⚫️واپسين سفارشهاي امام حسن عسکري به جامعة شيعيان
🖊احمدحسين شريفي
#امام_حسن_عسکري(ع) در جملاتي که گويا #واپسين_سفارشهاي ايشان به جامعه پيروان بوده است؛ نکات بسيار مهمي را به شيعيان گوشزد ميکند؛ نکاتي که ميتوان گفت همه ابعاد زيست اسلامي و #سبک_زندگي شيعيان را پوشش ميدهد: ابعاد عبادي و غيرعبادي؛ فردي و اجتماعي، معاشرتهاي خانوادگي و همسايگي و شهروندي و بين المذاهبي و امثال آن را
◾️أوصِيكُمْ؛ شما را وصيت ميکنم به:
1.بِتَقْوَى اللَّهِ؛ تقواي الهي را مراعات کنيد؛
2.وَ الْوَرَعِ فِي دِينِكُمْ؛ مواظب دين خود باشيد؛
3.وَ الِاجْتِهَادِ لِلَّهِ؛ براي خدا کار و تلاش کنيد؛
4.وَ صِدْقِ الْحَدِيثِ؛ سخن راست بگوييد؛
5.وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ إِلَى مَنِ ائْتَمَنَكُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فَاجِرٍ؛ امانت را به کسي که شما را امين کرده است، برگردانيد، چه نيکوکار باشد و چه فاجر.
6.وَ طُولِ السُّجُودِ؛ سجدههاي طولاني کنيد.
7.وَ حُسْنِ الْجِوَارِ فَبِهَذَا جَاءَ مُحَمَّدٌ ص؛ همسايهداران خوبي براي همسايگانتان باشيد که پيامبر به اين مبعوث شد (سفارش پيامبر بود)
8.صَلُّوا فِي عَشَائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنَائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضَاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ؛ (دربارة مخالفان و منکران ولايت اهل بيت. شما را سفارش ميکنم که) در ميان آنان نماز بخوانيد؛ در تشييع جنازة آنان حاضر شويد؛ به عيادت بيمارانشان برويد و حقوقشان را ادا کنيد.
🔸«فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إِذَا وَرِعَ فِي دِينِهِ وَ صَدَقَ فِي حَدِيثِهِ وَ أَدَّى الْأَمَانَةَ وَ حَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النَّاسِ قِيلَ هَذَا شِيعِيٌّ فَيَسُرُّنِي ذَلِكَ؛ زيرا وقتي کسي از شما در دينش پارسايي بورزد و در سخنش راستگو باشد و امانت را ادا کند و با مخالفان و مردم، اخلاق نيک داشته باشد، گفته ميشود که اين شيعه است و همين مرا شاد ميکند.
9.اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا زَيْناً وَ لَا تَكُونُوا شَيْناً؛ پرواي خدا را داشته باشيد و زينت [ما] باشيد و ماية ننگ [ما] نشويد.
10.جُرُّوا إِلَيْنَا كُلَّ مَوَدَّةٍ وَ ادْفَعُوا عَنَّا كُلَّ قَبِيحٍ فَإِنَّهُ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ حُسْنٍ فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ سُوءٍ فَمَا نَحْنُ كَذَلِكَ لَنَا حَقٌّ فِي كِتَابِ اللَّهِ وَ قَرَابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ وَ تَطْهِيرٌ مِنَ اللَّهِ لَا يَدَّعِيهِ أَحَدٌ غَيْرُنَا إِلَّا كَذَّابٌ؛ محبتها را به سوي ما جلب کنيد و زشتيها را از ما دور کنيد؛ زيرا هر چه از خوبي در حق ما گفته شود، ما اهل آنيم؛ و هر عيبي به ما نسبت دهند ما چنان نيستيم. ما را در کتاب خدا حقي است و با رسول خدا پيوندي و از جانب خدا طهارت و عصمتي؛ هيچکس غير از ما چنين ادعايي نميکند؛ جز دروغگو.
11.أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللَّهِ؛ فراوان ياد خدا کنيد؛
12.وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ؛ فراوان در انديشه مرگ باشيد؛
13.وَ تِلَاوَةَ الْقُرْآنِ؛ فراوان قرآن تلاوت کنيد؛
14.وَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ ص فَإِنَّ الصَّلَاةَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ عَشْرُ حَسَنَاتٍ؛ و فراوان بر پيامبر خدا صلوات بفرستيد؛ چرا که صلوات بر رسول الله ده حسنه دارد.
15.احْفَظُوا مَا وَصَّيْتُكُمْ بِهِ؛ وصيت و سفارش مرا به خاطر بسپاريد.
🖐و أَسْتَوْدِعُكُمُ اللَّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَيْكُمُ السَّلَامَ. شما را به خدا ميسپارم و بر شما سلام ميفرستم.
🏴صلّی الله علیک یابن رسولالله
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
باطلابپاسخگوهمراهباشید
@Tollabe_pasokhgoo
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
💥اهميت شبهه زدايي در بیان حضرت #امام_حسن_عسکری (ع)
💎شخصي نزد حضرت آمد و گفت:
ای آقای ما، اگر يکي از برادران شيعه ما در دست کفار اسير شده، جانش در خطر باشد؛ از سويي ديگر شخصي از شيعيان گرفتار يک فرد بدانديش و گمراه شده که البته نميخواهد او را بکشد، ولي شبهههايي القا ميکند که ايمانش ضعيف شود، نجات دادن کدام يک ارزش بيشتري دارد؟
🔹امام (ع)در پاسخ فرمودند: آيا ميداني اين دو قلمرو چقدر با هم تفاوت دارند؟ آن مرد گفت: آمدهام از شما بپرسم در ميان اين دو راه تکليفم چيست. امام(عليه السلام) فرمودند: در کنار دريايي ايستادهاي، گنجشکي در دريا افتاده و در حال غرق شدن است؛ در کنارش هم مؤمني شريف و ارزشمند در آب غوطه ميخورد و هر لحظه امکان دارد در آب غرق شود. بايد کدام را نجات دهي؟ ثواب کدام بيشتر و نجات کدام مقدم است؟ اگر آن پرنده را برهاني، آن ديگري که انساني شريف است خفه ميشود. مرد پاسخ داد: بسيار روشن است. البته بايد آن شخص را نجات دهم؛ زيرا آن پرنده در برابر چنين انساني ارزشي اندک دارد.
🔸امام فرمودند: به همان اندازه که نجات آن مؤمن بر نجات آن پرنده کوچک برتري دارد، حفظ ايمان يک انسان از امواج شبههها بر نجات مسلماني که تنها از نظر بدني و جاني در دست کفار اسير است و هر لحظه امکان دارد کشته شود، برتري دارد. حضرت نفرمودند: چون امام هستم و چنين ميگويم، بايد تعبداً و بدون چون و چرا بپذيري، بلکه با استدلال، ذکر مثال و مقايسه کاري کردند که آن شخص با فکر و خرد خود اهميت موضوع را درک کند.
🔹شخصي که در دست کفار يا مشرکان اسير است و تو نتوانستي نجاتش دهي و سرانجام به شهادت رسيد، يا با شکنجه و آزار از پاي درآمد، طبعاً به بهشت ميرود. پس چه چيزي را از دست داده است؟ چند روزي زندگي در اين دنيا و لحظاتي نفس کشيدن را. او نهتنها چندان زياني نکرده، مقامي ارجمند را هم بهدست آورده است. اما شخصي که در باتلاق شبههها گرفتار شده است و هر لحظه بيم آن ميرود که ايمانش از دست برود، اگر يک قرن هم در اين دنيا زندگي کند، سرانجام چون از نظر اعتقادات دچار مشکل شده، بدبخت ميشود و شايد به جهنم برود.
✍مرحوم #آیت_الله_مصباح_یزدی
📚آفتاب مطهر، ص۱۱۹
▪️شهادت امام حسن عسکری (علیه السلام) تسلیت باد ▪️
🔷 کانال طلاب پاسخگو 🔻
✳️ @tollabe_pasokhgoo
❓رفتار #امام_حسن_عسکری علیهالسلام با دشمنان خود به چه صورت بود؟
کانال طلاب پاسخگو 🔻
@tollabe_pasokhgoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️اگر پیش از ازدواج دختر و پسر یه مدت با حفظ حریم ها باهم ارتباط داشته باشن اشکال دارد؟
⁉️این روابط چه تأثیراتی در زندگی اون ها دارد؟🤔
🎙 حجت الاسلام محسن عباسی ولدی
#مشاوره
#ازدواج
کانال طلاب پاسخگو 🔻
@tollabe_pasokhgoo
🖋بیانی از آیت الله مصباح یزدی(ره) در خصوص حدیثی از #امام_حسن_عسکری علیه السلام:
❓چه چیزی باقی می گذاریم؟
❓شغل و دانشمان را با چه انگیزه ای پیش میبریم؟
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
باطلابپاسخگوهمراهباشید
@Tollabe_pasokhgoo
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یوگا ورزشه یا طریقت عملی عرفان هندوها!؟
✍🏻 اونایی که میگن یوگا ورزشه، خود یوگیهای هندو چنین عقیدهای ندارند. اگه بهشون بگی من با ورزش یوگا به لاغری رسیدم؛ پوستم زیبا شده، کمردردم خوب شده، فکر میکنند داری مسخرشون میکنی!
🔻 استاد حسین عرب
#نقد_یوگا
#نقد_عرفانهای_کاذب
#یوگا_یک_عرفان_کاذب_است
✅ @tollabe_pasokhgoo 🌹
💢نُهمربیع مناسبتی برگرفته از فرهنگ غالیان
✍مهدی مسائلی
روز نهمربیعالاوّل نزد بعضی از شیعیان به روز کشته شدن خلیفهٔ دوم شهرت یافته است. اما با رجوع به کتابهای تاریخی به این مطلب میرسیم که تمامی آنها به اتفاق اواخر ماه ذیالحجه را بهعنوان ایام کشتهشدن خلیفه دوم معرفی نمودهاند و هیچ منبع تاریخی، ماه دیگری را برای این واقعه ثبت نکرده است.
افزون بر این بسیاری از بزرگان و علمای شیعه نیز هنگام بحث از قتل خلیفهٔ دوم، تاریخ آن را در ماه ذیالحجه دانستهاند و حتی بعضی با صراحت قتل او در روز نهمربیع را نادرست دانستهاند. (برای مطالعه بیشتر به کتاب نهمربیع جهالتها خسارتها مراجعه شود)
اعتقاد به کشتهشدن خلیفه دوم در روز نهمربیع مستندی جز روایتی معروف به «رُفعالقلم» ندارد. این روایت به یکی از اصحاب امام هادی(ع) به نام احمد بن اسحاق نسبت داده شده است و از طریق او و از قول امام فضیلتهایی را برای این روز بر میشمرد.
در ارزیابی این روایت باید گفت منبع نقل آن، کتابهای متأخر شیعه مربوط به بعد از قرن هفتم و هشتم قمری هستند که اتقان و اعتبار روایی ندارند. سند این روایت نیز از جهات مختلفی ضعیف و غیرقابل اعتماد است و افزون بر وجود راویان ناشناختهای که منحصر به این روایت هستند، افتادگی تعدادی از راویان نیز بر ضعف آن میافزاید.(رک: نهمربیع جهالتها خسارتها، ص۲۲-۳۷)
اما نکته مهم اینکه طبق تحقیقات انجام شده، روایت نهمربیع برگرفته از کتابهای غالیان نُصیریه است که امروزه به اسم علویون در سوریه شناخته میشوند. شواهدی در متنِ آن نیز این مطلب را تأیید میکنند. یادکرد از نهمربیع در منابع نُصَیریه مربوط به قرن سوم قمری و اوایل پیدایش این فرقه است. یکی از منابع متقدم نُصَیریه که به تفصیل به این موضوع پرداخته است، کتابی معروف به «مجموع الاعیاد» نوشته ابیسعید میمون بن قاسم طبرانی نُصیری( 358-426هـ / 970-1035م) است. وی در ابتدای این کتاب نهمربیع را در کنار نوروز و مِهرگان(جشنی باستانی در شانزدهم مهرماه) از اعیاد فارسی برمیشمارد و سپس در یک فصل مُجزا دو روایت و دو دعا درباره این روز میآورد. یکی از این دو روایت تقریباً همان روایتِ مشهورِ رُفِعَالقَلَم است که به کتب شیعه راه یافته است. روایت دیگر که اعتقاداتی همچون تناسخ در آن وجود دارد، نیز با اين روايت از جهت گزارشگری همسنخ است و از یک منشأ داستانپردازی برخوردار است.(طبرانی، مجموعالاعیاد، برلین: ۱۹۴۶، ص۱۳۱-۱۴۸)
به نظر میرسد کمرنگ بودن گزارههای غالیانه مربوط به خداباوری امامان یا اموری همچون تناسخ علت راهیابی روایت رُفِعَالقَلم از منابع نُصیریه به کتب شیعه بوده است. همچنین ناشناخته بودن اکثر راویان آن، و وجود یک راوی اهلسنت و یک راوی شیعه (احمد بن اسحاق)، نیز احتمالا در حساسیتزدایی از آن و راهیابیاش به منابع متأخر شیعه بیتاثیر نبوده است.
البته با دقت در متن این روایت، خصوصیات مربوط به غُلات نُصَیریه در آن مشهود است. زیرا در نقلی از آن آمده است که راویانش درباره ابوخطاب که یکی از بزرگان و اصحابِ سِرِ غُلات است، با هم اختلاف داشتند و از این جهت به احمد بن اسحاق مراجعه کردند. افزون بر این، میدانیم که غلات در کنار ترویج اعتقاد به خداباوری امامان، به ترویج فرهنگ گذر از شریعت و لااُبالیگری نیز میپرداختند. در فرازی از این روایت که نامگذاریاش به رفعالقلم نیز بدینخاطر است، به نقل از پیامبر(ص) به خدای متعال چنین نسبت میهد:
«به فرشتگان نویسندهٔ اعمال دستور دادم به مدت سه روز قلم را از همهٔ مردم(خَلق کُلُّهُم) بردارند و هیچ چیزی از گناهان آنان را ننویسند، به کرامت تو و وصیت.»
بر اساس این فرازِ غالیانه قلم تکلیف از تمام خلق، چه مسلمان و چه غیر مسلمان، سه روز برداشته میشود و هیچ کدام از گناهان و خطایای آنها ثبت نمیشود.
متأسفانه بعضی که به مناسبت پایهگذاری شده توسط این روایت دلبستهاند، تلاش زیادی در توجیه این تعبیر غالیانه دارند، و بدون توجه به منبعِ اصلی آن، گاهی آن را با عنوان مهلت در توبه توجیه میکنند و گاهی آن را با شفاعت تطبیق میدهند. مواردی که نه با ظاهر این فراز همخوانی دارد و نه با سایر نصوص قرآنی و روایی موافقت دارد.
در مجموع باید گفت از همان ابتدای پیدایش جریان غالیانهی نُصیریه، نهمربیع در میان آنها به عنوان یک عید معروف بوده است و سپس به مرور به آثار شیعه وارد شد. در زمان صفویه، با بالاگرفتن منازعات مذهبی شیعه و سنی، ترویج این مناسبت قوت بیشتری در شیعه پیدا کرد و با حمایت پادشاهی صفوی، بعضی از عالمان نیز به دفاع از آن پرداختند، به گونهای کمکم مناسبتی با عناوینی همچون عیدالزهراء، و... در فرهنگ مذهبی شیعه نفوذ پیدا کرد. البته در سالیان اخیر آگاهی و هوشمندی جامعه شیعه جلوی تبلیغ بیشتر آن را گرفته است.
@Tollabe_pasokhgoo
┄┅═༅﷽༅═┅┄
◈ بنابر تفسیر استعماری دین، مفاهیم قرآنی معانی دیگری دارند، غیر از معنایی که قرآن از آنها قصد کرده. در این تفسیر، توکلِ به خدا به معنای همۀ کار را به خدا وا گذاردن و نیروهای انسانی را معطل گذاشتن است؛ صبر بهمعنای تحملِ ظلم و همۀ واقعیتهای تلخِ زندگی است؛ قضاوقدر بهمعنای تغییرناپذیری سختیها و تلخیها و دشواریهایی است که دستِ قدرتمندان و سلطهگران بر انسانها تحمیل کرده.
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
باطلابپاسخگوهمراهباشید
@Tollabe_pasokhgoo
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
🔺هر گفتار یا کردار و رفتاری که در زمان حاضر سوژه و بهانه به دست دشمن بدهد و یا موجب اختلاف و تفرقه بین مسلمین گردد، شرعا حرام اکید است
https://www.leader.ir/fa/content/16920
#احکام
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
باطلابپاسخگوهمراهباشید
@Tollabe_pasokhgoo
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
نگاهی به زندگی پربار حضرت آیت الله محفوظی(ره) در شبکه قرآن و معارف سیما
#مستند "فقیه متخلق" با نگاهی به زندگی پربار مرحوم آیت الله شیخ عباس محفوظی روز جمعه (۲۳ شهریور) ساعت ۲۲ بر روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما می رود.
✅ @tollabe_pasokhgoo 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅سنت خوب بزرگتر ها برای #ازدواج به موقع جوانان
💎واقعاََ صحبت های این کلیپ ،
دلسوزانه و راهگشاست .
🎥 باید خودمان را از این مسابقه خارج کنیم...
⏰این ۲ دقیقه و ۲۲ ثانیه را از دست ندهید
📟شنبه ۲۴ شهریور ، سالروز #ازدواج پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت خدیجه (سلام الله علیها)
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
✅ @tollabe_pasokhgoo 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢نه ربیع و مجالس توطئه علیه انقلاب اسلامی
▫️بعضیا به نام شاد کردن دل فاطمه زهرا سلام الله علیها تلاش می کنند انقلابی را که محصول مجاهدتهای فاطمه زهرا سلام الله علیهاست در دنیا لنگ کنند.
▫️بهترین وسیله دشمنان برای ممانعت از ورود انقلاب اسلامی به کشورهای اسلامی همین مراسمات غلط است که به دنیا نشان دهند این انقلاب اصلا اسلامی نیست و ضد اهل تسنن است.
🏷بیانات در دیدار مداحان سال ۱۳۷۲
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
باطلابپاسخگوهمراهباشید
@Tollabe_pasokhgoo
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️انتخاب خلیفه اول اهلسنت بر چه اساس بود؟
✍️در این کلیپ حجت الاسلام هاشمی در مورد نحوه انتخاب خلیفه اول در سقیفه توضیح می دهند
📺جهت مشاهده این برنامه به صورت کامل می توانید از طریق لینک های زیر ذیل اقدام فرمائید👇
🌐 https://b2n.ir/d05727
✅ @tollabe_pasokhgoo 🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 فلسفه حرمت ربا
🔷 هشام از امام صادق(ع) در رابطه با علت حرمت ربا سؤال کرد، امام فرمود: ان: إِنَّهُ لَو كانَ الرِّبا حَلالاً لَتَرَكَ النّاسُ التِّجاراتِ وَ ما يَحْتاجونَ إِلَيْهِ فَحَرَّمَ اللّه ُ الرِّبا لِيَفِرَّ النّاسُ مِنَ الْحَرامِ إلَى الْحَلالِ وَ اِلَى التِّجاراتِ وَ إِلَى الْبَيْعِ وَ الشِّراءِ ...
🔷 خداوند ربا را به این جهت حرام کرد که مردم به کارهای تجاری و مفید روی آورند و اگر ربا حلال می بود مردم فعالیتهای مفید و اقتصادی را ترک می کردند.
📚من لايحضره الفقيه، ج 3، ص 567، ح 4937.
ن پ : رباخواری باعث می شود، طلبکار بدون انجام فعالیت اقتصادی مفیدی از درآمد بالایی برخوردار شود و این عمل به اقتصاد جامعه لطمه می زند.
زیرا عده ای از افراد بدون استفاده از استعداد و نیروی خود و بدون هیچ نیازی به کار کردن با پولی که از راه ربا به دست می آورند، از امکانات و تولیدات جامعه استفاده می کنند؛ یعنی ربا بستری می شود برای رشد تن پروری، کندی تجارت، پدیداری رکود اقتصادی. بعلاوه، در اقتصاد ربوی به موازات افزایش درآمد رباخواران و تمرکز ثروت سرمایه داران، وضع اقتصادی بدهکاران هر روز بدتر می شود و تلاش آنها در جهت بهبود شرایط زندگی و حتی حفظ وضع موجود، بی نتیجه می ماند و روز به روز درآمدشان کاهش می یابد.
📚معیارهای اقتصادی در تعالیم رضوی،جلد 5، ص 404.
✅ @tollabe_pasokhgoo 🌹
💢 نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام
امام خمینی(ره):
انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت - ارواحنا فداه - است که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد.
مسایل اقتصادی و مادی اگر لحظه ای مسوولین را از وظیفه ای که بر عهده دارند منصرف کند، خطری بزرگ و خیانتی سهمگین را به دنبال دارد.
باید دولت جمهوری اسلامی تمامی سعی و توان خود را در اداره هر چه بهتر مردم بنمایند، ولی این بدان معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانی اسلام است منصرف کند.
مردم عزیز ایران که حقاً چهره منور تاریخ بزرگ اسلام در زمان معاصرند، باید سعی کنند که سختی ها و فشارها را برای خدا پذیرا گردند تا مسوولان بالای کشور به وظیفه اساسی شان که نشر اسلام در جهان است برسند و از آنان بخواهند که تنها برادری و صمیمیت را در چهارچوب مصلحت اسلام و مسلمین در نظر بگیرند.
چه کسی است که نداند مردم عزیز ما در سختی هستند و گرانی و کمبود بر طبقه مستضعف فشار می آورد، ولی هیچ کس هم نیست که نداند پشت کردن به فرهنگ دنیای دون امروز و پایه ریزی فرهنگی جدید بر مبنای اسلام در جهان و برخورد قاطع اسلامی با آمریکا و شوروی، فشار و سختی و شهادت و گرسنگی را به دنبال دارد و مردم ما این راه را خود انتخاب کرده اند و بهای آن را هم خواهند پرداخت و بر این امر هم افتخار می کنند، این روشن است که شکستن فرهنگ شرق و غرب بی شهادت میسر نیست
صحیفه نور جلد 21 صفحه 108
مورخ: ۱۳۶۸/۰۱/۰۲
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
باطلابپاسخگوهمراهباشید
@Tollabe_pasokhgoo
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
❓چرا #قرآن به زبان عربی است و چرا به زبان دیگری نیست؟
✍پاسخ اجمالی:
زبان، مهم ترین وسیله برای برقراری ارتباط بین انسان هاست. خداوند این توانایی بر تکلّم و صحبت کردن را از نعمت های بزرگ خود برمی شمارد که در ابتدای سوره ی الرحمن به آن اشاره می کند. پیامبرانی را که خداوند برای هدایت انسان ها مبعوث می فرمود باید برای ارتباط با قوم خود به زبان همان قومی که در میان آنها مبعوث شده اند صحبت می کردند و دستورات اخلاقی و احکام و عقاید را به همان زبان برایشان بیان می کردند. با توجه به شرایط قبل از بعثت در میان جاهلیّت عرب، خداوند پیامبراکرم (ص) را در میان قوم عرب مبعوث فرمود، پس باید به زبان آنها صحبت کرده و معجزه ای می آورد که قابل فهم باشد. لذا قرآن، معجزه ی پیامبر (ص)، نیز به زبان عربی نازل شد. اگر چه نباید خصوصیات ذاتی زبان عربی، از جمله قانون مند بودن قالب های فصاحت و بلاغت بسیار آن و ... را نادیده گرفت.
اما سؤال دیگر این است که چرا آخرین پیامبر (ص) خدا عرب زبان بود، تا به دنبال آن، کتابش نیز به زبان عربی باشد؟ در پاسخ باید گفت: با توجه به این که عرب ها مردمی هستند که به زبان، راه و روش و آیین و نسب خود تعصب خاصی دارند (عامل درونی حفظ) و در طول تاریخ، هیچ حکومت و سلطه ی خارجی هم نتوانسته آنان را به تغییر زبان مجبور کند(عدم عامل بیرونی برای تغییر) و امکانات فراوان زبان عربی برای بیان بیشترین حجم از مطالب در کمترین حجم از الفاظ بدون ابهام گویی و نارسایی، سرزمین حجاز و زبان عربی، بهترین راه دفاع طبیعی و غیر خارق العاده از دین و بقای دین خاتم و کتاب ایشان بود. بنابراین، یکی از دلایل نازل شدن قرآن به زبان عربی، حفظ و صیانت ابدی آن بوده است.
🌐پاسخ تفصیلی:
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa446
#درسهایی_از_قرآن
🔍کانال طلاب پاسخگو👇
@tollabe_pasokhgoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓فضیلت لعن بالاتر است یا صلوات...؟!
🎤پاسخ مرحوم #آیت_الله_بهجت
✅ @tollabe_pasokhgoo 🌹
⁉️نماز آیات به جهت رعد و برق های خاص و ترسناک؟
✅نماز آيات به واسطه چهار چيز واجب مىشود: اول: گرفتن خورشيد. دوم: گرفتن ماه، اگر چه مقدار كمى از آنها گرفته شود و كسى هم از آن نترسد. سوم: زلزله، اگر چه كسى هم نترسد. چهارم: رعد و برق و بادهاى سياه و سرخ و مانند اينها در صورتى كه بيشتر مردم بترسند، كه بنابر احتياط واجب بايد براى اينها هم نماز آيات بخوانند.
📚 مساله ۱۴۹۱ توضیح المسائل مراجع
#احکام
🌷باطلابپاسخگوهمراهباشید🌷
🌹 @Tollabe_pasokhgoo
🔺 برخی از حقوق متقابل مسلمانان نسبت به یکدیگر
✍ حضرت #آیت_الله_مظاهری
✅ @tollabe_pasokhgoo 🌹
❓ آيا اين درسته كه ميگن، روز محشر هر كس شبيه اون عضوي از بدن ميشه كه بيشتر باهاش گناه كرده است؟
✅پاسخ کوتاه:
انسانها طبق ملكاتي كه در دنیا كسب كرده اند و روحياتي كه براي خود در دنيا انتخاب كردند محشور خواهند شد.
صورت ظاهري را خداوند برايمان آفريده و ما هيچ نقشي در اصل و فرع آن نداشته و با ما هيچ مشورتي نشده است، جنسيت، قوميت، قد، وزن، شكل، رنگ، والدين و ... از مسائلي هستند كه ما در انتخابشان هيچ نقشي نداريم، اما صورت باطني را به ميل خود ترسيم مي كنيم، و وقتي مي فهميم كه چه نقشي بر روحمان زديم كه پرده ها كنار رود، يعني در اين دنيا چهره باطني ما پشت چهره ظاهري انساني ما پنهان است، اما در آن روز همه چيز صورت حقيقي به خود گرفته و عيان خواهد شد، لذا بعضي به شكل حيوانات درخواهند آمد، و اين نيست مگر بخاطر انتخاب بدشان.
در روايات آمده است كه دامنه ى مسخ در قيامت با توجّه به خصوصيّات روحى افراد، گسترده تر خواهد بود. در قيامت مردم ده گونه محشور مى شوند:
1. شايعه سازان، به صورت ميمون.
2. حرام خواران، به صورت خوك.
3. رباخواران، واژگونه.
4. قاضى ناحقّ، كور.
5. خودخواهان مغرور، كر و لال.
6. عالم بى عمل، در حال جويدن زبان خود.
7. آزار دهنده ى همسايه، دست و پا بريده.
8. خبرچين، آويخته به شاخه هاى آتشين.
9. عيّاشان، بد بوتر از مردار.
10. مستكبران، در پوششى از آتش.
💠محشور شدن به صورت عضوي كه بيشتر با آن گناه كرده ايم صحيح نيست و چنين مطلبي در منابع و آيات و روایات ذكر نشده است.
#معاد
#پرسمان_اعتقادی
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
❓آیا باور به خدا، ناشی از عقل و فطرت است یا جهل و ترس انسان؟
💎پاسخ تفصیلی:https://mmps.ir/yNvFP
✅ @tollabe_pasokhgoo 🌹
✍ رهبر انقلاب: هویت واحده «امت اسلامی» نباید فراموش بشود / غفلت از رنج مسلمانان خلاف تعالیم و اصول اسلامی است
✏️ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار علمای اهل سنت:
من سالهاست بر روی واژهی «امت اسلامی» بالخصوص متعمداً تکیه میکنم که ما فراموش نکنیم که یک امتیم. بله؛ بعضی ایرانی هستیم، بعضی عراقی هستیم، بعضی شامی هستیم و غیر ذلک. لکن این مرزها حقیقت امت اسلامی را تغییر نمیدهد.
✏️ همهی سعی دشمنان اسلام این بوده است که ما را نسبت به هویت واحدهای که اسمش «امت اسلامی» است بیتفاوت کند این نمیشود که من خودم را مسلمان بدانم اما از رنجی که یک مسلمان در میانمار یا در غزه یا در هند یا در فلانجا میکشد، خودم را غافل بدانم؛ این امکان ندارد، این خلاف تعالیم اسلامی و اصول اسلامی است.
✏️ ممکن است شما بهشخصه نتوانید یک کاری به کمک او انجام بدهید اما همدلی و همدردی یک حقیقتی است، این بایستی وجود داشته باشد. ما همهی تلاشمان، بنده بیشترِ تلاشم، همتم، در زمینه مسائل شیعه و سنی و این مسائلی که وجود دارد در کشور، ناظر به این جهت است که ما عنوان امت اسلامی را فراموش نکنیم. ۱۴۰۳/۶/۲۶
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
باطلابپاسخگوهمراهباشید
@Tollabe_pasokhgoo
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
هدایت شده از سایه بان 📻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀میگه: «خدا هوای پولدارا رو بیشتر داره»❗️
🔸 جواب به شوخیِ توهین آمیز علی ضیاء 😏
#خداشناسی
#عدل_الاهی
▶️ پادکست مرتبط
🎙رادیو سایهبان
@radiosayeban