یکی از مهمترین چیزها برای هر انسانی و در هر سنی امید هست، یعنی اگر #امید به زندگی رو از ما بگیرن هیچ آیندهای رو نمیشه متصور بود.
امید اینقدر مهمه که جامعهشناسان اون رو مهمترین فاکتور برای حیات و پیشرفت یک جامعه میدونن. در مورد فرد هم همینه، یعنی من اگر امید نداشته باشم که فردا غذا گیرم بیاد، طبیعتاً انگیزهای برای ادامه زندگی ندارم و حتی ممکنه همین امروز بمیرم و کارم به فردا نکشه. یعنی امید با امنیت خصوصاً #امنیت_روانی ارتباط مستقیم داره.
حالا بریم تو کودک؛
ما حق نداریم امید رو از #کودک بگیریم، در حالی که روزانه با انتقال مداوم ناخوشایندیها، نداریها، اخبار بد، حوادث، ناامن کردن کودک نسبت به دیگران و ... داریم امید رو از بچه هامون میگیریم و بچهها رو ناامن بار میاریم!
من خاطره زیر رو خیلی دوست دارم، با هم بخونیمش 👇
زمان #زلزله_بم، حال همه خیلی خیلی بد بود و تقریبا همه داغون بودن. طبیعی هم بود، افرادی بودند که سی، چهل نفر از اعضای خاندانشون رو از دست داده بودن و صحنههایی رو دیده بودن که تصورش هم برای ما ممکن نیست. این وسط یه خانمی بود که انگار نه انگار، حالش واقعا خوب بود و همهاش در حال شوخی و روحیه دادن به بقیه بود.
#استاد_سلطانی از این خانم پرسیده بودن شما چرا اینجوری هستی؟! چرا حالت اینقدر خوبه؟! این خانم گفته بودن که عین بقیه تعداد زیادی از اعضای درجه یک خانوادهشون رو از دست دادن ولی نگاهشون به آینده کاملاً خوشبینانه است. وقتی ریشه این نگاه رو بررسی کرده بودن به این رسیده بودن که پدر ایشون یه کشاورز ساده بودن و وقتی اونها بچه بودن مدام میگفتن بچهها این زیرپله رو میبینید، این زیر پُرِ پوله. هر چی بخواید هست.
بعد این خانم میگفت ما میدونستیم توی اون زیرپله یکسری وسایل به در نخور و قدیمی هست ولی همین که بابامون میگفت خیالتون راحت باشه، دلمون قرص میشد. جالب اینجا بود که در همون زمان هم زندگیمون خیلی معمولی و حتی فقیرانه بود.
این پدر چی کار کرده بوده؟! یکی از مهمترین کارهاش این بود که بچهها رو امن بار آورده بود و اینها در هر حالتی احساس امنیت میکردن.
اما چی میخوام بگم؟! ساده است؛ مراقب امنیت بچههامون باشیم، خصوصاً در مسائل اقتصادی بچهها رو ناامن نکنیم که اگه این کارو بکنیم یا امید رو ازشون میگیریم یا بچهها رو با درک حسرت بزرگ میکنیم.
✍🏻 حمید کثیری
@tarbiatesalem 🍃تربیت سالم
28.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌علت حرفهای رکیک فرزندان به والدین جو فضای خانواده است.
@tarbiatesalem 🍃تربیت سالم
Clip-Pananhian-ShebahatHazrateAbbasVaEmamMosabneJafar.mp3
4.01M
🎙شباهت حضرت ابالفضل(ع) و امام کاظم(ع)
🔻روضه #امام_کاظم(ع)
👤استاد #پناهیان
@tarbiatesalem 🍃تربیت سالم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اندر حکایات حاج آقا موسوی واعظ 😅
@tarbiatesalem 🍃تربیت سالم
🟢 راستگویی کودک، موجب جریمهاش نشود!
بچه را تشویق به راستگویی کنید. مثلاً لیوانی از دستش افتاده و شکسته و هیچکسی هم ندیده است. شما نمیدانید که لیوان را چه کسی شکسته، میگویید: «این لیوان شکسته. هر کس آمد و گفت از دست من افتاده و شکسته به او جایزه میدهم». نه برای اینکه لیوان را شکسته، بلکه برای اینکه گناه را گردن دیگری نینداخت و یکی دیگر را متهم نکرد. بچهها را برای این راستگویی جایزه بدهید تا شهامت پیدا کنند اشتباه خودشان را بگویند. چرا؟ چون وقتی راست گفت، فهمش بالا میرود و شما دارید تربیتش میکنید که به آنچه که میفهمد عمل کند.
✍🏻آیتالله حائری شیرازی
@tarbiatesalem 🍃تربیت سالم
6.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 ما حالمون خوبه، اگه تو بذاری!
👅 زبان خیلی خطرناکه، خطری که زبان داره هیچ یک از اعضا و جوارح انسان نداره.
🌗 صبح به صبح زبان آدم از اعضا و جوارح احوالپرسی میکنه میگه حالتون چطوره به پا میگه حال شما چطوره به چشم و گوش میگوید حالت چطور است؟ آنها جواب میدهند به زبان میگویند حالمان خوب است اگر تو بگذاری.
🤐 تو یک غیبت میکنی حال ما رو میگیری ما دیگه حال دعا نداریم تو پدر ما رو درآوردی روایت داره اعضا و جوارح میگویند حال ما خوب است اگر تو بگذاری. تو نمیگذاری تو یک چیزی میگویی یه دروغ میگی یه غیبت میکنی ما رو بدبخت میکنی.
✴️ تمام این اعضا و جوارح صبح به صبح از زبان ما از همه احوالپرسی میکنند آنها جواب میدهند حال ما خوب است اگر تو بگذاری، تو با یک سخن، ما رو بیچاره میکنی، زبان خیلی خطرناک است.
" آیتالله مجتهدی (ره) "
@tarbiatesalem 🍃تربیت سالم
#کتاب_بخونیم
پاسخ به والدین | سیما فردوسی
🔸با دزدی کودکان چه باید کرد؟ آیا باید از آنها اعتراف گرفت یا خیر؟
نباید اعتراف بگیریم، زیرا کودک متوجه شده که شما فهمیدهاید و شما هم میدانید که او دزدی کرده است. اعتراف گرفتن چیزی را ثابت نمیکند. باید به این فکر باشیم که چگونه رفتار کنیم تا این عمل تکرار نشود. باید با فرزندتان صحبت کنید و بگویید پسرم ما احساس میکنیم که این پول توی جیبی که به شما میدهیم کم است و باید مقدار آن را بیشتر بکنیم. خودش متوجه موضوع میشود.
بعضی وقتها بچهها دوست دارند یواشکی پول بردارند، حالا برای اینکه ما این رفتار را از حالت دزدی کردن بیرون بیاوریم به فرزندمان میگوییم که مقداری پول من توی کشوی میز میگذارم و کسی هم نمیداند، فقط من میدانم و خودت. هر وقت که وسوسه شدی یواشکی بروی سر جیب کسی، سراغ این کشو برو و از آنجا پول بردار. من مرتب چک میکنم که هر وقت تمام شد مجددا پول بگذارم. البته در این ماجرا هم نباید پولهای خیلی کلان بگذاریم. باید در همان حدی که او نیازش را تأمین میکند در آنجا قرار دهیم.
بعضی وقتها بچهها پول بر میدارند و برای خودشان خوراکی میخرند. در این رابطه حتما باید ما پول توی جیبی را بیشتر بکنیم؛ بعضی بچهها با این پول خوراکی میخرند و به دوستانشان میدهند یا برای کسی که دوست دارند کادو میخرند. بچهها نیاز شدید به محبت دارند و با این کار میخواهند بگویند که ببینید من چقدر آدم خوبی هستم، به شما کادو میدهم یا خوراکی میدهم حالا به من توجه بکنید.
پس دزدی در مورد کودکان کم سن و سال یک بزه [جرم] محسوب نمیشود. بزهکاری زمانی است که فرد درگیری با قانون پیدا میکند و متوجه این است که کارش اشکال دارد. ولی بعضی از بچهها نمیدانند و ما باید به آنها آموزش دهیم.
@tarbiatesalem 🍃تربیت سالم