گنبد صخره
قبه الصخره بنایی هشت ضلعی با گنبدی طلایی است و موقعیت آن نسبت به مسجد الاقصی مانند جایگاه قلب در بدن انسان، یعنی کمی در وسط به سمت چپ، است. تاریخ ساخت آن به دوران امویان برمیگردد. زیر این گنبد طلایی و در داخل مسجد، صخرهای قرار دارد که حضرت محمد (ص) در شب اسراء و معراج از آن به آسمان عروج کردند. زیر این صخره تاریخی، غاری کوچک قرار دارد که محل نماز خواندن مسلمانان است.
گنبد زنجیره
قبه السلسله در داخل صحن مبارک (الاقصی) در شرق قبه الصخره قرار دارد که به دستور خلیفه اموی عبدالملک بن مروان بنا شده است. گفته میشود در زیر این گنبد، زنجیری بوده که طرفین دعوا آن را لمس میکردند تا فرد راستگو شناسایی شود. این گنبد به شکل شش ضلعی است و داخل آن از شش ستون تشکیل شده است. یهودیان بین این داستان و یکی از روایتهای عهد عتیق درباره حضرت داوود علیه السلام ربط میدانند.
توضیح عکس:
گنبد صخره و زنجیره در یک قاب
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
گنبد دستور زبان
القبة النحویة در منتهی الیه جنوب غربی قبه الصخره قرار دارد و تاریخ ساخت آن به دوران ایوبیان برمیگردد. این بنا مکتب صرف و نحو و آموزش زبان بوده است. گنبد دستور زبان در زمان اشغال بریتانیا به کتابخانه تبدیل شد و امروزه به عنوان مقر دادگاه تجدید نظر شرعی استفاده میشود. این گنبد از داخل صحن مبارک بر دیوار ندبه یا براق و همچنین دروازههای المغربی و السیلسیله مشرف است.
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
گنبد ارواح
قبة الأرواح در داخل صحن مبارک و در نزدیکی گنبد معراج قرار دارد که قدمت ساخت آن به دوران عثمانی باز میگردد. این گنبد بر روی هشت ستون مرمری با هشت طاق سنگی ساخته شده است که ارتفاعی کمی کمتر دارد.
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
گنبد حضرت سلیمان علیه السلام و فضای روحافزای صحن مبارک
گنبد حضرت سلیمان علیه السلام
قبة النبی سلیمان علیه السلام در سمت شمال قرار گرفته و توسط امویان ساخته شده است. این گنبد نیز بنایی هشت ضلعی با چهار ورودی دارد که یکی از آنها مستقیم به سمت محراب و قبله است.
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#در_حال_برگزاری
📢 نشست علمی فلسطین؛ پیشینۀ تاریخی و تمدنی
🔸 دانشگاه باقرالعلوم(ع)، تالار امام حسین(ع)
🔸 لینک شرکت در جلسه: http://dte.bz/res1
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 پیامی به فلسطین از خواهرانتان در سراسر جهان
◻️طلاب ایرانی و غیرایرانی جامعةالزهراء سلاماللهعلیها
🇵🇸🇵🇸🇵🇸
#مابافلسطینیم
#WeAreWithPalestine
__________________
@HawzahNews
Felestin.pdf
2.15M
کتاب: فلسطین از منظر رهبر معظم انقلاب
نویسنده: سعید صلح میرزایی
ناشر: موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی
تعداد صفحات: ۴۱۴
#فلسطین
https://eitaa.com/joinchat/30015669Ce2e1b2ef42
سیر تحول جنبش های اسلامی_compressed.pdf
21.89M
نام کتاب: سیر تحول جنبش های اسلامی
نویسنده: حمید احمدی
ناشر: دانشگاه امام صادق
تعداد صفحات: ۳۲۶
https://eitaa.com/joinchat/30015669Ce2e1b2ef42
سازمان_های_یهودی_صهیونیستی_در_ایران.pdf
26.7M
نام کتاب: سازمان های یهودی و صهیونیستی در ایران
نویسنده:موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
ناشر: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
تاریخ نشر: ۱۳۸۱ ه.ش
تعداد صفحات: ۷۸۶
https://eitaa.com/joinchat/30015669Ce2e1b2ef42
🔰 آیا میدانستید شهر غزه مدفن جد پیامبر(ص)، «هاشم بن عبد مناف» است و بهمین دلیل به «غزه هاشمی» معروف است؟
مدفن جناب هاشم در گوشه شمال غربی مسجد «سید الهاشم»، از مهمترین مساجد کهن فلسطین در قلب بافت تاریخی این شهر در محله «الدراج» واقع شده است و مردم غزه بخاطر وجود این مسجد و ارتباط با خاندان پیامبر، به آن افتخار میکنند.
#غزه
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویداد_تاریخی
🔹روز مبارزه با استکبار جهانی
در اهمیت یومالله ۱۳ آبان ۵۸ که با فاصله نه چندان دوری نسبت به پیروزی انقلاب اسلامی ایران اتفاق افتاد، همین بس که نه تنها توطئه های بعدی علیه انقلاب اسلامی با شکست مواجه و خنثی شده، بلکه ضربه سختی بر اقدامات ضد مردمی و عملیات جاسوسی آمریکا به ویژه در منطقه خاورمیانه وارد آمد و ابهت پوشالی و ساختگی این کشور در دنیا در هم شکسته شد.
به مناسبت چنین روزی، ۱۳ آبان در تاریخ کشورمان بنام روز مبارزه با استکبار جهانی نام گرفت.
🌸امام خامنه ای:
... سه حادثه در این روز اتّفاق افتاده که بعضی مستقیماً مربوط به آمریکاییها است، بعضی غیر مستقیم مربوط به آمریکاییها است. یک حادثه، تبعید امام است که در روز سیزدهم آبان در سال ۴۳ اتّفاق افتاد. چرا امام تبعید شد؟ چون یک قانونی به دستور شاه ــ به دستور محمّدرضا ــ در مجلس تصویب شد که بر طبق آن قانون، آمریکاییهایی که در ایران بودند مصونیّت پیدا کردند. آن وقت حدود چهل پنجاه هزار آمریکایی در ایران بود، در دستگاههای نظامی، دستگاههای امنیّتی، دستگاههای اقتصادی. اینها اگر چنانچه هر جنایتی در ایران میکردند، طبق این قانون، قابل تعقیب نبود؛ یعنی یک آمریکایی با ماشین راه میرود، مثلاً یکی را زیر بگیرد، یک جنایتی بکند، دستگاه قضائی کشور حق نداشت او را تحت تعقیب قرار بدهد! این، قانونِ مصونیّتِ آمریکاییها بود. امام تحمّل نکرد این را؛ یک سخنرانی مفصّل کردند ــ که صدای ایشان و متن سخنرانی الان موجود است ــ بعد به خاطر این سخنرانی، ایشان سیزده سال تبعید شد! حالا سیزده سال که میگوییم، چون در پایان این سیزده سال انقلاب اتّفاق افتاد؛ اگر انقلاب اتّفاق نمیافتاد، سی سال هم ممکن بود طول بکشد این تبعید، برای خاطر برخورد با این قانون حامی آمریکا. این یک حادثه که خب تقریباً مستقیماً مربوط به آمریکاییها است.
حادثهی دوّم کشتار دانشآموزان است؛ بچّههای همسنّ شماها جلوی این دانشگاه تهران قتل عام شدند، کشته شدند. حالا تعدادشان را به طور دقیق نمیشود انسان بگوید، چون آن وقتها چنین آمارهایی وجود نداشت؛ لکن یک تعدادی ــ یک دانه هم زیاد است؛ یک دانه هم زیاد است ــ از بچّههای عزیز ما جلوی این دانشگاه تهران به شهادت رسیدند. این حادثهی دوّم هم در روز سیزدهم آبان بود. این حادثهی دانشآموزان در سال ۵۷ بود.
حادثهی سوّم هم که یک سال بعد از آن حادثه است ــ بعد از پیروزی انقلاب ــ هجوم دانشجویان به سفارت آمریکا است و پیدا کردن اسنادی در آنجا که این اسناد، توطئههای آمریکا علیه ملّت ایران را نشان میداد؛ هفتاد هشتاد جلد شده. شماها که وقت نمیکنید بخوانید این کتابها را، [امّا] من یک وقتی به آموزش و پرورش گفتم مضامین این کتابها را در کتابهای درسی بیاورید، متأسّفانه نکردند. این [اسناد] نشان میدهد که آمریکاییها در این مدّتی که در ایران حضور داشتند ــ یعنی مثلاً از حدود سال ۲۸ و ۲۹ ــ چه کارهایی در ایران کردند، چه توطئههایی و چه خیانتهایی انجام دادند...
🎙۱۴۰۱/۸/۱۱
📙سخنرانی امام خمینی: ر.ک: صحیفهی امام، ج ۱، ص ۴۱۵؛ سخنرانی در جمع مردم (۱۳۴۳/۸/۴)
تنظیم: سرکار خانم مریم صفری
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
▫️#سید_حسن_نصرالله؛ من به همه این نوید را میدهم با ایمان قلبی از تجربه بشارتی که "امام خامنه ای" در ابتدای جنگ ۳۳ روزه دادند که شما به نیروی عظیمی تبدیل خواهید شد.
▫️پیروزی نزدیک است و انشا الله به زودی پیروزی غزه را جشن خواهیم گرفت
#فلسطین
#طوفان_الاقصی
#مفتاح
#جهاد_تبیین
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
پوشش زن ایرانی در آئینه سفرنامه ها
https://article.tebyan.net/Article/AmpShow/340195
🔰معاونت پژوهش جامعه الزهراء (سلاماللهعلیها) با همکاری دبیرخانه همایش حضرت جعفر بن ابیطالب علیه السلام برگزار میکند.
🔆 «بررسی تحلیلی نقش بانوان همراه جعفربن ابیطالب علیه السلام در هجرت به حبشه»
🎙با حضور: حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدحسین شفیعی دارابی
(مدیر گروه علمی تربیتی تفسیر و علوم قرآن جامعه الزهراء سلام الله علیها و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه)
✍دبیر علمی: سرکار خانم منصوره بخشی
(پژوهشگر جامعه الزهرا سلام الله علیها)
🕕 زمان: یک شنبه14 آبان ماه ۱۴۰۲ ساعت 9 الی 10:30
🏬مکان: جامعه الزهرا سلام الله علیها، معاونت پژوهش، طبقه سوم، سالن نشست های علمی
🌐 لینک حضور مجازی:
http://online.jz.ac.ir/rbhyyb897yoy/
🌐کانال معاونت پژوهش
🆔https://eitaa.com/jz2602
📖 بازخوانی یک گزارش تاریخی:
در مقدمهی وقایعی که در سال ۳۷ هجری به جنگ صفین میان معاویه و امام علی علیه السلام انجامید، تسلط سپاهیان معاویه بر شریعهی فرات در محل صفین بود. آنان زودتر از سپاهیان امیرالمومنین علیه السلام به صفین رسیده بودند و آبراهی را که از آن منطقه میگذشت، در اختیار خود گرفته بودند.
چون سپاه امیرالمومنین علیهالسلام به صفین رسید و روبروی سپاه معاویه قرار گرفت، امکان دسترسی به آب نیافت. گویا در این هنگام گروهی از معاویه درخواست کردند که از رسیدن آب به سپاه امام علی علیهالسلام ممانعت نکند؛ اما معاویه با قاطعیت این درخواست را رد کرد.
امیرالمومنین علیهالسلام به ناچار گروهی از سربازان خود را فرستاد و آنان با سپاهیان معاویه درگیر شدند و بر آبراه تسلط یافتند؛
"چون یاران علی [علیه السلام] بر شریعه غالب شدند، یاران معاویه گفتند: اکنون که آب را گرفتهاند، ما بیچارهایم! پس عمرو بن عاص [به معاویه] گفت: کاری که تو با علی [علیه السلام] و همراهانش روا شمردی، علی [علیه السلام] با تو و یارانت روا نمیشمارد؛ پس علی [علیه السلام] آب را آزاد کرد و آن در ذیحجهی سال ۳۶ بود."
📘 بازنویسی از: تاریخ یعقوبی، جلد ۲، ترجمه محمد ابراهیم آیتی، انتشارات علمی و فرهنگی، صفحات ۸۸ و ۸۹.
#گزارشهای_تاریخی
🖋استاد مهدی مستقیمی
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j