تیمورا
🚨 وقوع زلزله ۵.۱ ریشتری در عمق ۱۲ کیلومتری دقایقی پیش در سیرچ استان کرمان 📌 هنوز از تلفات احتمالی و
برای هموطنان عزیزمان در شهرستان سرو آذربایجان غربی و جزیره خارک نیز دعا بفرمایید
🔻 تصویر سمت چپ مردم شریف سیستان و بلوچستان خودمان هستند که در اوج محرومیت در حال کمک برای جمع آوری روغن های کامیون چپ شدهاند و تصویر سمت راست مردم مرفه و پیشرفته لس آنجلس آمریکا هستند که دومین شهر پرجمعیت آمریکا ابرقدرت جهان بوده و معروف به شهر فرشتگان در حال سرقت محموله های شرکت آمازون هستند
📌 بعضی چیزها توی وجود آدم هاست و ربطی به میزان رفاه و پیشرفت آنها ندارد
📌 عاشق مردم خونگرم و فوق العاده کشورم هستم از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب این مردم بی نظیرن
✍ محمدمهدی شریعت
💠 گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ قسمت اول
🔴 ستاره غرب کشور
🔹آمارهایی عجیب از مردی که رکورد جهانی را شکست
🔻 درجات تشویقی را پس فرستاد و طی نامه ای گفت من برای احیای اسلام و پیروزی مملکت اسلامی جنگیدم
🔻 تیمسار ولی الله فلاحی: شیرودی ناجی غرب و فاتح گردنه ها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر بود. اون غیرممکن ها را ممکن کرد.
🔻 رکوردار جهانی بالاترین پرواز با بالگرد کبرا
🔻 ۳۶۰ بار از خطر مرگ نجات یافت، ۴۰ سانحه هوایی برای هلیکوپترهایش رخ داد و ۳۰۰ بار بالگردهایش مورد اصابت گلوله قرار گرفت
✅ ویژه نامه #ابر_قهرمان فرصتی برای آشنایی با قهرمانان کشورمان در عرصه های مختلف
💠 گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora
🔻 قسمت اول، فصل دوم
🚨 حسین حاج فرج الله دبّاغ ملقب به عبدالكريم سروش
🔻 بسیاری، سروش را از زبده ترین[1] و تأثیرگزارترین روشنفکران دینی بعد از انقلاب اسلامی[2] می دانند. امّا به نظر می رسد سروش بیش از آنکه یک روشنفکر دینی واقعی باشد، در توهّم روشنفکری دینی به سر برده است. البته اگر روشنفکری دینی را به معنای التقاط و باز تعریف معرفت دینی بر اساس گزاره های معرفتی و تقلیدی غرب بدانیم، بی شک سروش را باید مهمترین و اثر گذار ترین روشنفکر دینی پس از انقلاب اسلامی به شمار آورد[3]، با اذعان به این نکته که در این صورت، از روشنفکر دینی، جز غربزدگی و خودباختگی فکری یک مسلمان در مقابل غرب تعریفی به دست نداده ایم. این همان روشنفکری دینی مصطلحی[4] است که در ایران، بیمار متولّد شد.
🔻 به نظر می رسد روشنفکری حقیقی که وظیفه نقّادی و اصلاح وضع موجود و آگاهی دادن به جامعه برای حرکت به سمت آرمان ها و وضعیت مطلوب را بر عهده دارد، با دین سازگار و بلکه خواسته خود دین است.[5] در این تعریف، روشنفکرترین متفکّران عصر حاضر را باید افرادی همچون شهید مطهری دانست که در عین پایبندی به دین، به دنبال نقد و اصلاح وضع موجود جامعه دینی، آگاهی بخشی و پیشرفت جامعه دینی بوده اند. امّا آنچه مسأله اساسی است این است که بسیاری از افرادی که در سِلک روشنفکری قرار گرفته اند، غرب را آرمان و نقطه مطلوب می دانند و راه اصلاح جامعه دینی را در حرکت به سمت غربی شدن تلقّی می کنند.[6]
🔻 لذا اگرچه حرکت خود را ابتدا از اصلاح جامعه دینی آغاز می نمایند، امّا در نهایت به این نتیجه می رسند که این خود دین است که مانع تحقق آرمان آنها یعنی حرکت جامعه دینی به سمت جامعه مدرن غربی با همان فرهنگ و تمدّن است. لذا از اصلاح جامعه دینی به اصلاح دین و نهایتاً به ستیز با اصل دین می پردازند و در این مسیر اگرچه قلب ماهیت شده و از روشنفکر دینی به روشنفکر ضدّ دین تبدیل شده اند، امّا همچنان خود را روشنفکر دینی می پندارند یا حداقل برای تأثیرگذاری بر جامعه دینی اینگونه وانمود می کنند.[7]
🔻 سروش نیز چنین مسیری را پیموده است. وی با توهّم روشنفکری دینی در سرابی گرفتار گردید که ناخواسته او را به سوی مُرداب دین ستیزی کشاند، دین ستیزی که هرچند مغرضانه و معاندانه تلقّی می شود، امّا باید ریشه های آن را در درک ناقص و سطحی و غیر روشمند از دین و توهّم فهم درست آن جستجو کرد و البته این مشکل عمده کسانی است که به جای آن که از منظر دین به تمدّن و تفکّر غرب بنگرند، و بر این اساس نقاط مثبت پیشرفت غرب را مبتنی بر اصول دینی دریافت نمایند و نقاط منفی را کنار گذارند، به بهانه آزاد اندیشی، از منظر تفکّر غربی به دین می نگرند و با مبنا قرار دادن این تفکّر به فهم دین و گزینش آن بر اساس سازگاری با تمدّن غرب می پردازند.
📌 در فصل دوم ویژه نامه فرقه مزدوران تلاش شده است، سیر تطوّرات فکری عبدالکریم سروش از سراب و توهّم روشنفکری دینی و شناخت دین تا مُرداب و باتلاق دین ستیزی تبیین گردد.
📌 منابع و مآخذ:
https://eitaa.com/timoora/37164
📌 قسمت ششم (آخر) فصل اول:
https://eitaa.com/timoora/37135
🚨 این ویژهنامه را میتوانید با هشتک #فرقه_مزدوران در گروه رسانهای تیمورا دنبال کنید
#سرطان_اصلاحات
🆔 @timoora
🚨 منابع و مآخذ:
[1] - حسین کاجی، کیستی ما از نگاه روشنفکران ایرانی، انتشارات روزنه، ص 147.
[2] - علی دارابی، جریان شناسی سیاسی در ایران، انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ص506
[3] - بر اساس دیدگاه جریان های لیبرال- مذهبی جمع میان روشنفکری و دین ممکن است چرا که روشنفکری با آگاهی بخشی، احساس مسئولیت و تکلیف در مقابل مردم و جامعه و تحوّل خواهی معنا می یابد. ن.ک.به: جهاندار امیری، روشنفکری دینی، لیبرال یا دین مدار، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 66.
سروش خود، بر وجود روشن فکری دینی و امکان اجتماع دین با مقوله روشن فکری و روشنفکر دینی بودن خود تصریح می کند. ن.ک. به: غلامرضا گودرزی، تجدّد نا تمام روشنفکران در ایران، نشر اختران، ص 83.
[4] - جهاندار امیری، روشنفکری دینی، لیبرال یا دین مدار، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 65.
[5] - غلامرضا گودرزی، تجدّد نا تمام روشنفکران در ایران، نشر اختران، ص 75.
[6] - جهاندار امیری، روشنفکری دینی، لیبرال یا دین مدار، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 65-55.
[7] - این مشکل از مشروطه تا کنون، مسآله اساسی روشنفکران مسلمان بوده است. ن.ک.به: غلامرضا گودرزی، تجدّد نا تمام روشنفکران در ایران، نشر اختران، ص 91.
📌 مقاله اصلی:
https://eitaa.com/timoora/37163
📌 قسمت ششم (آخر) فصل اول:
https://eitaa.com/timoora/37135
🚨 این ویژهنامه را میتوانید با هشتک #فرقه_مزدوران در گروه رسانهای تیمورا دنبال کنید
#سرطان_اصلاحات
🆔 @timoora