🔰 حفظ محیطزیست، یک فعالیت دینی و انقلابی است
👈 مسئلهی محیطزیست یک مسئله تزئینی و تجملاتی نیست
🔻 رهبر معظم انقلاب، پیش از ظهر امروز: نگاه ما به درخت و گیاه و سبزه و محیطزیست یک نگاه معرفتی و معنوی است علاوهی بر آنچه که گفته شد. نگاه معرفت دینی است. این در ادبیات ما هم کاملاً رواج دارد و آحاد مردم و متفکرین و همهی کسانی که در این زمینههای مسائل بشری حرف میزنند، در این زمینهها نظر دادند و حرف زدند. برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقی دفتری است معرفت کردگار. یعنی این جوری. نگاه، نگاه معرفتی است. برای همین هم هست که در شرع مقدس اسلام غرس کردن درخت و نشاندن نهال یکی از حسنات محسوب شده.
🔹️ روایات متعددی داریم که ما را تحریص میکنند و ترغیب میکنند به اینکه درخت بنشانید و نهال بنشانید و اینها. حسنه است اینها. در قانون اساسی ما هم که برای محیطزیست یک اصل وجود دارد که اهمیت محیطزیست را و ضرورت پرداختن به محیطزیست را به بهترین بیانی در آنجا بیان کرده.
🔺️ بنابراین، فعالیتهایی که در مورد فضای سبز و درخت و گیاه و محیطزیست و جنگل و بقیه انجام میگیرد، اینها فعالیتهای دینی است، اینها فعالیتهای انقلابی است و جوانهای عزیز ما نباید گمان کنند که مسئلهی محیطزیست یک مسئلهی تزئینی و تجملاتی و زیادی است. نه، یک مسئلهی اساسی و مهمی است که در شرع و قانون آمده. ۹۹/۱۲/۱۵
ارسالی از: @ebratha_ir
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
همه جا به هر زبانی بود از تو گفتگویی...
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
🍃صلوات خاصه حضرت باب الحوائج امام موسی بن جعفر الکاظم (علیه السلام)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
«اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْأَمِينِ الْمُؤْتَمَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ الْبَرِّ الْوَفِيِّ الطَّاهِرِ الزَّكِيِ النُّورِ الْمُبِينِ (الْمُنِيرِ) الْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ الصَّابِرِ عَلَى الْأَذَى فِيكَ اللَّهُمَّ وَ كَمَا بَلَّغَ عَنْ آبَائِهِ مَا اسْتُودِعَ مِنْ أَمْرِكَ وَ نَهْيِكَ وَ حَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ وَ كَابَدَ أَهْلَ الْعِزَّةِ وَ الشِّدَّةِ فِيمَا كَانَ يَلْقَى مِنْ جُهَّالِ قَوْمِهِ رَبِّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ وَ أَكْمَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِمَّنْ أَطَاعَكَ وَ نَصَحَ لِعِبَادِكَ إِنَّكَ غَفُورٌ رَحِيمٌ»
شهادت جانسوز حضرت ابوالحسن موسی بن جعفر(علیه السلام) تسلیت باد.
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
میرسد از هر طرف زائر مدام از راهِ دور
سهم من در حدّ یک عرضِ سلام از راه دور
نیستم دور ضریحت؛ در خیالم باز هم -
- میروم گم میشوم در ازدحام از راه دور
در طوافت می دوَم با پای شعرم هفت بار
تا کمی زائر شوم با احترام از راه دور
اشک می ریزد دلم؛ از شوق پرپر می زند
دور گنبد؛ بر فراز پشت بام از راه دور
آیهٔ «وٱلکاظمینَ ٱلغَیظ» راه و رسم توست
کاش دریابی مرا در این مقام از راه دور
حضرت باب ٱلحوائج هستی و تا زنده ام
میگذاری مهربان! سنگ تمام از راه دور
بارها با چشم خود دیدم سپردی از کرم
زخم هایم را به دست التیام، از راه دور
"بُعد منزل نیست" اما در حرم حالم خوش است
گر چه میدانم نظر دارد امام از راه دور
🔸شاعر: مرضیه عاطفی
___________________________
🔹اشعار ناب آئینے🔹
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
آشنایی کوتاه با زندگی امام موسی #کاظم علیهالسلام
◀️ نام: موسی بن جعفر(ع)
◀️ کنیه: ابوالحسن اول • ابوابراهیم • ابوعلی
◀️ زادروز: ذیالحجه ۱۲۷ق یا ۷ صفر ۱۲۸ق
◀️ زادگاه: ابواء در مدینه
◀️ محل زندگی: مدینه
◀️ مدت امامت: ۳۵ سال(۱۴۸ق تا ۱۸۳ق)
◀️ شهادت: ۲۵ رجب سال ۱۸۳ق توسط هارون عباسی
◀️ طول عمر: ۵۵ سال
◀️مدت اسارت: دوبار. یک بار به مدتی کوتاه و
یک بار هم به مدت ۴ سال(۱۸۳- ۱۷۹) در بصره و بغداد
◀️مهمترین اقدامات: تشکیل سازمان #وکالت برای مدیریت #شیعه، ترویج بیش از پیش خمس
◀️ مدفن: #کاظمین
◀️ لقبها: کاظم، باب الحوائج، عبد صالح
◀️ نام پدر: امام #صادق علیه السلام
◀️ نام مادر: #حمیده
◀️ نام همسر: نجمه
◀️ فرزندان:
امام #رضا علیه السلام، #معصومه سلام الله علیها، إبراهیم، قاسم، شاهچراغ، حمزه، عبدالله، إسحاق و حکیمه.
ارسالی از: @ahlebait110
شهادت حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) تسلیت باد.
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
✨﷽✨
💠زیارت حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام) در قالب صلوات که به نوعی روضه حضرت نیز است:
«اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ، وَصَلِّ عَلَىٰ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَصِيِّ الْأَبْرارِ، وَ إِمامِ الْأَخْيارِ، وَعَيْبَةِ الْأَنْوارِ، وَوارِثِ السَّكِينَةِ وَالْوَقارِ، وَالْحِكَمِ وَالْآثارِ، الَّذِي كانَ يُحْيِي اللَّيْلَ بِالسَّهَرِ إِلَى السَّحَرِ بِمُواصَلَةِ الاسْتِغْفارِ، حَلِيفِ السَّجْدَةِ الطَّوِيلَةِ، وَالدُمُوعِ الْغَزِيرَةِ، وَالْمُناجاةِ الْكَثِيرَةِ، وَالضَّراعاتِ الْمُتَّصِلَةِ،
خدایا درود فرست بر محمّد و اهلبیتش و درود فرست بر موسی بن جعفر، جانشین نیکوکاران و پیشوای خوبان و خزانهی انوار و وارث آرامش و متانت و حکمتها و آثار، آنکه همواره شب را با بیداری تا سحر، با به هم پیوستن استغفار زنده میداشت، همپیمان سجدههای طولانی و اشکهای سرشار و رازونیاز بسیار و نالههای به هم پیوسته
وَمَقَرِّ النُّهىٰ وَالْعَدْلِ، وَالْخَيْرِ وَالْفَضْلِ، وَالنَّدىٰ وَالْبَذْلِ، وَمَأْلَفِ الْبَلْوىٰ وَالصَّبْرِ، وَالْمُضْطَهَدِ بِالظُّلْمِ، وَالْمَقْبُورِ بِالْجَوْرِ، وَالْمُعَذَّبِ فِي قَعْرِ السُّجُونِ وَظُلَمِ الْمَطَامِيرِ، ذِي السَّاقِ الْمَرْضُوضِ بِحَلَقِ الْقُيُودِ، وَالْجَِنازَةِ الْمُنَادىٰ عَلَيْها بِذُلِّ الاسْتِخْفافِ، وَالْوارِدِ عَلَىٰ جَدِّهِ الْمُصْطَفىٰ، وَأَبِيهِ الْمُرْتَضىٰ، وَأُمِّهِ سَيِّدَةِ النِّساءِ بِإِرْثٍ مَغْصُوبٍ، وَوَِلاءٍ مَسْلُوبٍ، وَأَمْرٍ مَغْلُوبٍ، وَدَمٍ مَطْلُوبٍ، وَسَمٍّ مَشْرُوبٍ؛
و قرارگاه خرد و عدالت و خوبی و کرم و بذل و خوگرفته به بلا و صبر و پایمال شده به ستم و دفن شده به بیعدالتی و شکنجه شده در عمق زندانها و تاریکیهای زیرزمینها، با ساق کوبیده به حلقههای زنجیرها و جنازهای که با خواری و سبک انگاشتن بر آن جار زده شده، وارد شونده بر جدّش مصطفی و پدرش مرتضی و مادرش سرور بانوان، با ارثی غصب شده و حکومتی ربوده و زندگی و حیاتی به پناه و خونی خواسته و زهری نوشانده؛
اللّٰهُمَّ وَكَمَا صَبَرَ عَلَىٰ غَلِيظِ الْمِحَنِ، وَتَجَرَّعَ غُصَصَ الْكُرَبِ، وَاسْتَسْلَمَ لِرِضاكَ، وَأَخْلَصَ الطَّاعَةَ لَكَ، وَمَحَضَ الْخُشُوعَ، وَاسْتَشْعَرَ الْخُضُوعَ، وَعادَى الْبِدْعَةَ وَأَهْلَها، وَلَمْ يَلْحَقْهُ فِي شَيْءٍ مِنْ أَوامِرِكَ وَنَواهِيكَ لَوْمَةُ لائِمٍ، صَلِّ عَلَيْهِ صَلاةً نامِيَةً مُنِيفَةً زاكِيَةً تُوجِبُ لَهُ بِها شَفاعَةَ أُمَمٍ مِنْ خَلْقِكَ، وَقُرُونٍ مِنْ بَراياكَ، وَبَلِّغْهُ عَنَّا تَحِيَّةً وَسَلاماً، وَآتِنا مِنْ لَدُنْكَ فِي مُوالاتِهِ فَضْلاً وَ إِحْساناً وَمَغْفِرَةً وَرِضْواناً، إِنَّكَ ذُو الْفَضْلِ الْعَمِيمِ، وَالتَّجاوُزِ الْعَظِيمِ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.»
خدایا همچنان که او بر سختی محنتها صبر کرد، جام اندوه گرفتاریها را نوشید و در برابر خشنودیات تسلیم شد و طاعت را برایت خالص نمود و خشوع را بیآلایش کرد و فروتنی را شعار خود ساخت و با بدعت و اهلش دشمنی نمود و ملامت ملامتگری در چیزی از اوامر و نواهی تو در او اثر نکرد، بر او درود فرست درودی بالنده عالی، پاک که با آن درود برای او واجب گردانی شفاعت امتهایی از آفریدگانت و گروههایی از آفریدههایت و از سوی ما به او درود و سلام برسان و از نزد خود در دوستیاش به ما فضل و احسان و آمرزش و خوشنودی عنایت کن که تو دارای احسان فراگیر و گذشت فراوان هستی، به مهربانیات ای مهربانترین مهربانان.
مفاتیح الجنان، بخش زیارت حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام)
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
🍃🌸🍃شادیی که بهتر از همه ثروت هاست...
«قُلْ بِفَضْلِ اَللّٰهِ وَ بِرَحْمَتِهِ فَبِذٰلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمّٰا يَجْمَعُونَ» ﴿سوره يونس، 58﴾
بگو: [این موعظه، دارو، هدایت و رحمت] به فضل و رحمت خداست، پس باید مؤمنان به آن شاد شوند که آن از همه ثروتی که جمع می کنند، بهتر است.
نکته تفسیری: پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود: هر کسی را که خدای متعال به نعمت اسلام و فهم قرآن مفتخر ساخت ولی د رخود احساس بدبختی و فقر کند، خدای متعال مهر فقر را تا قیامت به پیشانی او می زند.
(في مجمع البيان و روى أنس عن النبي (صلى الله عليه و آله) انه قال: من هداه الله للإسلام و علمه القرآن ثم شكى الفاقة كتب الله الفاقة بين عينيه الى يوم القيمة، ثم تلا «قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَ بِرَحْمَتِهِ» الآية و قال أبو جعفر (عليه السلام)فضل الله رسوله و رحمته على بن أبي طالب علیهم السلام) تفسير نور الثقلين، ج2، ص307
در روایتی دیگر نقل شده است: «اهل ایمان بدانند که نعمت #دین از همه اموال کافران بهتر است و باید بدان شاد باشند.» تفسیر نور، ج5، ص230 به نقل از تفسیر صافی
✍️به نظر می رسد دلیل این مطلب، محتوای بسیار والای #قران و روایات است که جامع علوم اولین و آخرین و پاسخ گوی تمام نیازهای بشری است. آیا می توان با داشتن این معدن عظیم الهی خود را فقیر تلقی کرد؟
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙🌸استاد آيت الله مشکینی (ره)
🗂موضوع : سختی معیشت طلاب...
👌بسیار عالی حتما گوش کنید.
💬 #سختی
💬 #معیشت
💬 #طلاب
♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️
🔵 ارسالی از کانال چرا طلبگی
🆔 @chera_talabgi
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
💐یادگاری ماه پرفیض رجب و جامع ترین دعاها
روزی معلی بن خنیس از شاگردان امام صادق(علیه السلام) به امام عرض کرد: دعایی به من بیاموزید که جامع همه دعاها از اولین تا به حال باشد و در عین حال مختصر؛ امام صادق(علیه السلام) فرمود این دعا رابخوان:
«اللهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ صَبْرَ الشَّاکِرِینَ لَکَ وَ عَمَلَ الْخَائِفِینَ مِنْکَ وَ یَقِینَ الْعَابِدِینَ لَکَ اللهُمَّ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ وَ أَنَا عَبْدُکَ الْبَائِسُ الْفَقِیرُ
أَنْتَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ وَ أَنَا الْعَبْدُ الذَّلِیلُ
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ امْنُنْ بِغِنَاکَ عَلَى فَقْرِی وَ بِحِلْمِکَ عَلَى جَهْلِی وَ بِقُوَّتِکَ عَلَى ضَعْفِی یَا قَوِیُّ یَا عَزِیزُ
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الْأَوْصِیَاءِ الْمَرْضِیِّینَ وَ اکْفِنِی مَا أَهَمَّنِی مِنْ أَمْرِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.»
در مفاتیح الجنان در اعمال ماه رجب آمده که سیّد ابن طاووس این دعا را در کتاب «اقبال» نقل کرده و از نقل او پیداست که این دعا از جامعترین دعاهاست و در تمام اوقات مى توان آن را خواند.
آری می توان این دعای شریف را یکی از یادگاری های ماه پر فیض رجب برشمرد و در طول سال با توجه به مضامین بلندش با آن مأنوس بود.
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
هدایت شده از 🇮🇷 بدون مرز 🇮🇷
🔺۷ فرمان رهبرانقلاب به فعالان فضای مجازی
#ولایت_فقیه
#سواد_رسانه_ای
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz
هدایت شده از 🇮🇷 بدون مرز 🇮🇷
🔺نهی از بدحجابی در سیره معصومین
🚫یکی از ادله مخالفان حجاب قانونی، سیره معصومین است. ادعای ایشان این است که پیامبر اکرم و سایر اهل بیت (علیهمالسلام) نسبت به حجاب زنان اهتمامی نداشته و از این گناه نهی نمیکردند.
❇️ پاسخ
۱) در زمان اهل بیت مساله بدحجابی (چه رسد به بیحجابی) در میان اعراب جاهلی، ایرانیان، رومیان و هندیان رواج نداشته تا معصومین با آن مقابله جدی بکنند. جالب اینکه در عصر بعثت پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) و پس از ایشان رعایت حجاب توسط زنان بسیار جدی بوده تا جایی که نقاب زدن بر روی صورت رواج داشته است.
📚علامه جعفر مرتضی عاملی، الصحیح من سیرة النبی الاعظم، ج۱۴، ص۱۵۳-۱۷۱
۲) آیات و روایات متعددی نشان میدهد پیامبر اکرم و سایر اهل بیت هرگاه مقدار کمی از بیعفتی نیز در جامعه رخ مینمود، با آن مقابله میکردند.
برای دیدن برخی از این مستندات به اینجا 👉 مراجعه کنید
💥اما در این مطلب سندی ارائه میشود که نشان میدهد پیامبر اکرم (ص) بدحجابی را منکر تلقی کرده و از آن نهی مینمودند.
🔆 در میانه جنگ احد، شایعه کشته شدن پیامبر اکرم (ص) موجب شد غیر از امام علی (علیهالسلام) و چند تن انگشت شمار، سایر مسلمانان از صحنه نبرد بگریزند. پس از شهادت ابودجانه و فداکاری حضرت علی (ع)، نصرت الهی فرود آمد و مشرکین پا به فرار گذاشتند.
در روایتی صحیحالسند لحظه بازگشت پیامبر (ص) به مدینه اینطور گزارش شده است:
تا اينكه پيغمبر (ص) بر آنها درآمد، ... و زنان انصار چهرههاى خويش ميخراشيدند و موها را پريشان كرده و موی پیشانی بريده، گريبان چاكزده و (براى آنكه بدنشان ديده نشود) دامنهاى آن را به كمر بسته بودند، و تأثر و علاقه شديد خود را نسبت به پيغمبر (ص) اظهار ميداشتند.
رسول خدا (ص) كه آنها را بدان وضع ديد، دلداريشان داده و با خوبى با آنها سخن گفت و به آنها دستور داد خود را بپوشانند و به خانههایشان بروند: «فَلَمَّا رَأَيْنَهُ قَالَ لَهُنَّ خَيْراً وَ أَمَرَهُنَّ أَنْ يَسْتَتِرْنَ وَ يَدْخُلْنَ مَنَازِلَهُنَّ»
📚 الکافی، ج۸، ص۳۱۸؛ ترجمه رسولی محلاتی
📌 چند نکته:
✅ پیامبر اکرم (ص) به این زنان «امر» میکنند که خود را بپوشانند. پس دستور دادن به رعایت حجاب در سیره نبوی نیز وجود داشته است.
✅ پیش از امر به معروف با آنان به خوبی سخن گفته و از احساسات آنها تقدیر کردند.
✅ وقتی پیامبر اکرم (ص) در مواجهه با زنانی که در بدپوششی خود قصد بدی ندارند، نهی از منکر میکنند، به طریق اولی در مقابل بیحجابی ناشی از کمحیایی و بیعفتی خواهند ایستاد.
#پاسخ_به_شبهات
#حجاب
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz
✅جوانــــان امیـــــدآفرینی کنند
❇️آیت الله العظمی #امام_خامنه_ای:
🔹 جوانان ما افسران جنگ نرم ما هستند. جوانان ما نباید اجازه بدهند که یک چنین اتفاقی بیفتد. باید امیدآفرینی کنند، توصیه به ایستادگی کنند، توصیه به تنبلی نکردن و خسته نشدن.
🔺 امروز #فضای_مجازی یک فرصتی است برای این کار. حالا فضای مجازی را دشمنان به گونهی دیگری از آن استفاده میکنند اما شما جوانهای عزیز از فضای مجازی جور دیگری استفاده کنید. برای امیدآفرینی، برای توصیه به صبر، برای توصیه به حق، برای بصیرتآفرینی، برای توصیه به خسته نشدن، تنبلی نکردن، بیکاره نماندن و ... ۹۹/۱۲/۲۱
⁉️♨️❌کلید همه بدی ها
در روایات آمده است: شراب مادر ناپاكيهاست، هر كه بنوشد چهل روز نمازش پذيرفته نشود و اگر بميرد و شراب در شكم او باشد چنانست كه در دوران جاهليت مرده باشد.
و همچنین آمده است: شراب مادر بديهاست و از همه گناهان بزرگ بزرگتر است هر كه آن را بنوشد باك ندارد كه با مادر و خاله و عمه خود زنا كند.
و نیز نقل شده: شراب مجموعه گناهان است. ( نهج الفصاحة (مجموعه كلمات قصار حضرت رسول صلى الله عليه و آله) - تهران، چاپ: چهارم، 1382ش. ص477)
در رساله عملیه آمده است:
«آشامیدن شراب حرام و در بعضی از اخبار بزرگترین گناه شمرده شده است. اگر کسی آن را حلال بداند در صورتی که توجه داشته باشد که لازمه حلال دانستن آن تکذیب خدا و پیغمبر است کافر است.
از امام جعفر صادق(علیه السلام) روایت شده است: «شراب ریشه بدی ها و منشأ گناهان است و کسی که شراب میخورد عقل خود را از دست می دهد و در آن موقع خدا را نمی شناسد
و از هیچ گناهی باک ندارد و احترام هیچ کسی را نگه نمی دارد
و حق خویشان نزدیک را مراعات نمی کند و از زشتی های آشکار رو نمی گرداند
و روح ایمان و خداشناسی از بدن او بیرون می رود و روح ناقص خبیثی که از رحمت خدا به دور است در او می ماند
و خدا و فرشتگان و پیغمبران و مؤمنان او را لعنت می کنند
و تا چهل روز نماز او قبول نمی شود
و روز قیامت روزاو سیاه می شود و زبان از دهانش بیرون می آید و آب دهان او به سینه اش می ریزد و فریاد تشنگی او بلند است.» (رساله عملیه امام خمینی(ره)، احکام خوردنی ها و آشامیدنی ها، مسأله 2633، قم، دانش، چاپ: پاییز75 )
برخی مضرات دیگر شراب نیز عبارت است از ریزش مو، آب مروارید، چین و چروک پوست، ضایعات شنوایی، سرطان، فساد دندان ها، پوکی استخوان، بیماری های قلبی، زخم معده، سرطان رحم، سقط جنین، سیروز کبدی، تغییر شکل دادن سلول های جنسی، اثر نامطلوب بر ژن ها تا هفت نسل، بروز آسیب های مغزی و... (مضرات الکل، قلیان و... دکتر علی اصغر اکبری)
⬅️نتیجه اینکه یکی از ابزارهای شیاطین و استکبار برای نابود کردن حرث ها و نسل ها شراب و ترویج شرابخواری است. لطفا بیشتر مواظب باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
💫ماه صلوات
از ابابصیر نقل شده است که از امام صادق (علیه السلام) در باره آیه 56 سوره احزاب: «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً» پرسیدم؛ امام(علیه السلام) فرمود:
صلوات بر او و پذیرش فرمان او در همه چیزهایی که بر وی نازل گشته است.«الصَّلَاةُ عَلَيْهِ وَ التَّسْلِيمُ لَهُ فِي كُلِّ شَيْءٍ جَاءَ بِه.»
📘(احمد بن محمد بن خالدبرقی، المحاسن - قم، چاپ: دوم، 1371 ق. ج1، ص271)
🍃🌸🍃فرارسید ماه شعبان، ماه رسول خدا و ماه صلوات بر شمامبارک باد.
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
سلام. دوشنبه اول ماه شعبان
25 اسفند1399
ختم سوره واقعه برای افزایش رزق و برآوردهشدن حاجات مهم.
حضرت آیتالله بهجت (رحمهالله) برای افزایش روزی و برآورده شدن حاجات مهم، ختم سورۀ «واقعه» را به اطرافیان خود توصیه میکردند. دستور این ختم بدین شرح است:
چون اول ماه قمری دوشنبه باشد، شروع کند به خواندن این سورۀ مبارکه با طهارت و رو به قبله.
روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه و روز سوم سه مرتبه و همچنین تا چهاردهم، چهارده مرتبه بخواند و بعد از تلاوت سورۀ مبارکه، هر روز این دعا را بخواند:
يا مُسَبِّبَ الاَسْبابِ وَ يا مُفَتِّحَ الاَبْوابِ اِفْتَحْ لَنا الْاَبْوابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الْعِقابَ [الصِّعابَ]، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي و رِزْقُ عِیالي فِی السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيداً فَقَرِّبْهُ وَ إِنْ كَانَ قَرِيباً فَيَسِّرْهُ وَ اِنْ كانَ يَسِيراً فَكَثِّرْهُ وَ اِنْ كانَ كَثِيراً فَخَلِّدْهُ وَ اِنْ كانَ مُخَلَّداً فَطَيِّبْهُ وَ اِنْ كانَ طَيِّباً فَبارِكْ لي فيهِ وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ يا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ وَ وَحْدانِيَّتِكَ اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ وَ اِنْ كانَ عَلي اَيْدِي شِرارِ خَلْقِکَ فَانْزِعْهُ وَانْقُلْهُ اِلَيَّ حَيْثُ اَكونُ وَ لا تَنْقُلْنِي اِلَيهِ حَيْثُ يَكُونُ.
در پنجشنبههای میان این چهارده روز، این دعا خوانده میشود:
يا ماجِدُ يا واحِدُ، يا جَوادُ يا حَليمُ، يا حَنّانُ يا مَنّانُ يا كَريمُ، اَسْئَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفاتِكَ تَلُمُّ بِها شَعْثى، وَ تَقْضى بِها دَيْنى، وَ تُصْلِحُ بِها شَأْنى بِرَحْمَتِكَ يا سَيِّدى. اَللَّهُمَّ اِنْ كانَ رِزْقى فِى السَّماءِ فَاَنْزِلْهُ، وَ اِنْ كانَ فِى الاَرْضِ فَاَخْرِجْهُ، وَ اِنْ كانَ بَعيداً فَقَرِّبْهُ، وَ اِنْ كانَ قَريباً فَيَسِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ قَليلاً فَكَثِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ كَثيراً فَبارِكْ لى فيهِ، وَ اَرْسِلْهُ عَلى اَيْدى خِيارِ خَلْقِكَ، وَ لا تُحْوِجْنى اِلى شِرارِ خَلْقِكَ، وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ (بِكَيْنُونَتِكَ) وَ وَحْدانِيَّتِكَ. اَللًّهُمَّ انْقُلْهُ اِلَىَّ حَيْثُ اَكُونُ، وَ لا تَنْقُلْنى اِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَديرٌ، يا حَىُّ يا قَيُّومُ يا واحِدُ يا مَجيدُ يا بَرُّ يا كَريمُ يا رَحيمُ يا غَنِىُّ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنا نِعْمَتَكَ، وَ هَیِّنَا [هَنِّئْنا-هَيِّئْنا] كَرامَتَكَ وَ اَلْبِسْنا عافِيَتَكَ.
سفارش به این ختم از بعضی بزرگان رسیده است.
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
هدایت شده از کلاس آموزش قرآن مسجد امام صادق علیه السلام
مبانی، اصول و روشهای فعالیت قرآنی از منظر امام خامنهای.pdf
1.42M
📚مبانی، اصول و روشهای فعالیت قرآنی از منظر امام خامنهای
#جزوه | PDF
📌این جزوه 47 صفحهای، مروری دارد بر نگاه مقام معظم رهبری به قرآن کریم و فعالیت قرآنی از حیث مبانی و اصول و روشهای عملیاتی.
📎مطالعه این جزوه برای تمامی اقشار - خصوصاً فعالان در زمینه قرآنی- توصیه میشود.
📍تدوین: پایگاه نُمو
#قرآن
#فرهنگی
#امام_خامنهای
🌏 آدرس پایگاه:
🌐www.nomov.ir
📱 کانال «نُمو» در ایتا:
🆔 @nomov_ir
✍🏻یادداشت حضرت آیتالله امام #خامنهای درباره #مناجات_شعبانیه
🔰بسمالله الرحمنالرحیم
#دعا، وسیلهی مؤمن و ملجأ مضطر و رابطهی انسان ضعیف و جاهل با منبع فیاض علم و قدرت است، و بشر بیرابطهی روحی با خدا و بدون عرض نیاز به غنی بالذات، در عرصهی زندگی سرگشته و درمانده و هدر رفته است؛ «قل ما یعبؤا بکم ربیّ لولا دعاؤکم».
🔹بهترین دعا آن است که از سرمعرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشا شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (صلّیاللَّهعلیه والهوسلّم) و اهلبیت طاهرین او - که اوعیهی علم پیامبر(ص) و وراث حکمت و معرفت اویند - میتوان جست. ما بحمداللَّه ذخیرهیی بیپایان از ادعیهی مأثورهی از اهلبیت (علیهمالسّلام) داریم که انس با آن، صفا و معرفت و کمال و محبت میبخشد و بشر را از آلایشها پاکیزه میسازد.
🔹مناجات مأثورهی ماه شعبان - که روایت شده اهلبیت (علیهمالسّلام) بر آن مداومت داشتند - یکی از دعاهایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن، با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالییی همراه است که نظیر آن را در زبانهای معمولی و محاورات عادی نمیتوان یافت و اساساً با آن زبان قابل ادا نیست.
🔹این مناجات، نمونهی کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است. هم درس معارف است، هم اسوه و الگوی عرض حال و درخواست انسان مؤمن از خدا.
🔹مناجاتهای پانزدهگانه که از امام زینالعابدین حضرت علیبنالحسین (علیهالسّلام) نقل شده، گذشته از خصوصیت بارز دعایی مأثور از اهلبیت (علیهمالسّلام)، این مزیت را داراست که به مناسبت حالات مختلف #مؤمن، مناجاتها را انشا فرموده است.
🔺خداوند به همه توفیق استفاضه و خودسازی به برکت این کلمات مبارک را عنایت فرماید. آمین. ۶۹/۱۰/۱
ارسالی از: @bedonimarz
May 11
🌿 #مراقبات_مشترک_ماه_شعبان
🔆 1 روزه
🔆 2 هر روز هفتاد مرتبه بگويد: أسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ
🔆 3 هر روز هفتاد مرتبه بخواند: أسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِي لا إِلَهَ إِلا هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ الْحَيُّ الْقَيُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ.
از روايات استفاده مىشود كه بهترين دعاها و ذكرها در اين ماه استغفار است، و هر كه در هر روز اين ماه هفتاد مرتبه استغفار كند، مانند اين است كه در ماههاى ديگر هفتاد هزار مرتبه استغفار بجا آورد.
🔆 4 صدقه: در اين ماه صدقه بدهد، گرچه نصف دانه خرما باشد، تا حق تعالى بدن او را بر آتش دوزخ حرام كند.
از امام صادق عليه السّلام روايت شده است كه از وجود مبارک ايشان درباره فضيلت روزه ماه رجب سؤال كردند فرمودند: چرا از روزه ماه شعبان غافل هستيد؟ راوى عرض كرد يابن رسول الله كسى كه یک روز از شعبان را روزه بدارد، چه ثوابى دارد؟ فرمود: به خدا سوگند بهشت پاداش آن است، عرض كرد يابن رسول الله بهترين اعمال در اين ماه چيست؟ فرمود: صدقه و استغفار، هر كه در ماه شعبان صدقه دهد حق تعالى آن را رشد و نموّ دهد همان گونه كه يكى از شما بچّه شترش را رشد مىدهد، تا آن كه در قيامت درحالی كه به اندازه كوه احد شده باشد به صاحبش بازگردد.
🔆 5 صلوات بر پیامبر
🔆 6 در تمام اين ماه هزار مرتبه بگويد: لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ لا نَعْبُدُ إِلا إِيَّاهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ
معبودى جز خدا نيست، و نپرستيم جز او را درحالی كه عبادت را براى او خالص مىكنيم، گر چه مشركان را خوش نيايد.
اين ذكر پاداش بسيارى دارد از جمله اينكه در نامه عملش عبادت هزار ساله بنويسند.
🔆 7 صلوات شعبانیه
در هر روز از شعبان در وقت زوال و در شب نيمه آن بخواند اين صلوات مَرْويّه ازحضرت امام زين العابدين عليه السّلام را:
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ، وَمَوْضِعِ الرِّسالَةِ، وَمُخْتَلَفِ الْمَلائِكَةِ وَمَعْدِنِ الْعِلْمِ، وَاَهْلِ بَيْتِ الْوَحْىِ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، الْفُلْكِ الْجارِيَةِ، فِى اللُّجَجِ الْغامِرَةِ، يَأْمَنُ مَنْ رَكِبَها، وَيَغْرَقُ مَنْ تَرَكَهَا، الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ، وَالْمُتَاَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللّازِمُ لَهُمْ لاحِقٌ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، الْكَهْفِ الْحَصينِ، وَ غِياثِ الْمُضْطَرِّ الْمُسْتَكينِ، وَمَلْجَأِ الْهارِبينَ، وَعِصْمَةِ الْمُعْتَصِمينَ، اَللّهُمَ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، صَلوةً كَثيرَةً تَكُونُ لَهُمْ رِضاً، وَلِحَقِ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ اَدآءً وَقَضآءً، بِحَوْلٍ مِنْكَ وَقُوَّةٍ يا رَبَّ الْعالَمينَ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، الطَّيِّبينَ الْأَبْرارِ الْأَخْيارِ، الَّذينَ اَوْجَبْتَ حُقُوقَهُمْ، وَفَرَضْتَ طاعَتَهُمْ وَوِلايَتَهُمْ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَاعْمُرْ قَلْبى بِطاعَتِكَ، وَلا تُخْزِنى بِمَعْصِيَتِكَ، وَارْزُقْنى مُواساةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَيْهِ مِنْ رِزْقِكَ بِما وَسَّعْتَ عَلَىَّ مِنْ فَضْلِكَ، وَنَشَرْتَ عَلَىَّ مِنْ عَدْلِكَ، وَاَحْيَيْتَنى تَحْتَ ظِلِّكَ، وَهذا شَهْرُ نَبِيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِكَ، شَعْبانُ الَّذى حَفَفْتَهُ مِنْكَ بِالرَّحْمَةِ وَالرِّضْوانِ، الَّذى كانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَالِه وَسَلَّمَ، يَدْاَبُ فى صِيامِهِ وَقِيامِهِ، فى لَياليهِ وَاَيَّامِهِ، بُخُوعاً لَكَ فى اِكْرامِهِ وَاِعْظامِهِ، اِلى مَحَلِ حِمامِهِ، اَللّهُمَّ فَاَعِنَّا عَلَى الْأِسْتِنانِ بِسُنَّتِهِ فيهِ، وَنَيْلِ الشَّفاعَةِ لَدَيْهِ، اَللّهُمَّ وَاجْعَلْهُ لى شَفيعاً مُشَفَّعاً وَطَريقاً اِلَيْكَ مَهيَعاً، وَاجْعَلْنى لَهُ مُتَّبِعاً، حَتّى اَلْقاكَ يَوْمَ الْقِيمَةِ عَنّى راضِياً، وَ عَنْ ذُنُوبى غاضِياً، قَدْ اَوْجَبْتَ لى مِنْكَ الرَّحْمَةَ وَالرِّضْوانَ، وَاَنْزَلْتَنى دارَ الْقَرارِ وَمَحَلَّ الْأَخْيارِ،
🔆 8 مناجات شعبانیه
بخواند اين مناجات مرويّه از ابن خالويه را كه نقل كرده و گفته اين مناجات حضرت اميرالمؤمنين و امامان از فرزندان او عليهم السّلام است كه در ماه شعبان مى خواندند:
اَللّهُمَ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَاسْمَعْ دُعائى اِذا دَعَوْتُكَ، وَاْسمَعْ نِدائى اِذا نادَيْتُكَ، وَاَقْبِلْ عَلىَّ اِذا ناجَيْتُكَ، فَقَدْ هَرَبْتُ اِلَيْكَ، وَوَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيكَ، مُسْتَكيناً لَكَ مُتَضرِّعاً اِلَيْكَ، راجِياً لِما لَدَيْكَ ثَوابى.... ( برای مطالعه کامل مناجات شعبانیه به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
#مراقبات_ماه_شعبان
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
💠 بهترین اعمال ماه شعبان: استغفار، صدقه، روزه
از روایات استفاده مى شود که بهترین دعاها و ذکرها در این ماه استغفار است و هرکه در هر روز این ماه هفتاد مرتبه استغفار کند، مانند این است که در ماههاى دیگر هفتاد هزار مرتبه استغفار بجا آورد.
در این ماه صدقه بدهد، گرچه نصب دانه خرما باشد، تا حق تعالى بدن او را بر آتش دوزخ حرام کند.
از امام صادق علیه السّلام روایت شده: که از وجود مبارک ایشان درباره فضیلت روزه رجب سؤال کردند؟ فرمود: چرا از روزّ شعبان غافل هستید؟ راوى عرض کرد یابن رسول الله کسىکه یکروز از شعبان را روزه بدارد، چه ثوابى دارد؟ فرمود: به خدا سوگند بهشت پاداش آن است.
عرض کرد یابن رسول الله بهترین اعمال در این ما چیست؟ فرمود: صدقه و استغفار، هرکه در ماه شعبان صدقه دهد حق تعالى آن را رشد و نموّ دهد همانگونه که یکى از شما بچّه شترش را رشد می دهد تا آنکه در قیامت درحالى که به اندازه کوه احد شده باشد به صاحبش بازگردد. مفاتیح الجنان، اعمال ماه شعبان
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
25 اسفند سالروز رحلت سید احمد خمینی از این دنیای فانی است. کسی که یک لحظه پدرش را رها نکرد و محبوب ترین کس نزد امام راحل بود و امام نگذاشت از وجوهات ارتزاق کند و نیز مانع شد منصبی را در نطام اسلامی تصدی کند به او نوشت حکومت وریاست به شدت محسود است اوج شجاعت و مناعت سید احمد حمایت بی دریغ وبی درنگ از خلف صالح امام خمینی بود که فریاد میزد مخالف ایشان را تکه تکه میکنیم و میگفت خدا به ما رهبری مثل شما داد احمد مثل برادرش مصطفی در 50 سالگی عروج کرد و علاقه اش به امام او را خیلی زود دوباره به نزد امام در نزد خدا برد نام احمد همراه نام روح الله جزء تاریخ انقلاب اسلامی است و و فرزندانش نیز مثل او حامی نظام و رهبری هستند وچرا چنین نباشند که سلاله روح الله هستند.
ارسالی از: @Qavami
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5