eitaa logo
گذرگاه «انجمن علمی‌پژوهشی تاریخ‌جامعةالزهرا(س): قم»
1هزار دنبال‌کننده
3.1هزار عکس
138 ویدیو
307 فایل
گذرگاه «کانال‌انجمن‌علمی‌پژوهشی‌تاریخ‌جامعةالزهرا(س)؛ قم» 📜پل ارتباطی @tarikh_jz مالکیت فکری و محتوایی کانال، متعلق به انجمن علمی تاریخ جامعةالزهرا(س) است. انتشار فایل‌های صوتی، تصویری، عکس نوشته‌ها و پست‌ها صرفا با ذکر منبع بلامانع است.
مشاهده در ایتا
دانلود
علیه السلام26 ❔❕اعلم ترین صحابه 📑در نقل از# کتب _اهل_ سنت عبدالملک بن سلیمان گفت :به عطاء بن ابی ریاح گفتم : آیا در صحابه شخصی اعلم تر از (حضرت)علی(علیه السلام)هست؟ گفت:به خدا قسم اعلم تر از او نمی شناسم!⚪️ 📖الکتاب المصنف فی الاحادیث و الآثار ،لابن ابی شیبه(المتوفی:235 ه)،جلد6 ص 371 روایت شماره 32109،المحقق:کمال یوسف الحوت،الناشر:مکتبه الرشد_الریاض،الطبعه:الاولی 1409
علیه السلام⚪️ تنظیم: سرکار خانم زهرا سادات حسینی -----------❀❀✿❀❀--------- @tarikh_j
◀️ مثلث دید این هفته می تواند محصور در افسانه ای باشد که به دلیل شهرت و تکیه فراوان اهل سنت به آن به بررسی این گزارش در کتاب هایشان می پردازیم.... ⏮ضلع اول قرآن کریم: وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَى _إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى (و از روی هوس سخن نمی گوید و این سخن نیست مگر وحیی که وحی می شود) ⏭ ضلع دوم صحیح بخاری: پیامبر صلی الله علیه (و آله)و سلم فرمودند: فاطمه پاره تن من است ، هر چه او را غضبناک کند مرا غضبناک کرده است(تصویر شماره 1) ⏯ضلع سوم محمد بن یوسف گنجی شافعی در«کفایه الطالب»، باب ۹۹ حضرت زهرا(ع)خطاب به دوخلیفه اول فرمودند: «انی اشهد الله و ملائکه انکما اسخطانی و ما ارضیتمانی لان لقیت النبی لاشکونما؛ خداوند و ملائکه او را شاهد و گواه می گیرم که شما دو نفر مرا به غضب آوردید و رضایت مرا فراهم ننمودید، اگر پیغمبر را ملاقات کنم حتماً از شما شکایت خواهم کرد".
قسمت اول از بررسی-بضعه 🅾پاسخ به افسانه ی تاریخی خواستگاری امام علی علیه السلام از دختر ابوجهل 👌 در کتب_ اهل_ سنت 👈 از یکی از داستان هایی که سبب وهن و تهمت به حضرت امیرالمومنین علیه السلام در _اهل_سنت شده است ، جریانی است که قبل از این حدیث ذکر شده است که: ❌ مسور بن مخرمه نقل شده است که می گوید: «حضرت علی (علیه السلام) از دختر ابوجهل (جویریه) خواستگاری کرد و فاطمه (علیها السلام) این مسأله را شنید و نزد پدر رفت و عرض کرد: می پندارد که تو جانب دختران خود را رعایت نمی کنی؛ علی از دختر ابوجهل خواستگاری کرده است». مسور بن مخرمه می گوید: «چون پیامبر از تشهد فارغ شد، شنیدم که فرمود: «دخترم را به ابوالعاص بن ربیع دادم و او با من به راستی رفتار کرد. فاطمه(علیها السلام) پاره تن من است. آنچه او را ناخوش آید، دوست نمی دارم. به خدا سوگند دختر رسول خدا، با دختر دشمن خدا نزد کسی جمع نخواهد شد. از این روی علی (علیه السلام) ترک خواستگاری نمود».❌ ⭕️پیش از بررسی این داستان باید گفت به دلیل این که: این حدیث در♨️ سه نوع نقل حتی در یک کتاب(صحیح بخاری) آمده است که : ❗‼️ در یک نوع فقط جمله ی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در مورد دخترشان سلام الله علیها است . ‼️ در یک نوع علت بیان آن اعجاب رسول صل الله علیه و آله و سلم از ایشان علیها السلام و بیان چنین جمله ای است که "فاطمه پاره ی تن من است ....." ❗️نقل دیگر که همین داستان را با خود دارد. 🚫با این وصف با وجود سه نوع نقل و وجود گزارش های متعارض گوناگونی از جمله احادیث ویژگی های امام علی علیه السلام و آیه ی تطهیر ،گزارش های محبت ها و گفت گوهای حضرت علی علیه السلام با همسرشان علیها السلام،گزارش های محبت های حضرت زهرا سلام الله علیها به امام علی علیه السلام و سخنان ایشان و گزارش هایی به آسمانی بودن این عقد ودستور خدا .. در همین کتاب از اعتبار ساقط می شود به ویژه این که خود نقل سوم نیز از یک صورت واحد پیروی نمی کند چرا که ⁉️که در یک جا راوی می نویسد؛ پیامبر(صلّى اللَّه عليه وآله) روی منبر فرمود: خانواده ابوجهل از من خواستند تا دخترشان را به عقد علی(علیه السلام) درآورند. ⁉️در جای دیگر ناقل می گوید: علی(علیه السلام) خواستگاری کرد اما فاطمه(سلام الله علیها) نزد پیامبر(صلّى اللَّه عليه وآله) آمد و (نستجیر بالله) به دروغ گفت: علی(علیه السلام) او را به عقد خود درآورده است که این دلیل به تنهایی با توجه به وجود آیه تطهیر در این کتاب برای ساختگی بودن این حدیث کفایت می کند. ⁉️در جای دیگر مسور می گوید من در آن ماجرا به سن بلوغ رسیده بودم در حالی که تاريخ ‏نويسان دقیقا خلاف آن را بیان کرده و تاکید مسور بر این امر هم خودش جای تعجب دارد. 👌قابل ذکر است که در منبع دیگر در ادامه ی حدیث ذکر می کنند که پیامبر می فرمایند".... وای بر کسی که بر او و شوهرش ظلم کند .."📌(. فرائد السمطین، ج۲ باب ۱۱ ح ۲۱۹ کشف الغم ،ج ۱ ص۴۶۷٫) اما ما قصد داریم هم چنان جهت شناخت بیش تر به بررسی سندی و دلالتی این گزارش در کتب اهل سنت بپردازیم .
♦️ پاسخ اجمالی ۱. از جهت سند 🔺صحیح بخاری و مسلم این روایت را فقط از مسور بن مخرمه که در آن زمان در سنین کودکی بوده است، نقل کرده اند حال آنکه: 🖍مسور بن مخرمه دو سال پس از هجرت به دنیا آمده(📕تهذیب التهذیب،جلد 10،صفحه 138) و هنگام رحلت پیامبر هشت ساله بوده است،و در مورد او در کتب اهل سنت نقل شده است که حتی در حال ساختن مسجد که قطعا در سال های آخر است پوشش و شلواری نداشته است که به موجب آن پیامبر خدا صل الله علیه و آله و سلم به او تذکر می دهند(تصویر شماره 2) 🖍 آن حادثه ای به این مهمی که پیامبر آن را بعد از تشهد نماز، و یا طبق برخی نقل ها بر بالای منبر برای اصحاب خود بیان می دارد، می باید از طریق های متعدد نقل شود و به حد شیوع برسد، نه این که آن را فقط یک کودک شنیده باشد. آیا حتی یک نفر دیگر در آن نماز نبوده است که بشنود!؟ 🖍مسود از روسای خوارج است(تصویر شماره 3) و نقل است که از معاویه نام نمی برد مگر این که "صل الله علیه" را برای او ذکر کند.(📕سیر اعلام النبلاء، ج3، ص 394و390. و تهذیب التهذیب، ج10، ص 138.)(تصویر شماره4) آیا نقل چنین شخصی در مورد دشمن معاویه قابل اعتنا است؟ 📎 با وجود دلایل فراوان ،ادامه ی این بررسی در هفته های آتی ارائه می گردد ان شاالله 📎از پایین بودن کیفیت تصاویر پیشاپیش پوزش می خواهیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ژان پاتیست تاورنیه -----------❀❀✿❀❀--------- @tarikh_j