هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🎭 #حکایت_ها | روضه می خوانی، صله اش را نمی گیری؟!
🔺️خاطره ای درباره کرامات حضرت معصومه (سلام الله علیها) در بیان علامه مصباح (قدس سره) ۱۳۹۶/۱۰/۲۴
#حضرت_معصومه
📱 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از بدون سانسور🇮🇷
7.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شهدای مرزی ما مظلومن!
6 مرزبان در سراوان سیستانوبلوچستان در درگیری با اشرار مسلح به شهادت رسیدند.
✅با بدون سانسور متفاوت بیاندیشید👇
@BDON_SANSOR
هدایت شده از متن | علیرضا پناهیان
🔸مدیر خوبی که قدرت سازماندهی مردم را ندارد وجودش در بسیاری از مدیریتها سمّ است
📌اصلاح برداشتهای ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)-ج27
🔘 اولین مانع مشارکت مردم، مدیران دلسوز اما سادهاندیشی هستند که میخواهند بدون مشارکت مردم کارها را سامان بدهند
🔘 قدرت سازماندهی مردم، مهمترین ویژگی یک مدیر خوب است
🔘مشارکت مردم با کمک «حلقههای میانی» محقَّق میشود
🔘 ائمه جمعه و جماعت باید توان سازماندهی مردم را داشته باشند
________
#علیرضا_پناهیان
حکومت معاویه به ظاهر، موفّق بود و مردم از معاویه حساب میبردند ولی از امیرالمؤمنین(ع) حساب نمیبردند و به حرف ایشان گوش نمیکردند چون معاویه به تبعیت مردم نیاز داشت، نه به مشارکت مردم. لذا معاویه با تهدید، تحقیر و تطمیع، مردم را به تبعیت از خودش وامیداشت. امیرالمؤمنین(ع) در آیین حکومت ولایی به مشارکت همۀ مردم نیاز داشت که مردم با درک خودشان و بهطور فعالانه مسئولیتها را به عهده بگیرند.
خطر اینجاست که بعضیها فکر میکنند حضرت ولیعصر(ع) بدون مشارکت مردم و صرفاً با کمک 313 نفر جهان را آباد میکنند! این تصورِ نابخردانه موجب میشود مردم، تمرینی برای حکومت حضرت نداشته باشند.
علاوه بر این تفکر نادرست، «سه مانع بزرگ» بر سرِ راه مشارکت مردم وجود دارد: یک؛ مدیران دلسوز، جهادی، خوب امّا سادهاندیش که فکر میکنند بدون مشارکت مردم، صرفاً با چند حرکت قوی از طرف خودشان و همکارانشان میتوانند امور را به سامان برسانند. مثل برخی از مسئولین که برای اربعین، با موکبهای مردمی موافق نبودند و میگفتند خود دولت، کارها را راه میاندازد!
دو؛ مدیران خائنی که با زرنگی جلوی تمرکززدایی را میگیرند. مثلاً اگر شرکتهای بزرگ به استانها واگذار شوند و زیر نظر مردم استان کنترل شوند بهتر از مرکز است، امّا مدیران زرنگ میدانند که در آن صورت نمیتوانند از این شرکتها سوءاستفاده کنند.
سه؛ احزابی که به جای نمایندگی از مردم میخواهند رأی مردم را چپاول کنند. امروزه احزاب برای انتخابات لیست میدهند ولی این کار مانع مشارکت حقیقی مردم است. حضرت امام(ره) با اینگونه کارها مخالف بودند. ایشان حتی به جامعۀ مدرسین هم اجازۀ این کار را ندادند و فرمودند بگذارید مردم خودشان تشخیص بدهند چه کسی صلاح است. ایشان میفرماید: «در امور سیاسی در ایران پانصد نفر دخالت کنند باقیشان بروند سراغ کارشان؟ یعنی مردم بروند سراغ کارشان؟» (صحیفه امام، ج18، ص368) وقتی فقط یک عدّۀ محدود نظر بدهند ملّت حذف میشود.
گاهی به صورت دلسوزانه، مردم از مشارکت کنار گذاشته میشوند؛ گاهی هم به بهانۀ اینکه مردم نمیتوانند. همین نگاه باعث شده است بسیاری از کارخانهها و شرکتها «خصولتی» بشوند.
مدیران خوبی که قدرت ارتباط با مردم را ندارند، برای پستهایی که نیاز به مشارکت مردم دارد سمّ هستند. ملاک مسئولیت در جمهوری اسلامی، قدرت برقراری ارتباط با مردم و سازماندهی مردم است. امام جمعهها و طلبهها هم همینطور هستند. طلبهای که امام جمعه و جماعت مسجد میشود، باید بتواند مردم را سازماندهی کند.
رهبر انقلاب در شرح بیانیۀ گام دوم میفرماید: ایجاد برنامۀ کار، ارائۀ راهکار، برنامهریزی در کارهای مردمی، به عهدۀ حلقههای میانی است، نه به عهدۀ رهبری، دولت یا حتی نهادهای انقلابی، بلکه به عهدۀ مجموعههایی از خودِ ملّت است. (بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان؛1/3/1398) حلقههای میانی عناصر فعّال اجتماعی هستند که قدرت تشخیص مسائل استانیِ خودشان و قدرت حلّ آن را با امکانات و سازماندهی استعدادهای مردمی دارند. اینها قدرت شبکهشدن بهصورت ملّی را دارند. جای اینها هم مسجد است.
مساجد ما تا وقتی شبکه نشوند، فایده ندارد. شبکه شدن قدرت ایجاد میکند. باید دولت بخشهایی از وظایف فرمانداران، استانداران و ائمۀ جمعه را به شبکهسازی اختصاص دهد.
حضرت امام میفرماید: «مساجد باید مجتمع بشود از جوانها... اگر بفهمیم اجتماعاتی که اسلام برای ما دستور داده... چه مسائل سیاسیای را حل میکند، چه گرفتاریای را حل میکند، اینطور بیحال نبودیم که مساجدمان بشود برای چند پیرزن و پیرمرد.» (صحیفه امام، ج13، ص325) رهبر انقلاب هم فرمودند که صفوف بههمفشردۀ مساجد محلّ حلّ مشکلات اجتماعی است.
یک امام جماعت میتواند چند برابر یک مدیر کلّ، برای حل مشکلات مردم کار انجام بدهد. ما باید مساجد را احیا کنیم؛ باید ائمۀ جماعات، توانمندی سازماندهی، ایجاد تجمّع و حل مشکلات مختلف مردم را داشته باشد.
🚩برنامه ماه من؛ شبکه سه سیما–27رمضان1402
📢صوت: @Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 panahian.ir/post/7680
@Panahian_text
هدایت شده از متن | علیرضا پناهیان
🔸راه افزایش مشارکت اجتماعی، تقویت «زندگیِ جمعی و متعاونانه» است
📌اصلاح برداشتهای ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)-ج28
🔘 «تلقیِ اجتماعی نداشتن از دین» محور تحریفهایی بود که علی(ع) در مقابلش ایستاد
🔘 زندگی جمعی و متعاونانه، همان اثر عظیمی است که پیامبر(ص) در جامعه ایجاد کرد
🔘 اعتقادات، اخلاق و انقلابیگریِ ما باید در «زندگیِ جمعی» بروز پیدا کند وگرنه بیشتر در حد تئوری باقی میماند
🔘 لازمۀ مشارکت مردم، تحقق زندگی جمعی است و این کار اولاً متوجه حوزههای علمیه، مساجد و هیئتها است
__________
#علیرضا_پناهیان:
در اثر تحمیل تحریفهای هزارساله بر دین، تصور عمومی مردم این است که دین، یک امر فردی است و صرفاً رابطۀ افراد را با خدا تنظیم میکند درحالیکه هدف دین یعنی تقرب انسان به خداوند، از مسیر اجتماع میگذرد.
امیرالمؤمنین(ع) با تحریفهای زیادی مواجه بودند امّا محور تحریفهایی که ایشان در مقابلش ایستادند و به شهادت رسیدند، عدم تلقی اجتماعی از دین و عدم زندگی جمعی بود.
ما باید با «زندگی جمعی» مشارکت اجتماعی را افزایش دهیم، البته این کار سختی است. با تحقق این مدل، فرهنگ و سبک زندگی ما متحول میشود. تمدن غرب، میخواهد همه انفرادی زندگی کنند و در نتیجه، سرمایهداران بزرگ درست میشوند و همه را چپاول میکنند. راه مقابله با تمدن غرب، تقویت زندگی جمعی است.
رسولخدا(ص) بعد از هجرت، اعلام کردند مسلمانان به مدینه مهاجرت کنند. آیا پیامبر(ص) مسکن، شغل یا زمین کشاورزی برای آنها فراهم کرده بودند؟ نه؛ مهاجرین و انصار «باهم» زندگی میکردند، یعنی مردم مدینه، مهاجرین را در دارایی خود شریک کردند. این زندگی جمعی و متعاونانه، اثر عظیمی است که رسولخدا(ص) ایجاد کرد.
بعد از رحلت رسولخدا(ص) تقریباً همۀ مردم از آن زندگی جمعی خسته شدند و فرار کردند. مسئله را زیاد شخصی یا اعتقادی نکنیم؛ مردم میدانستند اگر سراغ علیّ(ع) بروند، باید به آن زندگی جمعی ادامه بدهند. امروز هم اکثریت ما، تحمل آن زندگی جمعی را نداریم.
زندگی جمعی، زندگی متعاونانه است. ما در مساجد معمولاً هیچ فعالیت تعاونی و کار اقتصادیِ جمعی انجام نمیدهیم، بلکه کارها را به دیوانسالاری ارجاع میدهیم، لذا قدرت و ثروت در یکجا متمرکز میشود و رانت و فساد ایجاد میشود.
باید زندگی جمعی و باهم بودن، تبدیل به فرهنگ شود، به حدی که ساختارهای اداری را به نفعِ خودش بشکند. مثلاً اگر ما زندگی جمعی داشته باشیم و بهجای اینکه پولهایمان را در بانک بگذاریم و سودِ مضاربهای بگیریم، خودمان یک فعالیت اقتصادیِ جمعی انجام بدهیم، آنوقت بانک صرفاً یک امانتدار خواهد بود؛ نه غارتگر ثروت مردم با خلق پول، ایجاد تورم و... . مؤمنینی که در مسجد کنار هم نماز میخوانند، چرا پولهایشان را در بانک میگذارند؟ آیا این برای جامعۀ دینی زشت نیست؟!
با وضعیت فعلی اعتقادات، اخلاق، انقلابیگری و محبت اهلبیت(ع) در حد تئوری باقی میماند، درحالیکه باید اینها را در عمل پیاده کنیم و باهم به صورت جمعی زندگی کنیم.
به امام باقر(ع) گفتند چرا قیام نمیکنید با اینکه یاران زیادی دارید؟ حضرت فرمود: آیا وقتی نیاز دارید راحت دست در جیب همدیگر میکنید تا نیاز خود را بردارید؟ گفتند: نه؛ حضرت فرمود یاران حضرت مهدی(عج) اینگونهاند. (إِذَا قَامَ الْقَائِمُ جَاءَتِ الْمُزَایَلَةُ وَ أَتَى الرَّجُلُ إِلَى کِیسِ أَخِیهِ فَیَأْخُذُ حَاجَتَهُ فَلَا یَمْنَعُهُ. اختصاص شیخ مفید، ص24)
ما در دفاع مقدس، زندگی جمعیِ جهادی داشتیم. اربعین هم جلوۀ زندگی جمعی است. در موقعیتهای بحرانی هم مؤمنین جمع میشوند و به همدیگر کمک میکنند. باید این اتحاد مستحکم را در زندگی عادی و جهاد اقتصادی خودمان پیاده کنیم. الان مرز جهاد، اقتصاد است. مساجد و هیئات باید کار اقتصادی کنند.
مواسات در زندگی جمعی، به معنای صدقه دادن نیست؛ باید در شغل و سرمایهگذاری هم مواسات داشته باشیم، این کار، فقر را از بین میبرد. امام باقر(ع) میفرمود که اگر دست در جیب همدیگر میکردید محتاج نمیشدید و فقر ریشهکن میشد. (أما لَو فَعَلتُم مَا احتَجتُم؛ كشف الغمة، ج2، ص121)
جوانهایی که ما آنها را دینگریز میدانیم، شاید از ظاهرِ دینیِ ما بدشان بیاید چون از حقیقت دین بیخبرند و الّا از ایثار و مواسات بدشان نمیآید. همۀ مردم دنیا، از فیلمی که زندگی جمعی متعاونانه و ایثارگرانه را نمایش بدهد، لذت میبرند.
🚩برنامه ماه من؛ شبکه سه سیما–28رمضان1402
📢صوت: @panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 panahian.ir/post/7679
@Panahian_text
هدایت شده از کانال تحلیلی ولایت آخرالزمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🧩این کلیپ رو به سینهچاکان و
طرفداران هاشمی رفسنجانی و حسن فریدون نشان دهید. تا این بیانات رهبر انقلاب رو مرور کنن، شاید کمی بفهمن این دو موجود، چقدر ضربه به این انقلاب و کشور زدن.
دم سازنده این کلیپ گرم...
بهتر از این نمیشد ضیاءالدین های بعد از انقلاب رو رسوا کرد
کانال رسمی ولایت آخرالزمان
@velayateakharazaman
هدایت شده از بدون سانسور🇮🇷
21.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 جشن دخترونه #فرشتگان_سرزمین_من😍
صدای سوت از کجا اومد😄
✅با بدون سانسور متفاوت بیاندیشید👇
@BDON_SANSOR
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
مصادیق جدید قاچاق ارز اعلام شد
🔹بر اساس لایحه تقویت اختیارات بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز که به مجلس ارائه شد، تمامی صادر کنندگان کالا و خدمات مکلفند ارز ناشی از صادرات را به بانک مرکزی اظهار و مطابق ضوابط و روشهایی که آن بانک اعلام میکند تحت مدیریت بانک مرکزی قرار دهند.
🔹عدم تحویل ارز صادر کنندگان به بانک مرکزی مصداق قاچاق ارز بوده و مرتکب محکوم خواهد شد.
🔹هرگونه، دلالی واسطهگری و تبلیغ خرید و فروش ارز اعم از اعلام خرید و فروش غیرقانونی آن در فضای رسانهای و مجازی و همچنین جارچیگری خرید و فروش ارز خارج از مقررات و ضوابط اعلامی بانک مرکزی ممنوع است و مرتکب این اعمال و نیز سایر کسانی که مرتکب قاچاق ارز میشوند به مجازات و ضبط ارزهای مکشوفه در صورت کشف ارز محکوم میشوند.
tn.ai/2899348
@TasnimNews