✍امام رضا علیهالسلام می فرمایند:
چون گرسنه شـدی بخور
چــون تشنه شدی بنـــوش
چون ادرار بر تو فشارآورد ادرار کن
جز از سرنیاز با همسرت نزدیکی مکن
احساسخواب آلودگے کردی، بخواب
که اینـها مایه تــن درستی اســت.
📚فقه الرضا، ص۳۴۰
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅عوامل سلامت در کلام معصومین علیهم السلام
1⃣کنترل غذا خوردن و رعایت بهداشت
امیرمؤمنان علی علیه السلام به امام حسن علیه السلام می فرماید: می خواهی چهار خصلت به تو بیاموزم تا از ( زحمت ) درمان بی نیاز گردی؟ عرض کرد: آری. فرمود: بر سر سفره منشین؛ مگر آن گاه که گرسنه ای و از کنار سفره بر نخیز؛ مگر وقتی که هنوز اشتها داری و جویدن غذا را به نیکی انجام ده و پیش از خوابیدن به دستشویی برو. هرگاه این ها را رعایت کردی از درمان بی نیاز می شوی.
امام رضا علیه السلام می فرماید:
اگر مردم کم غذابخورند، بدن هایشان اعتدال و استواری می یابد. و از معصوم سلام الله علیه نقل شده است: هرکس کم غذا بخورد، بدنش سالم ماند و قلبش صفا یابد.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: معده، حوض بدن است و رگ ها به آن پیوسته اند، پس هرگاه معده سالم باشد، رگ ها سلامتی صادر می کنند و هرگاه معده بیمار باشد، رگ ها بیماری صادر می کنند. رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: معده خانه هر دردی و پرهیز پایه هر درمانی است؛ پس چیزی بخور که با تو سازگار باشد.
2⃣ سفر
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: مسافرت کنید تا تندرست باشید.
3⃣شب زنده داری
امیرمؤمنان علی می فرماید:
شب زنده داری مایه سلامتی بدن است.
منظور از شب زنده داری، شب زنده داری متعادل جهت تهجد می باشد که موجب تقویت روح و جان می گردد.
4⃣سکوت
امیرمؤمنان علی علیه السلام می فرماید:
سکوت مایه راحتی و آسایش است.
💥سکوت در مواردی که سخن گفتن ضرورتی ندارد، مایه آسایش روحی است؛ هم چنین پرهیز از سخن در برخی جاها از پیامدهای ناگواری چون دشمنی و به خطرافتادن سلامت تن، جلوگیری می کند.
📚 برگرفته از کتاب مفاتیح الحیات
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔅
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅
✍امام حسن مجتبی علیه السلام:
در شگفتم از كسى كه درباره خوراكی هاى خود انديشه و تأمل مى كند، وليكن درباره نيازمندی هاى فكرى و عقلى اش تأمل نمى كند؛ پرهيز مى كند از آن چه معده اش را اذيت مى نمايد و سينه و قلب خود را از پست ترين چيزها پُر مى كند.
📚 بحارالانوار، ج ۱، ص ۲۱۸
🔰 این روایت اهمیت تاثیر غذای جسم و روح را بیان می کند و نشان می دهد که اگر در تامین سلامت یکی از این دو بُعد ( جسم یا روح ) کوتاهی داشته باشیم و طبق دستور خدا و اهل بیت علیهم السلام عمل نکنیم، قطعا ضربه خواهیم خورد.
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
8.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌 نکات مهم برای حفظ سلامتی
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚حکیم خیراندیش
🍏 @tebshia20🌿
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅نان براساس روایات و طب اسلامی
✍نان جو بهتر از نان گندم است (نان جو نان انبیا و نیکان است). نان برنج (که امروزه مرسوم نیست) بیماری را از بدن خارج میکند، درمان اسهال است، چاق کننده خوبی ست. نانی که در تنور خشک شده باشد هضم کننده مرکبات است ، زمانی که مرکبات زیاد مصرف شود.آهن موجود در آرد نانواییها موجب بیماری (مخصوصا ام اس) میگردد.
💥توصیه ها جهت مصرف نان:
۱- همانند درندگان که نان را بو میکنند، انسان
نباید نان را بو کند.
۲- زمانی که نان بر سر سفره قرار داده شد
دیگر منتظر چیزی نباشید و با نان شروع
کنید و حالت گرسنگی را با نان کم کنید.
۳- نان را تا میتوانید به تکه های کوچکتری
برا خوردن تقسیم کنید چرا که با هر قرص
نانی برکتی ست.
۴- خمیر نان، باید خودش برسد و پف کند
(با مواد دیگری نباید این کار را کرد)
۵- از قرض دادن نان یا خمیر نان خود داری
نکنید که فقر می آورد.
📚دراسه فی طب الرسول المصطفی
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔅
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅
#تک_فرزندی
✍️یکی از معایب بزرگ تک فرزندی، وقتگیر بودن آن است. برخلاف تصور برخی که گمان میکنند بچههای زیاد وقت بیشتری را از والدین میگیرند، وجود بچههای زیاد موجب میشود والدین وقت کمتری را برای بازی با بچهها بگذارند.
بهترین کسانی که وقت بچهها را پر میکنند، خود بچهها هستند؛ البته تعداد زیاد بچهها در صورتی میتواند در وقت والدین صرفهجویی کند که فاصلۀ سنی آنها زیاد نباشد. فاصلۀ سنی زیاد موجب میشود، درک بچهها از موقعیت سنی یکدیگر کم شده و نتوانند همبازی هم باشند.
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
✍پیامبر اکرم (ص) :
فرزندانتان را در رحم مادرانشان تربیت کنید.سئوال شد: این چطور ممکن است، ای رسول خدا؟ فرمودند: با خوراندن غذای حلال (به مادرانشان)
📚جُنگ مهدوی، ص،۱۳۲
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
🔴 لبو نخورید
✍با شروع فصل سرما بسیاری از مردم به مصرف لبو ( چغندر پخته ) می پردازند؛ جالب است که بدانید چغندر، محرک مزاج سوداست. سودا مزاج سرد و خشک می باشد که غلبه آن در بدن عامل بسیاری از بیماری ها از جمله افسردگی و سرطان، ... می باشد.
برخلاف خود چغندر، برگ آن بسیار مفید است و از مهم ترین فواید آن تأثیر به سزای آن در، درمان کم خونی و برخی بیماری های پوستی است.
💢 ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺿﺎ علیه السلام می فرمایند:
ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻧﺘﺎﻥ، برگ ﭼﻐﻨﺪﺭ ﺑﺪﻫﻴﺪ؛ ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ، ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﻴﭻ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺍﻯ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﻫﻴﭻ ﻋﺎﺭﺿﻪ ﺍﻯ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻧﻴﺴﺖ ﻭ ﺧﻮﺍﺏ ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺭﺍ ﺁﺭﺍﻡ ﻣﻰ ﺳﺎﺯﺩ؛ اما ﺍﺯ ﺧﻮﺩِ ﭼﻐﻨﺪﺭ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ؛ ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺳﻮﺩﺍ ﺭﺍ ﺗﺤﺮیک ﻣﻰ ﻛﻨﺪ.
📚 کافی، ج ۶، ص ۳۷۰
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔅
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 تنظیم و تقویت قلب با شربت نعنا و عسل
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚حکیم خیراندیش
🍏 @tebshia20🌿
🔴استفاده از فويلهای آلومینیمی ممنوع !
✍استفاده از فویلهای آلومینیمی جهت طبخ غذا موجب آزاد شدن آلومینیم در مادهی غذایی شده، جذب آلومینیم را تا 100 برابر نیاز روزانه بالا میبرد
آلومینیم فلزی است که در صورت زیاد بودن آن در غذای روزمره به سلولهای مغزی، کلیه و استخوان آسیب میرساند
همانطور که پخت غذا در قابلمهی آلومینیمی اشتباه است و شما را در معرض شکستگی استخوان و آلزایمر و بیماری کلیوی قرار میدهد، پخت غذا در فویل آلومینیمی یا نگهداری غذای داغ در این فویلها نیز به همین ترتیب است.
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
📛 ممنوعیت استمناء 📛
✍استمناء ( خود ارضایی ) یعنی این که انسان با خودش کاری کند که از او منی بیرون بیاید و دارای انواعی است؛ مثل بازی کردن با دست، گوش کردن به سخن و صدای زن نامحرم، رد و بدل کردن حرف های عاشقانه، در خیال آوردن و فکر کردن به مسائل شهوت انگیز؛ از نظر اسلام اگر کسی با اختیار یکی از این اعمال را به قصد خروج منی انجام دهد و منجر به خروج منی بشود، استمنا و حرام است.
نخستین نتیجه عادت به این کار شنیع این است که قوت و شـفافیت چشم ها، زائل می گردد، صورت رنگ اصلی خود را از دست می دهد و پژمرده می شود، در نگاه های مبتلایان به این کار هوش و ذکاوت اولی دیده نشده و حالت گرفتگی در سیمای ایشان ظاهر می گردد. چشم های آن ها باحلقه های کبودرنگی احاطه می شود، بعد از آن سستی و تنبلی در سایر اعضای مختلف مشاهده می شود. نقصان حافظه، خرابی اشتها، مشکل شدن هضم، تنگی نفس، تغییر اخلاق و مزاج به طورت غیرقابل توضیح، حسادت، غم و کدورت، مالیخولیا و گوشه گیری از نتایج شوم ابتلا به این انحراف جنسی است.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
كسى كه خودارضايى مىكند، ملعون است.
📚 میزان الحکمه، ح ۱۸۷۵۱
🔰 این عمل زشت، نه تنها آثار فردی دارد؛ بلکه مشکلات اجتماعی نیز برای فرد به وجود می آورد.
آیت الله دستغیب می نویسد: این عمل، مبتلایان را به ضعف قوای شهوانی دچار می کند، جبون ( ترسو ) و بی حال بار می آیند، شهامت و درستی از آن ها سلب می شود. چه بسا اشخاصی هستند که در عنفوان جوانی در اثر مبتلا شدن به( استمناء ) چنان دچار ضعف قوای روحی وجسمی می شوند که معتادین به تریاک و شیره در مقابل آنان شیر نری به شمار می آیند.
📚 گناهان کبیره، ج ۲، ص ۳۱۳ _۳۱۲
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔅
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅
🔴روغن حیوانی؛ ناخوشایند برای افراد کهنسال
✍امام صادق (علیه السلام) میفرمایند: روغن حیوانی، چه نیکو خورشی است، اما من آن را برای افراد پیر، ناخوشایند می دانم.
📚بحارالانوار ج۶۶ص۸۸
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿