3- امر به معروف و نهياز منكر:
رفتارهاي نادرست هر انساني ميتواند فراگير شود و باعث متلاشي شدن اجتماع گردد. از اين روي، نظارت مردم بر يكديگر از موضوعاتي است كه ميتواند پيوسته بيماريهاي روحي، فكري و اعتقادات نادرست را از پيشاني جامعه بزدايد. در خطبهی 177 نهجالبلاغه آمده است:
اگر مردم، آنگاه كه بلاها نازل ميشود و نعمتها را از آنها زايل ميسازد، با نيّت درست، در پيشگاه خدا تضّرع كنند و با دلهاي پر محبّت نسبت به پروردگار، از او درخواست عفو نمايند، مسلّماً آنچه از دستشان رفته است باز خواهد گشت و هر مفسدهاي را براي آنها اصلاح خواهد نمود.
در اين خطبه، علّت انحرافات ومفاسد اجتماعي را نوع رفتار و اعمال افراد دانسته و چون اعمال آدميان، از انگيزهها و نيّتهايشان سرچشمه ميگيرد، بايد با تغيير اين انگيزهها به اصلاح جامعه پرداخت. هنگامي كه كساني از روي جهل اقدام به ترك خير و انجام منكر مينمايند، اگر آگاهان آنان را نهي نكنند، آنان نيز مورد لعن و نفرين الهي واقع خواهند شد.
خداوندگذشتگان را مورد لعن قرار نداد، مگر به خاطر آنكه آنها امر به معروف و نهي از منكر را ترك كردند. پس ناآگاهان را به خاطر ارتكاب گناه و تحمّلكنندگان گناهان را به خاطر ترك بازداشتن آنها مورد لعن قرار داده است.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/tehranH
🌻الحمدالله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه مولانا أمیرالمؤمنین علی ابن ابی طالب علیه السلام
عید سعید غدیر خم،
عیدُالله الاکبر،
عید کمال دین و اتمام نعمت
و هنگامه اعلان وصایت
و ولایت امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام
بر شما و همه شیعیان و پیروان آن حضرت مبارک باد.
✅ با ما همراه شوید👇
🇮🇷 کانال فرهنگی برای وطن
🇮🇷 @tehranH
4- آگاهی
از ديدگاه حضرت علي(ع)، جامعه نادان و بي بهره از آگاهي، جامعهاي است كه زندگان آن مردگان بدبختند؛ زیرا انسان نادان از ارزش های انسانی تهی است. ناداني، مرکز فساد و ظلم بوده و بدترين دردها و سرچشمه شرارتها و فسادگر است.
آگاهي اجتماعي از ديدگاه نهجالبلاغه ابعاد مختلفي دارد كه يكي از آنها آگاهي از حقوق فردي و اجتماعي است. هنگامي كه شهروندان يك جامعه به حقوق فردي و اجتماعي خودآشنایي داشته باشند و نتايج و عواقب آن را بدانند بهتر ميتوانند حقوق خود را استيفا نموده و حقوق ديگران را نيز رعايت نمايند. از اين روي، امام علي(ع)در سخنان خود برخي از اين حقوق را به مردم ميشناساند و در خطبههایي نظيرخطبهی
216و خطبه 34 و…آنها را بازگو مينمايد.
از ديگر ابعاد آگاهي، شناساندن خطرها و تهديدها است.
امام علي(ع)ميفرمايد: «هر كس ضرر شّر را نشناسد، بر باز ايستادن از آن، توانا نيست.بنابراين، شناخت آفات وآسیبها، روشي براي جلوگيري از ناهنجاريهاي اجتماعي است و بستری است که اخلاق اجتماعی در آن رشد می کند و به بار می نشیند.
5- گسترش معنويت
همان طوركه معنويت و دينداري نقش بسزایي در گسترش اخلاق اجتماعي دارد، بيديني و فاصله گرفتن از فضيلتهاي ديني، باعث مشكلات ومعضلات اجتماعي ميشود. از اين روي، امام علي(ع)در حكمت103 نهجالبلاغه مي فرمايند:
مردم چيزي از امور دينشان را براي اصلاح دنيايشان ترك نميكنند مگر آن كه خداوند آنان را گرفتار امري زيان بارتر از آن خواهد كرد.
دین، نفس سرکش آدمیان را مهار می کند و برکات و حسناتش را در همه حوزههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و … به اجتماع ارزانی می دارد. نقش دین در جوامع گذشته بسیار قابل تأمّل و گویای این واقعیت است که هر جا ادیان راستین حضور داشته اند، مساوات و عدالت اجتماعی نیز وجود داشته و این جوامع، از جهل و خرافات که زاینده بسیاری از نابسامانیهای اخلاقی است و نیز از تبعیض و تفرقه به دور ماندهاند، و امروز نقش دین در پیشگیری از ناهنجارهای اجتماعی برای بسیاری از جامعه شناسان به اثبات رسیده است.
پرستش نژاد، قومیّت و تاریخ و یا حمایت از رسوم نیاکان، از صفات ناپسند مردم جاهلی بوده که نمیگذاشته آنان رشد کرده، به افقهای دوردست بنگرند.
از سوی دیگر، افراد متعصّب، پیوسته بازیچه استعمارگران واقع می شوند؛ چنان که امام علی(ع)در خطبهی 234 به این نکته اشاره می فرماید:
به تحقيق نگريستم و هيچ يك از جهانيان را نيافتم كه نسبت به چيزي تعصّب ورزد، مگر به خاطر علّتي كه نادانان را بفريبد و يا به دليلي كه در عقلهاي سفيهان زيبا جلوه كند؛ در حالي كه شما تعصّب ميورزيد براي چيزي كه نه سبب شناخته شدهاي دارد و نه علّت دانستهاي.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/tehranH
هدایت شده از اخبار مهم(گفتمان انقلاب اسلامی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سعید جلیلی به دیدن مادر شهید رئیسی رفت
🔹سعید جلیلی پس از سخنرانی در جمع مردم مشهد که در ورزشگاه تختی مشهد گرد هم آمده بودند، به دیدن مادر شهید آیتالله رئیسی رفت.
#به_بزرگترین_کانال_انتخابات_بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/1402012463C21989c928f
امام علی(ع)در خطبه 234 نهج البلاغه دو جامعه دین مدار وبی دین را این گـونه با یکدیگر مقایسه ميكند:
پس، از حال فرزندان اسماعیل و اسحاق و اسراییل : عبرت گیرید که چقدر متناسب است حالتها و چقدر متشابه است نزدیکی مثالها. در کارشان تأمّل کنید در وقتی که متفرّق و پراکنده بودند وکسری ها و قیصرها بر آنها ارباب بودند. آنان را از سرزمینهای آباد و کرانه های دجله و فرات و دشت های سرسبز ربودند و به بیابانهای کم آب و علف و محل وزیدن بادهای سخت و تنگی معیشت روانه ساختند. پس آنان را علیل و مسکین و چراننده شتران زخم پشت واگذاردند. پست ترین جاها خانه شان و خشک ترین بیابانها کاشانه شان بود. نه به سوی دعوت حقّی روی می آوردند تا بدان تمسّک بجویند و از گمراهی برهند و نه در سایه الفتی می آرمیدند تا از عزّت آن بهره مندگردند. حالتهایشان مضطرب و دستهایشان به خلاف هم در کار و جمعیّت هایشان در بلایی سخت و جهالتی استوار پراکنده بود. در زنده به گور کردن دختران و پرستیدن بتان و قطع پیوند ارحام و غارت یکدیگر دست و پا می زدند. پس بنگرید که نعمت های خداوند چگونه برآنان فروریخت هنگامی که پیامبری برایشان برانگیخت؛ پس آنان را به اطاعت خداوند درآورد و با خواندن به سوی خدا آنان را مؤتلف ساخت.
چه سان بال های نعمت و کرامتش را بر سر آنان گسترانید وجویبارهای آسایش و فراوانی بر ایشان جاری شد و ملّت اسلام با برکتهای خود آنان را الفت بخشید. پس صبح کردند، در حالی که در نعمت ها غرق و در لذّت زندگی فراخ شادمان بودند، امورشان در سایه دولت مقتدرشان به سامان آمد و حالشان در سایه عزّت پیروزی آرمید وکارهایشان استوار و روبه راه گردید و سلطنت شان تثبیت شد.
پس حاکم جهانیان و سلطان اطراف و اکناف عالم شدند، کارهای کسانی را به دست راندندکه تحت فرمان آنان بودند. نه تیرشان به سنگ می خورد و نه سنگشان سبک می شود[کسی قدرت درهم شکستن نیروی آنان را نداشت و خیال مبارزه با آنها رادر سر نمی پروراند].
در این خطبه، تفرقه، خواری، بدبختی، نادانی و انجام کارهای ناشایست را رهاورد جامعه بی دین، و اتّحاد، برکت، عزّت، استواری، قدرت و... را نتیجه دین مداری میداند.
6- مسخ شدن ارزشها
فراموش كردن ارزشها يكي از بسترهایي است كه جامعه را به انحطاط ميكشاند، چنان كه جامعه روزگار حكومت امام علي(ع) نيز به همين گرفتاري مبتلا شد. امام (ع)در خطبه 32 اين موضوع را اين گونه توضيح ميدهد:
اي مردم، در روزگاري كينهتوز و پر از ناسپاسي و كفران نعمتها، صبح كردهايم كه نيكوكار، بدكار به شمار ميآيد و ستمگر بر تجاوز و سركشی خود ميافزايد.
هنگامی که در یک جامعه ارزشها مسخ شود، هرج و مرج به وجود می آید، صالحان اجتماع به انزوا رانده شده و ناامنی در تمامی ابعادش فراگیر می شود.
از دیدگاه نهج البلاغه، جامعهای که ارزشهای آن وارونه شود، افراد آن، خود، قربانی رفتارهای ضدارزشی خویش خواهند شد. از این روی، امام علی(ع)در نامه 31 نهجالبلاغه، به فرزند خود توصیه میکند:
پسرم! خودت را معیار و مقیاس قضاوت بین خود و دیگران قرار ده. پس آنچه که برای خود دوست داری برای دیگران دوست بدار، و آن چه برای خود نمیپسندی برای دیگران مپسند. ستم مکن، همان گونه که دوست نداری به تو ستم شود، و احسان کن، همان طور که دوست داری به تو احسان شود. برای خویشتن زشت بدان همان را که برای دیگران قبیح می دانی و به همان چیز برای مردم راضی باش که برای خود رضا میدهی.
7- ايجاد بسترهاي اقتصادي
فقر و تهيدستي در هر جامعهاي زاينده بسياري از معضلات اجتماعي بوده و جامعه را به بيراهه ميكشد. امام علي(ع)ميفرمايد:
«الفقر … مدهشة للعقل»؛ تهيدستي ... عامل وحشت عقل است.
«العسر يشين الاخلاق»؛ تنگدستي اخلاق را زشت ميكند.
«المسكنة مفتاح البؤس»؛ ناداري كليد نكبت است.
«الفقر داعية للمقت»؛ فقر دشمني و ستيز را در اجتماع پديد ميآورد.
در جامعهاي كه اقتصاد آن بيمار است، بزهكاري، فساد اخلاق و رذيلتهاي گوناگوني پديد آید و چنين جامعهاي، به ورطه كارهاي زشت و زننده ميافتد.
8- همبستگي ملي و نزاعهاي قومي
همبستگي اقوام، نژادها ومليّتهاي مختلف يك جامعه، بسترگسترش اخلاق اجتماعي است، ولي قومگرایي و قبيلهگرایي باعث پراكندگي و سرچشمه اختلافات بسيار است و باعث ميشود كه شهروندان به جاي پيمودن راههاي سعادت و كمال، به نزاع و كشمكش بپردازند.
امام علي(ع)در فرازی از خطبه27- كه پس از دريافت خبر هجوم لشكريان معاويه به شهر انبار و غارت اموال مردم ايراد فرمودند يادآور میشوند:
به خدا سوگند، هرگز با قومي در ميان خانهاش جنگ نشده است، مگر آن كه ذليل ومغلوب گشتهاند. پس شما وظيفه خود را به يكديگر حواله داديد و همديگر را سست گردانيديد تا اين كه اموال شما از هر طرف به غارت رفت و سرزمينهاي شما از تصرّفتان خارج گرديد.
https://eitaa.com/tehranH
🔰 هفتم تیر ماه سالروز شهادت شهید دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران صدیق انقلاب و رهبری تسلیت باد
✅ با ما همراه شوید👇
🇮🇷 کانال فرهنگی برای وطن
🇮🇷 @tehranH
السلام علیک یا موسی بن جعفر
آن درگهی که پایه اش از عرش برتر است
دولت سرای حضرت موسی بن جعفر است
آیینه جمال خداوند سرمدی
هم مظهر علوم و خصال پیمبر است
🌺 سالروز ولادت امام موسی کاظم باب الحوایج (علیهالسلام) را به محضر ولی عصر (عجل الله) و جمیع پیروان حضرتش تبریک و تهنیت عرض میکنم.
✅ با ما همراه شوید👇
🇮🇷 کانال فرهنگی برای وطن
🇮🇷 @tehranH
امیرالمؤمنین علی(ع) با کلامی گویا، شاخصه هایی را برای انتخاب اصلح فرموده اند که در نوشته زیر به ۱۰ مورد از مهمترین آن ها اشاره شده است:
۱. ساده زیستی و عدم ثروت اندوزی (نامه ۴۵)
« اَلا وَ اِنَّ اِمامَکمْ قَدِ اکتَفی مِنْ دُنیاهُ بِطِمْرَیهِ، وَ مِنْ طُعْمِهِ بِقُرْصَیهِ ؛ آگاه باش امام شما از تمام دنیایش به دو جامه کهنه، و از خوراکش به دو قرص نان قناعت نموده »
۲. محکم برخورد کردن با نزدیکانی که دارای فساد اقتصادی هستند. (نامه ۴۱)
« لَوْ اَنَّ الْحَسَنَ وَ الْحُسَینَ فَعَلا مِثْلَ الَّذِی فَعَلْتَ، ما کانَتْ لَهُما عِنْدی هَوادَةٌ، وَ لا ظَفِرا مِنّی بِاِرادَة؛ اگر حسن و حسینم آنچه را تو انجام دادی انجام می دادند، از من نرمشی نمی دیدند، و به مرادی نمی رسیدند»
۳. عدم همراهی و به کار گیری دنیا طلبان(نامه ۳۹)
« فَاِنَّک قَدْ جَعَلْتَ دینَک تَبَعاً لِدُنْیا امْرِیء ظاهِر غَیهُ؛ تو دینت را تابع دنیای کسی نمودی که گمراهیش معلوم است »
۴. عقب نشینی نکردن در برابر دشمن(نامه ۳۸)
« لاینْکلُ عَنِ الاَْعْداءِ ساعاتِ الرَّوْعِ؛ ساعات هولناک از دشمنان نهراسد و عقب ننشیند »
۵. به نظرات مردم اعتنا داشته باشد(نامه ۵۳)
«وَ لَا تَقُولَنَّ إِنِّی مُؤَمَّرٌ آمُرُ فَأُطَاعُ؛ و مگوی که مرا بر شما امیر ساخته اند و باید فرمان من اطاعت شود»
۶. به اقشار ضعیف توجه داشته و در صدد کاهش گرفتاری های مردم باشد(نامه ۵۳)
«ثُمَّ اللهَ اللهَ فِی الطَّبَقَةِ السُّفْلَی… خدا را خدا را (در نظر داشته باش) درباره طبقه پایین اجتماع»
۷. کینه و دشمنی بین مردم راه نیاندازد(نامه ۵۳)
«أَطْلِقْ عَنِ النَّاسِ عُقْدَةَ کُلِّ حِقْد؛ گره هر کینه ای را در مردم بگشای.
۸. تلاش برای از بین بردن فساد(نامه ۵۳)
«فَاحْسِمْ مَادَّةَ أُولَئِکَ بِقَطْعِ أَسْبَابِ تِلْکَ الأحْوَالِ؛ ریشه ستمکاریشان را با بریدن اسباب آن بخشکان»
۹. سوء ظن به دشمن حتی هنگام صلح(نامه ۵۳)
«وَ اتَّهِمْ فِی ذلِکَ حُسْنَ الظَّنِّ؛ و به دشمن خوش بین مباش»
۱۰. نظارت بر زیر دستان و انتخاب فرد شایسته برای خدمت به مردم(نامه ۵۳)
« ثُمَّ انْظُرْ فِی أُمُورِ عُمَّالِکَ فَاسْتَعْمِلْهُمُ اخْتِبَاراً؛ سپس در امور کارمندانت بیندیش، و پس از آزمایش به کارشان بگمار»
https://eitaa.com/tehranH
اگه کسی بهتون گفت رأی آقا فلانیه بدونید قطعا داره دروغ میگه.
چون آقا فرمودند رأی من رو حتی خانوادهام هم نمیدونن
✅ با ما همراه شوید👇
🇮🇷 کانال فرهنگی برای وطن
🇮🇷 @tehranH
♨️اختلاف افکنی در دستور کار اصلاح طلبان
حامیان آقای پزشکیان کاملا آگاه هستن که به صورت عادی، با متحد شدن دوستان انقلابی، در دور دوم حتما پیروزی از آن جبهه انقلاب خواهد بود.
بنابراین اگر فکر کنیم دست روی دست میگذارن تا روال عادی طی بشه کاملا در اشتباه هستیم.
از فردا عملیات جنگ روانی جبهه اصلاح طلب با تمرکز بر اختلاف افکنی بین طرفداران آقایان جلیلی و قالیباف با هدف کشوندن بخشی از ۱۳ درصد رای آقای قالیباف به سبد کاندیدای خودشون یعنی آقای پزشکیان شروع خواهد شد.
دوستان انقلابی باید هوشیار باشن و در این دام قرار نگیرند .
شایسته هست همه با هم با کنار گذاشتن اختلاف سلیقه ، در جهت تعالی و حفظ نظام اسلامی و جلب رضایت خاطر رهبر عزیز انقلاب، کاملا متحد عمل کنیم و از ایجاد هر نوع اختلاف پرهیز داشته باشیم.
به یقین اختلاف افکنان نفوذی هستند.
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari