فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت #منوتو از روز رحلت امام #خمینی
📌با استفاده از فیلمهایی که از #آرشیو صداوسیما طی #سه_سال دزدیده شد!
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 چهار قاب از تشییع میلیونی بنیانگذار انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۸
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نماز میت امام #خمینی توسط آیتالله العظمی #گلپایگانی
🔺️مرحوم گلپایگانی فراز «اللهم ان کان مسیئا فتجاوز عنه» «اگر گناهکار است از او بگذر» را در نماز تعمدا نخواندند.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🔺️امام ایران را برای #اسلام میخواست!
🔹️مهندس بازرگان علت اختلافش با امام را در #جزوهی منتشر شده از طرف نهضت آزادی، پس از #استعفای از نخستوزیری بیان میکند:
🔸️«اختلاف من با #امام بر سر اسلام و ایران بود. یعنی امام همه چیز از جمله ایران را برای #اسلام میخواست و من اسلام را برای #ایران میخواستم.»”
📚 منبع: [بررسی تحلیلی نهضت آزادی ایران، دکتر اسدالله بادامچیان،انتشارات اندیشه ناب، ص۵۰]
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🌀کوچه آقازاده - بخش سوم
✏️آقای مهدی حاضری
🔹️هتل #ارم که در مقطع تأسیس خود در زمره زیباترین و #مجللترین هتلهای ایران محسوب میشد، توسط مرحوم حاج محمد #آقازاده و شریکش مرحوم کاشانیان در اواخر دوران #سلطنت رضاشاه پهلوی احداث و در اسفند سال ۱۳۱۹ افتتاح شده است.
🔸️ظاهرا مالکان آن قریب به دو دهه توانستهاند به شایستگی در این مکان از میهمانان خود پذیرایی کنند ولی در اواخر به واسطه #اختلاف مالکان و پایین آمدن سطح #خدمات به مسافران، از کیفیت آن کاسته شده اوایل دهه چهل تعطیل میگردد.
🔹️مرحوم آیتالله #بروجردی که پس از تلاش زیاد و پیگیریهای حضرت امام خمینی و #اصرار و دعوت مراجع عظام تقلید و بزرگان حوزه علمیه قم از بروجرد به این شهر مهاجرت کرده و مسئولیت زعامت و #مرجعیت شیعیان را بر دوش گرفت، در بدو ورود خود در دیماه سال ۱۳۲۳ به منزل مرحوم آقازاده وارد شده و ظاهرا قریب #شش ماه در این مکان استقرار داشتند و پس از آن به منزل خیابان #چهارمردان منتقل شدند.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🌀 کوچه آقازاده- بخش چهارم
✏️آقای مهدی حاضری
🔹️امام خمینی پس از هفت بار تغییر منازل #استیجاری در محلات مختلف شهر قم، از سال ۱۳۲۳ در منزل محله #یخچال_قاضی مستقر شده و در نهایت به واسطه اظهار ناراحتی همسرشان بانو قدسایران #ثقفی، از جابهجاییهای مکرر، پس از دو سال سکونت به صورت استیجاری، آن را در سال ۱۳۲۵ از مالک #خریداری میکنند.
🔸️ایشان برای حضور در نماز جماعت مدرسه #فیضیه یا زیارت حرم حضرت معصومه(س) و شرکت در مجالس درس و بحث خود در مسجد #محمدیه و حجرههای اطراف صحن حرم، ظاهرا بیشتر از مسیر این #کوچه عبور میکردهاند.
🔹️سیدمهدی #امامجمارانی از قول فرزند امام، مرحوم حاج #سیداحمد خمینی میگوید: زمانی که بچه بودم پدرم روزهای چهارشنبه بعد از تدریس برای زیارت به #حرم حضرت معصومه (س) میرفتند. روزی از حرم برمیگشتیم و دستم در دست پدر بود. وقتی وارد کوچه آقازاده شدیم، پدرم به من گفت:
از روبهرو سیدی میآید و همراهش هم چند نفر هستند.
🔸️نام آن سید، #نواب_صفوی است. برو او را از نزدیک ببین که بعدا پشیمان نباشی از اینکه او را ندیدهای ... . من که از پدرم جدا شدم ایشان بلافاصله وارد کوچه فرعیای شدند که خانه آقای #شریعتمداری بود تا با آقای نواب روبهرو نشوند و مستقیم ملاقات نکرده باشند. (خاطرات امام جمارانی ج ۱، ص ۱۶۸)
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 عکس دوتایی! با گنبد حرم حضرت معصومه (س)
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🔖 تاریخِ شَفاهیِ قُم🔖
📸 #قبرستان_نو از نگاه تصویر 📌 عکاس: فاطمه خانعلی 🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید: @tarikhqom
🌀#قبرستان_نو
🔹️این قبرستان به قبرستان حاج شیخ (منتسب به حاج شیخ عبدالکریم #حائری_یزدی) موسس آن، نیز مشهور است و در خیابان #اراک و نزدیک به حرم حضرت معصومه قرار دارد.
🔸️ از دو بخش اصلی و ضمیمه (با نام قبرستان #ابوحسین) تشکیل شده است. عده ای از شخصیت های معروف دینی و سیاسی در این دو قبرستان مدفون اند.
🔹️قبرستان ابوحسین در کنج #شمال_شرقی قبرستان نو، قرار دارد که کوچکتر از قبرستان نو است و محل چندین هزار نفر از جمله دفن صدها فقیه و عالم و عارف و متکلم است.
🔸️تعدادی از مشاهیر مدفون در این دو قبرستان:
۱. سید محمدکاظم #شریعتمداری (از مراجع تقلید شیعه و مؤسس حزب جمهوری خلق مسلمان ایران و دارالتبلیغ اسلامی)
۲. #سلطان_الواعظین شیرازی صاحب کتاب شبهای پیشاور
۳. میرزا حسن تبریزی #رشدیه (از پیشقدمان نهضت فرهنگی ایران و پدر فرهنگ جدید ایران)
۴. آیت الله شجاع الدینی (#خوئی) امام جماعت مسجد سلمان تهران،
۵. محمدحسن الهی #طباطبایی(برادر علامه طباطبایی)
۶. علامه #کرباسچیان مبتکر رساله توضیح المسائل و موسس مدارس نیکان و علوی
۷. کربلایی کاظم #ساروقی مشهور به معجزه قرآن
۸. سید جواد #ذاکر طباطبایی (از مداحان مشهور)
۹. دکتر علی اکبر #سیاسی بنیانگذار استقلال دانشگاه تهران در سال ۱۳۲۴
۱۰. حاج #مرزوق حائری بنیانگذار سینه زنی مدرن در ایران
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🖼مقبرهی اولین #نخست_وزیر جمهوری اسلامی ایران در قم
🔹️مهدی #بازرگان در ۳۰ دی ۱۳۷۳ در ضمن سفر درمانی، در #زوریخ درگذشت و بعد از انتقال پیکر او به #تهران و تشییع از مقابل #حسینیه_ارشاد، در #قم دفن شد.
🔸️بنا به وصیت بازرگان، پیکرش در مقبره #بیات در خیابان #اراک قم روبروی حرم حضرت معصومه(س) و در کنار والدین و برخی از اقوامش به خاک سپرده شد.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸آگهی تبلیغاتی سازمان #مجاهدین_انقلاب_اسلامی در حمایت از شهید #رجایی در انتخابات دومین دوره ریاست جمهوری | سال ۱۳۶۰
📍بازار کهنه قم
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 تصاویری جالب از قم در دهه ۵۰
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📝 پاسخ آیتالله #خویی به نامه جمعی از علمای ایران درباره فاجعه مدرسه #فیضیه در سال ۱۳۴۲
🔹️... عدهی بسیاری در تاریخ ملاحظه میشوند که درخت مقدس اسلام را با #خون خود آبیاری نمودهاند. هماکنون شاخههای این درخت به #خشکی تمایل نموده و اصل آن نیازمند به #آبیاری جدید است. من نیز خون خود را در این راه #اهدا میکنم... .
🔸️بدا به حال ما اگر در مقابل خطر #ساکت بنشینیم و ودایع گرانبهای پیمبران را به رایگان به دست #دشمنان بسپاریم.... .
🔹️این مبارزه در صورتی دارای اثر مثبت خواهد بود که #ملت مسلمان نیز بیش از پیش آن را تایید نماید و قدمهای خود را به جای اقدام #روحانیین بگذارد.
📚اسناد انقلاب اسلامی، ج یک، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص۱۰۳
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🔖 تاریخِ شَفاهیِ قُم🔖
🌀کوچه آقازاده - بخش سوم ✏️آقای مهدی حاضری 🔹️هتل #ارم که در مقطع تأسیس خود در زمره زیباترین و #مجلل
🌀 کوچه آقازاده -بخش چهارم
✏️آقای مهدی حاضری
🔹️منزل مرحوم آقازاده پس از تخلیه توسط آیتالله #بروجردی، سالهای مدیدی پذیرای آیتالله موسوی احمدآبادی یزدی بوده است. کسی که به جهت کثرت تحقیق و جایگاه والای علمی او نزد شیخ عبدالکریم حائری یزدی، داماد وی شده و به همین دلیل ملقب به #محقق_داماد گردید و ممتازترین طلاب و روحانیون دروس عالیه حوزه همواره گرمی بخش کرسی درسش بوده و #فرزندانش سیدعلی و سیدمصطفی محقق داماد در زمره فقیهان حال حاضر حوزه به شمار میآیند.
🔸️آیتالله #شریعتمداری نیز که از اواخر دههی بیست از شهر #تبریز به قم مهاجرت کرد نیز در بنبستی وسیع در اواسط همین کوچه منزل گرفته و با توجه به جایگاه و منزلتی که نزد مردم و روحانیون مناطق آذری زبان داشته و مراوداتی که با مقامات کشوری و لشکری دوران رژیم #پهلوی و رجال سیاسی و ملی داشت این کوچه محل تردد مراجعان به وی بوده است. محل تدریسش نیز مسجد مدرسه #حجتیه بود که نزدیک همین کوچه قرار دارد.
🔹️ امام خمینی از ابتدای دهه سی به واسطه رونق گرفتن تدریس مباحث خارج فقه و اصول ایشان و کثرت شاگردان، محل درس خود را از مسجد #محمدیه در سه راه #موزه قم به مسجد #سلماسی در انتهای کوچه آقازاده منتقل کرد و بیش از ده سال هر روز در این مسجد تدریس میکرد ولی کثرت جمعیت شاگردان باعث میشد در برخی روزها تعدادی از آنان نتوانند وارد مسجد شوند.
🔸️لذا از اوایل دوران نهضت در سال ۱۳۴۱ محل درس خود را به مسجد #اعظم قم که تازه تأسیس و دارای شبستانهای بسیار بزرگ بود منتقل کردند.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🔖 تاریخِ شَفاهیِ قُم🔖
🔺️#تودهایها کتابهای درسی بعد انقلاب را تدوین کردند! 🎙محمود علیزاده طباطبایی، وکیل دادگستری و هم
♦️ نخستین وزیر زن ایرانی که #قمی بود!
🔹️فرخرو پارسا متولد سال ۱۳۰۱ در شهر قم، در فاصلهی سالهای ۴۷ تا ۵۴ در کابینهی امیرعباس #هویدا وزارت #آموزش و #پرورش را بر عهده داشت.
🔸️او یک سال پس از پیروزی انقلاب در شامگاه شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۳۵۸ در حالی که به اتفاق همسرش سرلشکر بازنشسته #شیرینسخن در منزل دامادشان در #فرمانیه به سر میبردند، توسط پاسداران #کمیتهی منطقهی چهار دستگیر و به کمیتهی مرکزی انتقال داده شد.
🔹️سرانجام در دادگاه #انقلاب به اتهام «غارت بیتالمال و ایجاد فساد و اشاعهی #فحشا در وزارت آموزش و پرورش و همکاری با ساواک و #اخراج فرهنگیان مبارز و شرکت در تصویب قوانین ضد مردمی و وابسته کردن آموزش و پرورش به فرهنگ #استعماری امپریالیسم» (اطلاعات، ۱۸ اردیبهشت ۵۹) #مفسد فیالارض تشخیص داده و سرانجام در بامداد ۱۸ اردیبهشت ۱۳۵۹ به جوخهی #اعدام سپرده شد.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom