🔴 تاریخ فراموش نخواهد کرد!
▪️امروز ۲۷ دی، سالگرد اجرای برجام است که حتی روزنامه ها هم از تیتر زدن در صفحه اولشان خجالت کشیدند،
چه زود افول کرد آن آفتاب تابان و چه طنز تلخی بود این شوخی بی مزه روزگار!
اما منِ آموزگار برای نسل چهارم انقلاب، از پرکردن راکتورها با سیمان خواهم گفت...!
تاریخ فراموش نخواهد کرد...!
✍️مُحَمّد نُصوحی
💠 گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora
🔻 قسمت دوم، فصل دوم
🚨 حسین حاج فرج الله دبّاغ ملقب به عبدالكريم سروش
🔻تولّد و تحصیل:
«حسین حاج فرج الله دبّاغ» که بعد ها با نام مستعار «عبد الکریم سروش» شناخته شد، در آذرماه سال ۱۳۲۴ در يك خانواده طبقه متوسط در تهران به دنيا آمد. روز تولد او با عاشورای حسینی همزمان بود و از اين جهت، پدرش نام حسين را بر او نهاد. دوران كودكي و نوجواني حسین حاج فرج الله، در همين شهر گذشت. وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان قائمیه در جنوب تهران به پایان برد و سپس وارد دبیرستان مرتضوی شد. اما پس از یک سال، بنا به صلاحدید پدر به دبیرستان تازه تأسیس علوی رفت و تحصيلات متوسطه را در رشته ریاضی در این دبيرستان گذراند.
🔻 مدیر دبیرستان، علياصغر كرباسچيان معروف به علّامه و از نزدیکان جریان انجمن حجّتیّه بود.[۱] اگرچه مدرسه علوی دارای فضای مذهبی بود، امّا برخی از عناصر انجمن حجّتیّه که بدبینی خاصّی نسبت به علما و روحانیون انقلابی داشتند نیز در مدرسه علوی اشتغال داشتند. به زعم برخی، این بدبینی به روحانیت انقلابی که از طریق اعضای انجمن حجّتیه در مدرسه ریشه دوانده بود، تأثیر خود را در لایه های پنهانی شخصیت حاج فرج الله دبّاغ گذاشت،[۲] تأثیری که بعد ها موجب شد تا وی از علما و روحانیونی که دین شناسان جامعه شیعی ایران بودند فاصله بگیرد و لذا از یکسو نتواند آنگونه که باید به کسب معرفت دینی و شناخت دین بپردازد و از سوی دیگر، رفته رفته در سالهای میانی عمرش، خشم و نفرت خود را از علما و روحانیون شیعه بروز دهد. ناگفته نماند که برخی نیز به عضویت دبّاغ در انجمن حجّتیه در جوانی اذعان نموده اند.[۳]
🔻 حسین دبّاغ، از همان دوران دبيرستان با ادبیات و اشعار مولانا، سعدی و حافظ آشنا و مأنوس شد. و به سبب ارتباطی که با رضا روزبه از اساتید ادیب مدرسه علوی داشت، با شرح مثنوی نیز آشنا گردید.[۴] این مسأله، تأثیر زیادی در شهرت آینده وی داشت. دبّاغ توانست از ادبیّات و شعر در سخنوری خود بهره برده و از این جهت نام و آوازه خود را در فضای فکری پس از پیروزی انقلاب مطرح سازد.[۵] وی در سالهای بعد از انقلاب به مثنوی خوانی، حافظ خوانی و ... پرداخت.
🔻 در همین دوران بود که وی با اندیشه و افکار مهندس بازرگان و دکتر شریعتی نیز آشنا شد و زمینه آشنایی با علوم تجربی و اندیشه های غربی در وی قوّت گرفت. بازرگان به عنوان یکی از متفکّران لیبرال – مذهبی یا به تعبیر بهتر، یکی از روشنفکران غربگرا، تأثیر به سزایی در شکل گیری تفکّر التقاطی و روشنفکری حاج فرج الله دبّاغ ایفا کرد.[۶]
🔻دبّاغ، به واسطه روزبه که یکی از اداره کنندگان و از اساتید معارف اسلامی مدرسه علوی بود با متفکّران دینی و علوم اسلامی نیز آشنایی پیدا کرد.[۷] ولی این آشنایی به اندازه ای نبود که از وی یک متفکّر اسلامی بسازد، بعلاوه شرایط دوران دبیرستان و سنین نوجوانی نیز چنین اقتضایی نداشت.
📌 تصویر علی اصغر کرباسچیان و رضا روزبه از مؤسسین مدرسه علوی
https://eitaa.com/timoora/37235
📌 منابع و مآخذ:
https://eitaa.com/timoora/37236
📌 قسمت اول، فصل دوم:
https://eitaa.com/timoora/37163
🚨 این ویژهنامه را میتوانید با هشتک #فرقه_مزدوران در گروه رسانهای تیمورا دنبال کنید
#سرطان_اصلاحات
🆔 @timoora
🔻 منابع و مأخذ:
[۱]- يكي از مراكز عمده براي شناسايي و جذب نيروهاي انجمني، مدرسه علوي بود كه زير نظر شيخ علياصغر كرباسچيان، معروف به علامه اداره ميشد. خود وي تمايلاتي نزديك به انجمن داشت. البته عناصر انجمني، انتساب او را به حجتيه منكر شده و تنها وجود علايق مشترك در عين داشتن مشي مستقل را دليل اصلي نزديكي علامه كرباسچيان با انجمن ميدانستند. انجمنيها عمدتا از طريق هواداران خود در مدارس، دانشآموزان درسخوان را شناسايي كرده و با برقراري ارتباط، زمينه جذب آنان را در انجمن فراهم ميآوردند. در فهرست فارغ التّحصیلان مدرسه علوی نام برخي از اعضا يا هواداران انجمن را ميتوان يافت كه برخي از آنان به واسطه شيوههاي جذب نيرو، به سمت و سوي انجمن كشيده شدند. البته نميتوان با صراحت عنوان كرد كه مدرسه علوي تام و تمام در اختيار انجمن حجتيه قرار داشت اما به هر صورت روابط خاص بين برخي معلمان و مربيان مدرسه و دانشآموزان به لحاظ القاي تعاليم انجمن برقرار بود. جداي از اين مطلب چه پيش از انقلاب و چه پس از پیروزی انقلاب، اساساَ در نهاد آموزش و پرورش شمار زيادي از هواداران يا اعضاي انجمن حضور داشتند. ن.ک. به: خاطرات علياكبر محتشميپور، دفتر ادبيات انقلاب اسلامي، اول، 1376، ص 77 تا 79 به نقل از؛ فتّاح غلامی، لایه های پنهان انجمن حجّتیه؛
http://www.ensani.ir/fa/content/121928/default.aspx
[۲] - همفکران سروش بر این تأثیر پذیری تربیتی اذعان دارند. به عنوان نمونه نگاه کنید به: جلال توکّلیان، تورّقی در دفتر ایام سروش؛
http://soroush.malakut.org/2005/12/post_7.php
[۳] - برخی از تاریخ نگاران جریان های فکری – سیاسی معاصر ایران به عضویت حسین حاج فرج الله دبّاغ(عبدالکریم سروش) در انجمن حجّتیه اذعان نموده اند. ن.ک.به: علی دارابی، جریان شناسی سیاسی در ایران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ص 506.
[۴] - نگاه کنید به: جلال توکّلیان، تورّقی در دفتر ایام سروش؛
http://soroush.malakut.org/2005/12/post_7.php
[۵] - در ادامه به تفصیل بیشتری به این مسآله خواهیم پرداخت.
[۶] - نگاه کنید به: جلال توکّلیان، تورّقی در دفتر ایام سروش؛
http://soroush.malakut.org/2005/12/post_7.php
[۷] - نگاه کنید به: جلال توکّلیان، تورّقی در دفتر ایام سروش؛
http://soroush.malakut.org/2005/12/post_7.php
تحلیلی کوتاه ولی فوق العاده از دیدگاه آقای خامنه ای در مورد مخالفینش
🌐 کانال اختصاصی #نفوذ 🇮🇷 ۱۳۵۷👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3552772230C08b5078ae4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گزارش شبکه ABC آمریکا از بحران تامین کالاهای ضروری در ایالات متحده؛ دولتمردانی که دیگر کشورها را تحریم می کنند حال در تامین مایحتاج مردم خود عاجز مانده اند!
💢 شبکه ABC آمریکا در گزارشی به بحران کمبود کالا در داخل آمریکا پرداخت؛ به گفته یکی از مصاحبه کنندگان: برای خرید یک شیشه سس بیش از یک ماه در فروشگاه ها جستجو کردم اما در نهایت موفق به خرید آن نشدم!
💠گروه رسانهای تیٖـمورا
🆔 @timoora
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ کارتن خوابی سرباز انگلیسی که پایش را در جنگ افغانستان از دست داده در یکی از شلوغترین مناطق لندن
البته اگه کارمندان بیبیسی و منوتو ناراحت نمیشن!
#خارج_بدون_روتوش
💠گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora