🌕 احکام روزه ۲۰
🌺 احکام قضای روزه ۲
❇️ مسأله ۹۱۸. کسی که چند روز از ماه رمضان را به خاطر عذری روزه نگرفته و تعداد آنها را نمیداند، چنانچه شروع عذر را نمیداند؛ مثلاً نمیداند بیست و پنجم ماه رمضان به سفر رفته تا روزههای فوت شده شش روز باشد یا بیست و ششم رفته تا پنج روز باشد، میتواند مقدار کمتر را قضا کند،
امّا در صورتیکه زمان شروع عذر را میداند، مثلاً میداند روز پنجم ماه به سفر رفته ولی نمیداند شب دهم برگشته تا پنج روزه فوت شده باشد یا شب یازدهم برگشته تا شش روزه فوت شده باشد، در این صورت احتیاط واجب آن است که مقدار بیشتر را قضا کند.
🍃 در مورد فردی که تعداد روزهایی که قضا شده را نمیداند، و دوران بین اقلّ و اکثر است معمول مراجع میفرمایند: كافی است مقدارى كه يقين دارد قضا كند، و اضافه بر آن واجب نيست، هر چند احتياط مستحب است.
🌱 اما حضرت آقا تفصیل میدهند: و در مواردی که زمان شروع عذر را مىداند، استصحاب موضوعی را جاری میکنند، و در نتیجه بنابر احتياط واجب بايد مقدار بیشتر را قضا كند.
❇️ مسأله ۹۱۹. اگر کسی از چند ماه رمضان روزه قضا داشته باشد، قضای هر کدام را اول بگیرد صحیح است،
ولی اگر وقت قضای آخرین ماه رمضان تنگ باشد، مانند اینکه پنج روز از رمضان آخر قضا داشته باشد و پنج روز هم به ماه رمضان مانده باشد، در این صورت احتیاط واجب آن است که قضای رمضان آخر را بگیرد.
🍃 قضای روزه ماه مبارک واجب فوری نیست، "لايجب الفور في القضاء"،
و تا ماه مبارک آینده فرصت دارد که قضاء نماید.
و اگر وقت تنگ شود اختلاف است:
🌱 حضرت آقا و آیتالله مكارم: بايد بنابر احتياط واجب اوّل قضاى رمضان آخر را بگيرد.
🌱 آیتالله سيستانى: احتیاط مستحبّ است كه اوّل قضاى رمضان آخر را بگيرد.
❇️ مسأله ۹۲۰. کسی که قضای روزه ماه رمضان را میگیرد، اگر وقت قضای او تنگ نباشد، میتواند پیش از ظهر روزه خود را باطل کند، و اگر وقت تنگ است؛ یعنی فقط به تعداد روزههای قضا تا ماه رمضان آینده وقت دارد، احتیاط آن است که روزه را پیش از ظهر هم باطل نکند.
❇️ مسأله ۹۲۱. کسی که قضای روزه ماه رمضان را گرفته، اگر بعد از ظهر عمداً روزه خود را باطل کند باید ده فقیر را غذا بدهد، و اگر نمیتواند سه روز روزه بگیرد.
🍃 در مورد پیدرپی بودن سه روز روزه کفّاره اختلاف است:
🌱 امام: بنابر احتياط پیدرپی باشد
🌱 آیتالله مکارم: بايد پیدرپی باشد
🌱 آیتالله سیستانی و آقا: لازم نیست پیدرپی باشد
❇️ مسأله ۹۲۲. اگر قضاى چند ماه رمضان واجب باشد و در نیت معیّن نكند قضاى كدام یک را مىگیرد، قضاى سال اول حساب مىشود.
🍃 و قضای آخرين سال حساب نمىشود، كه كفّاره تأخير از او ساقط شود.
❇️ مسأله ۹۲۳. اگر انسان به دلیل عذر (مانند بیماری و مسافرت) روزه نگرفته است، اگر قبل از رمضان سال بعد عذر برطرف شود، باید آنها را قضا کند.
❇️ مسأله ۹۲۴. کسی که بهخاطر بیماری روزه ماه رمضان را نگرفته، اگر بیماریاش تا ماه رمضان آینده ادامه یابد، قضای روزهها از او ساقط میشود، و باید برای هر روز یک مدّ طعام به فقیر بدهد.
🍃 توجّه: در صورتیکه هم عذر ماه مبارک بیماری باشد، و هم عذر قضا در یازده ماه بعد، قضا ساقط میشود، و باید فدیه دهد،
اما اگر تنها یکی از عذرها بیماری باشد قضا همچنان باقی است و ساقط نمیشود👇
❇️ مسأله ۹۲۵. اگر انسان بر اثر بیمارى روزه ماه رمضان را نگیرد و پس از ماه رمضان بیمارىاش برطرف شود ولى بلافاصله عذر دیگرى پیدا كند و نتواند تا ماه رمضان بعد قضاى روزه را بگیرد، باید قضاى آن روزهها را در سالهای بعد بگیرد، همچنین اگر عذر دیگرى غیر از بیمارى در ماه رمضان داشته باشد و پس از ماه رمضان برطرف شود، ولی تا ماه رمضان بعد بر اثر بیمارى نتواند روزه بگیرد، باید آن روزهها را قضا کند.
❇️ مسأله ۹۲۶. کسی که به خاطر سفر روزه ماه رمضان را نگرفته، اگر تا ماه رمضان سال بعد در وضعیت سفر باشد قضای رمضان گذشته از او ساقط نمیشود، و باید بعداً آن را بهجا آورد، و احتیاط مستحب آن است که کفّاره تأخیر نیز بدهد.
❇️ مسأله ۹۲۷. اگر به دلیل ضعف جسمانی قادر به گرفتن روزه در ماه رمضان و نیز قضای آن تا رمضان سال آینده نباشد، قضا ساقط نمیشود، و هر زمان که بتواند باید قضا کند،
همچنین کسی که چند سال روزه نگرفته و توبه کرده و تصمیم بر جبران آنها دارد، واجب است تمام روزههای فوت شده را قضا کند، و چنانچه نتواند، قضای روزهها از او ساقط نمیشود، و بر عهدهاش باقی میماند.
🍃 در مورد روزه حرجی و روزه اوّلیها در احکام روزه ۶ نکات و اختلافات بهصورت مستوفی بیان شد.
بر محور «رساله نماز و روزه» حضرت آیتالله العظمی خامنهای (دام ظلّه العالی)
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
❓در روایاتِ متعدد آمده هر سورهای که در نمازهای واجب خوانده شود فضیلت و ثواب مخصوص خودش را دارد. با توجه به اینکه بعضی سورهها طولانی هستند یا مثلا باید از روی قرآن خوانده شوند آیا روایتی هست که با خواندن دو سوره کوتاه، تمام آن ثوابها را ببریم؟
✅آری نامهای از امام زمان علیهالسلام هست که چنین هدیه عظمائی را به ما میدهد جزاه الله خیرا، بخوانیم و بهره بریم.
🔹مِمَّا خَرَجَ عَنْ صَاحِبِ الزَّمَانِ ع مِنْ جَوَابَاتِ الْمَسَائِلِ الْفِقْهِيَّةِ أَيْضاً مَا سَأَلَهُ عَنْهَا مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ جَعْفَرٍ الْحِمْيَرِيُّ فِيمَا كَتَبَ إِلَيْه:
🔸 رُوِيَ فِي ثَوَابِ الْقُرْآنِ فِي الْفَرَائِضِ وَ غَيْرِهَا أَنَّ الْعَالِمَ ع قَالَ عَجَباً لِمَنْ لَمْ يَقْرَأْ فِي صَلَاتِهِ «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ» كَيْفَ تُقْبَلُ صَلَاتُهُ وَ رُوِيَ مَا زَكَتْ صَلَاةُ مَنْ لَمْ يَقْرَأْ «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» وَ رُوِيَ أَنَّ مَنْ قَرَأَ فِي فَرَائِضِهِ «الْهُمَزَةَ» أُعْطِيَ مِنَ الثَّوَابِ قَدْرَ الدُّنْيَا فَهَلْ يَجُوزُ أَنْ يَقْرَأَ الْهُمَزَةَ وَ يَدَعَ هَذِهِ السُّوَرَ الَّتِي ذَكَرْنَاهَا مَعَ مَا قَدْ رُوِيَ أَنَّهُ لَا تُقْبَلُ صَلَاةٌ وَ لَا تَزْكُو إِلَّا بِهِمَا؟
🌷 التَّوْقِيعُ: الثَّوَابُ فِي السُّوَرِ عَلَى مَا قَدْ رُوِيَ وَ إِذَا تَرَكَ سُورَةً مِمَّا فِيهَا الثَّوَابُ وَ قَرَأَ «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» وَ «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ» لِفَضْلِهَما أُعْطِيَ ثَوَابَ مَا قَرَأَ وَ ثَوَابَ السُّوَرِ الَّتِي تَرَكَ وَ يَجُوزُ أَنْ يَقْرَأَ غَيْرَ هَاتَيْنِ السُّورَتَيْنِ وَ تَكُونَ صَلَاتُهُ تَامَّةً وَ لَكِنْ يَكُونُ قَدْ تَرَكَ الْفَضْل.
🔹 در یک نامه ای که شخصی به نام محمد بن عبد الله بن جعفر حِمیَری به امام زمان علیهالسلام نوشته است چند سوال فقهی مطرح نموده و حضرت پاسخ دادهاند در یکی از سوالاتی که نموده به حضرت عرض میکند:
🔸 از ائمه معصومین علیهمالسلام روایاتی در رابطه با ثواب قرائت قرآن در نمازهای واجب و غیر واجب رسیده است مثل اینکه روایت شده امام معصوم علیهالسلام فرمودند «تعجب است از شخصی که در نمازش سوره «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ» را نخواند چگونه نماز او مقبول خواهد بود؟» و همچنین روایت شده «نمازى كه در آن، سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» خوانده نشود آن نماز پاکیزه و با برکت نيست» و نيز روایت شده «هر كه در نماز واجبش سوره «الهُمَزَة» را بخواند به اندازه تمام دنیا به او ثواب داده خواهد شد.
🔹 با توجه به این سه روایتی که به ما رسیده است سوالم از شما تنها حجت خدا بر روی زمین این است: آيا جايز است كه نمازگزار سوره الهمزه را تلاوت كند و آن دو سوره یعنی سوره «قدر» و سوره «توحید» كه روایت شده نماز بدون آنها مقبول و پاکیزه نمیباشد را نخواند؟
🌷 امام زمان علیه السلام در پاسخ مکتوب داشتند که:
🔸 ثواب خواندن سوره های قرآن در نمازهای واجب طبق همان که روایت شده است صحیح میباشد و مثلا سوره همزه را اگر در نماز واجب بخوانی به اندازه دنیا به تو ثواب خواهند داد
🔹 اما اگر سورههایی که برای خواندن آنها در نماز ثواب خاصی ذکر شده است را نمازگزار نخواند و به جای آنها دو سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» و «إِنَّا أَنْزَلْناهُ» را به خاطر فضیلیتی که دارند بخواند هم ثواب این دو سوره را میبرد و هم ثواب هر سورهای را که میخواست در نماز واجبش بخواند به او خواهند داد، و البته خواندن غیر این دو سوره در نماز واجب جایز است و نماز هم تمام می باشد و باطل نیست، اما باید دانست که اگر غیر این دو سوره در نماز خوانده شود، این نماز گزار آنچه فضیلت دارد را ترک کرده است.
📚 (الإحتجاج على أهل اللجاج، ج۲، ص۴۸۲)
#ذکرقرآنی
#اذکارخاص
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
هدایت شده از فقه و احکام رهبری (leader.ir)
📚 پرداخت زکات فطره قبل از شب عید
💠 سؤال: آیا می توان فطریه را در ماه رمضان و قبل از شب عید فطر پرداخت کرد؟
✅ جواب: بنابر احتیاط واجب جایز نیست اما می تواند آن مبلغ را به عنوان قرض* به فقیر بدهد و سپس شب عید فطر آن را به عنوان فطریه حساب کرده و بدهی او را تسویه کند.
* به عنوان مثال به فقیر گفته شود این قرض است و او هم به عنوان قرض قبول کند.
#احکام_زکات #زکات_فطره
🆔 @leader_ahkam
هدایت شده از فقه و احکام رهبری (leader.ir)
📚 زمان كنار گذاشتن فطریه
💠 سؤال: زمان کنار گذاشتن فطریه و پرداخت آن، چه موقع است؟
✅ جواب: از غروب شب عید فطر می تواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمی خواند، می تواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد و در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
#احکام_زکات_فطره
🆔 @leader_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #حدیث_زندگی | کدام هجرت با فضیلتتر است؟
✏️ شرح حدیث اخلاق توسط حضرت آیتالله خامنهای
🌙 #بهار_معنویت
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
19.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ چرا این سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در صدا وسیما و فضای مجازی آنگونه که باید بازنشر نمی شود؟!
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
.
✅ آیتالله بهجت :
امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف به شخصی فرمود : خود را درست کن ، ما به سراغت می آییم .
ترک واجبات و ارتکاب محرمات ، حجاب و نِقاب دیدار ما از آن حضرت است .
📚 در محضر بهجت ، جزء ۳ ، صفحه ۲۵۷ .
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
➖اهمیت تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها⬇️
🛑قال الإمام جعفر الصادق علیه السلام لإبي هارون المكفوف:
يَا أَبَا هَارُونَ إِنَّا نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِتَسْبِيحِ فَاطِمَة علیها السلام كَمَا نَأْمُرُهُمْ بِالصَّلَاةِ فَالْزَمْهُ فَإِنَّهُ لَمْ يَلْزَمْهُ عَبْدٌ فَشَقِيَ .
🔰امام جعفر صادق علیه السلام به ابو هارون مکفوف فرمودند:
ای ابا هارون! ما کودکانِ خود را همانطور که به نماز امر می کنیم به تسبیح حضرت فاطمه علیها السلام امر می کنیم.. چه آنکه هیچ بنده ای که ملازم این تسبیحات باشد و به شقاوت برسد، وجود نخواهد داشت.
📚کافی، جلد 3 ، ص 343
💐تَذَاكَرُوا وَ تَلَاقَوْا وَ تَحَدَّثُوا فَإِنَّ الْحَدِيثَ جِلَاءٌ لِلْقُلُوب💐
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
امام صادق (علیه السلام):
🔹إنَّا لَنُحِبُّ مِنْ شِيعَتِنَا مَنْ كَانَ عَاقِلاً فَهِماً فَقِيهاً حَلِيماً مُدَارِياً صَبُوراً صَدُوقاً وَفِيّاً.
🔸 همانا ما از شیعیانمان دوست داریم کسانی را که عاقل، فهیم در دین، بردبار، اهل مدارا، صبور، صادق و با وفا باشند.
📚 امالی شیخ مفید (باب بیست و سوم)
جلد ۱ صفحه ۱۹۲
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
➖دلیل مخفی بودن قبر مبارک و مطهر امیرالمومنین علیهالسلام
قسمت هفتم
👈مضجع شریف و مطهر امیرمؤمنان (علیهالسّلام) همواره در میان اهلبیت (علیهمالسّلام) مشهور بود.
ولی برای عموم شیعیان تا زمان امام صادق علیهالسلام مخفی بوده است.
🔺قَالَ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ فَخَرَجَ سَلاَمُ اَللَّهِ عَلَيْهِ مُتَوَجِّهاً إِلَى اَلْعِرَاقِ لِزِيَارَةِ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ وَ أَنَا مَعَهُ وَ لَيْسَ مَعَنَا ذُو رُوحٍ إِلاَّ اَلنَّاقَتَيْنِ
🔸امام باقر علیه السلامنقل میکند:
بعد از حادثه دردناک کربلاء گاهی با پدرم یعنی امام سجاد علیهالسلام عازمنجف اشرف میشدیم برای زیارت مضجع شریف امیرالمومنینعلیه السلام، هیچ صاحب روحی بغیر از دو ناقه، همراه ما نبود.
(فرحة الغري ج۱ص۴۳)
👈لذا در باب آشکار شدن مضجع مطهر و پاک امیرالمومنین علیهالسلام دو مرحله طی شد.
1: ابتداء معرفی به اصحاب خاص و مورد اعتماد
2: معرفی به عموم شیعیان به طور علنی
👇چرا علنی شد👇
با ضعیف شدن حکومت بنیامیه و پس از به حکومت رسیدن عباسیان، ترسی که از دشمنی بنیامیه و خوارج وجود داشت، و ائمه و شیعیان در اوائل دوره بنیالعباس آزادی بیشتری داشتند.
در ادامه مستندات بحث رو عرض میکنم ان شاءالله
♻️کانال: تذکرة المتقين
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
ماه رمضان چو بیست و هفتش کم شد
تاریخ وفات باقر اعلم شد
🔰 بیست و هفتم رمضان ۱۱۱۰ هجری قمری مصادف شد با تاریخ وفات بزرگمرد قلم و احیاگر مکتب شیعه علامه محمد باقر مجلسی
🔅 مرحوم محمدحسین خاتونآبادی(درگذشت: ۱۱۵۱ق) در رساله ای که در بیان عدد تألیفات علامه مجلسی نگاشته است پس از جمع کردن کل سطرهای آثار مکتوب مجلسی و تقسیم آن بر دوران عمر او نتیجه گرفته است که او در هر روز تقریبا ۳۳ صفحه سیصد کلمهای نوشته است.
✍خدايا تو را قسمت میدهم به پيامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم و اهل بيت طاهرینش علیهم السلام ما طلاب امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف رو مفید برای اسلام و مسلمین قرار بده.
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
علامه_مجلسی_بزرگ_مرد_علم_ودین_علی.pdf
37.09M
🔰 یکی از بهترین و جامع ترین کتابها درباره علامه مجلسی همین کتاب است.
📚 علامه مجلسی بزرگمرد علم و دین
✏️ نویسنده: علی دوانی
🇮🇷 ناشر: امیرکبیر
⏳تاریخ نشر: ۱۳۷۰ ه.ش
📄 تعداد صفحات: ۶۹۱
📣 زبان: فارسی
🤲 دوستان و عزیزان اصفهانی اگر گذرتان به مسجد جامع اصفهان و مزار علامه مجلسی افتاد بنده را هم فراموش نکنید
#️⃣ #علامه_مجلسی #مجلسی_دوم #بحارالانوار #تراجم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شرف_الشمس
روز 19 فروردین ماه برخی دکان باز می کنند برای این که دعای شرف الشمس را بر پشت عقیق زرد حکاکی کنند و....
علاوه بر این که این دعا سند روایی معتبری ندارد، چند نکته نیز قابل تامل است:
1. مگر دعاهای اسلامی بر اساس تاریخ قمری نیست؟ پس 19 فروردین از کجا آمده؟!!
2. اگر حکاکی این دعا بر روی عقیق زرد این قدر اهمیت داشت چرا معصومان علیهم السلام این کار را نکردند؟ اصلا چرا در سیره علما نیز این کار مرسوم نبوده است؟
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🐑 قربانی اول ماه
📌 بزرگوارنیکه میخواهند در خرید گوسفند قربانی #اول_ماه مشارکت داشته باشند، به شماره حساب زیر پول واریز کنند تا اگر پول جمع شد، قربانی تهیه و توزیع گردد انشاالله
🐑 شماره کارت برای قربانی:
💳
۵۸۹۲۱۰۱۵۶۱۸۶۱۲۸۳بنام: امیرآقاجری 💳 روی شماره بزنید، کپی میشود 👈 حتما بعداز واریز به لینک زیر اطلاع دهید 👉 @Khadem_masjed_emamhasan_mojaba
کفاره و فطریه.pdf
216.3K
#گزیده_کتاب
#احکام_کاربردی
✅ تفاوتها و اشتراکات #کفاره (فدیه) و زکات فطره (#فطریه)
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
📌 در کتاب #احکام_کاربردی به تفاوتها و اشتراکات #کفاره ( #فدیه) و #فطریه (#زکات_فطره) اشاره شد. اما نکتهای در این باب مغفول ماند و در کتاب ذکر نشد و آن نکته این است:
فقیری که زکات فطره یا کفاره به او پرداخت میشود، باید شرایطی داشته باشد که این شرایط تقریباً مثل هم هستند.
📝 طبق نظر امامخمینی فقیری که به وی زکات داده میشود، باید شیعۀ دوازده امامی باشد و بنا بر احتیاط واجب به شرابخوار و کسی که گناهی در حد شرابخواری را آشکارا انجام میدهد، نباید زکات داد. همچنین اگر پرداخت زکات موجب کمک به گناه یا ترغیب فرد به گناه شود، در این صورت هم نباید زکات را به آن فقیر داد. در مورد کفاره هم ایشان همین نظرات را دارند، با این تفاوت که قید ایمان (شیعۀ دوازده امامی) را بنا بر احتیاط واجب میدانند و نیز فتوا میدهند به کسی که بطور علنی جوری گناه میکند که پردههای حیا را میدَرَد، کفاره داده نشود. (۱) .
__
۱- تحریر الوسیله، کتاب الکفارات، القول فی احکام الکفارات، م ۱۸ و کتاب الزکاة، القول فی اوصاف المستحقین للزکاة، شرط اول و دوم
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🌕 احکام زکات فطره
🌴 اهمیت و فوائد زکات فطره
زكاتفطر واجب مؤكّد است و شرط #قبولى روزه ماه رمضان است، و خداوند نيز در قرآن آن را #مقدم بر نماز (عيد) شمرده است و مىفرمايد:
قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى* وَ ذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى (1)
به يقين آن كس كه زكات دهد و ياد پروردگارش كند سپس نماز بخواند، رستگار است! (2)
🛑اطعام قبل از نماز مستحب است
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: اطْعَمْ يَوْمَ الْفِطْرِ قَبْلَ أَنْ تَخْرُجَ إِلَى الْمُصَلَّى.
📚: الكافي ج4 ص 168
💡زكات فطر فوايد متعددى دارد كه مهمترين آنها عبارتند از:
۱. تمام کننده روزه و قبولی روزه
🌱امام صادق عليه السلام:
إنَّ مِنْ تَمَامِ الصَّوْمِ إِعْطَاءُ الزَّكَاةِ يَعْنِي الْفِطْرَةَ كَمَا أَنَّ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ (صلی الله علیه و آله) مِنْ تَمَامِ الصَّلَاةِ لِأَنَّهُ مَنْ صَامَ وَ لَمْ يُؤَدِّ الزَّكَاةَ فَلَا صَوْمَ لَهُ إِذَا تَرَكَهَا مُتَعَمِّداً وَ لَا صَلَاةَ لَهُ إِذَا تَرَكَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ صلی الله علیه و آله
۲. حفظ از مرگ
🌱 عَنْ مُعَتِّبٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام):
فَإِنَّكَ إِنْ تَرَكْتَ مِنْهُمْ إِنْسَاناً تَخَوَّفْتُ عَلَيْهِ الْفَوْتَ
💡امام صادق عليه السلام به وكيلش فرمود: برو بابت عيال و افرادى كه نان خور ما محسوب مىشوند زكات فطره ايشان را بپرداز و همچنين تمام بندگان را منظور كن و زكات فطره آنها را كنار بگذار و سعى كن يكى از آنها را از قلم نياندازى چه آنكه اگر يكى از ايشان را ترك نمايى خوف فوت را بر او دارم.
راوى مىگويد: عرض كردم فوت چيست؟
فرمود: #مرگ.
۳. مکمّل زکات مال
🌱 مَنْ أَدَّى زَكَاةَ الْفِطْرَةِ تَمَّمَ اللَّهُ لَهُ بِهَا مَا نَقَصَ مِنْ زَكَاةِ مَالِهِ.
۴. مصداق بارز عمل صالح
۵. سلامتی جسم از بیماری ها
🌸 در زکات فطره ۶ مطلب باید مطرح شود که به آن اشاره می شود:
🌴 ۱. شرائط الوجوب و من تجب علیه (کی، چه کسی؟)
بر هر مکلفی که در غروب🌄 شب #عید_فطر شرایط ذیل را دارا باشد، پرداخت #زکات فطره 💵 خود و کسانی که عرفاً #نان_خور او محسوب میشوند، واجب است :
1⃣ بالغ باشد
2⃣ عاقل باشد
3⃣ بیهوش نباشد
4⃣ فقیر نباشد
5⃣ بنده و عبد نباشد
🌱 کسی که درآمد سالانه اش کفاف مخارج متعارف سالانه اش را نمی کند، فقیر است، و زکات بر او واجب نیست.
🍃 عَنْ يَزِيدَ بْنِ فَرْقَدٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللهِ (علیه السّلام) اَنَّهُ سَمِعَهُ يَقُولُ:
مَنْ أَخَذَ مِنَ الزَّكَاةِ فَلَيْسَ عَلَيْهِ فِطْرَةٌ.
(وسائل الشيعة؛ ج ۹؛ ص ۳۲۲)
🌱 البته برای فقیر مستحبّ است که فطره را بدهد، هر چند غير از يک صاع نداشته باشد،
به این صورت كه به قصد فطره به يكى از عيالات بدهد، و او به همان قصد، به ديگرى بدهد تا دور تمام شود، و آن كه آخر به دست او مىآيد به همان قصد به اجنبى يا به يكى از عيالات دهد، هر چند احتیاط مستحبّ این است که به اجنبى بدهد.
📌کسی که بدون هیچ عذری عمدا روزه ماه مبارک رمضان رو نگرفته هم باید علاوه بر کفاره افطار عمدی،زکات فطره رو هم پرداخت کند.
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
هدایت شده از فقه و احکام رهبری (leader.ir)
📚 زمان ادای زکات فطره
💠 سؤال: چه زمانی باید برای ادای فطریه اقدام کرد؟
✅ جواب: از غروب شب عید فطر می تواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمی خواند، می تواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد و در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
#زکات_فطره #زمان_پرداخت_فطریه
🆔 @leader_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاری که ایران این چندروز با اسرائیل داره میکنه😂
#ارسالی_مخاطبان
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🌴 ۲. من تجب عنه (از طرف چه کسی؟)
🍀 از طرف خودش و کسانی که شب عید نانخور او هستند
🍃 عَنْ صَفْوَانَ الْجَمَّالِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللهِ (علیه السّلام) عَنِ الْفِطْرَةِ؟
فَقَالَ: عَلَى الصَّغِيرِ وَ الْكَبِيرِ وَ الْحُرِّ وَ الْعَبْدِ،
عَنْ كُلِّ إِنْسَانٍ صَاعٌ مِنْ حِنْطَةٍ أَوْ صَاعٌ مِنْ تَمْرٍ أَوْ صَاعٌ مِنْ زَبِيبٍ.
🔰 به موارد زير #نمىتوان فطريه داد:
🔹1. به پدر و مادر.
🔹2. فرزند و نوه فقير.
🔹3. متجاهر به فسق.
🔹4. غير سيد به سيد.
🔹5. به كسى كه فقير نيست.
🔹6. كسى كه فطريه را در جهت معصيت مصرف مىكند.
🌱 نوزادی که بعد از اذان مغربِ شبِ عید فطر متولّد شود، پرداخت زکات فطره برای او واجب نیست.
🌱 مهمانی که شب عید فطر می آید اگر فقط برای افطار باشد، فطریه اش بر عهده خودش است، و بر عهده میزبان نیست.
اما اگر مقداری بماند که نانخور به حساب آید بر عهده میزبان است.
✅ اگر میهمان، نان خور صاحب خانه محسوب شده و با اجازه و از طرف او فطریه خود را بدهد، از عهده ميزبان ساقط مى گردد.
(🍃 آیت الله سیستانی: شب را بماند،
🍃 آیت الله مکارم: چند شب مهمان او باشد)
🌱 كسى كه ديگرى بايد فطرۀ او را بدهد، واجب نيست فطرۀ خود را بدهد، و اگر او فطره را ندهد، بر خود انسان واجب نمىشود.
(🍃 آیت الله سيستانى و مکارم: احتياط واجب آن است كه اگر مىتواند خودش بدهد.)
🌱 كسى كه سيّد نيست نمىتواند به سيّد فطره بدهد، همانند زکات مال؛ حتى اگر سيّدى نانخور او باشد نمىتواند فطرۀ او را به سيّد ديگر بدهد.
🌴۳. جنسها (چی؟)
🍀 غلات اربعه: گندم، جو، کشمش و خرما؛ یا برنج و ذرت و مانند این ها که غذای متعارف شهر است، یا قیمت آن ها، و خرما افضل است.
(در غیر غلات اربعه احوط به شرط غلبه) (امام و آیت الله خامنه ای)
🍃 آیت الله سيستانى و مکارم: غذای معمول شهر ولو غیر غلات اربعه، یا قیمت آن ها)
🌴۴. قدرها (چقدر؟)
🍀 ۱ صاع؛ که تقریباً ۳ کیلوگرم است.
گندم؛ حدود ۶۵ هزار تومان
برنج ؛ حدود ۱۸۰ هزار تومان
🌱 طبق نظر حضرت امام و آیت الله خامنهای: برای همه افراد گندم و نان کافی است، ولو قوت غالب چیز دیگری باشد.
🌴۵. وقتها (کِی؟)
🍀 وقت پرداخت یا جداکردن زکات فطره، شب عید فطر تا زوال آفتاب است.
🌱 قبل از عید فطر، در ماه مبارک رمضان بنابر احتیاط واجب نمی شود پرداخت کرد.
🍃 آیت الله سيستانى: می شود.
🌱 و كسى كه نماز عيد فطر مىخواند، بنابر احتياط واجب بايد فطره را پيش از نماز عيد بدهد یا جدا نماید،
ولى اگر نماز عيد نمىخواند، مىتواند دادن فطره را تا ظهر تأخير بيندازد.
🌱 و هر گاه فطریه را ندهد تا وقت آن بگذرد ولى جدا كرده باشد، همان را از مال خود به قصد فطره به مستحق دهد،
🌱 و اگر جدا هم نكرده باشد، بنابر احتیاط واجب به قصد قربت بدون نيت قضاء و اداء به مستحق دهد.
🌱 اگر فطره را از مال خود جدا كند، جايز نيست بعد از آن به مال ديگری تبديل كند.
🌱 بنابر احتیاط واجب اگر در محل خودش مستحق هست، به جای دیگر نبرد.
📚 کارت به کارت کردن فطریه
💠 سوال: باتوجه به اینکه #زکات_فطره باید از مالی که کنار گذاشته میشود پرداخت شود؛ آیا جایز است #فطریه به صورت کارت به کارت به فقیر داده شود؟
✅ جواب: اگر مبلغ فطریه را کنار نگذاشته باشید، می توانید با انتقال از کارت خود به کارت فقیر نیت فطریه کنید، و چنانچه قبلاً مبلغ فطریه را کنار گذاشته اید، باید همان را به فقیر برسانید.
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💠 #حدیث روز 💠
💎 احمقانهترین حماقت
🔻پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم:
أکیَسُ الکَیْسِ التُّقی و أحمَقُ الحُمقِ الفُجورُ
❇️زیرکترین زیرکی، پرهیزگاری است و احمقانه ترین حماقت، گناه کردن.
📚بحارالأنوار: ۷۷/۱۱۵/۸
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🌴۶. مصرفها (به چه کسانی؟ در چه راهی؟)
🍃 إِنَّمَا الصَّدَقاتُ لِلْفُقَراءِ وَ الْمَساكينِ وَ الْعامِلينَ عَلَيْها وَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ وَ فِي الرِّقابِ وَ الْغارِمينَ وَ في سَبيلِ اللهِ وَ ابْنِ السَّبيلِ فَريضَةً مِنَ الله وَ الله عَليمٌ حَكيمٌ (سوره توبة - آیه ۶۰)
🍀 حضرت امام: تمام مصارف ۸ گانه زکات اموال
🍃 آیت الله خامنه ای: بنابر احوط به فقير شیعه بدهد
🍃 آیت الله سيستانى و مکارم: بنابر احتیاط واجب تنها به فقیر شیعه بدهد.
🍃 عَنْ أَبِي عَبْدِ الله (علیه السّلام):
أَنَّ زَكَاةَ الْفِطْرَةِ لِلْفُقَرَاءِ وَ الْمَسَاكِينِ. (وسائل الشيعة)
🌱 فقیر باید شیعه دوازده امامی باشد،
و احتياط واجب آن است كه به شرابخوار و كسى كه آشكارا معصيت كبيره مىكند فطره ندهند،
و نباید در معصیت صرف کند.
💝 پرداخت #فطریه جهت آزادی زندانیان
❓سوال :
آیا مصرف #زکات_فطره 💶 جهت آزادسازی زندانیان😨 جایز میباشد؟
🟢 امام، زنجانی، نوری، بهجت، فاضل، خویی:
به #زندانی که به دلیل #بدهی در زندان مانده، میتوان زکات #فطره 💶 پرداخت کرد، مشروط بر این که به سبب صرف مال💸 در #معصیت😱 بدهکار نشده باشد، هرچند احتیاط مستحب آن است که فطریه را فقط به فقرای شیعه😕 بدهند.
🟢 سیستانی، وحید، صافی، مکارم، رهبری، گلپایگانی:
بنابر احتیاط واجب باید فقط به فقرای شیعه😕 بدهد.
🌱 احتياط واجب آن است كه به يک فقير بيشتر از مخارج سالش، و كمتر از ۱ صاع فطره ندهند.
🍃 آیت الله سيستانى: احتياط مستحبّ آن است كه به يک فقير كمتر از يك صاع فطره ندهند، مگر اينكه به فقرايى كه جمع شدهاند، نرسد، ولى اگر بيشتر بدهند هيچ اشكال ندارد.
💠 پرداخت #فطریه به #سید
❓سوال :
آیا زکات فطریه 💶 #غیر_سید را می توان به سید #فقیر داد؟
🟢 امام، رهبری، سیستانی، وحید، صافی، نوری، مکارم، بهجت، فاضل، خویی:
خیر، ولی اگر #خمس 💶 و سایر وجوهات برای مخارج او کافی نباشد و ناچار به گرفتن زکات 💴 باشد میتواند از غیر سید #زکات بگیرد، ولی بنا بر احتیاط واجب اگر ممکن باشد فقط به مقداری که برای مخارج روزانهاش 🍱 نیاز دارد بگیرد.
🟢 زنجانی:
خیر، ولی اگر خمس 💸و سایر وجوهات برای مخارج 🍆🥬🥞او کافی نباشد و ناچار به گرفتن زکات باشد می تواند از غیر سید زکات بگیرد.
🍀 زکات فطره باید با قصد قربت باشد.
معمول مراجع شرط صحت می دانند،
و آیت الله سيستانى شرط قبول.
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
بسم الله الرحمن الرحیم
ملی کارت برای واریز فطریه عام
۶۰۳۷۹۹۱۶۴۱۶۲۳۹۴۱ملی کارت برای واریز فطریه سادات و صدقات
۶۰۳۷۹۹۸۱۵۶۷۵۲۰۸۰شماره کارت برای انجام قربانی اول ماه
۶۰۶۳۷۳۱۲۰۲۵۱۸۷۵۰همگی کارتها بنام حسن شجاعی علی آبادی 💳روی هر شماره کارت که بزنید،کپی میشود. https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
May 11
➖لحظه پاداش دادن به روزه داران
🛑عَنْ جَدِّهِ اَلْحَسَنِ بْنِ رَاشِدٍ قَالَ: قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنَّ اَلنَّاسَ يَقُولُونَ إِنَّ اَلْمَغْفِرَةَ تَنْزِلُ عَلَى مَنْ صَامَ شَهْرَ رَمَضَانَ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ فَقَالَ يَا حَسَنُ إِنَّ اَلْقَارِيجَارَ إِنَّمَا يُعْطَى أُجْرَتَهُ عِنْدَ فَرَاغِهِ وَ ذَلِكَ لَيْلَةُ اَلْعِيدِ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ فَمَا يَنْبَغِي لَنَا أَنْ نَعْمَلَ فِيهَا فَقَالَ إِذَا غَرَبَتِ اَلشَّمْسُ فَاغْتَسِلْ وَ إِذَا صَلَّيْتَ ثَلاَثَ رَكَعَاتٍ مِنَ اَلْمَغْرِبِ فَارْفَعْ يَدَيْكَ وَ قُلْ يَا ذَا اَلطَّوْلِ يَا ذَا اَلْحَوْلِ يَا ذَا اَلْجُودِ يَا مُصْطَفِيَ مُحَمَّدٍ وَ نَاصِرَهُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ وَ اِغْفِرْ لِي كُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَيْتَهُ عَلَيَّ وَ نَسِيتُهُ وَ هُوَ عِنْدَكَ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ وَ تَخِرُّ سَاجِداً وَ تَقُولُ مِائَةَ مَرَّةٍ أَتُوبُ إِلَى اَللَّهِ وَ أَنْتَ سَاجِدٌ وَ سَلْ حَوَائِجَكَ .
🔰 حسن بن راشد نقل كرده كه وى گفت:
عرض كردم:فدايت شوم مردم مىگويند:آمرزش و مغفرت بر كسى كه ماه رمضان را روزه گرفته در شب قدر نازل مىشود.
آيا اين كلام صحيح است؟
حضرت فرمودند:اى حسن،كارگر وقتى از عملش فارغ شد اجرتش را مىدهند و پايان عمل صائم شب عيد است بنا بر اين در شب عيد مغفرت و آمرزش كه پاداش روزهداران است نازل مىشود.
عرض كردم:فدايت شوم،چه عملى سزاوار است در اين شب انجام بدهيم؟ حضرت
فرمودند:وقتى آفتاب غروب كرد غسل كن و بعد از خواندن نماز مغرب دو دست را بلند كن و بگو:
يَا ذَا اَلطَّوْلِ يَا ذَا اَلْحَوْلِ يَا ذَا اَلْجُودِ يَا مُصْطَفِيَ مُحَمَّدٍ وَ نَاصِرَهُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ وَ اِغْفِرْ لِي كُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَيْتَهُ عَلَيَّ وَ نَسِيتُهُ وَ هُوَ عِنْدَكَ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ
سپس به سجده برو و صد مرتبه بگو:اتوب الى اللّٰه. بعد حوائج خود را از خدا بخواه.
📚:علل الشرایع ج۲ ص۳۸۸
♻️کانال: تذکرة المتقين
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
باسمه تعالی
⁉️ درباره «کارت به کارت کردن زکات فطره» به سه نکته باید توجه داشت:
۱- اگر فقیری که قرار است برای او کارت به کارت کند، در شهر خودش باشد، اشکال ندارد و به محض کارت به کارت کردن، زکات فطره ادا می شود.
۲- اگر بخواهد به شهر دیگری غیر از شهری که در آن ساکن است کارت به کارت کند، مقام معظم رهبری (دام ظله) فرمودند که این کار نوعی انتقال محسوب شده و خلاف احتیاط است.
۳- از معظم له در خصوص پولی که به عنوان زکات فطره کنار گذاشته شده و قصد دارد که به فقیر خاصی در شهر خودش پرداخت کند ولی به دلیلی به فقیر مد نظر دسترسی ندارد، سوال شد که آیا می تواند پول کنار گذاشته را برای خودش بردارد و به جای آن از پول حساب خود، به کارت فقیر واریز کند؟ فرمودند: این مقدار اجازه داده می شود.
#زکات_فطره #کارت_به_کارت #انتقال_زکات_فطره
🆔 @leader_ahkam
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
📚 پرداخت زکات فطره به چند فقیر
💠 سؤال: ما یک خانواده ۵ نفری هستیم آیا من که نان آور خانواده هستم میتوانم مجموع فطریه خانواده را نصف کرده، نیم آن را که دو و نيم صاع میشود به یک فقیر و نيم دیگر را به فقیر دیگر بدهم؟
با توجه به اینکه فطریه یکی از اعضای خانواده نصف میشود و علماء فرمودهاند به هر فقیر نباید کمتر از یک صاع* داده شود آیا عمل فوق صحیح است؟
✅ جواب: اگر کمتر از یک صاع به فقیر داده نشود عمل فوق صحیح است.
* مقدار صاع تقریبا سه کیلو، گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها می باشد.
#زکات_فطره #مقدار_زکات_فطره
🆔 @leader_ahkam
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
بسم الله الرحمن الرحیم
ملی کارت برای واریز فطریه عام
۶۰۳۷۹۹۱۶۴۱۶۲۳۹۴۱ملی کارت برای واریز فطریه سادات و صدقات
۶۰۳۷۹۹۸۱۵۶۷۵۲۰۸۰شماره کارت برای انجام قربانی اول ماه
۶۰۶۳۷۳۱۲۰۲۵۱۸۷۵۰همگی کارتها بنام حسن شجاعی علی آبادی 💳روی هر شماره کارت که بزنید،کپی میشود. https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774