6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️مکاشفه عجیب سید رضی(ره) از زبان امام راحل به نقل از آیتالله بهجت.
سعهی وجودی افراد به این حد است که افراد دیگر را در تجربه طی الارض معنوی خویش تحت تاثیر قرار میدهد.
#برنامه_راز
@raz_ofoghtv
▪️@Tassbihat
💠
نبوت و رسالت محدود به مکان و زماناند، لذا منقطع میشوند، اما ولایت اینگونه نیست؛ زیرا ولی از اسماء الله است «هو الولی الحمید» و اسماء الله باقی و دائمیاند. نتیجه اینکه این اسم همیشه مظهر میخواهد، پس ولایت منقطع نمیگردد «ما عِنْدَکُمْ یَنْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ باقٍ» و انسان کامل مظهر اتم و اکمل این اسم شریف و همچنین صاحب ولایت کلیه است، اما رسول و نبی از اسماءالله نیستند و رسالت و نبوت از صفات کونیه زمانیهاند که به انقطاع زمان منقطع میگردند.
ولایت جنبه حقانی دارد و نبوت وجهه خلقی؛ به بیانی دیگر؛ نبوت جهت ظاهر ولایت و ولایت جهت باطن نبوت است.
ولایت رسول بالاتر از رسالتش و ولایت نبی بالاتر از نبوتش است. ممکن است یک ولیی را فضل نبوت نباشد، اما بحسب ولایتش اعلم و افضل از انبیا باشد. (نمونه قرآنی اش: خضر و موسی علیهمالسلام)
▪️ @Tassbihat
هدایت شده از الهادی
* #آیت_الله_ناصری #آیت_الله_قاضی
💠 حکایت آیت الله ناصری (ره) بر سر مزار آیت الله سیدعلی قاضی (ره)
🔻 خداوند، مرحوم والد ما (آیتالله ناصری) را رحمت کند که ما هنوز به نوعی، عزادار رحلت این بزرگوار هستیم و [فقدان ایشان] خیلی بر ما سخت گذشت!
🔸 ایشان بارها فرموده بودند و همین اواخر هم میفرمودند که ما وقتی نجف بودیم، با آیتالله العظمی صافی اصفهانی -که زمانی رئیس حوزهی علمیّه اصفهان بودند-، خیلی رفیق بودیم. روزی در وادی السلام، سر قبر مرحوم قاضی بودیم و نزدیک عصر بود. وقت مغرب، ایشان به من گفتند که حاج شیخ محمد، جلو بایست که نماز بخوانیم. گفتم که شما جلو بایستید. گفتند که نه، تو باید بایستی.
🔹 پس از اینکه نماز را خواندیم، کمی از هم فاصله گرفتیم و هر کدام، گوشهای نشستیم. من، در آن حسّ و حالی که سر قبر مرحوم قاضی داشتم و خاطری که مجموع بود، دیدم که حالم تغییر کرد و انگار که از فضای مادّیِ بیرون، منقطع شدم
🔸 و احساس کردم که صدایی از قبر مرحوم قاضی میشنوم که دسته جمعی، با همدیگر جملهای را تکرار میکنند. خوب که گوش دادم، دیدم که دارند میگویند: «عاش سعیدا و مات سعیدا».
🔹 ببینید یک حرکت و یک صحنه، چه تأثیری بر ایشان و انسان میگذارد! مشاهده که میگویند، همین است که گاهی خدای متعال، صحنههایی از ماورای ادراکات حواس ظاهری را به انسان منتقل میکند و انسان میبیند و باعث افزون شدن باورش میشود.
🔸 ما خیلی اسیر ادراکاتی هستیم که با حواس ظاهری قابل درک است! ما اسیر این شدهایم و باید از من به من، سفری بکنیم که در این مسیر، یکی از گامها، بیداری ادراکات حواس باطنی است.
کد ۲۴۹۵۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
💠
اهلبیت(علیهمالسّلام) صاحب مقام ولایت هستند. حضرت علی (علیهالسّلام) در این باره میفرماید: «وَ لَهُمْ خَصَائِصُ حَقِّ الْوِلَایَة»؛ ویژگیهای ولایت از آن آل محمد است. به این معنا که جانشینان پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) علاوه بر ولایت تشریعی، بر جهان و انسان، نفوذ غیبی دارند و به اذن خدا ناظر بر ارواح و نفوس و قلوباند و بر آنها تصرف تکوینی دارند.
ولایت تکوینی یکی از مسائل مهم عرفانی است. انسان، در ترقیات و عروجات خویش، به مرحلهای دست مییازد که عالم، به منزله بدن وی و موجودات به منزله اعضا و جوارح وی قرار میگیرد و همان گونه که نفس مدبّر بدن، بدون هیچ اشکال و صعوبتی در بدن خویش تصرف میکند، آدم به کمال رسیدهای که مظهر اسمای حسنای الهی است، در ماده کاینات تصرف کرده و تمام اجزای عالم از وی اطاعت و پیروی مینمایند.
🔺️برگرفته از کتاب "ولایت تکوینی" علامه حسنزاده آملی(ره)
▪️ @Tassbihat
💠
قال الله تعالی: «یَا مُحَمَّدُ اِنِّی خَلَقْتُکَ وَ خَلَقْتُ عَلِیّاً وَ فَاطِمَةَ وَ الْحَسَنَ وَ الْحُسَیْنَ مِنْ سِنْخِ نُورِی وَ عَرَضْتُ وَلَایَتَکُمْ عَلَی اَهْلِ السَّمَاوَاتِ وَ الْاَرَضِینَ فَمَنْ قَبِلَهَا کَانَ عِنْدِی مِنَ الْمُؤْمِنِینَ وَ مَنْ جَحَدَهَا کَانَ عِنْدِی مِنَ الْکَافِرِینَ یَا مُحَمَّدُ لَوْ اَنَّ عَبْداً مِنْ عِبَادِی عَبَدَنِی حَتَّی یَنْقَطِعَ اَوْ یَصِیرَ کَالشَّنِّ الْبَالِی ثُمَّ اَتَانِی جَاحِداً لِوَلَایَتِکُمْ مَا غَفَرْتُ لَهُ اَوْ یُقِرَّ بِوَلَایَتِکُم...»
(حدیث فوق از احادیث معراجی است که حق تعالی خطاب به حضرت رسول (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) میفرماید):
ای محمد! من، تو و علی، فاطمه، حسن، حسین را از نور خود آفریدم و ولایت شما را بر اهل آسمان و زمین عرضه داشتم، پس هر کس آن را بپذیرد، در پیشگاه من از مومنان بشمار میآید و هر کس آن را انکار کند، نزد من از کافران محسوب میگردد. ای محمد! اگر بندهای از بندگانم سر برآستان عبودیت من بساید تا بدانجا که جسمش فرسوده و نزار شود سپس در حالتی نزد من آید که منکر ولایت شما باشد، هرگز او را نخواهم آمرزید تا آنکه به ولایت شما تقرب جوید.
اللهم صل علی محمد و آل محمد 🌹
▪️ @Tassbihat
💠 امام رضا مظهر اسم سلام
🔻 درباره زيارت امام رضا (علیه السلام) باید گفت که آقا امام رضا (علیه السلام) مظهر «ياسلام» است، مظهر اسم سلام خداست. اول او سلام ميکند بعد شما يادت ميآيد و ميگويي السلام عليک يا عليبنموسيالرضا. ولي اول در باطن، رحمت اوست که فراگير ميشود و به شما توجه ميکند.
🔸 سلام از او شروع شد، شما يادت آمد، ايستادي و سلام دادي. به توفيق او شما سلام ميکنيد و او جواب ميدهد. به دعوت امام زمان(ع) به فکرت ميآيد که وارد فضاي عمومی دين بشوي. اما اين فرصت را به تو دادهاند که چگونه عمل ميکني. سرنوشت انسان شناور است.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
▪️ @Tassbihat
💠امام خمینی (ره) در تقریرات فلسفی در تفسیر آیه 30 سوره بقره: اِنِّی جَاعِلٌ فِی الاَرْضِ خَلِیفَةً آورده اند:
«نبی... بايد كسى باشد كه بتواند حقايق را از عالم غيب مشاهده كرده و گرفته و در عالم شهود و كثرت بسط دهد و به ديگران برساند و اين بدون اينكه هر دو وجهه قلب به طرف شهادت و غيب باز باشد، تحقق نمىپذيرد. و معناى إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً هم همين است. نه اينكه جعل خلافت اعتبارى باشد؛ چنانكه افرادى را منصوب نمودند با اينكه به هيچ وجه قابليت خلافت نداشتند؛ چون حقيقت و ماهيت نبوت و ولايت كشف الحقايق و بسط الحقايق است، هر كه اين طور باشد و قلب صاف و محكم و قوى داشته باشد، نبى است و هر كس در اين كشف و بسط حقايق كاملتر باشد، نبوتش هم كاملتر است.
انبياى سلف، هم كشف داشتند و هم بسط، اما نه به طور اطلاق، بلكه فى الجمله، چون در اين معنى مختلف بودند؛ چنانكه اولى العزم، كشف و بسط حقايق را بيشتر داشتند و وجود نازنين احمدى صلى الله عليه و آله و سلم كه «كشف تام و بسط تمام و تام» داشت، خاتم شد و خاتم پيامبران گرديد؛ يعنى به آن نحوى كه ممكن است حقيقت كشف شود، براى حضرت محمّد صلى الله عليه و آله و سلم كشف بود و به آن مقدارى كه ممكن است حقايق بسط شود براى حضرت بسط نمود و لذا ديگر ممكن نيست كشف و بسط، اتمّ از اين باشد تا نبوت ديگرى حاصل آيد.
🔺️ تقریرات فلسفه امام خمینی، ج۳، ص۳۵۱
▪️ @Tassbihat
💠
اهل معنا را اصل و قاعدهای است که:
"هرچه جلب توجه کند، خلاف توحید است."
به تسبیحات بپیوندید.
➕️در تلگرام:
https://t.me/+0qOU9VQ7MDplYWVk
➕️در ایتا:
تسبیحات
https://eitaa.com/tassbihat
🔻درباره ۹ ربیع و آنها که نام طاهر حضرت زهرا سلاماللهعلیها را بر کارهای شنیع و جاهلانه خود میگذارند.
▪️ آیتالله جاودان:
«بزرگواری از خراسان به دست عوامل ریگی گرفتار شده بود؛ آنها یک مجموعهی بزرگی از شیعیان را از هر طرف دزدیده بودند. در آنجا شکنجه و شلاق برقرار بود و با فاصلههایی، سرِ شیعیان را میبُریدند. ایشان تعریف میکرد که یک نوارِ سخنرانی در اصفهان که خیلی هم سر و صدا داشت را ابتدا پخش میکردند که -خلفا را- لعن و سبّ کرده بود. هروقت میخواستند سر یک نفر را ببُرند، این نوار را میگذاشتند، خونشان به جوش میآمد و بعد، سر میبریدند. خُب ثوابش برای آن آقایی که سخنرانی کرد و آنهایی که پای منبر خندیدند و کف زدند! آنهایی که تشویق کردند، آنهایی که دعوت کردند، ثوابش به آنها هم میرسد! ».
▪️ @Tassbihat
💠ذکر شریف «یا هو یا من لا هو إلّا هو» در روایت به عنوان اسم أعظم شمرده شده. برخی اساتید عرفان این روایت را از دلائل روشن وحدت شخصیه میدانند:
متن روایت:
شیخ صدوق در توحید، ص ۸۹ روایت میکند از حضرت امام صادق از حضرت امام باقر علیهما السلام که فرمودند:
حَدَّثَنِی أَبِی عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ علیهالسلام قَالَ: رَأَیْتُ الْخَضِرَ علیهالسلام فِی الْمَنَامِ قَبْلَ بَدْرٍ بِلَیْلَهٍ فَقُلْتُ لَهُ عَلِّمْنِی شَیْئاً أُنْصَرْ بِهِ عَلَى الْأَعْدَاءِ فَقَالَ قُلْ یَا هُوَ یَا مَنْ لَا هُوَ إِلَّا هُوَ فَلَمَّا أَصْبَحْتُ قَصَصْتُهَا عَلَى رَسُولِ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآلهوسلّم فَقَالَ لِی یَا عَلىُ عُلِّمْتَ الِاسْمَ الْأَعْظَمَ فَکَانَ عَلَى لِسَانِی یَوْمَ بَدْرٍ وَ إِنَّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ علیهالسلام قَرَأَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ فَلَمَّا فَرَغَ قَالَ یَا هُوَ یَا مَنْ لا هُوَ إِلَّا هُوَ اغْفِرْ لِی وَ انْصُرْنِی عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ وَ کَانَ عَلِیٌّ علیهالسلام یَقُولُ ذَلِکَ یَوْمَ صِفِّینَ وَ هُوَ یُطَارِدُ فَقَالَ لَهُ عَمَّارُ بْنُ یَاسِرٍ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ مَا هَذِهِ الْکِنَایَاتُ قَالَ اسْمُ اللَّهِ الْأَعْظَمُ وَ عِمَادُ التَّوْحِیدِ لِلَّهِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ ثُمَّ قَرَأَ شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ وَ آخِرَ الْحَشْرِ ثُمَّ نَزَلَ فَصَلَّى أَرْبَعَ رَکَعَاتٍ قَبْلَ الزَّوَالِ
حدیث کرد مرا پدرم از پدرش از امیر المؤمنین علیه السلام که فرمود:
یک شب پیش از جنگ بدر خضر علیه السلام را در خواب دیدم و باو گفتم که مرا چیزى تعلیم کن که بآن بر دشمنان نصرت یابم گفت که بگو: یا هو یا من لا هو الا هو
و چون صبح کردم این خواب را بر رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلّم باز گفتم بمن فرمود: یا على اسم اعظم به تو تعلیم شده. و در روز بدر این بر زبانم جارى بود و به درستى که امیر المؤمنین علیه السلام سوره قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ را خواند و چون فارغ شد فرمود که: یا هو یا من لا هو الا هو اغفر لى و انصرنى على القوم الکافرین «اى او اى کسى که اوئى نیست مگر او بیامرز مرا و یارى کن مرا بر گروه کافران» و على علیه السلام در روز جنگ صفین این را می فرمود و حمله می برد عمار بن یاسر بآن حضرت علیهالسلام عرض کرد که یا امیر المؤمنین این کنایهها چیست (کنایه یعنی پوشیده و ناصریح سخن گفتن) حضرت فرمود که اسم اعظم خدا و عماد توحید از براى خدا است که خدائى نیست مگر او و بعد از آن آیه شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ و آخر سوره حشر را خواند پس فرود آمد و پیش از زوال چهار رکعت نماز بجا آورد.
▪️ @Tassbihat
💠هماکنون وقت ادای نماز آیات است
ماهگرفتگی امروز
♦️ صبح چهارشنبه، ۲۸ شهریور ۱۴۰۳، ساعت یک ربع به ۶
مدتزمان ماهگرفتگی جزئی:
از ساعت ۵ و ۴۳ دقیقه تا ساعت ۶ و ۴۶ دقیقه صبح
🔵 نکات قابل توجه:
🔺 اوج ماهگرفتگی در ساعت ۶ و ۱۴ دقیقه صبح است.
🟠 تکلیف شرعی:
🔺 هنگام زلزله، خورشیدگرفتگی و ماه گرفتگی، چه کلی و چه جزئی، خواندن نماز آیات واجب است.
🔺 آغاز وقت نماز آیات برای خورشیدگرفتگی یا ماهگرفتگی، زمانی است که خورشید یا ماه شروع به گرفتن میکند.
اگر بعد از ماه گرفتگی مطلع شدید قضا (نماز آیات) واجب نیست(در ماه گرفتگی جزئی واجب نیست، در کلی واجب است و ماه گرفتگی امروز جزیی بود) اما اگر مطلع بودید و نماز را نخواندهاید - ولو اینکه از روی فراموشی باشد - قضا واجب است.
▪️ @Tassbihat