💢 روزه و ترس از بیماری کرونا / مقلدان نظر مراجع خود را جویا شوند
🔰 آیتالله ابوالقاسم علیدوست در یادداشتی، مطرح کرد:
📚 اخیراً بحثی در برخی فضاهای مجازی راجع به موضوع «حکم روزه در ماه رمضان بر فرض خوف روزهدار از گرفتن یا تشدید مرض ناشی از ویروس کرونا بهواسطه روزه گرفتن» صورت گرفته است. مطالب خوبی گفته شده است لکن سخنان غیر فنی هم کم گفته نشد. برخی هم بهطور غیر جامع حکم به جواز روزه نگرفتن کردند.
📚 در جواز روزه نگرفتن باید توجه کرد که گاه روزهدار میتواند با تدابیری خوف خود را برطرف کند. طبیعی است که در این مورد هم نظر کارشناس میتواند برای روزهدار ایجاد اطمینان کند و راهگشا باشد.
📚 برخی از اساتید مطرح کرده بودند که قول ثقه و بینه در کنار خوف ضرر از روزه گرفتن، مجوز افطار است. در پاسخ به این نکته باید گفت آنچه مورد اتفاق فقها است خوف ضرر است و البته برخی مثل مرحوم آیتالله خویی قول ثقه حاذق را هم اضافه کردهاند، لکن مطرح کردن شهادت بینه در اینجا ناصحیح است، زیرا بینه در شهادت بر محسوسات نظرش اعتبار دارد و در اینجا شهادت بر محسوس نیست.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=15729
@tollabolkarimeh 🌷
✅اقدام هوشمندانه حضرت استاد ...
در پی پاسخ آیت الله سبحانی به استفتائات جهت دار.
👈 طی روز های گذشته استفتایی از حضرت آیت الله سبحانی در رابطه با موضوع روزه گرفتن صورت گرفته بود .در این استفتاء چنین مطرح شده بود که؛
«اگر به تشخیص گروه بزرگی از پزشکان متخصص یا وزارت بهداشت، روزه موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماری کرونا و خوف زیان شود حکم روزه های نگرفته در این شرایط چیست؟»
🔸پاسخ معظم له به این سوال جهت دار بسیار جالب و قابل تامل است.👇
«با تشکر از توجه آقایان به این مسئله، فعلاً نمی توان تصمیم قطعی گرفت تا وضع در آینده روشن تر شود، احیاناً ممکن است برخی بخواهند این موضوع را بهانه ای برای روزه خواری قرار دهند.»
✳️ ایشان به خوبی دست سوال کننده را خواندند و با بیان اینکه "فعلا نمی توان تصمیم قطعی در این رابطه گرفت" مسئله را به آینده محول نمودند.
▪️این روزها عده ای با مطرح کردن فرض هایی نادر که هنوز در میدان عمل و علم به اثبات نرسیده اند، قصد دارند پاسخ هایی از مراجع معظم تقلید دریافت نمایند تا روزه گرفتن در ایام رمضان را با اشکال روبه رو سازی سازند.
🔔 از مراجع و علما نیز انتظار می رود حساسیت زیادی نسبت به این موضوع داشته باشند تا زمینه سوء استفاده افراد بیمار دل قرار نگیرد.
🖋عباس محمدی
@tollabolkarimeh 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در میان همسران پیامبر که قرآن همه آنان را «ام المؤمنین» میخواند، چرا فقط به عایشه ام المؤمنین میگویند؟!
معاویةبن ابوسفیان و محمدبن ابوبکر هر دو برادر زن پیامبر بودند، چرا فقط به معاویه «خال المؤمنین = دایی مؤمنان» میگویند؟!
با اینکه محمدبن ابوبکر برادر عایشه بوده، و ابوبکر و عایشه جایگاه بسیار بالاتری نزد وهابیت دارند؟!
@tollabolkarimeh 🌷
♨️آبروی اسلام
«برادرهای من! خواهرهای من! امروز آبروی اسلام... بسته به اعمال روحانیین است، روحانیین که مربی انسانها هستند، به جای انبیا نشسته اند، مبعوث از طرف انبیا هستند. آبروی اسلام امروز، آبروی اسلام در ایران امروز، بسته به اعمال همه است و خصوصاً روحانیون... همه مسئولید. لکن روحانیون بیشتر مسئولند. مبادا یک وقت اعمالی صادر بشود از این طایفه... [آنگاه] اشخاص مغرض گفته اند و می گویند که «ما از زیر بار دیکتاتوری رضاخان بیرون آمدیم و زیر بار دیکتاتوری آخوندها واقع شدیم». آخوند دیکتاتور نیست و دیکتاتور آخوند نیست.»
(صحیفه امام، ج 8، ص 258)
@tollabolkarimeh 🌷
✅ ۷ مورد حیا در قران آمده که حیای مثبت وخوب هستند و انسان باید آن ها را ارعایت کند.
🔺حیا #چشم اولین نوع حیا ست که باید چشم را در مقابل نگاه به #نامحرم حفظ کرد،دومین حیا در #گفتار و کلام که عفت کلام داشته باشیم.
🔆 سومین حیاء در #شنیدن که گوش را از شنیدن غیبت و تهمت و موسیقی حرام باز داریم، چهارمین حیا در #پندار است که سوء ظن نداشته ونسبت به یکدیگر بدبین نباشیم.
⚠️پنجمین حیا ، حیا در #حرکت و رفتار اعضای بدن و نوع راه رفتن است که سبب تحریک و گناه نشویم، ششمین حیا، حیا در #پوشش است که متاسفانه برخی زنان با پوشیدن ساپورت روسری نامناسب باعث بروز هنجار در جامعه می شوند.
♨️هفتمین حیا در #روابط_اجتماعی با پدر ومادر، همسایه و همکاران است که باید رعایت شده و مورد توجه قرار گیرد.
💠#استاد_رفیعی
@tollabolkarimeh 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺وقتی رهبر معظم انقلاب مدام ایراد مترجم را گوشزد میکند 😊☝️
1️⃣ کسی که این چنین بر زبان عربی تسلط دارد، اصرار دارد با زبان فارسی سخن بگوید تا هویت ایرانی مملکتش را در چشم دنیا بزرگ بدارد.
2️⃣ نحوه برخورد با اشتباهات و کاستی های مترجم را ببینید که چه متانت و حوصله ای در این مرد بزرگ نهفته است.
3️⃣ روش تصحیح خطاها را ببینید که ذره ای شماتت و تحقیر در آن نیست و نهایت ادب و عیب پوشانی را می رساند.
@tollabolkarimeh 🌷
@dars_akhlaq (8).mp3
3.2M
🔊#کلیپ_صوتی
♨️مجموعه «شرور و بلاها، چرایی و وظیفهی ما»:
8️⃣ چرا خداوند همراه با ارسال پیامبران سختی هایی و بلاهایی را هم برای مردم به وجود می آورد⁉️
#کرونا
💢 جلسه هشتم 💢
🎙🌸 آیت الله #مصباح یزدی
#پیشنهاد_دانلود بسیار عالی👌
@tollabolkarimeh 🌷
مسئولین درس بگیرند، تحریم ها رفع نشد
🔴حجت الاسلام اعرافی در ادامه تحریم های غربی ها و روزهای سخت مردم ایران گفت:
به نظر می آید که این بلا می تواند پرده از یک سلسله سختیهای بشر بردارد؛
اصالت دادن به عالم طبیعت و اقتصاد، گسترش ستم در عالم، یکه تازی زورگویان و غارت مستضعفان عالم، تبعیضها ترورها، نژادپرستی ها، هزینه های هنگفت نظامی مسئولان آمریکایی و طعنه گویی های آن ها نسبت به ایران همه و همه از دلایل لزوم حل مسائل است.
در این جریان مدیریت خوب در صحنه، شفافیت، حضور جهادی بخش های مختلف مردمی، سرعت تولید تجهیزات لازم و تحقیقات انجام شده اتفاقات خوبی بود که رقم خورد.
درس بزرگ دیگر این بود که دست از غربیها بکشیم، مسئولین باید در این شرایط سخت چهره واقعی آنها راببینند، چرا که در این سختی ها هم حاضر نیستند دست از تحریم ملت ایران بردارند.
@tollabolkarimeh 🌷
💢طنز تلخ روزگار ما
🖋 خاکریز هایی که برای جریان غیرانقلابی خالی کردیم!
🔻یکی از ضعف هایی که جریان انقلابی بعد از پایه گذاری انقلاب از خود نشان داد واگذار کردن بعضی از مهمترین عرصه های فرهنگی به انسان های نااهل بود. این واگذاری به معنای عدم ورود آنها به این عرصه بود. طبیعتا وقتی میدان خالی شود رقبا وارد آن می شوند.
🔻امروز جولان سلبریتی ها، یکی از زخم هایی است که روح انسان های انقلابی را آزار می دهد کسانی که برگُرده انقلاب و خون این ملت سوار شده، وعلیه آرمان های انقلاب و خون شهداء لجن پراکنی می کنند.
🔻اما باید دانست با نق زدن، آیه یأس خواندن هیچ چیز درست نمی شود. باید به این عرصه ها وارد شد، همان طور که در عرصه جنگ وارد شدیم، همان طور که در عرصه اقتصاد وارد شدیم.
عرصه فرهنگ و هنر به ویژه رسانه، نرم افزار انقلاب است اگر تمام سخت افزارهای این انقلاب از اقتصاد و امنیت و... مشکلاتشان حل شود، اما این قسمت رها شود، یعنی از تمام این سخت افزار های شما دیگرانی استفاده می کنند که هیچ بویی از انقلاب و اسلام نبرده اند.
🌹یکی از جذابیت های عرصه فرهنگ کار طنز است،چرا این عرصه را رها کردیم؟مگر غیر این است که درروایات یکی ازصفات مومن شوخ طبعی و بذله گویی اوست؟ مگر نبود پیامبر ما زمانی که غمگی بودند فرمودند کاش آن اعرابی این جا بود وما را می خنداند؟ ما در شرعیت طنز نه تنها هیچ اشکالی نمی بینیم بلکه آن را برای جامعه ضروری می دانیم.
🔸«يكى از مقوله هاى بسيار مهم و يقيناً يكى از ضرورتهاى جامعه، لبخند است. لبخند يكى از نيازهاى زندگى انسان است. زندگىِ بىشادى و بىلبخند، زندگى دوزخى است. زندگى بهشتى، زندگى با لبخند است.»رهبر معظم(1383/9/11)
🔸ما باید به مردم طنز اسلامی را ارائه بدهیم. اگر نه، نتیجه اش این می شود که این مخاطب میلیونی برنامه های طنز، امروز دست کسانی است، که نه تنها هویت اسلامی، ایرانی را ترویج نمی کنند هیچ، بلکه مبلغ فرهنگ غرب هستند وبه جای طنز صحیح لودگی و ابتذال را ترویج می کنند.
🔸 «مراقب باشيد شادى در مردم با لودگى و ابتذال و بی بندوبارى همراه نشود؛ از اين طريق به مردم شادى داده نشود. همه جور میشود به مردم شادى داد؛ از نوع صحيح آن شادى داده شود. گاهى اوقات يك لطيفه يا يك تعبيرِ بجا مخاطب را شاد و خوشحال می كند؛ گاهى هم ممكن است يك آدم لوده با ده جور ادا درآوردن، نتواند آنطور شادى را ايجاد كند. شادى كردن و شادى دادن به مردم، به معناى لودگى نيست.»
رهبر معظم (1383/9/11)
🔸خوشبختانه عده ای ازجوانان انقلابی با ورود به این عرصه در حد خود کارهای خوبی ارئه دادند از جمله برنامه«حرفشم نزن» با اجرای محمد رضا شهبازی، که نیاز به پشتیبانی وحمایت بیشتری است،که متأسفانه این حمایت صورت نگرفته و این برنامه فعلا به خاطر فشارهای بعضی مسؤلین در آستانه تعطیل شدن است.
🔹به امید آنکه در آینده ای نه چندان دور به جای سلبریتی های بی هویت فرزندان حقیقی این انقلاب جریان هنر و فرهنگ کشور را به دست گیرند.
✍️ عبدالرضا ایمانی
#طنز_فاخر
@tollabolkarimeh 🌷
🔴 پاسخ پزشکان متخصص درباره سوالی مهم در آستانه ماه مبارک رمضان!
@tollabolkarimeh 🌷
673.3K
#پرسش_مخاطبین
پاسخ به متنی که شبهاتی درباره علامه مجلسی ها و تهمت جاسوس بودن آنها و ساخت حوزه علمیه توسط انگلیسی ها و... نوشته شده است
👇👇👇
🎤 پاسخ #استاد_عبادی از اساتید مهدویت کشور و پژوهشگر تاریخ
@tollabolkarimeh 🌷
«کووید ۱۹ و گم شدن هویت آدمی»
✍️ #دکترسیدمحمدتقی_چاووشی
«خشونت قابلهٔ تاریخ است. »
این عبارت یکی از معروفترین تعابیر مارکس است. بی تردید دوستان محترم و عزیزم آن را بارها خوانده یا شنیده اید.
خشونت و تاریخ از ویژگی های حیات آدمی است و بس. حیات ما انسان ها چنان پیوندی با تاریخ دارد که به نحو اُنتولوژیک به هیچ وجه قابل انفکاک از آن نیست. در نتیجه تاریخ در اینجا جدای از زندگی ما نیست. سمت و سوی تاریخ پرهیز از زندگی خصوصی فردی و شخصی ماست یعنی تاریخ صرفاً به حیث عام زندگی مشیر است. بنابراین خشونت قابله حیات است.
انسان بدون خشونت راکد و بلا تغییر است ادوار حیات ندارد و صرفاً زنده است. مانند گیاهان و حیوانات و ملائکه و خدایان. اما انسان وجود دارد و فقط زنده نیست و این وجود داشتن مرهون خشونت است.
در بدو امر این مدعا طبع سلیم را می آزارد اما جا دارد با تأمل بیشتری در آن بنگریم. گاهی خشونت درون یک کشور و بر یک فرهنگ اعمال می شود که انحاء دیکتاتوری ها را نمایان می کند و گاه خشونت فی مابین دول مختلف و در ساحت بین الملل رخ می دهد. اما دست کم قسمت سومی هم قابل ذکر است که در نسبت انسان و طبیعت ظهور می یابد. وقایع طبیعی و یا به لسان شرع، سنن الهی، مانند زلزله و آتشفشان که البته در نسبت با انسان خشونت دارند و یا چهره ای از آن را آشکار می کنند.
ویروس ها نیز اگر بپذیریم مصنوع آزمایشگاهها نیستند از جمله بلایا یا وقایع طبیعی هستند. حال ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به چه معنا قابله تاریخ (و حیات) است؟
در پاسخ به سادگی می توان گفت شیوه تازه ای از حیات به وجود میآید که بی سابقه است. با کووید۱۹ دورهای از حیات آغاز می شود که در اوج قدرت آدمی، عجز او را آشکار میکند. در هیچ دورهٔ تاریخ تا امروز انسان بر عجز خود آگاه نبوده است. زندگی پس از این با عجز و قرین با عظمتِ نیرو یا نیروهای غیر انسانی خواهد بود.
قرار نیست در این جا نمونه های مشابه این ویروس بیان و تمایز آنها روشن شود. هر کدام از ما به نحوی از آن ها مطلع هستیم و تمایزات شان را میشناسیم. کووید ۱۹ از حد یک بعدی طبیعی خارج شد و دو قسم دیگرِ خشونت را هم در بر گرفت.
در دوره ای که قدرت بلامنازع آمریکا از چشمان گشودهٔ ترامپ بیرون میزد و تمام جهان را تحقیر می کرد، ویروسی خیابانهای وال استریت را که به بیان برخی مرکز تجارتی جهان است و نماد قدرت؛ خلوت کرد و تمام مراکز را به تعطیلی کشاند. این چین یا روسیه نیست که قدرت را به چالش می کشد که اینها خود مولود قدرت اند؛ ویروسی چنین کرد. ویروس کووید ۱۹ سیلی سرد طبیعت یا نیروی غیر انسانی بر چهره قدرت انسانی بود. چنین خشونتی قابلهی حیاتی کاملاً متفاوت است.
ممکن است روزی واکسنی برای ویروس پیدا شود، این مهم نیست. زیرا، هم اکنون مقدمات دوره ای پایدار در مناسبات و روابط انسانی پدید آمده است.
عجز به معنی تنبه انسان و یا معنای اخلاقی/ دینی آن مد نظر نیست. قدرت مداران ممکن است بر اساس ظهور عجز در بطن قدرت خویش دست به کار نمایان کردن قدرت شوند و تمام حیات را به آتش کشند اما بحث اینجاست که اهل فلسفه ناگزیر از معنایی تازه برای قدرتند. اینک اراده به قدرت معنای دیگر یافته است و از این رو، انسان نیز بار دیگر باید عهد خود را با واقعیت خود تغییر دهد.
نیچه میگفت: «پس از این جنگ بر سر قلمرو و مرز کشورها نیست، جنگ هویت است.» باور ناقص حقیر این است که «پس از اینِ... »نیچه هم اینک است. قابله حیات نه دورهای دیگر بلکه انسانی دیگر پدید آورد. وظیفه هر کسی که نسبتی با فلسفه دارد تفکر درباب انسان جدید با ماهیتی متفاوت است است یا شاید انسانی که هویت خود را گم کرده است. طفلِ ناقص الخلقه ای که درماندگی در ذاتِ آن نشسته است.
@tollabolkarimeh 🌷
#زیّ_بانوی_طلبه
طلبگی خانم ها، تاریخچه مدونی ندارد، شاید مهمترین بانویی که در تاریخ ذهن ما رقم خورده، بانو امین باشند، اما در طول تاریخ بانوان برجسته ای بوده اند، که به تعمق و تفقه در دین دست یافتند و حتی در محضر اهل بیت و علمای بزرگ زمان خود، صاحب جایگاه بوده اند.
در این هشتک، انشالله مایلیم این سوال را پیگیری کنیم، که یک #بانوی_طلبه، چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
قطعا دست آقایون برای انتخاب سبک طلبگی، خیلی بازتر از خانم هاست چون به روش های متنوعی مسائل فکری و سبک زندگی خود را می توانند، انتخاب کنند، اما در خصوص بانوان این مسأله، بسیار پیچیده تر هست. یک بانوی طلبه، وظایف مهمی را دارد و در قبال تلاش هایی که دارد، بسترهای محدودتری برای ابراز وجود و بهره مندی از توانش دارد.
حضرت امام(ره)، بر حفظ زیّ طلبگی تاکید بسیاری داشتند. زی طلبگی، به معنای حفظ ساده زیستی و حریم معنوی در عین انجام وظایف روحانی یک طلبه است.
انشالله ادامه دارد...
✍️ س. طالبی
@tollabolkarimeh 🌷
♨️12 رهنمود مهم امام خامنه ای به طلاب و روحانیون ⭕️ 1- مهمترین وظایف روحانیت «هدایت فکری و دینی»، «هدایت سیاسی و بصیرتافزایی» و «راهنمایی و حضور در عرصه خدمات اجتماعی» میباشد.
2- تبدیل جامعه به جامعهای دینی، بر عهده علما، روحانیت و طلاب است.
3- روحانیون و طلاب باید مسلح و آماده، وارد عرصه مقابله با شبهات و تفکرات غلط و انحرافی در فضای مجازی شوند.
4- «درک اسلام ناب و متکی بر کتاب و سنت» با ابزار خرد و اندیشه اسلامی، وظیفه مهم روحانیون است.
5- روحانیون و طلاب با بهترین روشها، مردم را به عبادات و ظواهر و مصادیق دینی از جمله صدق، امانت، تقوا، ترک منکر، امر به معروف و سبک زندگی صحیح، هدایت کنند.
6- طلاب باید با استدلال صحیح، اعتقادات موروثی را که ممکن است در گذر زمان دچار زوال شده باشند، عمق ببخشند و به مسیر صحیح بکشانند.
7- استمرار حرکت صحیح و انقلابیِ کشور و جامعه، بدون حضور مستمر روحانیت امکانپذیر نیست.
8- در جمهوری اسلامی، تداوم حضور علما و روحانیون و در نتیجه، حضور مردم در عرصهها، استمرار حرکت انقلاب را ممکن کرده است.
9- حضور طلاب در خدماترسانی به مردم، مدرسهسازی، بیمارستانسازی، کمک به مردم هنگام حوادث و دیگر عرصهها، نیروهای مردمی را نیز به صحنه میآورد و منشأ خدمات خواهد شد.
10- طلاب همت خود را برای ایفای مسئولیتهای روحانیت که هیچ تخصص دیگری نمیتواند جایگزین آن شود، بهکار گیرند.
11- ایفای مسئولیتهای روحانیت به معنای هدفگیری مناصب و مقامات و عناوین نیست، بلکه در همه اوقات باید کسب رضایت پروردگار و امام عصر(عج) هدف اصلی قرار گیرد. 12- «مراقبت از اینکه حوزههای علمیه از شیوه طلبگی به شیوه دانشگاهی گرایش پیدا نکنند»، «طرح آموزش اخلاق در حوزهها» و «منطقهای کردن گزینش و جذب طلاب»، از مسئولیت مدیران حوزهها است. @tollabolkarimeh 🌷
@dars_akhlaq.mp3
2.63M
🔊 #کلیپ_صوتی
🔴 مجموعه درس اخلاق 🔴
💐🎙 #مقام_معظم_رهبری
💢 موضوع:بیمه شدن در برابر شر و بدی
🌹 بسیار زیباست
@tollabolkarimeh 🌷
🏴 مسابقه خطبه فدکیه پس از ماه مبارک رمضان برگزار می شود
🔔 طلاب برای ثبت نام به سایت معاونت تهذیب مراجعه کنند
🔻حجت الاسلام والمسلمین ملکی:
◽️قرار بود مسابقه خطبه فدکیه در اواخر سال ۹۸ برگزار شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد.
عموم مراجع عظام تقلید از برگزاری این مسابقه ابراز رضایت و خرسندی کردند، از طرفی هم بیش از ۱۳ هزار نفر در این مسابقه ثبت نام کرده بودند.
◽️با توجه به عظمت خطبه فدکیه، باید به بهانه های مختلف محتوای غنی این خطبه ارزشمند را زنده کرد و این مسابقه با هدف آشنایی هر چه بیشتر طلاب با پیام ارزشمند این خطبه برگزار می شود. / خبر فوری حوزه
@tollabolkarimeh 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐 موتور جستجوی پرسش و پاسخ دینی (امین سرچ)
سامانه اطلاعاتی هوشمند در حوزه علوم اسلامی با هدف دسترسی حداکثری مخاطبان به پرسشها و پاسخهای دینی
🔸www.aminsearch.com
🔴گور یا مقبره؛ مسأله این نیست!
وقتی از معنای واژگان و عبارات و به کارگیری آنها در اخبار جهت تاثیر بر مخاطب صحبت میکنیم یعنی همین.
رفتاری که نیست را هست می کنند و بزرگنمایی، آنچه هست را تقلیل میدهند و کوچک نمایی.
در خبری جعلی گفته میشود گوردسته جمعی درگذشتگان کرونا در بهشت معصومه قم اما به دفن گروهی اجساد جانباختگان کرونایی در گورستان Hart Island آمريكا میگویند "مقبره دسته جمعى".
هیچ چیز در اخبار، اتفاقی نیست. / عصر هوشمندی
@tollabolkarimeh 🌷
💠پاسخ شیرین و محکم شهید مطهری به دلباختگان فرهنگ و تمدن غرب
🔸امثال من گاهی با سؤالاتی مواجه میشویم که با لحن تحقیر و مسخره آمیزی میپرسند: آقا سواره (ایستاده) غذا خوردن شرعاً چه صورتی دارد؟! با قاشق و چنگال خوردن چطور؟! آیا کلاه لگنی به سر گذاشتن حرام است؟! آیا استعمال لغت بیگانه حرام است؟! ...
🔹در جواب اینها میگوییم: اسلام دستور خاصی در این موارد نیاورده است. اسلام نه گفته با دست غذا بخور و نه گفته با قاشق بخور؛ گفته به هر حال نظافت را رعایت کن. از نظر کفش و کلاه و لباس نیز اسلام مد مخصوصی نیاورده است. از نظر اسلام زبان انگلیسی و ژاپنی و فارسی یکی است. اما ...
🔸اما اسلام یک چیز دیگر گفته است؛ گفته شخصیت باختن حرام است، مرعوب دیگران شدن حرام است، تقلید کورکورانه کردن حرام است، هضم شدن و محو شدن در دیگران حرام است، طفیلیگری حرام است، افسون شدن در مقابل بیگانه (مانند خرگوشی که در مقابل مار افسون میشود) حرام است، الاغ مرده بیگانه را قاطر پنداشتن حرام است، انحرافات و بدبختیهای آنها را به نام «پدیده قرن» جذب کردن حرام است، اعتقاد به اینکه ایرانی باید جسماً و روحاً و ظاهراً و باطناً فرنگی بشود حرام است، چهار صباح به پاریس رفتن و مخرج «را» را به مخرج «غین» تبدیل کردن و به جای «رفتم» «غفتم» گفتن حرام است.
📚برگرفته از کتاب نظام حقوق زن در اسلام؛ شهید مرتضی مطهری(ره)
@tollabolkarimeh 🌷
💢 روزهداری تأثیری در ابتلا به "کرونا" ندارد
✔️ حجتالاسلام محمدحسین فلاحزاده، عضو دفتر استفتائات رهبر معظّم انقلاب و رئیس مرکز موضوعشناسی احکام فقهی:
🔹 در جلسات متعددی که با پزشکان فوق تخصص داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که روزه سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند و افراد سالم به بهانه ترس و بدون احتمال عقلائی نمیتوانند روزه نگیرند.
🔹 در افرادی که سن بالا و یا بیماریهای زمینهای دارند، احتمال ابتلاء به کرونا وجود دارد که میتوانند با مراجعه به پزشک متخصص از این امر اطمینان یابند. علاوه بر آن مؤمنان میتوانند با کم کردن تردد و ماندن در منزل، احتمال ابتلای خود به این ویروس را تا حد قابل توجهی کاهش بدهند.
🔹 منظور از احتمال عقلائی یعنی احتمالی که عقلای جامعه به آن اذعان کنند که تا به اینجا، عقلای دانش پزشکی چنین احتمالی را در افراد سالم مقبول ندانستهاند. / اجتهاد
@tollabolkarimeh 🌷
✴️هر اقدامى كه در راه حفظ وحدت به عمل آيد، #عمل_صالحى است كه بايد مورد تأييد و پشتيبانى كاملِ مسؤولان و دست اندركاران قرار گيرد
✴️«وحدت» يك #ارزش_اجتماعى و قبل از آن، يك #ضرورت و #نياز اجتماعى است، بخصوص در جامعه اى كه راه #تحوّل را ميرود
✴️صلاى وحدت خلق را به گوش جان بشنويم و از شكست هاى تاريخى كه نتيجه ى قهرى اختلاف و افتراق بوده است، بپرهيزيم
✴️اگر «دين، عين سياست است» كه هست، پس بايد قدم در #واقعيتهاى عصر و دوران نهاد و از حيطهى ذهنيتهاى مجرد رها شد.
✴️نظامِ طلبگى، نظام كشف نشدهاى است. در رژيم گذشته، از هر نظام موفق و ناموفق آموزشى جهانى، در برنامهريزىهاى دانشگاهى استفاده كردهاند. اما طراحان و برنامهريزانى كه از سنت هاى آموزشى جامعه ى خويش كوچكترين اطلاعى نداشتند و يا داشتند و مأمور اجراى برنامه هاى غربى بودند، هيچگاه از خود نپرسيدند بر حوزه هاى علميه چه عواملى حاكم است كه چراغ آموزش و تحقيق در آنها، على رغم توطئه هاى حكام و فرمانروايان، و با همه ى كارشكنى هاى عوامل آنان، سالهاى سال روشن مانده است؟
@tollabolkarimeh 🌷