فعال شدن نفاقهای پنهان، سخن به میان میآورند و میفرمایند:
🔸پس هنگامی که خداوند منزلگاه پیامبران و جایگاه برگزیدگانش را برای پیامبر خود اختیار فرمود، ناگهان کینه و دشمنیِ درون و منافقانه در میان شما آشکار شد و جامه دین کهنه گردید...
🔹شیطان از مخفیگاه خود سر بر آورد و شما را به سوی خود فرا خواند و دعوت کرد. آنگاه شما را به قیام علیه حق فراخواند و شما را سبکبار و آماده یافت و آتش خشم و غضب بر ضد حق و مردان خدا را در دلهای شما برافروخت و شما را خشمگین و غضبناک بر ضد حق یافت...
🔸فَلَمَّا اِخْتَارَ اَللَّهُ لِنَبِيِّهِ دَارَ أَنْبِيَائِهِ وَ مَأْوَى أَصْفِيَائِهِ ظَهَرَ فِيكُمْ حَسَكَةُ اَلنِّفَاقِ وَ سَمَلَ جِلْبَابُ اَلدِّينِ ... وَ أَطْلَعَ اَلشَّيْطَانُ رَأْسَهُ مِنْ مَغْرَزِهِ هَاتِفاً بِكُمْ فَأَلْفَاكُمْ لِدَعْوَتِهِ مُسْتَجِيبِينَ وَ لِلْعِزَّةِ فِيهِ مُلاَحِظِينَ ثُمَّ اِسْتَنْهَضَكُمْ فَوَجَدَكُمْ خِفَافاً وَ أَحْمَشَكُمْ فَأَلْفَاكُمْ غِضَاباً ...
📚کتاب الاحتجاج طبرسی، ج۱، ص۹۷؛ شرح غربت، ص۹۸
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
📜سیره علما 💠بخش سوم 📿فرزند آیت الله قاضی مینویسد: 🔹مرحوم قاضی علاقه شدیدی به آقا سید مرتضی کشمیر
📜سیره اخلاقی و عملی آیت الله سید مرتضی کشمیری
💠۱- توجه ویژه به قرآن و عترت
🔸 حضرت آیتالله سید مرتضی کشمیری از بزرگانی بود که در پرتو قرآن و اهل بیت به گنج سعادت رسیده بود و علاقه و توجه او به کتاب هدایت الهی شگفتآور بود.
🔹 حضرت آیتالله سید عبدالکریم کشمیری در این باره میگوید:
گاهی جناب سید مرتضی در ایوان صحن ملکوتی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) دو رکعت نماز نشسته میخواند و در آن، همه قرآن را ختم میکرد.
✅ادامه دارد...
📚کتاب آیات نور، ص ۶۲
@TarbiateManavi
🔆#اوج_حضور
✴️تشرف کامل بن ابراهیم مدنی
🔰#قسمت_اول:
🔹ابونعیم محمد بن احمد انصاری از اصحاب امام حسن عسکری علیهالسلام نقل میکند که دستهای از طرفداران نظریه مفوضّه و نیز مقصّره (افرادی که معتقد بودند که خداوند همه امور عالم را به اهل بیت علیهمالسلام واگذار کرده و ایشان خالق و رازق بندگانند-عصمنا الله من الزلل- و مقصّره کسانی بودند که در مقابل این نظر قرار گرفتند) جناب کامل بن ابراهیم مدنی (از شیعیان اهلبیت علیهمالسلام) را نزد امام عسکری علیهالسلام فرستادند تا حضرت، نظر خود را درباره ایشان بیان فرماید.
🔸کامل میگوید: با خودم گفتم، از حضرت در این مورد سوال میپرسم که اگر کسی معرفت و عقیدهای مثل من داشته باشد آیا وارد بهشت میشود؟ (چون خود او مخالف نظریه مفوضّه بود.) وقتی به محضر مبارک امام عسکری علیهالسلام رسیدم، دیدم که حضرت لباس لطیفی پوشیده است. این مطلب از نظرم گذشت که امام علیهالسلام ما را به همراهی با برادران فقیرمان فرا میخواند و ما را از پوشیدن لباسهای لطیف منع میکند، در حالی که خود لباس لطیف پوشیده است.
🔹 تا این مطلب از خاطرم گذشت، امام علیهالسلام ...
✅ادامه دارد...
📔کتاب غیبت طوسی 437
#تشرفات #امام_زمان_علیهالسلام
@TarbiateManavi
💎#اسرار_عبادات
💠قیام در نماز
✅قیام کامل در نماز به اين است كه نمازگزار با طمأنينه و آرامش و هيبت و حياء باشد و سر خود را پائين انداخته و به مکان سجده بنگرد و گردن و پشت خود را راست نگه دارد و دستهاى خود را روى رانها بگذارد بدون اينكه با دستهايش بازى كند و يا پاهاى خود را حركت دهد، ثابت و استوار بايستد.
🔻سكون و آرامش در هنگام نماز، كنايه از مطيع بودن انسان در مقابل اوامر و نواهى الهى و نشانۀ حيا و شرمسارى او از قصور و تقصير در بندگى و عبادت حق به قدر امكان مىباشد، و اينكه دستها را بايد روى رانها گذاشت و پاها را مرتب بر زمين نهاد، اشاره به اين است كه او نمازگزار در مقام خدمت است و بر قدم خوف و رجاء ايستاده است و سر را به پائين گرفتن و به محل سجده نگاه كردن، كنايه از دورى جستن از كبر و غرور مىباشد، و مىبايد كه پيوسته به ياد قيامت و وقوف در پيشگاه حضرت حق باشد.
📔ترجمه کتاب اسرارالصلوة با اندکی تصرّف، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، ص 262
#قیام #طمأنینه #حیاء #قیامت
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
🔳#شرح_غربت 💠فراز هشتم خطبه 🔹در این فراز حضرت زهرا سلاماللهعلیها از آشکار و فعال شدن نفاقهای پنها
🏴🏴#شرح_غربت
🔳فراز نهم خطبه
🔹چون ابوبکر با استناد به یک حدیث جعلی که «پیامبران ارث نمیگذارند» فدک را غصب کرده بود، حضرت فاطمه سلاماللهعلیها با استناد به آیات قرآن، سخن او را باطل کرد و از حق خود دفاع کرد:
🔸ایهَا الْمُسْلِمُونَ! أَاُغْلَبُ عَلی اِرْثی؟ یابْنَ اَبیقُحافَةَ! اَفی كِتابِ اللَّهِ تَرِثُ اَباكَ وَ لااَرِثُ اَبی؟ لَقَدْ جِئْتَ شَیئاً فَرِیّاً، اَفَعَلی عَمْدٍ تَرَكْتُمْ كِتابَ اللَّهِ وَ نَبَذْتُمُوهُ وَراءَ ظُهُورِكُمْ، إذْ یقُولُ «وَ وَرِثَ سُلَیمانُ داوُدَ» وَ قالَ فیما اقْتَصَّ مِنْ خَبَرِ زَكَرِیا اِذْ قالَ: «فَهَبْ لی مِنْ لَدُنْكَ وَلِیّاً یرِثُنی وَ یرِثُ مِنْ آلِیعْقُوبَ»، وَ قالَ: «وَ اوُلُوا الْاَرْحامِ بَعْضُهُمْ اَوْلی بِبَعْضٍ فی كِتابِ اللَّهِ»، وَ قالَ «یوصیكُمُ اللَّهُ فی اَوْلادِكُمْ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْاُنْثَیینِ»، وَ قالَ «اِنْ تَرَكَ خَیراً الْوَصِیةَ لِلْوالِدَینِ وَالْاَقْرَبَینِ بِالْمَعْرُوفِ حَقّاً عَلَی الْمُتَّقینَ»؛
🔹ای مسلمانان! آیا سزاوار است که ارث پدرم را از من بگیرند؟ ای پسر ابیقحافه! آیا در کتاب خداست که تو از پدرت ارث ببری و من از ارث پدرم محروم باشم؟ امر تازه و زشتی آوردی! آیا آگاهانه کتاب خدا را ترک کرده و پشت سر میاندازید؟ آیا قرآن نمیگوید: «سلیمان از داود ارث برد»، و در مورد خبر زکریا آنگاه که گفت: «پروردگارا مرا فرزندی عنایت فرما تا از من و خاندان یعقوب ارث برد»، و فرمود: «و خویشاوندان رَحِمی به یکدیگر سزاوارتر از دیگرانند»، و فرموده: «خدای تعالی به شما درباره فرزندان سفارش میکند که بهره پسر دو برابر دختر است»، و میفرماید: «هنگامی که مرگ یکی از شما فرارسد بر شما نوشته شده که برای پدران و مادران و نزدیکان وصیت کنید، و این حکم حقّی است برای پرهیزگاران».
🔸پس از آن رو به سوی انصار کرد و از آنان به خاطر بدعهدیهایشان گلایهمند شد...
📚کتاب الاحتجاج طبرسی، ج۱، ص۹۷
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
@TarbiateManavi
📿 #جایگاه_توسل
⤵️ توسل و ارتباط با حضرت زهرا سلامالله علیها:
📜پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله میفرمایند:
🔆«... فَفَاطِمَةُ حَوْرَاءُ إِنْسِیَّةٌ وَ کُلَّمَا اشْتَقْتُ إِلَی رَائِحَةِ الْجَنَّةِ شَمِمْتُ رَائِحَةَ ابْنَتِی فَاطِمَةَ علیهاالسلام؛
🔅فاطمه علیهاالسلام حوریهای است به صورت انسان که من هر گاه مشتاق بوی بهشت میشوم، دخترم فاطمه علیهاالسلام را میبویم.»
📓 التوحید شیخ صدوق، ص ١١٨
💬حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری حفظهالله :
◾️فاصله ما با الگوهای تام و نمایندگان حق، یعنی حضرات معصومین علیهمالسلام خیلی زیاد است. وقتی که پاک شدیم، تازه میتوانیم نام حضرت زهرا سلاماللهعلیها را بر زبان جاری کنیم، بهره ببریم، توسل و ارتباط ایجاد کنیم و دعای مستجاب داشته باشیم.
◽️ به قدری آن حضرت، مقرّب به خدا است که نام آن بزرگوار نیز سرّ است.
◾️ حضرات معصومین علیهمالسلام نام مادرشان حضرت زهرا سلاماللهعلیها را با عظمت میبردهاند؛ چرا که حضرت زهرا مظهر عصمت خدا است.
◽️پس ما با افکار آلوده، طبیعی است که با نام حضرت صدیقه طاهره سلامللهعلیها خیلی بهره نبریم. وقتی میتوانیم بهره ببریم که پاک باشیم.
#توسل
#حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
@TarbiateManavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🏴#کلیپ
#اضطرار_به_امام
🔹وقتی کفش های دوران کودکی به پایت تنگ می شود!
🎙حجت الاسلام والمسلمین میرباقری
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
🔆#اوج_حضور ✴️تشرف کامل بن ابراهیم مدنی 🔰#قسمت_اول: 🔹ابونعیم محمد بن احمد انصاری از اصحاب امام حس
#اوج_حضور
✴️تشرف کامل بن ابراهیم مدنی
🔰قسمت دوم:
... تا این مطلب از خاطرم گذشت، امام علیهالسلام بدون اینکه حرفی زده باشم، شروع به خندیدن نمود و آستین خود را بالا زد. دیدم زیر آن لباس لطیف، لباس سیاه و خشنی پوشیده و فرمود: این لباس خشن برای خدا و این لباس لطیف برای مردم است.
به امام حسن عسکری علیهالسلام سلام کردم و کنار دری نشستم که پردهای بر آن زده بودند. ناگاه بادی وزید و پرده کنار رفت و من پسری را دیدم که همچون پاره ماه میدرخشید و سنش حدود چهار سال بود.
✅ناگاه آن پسر به من فرمود: ای کامل بن ابراهیم! و از این سخن او و نحوه صدا زدنش لرزهای بر اندام من افتاد. خواستم بگویم لبیک ای آقای من! که به ناگاه خود فرمود: به محضر ولی و حجت و باب علم خداوند آمدهای تا بپرسی، غیر از کسی که معرفت و عقیده تو را داشته باشد، آیا وارد بهشت میشود؟
🔹عرض کردم بله؛ به خدا قسم همین سوال را داشتم. فرمود: در این صورت کسانی که داخل بهشت میشوند کم هستند! ( ظاهرا مراد حضرت این است که عقیده تو برای رفتن به بهشت کافی نیست). در روز قیامت، کسانی وارد بهشت میشوند که به آنان «حقیّه» گفته میشود. عرض کردم: ایشان چه کسانی هستند؟
✅ادامه دارد...
📔 (کتاب غیبت طوسی ص438)
#تشرفات #امام_زمان_علیهالسلام
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
🔆هر هفته در محضر نور 💎آثار ایمان و عمل صالح ☘حیات طیبه 🔻در قسمت قبل گفتیم که: کسی که دارای ایمان وع
🔆هر هفته در محضر نور
🌱آثار ایمان و عمل صالح
💎حیاة طیبة
🔻گفتیم که از آثار ایمان و عمل صالح این است که خداوند برای چنین شخصی یک حیات طیبهای ایجاد میکند.
❇️چنین انسانى در اثر این حیات جدید در نفس خود نور و کمال و قوّت و عزّت و لذّت و سرورى درک مى کند که نه مىتوان اندازه اش را معین و نه مىتوان گفت که چگونه است.
🔹چگونه چنین نباشد و حال آنکه غوطه ور در حیاتى دائم و زوال ناپذیر، و نعمتى باقى و فنا ناپذیر، و لذتى بدون درد و تیرگی ، و خیر و سعادتى که آمیخته با شقاوت نیست میباشد.
✳️این حیاتی است حقیقی و جدید که خداوند به بندگان خاص خود افاضه میکند.
🔸به این حیات، حیاة طیبة گفته میشود، چون حیاتی است خالص، که هیچ چیز ناپاکی در آن نیست که آن حیات و آثارش را از بین ببرد.
✅ادامه دارد ...
📘برگرفته از تفسیر شریف المیزان(نحل/۹۷)
@TarbiateManavi