🎯 آیا تلفن همراه دانشآموزان را کندذهن کرده است؟
— گوشیهای همراه در مدارس سلاحهای حواسپرتیِ جمعی هستند
📍نتایج معروفترین آزمون سنجش توانمندی دانشآموزان در جهان نشان میدهد که طی چند سال گذشته عملکرد تحصیلی دانشآموزان در کشورهای مختلف تدریجاً ضعیف و ضعیفتر شده است. برخی گمان میکردند همهگیری کرونا و شرایط نامطلوب آموزش در آن دوره باعث این افت بیسابقه شده است، ولی تحقیقات اخیر نشان میدهند این سیر نزولی پیش از دورهٔ کرونا آغاز شده. آخرین گزارش برنامهٔ بینالمللی ارزیابی دانشآموزان، موسوم به پیآیاساِی، به سه دلیل گوشیهای همراه را مقصر اصلی داستان میداند.
🔖 ۱۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۶ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475
@tarkhooon
🔴 کودک کار فقط اونی نیست که تو خیابون کار میکنه!
🔹این کودک هم، کودک کاره...
«مهدی طیبی»
@tarkhooon
27.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
*💢 نوجوان عصر دیجیتال را بشناسید💡*
◀️ در این کلیپ ببینید
#نوجوانان
*🌱 ترخون 👇
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔@tarkhooon
🐫شتر دیدی، ندیدی❗️
☁️اهمیت اصل تغافل در تربیت رسانهای
🖌محمد جواد نوروزی
وقتی فرزند گناهی را (مانند دیدن فیلمهای غیراخلاقی) به طور پنهانی انجام میدهد، معنایش آن است که از قبح عمل خویش خبر دارد ولی نتوانسته بر غریزهاش چیره شود. حالا اگر پدر و مادر این نوجوان متوجه عمل خطایش شوند، بهترین واکنش چیست؟
عموم پدران و مادران سادهترین راه حل را انتخاب میکنند. خشمگین شدن، عصبانیت، گرفتن گوشی و تبلت فرزند و در نهایت قهر. از این بدتر آنکه گاهی والدین عمل زشت فرزندشان را جلوی دیگران تعریف کرده و آن را تقبیح میکنند! این واکنش باعث میشود که فرزند آبرو و عزت خود در برابر پدر و مادر و نزدیکانش را برباد رفته و خود را عصیانگری با گناهان نابخشودنی فرض کند.
در بهترین حالت، فرزند به گناهش ادامه میدهد اما این بار مخفیانهتر و محتاطتر. هر چه واکنش شدیدتر، مخفیکاری بیشتر. دسترسی به محتوای مستهجن هم برای نسل کنونی، به سادگی آب خوردن است. اما در بدترین حالت، فرزند به حدی از قدرت و رشد رسیده که میتواند جلوی والدین خویش بایستد. پس نیازی به مخفیکاری نیست و او عمل قبیح پنهانی خود را آشکارا انجام میدهد.
پس راه حل درست کدام است؟
بهترین کار، «تغافل» است. یعنی خودتان را به ندیدن و نفهمیدن بزنید. البته به شرطی که عمل فرزند مخفیانه باشد و نیز «به کوچه علی چپ زدن» شما را باور کند وگرنه تغافل فایده ندارد. تغافل در جایی است که شخص مرتکب گناهی شده و از آگاه شدن دیگران بیم و هراس دارد، خیر و صلاح در این است که رازش را پوشیده داریم، و از دانسته های خویش تغافل نماییم تا او برای مصون داشتن شرافت خود پیرامون آن عمل نگردد و گناهی را که مرتکب شده است، تکرار ننماید. همان کاری که خدای «ستارالعیوب» با بندگانش میکند.
البته تغافل به این معنا نیست که والدین بیخیال عمل قبیح فرزندشان باشد. لذا لازم است بعد از تغافل به بچه به طور غیرمستقیم گرا بدهید که بیاطلاع هم نیستید. مثلا در مورد مضرات تماشای فیلمهای مستهجن چیزی بگویید. همچنین باید از روشهای غیرمستقیم تلاش کنید او را به مسیر درست برگردانید. مثلا باید به خلوتهای فرزند دقت بیشتری داشته باشند و فرصت خلوت را از او بگیرید. فعالیتهای جایگزین مفید برای او تعریف کنید. او را با فضاها و فعالیتهای معنوی مثل مسجد، قرآن، هیأت و... بیشتر انس دهید. حجم و سرعت اینترنت کمتری برای منزل خریداری کنید و...
این روشها به تناسب شرایط مختلف، تفاوتهایی دارد.
باید توجه داشت که گاهی با وجود به کاربستن همه این روشها باز رفتار فرزند اصلاح نمیشود. آن وقت باید به راههای دیگری متوسل شد که در یادداشتهای بعدی به آن میپردازیم.
#تربیت_رسانهای
#اصل_تغافل
#خانواده_و_فضای_مجازی
#نوجوان
@tarkhooon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی خانواده به فرزندشان کم توجه باشند، او نیازش را از جای دیگر تامین میکند...
#کودکان
@tarkhooon
🔻یک خبر مهم از ABC برای والدین!
🔹تو بچه هایی که تا قبل از ۵ سالگی همش سرشون تو گوشی، تبلت، کامپیوتر، تلویزیون یا هر دستگاه اسکرین داری هست، احتمال ابتلا به اختلال بیش فعالی حدود ۸ برابر بیشتر میشه!
⚠️مراقب بچه هاتون باشید
#کودکان
🆔 @tarkhooon
دیشب سر سفره شام بودیم
یهو واسه گوشی ام که روی اوپن آشپزخونه بود ، پی ام اومد ؟ . . .
بابام گفت بشین من میرم تا ببینم کیه و چیکار داره . . .
اما من سریع بلند شدم و قبل از اینکه پدرم بخودش حرکتی بده ، رفتم سمت گوشی
متن رو که خوندم ، دیدم بابام اس داده و نوشته که : حالا که پا شدی ، پارچ آبو بیار سر سفره😐😐
یعنی هیتلر تو جنگاش اینجوری مغزش کار نمیکرد😂😂
#طنز
@tarkhooon
فرصتی مناسب برای همصحبتی با کودکان
💠 هنگامی که برای کودک کتاب میخونیم، فرصت مناسبیه تا با اون صحبت کنیم؛ اجازه بدیم درباره هر تصویر و هر تفکری که درباره کتاب و موضوع اون کتاب داره، باهامون صحبت کنه.
❌ هرگز به اون نگیم «صبر کن کتاب تموم بشه، بعد به سؤالت جواب میدم» یا «ساکت باش و ببین آخر داستان چه میشه»!
🔰 این کودکه که تو تخیل و تفکر خودش بهصورتی کاملاً خلاقانه انتهای داستان رو مشخص میکنه.
#کودکان
@tarkhooon
این جمله معروف مامانا که «همه بدبختیها برای اینکه سرت تو اون گوشی لامصبه» شاید برای جوونها و بزرگترها مسخره و خنده دار باشه ولی انگار برای نوجوون ها حرف بیراهی نیست!
یکی از چالشهای پدر و مادرهای جوون مقدار زمانیه که بچههاشون برای گوشی، تبلت و... صرف میکنن. این زمان معمولا تو تعطیلات بیشتر هم میشه. حالا آیا ضرر داره؟
تحقیقات چند ساله روی ۱۲ هزار نوجوان نشون داده هرچقدر بچههای سنین ۹ تا ۱۱ سال زمان بیشتری رو صرف این صفحات بکنن، طی سالهای بعد نرخ خودکشی شون بیشتر میشه.
البته مقصر بچهها نیستن. خیلی وقتها پدر مادرا وقت کافی برای بچه نمیذارن، یا شرایط وقت گذراندن و تفریح و بازی رو از بچهها میگیرن و بچه تو اون سن مجبور میشه به گوشی رو بیاره برای گذروندن وقت! جای غر زدن به بچهها سعی کنید شرایطی رو ایجاد کنید که بچه قسمت عمدهای از وقتش رو صرف گوشی و تبلت و... نکنه.
#کودکان
@tarkhooon
یک سال دیگر هم گذشت و ما به اندازه یک سال به مرگ نزدیکتر شدیم. این حقیقتیست که نمیتوان به سادگی از آن گذشت. سالی که تمام شد هرگز برنمیگردد؛ اما آنچه انجام دادیم در نامهاعمالمان ثبت شد، روزی به ما بازخواهدگشت و باید در مقابلش پاسخگو باشیم.
در دنیای عشق، آنها که دلدادند، دلبُردند، دلشکستند یا دلگیر شدند باید خود را برای پاسخ مهیا کنند.
در دنیای جنگ، آنها که جنگ را آغازکردند، آنها که برای اتمامش دعا کردند، آنها که جنگیدند، نجنگیدند، دفاعکردند، فرارکردند، تایید و یا تشویق کردند همه و همه باید پاسخگو باشند.
در دنیای مناصب هم آنها که پُستهای خود را از دست دادند، آنها که عطای این مقامها را به لقایش بخشیدند و حتی آنها که به تازگی تاج مدیریت بر سرنهادند باید در برابر خداوند پاسخ دهند.
در دنیای عبادت آنها که سجدهکردند و قیامنمودند، آنها که خلوصداشتند و ریانمودند همه و همه باید پاسخگو باشند.
در دنیای مجازی آنها که لایک کردند، فالو کردند، آنها که بلاککردند و فالوبک دادند، همگی باید بدانند که عین عملشان را خواهند دید در روز حساب.
در دنیای زنان، آنها که سوختند، ساختند، تربیت کردند و آنها که از حق زن دفاعنمودند، آنها که به بهانه دفاع، زن را در حد ابزار تنزلدادند باید جواب دهند.
در دنیای مردان نیز، آنها که بیغیرتیورزیدند، آنها که غیرتورزیدند، آنها که سَر بریدند و آنها که سَر دادند در برابر ناموس، مقابل خدا حاضر خواهند شد.
در دنیای رسانهها، آنها که جهادشان تبیین بود و آنها که لجپراکنی کردند، آنها که روشنگری و یا تحریف نمودند هر دو روزی فراخوانده خواهندشد برای پاسخ.
در دنیای علم، آنها که درسخواندند، آنها که نخواندند، آنها که کلاس آنلاین را پیچاندند و حتی آنها که بهجای بچههایشان آنلاین شدند باید حساب پس بدهند.
سالی که گذشت، نَفَسهایی که حبسشد، خونهایی که ریختهشد، شکمهایی که گرسنهماند، ایمانهایی که به واسطه فقر بربادرفت، صبوریها، حیاورزیدنها، امیدها و انگیزهها، تسلیمنشدنها در برابر دشمن، بندگیها، مسئولیتپذیریها و همه آنچه انجامش دادیم را روز قیامت مقابل چشمان خویش حاضر خواهیم دید.
حلالمان کنید و اگر قابل دانستید دعاگو باشید.
#یادداشت
#سالی_که_گذشت
@tarkhooon
11.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قابل توجه والدینی که گوشی در اختیار بچه قرار میدهند!!!
🍃🌸🌸🌸🌸🌸🍃
💕ترخون
@tarkhooon