🌙🍃🎤آدم را از دو چیز می توان شناخت یکی از معبود او که فرمان چه کسی را می برد و چه کسی را می پرستد و حرف او را گوش می دهد. و یکی از دعای او که چه دعایی دارد.
آدم دعای هر چه را داشته باشد کمبود همان را دارد چون دعا وقتی مستجاب شود همان معبود او می شود و معبود آدم رب او می شود. اگر دعا شیطانی بود مثلا دزد دعای شیطانی دارد. شیطان معبود او می شود و می خواهد شیطان شود لذا خداوند تبارک و تعالی در قرآن می فرماید:«أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ»(۱)
یکی دعای حیوانی دارد، یکی دعای نباتی دارد و یکی دعای انسانی. و یک دعای حقیقت دارد. دعای ائمه اطهار علیهم السلام دعای حقیقت بود و الحقیقة را از خدا می خواستند: «إِلهي هَب لي کمالَ الإِنقِطاعِ إِليک وأَنِر أَبصارَ قلوبِنا بِضياءِ نَظرِها إِليک، حتّى تَخرِقَ أَبصارَ القُلوبِ حُجبَ النُّور فتَصلَ إِلى مَعدنِ العَظمه، وتَصيرَ أَرواحَنا معلَّقه بعزِّ قُدسِک»(۲) معدن عظمت همین الرحمان است. که می خواهند به آن متصل شوند و عبد او شوند و او در ایشان ظاهر شود. این سوال و نیاز ایشان است. زیرا آدم همان چیزی هست که در او ظاهر شده است.✨
(۱)أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ: اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكرده بودم كه شيطان را مپرستيد زيرا وى دشمن آشكار شماست (یس/۶۰)
(۲)فرازی از دعای شعبانیه
حاج آقا امامی
#جلسه_پنجم
#تفسیر_بقره۱۸۳
#یکشنبه_۱۲_۱_۱۴۰۳
#رمضان۱۴۰۳
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد🌸
🕋 @tohideahadi
🌙🍃🎤پیغمبر آمد که دعای ما را دعای آدمی کند. پیغمبر شفیع آدم سازی است. شفاعت پیغمبر شفاعت آدمی است. آدم یعنی نور محض. پیامبر نور محض بود: «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ» (۱) این جاست که الرحمن شفاعت می کند: «و آخر من يشفع هو أرحم الرّاحمين». بسم الله الرحمن الرحیم آخر من یشفع است.
مقصد ما النور است: «اللَّهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنوا يُخرِجُهُم مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النّورِ ۖ» (۳) ما باید از کل ظلمات یعنی هوای نفس و شیطان خارج شویم و النور شویم.
بنیه آدم از ابتدا نمی تواند النور و خاتم الانبیا شود باید از السفل السافین و کل ظلمات خارج شود و بعد به النور وارد شود.
حال چگونه از ظلمت به نور خارج شویم؟ با اطاعت از فرمان خدا. چون فرمان خدا نور است و فرمان خود و نفس ظلمت است لذا پیامبر ما را به النور
دعوت می کند.✨
(۱)اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ: خدا نور آسمانها و زمين است مثل نور او چون چراغدانى است كه در آن چراغى و آن چراغ در شيشه اى است آن شيشه گويى اخترى درخشان است كه از درخت خجسته زيتونى كه نه شرقى است و نه غربى افروخته مى شود نزديك است كه روغنش هر چند بدان آتشى نرسيده باشد روشنى بخشد روشنى بر روى روشنى است خدا هر كه را بخواهد با نور خويش هدايت مى كند و اين مثلها را خدا براى مردم مى زند و خدا به هر چيزى داناست. (نور/۳۵)
(۲)« و آخر من يشفع هو أرحم الرّاحمين» (علم الیقین، جلد۲، ص۱۳۲۵
(۳)اللَّهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنوا يُخرِجُهُم مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النّورِ ۖ وَالَّذينَ كَفَروا أَولِياؤُهُمُ الطّاغوتُ يُخرِجونَهُم مِنَ النّورِ إِلَى الظُّلُماتِ ۗ أُولٰئِكَ أَصحابُ النّارِ ۖ هُم فيها خالِدونَ: خداوند، ولی و سرپرست کسانی است که ایمان آوردهاند؛ آنها را از ظلمتها، به سوی نور بیرون میبرد. (اما) کسانی که کافر شدند، اولیای آنها طاغوتها هستند؛ که آنها را از نور، به سوی ظلمتها بیرون میبرند؛ آنها اهل آتشند و همیشه در آن خواهند ماند. (بقره/۲۵۷)
#جلسه_پنجم
#تفسیر_بقره۱۸۳
#یکشنبه_۱۲_۱_۱۴۰۳
#رمضان۱۴۰۳
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد🌸
🕋 @tohideahadi
🌙🍃🎤ما توحید احدی صمدی را بر پیامبر نازل کردیم و قرآن شرح آن توحید احدی صمدی است. توحید احدی صمدی جان عالم است. این عالم عبارت از محسوسات و معقولات هستند محسوسات عبارت از ظلمات هستند که نور توحید آن ها رو روشن کرده است.
لیله القدر عبارت از بنیه آدمی است و می فرماید تو چه می دانی لیله القدر چیست.
لیل عبارت از بنیه آدمی است. لیل ظلمت نیست. همه عالم اللیل هستند اما لیله القدر نیستند، زیرا فقط بنیه آدم است که جان دار است و بنیه بقیه عالم بی جان است. لذا خداوند قرآن را در بنیه آدمی نازل کرد یعنی این جان را فقط به آدم داد.✨
#جلسه_ششم
#تفسیر_القدر
#دوشنبه_۱۳_۱_۱۴۰۳
#رمضان۱۴۰۳
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد🌸
🕋 @tohideahadi
🌙🍃🎤یک ذکر شریفی است که ملا عبدالرزاق می گوید اکثار در این ذکر شریف «یا حَیُّ یا قیُّومُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ» که اسم اعظم خداوند است، موجب می شود مظهر الحی واقع شود و دارای حیات بی نهایت می شود.✨
#جلسه_ششم
#تفسیر_القدر
#یا_حی_یا_قیوم
#دستورالعمل
#دوشنبه_۱۳_۱_۱۴۰۳
#رمضان۱۴۰۳
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد🌸
🕋 @tohideahadi
🌙🍃🎤ما در لیله القدر آن توحید احدی صمدی را نازل کردیم، آن قرآن را نازل کردیم البته «ه» به قرآن برمی گردد، منتهی قرآن یعنی توحید احدی صمدی، «نا» یعنی الرحمن و همه ظهورات او قرآن را در بنیه آدمی نازل کرد. لذا هر دارایی که انسان دارد الرحمن و همه ظهوراتش در بنیه آدم نازل کرده است.✨
«وَ مَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ» یعنی نمی دانی بنیه آدمی چه غوغایی است. آدم یعنی مظهر توحید احدی صمدی که الرحمن قرآن را در او نازل کرد. قرآن را توحید احدی صمدی بر پیامبر نازل کرد
«لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» یعنی لیله قدر از همه بنیه های عالم مهمتر است.
الروح همان رحمت بی نهایت و ظهورات اوست
#جلسه_هشتم
#تفسیر_القدر
#چهارشنبه_۱۵_۱_۱۴۰۳
#رمضان۱۴۰۳
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد🌸
🕋 @tohideahadi
🌙🍃🎤اگر ما مخاطب «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» واقع شدیم یعنی اگر احد بر ما نازل شد_احد یعنی واحد القهار، یعنی آن رحمت بی نهایت با تمام ظهوراتش_ همه این ها اگر در بنیه آدمی نازل شد، همه این ها قرآن را مشایعت می کنند در نزول آن. حال تمام ملائک یعنی ما سوی الله با آن رحمت بی نهایت قرآن، یعنی آن توحید احدی صمدی را در بنیه آدمی در نزول آن بر بنیه آدمی مشایعت می کنند و با قرآن در بنیه آدمی نازل می شود.✨
#جلسه_هشتم
#تفسیر_القدر
#چهارشنبه_۱۵_۱_۱۴۰۳
#رمضان۱۴۰۳
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد🌸
🕋 @tohideahadi
🌙🍃🎤قبل از توحید احدی صمدی همه در ضلال مبین (۱) و گمراهی آشکار هستند زیرا همه وارونه هستند و قرآن است که همه را رو می کند و سر آدم بالا می رود و با پا راه می رود. قبل قرآن همه با سر راه می رفتند.
تا «أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ» نگوییم و شاهد نشویم و به « لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ» علما و عملا گواهی ندهیم وارونه هستیم، لذا هر وقت از فرمان خدا سرپیچی کردیم با سر و وارونه راه می رویم.
وقتی با سر راه رفتیم این جا عدل است یعنی همه چیز سر جای خود است چون سر برای دیدن است نه راه رفتن. وارونه راه رفتن همان حکومت شیطان است و او بر ما مسلط است یعنی هوای نفس بر ما مسلط است.
چه چیز ما را از وارونگی خارج می کند؟این که عبد و نمود آن «ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ» شویم. چگونه نمود و عبد او شویم؟ علما و عملا. این دستوراتی که پیغمبر اکرم آورد به آن عمل کنیم.
پس پیامبر این دستورات را آورد تا از نار و وارونگی خارج شویم.✨
(۱)هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ:و کسی است که در میان جمعیت درس نخوانده رسولی از خودشان برانگیخت که آیاتش را بر آنها میخواند و آنها را تزکیه میکند و به آنان کتاب (قرآن) و حکمت میآموزد هر چند پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند!(جمعه/۲)
#جلسه_هشتم
#تفسیر_القدر
#چهارشنبه_۱۵_۱_۱۴۰۳
#رمضان۱۴۰۳
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد🌸
🕋 @tohideahadi