🔴 پرسش :
چرا به قرآن، فرقان هم اطلاق شده است؟
✍ پاسخ :
درباره قرآن دو لفظ به کار رفته: یکی قرآن و دیگری فرقان. در سوره فرقان میفرماید: تَبارَک الَّذی نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلی عَبْدِهِ لِیکونَ لِلْعالَمینَ نَذیراً(فرقان/1). منزه و مبارک است آن ذاتی که فرقان را تنزیل کرد.
🔸 «فرقان» از ماده «فَرْق» است. فَرْق یعنی جدا کردن، تفصیل دادن. در یک آیه دیگر این طور میفرماید: وَ قُرْآناً فَرَقْناهُ لِتَقْرَأهُ عَلَی النّاسِ عَلی مُکثٍ وَ نَزَّلْناهُ تَنْزیلا(اسراء/106) و قرآنی که ما آن را فرق کردیم، فرقان کردیم، جدا کردیم، یعنی به صورت تفصیل درآوردیم، برای اینکه تو آن را تدریجا بر مردم قرائت کنی.
🔹 بعضی این طور ادعا میکنند که اصلا به قرآن از آن جهت «قرآن» گفته میشود که یک حالت جمعی دارد، چون «قَرَأَ» به معنی جمع است، و از آن جهت فرقان گفته میشود که حالت فَرْقی و تفصیلی دارد که به همین صورتِ آیات و کلمات نازل شده است.
📗 استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری، آشنایی با قرآن، جلد14، صفحه 76
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام. صبح سه شنبه, آخرین روز از سال ۱۴۰۲ همه شما بخیر و خوشی باد.
🌴 امیر المؤمنین امام علی علیهالسلام:
چه زود می گذرد ساعات روز و روزهای ماه و ماه های سال و سال های عمر!
📚 نهج البلاغه، فرازی از خطبه ۱۸۸
@valiyeasreejvarkola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#درمحضربزرگان
حجتالاسلام والمسلمین استادمسعودعالی
🔥آثار گناهان....
@valiyeasreejvarkola
💠 دعای روز هشتم ماه #رمضان
🔹 اللّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ رَحْمَةَ الْأَیتَامِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءَ السَّلامِ وَ صُحْبَةَ الْکرَامِ بِطَوْلِک یا مَلْجَأَ الْآمِلِینَ.
🔸 خدایا در این ماه مهرورزی به ایتام، خوراندن طعام، آشکار کردن سلام و همنشینی با اهل کرامت را نصیبم فرما، به عطایت ای پناهگاه آرزومندان.
@valiyeasreejvarkola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حکایت امروز ما حکایت خر ملا نصرالدینه که یکی گفت چرا دونفره سوارش شدید؛ یکی گفت چرا خودت سوار شدی پسرت نه؛ یکی گفت عجب پسر بی ادبی خودش سوار شده پدرش نه؛ یکی هم گفت نگاه کن هیچکدوم سوار خره نشدند...🧐🧐🧐
بالاخره به ساز کی باید رقصید..😕
#موشن_جذاب
#زندگی_با_آیه_ها
💠 قُلْ إِنَّ صَلاتي وَ نُسُكي وَ مَحْيايَ وَ مَماتي لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمين
سوره مبارکه انعام آیه ۱۶۲
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠 آیا اقسام تزریقات، روزه را باطل میکند؟
🔻 تفصیل بین اقسام آن:
🔸 بیحسکننده: اشکال ندارد. (مشهور)
🔸 غذایی (تقویتی):
▫️ باید خودداری کند. (فاضل، جوادی آملی)
▫️ بنا بر احتیاط واجب خودداری کند. (بهجت، رهبری، زنجانی)
▫️ بهتر است اجتناب کند (احتیاط مستحب). (تبریزی، نوری)
▫️ احتیاط مستحب آن است که از استعمال آمپول که به جای آب و غذا به کار میرود خودداری کند، ولی در سرمی که به جای آب و غذا استعمال میشود احتیاط واجب این است که از آن اجتناب نماید و در صورتی که ضرورتی برای استعمال آن باشد باید بنابر احتیاط واجب روزه را گرفته و بعدا آن را قضا نماید. (وحید)
🔸 دارویی:
▫️ اگر در رگ باشد اشکال دارد (احتیاط واجب). (رهبری)
▫️ بهتر است اجتناب کند. (تبریزی)
▫️ اشکال ندارد. (زنجانی)
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام صادق عليه السّلام :
🔸 بر شما باد به تلاوت قرآن ؛ به درستي که درجات بهشت به تعداد آيات قرآن است ، پس زماني که روز قيامت شود به قاري قرآن گفته مي شود :
"قرآن بخوان و بالا برو"
📚 وسائل الشيعه، جلد 2، صفحه ٨۴٢
@valiyeasreejvarkola
#هرشب_یک_داستان_آموزنده
ادعای خدایی
وقتیکه حاکم فاطمی، مسجد قاهره را بنا نمود، پس از اتمام آن حالش تغییر کرد و ادعای خدایی نمود؛ تا آنجا که در نامه مینوشت: «بسم الحاکم الرّحمن الرّحیم.» مردم را به ایمان به خود دعوت میکرد و مال فراوان بین مردم تقسیم مینمود.
روزی از روزهای تابستان مگسهای فراوان اطرافش جمع شده بودند و خدمتکاران آنها را دور میکردند، ولی مگسها بدون فاصله جمع میشدند.
ناگاه یکی با صدای نیکو این آیه را خواند: «ای مردم مَثَلی زده شد، بشنوید، همانا آنان که میخوانند غیر خدا را، هرگز مگسی را نیافرینند، هرچند جمع شوند. اگر از آنان مگس چیزی را برباید، نتوانند آن را باز پس گیرند، هم این طلب کنندگان ناتواناند و هم آن مطلوبان». (سورهی حج، آیهی 73)
وقتی حاکم این آیه را شنید، از روی تخت بر زمین افتاد و بدون مقدمه از قصر فرار کرد و دو روز مخفی ماند. بعد به قصر آمد و دستور داد خوانندهی آیه را بگیرند و در دریا غرق کنند.
وقتی او را غرق کردند و مُرد، در خواب کسی او دید و گفت: «خدا با تو چه کرد؟» گفت: «صاحب کشتی مرا به بهشت رسانید.»
📚(نمونه معارف، ج 3، ص 250 -ثمرات الارواق، ص 35)
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام. صبح روز چهارشنبه،اولین روز از سال ۱۴۰۳ شما بخیر و خوش یمن باد.
🌴 رسول خدا صلیالله علیه و آله وسلم:
اگر می توانید هر روز را نوروز کنید؛ یعنی در راه خدا به یکدیگر هدیه دهید و با یکدیگر پیوند داشته باشید.
📚دعائم الاسلام ، جلد ۲، صفحه ۳۲۶
💐حلول سال نو و نوروز باستانی بر همه شما عزیزان مبارک باد
@valiyeasreejvarkola
🌸 يا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأبْصَارِ
🍃 ای تغییردهنده دلها و دیدهها
🌸 يا مُدَبِّرَ اللَّيْلِ وَ النَّهَارِ
🍃 ای تدبیرکننده شب و روز
🌸 يا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأحْوَالِ
🍃 ای گرداننده سال و حالتها
🌸 حوِّلْ حَالَنَا إلَى أحْسَنِ الْحَال
🍃 حال ما را به نیکوترین حال تغییر ده
🌷 سال نو مبارک 🌷
@valiyeasreejvarkola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ شعار سال۱۴۰۳؛ «جهش تولید با مشارکت مردم»
🎥 بخشی از پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز سال red ۱۴۰۳
🌷 #جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
@valiyeasreejvarkola
💠 دعای روز نهم ماه #رمضان
🔹 اللّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیبا مِنْ رَحْمَتِک الْوَاسِعَةِ وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِک السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِیتِی إِلَی مَرْضَاتِک الْجَامِعَةِ بِمَحَبَّتِک یا أَمَلَ الْمُشْتَاقِینَ.
🔸 خدایا برای من در این ماه بهرهای از رحمت گستردهات قرار ده، و به دلایل درخشانت راهنمایی کن، و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن، به مِهرت ای آرزوی مشتاقان.
@valiyeasreejvarkola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیست تومن داری دستی بدی 😓
👈 از بی نیاز بخواه 😍
#موشن_جذاب
#فرصت_زندگی_با_آیه_ها
💠 إِنَّ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ عِبَادٌ أَمْثَالُكُمْ ۖ فَادْعُوهُمْ فَلْيَسْتَجِيبُوا لَكُمْ إِن كُنتُمْ صَادِقِين
سوره مبارکه اعراف ، آیه ۱۹۴
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠 پرسش:
آیا داروی سالبوتامبول (و مانند آن) افشرده مبتلایان به آسم (تنگی نفس) که دارو را به صورت گاز یا پودر به ریه آنها میرساند، موجب بطلان روزه است؟
✅ پاسخ:
🔸 در صورتی که روزه گرفتن بدون استعمال آن، ممکن نیست یا مشقت دارد، جایز است از آن استفاده کند. لكن احتياط آن است که مبطل دیگری انجام ندهد و در صورت تمکن (بدون استفاده از آن) روزهها را قضا نماید. (آیةالله خامنهای)
🔸 با اکتفا به مقدار ضرورت، روزهاش صحیح است. (آیةالله نوری)
🔸 اگر به صورت گاز رقیق وارد بدن میشود مانعی ندارد و روزهاش صحیح است و ما نمونههای معمولی آن را دیدهایم اشکالی ندارد. (آیةالله مکارم)
🔸 روزه صحیح است مگر اینکه علم پیدا کند آن ماده که اسپری مذکور مشتمل بر آن است وارد دستگاه هاضمه میشود. (آیةالله سیستانی)
@valiyeasreejvarkola
✍ #تحلیل_و_تبیین | جهش تولید بر پایهی جمهور مردم؛
🌸 هفت نکته دربارهی تحقق شعار سال ۱۴۰۳
🎤یک.
تعیین شعار سال توسط رهبر گرامی انقلاب، سیاستی گفتمانی در فقه حکومتی ماست که باید نظام حکمرانی ملی، جهتگیری اصلی خود را بر این سیاست متمرکز کند؛ افزون بر این، توجه به این شعار باید در زنجیرهای از گفتمانها و شعار سالهای پیشین باشد. درک دقیق و درست سیاستگذاران ملی مطابق با آنچه رهبر گرامی انقلاب و توسعهی معنایی این گفتمان در منظومهی فکری امام خمینی(ره) و معظمله از نکات ضروری و لازم است.
🎤دو.
اقتصاد مقاومتی، نظریهی سیاستی نظام اسلامی در مسیر پیشرفت اقتصادی ماست؛ اقتصاد مقاومتی بیش از همه بر مدار تولید ملی، امکان تحقق خواهد داشت و تقویت و رشد زیرساختهای فرهنگی و سیاسی و اقتصادی تولید، از ضروریات این مهم است؛ بنیادهای نظری جهش تولید بر مدار مردم، باید بر پایه ادبیات نظری دربارهی اقتصاد مقاومتی طرح شود و جغرافیای گستردهی مباحث طرحشده در بیانات رهبر گرامی انقلاب، این مهم را تمهید خواهند کرد.
🎤سه.
مردم، محور شکلگیری، پیروزی و بقای انقلاب اسلامی هستند و جهش تولید نیز وابسته به همین رکن اساسی است. «مردم در همهی این دورانها قهرمان اصلی ماجرا و سرگذشت انقلاب بودهاند.» (رهبر انقلاب ۰۸/ ۰۶/ ۱۴۰۱)
«مسئلهی اصلی، کلید اصلی، اینجا است: حضور مردم در همهی مسائل، حلکنندهی مشکلات است. آن چیزی که حضور مردم را تأمین بکند، مردم را تشویق به حضور در عرصه و در میدان بکند -میدانهای مختلف مورد ابتلای کشور- مغتنم است. و حضور مردم هیچ جایگزین دیگری ندارد؛ هنر اصلی انقلاب هم همین بود؛ هنر اصلی انقلاب این بود که جمهور مردم را از یک مجموعه و تودهی منفعل و مصرفی و فاقد یک نگاه ملّی و عمومی، تبدیل کرد به یک مجموعهی پُرانگیزه، علاقهمند، همّتدار، هدفدار، آرمانخواه، و وارد میدان کرد؛ کار بزرگ انقلاب این بود.» (۱۲/ ۰۵/ ۱۴۰۰)
«ما ابزارهای نظامی، ابزارهای سیاسی، ابزارهای اقتصادی را قدرتافزا و قدرتزا میدانیم برای کشور، امّا هیچ کدام به اندازهی حضور مردم نیست؛ حضور مردم، نظام جمهوری اسلامی را به معنای واقعی کلمه قدرتمند میکند.» (۲۶/ ۰۳/ ۱۴۰۰)
🎤چهار.
الزام بزرگ در جهش تولید، شناخت مسئلهها و چالشهای تولید در یک نظام تحلیلی منسجم و منظومهای است؛ اهمیت مسئلهها، منطق اولویتها را میسازد و راه برونرفت از تزاحمها را فراهم میکند. شعار و گفتمان «رفع موانع تولید» باید بهمثابه یک پیشفرض سیاستی در کنار الزامات و ضروریات دیگر، مطرح و برجسته باشد. بر این پایه، نقش موانع و عوامل تضعیفکنندهی داخلی در تولید و پیشرفت (مثل فساد، کمکاری و تنبلی، ضعف بهرهوری، ضعف نگاه بلندمدت و راهبردی و…) را بیش از گذشته برجسته نگریست و پیوسته این پرسش را برجسته ساخت که چگونه میتوان نقش و جایگاه مردم در تولید و پیشرفت ملی را برجستهتر کرد؟
🎤پنج.
تحلیل نقش موانع خارجی و بهویژه تحریمهای استکبار جهانی، یکی دیگر از جنبههای ضروری در این موضوع است؛ نکتهی کلیدی در تحلیل این وضعیت، توجه به نقش و جایگاه مردم است.
«اگر ما کاهش حضور مردم را داشته باشیم، از آن طرف افزایش فشارهای دشمن را خواهیم داشت؛ یعنی اینها با همدیگر به معنای واقعی کلمه یک نسبت معکوسی دارند. اگر چنانچه ما در کشور افزایش حضور مردم را کم داشته باشیم، از آن طرف افزایش فراوان فشار دشمنان را خواهیم داشت. اگر ما بخواهیم فشارهای دشمنان از قبیل فشارهای اقتصادی مثل تحریم و امثال اینها از بین برود یا کاهش پیدا کند، راهش این است که حضور مردم در کشور افزایش پیدا کند و پشتوانهی مردمی به رخ دشمنان کشیده بشود.» (۲۶/ ۰۳/ ۱۴۰۰)
🎤شش.
بازخوانی الگوها و تجربههای موفق اقتصادی در چهل و پنج سال گذشته، الهامبخشی انقلاب اسلامی در ساحت اقتصاد را برجسته خواهد کرد. معانی و آرمانهای بزرگ، همواره به اسوههایی نیازمندند که تحقق آنها را امکانپذیرتر و میسّرتر خواهد کرد.
🎤هفت.
در پرتو مطالبهی مؤکد «جهاد تبیین» از سوی رهبر انقلاب، نیازمند نهضت فرهنگی بزرگ و فراگیری هستیم که بتواند در گفتگو و ارتباط با جمهور مردم، بر «اقناعسازی» متمرکز شود؛ فهرست وسیعی از عناوین و موضوعاتی را میتوان برشمرد که نیازمند تقویت وضعیت گفتمانی آنها در سطح عمومی هستیم، از جمله: تقویت روحیهی کار و تولیدگرایی، پرهیز از مصرفگرایی و توجه به سادهزیستی، تقویت توجه به کالاهای داخلی، بهبود اتقان کاری، افشای اهداف دشمن در اعمال تحریمها، قوتها و دستاوردهای نظام اسلامی بهویژه در حوزهی اقتصاد.
به سخنی دیگر، جهش تولید بر مدار جمهور مردم، در یک سپهر فراگیر فرهنگی و مبتنی بر فرهنگ جهادی و انقلابی امکانپذیر خواهد بود؛ این مهم، نیازمند طرح و برجسته شدن در فضای جهاد تبیین است.
👆#یادداشت از سعید اشیری
@valiyeasreejvarkola
ای در دیار غربت و غم یار احمد
ای نازنین یار وفادار محمد
🏴 دهم رمضان سالروز وفات نخستین بانوی لبیک گوی رسالت، الهه کرامت و آبروی نجابت، حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها را تسلیت می گوییم.
@valiyeasreejvarkola
امام علی علیهالسلام :
✅ عقل، درختى است که ریشه آن " تقوا "
شاخه هايش " حياء " و ميوه آن " پارسايى " است.
" تقوا " به سه چيز دعوت میكند:
✨ دين شناسى،
✨ بى رغبتى به دنيا،
✨ و دل بستگى به خداوند...
و " حيا " به سه چيز دعوت میكند:
✨ يقين،
✨ خوش اخلاقى
✨ و تواضع...
📚 مواعظ العددية، صفحه 160
@valiyeasreejvarkola
#هرشب_یک_داستان_آموزنده
اول خودت خریدارت باش
واعظی بر روی منبر از خدا میگفت؛ ولی کسی پای منبر او نمیرفت. روز بعد واعظ دیگری میرفت و منبر او شلوغ بود در حالی که هر دو واعظ دوست و اهل علم بودند. روزی واعظِ کمطالب به واعظِ پُرطالب گفت: راز این جمعیت شلوغ در پای منبر تو چیست؟
واعظ پُرطالب دست او را گرفت و به بازار بزازها رفتند. یک مغازه پارچهفروشی شلوغ و پارچهفروشیِ دیگر کنار او خلوت بود. دلیلش را پرسیدند: دیدند که مغازۀ پارچهفروشِ شلوغ برای خودش است ولی پارچهفروشِ خلوت، فروشنده است.
واعظ پُرطالب گفت: من همچون آن پارچهفروش که برای خود میفروشد، سخنم را خودم خریدارم، پس خدا نیز از من میخرد و مشتریان را به پای منبر من روانه میکند، ولی تو مانند آن فروشندهای هستی که برای دیگری میفروشد، هر چند جنس او با جنس مغازۀ همسایهاش فرقی ندارد. سخنان تو مانند سخنان من است، ولی تو برای کسب لذت از دیگران سخن میگویی نه برای کسب لذت خودت! سخنی را که میگویی نخست باید خودت خریدارش باشی.
در هر دو مغازه جنس یکی بود و قیمت هم یکی، ولی فروشندهها متفاوت بودند و اختلافنظر مشتری از نوع جنس پارچه نبود، از نوع جنس فروشنده بود.
@valiyeasreejvarkola
◾️ سلام. صبح روز پنجشنبه شما بخیر
🌴 پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله وسلم فرمودند:
هرکس در ماه #رمضان زیاد بر من #صلوات فرستد، روزی که ترازوهای اعمال سبک است، خداوند ترازوی اعمال او را سنگین خواهد کرد.
📚امالی شیخ صدوق، صفحه ۹۵
#اللَّهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍوعجل_فرجهم
@valiyeasreejvarkola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#درمحضربزرگان
*حضرت آیت الله جوادی آملی حفظه الله
✅ حقیقتِ عید
@valiyeasreejvarkola
💠 دعای روز دهم ماه #رمضان
🔹 اللّـهُمَّ اجْعَلْني فيهِ مِنَ الْمُتَوَكِّلينَ عَلَيْكَ، وَ اجْعَلْني فيهِ مِنَ الْفائِزينَ لَدَيْكَ، وَ اجْعَلْني فيهِ مِنَ الْمُقَرَّبينَ اِلَيْكَ، بِاِحْسانِكَ يَا غايَةَ الطّالِبينَ.
🔸 خدایا مرا در این ماه از توکل کنندگان، و از رستگاران نزد خود، و از مقرّبان درگاهت قرار بده، به احسانت ای هدف جویندگان.
@valiyeasreejvarkola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کدوم کار مردمان شبیه گوسفندها است🐏🤭
#موشن_جذاب♨️
#زندگی_با_آیهها
#مسطورا
#فراز_دهم 🔟
اتَّخَذُوا أَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللَّهِ وَالْمَسِيحَ ابْنَ مَرْيَمَ
سوره توبه آیه ۳۱
@valiyeasreejvarkola
#کلام_شهید
خدایا پرواز را به ما بیاموز تا مرغ دست آموز نشویم و از نور خویش آتش در ما بیفروز تا در سرمای بیخبری نمانیم.
خون شهیدان را در تن ما جاری گردان تا به ماندن خو نکنیم و دست آن شهیدان را بر پیکرمان آویز تا مشت خونین شان را برافراشته داریم.
خدایا چشمی عطا کن تا برای تو بگرید، دستی عطا کن تا دامانی جز تو نگیرد، پایی عطا کن که جز راه تو نرود و جانی عطا کن که برای تو برود.
📙برگرفته از کتاب پنجاه سال عبادت. از وصیت دانشجوی شهید مهدی رجب بیگی.
#شهیدمهدیرجببیگی
🌷یاد شهدا را زنده نگه داریم با ذکر جمیل #صلوات
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
🔻 در مواردی که مستحب است انسان از مبطلات، خودداری نماید، آیا میتواند آشکارا روزهخواری کند؟
▫️مقام معظّم رهبری:
تظاهر به روزهخواری جایز نیست و در مواردی موجب حد یا تعذیر است.
▫️مرحوم آیةالله صافی:
به طور کلی تظاهر به روزهخواری ولو برای معذورین جایز نیست و با تشخيص مجتهد جامع الشرائط تعذیر میشود.
▫️آیةالله مکارم شیرازی:
افطار عمدی روزه و تظاهر به روزهخواری حرام است و اگر معتقد باشد گناهی نکرده (و در حقیقت منکر روزه باشد، انکاری که به انکار خدا یا پیامبر اسلام ﷺ بازگردد) حکمش قتل است، و چنانچه معتقد به روزه باشد، و اعتراف به گناهش نماید، حاکم شرع او را تعزیر مینماید. و کسانی که معـذور از روزه گرفتن هستند مانند مسافر یا مریض نباید تظاهر به روزهخواری کنند و حتی برای آنها مکروه است در روز ماه رمضان در خوردن و آشامیدن، خود را کاملا سیر کنند، همچنین جماع برای آنها مکروه است.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام صادق علیه السلام:
در طلب معاش خود کاهلى نکنید که پدران ما براى آن مىدویدند و آن را جستجو مىکردند.
📚 الفقیه: جلد 3، صفحه 157، حدیث 3576
@valiyeasreejvarkola