🔻 قسمت اول، فصل دوم
🚨 حسین حاج فرج الله دبّاغ ملقب به عبدالكريم سروش
🔻 بسیاری، سروش را از زبده ترین[1] و تأثیرگزارترین روشنفکران دینی بعد از انقلاب اسلامی[2] می دانند. امّا به نظر می رسد سروش بیش از آنکه یک روشنفکر دینی واقعی باشد، در توهّم روشنفکری دینی به سر برده است. البته اگر روشنفکری دینی را به معنای التقاط و باز تعریف معرفت دینی بر اساس گزاره های معرفتی و تقلیدی غرب بدانیم، بی شک سروش را باید مهمترین و اثر گذار ترین روشنفکر دینی پس از انقلاب اسلامی به شمار آورد[3]، با اذعان به این نکته که در این صورت، از روشنفکر دینی، جز غربزدگی و خودباختگی فکری یک مسلمان در مقابل غرب تعریفی به دست نداده ایم. این همان روشنفکری دینی مصطلحی[4] است که در ایران، بیمار متولّد شد.
🔻 به نظر می رسد روشنفکری حقیقی که وظیفه نقّادی و اصلاح وضع موجود و آگاهی دادن به جامعه برای حرکت به سمت آرمان ها و وضعیت مطلوب را بر عهده دارد، با دین سازگار و بلکه خواسته خود دین است.[5] در این تعریف، روشنفکرترین متفکّران عصر حاضر را باید افرادی همچون شهید مطهری دانست که در عین پایبندی به دین، به دنبال نقد و اصلاح وضع موجود جامعه دینی، آگاهی بخشی و پیشرفت جامعه دینی بوده اند. امّا آنچه مسأله اساسی است این است که بسیاری از افرادی که در سِلک روشنفکری قرار گرفته اند، غرب را آرمان و نقطه مطلوب می دانند و راه اصلاح جامعه دینی را در حرکت به سمت غربی شدن تلقّی می کنند.[6]
🔻 لذا اگرچه حرکت خود را ابتدا از اصلاح جامعه دینی آغاز می نمایند، امّا در نهایت به این نتیجه می رسند که این خود دین است که مانع تحقق آرمان آنها یعنی حرکت جامعه دینی به سمت جامعه مدرن غربی با همان فرهنگ و تمدّن است. لذا از اصلاح جامعه دینی به اصلاح دین و نهایتاً به ستیز با اصل دین می پردازند و در این مسیر اگرچه قلب ماهیت شده و از روشنفکر دینی به روشنفکر ضدّ دین تبدیل شده اند، امّا همچنان خود را روشنفکر دینی می پندارند یا حداقل برای تأثیرگذاری بر جامعه دینی اینگونه وانمود می کنند.[7]
🔻 سروش نیز چنین مسیری را پیموده است. وی با توهّم روشنفکری دینی در سرابی گرفتار گردید که ناخواسته او را به سوی مُرداب دین ستیزی کشاند، دین ستیزی که هرچند مغرضانه و معاندانه تلقّی می شود، امّا باید ریشه های آن را در درک ناقص و سطحی و غیر روشمند از دین و توهّم فهم درست آن جستجو کرد و البته این مشکل عمده کسانی است که به جای آن که از منظر دین به تمدّن و تفکّر غرب بنگرند، و بر این اساس نقاط مثبت پیشرفت غرب را مبتنی بر اصول دینی دریافت نمایند و نقاط منفی را کنار گذارند، به بهانه آزاد اندیشی، از منظر تفکّر غربی به دین می نگرند و با مبنا قرار دادن این تفکّر به فهم دین و گزینش آن بر اساس سازگاری با تمدّن غرب می پردازند.
📌 در فصل دوم ویژه نامه فرقه مزدوران تلاش شده است، سیر تطوّرات فکری عبدالکریم سروش از سراب و توهّم روشنفکری دینی و شناخت دین تا مُرداب و باتلاق دین ستیزی تبیین گردد.
📌 منابع و مآخذ:
https://eitaa.com/timoora/37164
📌 قسمت ششم (آخر) فصل اول:
https://eitaa.com/timoora/37135
🚨 این ویژهنامه را میتوانید با هشتک #فرقه_مزدوران در گروه رسانهای تیمورا دنبال کنید
#سرطان_اصلاحات
🆔 @timoora
🚨 منابع و مآخذ:
[1] - حسین کاجی، کیستی ما از نگاه روشنفکران ایرانی، انتشارات روزنه، ص 147.
[2] - علی دارابی، جریان شناسی سیاسی در ایران، انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ص506
[3] - بر اساس دیدگاه جریان های لیبرال- مذهبی جمع میان روشنفکری و دین ممکن است چرا که روشنفکری با آگاهی بخشی، احساس مسئولیت و تکلیف در مقابل مردم و جامعه و تحوّل خواهی معنا می یابد. ن.ک.به: جهاندار امیری، روشنفکری دینی، لیبرال یا دین مدار، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 66.
سروش خود، بر وجود روشن فکری دینی و امکان اجتماع دین با مقوله روشن فکری و روشنفکر دینی بودن خود تصریح می کند. ن.ک. به: غلامرضا گودرزی، تجدّد نا تمام روشنفکران در ایران، نشر اختران، ص 83.
[4] - جهاندار امیری، روشنفکری دینی، لیبرال یا دین مدار، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 65.
[5] - غلامرضا گودرزی، تجدّد نا تمام روشنفکران در ایران، نشر اختران، ص 75.
[6] - جهاندار امیری، روشنفکری دینی، لیبرال یا دین مدار، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 65-55.
[7] - این مشکل از مشروطه تا کنون، مسآله اساسی روشنفکران مسلمان بوده است. ن.ک.به: غلامرضا گودرزی، تجدّد نا تمام روشنفکران در ایران، نشر اختران، ص 91.
📌 مقاله اصلی:
https://eitaa.com/timoora/37163
📌 قسمت ششم (آخر) فصل اول:
https://eitaa.com/timoora/37135
🚨 این ویژهنامه را میتوانید با هشتک #فرقه_مزدوران در گروه رسانهای تیمورا دنبال کنید
#سرطان_اصلاحات
🆔 @timoora
9.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ستاره میبارم قمر ندارم من
به من نگید مادر پسر ندارم من
#وفات_حضرت_ام_البنین سلام اللهعلیها تسلیت باد.
#ام_البنین #مادر_ادب
⚫️گروه رسانهای تیمورا
▪️ @timoora
⭕️ محمدرضا پهلوی و فرح موقع فرار از کشور ۳۵ میلیارد دلار (معادل درآمد حاصل از فروش دو سال نفت در سال۵۶) و ۳۸۴ چمدان طلا و جواهرات و عتیقه خارج کردن بعد براندازِ میگه الآن مملکت دست دزدهاست!!
👈اَبَر دزد شاه و فرح بودن که اموال مردم را غارت کردن بردن...
#پهلوی_بدون_روتوش
💠گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora
هم تحریم هست
هم مشکل FATF
اما به همت دولت رئیسی، صادرات ۴۰ درصد رشـــد داشته.
🔻درحالی که دولت بزرگوار روحانی بخاطر تحریم و FATF جلو صادرات رو میگرفتن و به مردم فشار میاوردن!
🔻مشکلات حل میشه اگر مسئولان بخواهند.
#دولت_مردمی #مدیریت_انقلابی #سید_محرومان
قسمت قبل دستاوردها:
eitaa.com/timoora/37148
💠گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چهره بهت زده کارشناس صهیونیست شبکه سعودی اینترنشنال در برنامه زنده؛ نفوذ اطلاعاتی ایران به درون اسرائیل بی سابقه است!
💢 حتی تلاش های مجری برنامه برای عوض کردن بحث و کمرنگ کردن قدرت اطلاعاتی ایران با القای این شبهه که "آن ها نمی دانستند جاسوسی می کنند" جواب نداد و کارشناس صهیونیست اینگونه واکنش نشان داد:
🔺"یهودیانی که از داخل اسرائیل برای ایران جاسوسی می کردند کاملا می دانستند که برای کجا کار می کنند؛ آن ها مستقیم با ایران ارتباط داشتند!"
🔻درحالی که بعضیا در ایران، وجود واگن بانوان در مترو و یا جدا بودن بخش زنان و مردان اتوبوس واحد رو بد میدونن.
مکرون رئیس جمهور فرانسه داره میگه به دلیل آزار جنسی زنان در این کشور، روز به روز بیشتر از سوار شدن در وسایل نقلیه عمومی میترسن و قراره حضور پلیس در این وسایل بیشتر بشه.
فرانسه و... جامعه چشم و دل سیر ها نبود؟؟!!!
#خارج_بدون_روتوش
💠گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora