350.mp3
350.2K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۵۰
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۵۰🌷
سوره ی پاکدامنی:
آیات این صفحه، آغازگر سوره ی مبارک نور است. این سوره را می توان سوره ی پاکدامنی و عفّت و مبارزه با آلودگی های جنسی دانست؛ زیرا قسمت عمده ی دستورهایش در مورد پاک سازی جامعه از ناپاکی ها و آلودگی های جنسی است . این هدف مهم، یکی از پایه های سعادت زندگی فردی و اجتماعی انسان است؛ زیرا عفّت و پاکدامنی باعث حفظ حریم شخصیِ افراد از گناه و آلودگی و حفظ حریم خانواده از گسستگی و خیانت و حفظ حریم اجتماع از ناامنی و جنایت می¬شود. در روایات اهلبیت(ع)، عفّت و پاکدامنی، یکی از برترین عبادتها شمرده شده است؛ زیرا یکی از سخت ترین آن ها محسوب می شود. همچنین در روایات آمده که بیشترین لغزش و انحراف احتمالی مسلمانان، نتیجه ی به خاطر حرامخواری و بی عفّتی است . به همین سبب، اسلام علاوه بر نهی مسلمانان از بی عفّتی و توجّه دادن آنان به مجازات های آخرتی آن، در دنیا نیز مجازات هایی برای آن قرار داده تا مردم از ارتکاب اعمال منافی عفّت بپرهیزند و به سوی گناه متمایل نشوند. نمونه ی روشن این مطلب، آیه ی 2 همین سوره است که برای مرد و زنی که مرتکب گناه زنا شده اند، مجازات سنگینِ یکصد تازیانه در ملأ عام را تعیین کرده است. البته این مجازات و مانند آن، احکام بسیار دقیقی دارد که باید زیر نظر امام معصوم یا اسلام شناسانی که به خوبی با احکام دین آشنا هستند، اجرا شود.
در کنار این موضوع ـ یعنی اهمّیّت دادن اسلام به موضوع پاکدامنی ـ موضوع بسیار مهم حفظ آبروی مسلمانان نیز مطرح است. زیرا نسبت دادن بی عفّتی به یک مسلمان و مشهور شدن او به گناه، به جایگاه او در جامعه به شدّت ضربه می زند، و به قول معروف، آبرویی برای او نمی گذارد. از این رو اسلام که برای آبروی مسلمانان اهمّیّت فوق العاده ای قائل شده، کسانی را که بدون دلیل و مدرک با آبروی مردم بازی کنند، به شدّت مجازات می کند. در روایات، عزّت و آبروی مسلمان، در کنار عزّت و آبروی پیامبر، اهل بیت(ع)، قرآن و کعبه آمده است. طبق آموزه های دینی، هیچ کس حق ندارد در زندگی خصوصی دیگران تجسّس کند و حتّی اگر مطلبی را از مسلمانی می داند، حق ندارد آن را در جایی بازگو کند و آبروی او را ببرد. در روایات اهل بیت، گناهِ ریختن آبروی یک مسلمان، از گناه بی عفّتی بسیار بسیار بزرگ تر برشمرده شده، و حفظ آبروی مسلمانان، یکی از مهم ترین واجبات گفته شده است . آری، اسلام، برنامه ی کاملی است که همه ی جوانب سعادت فردی و اجتماعی انسان ها را در نظر گرفته و هیچ گاه به موضوعی تنها از یک زاویه نگاه نکرده است. پس چه خوب است که بیش از پیش با این برنامه ی تکامل آشنا شویم و آن را بیشتر در زندگی به کار بندیم.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
☀️ به نام دانای توانا و مهربان
امروزتان
به نام خدایی که
با یک گوشه چشم
نیست هایمان را به هست تبدیل می کند
زندگی تون پر از نشانه های الهی
نگاهتون زیبا و قلب هایتان پر از آرامش
سلام و صبح به خیر
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز چهارشنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز چهارشنبه :
یا حی و یا قیوم ( ای زنده و پاینده )
(۱۰۰مرتبه)
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(351)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران واماممان و خانم فاطمه الزهرا (س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۳۵۱
جزء #۱۸
#سوره_مبارکه_النور
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
351-menshavi-tah.mp3
8.53M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۳۵۱
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از قرآن روزی یک صفحه🇵🇸
351.mp3
377.7K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۵۱
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نور
قطعا كسانى كه آن بهتان را مطرح كردند، دستهاى توطئهگر از شما بودند. آنان با متهم ساختن يكى از زنان پيامبر خواستند خانواده او را آلوده نشان دهند و بر او طعنه زنند. شما آن بهتان را شرّى براى خود مپنداريد، بلكه آن در نهايت براى شما خير است، زيرا براى هر يك از آنان، آثار ناهنجار گناهى را كه مرتكب شدهاست خواهد بود. و شما بدين وسيله منحرفان جامعه خود را مىشناسيد، و آن كس از ايشان كه سهم عمدهاى در گسترش آن بهتان را بر عهده داشتهاست، عذابى بزرگ خواهد داشت. (11)
چرا وقتى آن بهتان را درباره همكيش خود شنيديد، مردان و زنان مؤمن در حق او كه از خودشان به شمار مىرفت گمان نيك نبردند و نگفتند: اين بهتانى آشكار است؟ (12)
چرا مدّعيان بر آن بهتانى كه زدند چهار مرد را گواه نياوردند؟ پس چون گواهان را نياوردهاند، آنان نزد خدا قطعا دروغگو به شمار مىروند. (13)
و اگر فضل و رحمت خدا در دنيا و آخرت بر شما نبود، قطعا به خاطر بهتانى كه در آن وارد شديد، در هر دو جهان عذابى بزرگ دامنگيرتان مىشد. (14)
آرى، هنگامى شما وارد آن بهتان شديد كه بىهيچ انديشهاى در درستى يا نادرستى آن، زبان به زبان آن را مىگرفتيد و چيزى را مىگفتيد كه از آن هيچگونه آگاهى نداشتيد و گفت و شنود آن را آسان مىپنداشتيد در حالىكه نزد خدا امرى بزرگ بود. (15)
و چرا وقتى آن را شنيديد نگفتيد: ما حق نداريم اين شايعه بىدليل را بر زبان آوريم- خداوندا، تو منزّهى و خانواده پيامبرت از هرآلودگى پيراستهاند- اين سخن، افترايى بزرگ و بهتآور است. (16)
خدا به شما پند مىدهد كه اگر ايمان داريد، هرگز مثل چنين كارى را تكرار نكنيد و به سخنان بىپايه نپردازيد. (17)
خداوند احكام دين خود را كه از آيات او به شمار مىرود براى شما بيان مىكند، و خدا به مصلحت شما داناست و آنچه را برايتان مقرر مىدارد حكيمانه مقرر مىدارد. (18)
كسانى كه دوست دارند كار زشت در ميان مؤمنان شايع شود، براى آنان در دنيا و آخرت عذابى دردناك خواهد بود، و خدا مىداند كه چه چيزى خشم او را در پى دارد و شما نمىدانيد. (19)
و اگر فضل و رحمت خدا شامل حال شما نبود و اينكه خدا رئوف و مهربان است، قطعا به سزاى آنچه كرديد شما را كيفر مىداد. (20)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
نکته تفسیری صفحه ۳۵۱
(آیه 11)- داستان پرماجراى افک (تهمت عظیم) از مجموع آیات (11- 16) استفاده مىشود که شخص بىگناهى را به هنگام نزول این آیات متهم به عمل منافى عفت نموده بودند، و این شایعه در جامعه پخش شده بود.
و نیز گروهى از منافقان به ظاهر مسلمان مىخواستند از این حادثه بهره بردارى غرض آلودى به نفع خویش و به زیان جامعه اسلامى و متزلزل ساختن وجاهت عمومى پیامبر کنند که این آیات نازل شد و با قاطعیت بىنظیرى با این حادثه برخورد کرد، و منحرفان بدزبان و منافقان تیره دل را محکم بر سرجاى خود نشاند.
بدیهى است این احکام در هر محیط و هر عصر و زمان جارى است.
قرآن در این آیه بىآنکه اصل حادثه را مطرح کند مىگوید: «مسلما کسانى که آن تهمت عظیم را مطرح کردند گروهى (متشکّل و توطئهگر) از شما بودند» (إِنَّ الَّذِینَ جاؤُ بِالْإِفْکِ عُصْبَةٌ مِنْکُمْ).
سپس به مؤمنانى که از بروز چنین اتهامى نسبت به شخص پاکدامنى سخت ناراحت شده بودند دلدارى مىدهد که: «اما گمان نکنید این ماجرا براى شما بد است بلکه خیر شما در آن است» (لا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَکُمْ بَلْ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ).
چرا که پرده از روى نیات پلید جمعى از دشمنان شکست خورده و منافقان کور دل برداشت، و این بد سیرتان خوش ظاهر را رسوا ساخت، و چه بسا اگر این حادثه نبود و آنها همچنان ناشناخته مىماندند در آینده ضربه سختتر و خطرناکترى مىزدند.
این ماجرا به مسلمانان درس داد که پیروى از شایعه سازان، آنها را به روزهاى سیاه مىکشاند باید در برابر این کار به سختى بایستند. سپس در ادامه این آیه به دو نکته اشاره مىکند نخست این که مىگوید: «آنها هر کدام سهم خود را از این گناهى که مرتکب شدند دارند» (لِکُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ مَا اکْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ).
اشاره به این که مسؤولیت عظیم سردمداران و بنیانگذاران یک گناه هرگز مانع از مسؤولیت دیگران نخواهد بود.
نکته دوم این که: «و از آنان کسى که بخش مهم آن را برعهده داشت عذاب عظیمى براى اوست» (وَ الَّذِی تَوَلَّى کِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذابٌ عَظِیمٌ).
(آیه 12)- سپس روى سخن را به مؤمنانى که در این حادثه فریب خوردند و تحت تأثیر واقع شدند کرده و آنها را شدیدا طى چند آیه مورد سرزنش قرار داده، مىگوید: «چرا هنگامى که این (تهمت) را شنیدید مردان و زنان با ایمان نسبت به خود (و کسى که همچون خود آنها بود) گمان خیر نبردند»؟! (لَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَیْراً).
یعنى چرا هنگامى که سخن منافقان را درباره افراد مؤمن استماع کردید با حسن ظن به دیگر مؤمنان که به منزله نفس خود شما هستند برخورد نکردید.
«و (چرا) نگفتند این یک دروغى بزرگ و آشکار است» (وَ قالُوا هذا إِفْکٌ مُبِینٌ).
شما که سابقه زشت و رسواى این گروه منافقان را مىدانستید، چرا ساکت شدید.
(آیه 13)- تا اینجا سرزنش و ملامت آنها جنبههاى اخلاقى و معنوى داشت که به هر حال جاى این نبود که مؤمنان در برابر چنین تهمت زشتى سکوت کنند و یا آلت دست شایعه سازان کوردل گردند.
سپس به بعد قضائى مسأله توجه کرده، مىگوید: «چرا چهار شاهد براى آن نیاوردند»؟ (لَوْ لا جاؤُ عَلَیْهِ بِأَرْبَعَةِ شُهَداءَ).
«اکنون که این گواهان را نیاوردند پس آنها نزد خدا دروغگویانند» (فَإِذْ لَمْ یَأْتُوا بِالشُّهَداءِ فَأُولئِکَ عِنْدَ اللَّهِ هُمُ الْکاذِبُونَ).
این مؤاخذه و سرزنش نشان مىدهد که دستور اقامه شهود چهارگانه و همچنین حد قذف در صورت عدم آن، قبل از آیات «افک» نازل شده بود.
(آیه 14)- سرانجام تمام این سرزنشها را جمع بندى کرده، مىگوید: «و اگر فضل و رحمت الهى در دنیا و آخرت شامل حال شما نمىشد به خاطر این گناهى که در آن وارد شدید عذاب سختى دامانتان را مىگرفت» (وَ لَوْ لا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیْکُمْ وَ رَحْمَتُهُ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ لَمَسَّکُمْ فِیما أَفَضْتُمْ فِیهِ عَذابٌ عَظِیمٌ).
(آیه 15)- این آیه در حقیقت توضیح و تبیین بحث گذشته است که چگونه آنها حتى مؤمنان در این گناه بزرگ بر اثر سهل انگارى غوطهور شدند، مىگوید:
به خاطر بیاورید «هنگامى را که (به استقبال این دروغ بزرگ مىرفتید و) این شایعه را از زبان یکدیگر مىگرفتید» (إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِکُمْ).
«و با دهان خود سخنى مىگفتید که به آن علم و یقین نداشتید» (وَ تَقُولُونَ بِأَفْواهِکُمْ ما لَیْسَ لَکُمْ بِهِ عِلْمٌ).
«و گمان مىکردید این مسأله کوچکى است در حالى که در نزد خدا بزرگ است» (وَ تَحْسَبُونَهُ هَیِّناً وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِیمٌ).
در حدیثى از امیرمؤمنان على علیه السّلام مىخوانیم: شدیدترین گناهان گناهى است که صاحبش آن را سبک بشمارد.
در واقع این آیه به سه قسمت از گناهان بزرگ آنها اشاره مىکند:
«نخست» به استقبال این شایعه رفتن و از زبان یکدیگر گرفتن.
«دوم» منتشر ساختن شایعهاى را که
هیچ گونه علم و یقین به آن نداشتند.
«سوم» کوچک شمردن شایعه و به عنوان یک وسیله سرگرمى از آن استفاده کردن.
(آیه 16)- و از آنجا که این حادثه بسیار مهمى بود که گروهى از مسلمانان آن را سبک و کوچک شمرده بودند باردیگر در این آیه روى آن تکیه کرده، و موجى تازه از سرزنش بر آنها مىبارد، و تازیانهاى محکمتر بر روح آنها مىنوازد، و مىگوید:
«چرا هنگامى که آن را شنیدید نگفتید: ما حق نداریم که به این سخن تکلّم کنیم، خداوندا! منزهى تو، این بهتان بزرگى است»! (وَ لَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُمْ ما یَکُونُ لَنا أَنْ نَتَکَلَّمَ بِهذا سُبْحانَکَ هذا بُهْتانٌ عَظِیمٌ).
در واقع قبلا تنها به خاطر این ملامت شده بودند که چرا با حسن ظن نسبت به کسانى که مورد اتهام واقع شده بودند نگاه نکردند، اما در اینجا مىگوید علاوه بر حسن ظن، شما مىبایست هرگز به خود اجازه ندهید که لب به چنین تهمتى بگشایید، تا چه رسد که عامل نشر آن شوید.
(آیه 17)- اشاعه فحشا ممنوع است: باز در اینجا سخن از «داستان افک» و عواقب شوم و دردناک شایعه سازى و اتهام ناموسى نسبت به افراد پاک است.
نخست مىگوید: «خداوند شما را اندرز مىدهد که هرگز چنین کارى را تکرار نکنید اگر ایمان (به خدا و روز جزا) دارید» (یَعِظُکُمُ اللَّهُ أَنْ تَعُودُوا لِمِثْلِهِ أَبَداً إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ).
یعنى این نشانه ایمان است که انسان به سراغ این گناهان عظیم نرود، در حقیقت جمله مزبور یکى از ارکان توبه را ترسیم مىکند، چرا که تنها پشیمانى از گذشته کافى نیست باید نسبت به عدم تکرار گناه در آینده نیز تصمیم گرفت.
(آیه 18)- و بعد براى تأکید بیشتر که توجه داشته باشند این سخنان، سخنان عادى معمولى نیست، بلکه این خداوند علیم و حکیم است که در مقام تبیین بر آمده و حقایق سرنوشت سازى را روشن مىسازد، مىگوید: «و خداوند آیات را براى شما بیان مىکند و خداوند دانا و حکیم است» (وَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمُ الْآیاتِ وَ اللَّهُ عَلِیمٌ حَکِیمٌ).
به مقتضاى علمش از نیازهاى شما و عوامل خیر و شرتان آگاه است و به مقتضاى حکمتش دستورات و احکامش را با آن هماهنگ مىسازد.
(آیه 19)- باز براى محکم کارى، سخن را از شکل یک حادثه شخصى به صورت بیان یک قانون کلى و جامع تغییر داده و مىگوید: «کسانى که دوست مىدارند زشتیها و گناهان قبیح در میان افراد با ایمان اشاعه یابد عذاب دردناکى در دنیا و آخرت دارند» (إِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَةُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ).
این تعبیر مفهوم وسیعى دارد که هرگونه نشر فساد و اشاعه زشتیها و قبائح و کمک به توسعه آن را شامل مىشود.
و در پایان آیه مىفرماید: «و خدا مىداند و شما نمىدانید» (وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ).
او مىداند چه کسانى در قلبشان حب این گناه است و کسانى را که زیر نامهاى فریبنده به این عمل شوم مىپردازند مىشناسد اما شما نمىدانید و نمىشناسید.
(آیه 20)- در این آیه که در عین حال آخرین آیات «افک» و مبارزه با «اشاعه فحشا» و «قذف» مؤمنان پاکدامن است، بار دیگر این حقیقت را تکرار و تأکید مىکند که: «و اگر فضل و رحمت الهى شامل حال شما نبود و این که خدا مهربان و رحیم است» مجازات سختى دامانتان را مىگرفت (وَ لَوْ لا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیْکُمْ وَ رَحْمَتُهُ وَ أَنَّ اللَّهَ رَؤُفٌ رَحِیمٌ).
کل ایات این صفحه که در مورد شایعه سازی هستش و فتنه ای که در اونه و پرهیز مومنان از دامن زدن به شایعه
درس های بزرگی این ایات برای ما داره
که مراقب باشیم
هر حرفی رو از هر کسی باور نکنیم
به خصوص در مورد مسایل ناموسی که طبق ایات قبل وجود 4 شاهد برای اثباتش لازمه و اگه کسی این شاهدها رو نداره
بهتره سکوت کنه چون در غیر اون صورت خودش باید شلاق بخوره
در سایر مسایل هم در مورد همدیگه اونقدر گمان نیک داشته باشیم که خبرهای غیر موثق رو در مورد هم باور نکنیم
اصلا اجازه شنیدن به خودمون ندیم
اگرم شنیدیم
اون طرف رو تبریه کنیم و خودمون به نشر شایعه اقدام نکنیم
351-menshavi-tad.mp3
2.96M
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۳۵۱
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
AUD-20200303-WA0036.mp3
1.64M
دعای هفتم صحیفه سجادیه
🔴 متن دعای هفتم صحیفه سجادیه که امروز رهبر عزیز انقلاب خواندن آن را به مردم برای دفع بلا توصیه فرمودند:
🔹 يَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَكَارِهِ، وَ يَا مَنْ يَفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِ، وَ يَا مَنْ يُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلَى رَوْحِ الْفَرَجِ. ذَلَّتْ لِقُدْرَتِكَ الصِّعَابُ، وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِكَ الْأَسْبَابُ، وَ جَرَى بِقُدرَتِكَ الْقَضَاءُ، وَ مَضَتْ عَلَى إِرَادَتِكَ الْأَشْيَاءُ. فَهِيَ بِمَشِيَّتِكَ دُونَ قَوْلِكَ مُؤْتَمِرَةٌ، وَ بِإِرَادَتِكَ دُونَ نَهْيِكَ مُنْزَجِرَةٌ. أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ، وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِي الْمُلِمَّاتِ، لَا يَنْدَفِعُ مِنْهَا إِلَّا مَا دَفَعْتَ، وَ لَا يَنْكَشِفُ مِنْهَا إِلَّا مَا كَشَفْتَ وَ قَدْ نَزَلَ بِي يَا رَبِّ مَا قَدْ تَكَأَّدَنِي ثِقْلُهُ، وَ أَلَمَّ بِي مَا قَدْ بَهَظَنِي حَمْلُهُ. وَ بِقُدْرَتِكَ أَوْرَدْتَهُ عَلَيَّ وَ بِسُلْطَانِكَ وَجَّهْتَهُ إِلَيَّ. فَلَا مُصْدِرَ لِمَا أَوْرَدْتَ، وَ لَا صَارِفَ لِمَا وَجَّهْتَ، وَ لَا فَاتِحَ لِمَا أَغْلَقْتَ، وَ لَا مُغْلِقَ لِمَا فَتَحْتَ، وَ لَا مُيَسِّرَ لِمَا عَسَّرْتَ، وَ لَا نَاصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ. فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ افْتَحْ لِي يَا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِكَ، وَ اكْسِرْ عَنِّي سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِكَ، وَ أَنِلْنِي حُسْنَ النَّظَرِ فِيمَا شَكَوْتُ، وَ أَذِقْنِي حَلَاوَةَ الصُّنْعِ فِيمَا سَأَلْتُ، وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِيئاً، وَ اجْعَلْ لِي مِنْ عِنْدِكَ مَخْرَجاً وَحِيّاً. وَ لَا تَشْغَلْنِي بِالِاهْتِمَامِ عَنْ تَعَاهُدِ فُرُوضِكَ، وَ اسْتِعْمَالِ سُنَّتِكَ. فَقَدْ ضِقْتُ لِمَا نَزَلَ بِي يَا رَبِّ ذَرْعاً، وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ مَا حَدَثَ عَلَيَّ هَمّاً، وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَى كَشْفِ مَا مُنِيتُ بِهِ، وَ دَفْعِ مَا وَقَعْتُ فِيهِ، فَافْعَلْ بِي ذَلِكَ وَ إِنْ لَمْ أَسْتَوْجِبْهُ مِنْكَ، يَا ذَا الْعَرْشِ الْعَظِيمِ.
🔹ترجمه دعای هفتم:
اي آنكه گرهِ كارهاي فرو بسته به سر انگشت تو گشوده ميشود، و اي آن كه سختيِ دشواريها با تو آسان ميگردد، و اي آن كه راه گريز به سوي رهايي و آسودگي را از تو بايد خواست.
سختيها به قدرت تو به نرمي گرايند و به لطف تو اسباب كارها فراهم آيند. فرمانِ الاهي به نيروي تو به انجام رسد، و چيزها، به ارادهي تو موجود شوند،
و خواستِ تو را، بي آن كه بگويي، فرمان برند، و از آنچه خواستِ تو نيست، بي آن كه بگويي، رو بگردانند.
تويي آن كه در كارهاي مهم بخوانندش، و در ناگواريها بدو پناه برند. هيچ بلايي از ما برنگردد مگر تو آن بلا را بگرداني، و هيچ اندوهي بر طرف نشود مگر تو آن را از دل براني.
اي پروردگار من، اينك بلايي بر سرم فرود آمده كه سنگينياش مرا به زانو درآورده است، و به دردي گرفتار آمدهام كه با آن مدارا نتوانم كرد.
اين همه را تو به نيروي خويش بر من وارد آوردهاي و به سوي من روان كردهاي.
آنچه تو بر من وارد آوردهاي، هيچ كس باز نَبَرد، و آنچه تو به سوي من روان كردهاي، هيچ كس برنگرداند. دري را كه تو بسته باشي. كَس نگشايد، و دري را كه تو گشوده باشي، كَس نتواند بست. آن كار را كه تو دشوار كني، هيچ كس آسان نكند، و آن كس را كه تو خوار گرداني، كسي مدد نرساند.
پس بر محمد و خاندانش درود فرست. اي پروردگار من، به احسانِ خويش دَرِ آسايش به روي من بگشا، و به نيروي خود، سختيِ اندوهم را درهم شكن، و در آنچه زبان شكايت بدان گشودهام، به نيكي بنگر، و مرا در آنچه از تو خواستهام، شيرينيِ استجابت بچشان، و از پيشِ خود، رحمت و گشايشي دلخواه به من ده، و راه بيرون شدن از اين گرفتاري را پيش پايم نِه.
و مرا به سبب گرفتاري، از انجام دادنِ واجبات و پيروي آيين خود بازمدار.
اي پروردگارِ من، از آنچه بر سرم آمده، دلتنگ و بيطاقتم، و جانم از آن اندوه كه نصيب من گرديده، آكنده است؛ و اين در حالي است كه تنها تو ميتواني آن اندوه را از ميان برداري و آنچه را بدان گرفتار آمدهام دور كني. پس با من چنين كن، اگر چه شايستهي آن نباشم، اي صاحب عرش بزرگ .
التماس دعا
💠 به نام یگانه لایق پرستـش!
جز خدا کیست که در سایه مهرش برویم
رحمت اوست، که هرلحظه پناه من و شماست...
خدایا ! به خاطر حضوری دوباره که به ما بخشیدی، سپاست می گوییم
سلام، پنج شنبه تون پر از امید
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
صبح پنجشنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز پنجشنبه :
لااِلهَ اِلَّا الله المَلک الحقُّ المُبین ( معبودی جز خدا نیست پادشاه حق آشکار )۱۰۰مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(۳۵۲)🌹را تلاوت کرده و به اماممان و خانم فاطمه الزهرا (س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
352-menshavi-tad.mp3
2.79M
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۳۵۲
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۳۵۲
جزء #۱۸
#سوره_مبارکه_النور
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
352-menshavi-tah.mp3
8.41M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۳۵۲
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
352.mp3
349.4K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۵۲
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نور
اى كسانى كه ايمان آوردهايد، از پى گامهاى شيطان نرويد، كه هر كس از پى گامهاى شيطان برود، به كارهاى زشت و ناروا گرايش مىيابد، زيرا شيطان به كار زشت و ناپسند فرمان مىدهد. و اگر فضل و رحمت خدا بر شما نبود، هرگز احدى از شما پيراسته و پاك نمىشد، ولى خدا هر كه را بخواهد (او را شايسته پاكى بداند)، پاك مىسازد، و خدا شنونده درخواستهاى مردم و دانا به حال آنان است. (21)
و از ميان شما، آنانكه ثروتى بيش از مخارج خويش دارند و از گشايش روزى برخوردارند، نبايد از انفاق به خويشاوندان و مستمندان و هجرتكنندگان در راه خدا كوتاهى كنند؛ هرچند آنان دچار خطاها و لغزشهايى شده باشند. توانگران بايد خطاى آنان را ببخشند و از لغزششان چشمپوشى كنند. آيا دوست نداريد كه خدا گناهانتان را بيامرزد؟ و خداوند آمرزنده و مهربان است. (22)
به يقين، كسانى كه زنان پاكدامن بىخبر مؤمن را به فحشا متهم مىكنند، در دنيا و آخرت لعنت شده و از رحمت خدا دور گرديدهاند، و براى آنان عذابى بزرگ خواهد بود. (23)
آن عذاب در روزى است كه زبانها و دستها و پاهايشان بر ضدّ آنان به آنچه مىكردند گواهى مىدهند. (24)
در آن روز خداوند جزاى بايسته آنان را به تمام و كمال به آنان مىدهد، و آن روز خواهند دانست كه خداست حق روشن و آشكار. (25)
زنان پليد از آن مردان پليدند و مردان پليد از آن زنان پليد. و زنان پاك از آن مردان پاكند و مردان پاك از آن زنان پاك. اينان به خاطر پاكى و ايمانشان، از تهمتهايى كه دربارهشان مطرح مىكنند بركنارند. براى آنان آمرزش و روزى ارجمند (زندگى پاك در دنيا و پاداش نيكو در آخرت) خواهد بود. (26)
اى كسانى كه ايمان آوردهايد، به خانههايى كه خانههاى شما نيست وارد نشويد تا به ساكنانش آشنايى دهيد و ورود خود را بر آنان، اعلام نماييد و بر اهل آن سلام كنيد. اين براى شما بهتر است، باشد كه در اثر پاىبندى به اين شيوه پسنديده همواره وظايف اجتماعى خود را به خاطر داشته باشيد. (27)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۵۲🌷
دو نکته ی مهم:
این آیه حاوی نکات و دستورهايی پراهمّیّت است که از میان آن ها، به دو نکته اشاره می کنیم:
1ـ گام های شیطان:
خداوند در این آیه به افراد باایمان دستور می دهد که از گام های شیطان پیروی نکنند. شبیه این دستور، در سه آیه ی دیگر قرآن نیز آمده است. از این جمله فهمیده می شود که هرگز شیطان نمی تواند یک انسان پاک دامن و مؤمن را در پرتگاه فساد و تباهی بیفکند؛ بلکه سعی می کند گام به گام و به تدریج او را آلوده کند. شاید افراد خوب و پاکی را دیده یا حال و روزشان را شنیده باشید که چگونه قدم به قدم به دام شیطان افتاده اند و اسیر اعتیاد به مواد مخدّر یا انجام کارهای خلاف و گناهان بزرگ شده اند. گام یکم آنان، معاشرت و دوستی با دوستان ناباب و فاسد است؛ گام دوم، شرکت در مجالس آن ها؛ گام سوّم، فکر گناه؛ گام چهارم، انجام کارهای مشکوک و شبهه ناک؛ گام پنجم، انجام گناهان کوچک و به ظاهر بی اهمّیّت؛ سرانجام، گرفتار شدن به بدترین گناهان و زشت ترین کارها؛ درست مانند کسی که دست خود را در دست جنایت کاری قرار داده است و او آن شخص را قدم به قدم به سوی پرتگاهی می برد تا در آن بیفکند.
نمونه ی روشن دیگری از گام های شیطان، در روابط نامشروع مرد و زن دیده می شود. بسیاری از این روابط گناه آلود و دردسرساز، با نگاه های آلوده و سخنان فریبنده آغاز می شود؛ به همین علّت اسلام هر گونه نگاه و سخن گفتن هوس آلود با نامحرم را ممنوع شمرده و از ابتدا جلوی آن را گرفته است.
2ـ لطف و عنایت الهی، بزرگ ترین عامل هدایت: خداوند در این آیه می¬فرماید: «اگر لطف و عنایت خدا و رحمتش بر شما نبود، هرگز هیچیک از شما پاک و رشدیافته نمی شد.» به راستی اگر انسان ها از نعمت عقل و اندیشه از یک سو و از نعمت دین و آموزش های آسمانی خدا از سوی دیگر بی بهره بودند، آیا کسی می توانست به راه راست هدایت شود و به سعادت حقیقی برسد؟ ما با نعمت عقل، حق و باطل و خوبی و بدی و درست و نادرست را تشخیص می دهیم، و با نعمت دین، از هدف واقعی آفرینشمان و راه رسیدن به آن هدف آگاه می شویم. علاوه بر این، امدادهای غیبی و کمک های ویژه ی خدا به بندگان باایمانش، واقعیتی انکارناپذیر است که شاید بسیاری از ما آن را در زندگی مان تجربه کرده باشیم. در روایتی از بهترین انسان روی زمین، محمّد بن عبدالله، می خوانیم: «هیچ کس جز به واسطه ی لطف و رحمت خدا وارد بهشت نمی شود.» شخصی عرض کرد: «حتّی شما؟» حضرت فرمود: «حتّی من.» جایی که آن بزرگمرد تاریخ چنین می گوید، حساب ما انسان های معمول روشن است و نباید به خود مغرور شویم و خویشتن را از لطف و رحمت الهی بی نیاز پنداریم؛ بلکه ما نیز به پیروی از پیامبر گرامی مان، در هر شبانه روز، دست کم ده مرتبه در نمازهایمان با فروتنی و تواضع به پیشگاه خدا عرض می کنیم: «اِهدِنَا الصِّراطَ المُستَقِیم.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛