﷽
✍اگر قبول کنیم که کورش همان ذوالقرنین در قرآن(جزء ۱۶) است، پس ویژگی های ممتاز او را نیز ببینیم و بدانیم که او با پیامبر زمان خویش ارتباط داشته و بشارت پیامبر خاتم صلی الله علیه وآله را با اعمال صالحش داده است👇
« در این که «ذو القرنین» که در قرآن مجید آمده، از نظر تاریخى چه کسى بوده است؟ و بر کدام یک از مردان معروف تاریخ منطبق مى شود؟ در میان مفسران گفتگو بسیار است...
ذو القرنین داراى صفات ممتازى بود از جمله:
. خداوند اسباب پیروزى ها را در اختیار او قرار داد.
. او سه لشگرکشى مهم داشت: نخست به غرب، پس از آن به شرق و سرانجام به منطقه اى که در آنجا یک تنگه کوهستانى وجود داشته و در هر یک از این سفرها با اقوامى برخورد کرد.
. او مرد مؤمن، موحّد و مهربانى بود و از طریق عدل و داد، منحرف نمى شد و به همین جهت، مشمول لطف خاص پروردگار بود. او یار نیکوکاران، دشمن ظالمان و ستمگران بود و به مال و ثروت دنیا علاقه اى نداشت.
. او هم به #خدا ایمان داشت و هم به روز #رستاخیز.
. او سازنده یکى از مهمترین و نیرومندترین سدّها است، سدّى که در آن به جاى آجر و سنگ از آهن و مس استفاده شد (و اگر مصالح دیگر در ساختمان آن نیز به کار رفته باشد، تحت الشعاع این فلزات بود) و هدف او از ساختن این سدّ، کمک به گروهى مستضعف در مقابل ظلم و ستم قوم یأجوج و مأجوج، بوده است.
. او کسى بوده که: قبل از نزول قرآن، نامش در میان جمعى از مردم شهرت داشت و لذا قریش یا یهود از پیغمبر(صلى الله علیه وآله) درباره آن سؤال کردند، چنان که قرآن مى گوید:«یَسْئَلُونَکَ عَنْ ذِی الْقَرْنَیْنِ»؛ (از تو درباره ذو القرنین سؤال مى کنند، سوره کهف، ۸۳)
اما از قرآن چیزى که صریحاً دلالت کند او پیامبر بوده استفاده نمى شود هر چند، تعبیراتى در قرآن هست که اشعار به این معنى دارد.
در بسیارى از روایات اسلامى که از پیامبر صلى الله علیه وآله و ائمه اهل بیت (علیهم السلام) نقل شده، نیز مى خوانیم:«او پیامبر نبود، بلکه بنده صالحى بود». (تفسیر نور الثقلين، ج۳، ص۲۹۴)
نک: تفسیر نمونه، ج۱۲، ص۵۲۵ به بعد
@toubaefaf
┄✦۞✦✺﷽✺✦۞✦┄
#حدیث_نور
✨حضرت محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند:
صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش بختى تبديل و عمر را زياد و از پيشامدهاى بد جلوگيرى مىكند.✨
✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
طوبای عفاف
﷽ ✍اگر قبول کنیم که کورش همان ذوالقرنین در قرآن(جزء ۱۶) است، پس ویژگی های ممتاز او را نیز ببینیم و ب
✍ سلام. با اینکه برای صفات ممتاز هر فردی در عالم ارزش قائل هستیم اما ویژگی های حضرت #رسول_خدا صلی الله علیه وآله کامل ترین، زیباترین و نافذترین است و دلیلش بیان کامل ترین کتاب آسمانی یعنی قرآن حکیم است که فرمود:
«و إنک لعلی خلق عظیم»
و نیز پیام بعثت ایشان:
«إنی بعثت لأتمم مکارم الأخلاق»
نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت
به غمزه مسأله آموز صد مدرس شد.
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
@toubaefaf
🔻آثار بی حجابی زن
✍فرزند شیخ رجبعلی خیاط میگوید پدرم چیزهایی می دید که دیگران نمی دیدند. یکی ازدوستان پدرم نقل میکرد. یک روز با جناب شیخ به جایی میرفتیم که دیدم جناب شیخ با تعجب و حیرت به زنی که موی بلند و لبـاس شیـکی داشـت نگـاه میکند!
🔸از ذهنم گـذشت که شیـخ به ما می گوید چشمتان را از نامحرم برگردانید و خود ایشان اینطور نگاه میکند! نگاهی به من کرد و فرمـود: توهم میخواهی ببینی من چی میبینم؟ ببین! نگاه کردم دیـدم همینطور از بـدن آن زن مثل سُرب گـداخته، آتش و سرب مذاب به زمین میریزد و آتش او به کسانی که چشم هایشان به دنبـال اوست سـرایت میکند.
🔸شیخ رجبعلی فرمـود این زن راه میـرود و روحـش یقـه مـرا گـرفته او راه میـرود و مردم را همینطور با خـودش به آتش جهنـم می بَرَد.
بوستان حجاب
https://eitaa.com/Ghoran_Hadis_Aahkam
(۳۹۰)هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف
@toubaefaf
مرحوم اسماعیل دولابی(ره):
هرجا خدا را بهتر به تو نشان بدهد
در زندگی ات دورِ آن بگرد
و همهٔ جاهای دیگر را رها کن ..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نطق طوفانی نماینده ولی فقیه استان فارس و امام جمعه شیراز، «آیت الله دژکام» در خصوص بدحجابی مسجد نصیر الملک و مسجد وکیل و...
⁉️فضای مذهبی شهر را چه کسانی به بازی میگیرند؟؟؟
😐مسجد حرمت دارد، مسجد جای نماز خواندن است، نه جای ...
🆔 @AstanAhmadi
✍مطالبه گری جدی برای احیای امر #حیاوعفاف
سلام بر عالمان ربانی و بصیر
(۳۹۱)هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف
@toubaefaf
طوبای عفاف
نطق طوفانی نماینده ولی فقیه استان فارس و امام جمعه شیراز، «آیت الله دژکام» در خصوص بدحجابی مسجد نصیر
﷽
سلام علیکم.
هم اینک که به عیان می بینیم دشمنان به روش جنگ احزابی و ترکیبی، اقتصاد کشور و نیز #حیاوعفاف مردم و به ویژه جوانان را هدف گرفته اند، لازم است همه ما از موضع صریح نماینده محترم زعیم شیعه و ولی فقیه، امام جمعه محبوب شیراز حضرت آیةالله دژکام دامت برکاته در موضوع پیش آمده در حرم سوم اهلبیت علیهم السلام حمایت قاطع کنیم.
موضع صریح این مرد میدان علم و عمل راه را برای مطالبه گری جدی از مسئولان باز کرد و نیز هشداری جهادگونه بود به هنجار شکنان ضعیف النفسی که در این زمانه و در کشور #امام_زمان و #شهیدان و با آن همه اتمام حجت ها، دست از فسق آشکار یا همان بدحجابی و بی حجابی بر نمی دارند و موجب آلودگی فضای جامعه و نابودی حرث و نسل ها می شوند.
محمدمهدی فتحی
@toubaefaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 مردمی که ترک امر به معروف و نهی از منکر کردند باید منتظر بلای الهی باشند.
🔶 هر کدام از دولت و ملت در نهی از منکر وظیفه خودشان را دارند.
✅مرکز حفظ و نشر آثار فقیه محقق حضرت آیت الله #سیفی_مازندرانی
https://eitaa.com/joinchat/352321569Cf34ac82714
🔴 نماز شب هفدهم ماه رمضان با ثواب هزار حج و هزار جهاد در راه خدا
🔵 امام علی علیه السلام فرمودند:
🟡 هر کس در شب هفدهم ماه رمضان، دو رکعت نماز بخواند در رکعت اول بعد از حمد آنچه برایش آسان است بخواند ( هر سوره ای که تمایل دارد ) و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره توحید را بخواند ، و بعد از اتمام نماز صد مرتبه لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ بگوید ، خداوند پاداش هزار حج و هزار عمره و هزار جنگ در راه خدا را به او عطا کند.
📚 وسائل الشیعه ج ۵ ص ۱۸۸
🟢 چه خوب است که این نماز ساده و پرفضیلت را به امام عصر ارواحنا فداه هـدیه کنیم.
#امام_زمان
#رمضان_مهدوی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
💠 کانال در محضر علما⇩⇩⇩
🆔 @dar_mahzare_olma
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
﷽
🍃الهی ای آرامش هر ناآرام غریب! ای گشایش هر اندوهگین دلشکسته...
«اللَّهُمَّ يَا مَنْ بِرَحْمَتِهِ يَسْتَغيثُ الْمُذْنِبُونَ
خدایا! ای آنکه گنهکاران از رحمتش یاری میخواهند
وَ يَا مَنْ إِلَى ذِكْرِ إِحْسَانِهِ يَفْزَعُ الْمُضْطَرُّونَ
و ای آنکه بیچارگان به سوی یادآوری احسانش پناه میبرند
وَ يَا مَنْ لِخِيفَتِهِ يَنْتَحِبُ الْخَاطِئُونَ
و ای آنکه خطاکاران از بیم عذابش به شدّت گریه میکنند.
يَا أُنْسَ كُلِّ مُسْتَوْحِشٍ غَرِيبٍ وَ يَا فَرَجَ كُلِّ مَكْرُوبٍ كَئِيبٍ وَ يَا غَوْثَ كُلِّ مَخْذُولٍ فَرِيدٍ وَ يَا عَضُدَ كُلِّ مُحْتَاجٍ طَرِيدٍ
ای آرامش هر ناآرام غریب! ای گشایش هر اندوهگین دلشکسته! ای یاری هر خوارشدۀ تنها! و ای حمایتکنندۀ هر نیازمند راندهشده!
أَنْتَ الَّذِي وَسِعْتَ كُلَّ شَيْءٍ رَحْمَةً وَ عِلْماً
تویی آنکه از جهت رحمت و دانش، همه چیز را فرا گرفتهای...
#اللَّهُمَّ_صَلِّ_عَلَى_مُحَمَّدٍوَآلِهِ وَ قِنِي مِنَ الْمَعَاصِي وَ اسْتَعْمِلْنِي بِالطَّاعَةِ وَ ارْزُقْنِي حُسْنَ الْإِنَابَةِ
وَ طَهِّرْنِي بِالتَّوْبَةِ وَ أَيِّدْنِي بِالْعِصْمَةِ وَ اسْتَصْلِحْنِي بِالْعَافِيَةِ
وَ أَذِقْنِي حَلَاوَةَ الْمَغْفِرَةِ وَ اجْعَلْنِي طَلِيقَ عَفْوِكَ وَ عَتِيقَ رَحْمَتِكَ وَ اكْتُبْ لِي أَمَاناً مِنْ سُخْطِكَ وَ بَشِّرْنِي بِذَلِكَ فِي الْعَاجِلِ دُونَ الآْجِلِ بُشْرَى أَعْرِفُهَا وَ عَرِّفْنِي فِيهِ عَلَامَةً أَتَبَيَّنُهَا
خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و مرا از گناهان حفظ کن و به طاعت و فرمانبرداری از خود به کار گیر و نیکو بازگشت را روزیام ساز
و به توبه پاکم کن و به دوری از گناه یاریام ده و به سلامت همه جانبه، زندگیام را اصلاح کن
و شیرینی آمرزش را به من بچشان و مرا رهاشدۀ بخششت و آزادشدۀ رحمتت قرار ده و از خشم خود سند امانم بده و هماکنون نه در آینده، به مژدۀ آن خوشحالم کن، مژدهای که آن را بشناسم و به نشانهای که آن را آشکارا بینم
إِنَّ ذَلِكَ لَا يَضِيقُ عَلَيْكَ فِي وُسْعِكَ وَ لَا يَتَكَأَّدُكَ فِي قُدْرَتِكَ وَ لَا يَتَصَعَّدُكَ فِي أَنَاتِكَ وَ لَا يَؤُودُكَ فِي جَزِيلِ هِبَاتِكَ الَّتِي دَلَّتْ عَلَيْهَا آيَاتُكَ إِنَّكَ تَفْعَلُ مَا تَشَاءُ وَ تَحْكُمُ مَا تُرِيدُ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
آگاهم کن که این کار در گسترۀ سعۀ رحمتت، بر تو دشوار نیست و تو را در میدان قدرتت به مشقّت نمیاندازد و در حوزۀ بردباریات، تو را دچار سختی نمیکند و در فضای بخششهای فراوانت که آیاتت بر آنها گواه است، تو را در فشار و تنگنا قرار نمیدهد؛ همانا هر چه بخواهی انجام میدهی و هر چه را اراده فرمایی حکم میکنی، مسلماً بر هر کاری توانایی.»
فرازی از دعای۱۶، #صحیفه_سحادیه
﴿اَلّلهُمَّـ عَجِّل لِوَلیِّڪَ الفَرَج﴾
┄┅┅┅┅❁✨❁┅┅┅┅┄
༺طوبای عفاف༻
https://zil.ink/toubaefaf
﷽
🍃سرچشمه محبوبیت #ایمان است.
«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» سوره مریم، 96
همانا كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام دادهاند به زودى خداى رحمان براى آنان محبّتى (در دلها) قرار مىدهد.
نکته ها
با رها ديدهايم كه هرگاه انسانهاى با ايمان و صالح از دنيا مىروند، حتّى افراد لاابالى و فاسق هم در غم فرو مىروند و ناخودآگاه به عزا مىنشينند و اشك مىريزند و يادش را گرامى داشته، قبرش را زيارت مىكنند و يا خاطراتش براى ديگران بازگو مىكنند. همه اينها به خاطر فطرت پاك وكمالدوستى انسان است.
آرى، كسى كه تنها به خدا دل ببندد، خداوند هم دلهاى مردم را به او متوجّه مىكند. كسى كه به ياد خدا باشد، خداوند او را ياد مىكند. «فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ» (سوره بقره، 152)
از امام صادق عليه السلام روايت شده است: ولايت #اميرالمؤمنين عليه السلام پاداشى است كه خدا به مؤمنان داراى عمل صالح مىدهد. (كافى، ج 1، ص 431)
و نظير اين روايت از پيامبراكرم صلى الله عليه و آله در مورد مهر و محبّت اهل ايمان به #علىّ عليه السلام آمده است. (تفسير فرات، ص 247)
تفسیر نور، ج۵، ذیل همین آیه
در تفسیر نمونه نیز در جلد 13، ص147 ذیل همین آیه، چندین روایت از کتب اهل تسنن در فضل و اهمیت محبت حضرت #أمیرالمؤمنین علیه السلام آورده است.
#یاعلی
@toubaefaf
﷽
«وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُونَ» سوره انبیاء، 105
و همانا در (كتاب آسمانى) زبور (كه) بعد از ذكر، (تورات، نازل شده) نوشتيم كه قطعاً بندگان صالح من وارث زمين خواهند شد.
نکته ها
كلمهى «زبور» در لغت عرب به معناى هر نوع نوشته و كتاب است. «وَ كُلُّ شَيْءٍ فَعَلُوهُ فِي الزُّبُرِ» (سوره قمر، 52) ولى به قرينهى آيه «وَ آتَيْنا داوُدَ زَبُوراً» (سوره های نساء، 63 و اسراء، 55) به نظر مىرسد كه مراد، كتاب اختصاصى حضرت داود عليه السلام باشد كه در برگيرنده مجموعهى مناجاتها، نيايشها واندرزهاى آن حضرت است. اين كتاب بعد از تورات نازل شده ومراد از «ذكر» در اين آيه نيز همان تورات است، چنانكه در آيه 48 همين سوره هم گذشت كه تورات، ذكر است. «وَ لَقَدْ آتَيْنا مُوسى وَ هارُونَ الْفُرْقانَ وَ ضِياءً وَ ذِكْراً لِلْمُتَّقِينَ»
بعضى گفتهاند كه منظور از «زبور» در اين آيه، تمام كتب آسمانى و مراد از «ذكر»، قرآن مجيد است و كلمهى «مِنْ بَعْدِ» نيز بمعناى «علاوه بر» مىآيد، كه در اين صورت معناى آيه چنين مىشود: ما علاوه بر قرآن، در تمام كتب آسمانى نوشتيم كه وارثان زمين هر آينه بندگان صالح من خواهند بود. از امام صادق عليه السلام دربارهى زبور و ذكر سؤال شد، حضرت فرمودند: ذكر در نزد خداوند است و زبور كتاب نازل شده بر داود است و همهى كتابهاى نازل شده در نزد اهل علم است و آنان ما (اهلبيت) هستيم. (تفسير نمونه)
در پنج مورد از زبور «مزامير» حضرت داود كه امروزه جزء كتب عهد قديم بشمار مىرود، شبيه اين تعابير آمده است كه: مردان صالح، وارث زمين خواهند شد. (كافى، ج 1، ص 225)
در روايات متعدّد آمده است كه آن بندگان صالحى كه وارث زمين خواهند شد، #ياران_حضرت_مهدى عليه السلام هستند. (تفسير نورالثقلين)
در بعضى روايات مىخوانيم كه اهلبيت پيامبر اسلام عليهم السلام وارثان زمين خواهند شد و افراد بد دوباره زنده خواهند شد. (تفسير قمى، ج 2، ص 297)
تفسیر نور، ج۵، ذیل همین آیه
@toubaefaf
﷽
#قیام_امام_مهدی عج و بشارت حکومت صالحان در کتب آسمانی و از جمله مزامیر داود
«وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُونَ» سوره انبیاء، 105
و همانا در (كتاب آسمانى) زبور (كه) بعد از ذكر، (تورات، نازل شده) نوشتيم كه قطعاً بندگان صالح من وارث زمين خواهند شد.
« در کتاب «مزامیر داود» که امروز جزء کتب عهد قدیم است عین تعبیری که در [آیه] فوق خواندیم یا مشابه آن در چند مورد دیده می شود و نشان می دهد با تمام تحریفاتی که در این کتب به عمل آمده این قسمت همچنان از دستبردها مصون مانده است.
1 - در مزمور 37 جمله 9 می خوانیم:
«زیرا که شریران منقطع می شوند، و اما متوکلان به خداوند، وارث زمین خواهند شد و حال اندک است که شریر نیست می شود، هر چند مکانش را استفسار نمائی ناپیدا خواهد شد.»
2 - و در جای دیگر در همین مزمور (جمله 11) می خوانیم: «اما متواضعانه وارث زمین شده از کثرت سلامتی متلذذ خواهند شد.»
3 - و نیز در همان مزمور 37 جمله 27 این موضوع به تعبیر دیگری دیده می شود:
«زیرا متبرکان خداوند وارث زمین خواهند شد، اما ملعونان وی منقطع خواهند شد...»
4 - در همین مزمور جمله 29 آمده است: «صدیقان وارث زمین شده، ابدا در آن ساکن خواهند بود.»
5 - و در جمله 18 از همین مزمور آمده است: «خداوند روزهای صالحان را می داند و میراث ایشان ابدی خواهد شد.»
این جمله ها را عموما از ترجمه فارسی کتب عهد عتیق که در سال 1878 زیر نظر مقامات معروف کلیسا(مجمع بریتانیائی کتب مقدسه برای خارجیان) ترجمه و انتشار یافته نقل کرده ایم
در اینجا بخوبی مشاهده می کنیم همان عنوان صالحان که در قرآن آمده با همان تعبیر در مزامیر داود به چشم می خورد، علاوه بر این تعبیرات دیگری مانند: صدیقان، متوکلان، متبرکان و متواضعان که با آن قریب الافق است نیز در جمله های دیگر ذکر شده است.
این تعبیرات، دلیل بر عمومیت حکومت صالحان است و کاملا با احادیث قیام #امام_مهدی علیه السلام تطبیق می کند.
تفسیرنمونه، ج۱۳، ص۵۲۰
و در موضوع مهدویت ببینید: تفسیرنمونه، ج۷، ذیل آیه ۳۳ سوره توبه
@toubaefaf