چرا عاشورا تکرار میشود؟
ما حادثه عظیم عاشورا، را تکرار میکنیم تا عاشورای دیگری تکرار نشود!
یعنی:
حماسه تاریخساز کربلا بیانگر این واقعیت است که هرگاه تمام جبهه کفر و شرک با هم یکدست شده و در مقابل امام مسلمین مکر و حیله و نیرنگ میکنند، چارهای جز دفاع نیست.
به عبارتی دین اسلام حتی برای آخرین حربه دشمن هم، برنامه دارد و برای مومن بنبستی وجود ندارد اما:
عاشورا این درس را هم به ما میدهد که نباید اجازه داد کار امتِ رسول خدا به خط قرمز ها برسد بلکه لازمه دین و مسلمانی در وحله اول، بصیرت و تبیین است نه جنگ.
اگر خواص در زمان امامت سیدالشهدا، قدرت تشخیص و تصمیم بجا و صحیح و به موقع را داشتند هرگز، قیام کربلا اتفاق نمیافتاد و سرِ فرزند امیر مومنان بالای نِی نمیرفت.
لابد میپرسید مگر نه اینکه امام شهید شد تا به واسطه شفاعتش، گناه امت را ببخشند؟
قطعا این طرز فکر اشتباه است مگر، امام حیّ و زنده نمیتواند شفیع باشد و مردم به او پناه بَرند و از او طلب راهنمایی و یافتن راه حق و حقیقت کنند؟
ای کاش و هزاران کاش! در روز عاشورا دشمن به خود اجازه حُرمتشکنی نمیداد و به امانت رسول خدا خیانت نمیکرد!
ای کاش بنیامیه بیجنبه و بیهویت، هرگز بر تخت خلافت تکیه نمیزد و از سادگی و غفلت و جهالت مردم سوء استفاده نمیکرد!
البته:
شاید هم اینطور بگوییم بهتر باشد که ای کاش، باب مکر و توطئه از دالان سقیفه باز نمیشد تا در روز عاشورا، دشمن جرأت چنین جنایت و جسارتی را به آلالله به خود بدهد.
پیام تکرار عاشورا به همه ملتها این است که:
از همان قدم اول، پای دشمن را خُرد کنید و اجازه ندهید گام بعدی را بردارد.
کسی نگوید پس مصلحت جامعه مسلمین چه میشود؟
آیا میدانید چه زمانی امام جامعه مجبور میشود به مصلحت گرایی روی آوَرَد؟ دقیقا زمانی که خواص خائن و عوام جاهل، پشت امام خود را خالی میکنند و در قاب سیاه نفاق، رویشان به ولیّ خداست و شمشیرشان بر علیه او.
لذا عاشورا به عنوان بزرگترین حماسه تاریخی اسلام، تنها برای اشک و آه نیست بلکه بالاتر از آن برای عبرت و اندیشیدن است که:
آهای مردم دنیا! بدانید:
اگر دلتان را به وعدههای پوچ دشمنان خوش کردید و نسبت به رهبر و مولای خود غفلت ورزیدید به ناچار، باید به شهید شدن امام مسلمین به دست فاسدترین عُمّال ظلم و فساد تَن دهید، و برای آنان که تحت هر عنوانی، صدای کاروان سالار را نشنیده گرفتند راهی جز ذلت و خسران ابدی نیست.
البته این سخن چیزی از اهمیت عاشورا و ارزش اشک بر سیدالشهدا و قبولی شفاعت و قداست زیارت او، کم نمیکند چرا که اگر امام، حاضر به انتخاب این دفاع شجاعانه از دین نمیشد به تعبیری:
نه از دین اسلام اثری میماند و نه از خاندان عترت نامی!
پس برای عاشورا نباید فقط گریست بلکه در پناه هر قطره اشکی، باید به نَفْس دنیا طلب متذکر شد که:
رمز مسلمانی اطاعت از خدا و رسول و اولیالامر است و لا غیر!
بدانید! امروز همان روزی است که امام، مسلم را فرستاد و او را کشتند و امروز! روز تصمیم وتشخیص حق از باطل است. باید:
تکلیف خود را تعیین کنیم حسینی هستیم یا یزیدی و حد وسطی وجود ندارد.
خدایا
به حق خون به ناحق ریخته مظلومِ مقتدر و شهید کربلا و اصحاب و یارانش، تو را قسم میدهیم که غبار نفاق و تردید نسبت به امر ولایت و پذیرش حقانیت او را، از دلها پاک گردان که به فرموده قرآن کریم:
لا یَمَسُّهُ إلّاالْمُطَهَّرون
✍️جمیله مصدقی
#یادداشت
@tollabolkarimeh
🏴روایت آب
«ای اهل حرم میر و علمدار نیامد...»
امروز روز نهم محرم است و روز تاسوعا.روز متعلق به سقای کربلا حضرت عباس علیه السلام. روزی که حتی آب هم شرمنده ایشان شد. کسی که تا آخرین لحظات عمر شریفش همچنان برادرش را یاری کرد.
ایشان جوان بسیار مهربان،شجاع و زیبا رویی بودند که در همه حال از برادر بزرگوارش امام حسین علیه السلام حمایت میکردند و همیشه پیرو ایشان بودند. گرچه مستقیم به میدان جنگ نرفتند اما شجاعت و جنگ آوری بی نظیرش در کنار نهر فرات را همهٔ مردم خوب میدانند.
.."ایشان وقتی درخواستهای مکرر کودکان از او برای طلب آب را میدیدند و بعد از دستور امام، درنگ نکرد و برای اینکه جلوی همه شرمنده نشوند با اسب به سرعت به سمت رودخانه می تاختند.هنگامی که آب زلال و خنک را دیدند ناگهان به یاد کودکان تشنه در خیمهها افتادند و حتی قطرهای آب ننوشید و با مشک پر از آب به مسیر بازگشت.
در راه برگشت لشکر دشمن دور او را محاصره کرده و نگذاشتند حتی کمی آب به خیمهها برسد.حضرت عباس جنگید و افراد زیادی را نابود کرد و با مشک آب همچنان به سمت خیمهها میتاخت تا اینکه بعد از مدتی دشمنان،بی رحمانه دو دست ایشان را قطع کردند و بعد هم چشمان زیبایشان را از دست دادند. وقتی امام بالای سر ایشان آمد خیلی اندوهگین شد و کمی باهمدیگر صحبت کردند و این خود روضه ای دیگر است.."
با اینکه هزار و چندین سال از آن واقعه میگذرد اما مردم همچنان ارادت و محبت خود را به امام حسین و برادرشان حضرت عباس(ع) را حفظ کرده و روزی را برای ایشان به عزاداری گذاشتهاند.
#روز_نهم
✍راضیه ترابی
@tollabolkarimeh
🔴امام صادق عليه السلام:
🔹السُّجودُ على تُربَةِ الحُسينِ عليه السلام يَخرُقُ الحُجُبَ السَّبعَ.
سجده كردن بر تربت #حسين عليه السلام حجاب هاى هفتگانه را از هم مى دَرد.
🔹ميزان الحكمه ج5 ص216
@tollabolkarimeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماجرای کتک خوردن شمر تعزیه از مردم و جان دادن او و اتفاقات عجیب بعد از آن
#خیلیشنیدنی
@tollabolkarimeh
روش تحلیل سیاسی.pdf
2.75M
دانلود کتابچه روش تحلیل سیاسی در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی
@tollabolkarimeh