➖چگونگی سیاه شدن قلب
🛑مَا مِنْ عَبْدٍ إِلَّا وَ فِي قَلْبِهِ نُكْتَةٌ بَيْضَاءُ فَإِذَا أَذْنَبَ ذَنْباً خَرَجَ فِي النُّكْتَةِ نُكْتَةٌ سَوْدَاءُ فَإِنْ تَابَ ذَهَبَ ذَلِكَ السَّوَادُ وَ إِنْ تَمَادَى فِي الذُّنُوبِ زَادَ ذَلِكَ السَّوَادُ حَتَّى يُغَطِّيَ الْبَيَاضَ فَإِذَا غَطَّى الْبَيَاضَ لَمْ يَرْجِعْ صَاحِبُهُ إِلَى خَيْرٍ أَبَداً وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، «كَلَّا بَلْ رانَ عَلى قُلُوبِهِمْ ما كانُوا يَكْسِبُونَ».
🔰امام باقر علیه السلام:
هیچ بندهای نیست جز آنکه در قلبش نقطه سفیدی است، و هرگاه گناهی کند در آن نقطه سیاهی برآید، اگر توبه کند آن سیاهی برود، و اگر دنبال گناه رود سیاهی بیفزاید تا آنجا که همه سفیدی قلب را فرو گیرد، و چون آن سفیدی از سیاهی گناهان پوشیده شد دیگر صاحب آن قلب سیاه هرگز بهخوبی و صلاح برنگردد، و این است فرموده خدا «هرگز چنین نیست (که آنها گمان میکنند) بلکه به سبب آنچه کردهاند بر دلهایشان زنگار بسته است» (سوره مطففین، آیه ۱۴).
📚:الکافی، ج ۲، ص: ۲۷۳
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
پرونده #ایام_الله | بازخوانی به مناسبت ۹ دی؛
📩 رهبر انقلاب: ۹ دی از ایامالله است
- راهبرد جریان باطل کتمان یا کمرنگکردن ایامالله است
- میخواهند نگذارند ایامالله زنده بمانند و نورافشانی کنند
🔻 حضرت آیتالله خامنهای:
راهبرد جریان باطل کتمان یا کمرنگکردن ایامالله است؛ راهبردش این است که نگذارد اینجور روزها، اینجور حادثهها زنده بمانند و نورافشانی کنند.
از نظر جبههی باطل این ایام غالباً کتمان میشوند یا حتی به انکار هم میرسد.
روز بیست و دوی بهمن کتمان میشود،
روز سیزده آبان،
روز نوزده دی،
روز ۹ دی،
روز بیست و نه بهمن قضیهی تبریز،
روز تشییع شهید سلیمانی،
روز تشییع شهید حججی، اینها همه ایاماللهاند.
اینها را میخواهند کتمان کنند.
اینها هر کدام یک مشعلی هستند که از نظر جریان باطل باید خاموش بشوند، جریان باطلی که در مقابل شما، در مقابل این ملت، در مقابل این انقلاب قرار دارد این مشعلها را بر نمیتابد، اینها را باید نابود کند، مشعلها را خاموش کند. ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
🏷 #۹دی
💻 Farsi.Khamenei.ir
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️رهبر انقلاب: در هیچ جای دنیا هیچ نظامی این قدرتی که جمهوری اسلامی دارد را ندارد
🆔 @masjed_emamHasanmojtaba
.
❌ پرهیز از دعا و عمل اختراعی
✍🏻 مرحوم علامه مجلسی رضوان الله علیه در رساله اعتقادات خود میفرمایند :
«و إيّاك و اتّباع الأعمال الّتی لم ترها في الکتب المعتبرة من أخبار الشیعة! فإنَّه قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم : قليل من سنة، خير من کثیر في بدعة. »
👈🏻 ترجمه :
از پیروی و دنبال کردن و به جا آوردن اعمالی که آن ها را در کتاب های معتبر حدیثی شیعه ندیده ای، حذر کن و بپرهیز !
چرا که حضرت رسول خدا صلی الله علیه و آله فرموده است : عمل کم [ ولی] بر طبق سنت و شرع، بهتر است از عمل بسیار که بر طبق بدعت باشد.
📚 شرح رساله اعتقادات ، مرحوم علامه مجلسی ، صفحه ۴۰۹ .
#شریعت
#حجت
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
♦️برزخ علامه مجلسی
به دست اوردن رضایت پرودگار متعال به زیادی عمل و کثرت آن نیست چون خداوند سبحان غنی بذات است و تمام اعمال صالح بندگان برای او منفعتی ندارد بلکه هر کس کار نیک و عمل صالحی انجام می دهد برای خودش است.
لذا گاهی یک عمل صالح کوچک موجب بدست اوردن رضایت الهی می گردد.
ایت الله خاتون ابادی که شوهر خواهر علامه مجلسی بوده نقل می کند بعد از وفات علامه مجلسی او را در عالم خواب دیدم و از اوضاع او در عالم برزخ سوال کردم ؟
علامه مجلسی فرمود : در دنیا که بودم روزی یک بچه یهودی در بغل مادرش را دیدم که کنار یک میوه فروشی چشمش به سیب ها افتاده وخیره خیره به سیب ها نگاه می کند من یک عدد سیب خریدم وبه ان بچه دادم و او لبخند شادی زد. در عالم برزخ به من گفتند به خاطر همان یک عمل که دل یک بچه را شاد کردی برزخ تو هموار شده و اعمال صالح دیگرت مانند نوشتن کتاب بحار الانوار و دیگر اعمالت بماند برای قیامت.
#احسان
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💠 نیّت نماز مغرب و عشا بعد از گذشتن وقت
💬 الف: به واسطه عذری مثل فراموشی و خواب، نماز نخوانده
🔹 آیتالله خامنهای: بنا بر احتیاط واجب، تا قبل از اذان صبح، بدون نیّت ادا و قضا (مافیالذّمه) به جا آورد.
🔹 آیات عظام مکارم و سیستانی: به نیّت ادا به جا آورد.
💠 ب: اگر عمداً یا از روی معصیت، نماز نخوانده
🔹 آیات عظام خامنهای و سیستانی: بنا بر احتیاط واجب، تا قبل از اذان صبح، بدون نیّت ادا و قضا (مافیالذّمه) به جا آورد.
🔸آیتالله مکارم: نماز او قضا است.
📚 توضیح المسائل مراجع، مسئله 775.
#احکام
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💠علامه طباطبایی(ره) خطاب به فرزندشان:
🔸«پسرم جز مشهد کجاست که آدم بتواند دردهایش را بگوید و درمانش را بگیرد؟»
🔸همه امامان (علیهمالسلام) لطف دارند، اما لطف حضرت رضا (علیهالسلام) محسوس است.
🔸همه امامان معصوم (علیهمالسلام) رئوف هستند، اما رأفت حضرت امام رضا (علیهالسلام) ظاهر است.
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
📚 غسل با بدن نجس
💠 سؤال: اگر انسان، عضوی از بدن را هم با نیتِ طهارت و هم با نیتِ غسل بشوید، آیا غسل او صحیح است؟
✅ جواب: اگر عضو، نجس باشد باید پیش از غسل، آن را تطهیر کند سپس به نیتِ غسل بشوید.
#احکام_طهارت #احکام_غسل
🆔 https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
امام صادق (علیه السلام):
🔹 إنَّمَا قَدَّرَ اَللَّهُ عَوْنَ اَلْعِبَادِ عَلَى قَدْرِ نِيَّاتِهِمْ فَمَنْ صَحَّتْ نِيَّتُهُ تَمَّ عَوْنُ اَللَّهِ لَهُ وَ مَنْ قَصُرَتْ نِيَّتُهُ قَصُرَ عَنْهُ اَلْعَوْنُ بِقَدْرِ اَلَّذِي قَصَّرَ.
🔸 همانا خداوند یاری رسانی به بندگان را به اندازه نیتهای آنان مقدر کرده. پس هرکس نيّتش سالم باشد يارى خداوند كامل، و هر كس نيّتش ناقص باشد به همان اندازه يارى خداوند نسبت به وى ناقص خواهد بود.
📚 امالی مفید (باب السابع)
جلد ۱ صفحه ۶۵
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃داستانهای آموزنده (۴۲)
📌طلبه ای که به لوستر های حرم حضرت امیر المؤمنین (عليه السلام) اعتراض داشت
فاضل بزرگوار سید جعفر مزارعى روایت کرده : یکى از طلبه هاى حوزه با عظمت نجف از نظر معیشت در تنگنا و دشوارى غیر قابل تحملّى بود . روزى از روى شکایت و فشار روحى کنار ضریح مطهّر حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) عرضه مى دارد : شما این لوسترهاى قیمتى و قندیل هاى بى بدیل را به چه سبب در حرم خود گذارده اید ، در حالى که من براى اداره امور معیشتم در تنگناى شدیدى هستم ؟! شب امیرالمؤمنین (علیه السلام) را در خواب مى بیند که آن حضرت به او مى فرماید : اگر مى خواهى در نجف مجاور من باشى اینجا همین نان و ماست و فجل و فرش طلبگى است ، و اگر زندگى مادّى قابل توجّهى مى خواهى باید به هندوستان در شهر حیدرآباد دکن به خانه فلان کس مراجعه کنى ، چون حلقه به در زدى و صاحب خانه در را باز کرد به او بگو :
به آسمان رود و کار آفتاب کند .
پس از این خواب ، دوباره به حرم مطهّر مشرف مى شود و عرضه مى دارد : زندگى من اینجا پریشان و نابسامان است ، شما مرا به هندوستان حواله مى دهید !! بار دیگر حضرت را خواب مى بیند که مى فرماید : سخن همان است که گفتم ، اگر در جوار ما با این اوضاع مى توانى استقامت ورزى اقامت کن ، اگر نمى توانى باید به هندوستان به همان شهر بروى و خانه فلان راجه را سراغ بگیرى و به او بگویى: (به آسمان رود و کار آفتاب کند) ، پس از بیدار شدن و شب را به صبح رساندن ، کتاب ها و لوازم مختصرى که داشته به فروش مى رساند، و اهل خیر هم با او مساعدت مى کنند تا خود را به هندوستان مى رساند و در شهر حیدرآباد سراغ خانه آن راجه را مى گیرد ، مردم از این که طلبه اى فقیر با چنان مردى ثروتمند و متمکن قصد ملاقات دارد ، تعجب مى کنند !!
وقتى به در خانه آن راجه مى رسد در مى زند ، چون در را باز مى کنند ، مى بیند شخصى از پله هاى عمارت به زیر آمد ، طلبه وقتى با او روبرو مى شود مى گوید: (به آسمان رود و کار آفتاب کند) ، فوراً راجه پیش خدمت هایش را صدا مى زند و مى گوید : این طلبه را به داخل عمارت راهنمایى کنید ، و پس از پذیرایى از او تا رفع خستگى اش وى را به حمام ببرید ، و او را با لباس هاى فاخر و گران قیمت بپوشانید . مراسم به صورتى نیکو انجام مى گیرد ، و طلبه در آن عمارت عالى تا فردا عصر پذیرایى مى شود .
فردا دید محترمین شهر از طبقات مختلف چون اعیان و تجار و علما وارد شدند ، و هر کدام در آن سالن پر زینت در جاى مخصوص به خود قرار گرفتند ، از شخصى که کنار دستش بود ، پرسید : چه خبر است ؟ گفت : مجلس جشن عقد دختر صاحب خانه است . پیش خود گفت : وقتى به این خانواده وارد شدم که وسایل عیش براى آنان آماده است . هنگامى که مجلس آراسته شد ، راجه به سالن درآمد ، همه به احترامش از جاى برخاستند ، و او نیز پس از احترام به مهمانان در جاى ویژه خود نشست .نگاه رو به اهل مجلس کرد و گفت : آقایان من نصف ثروت خود را که بالغ بر فلان مبلغ مى شود از نقد و مِلک و منزل و باغات و اغنام و اثاثیه به این طلبه که تازه از نجف اشرف بر من وارد شده مصالحه کردم ، و همه مى دانید که اولاد من منحصر به دو دختر است ، یکى از آنها را هم که از دیگرى زیباتر است براى او عقد مى بندم ، و شما اى عالمان دین ، هم اکنون صیغه عقد را جارى کنید .
چون صیغه جارى شد ، طلبه که در دریایى از شگفتى و حیرت فرو رفته بود ، پرسید : شرح این داستان چیست ؟
راجه گفت : من چند سال قبل قصد کردم در مدح امیرالمؤمنین (علیه السلام) شعرى بگویم ، یک مصراع گفتم و نتوانستم مصراع دیگر را بگویم . به شعراى فارسى زبان هندوستان مراجعه کردم ، مصراع گفته شده آنها هم چندان مطلوب نبود ، به شعراى ایران مراجعه کردم ، مصراع آنان هم چندان چنگى به دل نمى زد ، پیش خود گفتم : حتماً شعر من منظور نظر کیمیا اثر امیرالمؤمنین (علیه السلام) قرار نگرفته است ، لذا با خود نذر کردم اگر کسى پیدا شود و مصراع دوم این شعر را به صورتى مطلوب بگوید ، نصف دارایى ام را به او ببخشم ، و دختر زیباتر خود را به عقد او در آورم .
شما آمدید و مصراع دوم را گفتید ، دیدم از هر جهت این مصراع شما درست و کامل و تمام و با مصراع من هماهنگ است . طلبه گفت : مصراع اول چه بود ؟ راجه گفت : من گفته بودم :
به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند
طلبه گفت : مصراع دوم از من نیست ، بلکه لطف خود امیرالمؤمنین (علیه السلام) است . راجه سجده شکر کرد و خواند :
به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند *
به آسمان رود و کار آفتاب کند
اللهم صل علی محمد و آل محمد
#امیرالمؤمنین
#عنايت
#داستان
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774