صد و ده نکته تدریس.docx
26.7K
#۱10نکته_تدریس_موثر
#ویژه_مربیان
ویژه_معلمان
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan
معما5.docx
20.6K
#سرگرمی
#معما
#نوجوان
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
نکته های طلایی رفتار با کودکان و نوجوانان
۱- استفاده از قانون محلی برای کنترل دیرآمدن نوجوان به خانه
قوانین محلی در مورد منع رفت و آمد را بررسی کنید. بسیاری از شهرها و شهرستان ها مقررات منع رفت و آمد اجباری برای افراد زیر سن قانونی در گروه های سنی مختلف دارند.
از قوانین موجود در شهر خود برای حمایت از تصمیمات خود استفاده کنید.
اگر خارج شدن نوجوان شما پس از مدتی مشخص خلاف قانون است، به او اطلاع دهید.
از طریق تقویت های کتبی و شفاهی، زمان های مورد توافق را به وضوح بیان کنید.
آن را روی یخچال قرار دهید و با یک یادآوری شفاهی تقویت کنید (مثلاً “من مشتاقانه منتظر دیدار شما در حوالی ساعت ۱۰:۳۰ امشب هستم”).
عواقب نقض مقررات منع رفت و آمد را با همسرتان در میان بگذارید.
مهم است که هر اقدامی که در این زمینه انجام می دهید زمانی که هر دوی شما خونسرد هستید با هم تصمیم گیری شود.
۲- قانون گذاری از کودکی برای جلوگیری از دیرآمدن نوجوان به خانه
برای برقراری مقررات منع رفت و آمد منتظر نمانید تا کودکان شما نوجوان شوند.
منع آمد و شد را زمانی که فرزندان شما در سنین پیش از نوجوانی هستند برقرار کنید تا زمانی که به سن نوجوانی می رسند رعایت مقررات منع آمد و شد به یک عادت دیرینه تبدیل شده باشد.
این راهکاری ساده اما موثر در تربیت نوجوان است.
عواقب قانون شکنی را اجرا کنید. وقتی نوجوان شما دیر می کند به او این آزادی و فرصت بدهید تا نظر بدهد و توضیح دهد.
شاید رویدادهای برنامه ریزی نشده ای وجود داشته باشد (به عنوان مثال، پنچر شدن لاستیک).
سعی کنید با هم راه حلی برای مشکل پیدا کنید. اگر نوجوان شما همچنان قانون منع آمد و شد را زیر پا می گذارد اجازه دهید عواقب مورد توافق در جای خود و به وقت خود اعمال شود.
از آنجایی که شما و نوجوانتان قبلاً درباره این عواقب صحبت کرده اید و آن ها را با هم تنظیم کرده اید (مثلاً کلید ماشین را بردارید، امتیازات خانه را بردارید، و غیره)، مجبور نیستید در موقعیتی قرار بگیرید که نقش «آدم بد» را بازی کنید یا نظم و انضباط ایجاد کنید.
چرا که کمی پیش تر به کمک نوجوان لیست عواقب، اختیارات، مدت زمان مجاز تاخیر و … را تنظیم کرده اید و او به همه چیز اشراف و اذعان کامل را دارد.
یک بازه ی پانزده دقیقه تا نیم ساعت حد مجاز برای تاخیر نوجوان تنظیم کنید.
اگر قوانین را بیش از حد سختگیرانه اعمال کنید ممکن است نوجوان به جهت جوانی کردن و شیطنت های خاص خود تا آخرین لحظات بیرون بماند و در نهایت از ترس تاخیر با سرعت زیادی رانندگی کند که به خانه برسد و در این حالت ممکن است تصادفی روی دهد.
یا حتی لجبازی در دوران نوجوانی بیشتر شود.
ادامه دارد...
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نوجوان
✴️ مهمترین حساسیت های نوجوان
💢 نگاه به دیدهٔ کودک به او
نوجوان از این که به او به دیدهٔ کودک بنگرید، بسیار حساس است و از این مسأله رنج می برد.
بسیاری ازدلسوزیهای پدران و مادران برای نوجوان، چنین پیامی دارد.
💢 مقایسه
نوجوان از این که او را با دیگران (خواهر و برادر، فرزندان نزدیکان یا همسالان) مقایسه کنید، متنفر است.
💢 تبعیض
از دیگر حساسیت های نوجوان، تبعیض بین او و دیگر خواهر و برادران است.
💢 بی اعتمادی والدین به او
نوجوان دوست دارد به او اعتماد داشته باشند. بسیاری از سؤالات والدین از او و گوشه و کنایه ها، از بی اعتمادی به وی حکایت دارد و حساسیت او را بر می انگیزد.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_noj
🌸 تکنیک های تربیت کودک حرف گوش کن
✳️ روی حرفتان ثابت بایستید:
اشتباه برخی از والدین این است که خیلی سریع صحبتی که با کودک داشته اند را تغییر می دهند و این جدیت والدین را در نظر کودک ضعیف می کند پس حرف خودتان را اجرا کنید به عنوان مثال اگر بهاو گفته اید که حتما باید قبل از خواب شیر بنوشد پس بعد از چند دقیقه حرفتان را تغییر ندهید و نگویید که می توانی به جای شیر آب میوه بخوری.
✳️ اخطار و هشدار را از راه درست اعلام کنید:
اگر برای بیرون از خانه رفتن برنامه دارید و در این شرایط او سرکشی کرده و بی توجه به زمان و عجله ی شما دیر آماده می شود باید از قبل هشداری به او بدهید ، به عنوان مثال 15 دقیقه قبل از رفتن با صدای بلند نه البته عصبانی و خشن به او بگویید "چند دقیقه دیگر خواهیم رفت پس زمانی که صدایت زدم وسایل بازی ات را جمع کن و آماده شود.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_noj
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸فرزندت را شاکر تربیت کن تا مسلمان شود!🔸
اگر میخواهید بچهتان را مسلمان تربیت کنید، او را شاکر تربیت کنید. او را طوری تربیت کنید که اگر کسی یک لیوان آب به دستش داد، آن را به رسمیت بشناسد و نگوید: «وظیفهاش بود!». اگر کسی سنگی را از جلوی پایش برداشت یا یک قدم عقب رفت و گفت: تو برو، یا کمترین خدمتی به او کرد، یادش نرود و از آن یاد کند.
خدا این صفت را دوست دارد؛ میگوید: اینکه این بنده، خدمت این شخص را به رسمیت شناخت و از آن تشکر کرد، صفت خوبی است. چون اگر بفهمد من چه نعمتهایی به او دادهام، از من هم تشکر میکند. ممکن است امروز کسی منتقد خدا باشد و فردا بندۀ خوبی شود؛ چون متوجه نیست. آن کسی که شکور است، بالأخره بیدار میشود و به یاد نعمتهای خدا میافتد و بیتاب میشود و آن کسی که ناشکر است و هر کاری که برایش میکنی، میگوید: وظیفهاش بود، یک روز همین حرف را نسبت به خدا هم میزند.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
چگونه با نوجوانی که بی احترامی
می کند، برخورد کنیم؟
🌱 رفتارهای مثبت فرزندتان را تحسین کنید. زمانی که فرزند شما آرام است، به این مساله توجه نشان دهید، به فرزندتان در این مورد اشاره کنید و نشان دهید که چقدر خوب است که او می تواند زمان هایی که ناراحت است، آرام باشد. اگر فرزند شما اوقات تلخی می کند، او را زمانی که آرام است تشویق و تقویت کنید.
🌱 به نوجوانتان کمک کنید مهارت های حل مساله را فرا گیرد. بهترین زمان برای صحبت در مورد رفتار نامناسب نوجوانتان زمانی است که او ناراحت و عصبانی نیست. به او بیاموزید که چگونه باید احساساتش را به زبان بیاورد و چگونه قبل از اینکه مشکلات و کشمکش ها تشدید شوند برای آن ها راه حل بیابد. بدین شیوه احتمال بروز رفتارهای نامناسب در نوجوان شما کاهش می یابد.
🌱 برای نوجوانتان جایزه و تقویت کننده در نظر بگیرید. دادن تقویت کننده های مثبت برای رفتارهای مناسب، مثل دادن جایزه و هدیه، خیلی بیشتر از تنبیه کردن تاثیر گذار است. زمانی که او با لحن خوب و مثبت صحبت می کند و رفتارهای مناسب نشان می دهد، شما می توانید جایزه ای را به عنوان نشانه ای از تایید رفتارش برای او در نظر بگیرید. زمانی که ارتباط بین شما و نوجوانتان بهبود یابد، رفتار نوجوانتان نیز بهبود می یابد.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
لیست فایلهای جدید کانال تربیتی کودک و نوجوان 👇👇👇👇👇👇👇
_پانزده درسنامه دبیرستان
_طرح کرامت پایه دوم
_طرح کرامت پایه پنجم
_اشعار نماز
_اشعار صلوات
_پانزده درسنامه نوجوان
_کتابچه بازیهای سنتی
_راهکارهای جذب دانش اموزان به نماز
_طرح کرامت
_نغمه های شادی و اردویی
_اشعر جالب
_درسنامه بازی چیستان
_احکام مصور ابتدایی
_طرح کرامت پایه اول ابتدایی
_صد و ده نکته تدریس
_معما سرگرمی
_درسنامه مدارس امین
منبر
پرسش و پاسخ اخلاقی
جزوه پرسش و پاسخ اعتقادی
سیاسی_ ولایت فقیه
احکام و فلسفه تقلید
موسیقی
چشم و هم چشمی
مبحث نگاه و روش بیان احکام
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
برخورد صحیح با فرزند زیر ۷ سال:
۱. به تمام خواسته های منطقی و قابل انجامش پاسخ مثبت دادن.
۲. به خواسته های غیر منطقی او «نه» نگفتن بلکه از روش جایگزینی یا حواس پرتی استفاده کردن.
۳. به او احترام گذاشتن و با الفاظ قشنگ او را صدا کردن، از لفظ «شما» به جای «تو» استفاده کردن، مثل یک پادشاه به او رسیدگی کردن و احترام او را همیشه حفظ کردن.
۴. اگر اشتباهی انجام داد دعوایش نکنید، فقط بگویید فرضا مامان این کار تو را دوست نداشت، هیچ وقت به او نگویید دیگه دوستت ندارم، فقط بگید کار تو را دوست ندارم.
۵. هیچ وقت برای مدت طولانی تنهایش نگذارید و اجازه ندهید احساس نگرانی و ترس پیدا کند. اگر چنین حسی داشت حسش را درک و تایید کنید تا برطرف شود.
۶. با صدای بلند با او حرف نزنید حتی اگر از شما فاصله دارد، نزدیکش رفته و بعد با او حرف بزنید چون بچه به صدای بلند حساس است و دچار استرس میشود.
۷. اشتباهاتش را ندیده گرفتن، نه اخم کردن، نه هیچ واکنش دیگه ای، تا به مرور زمان دیگر تکرار نکند. هر رفتاری که دیده شود و توجه دیگران را جلب کند بیشتر تکرار میکند، پس بدیهایش را نبینید بلکه فقط خوبیهایش را ببینید.
۸.هر آموزشی به طور مستقیم و اجباری برای بچه ممنوع است، چون آسیبهای غیر قابل جبرانی خواهد داشت.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_noj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نقش مادر در بیانات مقام عظمای ولایت
💠 مادرها مایهی انتقال عناصر هویت ملیاند.
♻️ افشاننده بذر ایمان مادرها هستند.
ایمان یک رویش و رشد معنوی است که بذر افشانی آن توسط مادر انجام میشود.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_noj
نحوه برخورد با پنهان کاری نوجوانان
حامی و پشتیبان نوجوان باشید
والدین باید تلاش کنند بدون سینجیم کردن نوجوان و ایجاد تنش به او یادآوری کنند دوستش دارند و هر زمان بخواهد میتواند در مورد هرچیزی با آنها صحبت کند. بهترین احساسی که یک نوجوان میتواند به خانوادهاش داشته باشد این است که خانواده حامی او هستند و لازم نیست چیزی را از آنها پنهان کند.
تجسس ممنوع
قطعا والدین نسبت به رفتارهای نوجوانشان کنجکاو هستند اما به هیچ وجه نباید در وسایل و کارهای نوجوان تجسس کنند؛ زیرا منجر به بیاعتمادی او میشود و فضا را برای پنهانکاری بیشتر فراهم او میکنند.
به نوجوانان احساس گناه یا ترس را القا نکنید
بسیاری از والدین زمانی که احساس میکنند بین آنها و فرزندشان فاصله ایجاد شده است نگران میشوند و سعی میکنند با القای احساس گناه به نوجوانان و مقصر جلوه دادن آنها، جلوی این اتفاق را بگیرند. این رفتار کاملا غلط است و نتایج معکوسی دارد.
گوش شنوایی خوبی باشد
ویژگی مهمی که والدین باید در خودشان پرورش دهند، توانایی زیاد گوش دادن است، یعنی والدین بتوانند بدون قضاوت کردن، نصیحت کردن و یا اظهارنظر فقط و فقط گوش بدهند. اکثر نوجوانانی که به بیرون از خانه پناه میبرند، معتقدند کسی در خانه آنها را درک نمیکند.
مراقبت نامحسوس
والدین باید به طور نامحسوس نوجوان خود را رصد کنند به گونهای که فرزندشان احساس نکند روی رفتارهای او تمرکز کردهاند. در حقیقت نوجوانی زمان حساسی برای خانواهها است چرا که برای نوجوانان زمان انتقال و شکلگیری شخصیت است و برای خانوادهها اولین مواجهه با رفتارهای متناقض و جدید فرزندانشان است. طبق گفته روانشناسان این دوره گذراست و لازم نیست والدین بیش از اندازه نگران رفتارهای فرزندانشان باشند.
سرزنش نکنید
بسیاری از والدین برای جلوگیری از تکرار اشتباه نوجوان، با سرزنش شدید سعی میکنند او را تنبیه کنند و جلوی خطاهای بعدی را بگیرند. این رفتار باعث میشود نوجوانان کارهایشان را به دور از چشم خانوادهها انجام دهند.
و در نهایت اینکه بهترین راه برقراری ارتباط با نوجوان این است که بگوییم مانند دوست در کنارش هستیم و او را حمایت میکنیم تا احساس صمیمیت کند و همه مسائل را با ما درمیان بگذارد.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_noj
چرا نوجوانم دیر به خانه می آید؟
دیرآمدن نوجوان به خانه یکی از شایع ترین مشکلات خانواده است.
برای والدین یک نوجوان، تنظیم مقررات منع رفت و آمد از یک ساعت مشخصی در خانه می تواند واقعا مشکل ساز باشد.
نوجوانان باید تابع قونینی باشند زیرا هنوز نیاز به نظم و نظارت دارند.
آن ها در مرحله ای از زندگی هستند که در حال آزمون و خطا هستند و به همین خاطر مرزها را کنار می زنند.
ممکن است نوجوان به مقررات معترض باشند اما والدین نباید کوتاه بیایند.
دیرآمدن نوجوان و قوانین رفت و آمد به خانه
وقتی صحبت از رفت و آمد نوجوان به خانه و بیرون می شود نوجوانان معمولا خیلی راحت می توانند کنترل والدین را به دست بگیرند.
بهتر است در نظر داشته باشید که قانون باید اول برای خود شما به عنوان والد پذیرفته شده باشد باید از آن درک درستی داشته باشید تا بتوانید نوجوان خود را نیز قانع کنید که آن را رعایت کنید.
به عنوان قدم اول بهتر است ابتدا نگاه درستی به قانون رفت وبرگشت نوجوان به خانه در ساعت مشخصی داشته باشید.
این قانون بدان معنا است که نوجوان می تواند بیرون برود و تفریح کند اما باید کنار چنین امتیازی مسئولیت پذیری نیز وجود داشته باشد.
آزادی فرزندان در خانواده همراه با مسئولیت است.
برای این که قوانین در خانه رعایت شود، نمی شود که او را در تمام دوران کودکی آزاد گذاشته و ناگهان شروع به اعمال قانون کنید.
بنابراین بهتر است فرزند خود را زمانی که کوچکتر است به ساعات مشخصی خوابیدن و بیدار شدن آشنا کرده باشید.
در دوران راهنمایی نوجوان شروع می کنند به دیرتر امدن به خانه و اقامت در خانه ی دوستانشان.
اول این که اهمیت خواب کافی برای عملکرد تحصیلی شان و اهمیت ورزش را از سنین پایین به آن ها آموزش دهید.
این مقررات کوچکتر از سنین پایه به شما این امکان را می دهد که ببینید که فرزند شما تا چه حد مسئولیت پذیر است و چه میزان مسئولیتی را قادر است تاب بیاورد.
آیا او زمان کافی برای رسیدن به خانه را دارد؟
آیا او در جایی که وعده داده بود وقتی او را تحویل گرفتید منتظر است؟
اگر چیزی غیرقابل پیش بینی پیش بیاید به شما زنگ می زند؟
راهکاهایی برای کنترل دیرآمدن نوجوان به خانه
وقتی نوجوان شما از آمدن به خانه امتناع می کند چه باید کرد؟
اگر نوجوان شما علی رغم آگاهی از قانون عدم تاخیر در ساعت مشخص به خانه، باز هم دیر کرد بهتر است از قبل به او گفته باشید که مشکلی ندارد بالاخره به خانه بازگردد.
چرا که اگر او از ترس مجازات شدید اصلا به خانه بازنگردد ممکن است در مسیر خطرهای بیشتری قرار بگیرد که این شما را از هدف اصلی یعنی تربیت صحیح و به دور از خطرات و حواشی دور می کند.
اما در روز بعد تنبیه معقول و مناسبی برای این تاخیر قرار دهید.
ادامه دارد..
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_noj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 از نوجوانان ایران زمین به نوجوانان و جوانان غزه ✌️
چندی است هوای چشمهای ما بارانی است
مثل هوای غزه که زیر باران موشک و بمب ، رنگ آفتاب را ندیده است.😭
شما و فرماندهان قهرمان شما ،با عملیات غرور آفرین #طوفان_الاقصی جهان را از خواب غفلت بیدار کردید. عملیاتی که میوه آن ، صف بندی دگر باره جبهه حق و باطل بود💪💪
💠ما پیروان خمینی کبیر، درکنارتان تاروز رهایی ، در برابر شیطان بزرگ، آمریکای جنایتکار، ایستاده ایم.
#طوفان_الاقصی
#امت_اسلامی
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_noj