#تمدن_اسلامی
#اختراعات_مسلمانان
🎥اگر #مسلمانان نبودند، امروز سینما و دوربینی نبود!!!
📌 « #ابن_هیثم » را بشناسیم...
┅┅❅❈❅┅┅
🔴سبک زندگي ايرانيان در اوايل قرن چهاردهم، به روايت يک مستشار آمريکايي
🔸آرتور ميلسپو، مستشار معروف آمريکايي و همه کاره مسائل مالي ايران در سالهاي 1301 تا 1306 و همچنين سالهاي 1321 تا 1323، در جايي از کتابي که با عنوان « «مأموریت آمریکاییها در ایران» نوشته است، شرحي کوتاه از #سبک_زندگی و خلقيات مردم ايران در يک قرن قبل بيان میکند که صرف نظر از برداشت درست يا نادرست او از روحيات و خلقيات ما ايرانيان، توجه به آنها جالب است:
🔸«دو کیفیت اجتماعی که به ندرت در ایران یافت میشود، پشتکار و #وجدان_کار است... حقیقت این است که کمکاری، غیرفعال بودن و امروز و فردا کردنِ ایرانیها بسیار تأثرانگیز است. یک ایرانی کارهایش را با آرامی و با فراغخاطر انجام میدهد و توجه او به فلسفه و ادبیات خیلی بیشتر از امور شغلیاش است. اغلب اوقات خود را به صحبت کردن، مخصوصاً دربارۀ سیاست تلف میکند. حرفهای او بیشتر مربوط به مسائل و اشخاصی است که اصولاً ربطی به کار او ندارند...
🔸یکی از مهمترین معایب کارمندان ایرانی تعلل و ناتوانی آنها در مواجهه با مشکلات است. شرکتکنندگان در کنفرانسها به ندرت کسانیاند که کاردان باشند و برای تحمیل نظرات خود پافشاری کنند. ... این اشخاص با کمال میل با هر پیشنهادی که باعث عقبافتادن کارها و بینتیجه شدن تصمیمات شود، موافقت میکنند...
🔸ایرانیها به هیچ وجه خود را بردۀ ساعت نمیدانند و برای وقت ارزشی قائل نیستند و به طور کلی زندگی را به صورت اوقات حسابشدهای از زمان در نظر نمیگیرند... در قهوهخانهها و کاروانسراها، در کنار خیابانها و جادهها گروهگروه از مردم ایران لم داده و صحبت میکنند و قلیان میکشند... در پیادهروها یا کنار جادهها اغلب به کارگران یا کشاورزانی برمیخوریم که زیر آفتاب خوابیدهاند. ایرانیها در هر کاری که داشته باشند، عجلهای در انجام آن ندارند. اگر کنفراسی بناست ساعت چهار تشکیل شود، کار خود را ساعت پنجونیم آغاز میکند. ...
🔸حس میهنپرستی و مسئولیت اجتماعی در اغلب ایرانیها تکامل نیافته است... هزاران ایرانی برای امور مختلف به وزارت مالیه مراجعه میکنند که اغلب بجز ادعای مالی یا توصیه برای برادر، پسر، برادرزاده یا درخواست تخفیف مالیاتی انتظار دیگری ندارند. این عده حاضرند برای رسیدن به خواستۀ خود حقیقت را نادیده بگیرند و جز به منافع خود و خانوادۀ خویش به چیز دیگری توجه ندارند...»
احمد حسین شریفی
🔸نتیجهی علم منهای دین (مباحثه با رئیس مجلس آلمان)🔸
رئیس مجلس آلمان در دوره آقای خاتمی به ایران آمد. آن موقع بحث روز، گفتگوی تمدنها بود و ایشان هم روی این مسئله مانور میداد. زمانی که خواست موضوع گفتگوی تمدنها را شروع کند من گفتم که میخواهم در ابتدا سؤالی از آقای رئیس مجلس بپرسم. گفتم اگر ۲ نفر با هم دعوا میکردند و یک نفر سومی آمد به هر کدامیک چوب داد، آیا به این دو نفر خدمت کرده است یا خیانت؟ او ترسید که اگر بگوید خیانت کرده من مچ او را میگیرم که شما در دوره جنگ به عراق و ما کمک میکردید. برای رئیس مجلس هم، چنین گافی خیلی سخت است. یک جوانی [در مجلس] بود که گفت من عضو حزب سوسیالیست هستم و جزو نمایندهها بود. این جوان دیگر حوصله نکرد و گفت جواب شما روشن است و این فرد به هر دو نفر خیانت کرده است. ایشان (رئیس مجلس) هم ناچار شد که بگوید خیانت کرده است. البته بعد من دل او را آرام کردم و گفتم که سؤال من سیاسی نیست. من میخواستم بگویم که نتیجه علم منهای دین، این است. اینکه دائم توی سر دین میزنند و میگویند که دین باعث عقبافتادگی است، یکبار هم به دین فرصت دهید که از خودش دفاع کند. دانش که تاج افتخار بشریت است تابهحال چهکار برای بشریت کرده است؟ بشر در ابتدا الف بود و ب. دانش آمد و دائم یکی به این داد و یکی به آن.
بعد از اینکه این فرد قبول کرد که چنین اقدامی خیانت است، سؤال دوم را مطرح کردم. گفتم شما معتقدید که آیا اول باید یک نفر را مسلح کرد و بعد او را اصلاح کرد یا اینکه اول او را اصلاح کرد و بعد مسلح کرد؟ در پاسخ به این سوال هم کمی این پا و آن پا کرد و بعد گفت اول #اصلاح و بعد #تسلیح. گفتم خب شما که میگویید ابتدا باید اصلاح و بعد مسلح شود اگر کسی اصلاح نشده مسلح شد باید او را خلع سلاح بکنیم یا خیر؟ او هم ناچار شد که بگوید باید خلع سلاح کنیم.
گفتم پس آن چیزی که میتواند جامعه را اصلاح کند ۳ چیز است: خلع سلاح فاسدها، اصلاح و تسلیح. اینکه ما بیاییم و با یکدیگر حرف بزنیم، اما هیچ ضمانت اجرایی نداشته باشیم چه اهمیتی دارد؟ دیدید که گفتگوی تمدنها هم کمکم خاموش شد.
آیت الله حائری شیرازی
بی اعتمادی به اطرافیان
ترس از خودی
نادرشاه در ماههای پایانی عمر در اوج خشونت حکومت میکرد و به دلایلی چند به تمامی سردارانش سوءظن داشت. نادر شبی رئیس آنها را احضار کرد و چنین گفت: من از نگهبانان خود راضی نیستم و از وفا و دلیری شما آگاهم. حکم میکنم فردا صبح همه آنان را توقیف و زنجیر کنید و اگر کسی مقاومت کند ابقا نکنید. حیات من در خطر است و برای حفظ جان فقط به شما اعتماد دارم. نوکری گرجی این موضوع را به اطلاع سرداران نادر رساند و ایشان مصمم شدند تا دیر نشده، نادر را از میان بردارند. تا پاسی از شب رفت، مواضعین به خیمه چوکی، دختر محمدحسنخان قاجار، که نادر آن شب را در سراپرده او بود، رو آوردند. ترس به آنان چنان غلبه کرد که اکثرشان جرات ورود به خیمه را نکردند. فقط محمد خان قاجار، صالح خان و یک شخص متهور دیگر وارد شدند و چوکی تا متوجه آنها شد نادر را بیدار کرد. نادر خشمناک از جای برخاست و شمشیر کشید. پایش در ریسمان چادر گیر کرد و درافتاد. تا خواست برخیزد، صالح خان ضربتی وارد آورد و یک دست او را قطع کرد. سپس محمد خان قاجار سر نادر شاه را از تن جدا ساخت.
(بامداد یکشنبه ۱۱ جمادیالثانی ۱۱۶۰ برابر با ۲۸ خرداد ۱۱۲۶ خورشیدی)
آلودگی در بیکاری است، انواع مفاسد در بیکاری است. ما باید شغل خود را مانند نماز، مقدس بشماریم و آن را از هر نجاست و کثافت دور بداریم.
📕یادداشتهای استاد مطهری ج ۶ ص۴۴۶
⛔️تصویردلخراش
عکس یادگاری سرباز آمریکایی درحال پاره کردن شکم یک اسیر ویتنامی
#غرب_شناسی
هدایت شده از تا انتهای افق
تصورات اشتباه
قبل از سفر به #فرانسه واقعا فکر نمی کردم این حجم از نارضایتی مردمی نسبت به دولت و سیستم اجرایی و ... وجود داشته باشه. اگر هم باشه فکر نمی کردم اهل آشوب و تخریب و خرابکاری باشند. اما خودم به شخصه، شاهد آشوب و خرابکاری مردم در جریان اعتراضات و اعتصابات بوده ام.
خب همیشه شنیده می شد که اروپا مهد قوانین مدنی است. کشورها در اجرای قوانین موفق هستند. مردم در اجرای قوانین جدی هستند. زندگی مدنی به بهترین شکل برقرار است و...
اما خب مدام در جریان اخباری قرار می گرفتم که از نارضایتی مردم از حکومت و اقدامات دولت و... می گفت. از اعتصاب و تظاهرات عادی گرفته تا سوزاندن اموال دولتی و مردمی...
از فرانسه که گذشت، قبل از سفر به هلند، فکر نمی کردم اینجا هم مردم اهل آشوب و خرابکاری و درگیری داخلی باشند. به تعریف و تمجید خیلی ها تصور می شد که حتما مردم از حکومت راضی. حکومت از مردم راضی و همه چیز خیلی نایس و رویایی در جریان است.
اما دنیای واقعی بدون سانسور، بدون روتوش و بدون رسانه های واسطه شکل دیگری دارد.
چند روز است که در شهرهای #هلند اعتراضات مردمی شکل گرفته، برای چی؟ مخالفات با قانون منع رفت و آمد شبانه از ساعت ۹ شب...
اصل اینکه مردم بخاطر این مسئله در خیابان ها بریزند و نه فقط اعتراض کنند، بلکه به آشوب و خرابکاری دست بزنند یک بحث است که چرا؟! اما در کنارش واقعیت وجود تظاهرات، درگیری با پلیس، تخریب اماکن دولتی یا مردمی یک واقعیت است که در حال وقوع است و این درحالی ست که صفحه اینستا این شهرها باز هم تصاویری هنری و زیبا از شهری رنگی و آرام می گذارند و شاید خیلی از مردم دنیا دستشان فقط به این حد از اخبار تزئینی این کشورها برسد.
تجربه زندگی در خارج از #کشورم_ایران تجربه ارزشمندی شد برای اینکه بدون سانسور شاهد وقایع این دست کشورها باشم. وقایعی که بسیاری از رسانه های فارسی زبان با فاصله زیاد از واقعیت حوادث رخ داده، به روایت خود، اخبارسازی می کنند.
✨مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه و هلند
@ninfrance
💢 58 درصد آمریکاییها اعتقاد دارند که "دغدغه اکثر سازمانهای رسانهای بیشتر حمایت از یک ایدئولوژیک یا موضع سیاسی است تا اطلاعرسانی به مردم"
🖌 غائله کرونا بهانهای برای تیکآف اقتصادهای جهان
وقتی بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا به سراغ فرد می آید، تب و ناراحتی و درد و خستگی ناشی از آن باعث می شود بیمار احساس کند که جهان چقدر زجرآور و ناعادلانه است! در همین حال هر چه می تواند بدن خود را با انواع مأکولات و مشروبات دارویی تقویت می کند و ناگهان در یک صبح همه چیز ناپدید می شود و جهان زیبا می شود. اگر در حال عادی آن همه به تغذیه و تقویت جسمی توجه کنیم توجیهی ندارد اما در دوران ابتلا اینگونه نیست.
حدود یک سال می گذرد که اقتصاد جهان دچار بیماری کووید 19 شده است و اقتصادهای پیشرو با ایده محوری "پول هلیکوپتری" در حال تقویت خود هستند! حجم دلار خلق شده (اسکناس و سپرده جاری) از سال 1974 تا مارس 2020 (قبل از کرونا): 4 هزار میلیارد دلار است. این درحالی است که حجم دلار خلق شده از مارس 2020 تا دسامبر 2020: 3.5 هزار میلیارد دلار می باشد. این یعنی انباره دلار در عرض چند ماه به اندازه 50 سال رشد کرده است!
شمار قابل توجهی از اقتصاددانان برجسته مانند ریچارد بالدوین، جردی گالی، دی مارو، جاناتان ترنر و... سیاست مداران جهان را تشویق به پول هلیکوپتری کردند، عنوان مقاله های آن ها را ببینید:
"پول هلیکوپتری الان وقتش است"، "شکستن تابوها؛ اقتصادسیاسی پولپاشی برای کرونا"، "چراغ های اقتصاد را روشن نگه دارید؛ داروی اقتصاد مبتلا به کرونا" و "تحلیل ساده پول هلیکوپتری؛ چرا همیشه جواب می دهد!"
اقتصادهای مبتلا به کرونا در حال تقویت برای کچ آپ (catch-up) و فراتر از آن جهش در تولید و اندازۀ خود هستند! اخیرا کنگره آمریکا یک بسته یک و نیم هزار میلیارد دلاری دیگر برای تزریق به اقتصاد تصویب کرد. در مجموع 5 تریلیون دلار در دوران ابتلای اقتصاد آمریکا به کرونا خلق پول شده و به اقتصاد تزریق شده است (چقدر کلمه تزریق در اینجا مناسب است، درست مانند تزریق به بیمار).
کل تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال 2019، 20 تریلیون دلار است یعنی آمریکا یک چهارم تولید ناخالص داخلی پول خلق کرده و طبق استعاره فریدمن با هلیکوپتر بر سر اقتصاد خود ریخته!
همان طور که تقویت جسمی و تغذیه فوق العاده برای مریض توجیه پذیر است این حجم از خلق پول در شرایط بحرانی نیز موجه است. به نظر می رسد غائله کرونا بهانه مناسبی برای تیک آف اقتصاد برخی کشورها فراهم کرده است.
بله باید یک پاندمی رخ دهد که بتوان این چنین تابوها را شکست.
نگران نباشید وقتی از تیکآف اقتصادشان مطمئن شوند، غائله می خوابد. آسیب دیدن بخش قابل توجهی از مردم جهان هم برایشان مهم نیست!
اگر ایران می خواست به اندازه یک چهارم تولید ناخالص داخلی خود به اقتصاد تزریق کند چقدر می شد؟ GDP ایران 450 میلیارد دلار است و یک چهارم آن می شود 112 میلیارد دلار! (مجموع پولی که ایران در دوران ابتلا به اقتصاد تزریق کرده حدود سه میلیارد دلار است!). خلاصه اینکه این فرصتی بود برای تیکآف نه نحیفتر کردن اقتصاد مبتلا به کرونا!
#یادداشت_اقتصادی
روزنامه جوان:
🔴 در کل جهان 300 ماهواره تلويزيوني فعال است که از اين تعداد 116 ماهواره فضاي ايران را پوشش ميدهند.
شبکههاي فارسيزبان که فقط براي فارسيزبانان و خصوصاً ايرانيها برنامه توليد و پخش ميکنند، هماينک به بيش از 160 کانال رسيده است.
اما ماهوارههايي که در فضاي ايران فعالند، امکان دريافت حدود 18 هزار شبکه تلويزيوني را فراهم کردهاند و از اين تعداد حدود 2 هزار شبکه را با ديشهاي معمولي ميتوان با کيفيت بالا دريافت کرد.
بررسيها نشان ميدهد، در بين اين شبکهها، 380 کانال به صورت شبانه روز در حال پخش موسيقي، کليپ، رقص، آهنگهاي درخواستي و کنسرت هستند.
حدود هزار و 200 شبکه در خلال برنامههاي خود، کليپها و شوهاي موزيکال پخش ميکنند.
حدود 80 شبکه به نمايش مد و لباس اختصاص دارند.
در يک تحليل محتوايي، عمده آنچه اين شبکهها پخش ميکنند و روي مخاطب اثر ميگذارند، با سنت و فرهنگ اسلامي-ايراني در تضاد بوده و آثار بسيار مخرب روحي و رواني دارند. شبکههاي فارسيزبان در ابتداي راهاندازي، بيشتر موضوعات سياسي را دنبال ميکردند، لکن هماکنون وارد حوزه فرهنگ شده، تغيير و تحولات فرهنگي را به صورت هدفمند در ايران دنبال ميکنند.
برخي از اين شبکهها مانند BBC فارسي، VOA، من و تو و فارسي وان، در ميان مخاطبين شهرت بيشتري يافته و توانستهاند بخشي از جامعه ايراني را تحت تأثير خود قرار دهند.
در ميان اين شبکهها،شبکه فارسي شبکه فارسي وان بيشتر از ديگر شبکهها، کانون خانواده را مورد توجه قرار داده است.
8.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 #فوکویاما:
📍با این اتفاقات دیگر کسی آرزوی #دموکراسی_آمریکایی ندارد...!
🔴پس از ايدئولوژی لیبرالیسم که در جامعهی جهانی سیطرهی نسبی یافته بود از دل آن از 1980 به بعد نئولیبرالیسم ظهور میيابد که منجر به شکاف بیشتر طبقاتی و معضلات عدالت اجتماعی شد و امروزه تقریبا به بن بست رسیده است.
⭕️آمریکا رهبری خود در جهان را از دست داده و ویرانگرترین پیامد آن لکه دار کردن #الگوی_آمریکایی است.🇺🇸
تعبیر #فوکویاما از آمریکای امروز
فوکویاما در مقالهای با عنوان «تا ریشه پوسیده» در «#فارینافرز» نوشت:
🔻در دوره #ترامپ روند زوال #آمریکا با سرعتی حیرتانگیز و در مقیاسی که پیشبینیاش دشوار بود ادامه یافت.
🔻بسترهای موجودی که زمینهساز این بحران بودهاند بی هیچ تغییری پابرجا هستند؛ سیستم هنوز به سختی تن به اصلاح خود میدهد.
🔻۷۷ درصد از جمهوریخواهان معتقدند که در انتخابات سال ۲۰۲۰ تقلب عمدهای صورت گرفته است.
🔻اینکه کشور به شبکههای اجتماعی اجازه داد تا این میزان قدرتمند شوند، یک اشتباه بزرگ بود.
🔻آمریکایی که ترامپ تحویل داد یک آمریکای دوپاره است که دچار اختلاف نظر داخلی بر سر ایدهآل های دموکراتیک خود خواهد بود.