✍ عبادت و اطاعت !
🔹از پیرهرات پرسیدند عبادت چیست ؟
فرمود : عبادت خدمت کردن به خلق است
پرسیدند چگونه؟
گفت اگر هر پیشه ای که به آن اشتغال
داری رضای خدا که بالطبع رضای
مردم را هم همراه دارد در نظر داشته
باشی نامش عبادت است.
پرسیدند: پس نماز و روزه و خمس و
این ها چه هستند؟!
گفت : اینها اطاعت هستند که باید بنده
برای نزدیک شدن به خدا انجام
دهد تا انوار حق بگیرد.
عبادت به جز خدمت به خلق نیست
به تسبیح و سجاده و دلق نیست
🗣 خواجه عبدالله انصاری
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ درددلهای ناصرالدین شاه از دست حاجی میرزاحسن شیرازی!
🔹نایبالسلطنه ، تلگراف (که فتوای تحریم تنباکو صادر کرده بود) را دیدم. حقیقتاً حالت اين علما و مردم، محل تعجب است که چقدر در جهالت هستند و هیچ نمیفهمند که حالا دنیا در چه حالت و چه وضع است!
خیال میکنند، حالا عهد و زمان امیرتیمور گورکان است يا نادرشاه...
هر وقتی، هر زمانی، اقتضایی دارد! حالا نمیتوان به طورها و وضعهای سابق رفتار کرد!
سپهسالار مرحوم، یک قرارداد خیلی بدی با کمپانی انگلیس بست که اجازه داد راهآهن از دهات مازندران الی دهات فارس بکِشند و در عوضِ آن، پانصد فرسنگ زمین را تصاحب کنند و همچنین شرایط دیگری داشت که در حقیقت ایران را فروخته بودند!
🔸ما به هزار زحمت و به هزار تدبیر این چند کار بیمعنی ( اشاره به انحصار تجارت توتون و تنباکو به انگلیسیها) را به آنها عوض داده، آن قرارداد مفسده را از آنها پس گرفته و پاره کردیم! در حقیقت دوباره ایران را احیا کردیم!
در ثانی بر سر دخانیات و بانک و راهآهن، دولت عثمانی و سلطان آن، که خود را خليفه پیغمبر میداند، حالا پنجاه سال است که تمام اينها را بلکه چندین صد دفعه از اينها بالاترها را به دول خارجه اروپ و کمپانیهای آنها اعطاء کرده و داده است و اگر میدانستند که خلاف قرآن و شریعت و خلاف استقلال سلطنتشان است، چرا میدادند!
🔹ما یک فرسنگ راهآهن از طهران الی عبدالعظیم دادهایم، آنها پانصد فرسنگ راهآهن دادهاند که حالا از تمام فرنگ به اسلامبول پایتخت با راهآهن آمد و شد میشود.
هنوز آن فقره جهاديه علمای کربلا و نجف که آمدند طهران و فتحعلی شاهِ بیچاره را واداشته با دولت روسیه به جنگ و جدال انداختند، از خاطرهها فراموش نشده و هر چه دولت ایران تا به حال میکِشد، از نتيجه نصایح همان علمای آن وقت کربلا و نجف است!
پس آدم عاقل چرا باید این حرفها را بزند! چرا باید این فکرهای بیمعنی را بکند! چرا قدر تدابیر و قابلیت کارگزاران را نداند که الحمدالله نمیگذارند کارها به این جاها بکِشد!
خلاصه حاجی میرزاحسن شیرازی البته اَعلم علماست! لیکن اگر ساعتسازی و نجاری نداند، عیب او نیست! اگر از کارها و رموز امور دولت، عاری و عاطل است، بحثی ندارد! بهتر این است که شما مفصلاً با ایشان صحبت کرده و ایشان را از این مقوله که نوشتم آگاه کنید.
📗مکاتبات ناصرالدین شاه با کامران میرزا نایبالسلطنه ص ۱۹۸ تا ۲۰چ به اختصار / به کوشش مرضیه مرتضوی قصاب سرایی
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ نقاشی ظهر عاشورا اثر استاد فرشچیان
🔹 استاد فرشچیان درباره خلق این اثر میگوید:
سه سال پیش از انقلاب، روز عاشورا، مادرم گفت:
برو روضه گوش کن تا چند کلام حرف حساب بشنوی ; گفتم :
من حالا کاری دارم بعد خواهم رفت. رفتم اتاق، اما خودم ناراحت شدم. حال عجیبی به من دست داد، قلم را برداشتم و تابلوی «عصر عاشورا» را شروع کردم.
قلم را که برداشتم همین تابلو شد که الان هست، بدون هیچ تغییری. الان که بعد از سی سال به این تابلو نگاه میکنم، میبینم اگر میخواستم این کار را امروز بکشم، باز هم همین تابلو به وجود میآمد، بدون هیچ تغییری. یک چیزی دارد این تابلو که خود من هم گریهام میگیرد....
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
آغاز ما تویی و سر انجام ما تویی
بی تو مسیر عشق به آخر نمیرسد
بر سر در سرای محبت نوشته اند
با سر کسی به محضر دلبر نمیرسد
🏴🇮🇷 فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسينی تسليت باد
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ میان تاتارها رسم لایتغیر بود که هرگاه خان و یا رئیسی از قبیله ی چنگیز می مرد می بایست او را به کوه آلتایی آورده دفن کنند و هنگام تشییع جنازه، سپاهیان همراه متوفی هر که را سر راه میدیدند به عنوان قربانی می کشتند و به او می گفتند: «برو به عالم دیگر و در آنجا ملازم ارباب باش و از او مراقبت کن.» تاتارها نسبت به اسبانشان نیز همین عمل را می کنند یعنی بهترین اسب های خود را می کشند و معتقدند که در عالم دیگر به درد سواری شخص متوفی خواهد خورد. می گویند هنگامی که جسد مونگو قاآن [خان مغول] را به این کوه انتقال می دادند بیش از بیست هزار را به این طریق قربانی نمودند.
📗سفرنامه ی مارکوپولو / مارکوپولو/ ترجمه حبیب الله صحیحی / ص۸۶
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ همیشه پای بی بی سی در میان است
🔹مصاحبه دیوید فراست با شاه در پاناما پس از انقلاب، سال ۱۹۷۹:
“میدانم که چطور شبکه بیبیسی، جهتدار و سازمانیافته برنامههایش را علیه ما پخش کرد”
در اوایل جنگجهانیدوم، بخش فارسی رادیو بیبیسی برای رقابت با رادیوی فارسی برلین آلمان راهاندازی شد! رادیو بیبیسی از ابتدای کارش شروع به مخالفت و انتقادهای تند از رضاشاه کرد و بسیاری آن را در سقوط رضاشاه موثر میدانند.
محمدرضاشاه نیز پس از خروج از ایران در مصاحبهای گفته بود که انگلیس و bbc فارسی برای او توطئه چیده بودند و مردم ایران را علیه او شورانده بودند.
بی بی سی فارسی از زمانی که روی کار آمده تاکنون تماما علیه مردم ایران کار کرده است. چه طرفدار حکومتها باشید چه ضدحکومتها، او به شما خیانت خواهد کرد…
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🩸قصهی ما به سر رسید
🖤 يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي
إِلى رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً
🖤 تو اي روح آرام يافته، به سوي پروردگار بازگرد در حالي كه هم تو از او خوشنودي و هم او از تو خشنود است..
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ شیوه ی تدریس در مکتب خانه های دوره ی قاجار!
🔹توی سر ما میزدند که بخوانید. از صبح تا غروب میخواندیم و در مکتبخانه بودیم. چهار کلمه هم بیشتر درس نداشتیم. تا کوچه هم صدای درس ما و صدای چوب خوردن آه و ناله ما میرفت. اما همان چهار کلمه را هم یاد نمیگرفتیم. این بود متوسل به وسایل فرار و خواب و ناخوشی و مهمانی و حمام و چیزهای دیگر بودیم تا بلکه خودی از خواندن درس و خوردن کتک خلاص نموده باشیم.
📗روزنامه خاطرات عینالسلطنه / قهرمان میرزا سالور/ به اهتمام مسعود سالور و ایرج افشار/ جلد پنجم / ص ۳۳۹۰
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ عمیدالسلطنه معروف به سردار امجد یکی از خانهای گیلان بود که در دوره ناصرالدین شاه ستمهای بسیار به مردم روا داشت. پس از مرگ ناصرالدین شاه و تاجگذاری مظفرالدین شاه، عدهای از روستاییان بیپناه جهت دادخواهی از ستمهای عمیدالسلطنه نزد وی رفتند. شاه دستور اعدام عمیدالسلطنه با توپ را صادر کرد
🔹اما خان با دادن رشوه از اعدام رهایی جست. مظفرالدین شاه نیز که از دادن رشوه اطلاعی نداشت، نجات وی را معجزه قلمداد کرد و حتی گفته شده که از او حلالیت طلبید که در موردش چنین بد قضاوت کرده بوده!
🔸گمان میکنم دیگر خودتان بتوانید حدس بزنید که عمیدالسلطنه با این قرب و منزلتی که نزد شاه یافته بود چه بلایی بر سر آن روستاییان بختبرگشتهای آورد که برای دادخواهی و شکایت از او، نزد شاه رفته بودند!
📗خاطرات و خطرات/ مهدی قلی هدایت
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ سلطان حسین صفوی ،خرسواری مهربان که عاشق زنان بود!
✍ رستم الحکما در کتاب خود رستم التواریخ تعبیر جالبی در مورد شخصیت شاه سلطان حسین دارد.
🔹 او در این باره میگوید : از آثار ضعف دولت و اقبال آن سلطان جمشید نشان، آنچه به ظهور رسید، اول این بود که طبع اشرفش از اسب سواری متنفر شده و مایل به خر سواری شده بود و با زنان خاصه خود به باغها و بوستانها و مرغزارها بر خر مصری یراق مرصع، سوار شده، تشریف میبردند و به هر قریه که داخل میشد، زنان و دختران آن قریه، بی چادر و پرده به استقبالش میآمدند ...
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
📷 عکس کمتردیده شده از بانک ملت قدیم
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
📸 بادمجان دور قاب چین
✍ در زمان ناصرالدین شاه قاجار، رجال سیاسی، برای نشان دادن چاکری خود به پادشاه، به آشپزخانه میرفتند و مانند خدمه ها بادمجان ها را پوست می کندند و دور بشقابهای خورش می چیدند،که شاه هنگام سر زدن به آشپزخانه آنها را ببیند
«بادمجان دور قاب چین» از آن زمان مانده است.
🔸 آنها سعی میکردند درست وقتی شاه به چادرشان سر میزند بادمجانها را دور قاب بچینند و مخصوصا دقت و سلیقه به کار میبردند که چینش آنها زیبا و شاهپسند باشد تا او خشنود شود و نسبت به اخلاص و چاکری آنها عنایت کند.
عبدالله مستوفی مینویسد : من خود عکسی از این آشپزان دیدهام که صدراعظم مشغول پوست کندن بادنجان و سایرین هر یک به کاری مشغول بودند.
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍حکمت زیبای سعدی در مورد راز نگفتن به دوست با تفسیر
🔹هر آن سرّی که داری که با دوست در میان مَنِه، چه دانی که وقتی دشمن گردد و هرگز گزندی که توانی، بدشمن مرسان که باشد وقتی دوست شود.
🔹رازی که نهان خواهی، با کس در میان منه و گرچه دوست مخلص باشد که مران دوست را نیز دوستان مخلص باشد، همچنین مسلسل.
خامشی به که ضمیر دل خویش
با کسی گفتن و گفتن که مگوی
ای سلیم آب ز سرچشمه ببند
که چو پر شد نتوان بستن جوی
سخنی در نهان نباید گفت
که بر انجمن نشاید گفت
🔸 پ ن : تمام رازهای زندگی را با دوستانت در ميان مگذار زيرا ممکن است روزی دشمن تو گردند. همچنين آنقدر به دشمنت بدی نکن چرا که ممکن است روزی دوست تو گردند. به دوست گر چه عزيز است راز دل مگشا که دوست نيز بگويد به دوستان عزيز.
📗کلیات سعدی / باب هشتم در آداب صحبت
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ دوستت دارم فقط همین!!
🔹روزی زنی به شوهرش گفت امروز مقاله ای خواندم در یک مجله برای بهبود رابطه زناشویی حاضری امتحانش کنیم؟! مرد گفت: بله حتما.
زن گفت در مقاله نوشته بود: هر کدام ما یک لیست جداگانه از چیزهایی که دوست نداریم طرف مقابل انجام دهد یا تغیراتی که دوست داریم در همسرمان رخ دهد تهیه کنیم و بعد از یک روز فکر کردن و اصلاح آن روز بعد آن را به همسرمان بدهیم.
شوهرش با لبخند پاسخ مثبت داد و کاغذی برداشت و به اتاق نشیمن رفت و زن هم به اتاق خواب رفت و شروع به نوشتن کرد
🔸صبح روز بعد هنگام خوردن صبحانه زن به همسرش گفت حاضری شروع کنیم؟ و سپس گفت من اول شروع کنم؟ شوهرش گفت باشه شما شروع کن. زن چند ورق کاغذ درآورد که لیست بلندبالایی در آنها نوشته بود و شروع به خواندن کرد: عزیزم من دوست ندارم شما...و همین طور ادامه داد از کارهای کوچک و بزرگی که همسرش انجام می دهد و او را اذیت می کند.
👈مرد سکوت کرده بود و همسرش همچنان لیستی از تغییراتی که باید شوهرش در خود ایجاد می کرد را میخواند تا اینکه زن احساس کرد همسرش ناراحت شده است و پرسید: عزیزم دوست داری ادامه بدم؟ مرد گفت: اشکالی نداره عزیزم شما ادامه بده!
بالاخره لیست زن تمام شد و به شوهرش گفت: حالا تو شروع کن.
🔹 مرد کاغذی از جیبش درآورد و گفت : دیروز خیلی فکر کردم و از خودم پرسیدم که دوست دارم چه تغییراتی در تو ایجاد کنم. هر چقدر فکر کردم حتی یک چیز هم به ذهنم نرسید چون تو رو همین جور که هستی قبول کرده ام! سپس کاغذ را که سفید سفید بود به زنش نشان داد و ادامه داد از نظر من تو در نقص هایت کاملا بی نقصی!
زن بغض کرده بود و شوهرش ادامه داد من تو را با تمام نقاط مثبت و منفی که داری قبول کرده ام.
من کل این مجموعه رو دوست دارم و من واقعا عاشقتم ، همین.
زن کاغذهایی که نوشته بود مچاله کرد و خود را محکم به آغوش همسرش انداخت.
پ ن ۱ : به یاد بیاورید چگونه عاشق همسرتان شدید؟
اگر او را بخاطر اینکه شوخی می کرد و آدم پرحرف و شادی بود دوست داشتید پس چرا حالا دوست دارید او زیپ دهانش را بکشد؟
اگر آدم ساکت و قوی و جدی بود و بخاطر این موضوع عاشقش شدید چرا حالا می خواهید او پرحرف و شوخ طبع باشد؟
اگر بخاطر گذشت و مهربانیش عاشق او شدید پس چگونه اکنون اورا بخاطر دل رحمیش سرزنش می کنید؟
🔸پ ن ۲ : دست از مقایسه بردارید : هيچ کدام از آنهایی که همسرت را با انها مقايسه می کنی ، هنوز با تو زندگی نکرده اند تا نقاط ضعفشان را هم ببينی !!!
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ این بخش از خاطرات ژنرال دنسترویل فرمانده نظامی ارتش بریتانیا که مصادف با سالهای جنگ جهانی اول نوشته و در ایران بوده، قابل تامل است.
🔹"ايرانيان گشايش و فرج را از مغرب زمين می خواهند بدست بياورند ، در حاليكه در ممالک مغرب هرآنچه شايسته تحصيل بوده ، به استثناى علوم معاصر ، از مشرق اقتباس نموده اند."
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ نظر اردشیر بابکان موسس شاهنشاهی ساسانی درباره بیکاری رعیت
🔹به نظر اردشیر بزرگترین چیزی که انبوه رعیت را به فساد می کشاند بیکارگی و بی تکلیفی است. او می گوید : بیکاری مردم را در خرده گیری بر حکومت و باریک شدن در کارهای آن و آگاه شدن بر عیب های نهفته دلیر می سازد ... بیکاری به نظر اردشیر یک بیماری است که به شاه و مردم هر دو آسیب می رساند ... زیرا تباهی شهریاران در بیکار ماندن پادشاهان است و تباهی کشور در بیکار ماندن رعیت.
🔸اردشیر از جابجا شدن افراد از طبقه ای به طبقه ی دیگر سخت بیمناک است و در بند سیزدهم اندرز نامه خود می نویسد : پس هیچ چیز بیم آور تر از آن نیست که سَری بُن گردد و بُنی سَر، یا دست مشغول به کاری بیکار ماند.
به نظر اردشیر، تنها راه، برای جلوگیری از بدگفتن و عیب جویی مردم از شاه و دولت مشغول کردن مردم به کار و مبارزه با بیکاری است.
📗تاریخ اجتماعی ایران / مرتضی راوندی / جلد چهارم / ص۱۱
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ در زمان پيروز اول ساسانى خشکسالی و قحطی بزرگى در ایران روی داد كه هفت سال طول كشيد. پيروز براى حفاظت از مردمش فرمان داد تا ماليات را كاهش دهند، از کشور های همسایه غله و آذوقه وارد كرد و با نظارت در توزیع خواربار برای رفاه مردم کوشید و كشور را نجات داد.
📗 تاريخ ايران باستان / عبدالحسين زرينكوب
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ اهميت دانش از زبان حكيم فردوسى
بپرسیدم از مرد نیکو سخن
کسی کو بسال و خرد بُد کهن
که از ما به یزدان که نزدیکتر
که را نزد او راه باریکتر
چنین دادپاسخ که دانش گزین
چو خواهی ز پروردگار آفرین
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ این تانکی است که پس از کودتای ۲۸ مرداد خیلی ها را به نان و نوایی رساند.
🔹پس از شکست طرح سرنگونی دولت مصدق در ۲۵ مرداد سال ۳۲، کرمیت روزولت مجری امریکایی کودتا فضل الله زاهدی را که در زیر زمین خانه یکی از دیپلمات های آمریکایی مخفی کرده بود، در ۲۸ مرداد سوار این تانک کرده و به سمت مقر نخست وزیری هدایت کرد. بعد از کودتا این تصویر باعث شده بود که زاهدی به قدرت و یکه تازی خود در برانداختن مصدق بنازد و به نوعی بازگشت شاه به قدرت را مدیون درایت و شجاعت خود جلوه دهد.
🔸در تملق و چاپلوسی حول این تصویر، کار چنان بالا می گیرد که هر کس برای گرفتن مقام و پستی ادعا می کند در روز کودتا سوار بر این تانک بوده است. عاقبت کار به جایی می رسد که زاهدی مجبور می شود اسامی افراد حاضر بر روی تانک را منتشر کرده و به این غائله پایان دهد.
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ می گويند كه در زمان موسی خشکسالی پيش آمد.
🔹آهوان در دشت، خدمت موسی رسيدند كه ما از تشنگی تلف می شويم و از خداوند متعال در خواست باران كن.
موسی به درگاه الهی شتافت و داستان آهوان را نقل نمود.
خداوند فرمود : موعد آن نرسيده
موسی هم برای آهوان جواب رد آورد.
تا اينكه يكی از آهوان داوطلب شد كه برای صحبت و مناجات بالای كوه طور رود. به دوستان خود گفت: اگر من جست و خیز کنان پایین آمدم بدانيد كه باران می آيد وگرنه اميدی نيست.
آهو به بالای كوه رفت و حضرت حق به او هم جواب رد داد !
اما در راه برگشت وقتی به چشمان منتظر دوستانش نگاه كرد ناراحت شد.
شروع به جست و خیز کرد و با خود گفت:
دوستانم را خوشحال می كنم و توكل می نمایم. تا پایین رفتن از کوه هنوز امید هست !
تا آهو به پائين كوه رسيد
باران شروع به باريدن كرد !
موسی معترض پروردگار شد.
خداوند به او فرمود:
همان پاسخ تو را آهو نیز دریافت کرد با این تفاوت که آهو دوباره با توکل حرکت کرد و اين پاداش توكل او بود.
👈 هیچوقت نا امید نشويد…
شايد لحظه آخر نتيجه عوض شود!
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
با سلام خدمت اعضای محترم الان نزدیک دو سال که کانال رو بدون هیچ تبلیغاتی سر پا نگه داشتم ، با توجه به مشغله ی کاری چند وقتی هست که فعالیت کانال کم شده که از شما پوزش می طلبم .
از شما همراهان گرامی تقاضا دارم در صورت تمایل بات تلگرامی زیر را برای حمایت از کانال در تلگرام باز کنید .
👇👇👇
https://t.me/major/start?startapp=1175747435
🔘 کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ ۱۰۰ سال پیش برنج غذای طبقه اعیان نشین ایران بود...
🔹 اینکه سیاحان برنج را غذای ملی مردم ایران معرفی کردند درست نیست ، زیرا در کتاب تاریخ کاشان آمده است :
«...توده مردم ایران فقط شب عید رمضان، عید نوروز و اول اسفندماه برنج می پختند!..»
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ عرض سلام و ادب احترام خدمت همراهان همیشگی کانال تاریخ بدانیم.
بابت تاخیر طولانی در انتشار مطالب پوزش می طلبم .
باید خدمت تان عرض کنم بخاطر یک سری مسائل شخصی متاسفانه فرصت نشد که این چند وقت خدمت تان باشم .
در صورت رفع این مشکلات ، شرایط رو برای انتقال کانال به تلگرام بررسی می کنم .
#ادمین
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ افسار شتر بر دم خر بستن!
🔹ساربانی در آخر عمر خود، شترش را صدا زد و به دلیل اذیت و آزاری که بر شترش روا داشته از شتر حلالیت طلبید. یکایک آزار و اذیتهایی که بر شتر بیچاره روا داشته را نام میبرد.
از جمله ، زدن شتر با تازیانه، آب ندادن، غدا ندادن، بار اضافه زدن و...
همه را بر شمرد و پرسید آیا با این وجود مرا حلال میکنی؟
🔸شتر در جواب گفت : همه اینها را که گفتی حلال میکنم، اما یکبار با من کاری کردی که هرگز نمیتوانم از تو درگذرم و تو را ببخشم.
ساربان پرسید آن چه کاری بود؟
👈 شتر جواب داد یک بار افسار مرا به دُم یک خر بستی.
من اگر تو را بخاطر همه آزارها و اذیتها ببخشم بخاطر این تحقیر هرگز تو را نخواهم بخشید!
🔹ضربالمثل معروف افسار شتر بر دم خر بستن اشاره به سپردن عنان کار به افراد نالایق است و اینکه افرادی بدون داشتن تخصص، تحصیلات، تجربه، شایستگی و شرایط متصدی پست و مقامی شوند.
🔘کارگاه آموزشی / تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3
✍ سخنان ستارخان که روشن بینی او را نشان میدهد
🔹اگر ما برای آزادی نجنگیم، مردمی که بعد از ما میآیند چه خواهند گفت؟!
خواهند گفت که چه آدمهای ترسویی بودند، نام ایران را ننگآلود کردند. زور شنیدند و دم نزدند. زیر بار ظلم رفتند و به بیچارگی تن در دادند. چقدر بدبخت بودند. روز تاسوعا و عاشورا برای شهادت امام حسین عزاداری میکردند، خاک و گِل به سر میریختند، با قمه فرق سرشان را میشکافتند، سینه و زنجیر میزدند، اشک و خون را با هم قاطی میکردند و خودشان را پیروان سیدالشهدا میدانستند اما وقتی پای عمل به میان میآمد زور و استبداد را قبول میکردند و آرام مینشستند
📗مجموعه کلمات قصار و سخنان ستارخان / محمدحسن پدرام
🔘کارگاه آموزشی/تاریخ بدانیم 👇
🆔https://eitaa.com/joinchat/2976842002C42d75c84f3