🔺نظر #آیت_الله_جوادی_آملی در باب شب یلدا
« از سنت های شب یلدا ، شب نشینی و دید و بازدید و #صله_رحم است ، چنان که بهره گیری علمی از فرصت آن با طرح مسائل علمی و تاریخی ، خواندن اشعار به ویژه شعر حافظ و تفال به اشعار حافظ و ...سنت دیگر آن است ، مناسب است مومنان در چنین فرصت هایی با زوایای زندگی و سیره معصومان در جهت رشد و کمال معنوی و علمی آشنا شوند»
📚مفاتیح الحیاه ، ص758
♦️در بخش دوم این کتاب، در مورد تعامل انسان با همنوعان ، آیت الله جوادی آملی به اهمیت مساله #صله_رحم پرداخته اند:
« پيوند با خويشاوندان و نيكي به آنان به ويژه پدر و مادر، از راههاي مهم رشد و تعالي [در همه زمينهها] و تقرب به خداي سبحان است كه پس از ايمان به خدا از با فضيلت ترين اعمال ديني به شمار ميآيد و اجر و پاداش مادي و معنوي فراواني دارد.»
#شب_یلدا
#سبک_زندگی_اسلامی
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
🔷احمد بن حسن از عبد العظيم بن عبد الله نقل كرد كه هارون الرشيد به جعفر بن يحيى برمكى گفت من مايلم استدلال اهل كلام را بشنوم به طورى كه مرا نبينند و عقيده خود را اظهار نمايند. جعفر دستور داد متكلمين را احضار نمايند.همه حاضر شدند.هارون در جايى پرده آويخته بود و سخن آنها را مىشنيد.همه جمع شدند و مجلس پر شد.انتظار هشام بن حكم را مىكشيدند.هشام وارد شد،پيراهنى داشت كه تا زانويش آمده بود و شلوارى تا نيمه ساق به پا داشت.به همه سلام داد و جعفر بن يحيى را به خصوص مورد احترام قرار نداد.
🔶يكى از حاضران گفت چرا على را بر ابا بكر فضيلت مىبخشى با اينكه خداوند مىفرمايد«
ثٰانِيَ اِثْنَيْنِ إِذْ هُمٰا فِي اَلْغٰارِ إِذْ يَقُولُ لِصٰاحِبِهِ لاٰ تَحْزَنْ إِنَّ اَللّٰهَ مَعَنٰا »هشام گفت بگو ببينم حزن ابا بكر در غار آيا در راه رضاى خدا بود يا خداوند راضى نبود؟ سئوالكننده از جواب سكوت كرد.هشام گفت اگر خدا راضى بود چرا پيامبر اكرم او را نهى كرد و فرمود«
لاٰ تَحْزَنْ »از اطاعت خدا او را نهى مىكند اما اگر مىگوئى خدا راضى نبوده،نبايد افتخار كنى به چيزى كه خداوند راضى نبوده با اينكه خداوند مىفرمايد« فَأَنْزَلَ اَللّٰهُ سَكِينَتَهُ عَلىٰ رَسُولِهِ وَ عَلَى اَلْمُؤْمِنِينَ ».
#هشام_بن_حکم
#آیه_غار
📚بحار الانوار ج 10 ص 297
@Tollabe_pasokhgoo
#سؤال:برای تحصيل علم اخلاق، از كجا بايد شروع كرد؟
#پاسخ آيت الله العظمی جوادی آملی:
بخشی از علم اخلاق نظری است كه با مطالعه ، درس و بحث تأمين می شود. قسمتی از آن هم عملی است كه به هدايت و راهنمايی معلم اخلاق وابسته است. اگر انسان به آنچه می داند عمل كند، نخست اثر مثبت اعمال ظاهر می شود، سپس خدای سبحان او را از آنچه نمی داند، آگاه می سازد. در روايات آمده است: «مَنْ عَمِلَ بِما عَلِمَ وَرّثهُ اللّه عِلْمَ ما لَمْ يَعْلَمْ».[۱]
عمل همراه با علم، افزون بر ماندگاری، موجب شكوفايی آن نيز می گردد. اگر انسان در انجام واجبات تلاش كند؛ مستحبات را تا اندازه ای به جای آورد؛ محرمات را ترك كند؛ در حد توان از مكروهات دوری جويد و افراط و تفريط در كارها را كنار بگذارد، موفق میشود.
[۱]بحار الأنوار ج۶۵ ص٣۶٣
منبع:نسیم اندیشه دفتر یکم ص١۰۹
♦️@Tollabe_pasokhgoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید| نگاه خدا این است که ما باید زمینه را فراهم کنیم برای انتخاب مردم
🔹برشی دیده نشده از مستند «آن زمستان»
روایت بیواسطهی یک فصل از زندگی آیتالله مصباح یزدی
🔸مستند سینمایی «آن زمستان» به کارگردانی و تهیه کنندگی احمد شریف زاده روایتی بی واسطه فصلی از زندگی مرحوم آیت الله مصباح یزدی را نمایش میدهد.
📥 دریافت مستند:
🌐 www.doctv.ir/Program/283447
🔰 طلاب پاسخگو 🔰
http://eitaa.com/tollabe_pasokhgoo
پاسخ به پرسش ارسالی مخاطبین 29 آذر1402 استاد وحیدی .mp3
1.91M
دعا و خواستهای از خدا داشتم، چندسال هم توسل و دعای که گفتن انجام دادم ولی حاجتم برآورده نشده است، بدون اون حاجت هم نمیتونم زندگی کنم، از این حاجت هم نمیتونم چشم پوشی کنم، چکار کنم؟
#پرسش_و_پاسخ
#استادحمید_وحیدی
💎کانال طلاب پاسخگو🔻
@Tollabe_pasokhgoo
📚 کفایت نماز جمعه از نماز ظهر
💠 سؤال: فردی که به خطبه های نماز جمعه نرسیده اما نماز جمعه را خوانده است؛ آیا باید نماز ظهر را نیز بخواند؟
✅ جواب: در این صورت نیز نماز جمعه از نماز ظهر کفایت می کند؛ هر چند احتیاط مستحب است که نماز ظهر را پس از نماز جمعه بخواند.
💎کانال طلاب پاسخگو🔻
@Tollabe_pasokhgoo
❇️سوال:چرا موقع دعا باید دست ها را به سمت آسمان بلند کرد؟
🔶پاسخ امام رضا علیه السلام به ابو قره:
أبو قرّه گفت: چرا هنگام دعا دستهاى خود را به آسمان بالا مىبريد؟ فرمود: خداوند هر كدام از بندگان را به نوعى از عبادت استعباد فرموده، و خداوند را پناهگاه و مكانهايى براى عبادت است كه بدان پناه مىبرند، بندگان خود را ملزم به رعايت گفتار، علم و عمل و توجّه و مانند آنها فرمود. توجّه در نماز به كعبه نمود و حجّ و عمره را برايش توجيه فرمود، و مخلوق خود را هنگام
دعا و طلب و تضرّع ملزم به باز كردن دستان و بالا بردن به سمت آسمان فرمود تا نشان از حال استكانت و بندگى و خوارى در برابر او باشد.
📚کتاب الاحتجاج ج 2 ص 405
💎کانال طلاب پاسخگو🔻
@Tollabe_pasokhgoo
🔹شيخ مفيد رحمة اللّه عليه گفت روزى ابو الحسن على بن ميثم(از اصحاب امام رضا علیه السلام) وارد شد بر حسن بن سهل و ديد پهلوى او مرد ملحدى نشسته كه حسن خيلى به او احترام مىگذارد و مردم اطرافش را گرفتهاند. رو به آنها نموده گفت چيز عجيبى در كنار خانه شما ديدم.حسن بن سهل پرسيد چه چيز؟جواب داد كشتىاى ديدم كه بدون ملاّح و ريسمان مخصوص كه بين نهر مىگذارند تا قايق به وسيله آن از آب رد شود مردم را از اين طرف به آن طرف مىبرد.
♦️مرد منكر خدا به حسن بن سهل گفت اين مرد آدم ديوانهايست.على بن ميثم گفت به چه دليل من ديوانهام؟جواب داد يك چوب بدون اراده كه زنده نيست و قدرت ندارد چگونه مىتواند مردم را از اين طرف شط به طرف ديگر ببرد؟! ابو الحسن در پاسخ او گفت اين كار شگفتانگيزتر است يا آبى كه بر روى زمين به طرف شرق و غرب جارى است با اينكه نه روح دارد و نه اراده و نه قدرت يا اين گياه كه از زمين مىرويد و آب باران كه از آسمان مىبارد كه تو مدعى هستى اينها هيچ كدام مدبرى ندارند اما انكار مىكنى كه يك قايق بدون قايقران مردم را به اين طرف و آن طرف ببرد.شخص منكر و ملحد نتوانست پاسخى بگويد.
بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام ج ۱۰، ص ۳۷۴
❌#آتئيسم
💎کانال طلاب پاسخگو🔻
@Tollabe_pasokhgoo
عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ
يَا فَاطِمَةُ اِعْمَلِي فَإِنِّي لاَ أَمْلِكُ مِنَ اَللَّهِ شَيْئاً.
ای فاطمه عمل کن که من از سوی خدا مالکیتی ندارم.(نزد خداوند عمل و تقوا مهم است نه فرزندی رسول خدا صلی الله علیه و آله)
بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام ج ۲۲، ص ۴۶۴
#معاد
💎کانال طلاب پاسخگو🔻
@Tollabe_pasokhgoo